32. kolo
06.04.2008 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Calcio Catania - Neapol SSC 3:0

Catania doma překvapivě přejela Neapol 3:0 a poskočila na 15. příčku, tři body od sestupového pásma. Pro Waltera Zengu, nového trenéra Catanie, to byl snový debut v Serii A. Neapol zůstává na svém desátém místě.

Catania vstoupila do utkání velkolepě. Již ve čtvrté minutě se ujala vedení zásluhou Giuseppe Colucciho. Byl to velmi kuriózní gól, neboť Colucci vyslal do vápna přízemní přímý kop z úhlu a míč proletěl skrz všechny hráče, včetně brankáře. Zengův debut se stal ještě krásnějším, když v 16. minutě přidali jeho svěřenci další branku. Gennaro Sardo předvedl skvělý úprk po pravé straně a nacentroval míč přímo na Spinesiho, jenž jej pouze doťukl do brány. Defenzíva Neapole celý útok značně zaspala.

Neapol se po druhé brance konečně probudila. Nejprve střílel mimo Marek Hamšík. Poté se opřel do střely Walter Gargano a nechybělo mnoho, aby míč skončil v síti. Znovuoživená Neapol se dále tlačila do útoku. Ciro Polito musel předvést velmi těžký zákrok proti pokusu Roberta Sosy. Na druhé straně si Matteo Gianello poradil se střelou Juana Vargase. Ve 36. minutě se domácím zranil střelec první branky Giuseppe Colucci a byl nahrazen Davidem Baioccem.

Stejně jako do toho prvního, i do druhého poločasu měli Sicilané úžasný nástup. Rohový kop letící na zadní tyč nebyl nic moc, ale poté se míč dostal k Juanu Manueli Vargasovi, který měl dostatek času a prostoru a zamířil volejem přesně do pravé šibenice. Oslavoval branku velmi zajímavým způsobem. Pověsil svůj dres na rohový praporek a odstoupil od něj. Neapol se však nevzdala a snažila se s výsledkem něco udělat. Santacrore zakončoval Hamšíkův centr jen vedle. Poté vystřídavší Emanuele Calaiò provedl svůj první dotyk s míčem tak, že vypálil a trefil břevno! Neapol si vytvořila tlak, ale ani pokusy Lavezziho a Pazienzy brankou neskončili. Neapol si tak odvezla tříbrankový příděl ze hřiště Catanie. Domácí udělali výrazný krok za záchranou a také obrovskou radost novému trenérovi.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele