osmifinále - odvety
16.03.2017 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

KRC Genk - KAA Gent 1:1

Belgický souboj v osmifinále Evropské ligy jasně ovládl Genk, který zvítězil v celkovém poměru 6:2, ovšem v odvetném utkání na domácím stadionu svého protivníka zdolat nedokázal. Po dvaceti minutách se dostal do vedení a pak měl další šance na zvýšení svého náskoku, ale využít je nedokázal. Naopak houževnatý Gent se rozloučil s letošním působením v EL alespoň remízou 1:1, když se v 84. minutě trefil Louis Verstraete.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a krátce po deseti odehraných minutách zahrozil Malinovskyj. Ten si protáhl míč ze středu na levou stranu a vystřelil z dvaceti metrů, jeho pokus trefil stojícího spoluhráče před sebou a balón pak zapadl o pár decimetrů vedle levé tyče do protipohybu brankáře Kaliniče. Genk vytěžil ze svého tlaku vedoucí gól ve 20. minutě, kdy se prosadil Timothy Castagne.

Ten obdržel přihrávku na pravou stranu od Boëtiuse, pronikl do šestnáctky soupeře a vzápětí z mírného úhlu usměrnil balón přesně ke vzdálenější tyči. Hosté se poprvé ukázali o šest minut později, na centr Kalua z pravého křídla si naskočil Coulibaly a svou hlavou minul prostor tří tyčí o půl metru. Ještě do poločasu mohl vyrovnat Perbet, který využil pasu Simona, jeho hlavičkový pokus však ukryl v náručí brankář Ryan.

Do druhého dějství vstoupil odhodlaněji KAA a měl více ze hry. Zhruba po deseti minutích střílel z pravé strany po zemi Kalu a kvůli teči trefil pouze boční síť. V dalších minutách se hra srovnala a po vyložených šancích nebylo ani památky. V 79. minutě mohl definitivně rozhodnout Schrijvers, jenž po načechraném pasu Trossarda z levého křídla hlavičkoval zcela osamocen, nicméně Kalinič byl připraven a prudký balón zkrotil v rukavicích.

Za další minutu byla k vidění ještě výraznější možnost. Po nádherné kolmici za obranu střílel z hodně ostrého úhlu Boëtius a trefil bližší tyč, od které se odrazil míč k Samattovi a ten vybojoval pouze rohový kop. Gent z ničeho nic prorazil sedm minut před závěrečným hvizdem. Na pravé straně pokutového území to skvěle udělal Kalu a přihrál pod sebe nabíhajícímu Verstraeteovi, jenž s přehledem z deseti metrů rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

"To Genk je na tom přeci jen hůře, po třiatřiceti kolech obsadil až osmé místo a o Evropskou ligu bude bojovat v šestičlenné skupině. Pokud dokáže zvítězit, tak ještě bude muset zvládnout závěrečné play-off s vítězem druhé skupiny."

A pak ještě případně finále s čtvrtým týmem skupiny o titul, ne? Jinak domácí je Genk dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele