32. kolo
06.04.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Siena - Udinese Calcio 1:1

Udinese Calcio uhrálo na stadionu Artemia Franchiho remízu 1:1. Alespoň bod zajistil hostům třináct minut před koncem střídající útočník Antonio Floro Flores. Za domácí skóroval v 69. minutě taktéž střídající Houssine Kharja.

Před utkáním měly oba týmy oč bojovat. Domácí Siena stále nemá jistou záchrany v Serii A, naopak hostující Udinese Calcio bojuje o Ligu mistrů, na kterou mělo před tímto utkáním ztrátu tří bodů.

V první šanci se objevil domácí Christian Rigano, který se stejně jako Massimo Maccarone, dožadoval pokutového kopu, avšak hlavní sudí zůstal neoblomný.

Neúspěšný v zakončení byl Fabio Quagliarela, který po přihrávce Antonia Di Nataleho ztroskotal na Alexu Manningerovi. Ve 21.minutě mohlo jít Udinese do vedení, jenomže Andrea Dossena rakouského brankáře ve službách Sieny nepřekonal. Siena byla také nebezpečná. Christian Rigano hlavičkoval, míč brankář Handanovič vyrazil a následná dorážka Simone Lorii skončila nad. I přestože první půle skončila bez branek, hrál se velice útočný fotbal.

Jako první udeřila domácí Siena. Francouzsko-alžírský fotbalista Houssine Kharja nedal po dlouhé přihrávce od brankáře Manningera hostujicímu brankáři Samiru Handanovičovi šanci – 1:0 pro Sienu. O chvíli později to mohlo být už 2:0. Příležitost Massima Maccaroneho zlikvidoval výtečným zákrokem Samir Handanovič. Nicméně Udinese se nevzdávalo naděje na vyrovnání. V 77. minutě srovnal stav na 1:1 rovněž střídajicí útočník Antonio Floro Flores, ten se trefil povedeně svojí pravou nohou. Udinese mohlo dokonce zvítězit, jenomže Di Nataliho nebezpečný pokus hlavou brankář Manninger zlikvidoval. Siena se tak rozešla s Udinese smírně 1:1. Pro hosty se jedná o bodovou ztrátou, jelikož své utkání zvládlo milánské AC, janovská Sampdoria a i čtvrtý bojovník o Ligu mistrů Fiorentina.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele