základní skupiny - skupina B, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

BSC Young Boys - Olympiakos Pireus 0:1

S početnou marodkou se fotbalisté Young Boys jednoduše nevypořádali a na úvod základních skupin Evropské ligy podlehli Olympiakosu nejtěsnějším možným způsobem. Bylo vidět, že proti zkušenému a ostřílenému soupeři nemají potřebnou kvalitu hlavně do útoku a na gól Estebana Cambiassa ze závěru první půle odpověď prostě nenašli.

Asi jako nejcitelnější problém se zdála ze všech absencí švýcarského celku právě ta Hoaraua. Francouzský forvard je zárukou na střílení branek, a ačkoli Kubo s Freyem chtěli jeho roli plnohodnotně zastoupit, za pouhou snahu někdy odměna nebývá. Thrylos v Bernu ukázali, že nějakou nerozehraností rozhodně netrpí, a i když vyloženě atraktivní hru nepředváděli, tři body získali.

Jestliže v uplynulém měsíci BSC, který nedokázal udržet čistý štít v pěti zápasech v řadě, hodně haprovala práce obranných řad, do nichž řadíme i českého rodáka Jana Lecjakse, a za rámeček si svoje výkony určitě nedal ani brankář Mvogo, pak v nynějším zápase si kouč Adi Hütter na tuhle složku nemohl moc stěžovat. Skřípalo to opravdu hlavně směrem dopředu.

První poločas moc zajímavého nenabídl. V ne úplně dobrém světle se zkraje střetnutí ukázali domácí fanoušci, jež v 9. minutě na stadionu svými dýmovnicemi zahalili černým kouřem podstatnou část trávníku i tribun, a rozhodčí Bojko musel na chvilku přerušit hru. Jakousi první poločanci si následně vytvořili hosté, nicméně Sebá z těžké pozice mířil jen mimo.

Tři minuty před obrátkou přišel na řadu nejdůležitější okamžik tohoto duelu. Olympiakos se prosadil po pěkné akci na jeden dotek, kdy Esteban Cambiasso ze středu pole poslal jemný oblouček na pravou stranu, odtud Marin hlavou přiťukl míč na Browna Ideyeho, ten ho ještě posunul doleva na lépe postaveného Argentince, jenž s klidem zakončil.

Ve 47. minutě mohl náskok navýšit Milivojevič, jenže souboj na brankové čáře s brankářem Mvogem prohrál. Domácí se jinak ve druhém poločase herně nezlepšili. Snad jednou jedinkrát Young Boys mohl vyrovnat, a to po hodině hry, kdy pálili v rychlém sledu za sebou Frey a Kubo, avšak ani jeden z nich si na málo vytěžovaného gólmana Lealiho nepřišel.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
smazaný uživatel

sorry menim tip na 1-3 rekove sou naslapli jako crave

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele