Serie A souhrn - 32. kolo

05.04.2008, 20:05, aktualizováno 06.04.2008, 22:36
Komentáře a souhrny
Inter zareagoval na výhru AS Řím nad Janovem a opět vede o čtyři body. Dařilo se i týmům bojujícím o čtvrté místo, vyhráli totiž AC Milán, Fiorentina a Sampdoria, naopak ztratilo Udinese a také třetí Juventus, který prohrál v Palermu.

AS Řím - Janov CFC 3:2

05.04.2008 18:00

Góly: 14. Rodrigo Taddei, 17. Mirko Vučinić, 80. Daniele De Rossi (pen.) - 58. Marco Rossi, 59. Julio César de León

AS Řím nakonec dokázal porazit FC Janov a díky vítězství 3:2 se prozatím dotáhne na FC Internazionale na rozdíl jednoho bodu. Římané nabyli v prvním poločase dvoubrankové vedení, avšak v tom druhém jej dokázali během 60 sekund ztratit. Římanům zařídil tři body v 80. minutě z pokutového kopu Daniele De Rossi.

AS Řím již potřeboval morální vzpruhu. Nejprve remizoval na Cagliari 1:1 a poté přišla domácí porážka od Manchesteru United. Giallorossi navíc zužují zranění – Francesco Totti, Matteo Ferrari a Alberto Aquilani jsou na marodce, zatímco David Pizarro má stopku. FC Janov vyhrál svá poslední dvě utkání a "Capocannoniere" Marco Borriello hraje ve skvělé formě. Dnes se však netrefil.

V úvodních 50 sekundách trefil Mirko Vučinič boční síť a Daniele De Rossi vypálil z přímého kopu jen kousíček nad. Poté ještě obdržel Rodrigo Taddei luxusní pas od Ludovica Giulyho, ale zhruba ze sedmi metrů přestřelil. Brazilský fotbalista se však dočkal ve 14. minutě. Max Tonetto podnikl jeden ze svých typických úprků po lajně a poslal do vápna nadýchaný centr, jímž našel přímo Taddeie. Ten vypálil a jeho střela byla zblokována, vzápětí se však dostal k dorážce, ze které se nemýlil. O tři minuty později navýšili Giallorossi svůj náskok. De Rossi přihrál Vučiničovi, který se obtočil okolo obránce, nerozpakoval se a napáli míč přímo do pravé šibenice. Byla to opravdu úžasná branka téměř z dvaceti metrů, navíc Vučiničovou slabší levou nohou.

Poté již začali vystrkovat růžky hosté a Doni musel vytáhnout skvělý zákrok na střelu Borriella. Poté se snažil překvapit domácího brankáře střelou z dálky Jurič, ale nemířil přesně. Janované se dostávali zpět do hry po příšerném startu. Zhruba po půlhodině hry se zranil Danilo a na jeho místo přišel Julio Leon. Hosté si nyní vytvořili mírný tlak a Marco Borriello opět otestoval Doniho. Marco Rossi se dožadoval penalty po zákroku Cristiana Panucciho, který však prokazatelně trefil míč.

Ve druhém poločase pokračoval nápor Janova. Domenico Criscito se napřáhl z 35 metů a Doni musel proti jeho parádní střele zasahovat. V 58. minutě vstřelili hosté kontaktní gól. Nebyl příliš odlišný od první branky Rodriga Taddeie. Fabiano našel zpětnou přihrávkou Borriella, který okamžitě vypálil. Jeho střelu Doni vyrazil jen k Rossimu, jenž s přehledem trefil odkrytou svatyni. Stadio Olimpico zasáhla druhá rána hned o méně než 60 později. Leon si narazil s Borriellem a nikým nehlídaný uháněl kupředu. Před velkým vápnem vypustil dělovku, která skončila v Doniho brance.

Domácí se probudili a také se vrhli do útoku. Rubinho musel likvidovat slibné pokusy Vučiniče a De Rossiho. Poté se ještě musel vytáhnout na velmi solidní přímý kop v podání Cicinha. Z nařízeného rohového kopu se dostal do zakončení Vučinič a zadáci Janova museli odkopávat z brankové čáry. Poté si Marco Borriello vyšlápl ve vápně na Rodriga Taddeie, byl oceněn žlutou kartou, díky čemuž si nezahraje v příštím utkání proti Turínu, a sudí Banti nařídil penaltu. Její exekuce se při absenci kapitána Tottiho ujal De Rossi a ujal se jí na jedničku. Žádné umístění – vypálil dělovku rovnou pod břevno a rozjásal domácí fanoušky. Jeho oslava branky byla extatická. Oběhl celý stadion a líbal přitom dres AS Řím. Zatímco ve tváři nervózního Tottiho na tribuně byla vidět značná úleva. Na konci utkání již jen byl vyhoštěn trenér hostí Gian Piero Gasperini na tribunu, jelikož nedokázal zklidnit své vášně. AS Řím tak slaví velmi cenné vítězství 3:2.

Více informací k zápasu

AC Milán - Cagliari Calcio 3:1

05.04.2008 20:30

Góly: 8. Kaká, 31. Filippo Inzaghi, 69. Filippo Inzaghi - 49. Daniele Conti

AC Milán se od předešlých posledních utkáních hraných na San Siru polepšil a zaslouženě zvítězil 3:1 nad sestupem ohroženým Cagliari Calcio. O vítězství Rossoneri rozhodl dvěma brankami italský veterán Filippo Inzaghi. Za hosty pouze snižoval ve druhém poločase Daniele Conti.

Milánský celek bojuje o Ligu mistrů, a proto si v tomto utkání nemohl dovolit zaváhání. Cagliari mělo také o co bojovat, jelikož nad ním stále visí hrozba sestupu do nižší soutěže. AC Milán nastoupil do utkání bez několika opor. Trenéru Carlu Ancelottimu chyběli brazilci Ronaldo, Emerson a Serginho. Pro zranění nemohli nastoupit také Alberto Gilardino a Marek Jankulovski. Stop na dvě utkání má stoper Alessandro Nesta. Do sestavy Milána se navrátil Kaká. V útoku se místo Alexandra Pata překvapivě objevil veterán Filippo Inzaghi.

Už od úvodního hvizdu začal udávat tempo utkání domácí AC Milán. Hned v první minutě na sebe upozornil Gennaro Gattuso, který přestřelil Storariho branku. Ve velkém stylu se do sestavy vrátil Kaká, ten v osmé minutě utkání překonal povedenou střelou brankáře Marca Storariho. Milán tedy vedl 1:0. Rossoneri byli i nadále aktivnějším celkem, jenomže vyložené šance nepřicházely. Ve 31. minutě zahrávali domácí rohový kop. Andrea Pirlo posadil míč na hlavu Fillipa Inzaghiho a bylo to 2:0. Za sedm minut mohl zvýšit skóre opět Kaká, který po přihrávce Pirla nechal skvělým zákrokem vyniknout hostujícího brankáře. Hosté se do zakončení prakticky nedostávali, výjimkou byla 42. minuta, kdy Davide Biondini vyslal dalekonosnou ránu, ovšem jen těsně vedle branky. První poločas skončil dvoubrankovým vedením AC Milán.

Narozdíl od prvního poločasu vstoupili do toho druhého lépe hosté z Cagliari. Ve 49. minutě se k přímému kopu postavil Daniele Conti a přesnou střelou nedal Kalačovi šanci. 2:1 pro AC. Kontaktní branka samozřejmě Cagliari probudila a patřičně nabudila. O chvíli později brankář Kalač vyrazil nebezpečný pokus Pasquala Foggii. V 69. minutě udeřili opět domácí. Podruhé v zápase se trefil kanonýr Filippo Inzaghi. V závěru utkání měli šance ještě Daniele Bonera, Clarence Seedorf a Kaká, jenže ani jeden z pokusů v síti neskončil. Milán už si výsledek pohlídal a zaslouženě zvítězil 3:1. Díky vítězství se alespoň minimálně do neděle posunul zpět na páté místo ligy s jednobodovou ztrátou na čtvrtou Fiorentinu.

Více informací k zápasu

Parma FC - SS Lazio 2:2

06.04.2008 15:00

Góly: 17. Igor Budan, 43. Massimo Paci - 35. Goran Pandev, 38. Rolando Bianchi

Diváci na Stadio Tardini si v prvním poločase určitě nemohli stěžovat na atraktivitu utkání. Jak domácí Parma, tak také Lazio se totiž trefili do poločasu hned dvakrát a diváci mohli sledovat dramatický souboj. Ve druhém poločasu již ovšem branka nepadla a na řadu přišla spravedlivá dělba bodů.

Ještě před úvodním hvizdem se držela minuta ticha na počest zabitého fanouška Parmy Mattea Bagnaresiho, jenž tragicky zahynul po srážce s autobusem příznivců Juventusu.

Parma do utkání vlétla jako velmi silný vítr a v prvních 120 vteřinách stihla orazítkovat břevno a nebezpečnou ránou prověřit brankáře Musleru. První pokus Igora Budana v zápase sice skončil na břevně, ale po 17. minutách se již radoval z branky poté, co se v pokutovém území šťastně zmocnil míče a nedal Muslerovi šanci. Parma ale stále útočila a chtěla si pojistit vedení. Lazio ale tentokrát skvělými zákroky podržel Muslera, jenž nejprve zlikvidoval trestný kop Cigariniho a následně konečky prstů vyrazil na roh Paciho hlavičku.

Lazio si vypracovalo první šanci až po půl hodině hry, kdy reflexy brankáře Bucciho prověřil Panděv. Jakoby tato šance dala hostům nový impuls. Mutarelli oloupil o míč Reginalda a okamžitě vyslal kolmou přihrávku na rozběhnutého Panděva, jenž si se třemi obránci nedělal příliš velkou hlavu, jednoduše je obešel a prostřelil Bucciho. Na světelné tabuli tedy svítilo skóre 1:1 a 35. minuta. Lazio strhující pětiminutovku završilo ve 38. minutě nádhernou ranou z 20 metrů, kterou vyslal Bianchi a brankáři Buccimu nedal šanci a stav se tak náhle otočil ve prospěch hostů.

Domácí se ovšem dobře rozehraného a následně ztraceného prvního poločasu nevzdali a těsně před přestávkou ještě dokázali vyrovnat. Parma zahrávala volný přímý kop, na který si naskočil Paci a hlavičkou rozjásal domácí fanoušky. Druhý poločas již byl jen velice lehkým odvarem dramatické a napínavé první půle. Jedinou, avšak obrovskou šanci měl domácí Corradi, který ovšem odmítl skórovat proti svému bývalému klubu, když sám před brankou hlavičkoval vedle.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Livorno 2:0

06.04.2008 15:00

Góly: 67. Christian Maggio, 85. Emiliano Bonazzoli

Sampdoria Janov porazila AS Livorno 2:0 a nadále drží krok s Milánem a Fiorentinou v boji o čtvrté místo. Naopak ztratilo Udinese, díky čemuž se janovský celek posunul na šestou příčku. Livorno zůstává na svém 17. místě, ale dotáhlo se na něj bodově Empoli, které figuruje už v sestupovém pásmu.

Velký návrat do sestavy Sampdorie přichystal Antonio Cassano. Branku sice nedal, ale připravil gól pro svého kolegu Emiliana Bonazzoliho.V průběhu druhé půle uskutečnil svůj návrat po téměř měsíčním zranění ostrostřelec Claudio Bellucci.

Cassano byl pochopitelně velmi natěšený a ve třetí minutě musel zasahovat Marco Amelia proti jeho bombě z dvaceti metrů. Několik minut poté zahrozilo Livorno. Alessandro Diamanti vyslal do vápna velmi nebezpečný centr a Francescu Tavanovi chyběl kousíček, aby se dostal k míči. Na druhé straně prověřil Ameliu Christian Maggio po pěkné přihrávce od Cassana. Poslední výraznější šanci prvního poločasu měli hosté. David Balleri vyslal na branku domácích dalekonosnou střelu, která skončila jen těsně vedle tyče.

V druhé půli předvedli Blucerchiati velmi pěkně zahraný roh, avšak brankou neskončil a hned z protiútoku se řítil do šance Tavano, ale nemířil přesně. O několik minut později vstřelil Francesco Tavano gól, který ale nebyl uznán, protože si útočník Livorna podle sudího Romea počínal nedovoleně v souboji s posledním obráncem Gastaldellem. V opakovaném záběru bylo vidět, že kontakt mezi hráči byl opravdu minimální. Hráči Livorna pochopitelně utvořili houf kolem sudího a byli značně rozzlobení.

Nicméně v 59. minutě udeřili domácí. Mirko Pieri využil dvou defenzivních chyb po sobě a naservíroval míč Christianu Maggiovi, jenž už měl velmi snadné zakončení. Poté nebezpečně střílel Bellucci, ale Amelia byl pozorný. V 78. minutě si Pieri narazil s Bonazzolim, ale Amelia opět skvěle zasáhl proti jeho následné střele. O sedm minut později však Emiliano Bonazzoli přidal pojistku. Cassano vybojoval míč a krásně jej poslal na Bonazzoliho, který zkušeně placírkou překonal Ameliu. Do konce utkání se již nic výrazného nestalo a Sampdoria zaslouženě vyhrála 2:0.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - SSC Neapol 3:0

06.04.2008 15:00

Góly: 4. Giuseppe Colucci, 16. Gionatha Spinesi, 48. Juan Vargas

Catania doma překvapivě přejela Neapol 3:0 a poskočila na 15. příčku, tři body od sestupového pásma. Pro Waltera Zengu, nového trenéra Catanie, to byl snový debut v Serii A. Neapol zůstává na svém desátém místě.

Catania vstoupila do utkání velkolepě. Již ve čtvrté minutě se ujala vedení zásluhou Giuseppe Colucciho. Byl to velmi kuriózní gól, neboť Colucci vyslal do vápna přízemní přímý kop z úhlu a míč proletěl skrz všechny hráče, včetně brankáře. Zengův debut se stal ještě krásnějším, když v 16. minutě přidali jeho svěřenci další branku. Gennaro Sardo předvedl skvělý úprk po pravé straně a nacentroval míč přímo na Spinesiho, jenž jej pouze doťukl do brány. Defenzíva Neapole celý útok značně zaspala.

Neapol se po druhé brance konečně probudila. Nejprve střílel mimo Marek Hamšík. Poté se opřel do střely Walter Gargano a nechybělo mnoho, aby míč skončil v síti. Znovuoživená Neapol se dále tlačila do útoku. Ciro Polito musel předvést velmi těžký zákrok proti pokusu Roberta Sosy. Na druhé straně si Matteo Gianello poradil se střelou Juana Vargase. Ve 36. minutě se domácím zranil střelec první branky Giuseppe Colucci a byl nahrazen Davidem Baioccem.

Stejně jako do toho prvního, i do druhého poločasu měli Sicilané úžasný nástup. Rohový kop letící na zadní tyč nebyl nic moc, ale poté se míč dostal k Juanu Manueli Vargasovi, který měl dostatek času a prostoru a zamířil volejem přesně do pravé šibenice. Oslavoval branku velmi zajímavým způsobem. Pověsil svůj dres na rohový praporek a odstoupil od něj. Neapol se však nevzdala a snažila se s výsledkem něco udělat. Santacrore zakončoval Hamšíkův centr jen vedle. Poté vystřídavší Emanuele Calaiò provedl svůj první dotyk s míčem tak, že vypálil a trefil břevno! Neapol si vytvořila tlak, ale ani pokusy Lavezziho a Pazienzy brankou neskončili. Neapol si tak odvezla tříbrankový příděl ze hřiště Catanie. Domácí udělali výrazný krok za záchranou a také obrovskou radost novému trenérovi.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Reggina Calcio 2:0

06.04.2008 15:00

Góly: 23. Giampaolo Pazzini, 90. Adrian Mutu

Fialky na domácí v půdě v boji o čtvrtou příčku nezaváhaly a zásluhou Pazziniho s Mutuem porazily Regginu 2:0. Trenérovi Prandellimu vyšla menší přestavba sestavy a Reggina z Florencie odjela již po páté za sebou s porážkou.

Domácí do utkání vstupovali s vědomím, že pokud chtějí udržet čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů, musí dnes vyhrát a hned v prvních minutách hry zahrozil Riccardo Montolivo, jehož střela ovšem branku netrefila. Chvilku nato už byla situace značně vyhrocenější. Hosté se totiž vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu poté, co došlo ve vápně ke kontaktu mezi Kroldrupem a Makinwou. Penalta sice odpískána nebyla, ale Makinwa dělal v úvodu domácí obraně značné potíže.

O střelu se následně opět pokoušel Montolivo, ale brankář Campagnolo byl připraven. Bezbrankové skóre bylo prolomeno ve 23. minutě. Manuel Pasqual poslal do pokutového území nadýchaný centr, ke kterému se přes všechny obránce dostal Pazzini a hlavičkou zakončil. Po půl hodině udržel vedení brilantním zákrokem brankář Frey, jenž předvedl skvělou reakci proti Vigianiho hlavičce. Ještě před přestávkou měli domácí opět velké štěstí poté, co Brienza napálil míč do břevna.

Ve druhém poločase přišla první výraznější šance v 58. minutě, ale zato byla gólová. Dobrá kombinace vynesla domácím skvělou příležitost, kterou ovšem zahodil Pasqual, když trefil pouze břevno odkryté branky. Pár minut nato musel míč z brankové čáry po hlavičce Pazziniho vykopávat Aronica a tlak Fialek se stupňoval. Druhá a zároveň rozhodující branka ale nakonec přišla až v nastaveném čase, kdy se trefil Adrian Mutu.

Více informací k zápasu

Turín FC - Empoli FC 0:1

06.04.2008 15:00

Góly: 88. Ighli Vannucchi

Poslední Empoli překvapivě zvítězilo v Turíně nad domácím FC 1:0 a tím pádem se odpoutalo ze dna tabulky, kam spadla Reggina. Nejtěsnější výhru zajistil dvě minuty před koncem útočník Ighli Vannucchi.

Oba týmy jsou namočeny do bojů o záchranu. O něco lépe je na tom domácí FC Turín, jelikož hosté z Empoli byli před tímto kolem na poslední dvacáté pozici.

Sedmizápasová šňůra bez vítězství se přerušovala nesnadno. První šanci utkání si totiž vypracovali domácí fotbalisté. Už po čtyřech minutách se ve velké příležitosti objevil Alvaro Recoba, který střelou z první nepřekonal brankáře Daniela Balliho. O chvíli později se k hlavičce dostal Alessandro Rosina, ale ani on nebyl úspěšný. Turínští byli v úvodu utkání lepším týmem, ovšem branku nevstřelili. Domácí fanoušci se branky nedočkali ani ve 32. minutě, když nadějnou příležitost spálil Motta a po něm znovu Alvaro Recoba.

Ve druhém poločase se obraz hry poněkud změnil a mohli to být hosté, kteří otevřou účet utkání. Po centru Antonia Busceho se k hlavičce prodral Luca Saudati, ovšem dobrý zákrok Mattea Sereniho brance zabránil. Nicméně Roberto Stellone pokračoval v nebezpečí Turína. Jeho pokus zlikvidoval velice pozorný Daniel Balli. Utkání nakonec směřovalo k bezbrankové remíze, jenže dvě minuty před koncem zmrazil domácí publikum útočník Ighli Vannucchi, který po přihrávce Giovinca rozveselil všechny fanoušky hostujícího celku. Empoli tak trošku šťastně vyhrálo 1:0 a z Olympijského stadionu v Turíně si odvezlo všechny tři body.

Více informací k zápasu

AC Siena - Udinese Calcio 1:1

06.04.2008 15:00

Góly: 69. Houssine Kharja - 77. Antonio Floro Flores

Udinese Calcio uhrálo na stadionu Artemia Franchiho remízu 1:1. Alespoň bod zajistil hostům třináct minut před koncem střídající útočník Antonio Floro Flores. Za domácí skóroval v 69. minutě taktéž střídající Houssine Kharja.

Před utkáním měly oba týmy oč bojovat. Domácí Siena stále nemá jistou záchrany v Serii A, naopak hostující Udinese Calcio bojuje o Ligu mistrů, na kterou mělo před tímto utkáním ztrátu tří bodů.

V první šanci se objevil domácí Christian Rigano, který se stejně jako Massimo Maccarone, dožadoval pokutového kopu, avšak hlavní sudí zůstal neoblomný.

Neúspěšný v zakončení byl Fabio Quagliarela, který po přihrávce Antonia Di Nataleho ztroskotal na Alexu Manningerovi. Ve 21.minutě mohlo jít Udinese do vedení, jenomže Andrea Dossena rakouského brankáře ve službách Sieny nepřekonal. Siena byla také nebezpečná. Christian Rigano hlavičkoval, míč brankář Handanovič vyrazil a následná dorážka Simone Lorii skončila nad. I přestože první půle skončila bez branek, hrál se velice útočný fotbal.

Jako první udeřila domácí Siena. Francouzsko-alžírský fotbalista Houssine Kharja nedal po dlouhé přihrávce od brankáře Manningera hostujicímu brankáři Samiru Handanovičovi šanci – 1:0 pro Sienu. O chvíli později to mohlo být už 2:0. Příležitost Massima Maccaroneho zlikvidoval výtečným zákrokem Samir Handanovič. Nicméně Udinese se nevzdávalo naděje na vyrovnání. V 77. minutě srovnal stav na 1:1 rovněž střídajicí útočník Antonio Floro Flores, ten se trefil povedeně svojí pravou nohou. Udinese mohlo dokonce zvítězit, jenomže Di Nataliho nebezpečný pokus hlavou brankář Manninger zlikvidoval. Siena se tak rozešla s Udinese smírně 1:1. Pro hosty se jedná o bodovou ztrátou, jelikož své utkání zvládlo milánské AC, janovská Sampdoria a i čtvrtý bojovník o Ligu mistrů Fiorentina.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Inter Milán 0:2

06.04.2008 15:00

Góly: 21. Patrick Vieira, 74. Mario Balotelli

Atalanta podlehla na Stadio Azzurri d'Italia vedoucímu Interu Milán, jenž si odváží tři body za vítězství 2:0. Nerazzurri moc dobře věděli, že musí vyhrát, pokud nechtějí ještě více zdramatizovat boj o titul. V prvním poločase se ale trefil Vieira a ve druhém se poprvé v Serii A prosadil mladíček Balotelli a Inter má na vršku tabulky opět čtyřbodový náskok.

Trenér hostí Roberto Mancini musel před utkáním řešit několik absencí. Mimo hru totiž jsou Zlatan Ibrahimovič, David Suazo, Cristian Chivu, Walter Samuel, Ivan Cordoba a Olivier Dacourt. Naopak návrat do sestavy prožil Esteban Cambiasso. Jediným překvapivým Manciniho tahem v základní jedenáctce bylo nasazení teprve 17ti letého Balotelliho, jenž nastoupil na úkor Luise Figa.

Nerazzurri vstoupili k utkání s vědomím, že v Bergamu neprohráli již od roku 1994, ale zároveň věděli, že v posledních čtyřech zápasech získali pouhé dva body. Naopak Atalanta byla povzbuzena posledním vítězstvím nad AC Milán a na tento výkon chtěla navázat.

Do první šance zápasu se dostal domácí tahoun Doni, jenž se po rohovém kopu Tissoneho ocitl v dobré palebné pozici, ale branku přestřelil. Domácí soupeře stále tlačili a výsledkem bylo břevno, které zastavilo Pintovu střelu. Vypadalo to, že se Inter nemůže pořádně dostat do hry, ale jako blesk z čistého nebe vsítil ve 21. minutě úvodní branku. Na rohový kop si skvěle naběhl Patrick Vieira a hlavičkou propasíroval míč za Coppolova záda. Ještě do poločasu pak promeškal obrovskou šanci domácí Belleri, jenž ze slibné pozice z voleje minul.

Úvod druhého dějství sice patřil domácím, ale jak Langellův, tak Floccariho pokus nemohl nadělat brankáři Cesarovi vetší potíže. Chvilku nato podruhé v utkání zahrozil Maicon, ale z Balotelliho trestného kopu branku nevytěžil. V 74. minutě předvedl pohlednou akci mladíček Balotelli, jenž se pustil do rychlého protiútoku a chytrou spoluprací s Dejanem Stankovičem oklamal ofsajdovou past, obešel brankáře a pálil do odkryté branky. V 83. minutě se udály hned dvě zajímavé situace. Jednou z nich bylo vystřídání střelce uklidňující branky Balotelliho, jehož nahradil Figo. Druhá situace již měla fotbalovější charakter, když se domácí dožadovali penalty za faul na Inzaghiho, ale rozhodčí odpískal faul domácího útočníka. V nastavení korunoval prohru domácích Doni, jenž si nechal dát v rozmezí pěti minut dvě žluté karty a musel předčasně do sprch.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Juventus FC 3:2

06.04.2008 20:30

Góly: 11. Amauri, 45. Amauri, 89. Mattia Cassani - 52. Alessandro Del Piero, 71. Alessandro Del Piero

Pět branek a drama do poslední minuty přinesl zápas mezi Palermem a Juventusem. Rozhodující branka padla minutu před koncem hrací doby. Na obou stranách se blýskli dvougóloví střelci – na straně Palerma Amauri, v týmu Staré dámy Del Piero.

Šlágr utkání začal lépe pro Palermo, to se vedoucí branky dočkalo už v 11. minutě, Amauri překonal padajícího Buffona a poslal domácí celek do vedení. Nepříjemný okamžik přinesla 20. minuta, kdy se hlavami tvrdě srazili Nedvěd s Guanou, oba museli být vystřídáni a následně ošetřeni v místní nemocnici. Druhý gól padl těsně před poločasovým hvizdem. Byl to znovu Amauri, který využil Casertovy přihrávky a zajistil domácím už dvougólový náskok.

Juventus vrátil do hry v druhém poločase Del Piero, nejprve v 52. minutě dorazil do branky prudkou střelu Sissoka, kterou brankář Fontana jen vyrazil před sebe, dvacet minut před koncem znovu domácí gólman neudržel po Trezeguetově hlavičce míč ve své moci a Del Piero z těsné blízkosti branky trestal podruhé. Poslední slovo v zápase měl ale minutu před koncem domácí Cassani, ten napřáhl z 30 metrů a nedal Buffonovi v brance Juventusu žádnou šanci. Stará dáma již nedokázala na obdržený gól reagovat a odváží si prohru 2:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán32219259:2172
2.AS Řím32208458:3268
3.Juventus Turín311610553:2858
4.ACF Fiorentina32168847:3256
5.AC Milán321410848:2852
6.Sampdoria Janov321571046:3752
7.Udinese Calcio32149943:4051
8.FC Janov321191240:4642
9.Atalanta Bergamo3210111146:4641
10.Neapol SSC321171441:4740
11.Lazio Řím329121139:4139
12.Citta di Palermo321091342:5139
13.AC Siena328131134:3937
14.FC Turín326161032:3934
15.Calcio Catania327111428:3832
16.FC Parma316121337:4930
17.AS Livorno326111529:4729
18.Empoli FC32781725:4529
19.Reggina Calcio325121527:4727
20.Cagliari Calcio32781729:5026

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

este ze vyhrali

Reagovat
smazaný uživatel

už jen o BOD!!!! a zítra ztráta interu

Reagovat
fantomas

jj to je realny, přeju to římanum

Reagovat
smazaný uživatel

To je reálný. Inter hraje většinu sezony se šesti náhradníkama v sestavě, jestli udělají titul, tak klobouk dolů.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

že by stále nerozdýchaná flustrace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta snad udělá aspoň bod

Reagovat
fantomas

si piš že jo

Reagovat
smazaný uživatel

a já si řikal že ještě máme nárok na druhou pozici ale stará dámička už nám asi nepoleze a pohlídáme si předkolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Na konec budeme 2-3 body od titulu. Víc asi bohužel nezvládneme.

Reagovat
smazaný uživatel

jen napíšu, že by jsme se ho mohli i zbavit a on 2x trefí

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka typická akce

Kalac

A ten druhý gól Inzaghiho, to jsem nechápal.

Reagovat
Slejdy

Roma .. podme bergamo

Reagovat
Slejdy

proc zrovna Viera

Reagovat
Slejdy

druhy oblibenec chjo

Reagovat
M11

jn zakernaci proste musi dat goly

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouzena vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta byla neškodná. Na Césara snad nešla střela..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zákrok Materazziho na Inzaghiho, jak ho skoro vysvléknul z dresu, co rozhodčí pískal? Ofsajd? Protože jinak si nedokážu vysvětlit, proč to nebyla penalta pro Atalantu...

Reagovat
M11

do ted to nechapu

Reagovat
Slejdy

rozhodci opet tragedie

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si řikam.

Reagovat
Antijuve

A nebude to tím, že se drželi navzájem.A co třeba Vieira, který byl faulován ve vápně, to si taky nedokážu vysvětlit proč to nepískl.Jako vždy se hledá chyba na rozhodčím.

Reagovat
Slejdy

pro tu fotku ja ziju

Reagovat
M11

jj sak neusnu uz... mozu jit rovnou do prace..

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
fantomas

tak to sem nečekal, musim řict...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Inter

Reagovat
Antijuve

Fanoušci Říma zase někoho pobodali.

Reagovat
M11

je to des

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

dnes udelal Inter nenapadny ale velky krok k titulu

Reagovat
M11

Nedved Amauri

Reagovat
M11

tak pan Amauri nam to vlastne nedava sezrat

Reagovat
Antijuve

Ta druhá branka byla moc pěkná, to se musí nechat.

Reagovat
M11

no tak,, prece to jde... jeste to zkusme...

Reagovat
M11

hmm... nj... nedas dostanes proste... z prohry malem vyhrajem a nakonec stejne prohrajem... gratulace Palermu... aspon se posunou vys... tam kam patri

Reagovat
smazaný uživatel

Tož ale tohle jak sme prohráli,je mě z toho smutno!Palermo 3pološance za zápas 3 branky!Naši buší a buší 2 branky,hráčům vůbec nic nejde vytknout,kdo zápas viděl tak musí uznat že Juve má super formu,ale chybělo jen štěstí,to už nebylo o umění ale o štěstí Juventus hrál parádně,ale tak smolný zápas aby jedno mužstvo vytěžilo z minima ale uplnýho minima všechno,to se jen tak nevidí.3flek si i tak pohlídáme,máme fazonu,dnes to bylo jen o tom štěstí!

Reagovat
M11

to promenovani sanci me dost stve... takove zkusene hrace mame a nejsou schopni to promenovat

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna koukám na záznam a i když už vim jak to dopadlo tak mě to furt sejří, je to fakt škoda, když koukám na ten první poločas tak jako fakt dvě pološance dva góly + nedvěd bude asi venku, to je v hajzlu.......kdyby jsme to aspoň udrželi ale v závěru dostat třetí

Reagovat
M11

no sak taky me to sere

Reagovat
smazaný uživatel

nééééé

Reagovat
M11

LM si pohlidame uz... to je hlavni... AS bysme stejne uz nedohnali... ale mrzi tyto ztraty s tymy z druhe poloviny tabulky ikdyz zrovna Palermo tam nepatri.... je jich az moc... snad si chut napravime o vikendu s AC

Reagovat
smazaný uživatel

Stesti?Stesti musis krajsie vymysliet!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojenost po prohraným zápase. To už jsem dlouho nezažil. Je vidět, že tým je ve formě a šlape. To, že dostaneme ze 3 střel 3 góly se prostě stane a nedělal bych z toho tragédii. Viděl bych kromě výsledku ještě 2 negativa a to dost podstatná. Zranění Nedvěda (opravdu odprorná srážka) a střeleckou nemohoucnost Davida. Vždyť on se dostal do tolika slibných pozic, jako se obvykle dostane tak za 3 zápasy a dá minimálně 2 branky. Vzhledem k tomu, že k ničemu jinému na hřišti není, tam při této střelecké formě nemá co dělat.

Reagovat
M11

presne.. Tregy se trapi.. uz delsi dobu... gol proti Interu proste dat musel... ale jinak sancemi pohrda.. Ranieri by se nemel bat dat do utoku obcas i Palladina.. Sissoko ma hodne spatnych prihravek ale zase na druhou stranu dokaze skvele odebirat balon.. byt nekdy za cenu faulu.. ten prunik pred prvni brankou byl ale skvely.. doufam ze Nedved se rychle otrka ptz ta srazka byla fakt nechutna.. o to horsi ze o hraci vubec nevedel a nesel tam vubec pripraven na souboj a o to vic slo videt jak odletel jako papir... nicmene... verim ze AC porazime... jen to chce vyuzivat konecne sance... jeste jeden maly momentik bych vyzdvihl a to strelu Legrottaglieho... teda u nej bych to cekal nejmin ze malem vymete z 31 metru sibenici

Reagovat
smazaný uživatel

nooo, na ten match s váma už se nehorázně těším

Reagovat
M11

napodobne... jako vzdycky

Reagovat
smazaný uživatel

ten nedvěd vypadal snad i na otřes mozku.....asi proti ac nebude ready ale myslim že na interu sme taky hráli bez něj a jak to dopadlo, v současný formě ac by jsme je ještě ke všemu doma porazit měli, taky už se těšim

Reagovat
M11

na Interu hral

Reagovat
smazaný uživatel

měl ten distanc ne?

Reagovat
M11

Gianluigi Buffon, Nicola Legrottaglie, Zdeněk Grygera, Giorgio Chiellini, Christian Molinaro, Pavel Nedvěd (86. Antonio Nocerino), Mauro German Camoranesi, Hasan Salihamidžič, Mohamed Sissoko, David Trezeguet (82. Vincenzo Iaquinta), Alessandro Del Piero

Reagovat
smazaný uživatel

sem to nějak prospal....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele