základní skupiny - skupina D, 3. kolo
20.10.2016 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Maccabi Tel-Aviv 1:2

Alkmaar nedokázal ani ve svém třetím zápase v základní skupině Evropské ligy zvítězit a vzdálil se mu tak postup do jarní fáze této soutěže. Po minulém jasném debaklu s ruským Zenitem Petrohrad nedokázal v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti izraelskému Maccabi Tel Aviv a podlehl mu 1:2. S jediným bodem se nachází na posledním čtvrtém místě tabulky. Maccabi naopak poprvé bodovalo a se třemi body je třetí o bod za Dundalkem.

Hosté se dostali do vedení v prvním poločase, AZ srovnalo zhruba dvacet minut před koncem. Rozhodující slovo však měl celek z Tel-Avivu, který vsítil rozdílovou trefu v 82. minutě. Do první větší příležitosti se přitom dostali domácí již v 5. minutě. Po přímém volném kopu Bel Hasaniho z pravé strany hlavičkoval ze sedmi metrů Luckassen jen do břevna, dorážející van Eijden pak selhal v ještě lepší pozici a z brankového území hlavičkoval příliš vysoko.

Hosté spoléhali hlavně na rychlé protiútoky a využít se jim povedlo ten z 24. minuty. Po dlouhém pasu za obranu od Medunjanina si efektivně na pravé straně šestnáctky zpracoval balón Ezequiel Scarione a svou střelu umístil přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Rocheta. V dalších minutách domácí marně dobývali defenzívu soupeře, naopak hosté mohli navýšit svůj náskok zhruba deset minut po přestávce.

Po přímém volném kopu z levého křídla si balón výborně stehnem zpracoval Kjartansson a mířil do horní poloviny branky, ale Rochet fantastickým reflexivním zákrokem jeho ránu vyrazil. Alkmaar dokázal vyrovnat v 72. minutě zásluhou Roberta Mührena, který už zářil v posledním ligovém střetnutí proti Vitesse. Po pasu Bel Hassaniho z pravé strany na něj defenzíva Maccabi úplně zapomněla a Mühren hlavou přesně zakončil ze šesti metrů.

AZ mohlo dokonce otočit vývoj tohoto utkání za dalších pět minut, kdy Friday pálil z otočky a brankář Rajkovič se za jeho pokusem pouze ohlédl, jenže balón se mezi tři tyče nevešel. Naopak hosté rozhodli o svém tříbodovém zisku zhruba deset minut před koncem, hrdinou se stal Eyal Golasa. Ten po přihrávce od Dasy vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho povedená rána ukázkově zapadla do bližšího horní rohu, Rochet byl naprosto bez šance na úspěch.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, az.nl

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele