V létě přijdou velká jména, slibuje Lotito

15.02.2008, 16:03
Aktuality
Lazio Řím roztočilo pořádně přestupový kolotoč už toto zimní přestupové období, přesto takový fakt prezidenta klubu Claudia Lotita neukojil a ten už tak teď předeslal, že pro nadcházející léto chystá přivést další velká jména.

Pravdou sice je, že v lednu klub opustili hned tři borci – Makinwa, Stendardo, Scaloni -, jenže poslední dva jmenovaní by měli v létě putovat zpět do hlavního města Itálie. To Lazio neváhalo zaplatit za přestupy Daba z Manchesteru City, odkud na hostování přišel i Bianchi, a Radua z Dinama Bukurešť. V římském klubu od zimy působí jako hostující hráč i Čech Rozehnal.

Prezidenta Lazia Lotita pravděpodobně vedou k přestupovým polemikám hlavně letošní hubené výsledky. Třinácté místo je jistě pro tým s takovou historií zklamáním, a proto se s tím už teď pokusil Lotito něco udělat. Zda se přestupy tentokráte povedly, se teprve uvidí, jenže přesto už Lotito rozmýšlí případná letní posílení mužstva.

Lazio má podle všeho nepřeberné množství peněz použitelných na přestupy, ač bylo v minulosti i zadluženo, a proto jednou prosákly na zemský povrch dokonce i zvěsti o tom, že vedení římského celku láká do svých řad Ronaldinha. Takové spekulace teď rázně Lotito popírá: "Barcelonu jsme nikdy ohledně Ronaldinha nekontaktovali," vzápětí však dodává, "monitorujeme ale jiné hráče, kteří byli v minulosti pro nás klub nemyslitelnými posilami!"

Tím tak jistě vyvolává v duších každého fanouška Lazia jisté očekávání pro letošní léto. Každopádně to vypadá, že po finančním skandálu Lotitova předchůdce Cragnottiho je tradiční římský klub konečně pořádně zajištěn, zatím však jen z hlediska financí.

Autor: Tomáš Daníček / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
One-Real

No nevim nevim... jesli se tam nekomu bude chtit

Reagovat
fantomas

na penize se chyti každej vždycky

Reagovat
One-Real

NĚKTEŘÍ jo ale někdo chce peníze ale i dobré výsledky

Reagovat
fantomas

s některým zas ty dobre vysledky přicházejí

Reagovat
One-Real

ale jeden hrac nedela... celej tym

Reagovat
One-Real

nebo dva tri hraci to musi byt dobra tak polovina

Reagovat
fantomas

to ne, ale taková jedna hvězda muže dosti probudit a nabudit celej tým, každopádně už jen ty zimní posily, myslim, lazio vyhoupnou vejš, rozhodně na to ten tým má potenciál

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně zase ne ty "výhodný" nákupy typu Mendieta za 48, Crespo za 55 mega, a další a že jich bylo.

Reagovat
fantomas

Crespo (Lazio 2000-2002 54 zápasu, 34 golu) byl koupen za 35 mega eur a prodán následně za 20 mega + corradi ---to neni vubec nevyhodny...a mendieta to byl ulet to jo...btw další propadáky se mi nevybavujou

Reagovat
sansiro

To buď rád... C. Lopez aspol by mohli vyprávět. S. Cragnotti byl šílený

Reagovat
fantomas

spiš " " ne? ..Lopez hrál stabilně základ (105 zapasu, 28 golu)...i když pravda, 35 mega je moc.. . Taky je Cragnotti zadlužil že když takle vyhazuje

Reagovat
smazaný uživatel

1. nehodnotím sportovní přínos, ale ekonomický dopad

2. 35? zajímal by mě zdroj, podle transfermark.de to bylo 55 mega

3. kritizuji to, že kupovat 1 hráče za víc jak maximálně 20 mega je nesystémový, je velký riziko že se ho už nepodaří prodat za odpovídající sumu, buď se zraní nebo klesne výkonnost, ...

Reagovat
fantomas

ok...zdroj: wikipedia....samosebou to finanční dopad melo hrozivy...utracel jak hovado ten cragnotti...toho fakt nebráním!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na wikipedii je to 35,5 ale v librách, což nám dává těch 55 mega v eurech, prodán za 20 milionů euro plus Corradi. Což mi nepřipadá zrovna jako dobrej obchod pokud si nemyslíš, že Corradi stojí za 35 milionů eur.

Reagovat
smazaný uživatel

Nešel náhodou do Parmy jako náhrada za část peněz Almeyda? Pokud se pamatuju, tak v rámci toho transferu nahodili jeho cenu hodně vysoko.

Reagovat
herbage

Taky je mozny, ze kdyz prisel Crespo z Parmy za 55, a odesel naopak do Parmy Sergio Conceicao za 17, tak to dava 38, takze mozna to pocitali jako kompenzaci. Kazdopadne prelom 20. a 21. stoleti byl v italskym fotbale blaznivej, byla to tehdy neco jako dnes premiere league, kazdej hrac tam tehdy chtel hrat. Vzdycky nekdo rozjel nejakej blaznivej prestup a ostatni obratem ty prachy pouzili na jinej blaznivej prestup. Kdyz se clovek podiva na ty sumy co tam tehdy litali, tak se mu zatoci hlava, jenze dnes uz je doba setreni prekonana a hlavne diky zahranicnimu kapitalu a vysilacim pravum v PL se zase ten kolotoc nebezpecne rozjizdi, tak aby nebylo to bolestivejsi pad nez pred lety.

Reagovat
smazaný uživatel

byl bych rad kdyby se Lazio dostalo kam patří- tj Liga Mistru to je jasny.. Lotito už musi neco udelat jinak ho fanoušci na ulici v Říme ukamenujou dřív nebo pozdeji... doufám v brzke lepší časy a vyšší platy hráčum co si to zaslouží..(Rocchi, Pandev,.. ) P.S. sežente hlavne golmanaaa!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele