základní skupiny - skupina B, 6. kolo
08.12.2016 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

APOEL Nikósie - Olympiakos Pireus 2:0

Fotbalisté APOELu porazili Olympiakos i podruhé v rámci základních skupin Evropské ligy a pojistili si první místo ve skupině. Nejprve si vlastní gól vsítil Manuel da Costa v první půli, na což domácí zareagovat nedokázali, a následně ještě Igor De Camargo ve druhé půli přidal druhý zásah. Na postup hostů do jarní fáze ovšem tenhle výsledek neměl žádný vliv.

Nakonec může být řecký celek rád, že měl ve finále lepší vzájemné zápasy s Young Boys Bern, protože disponoval shodným počtem bodů jako jeho protivník, a dokonce měl i horší skóre. V Nikósii nepředvedl vůbec dobrý výkon. Domácím stačilo pouze neprohrát, aby si udrželi svou první příčku, oni si však rovnou dovolili zvítězit.

V první šanci se objevil v 11. minutě Sotiriou, nicméně v tomhle případě hlavičkoval pouze vedle brány. O osm minut později již domácí útočník měl velký podíl na vedení kyperského celku. Naběhl si na dlouhý pas, brankář Leali vyběhl z branky možná až příliš zbrkle, a Manuel da Costa usměrnil balón pod tlakem do vlastní brány.

Malátní hosté poprvé výrazněji zahrozili až pět minut před přestávkou. Fortounis poslal centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Bruna Viany, který orazítkoval smolně pro něj brankovou konstrukci. V nastavení prvního dějství se ještě k zakončení propracoval Aloneftis, ovšem mezi tři tyče se mu zamířit nezdařilo.

Deset minut po obrátce se pokoušeli vyrovnat Elyounoussi s Fortounisem, nicméně ani jeden z nich v koncovce nebyl úspěšný. Olympiakos se zkrátka marně snažil najít cestu za vyrovnáním. Sedm minut před koncem APOEL skóroval podruhé, to když přihrávku Nuna Moraise zužitkoval na zadní tyči De Camargo.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele