32. kolo
06.04.2008 15:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

FC Parma - Lazio Řím 2:2

Diváci na Stadio Tardini si v prvním poločase určitě nemohli stěžovat na atraktivitu utkání. Jak domácí Parma, tak také Lazio se totiž trefili do poločasu hned dvakrát a diváci mohli sledovat dramatický souboj. Ve druhém poločasu již ovšem branka nepadla a na řadu přišla spravedlivá dělba bodů.

Ještě před úvodním hvizdem se držela minuta ticha na počest zabitého fanouška Parmy Mattea Bagnaresiho, jenž tragicky zahynul po srážce s autobusem příznivců Juventusu.

Parma do utkání vlétla jako velmi silný vítr a v prvních 120 vteřinách stihla orazítkovat břevno a nebezpečnou ránou prověřit brankáře Musleru. První pokus Igora Budana v zápase sice skončil na břevně, ale po 17. minutách se již radoval z branky poté, co se v pokutovém území šťastně zmocnil míče a nedal Muslerovi šanci. Parma ale stále útočila a chtěla si pojistit vedení. Lazio ale tentokrát skvělými zákroky podržel Muslera, jenž nejprve zlikvidoval trestný kop Cigariniho a následně konečky prstů vyrazil na roh Paciho hlavičku.

Lazio si vypracovalo první šanci až po půl hodině hry, kdy reflexy brankáře Bucciho prověřil Panděv. Jakoby tato šance dala hostům nový impuls. Mutarelli oloupil o míč Reginalda a okamžitě vyslal kolmou přihrávku na rozběhnutého Panděva, jenž si se třemi obránci nedělal příliš velkou hlavu, jednoduše je obešel a prostřelil Bucciho. Na světelné tabuli tedy svítilo skóre 1:1 a 35. minuta. Lazio strhující pětiminutovku završilo ve 38. minutě nádhernou ranou z 20 metrů, kterou vyslal Bianchi a brankáři Buccimu nedal šanci a stav se tak náhle otočil ve prospěch hostů.

Domácí se ovšem dobře rozehraného a následně ztraceného prvního poločasu nevzdali a těsně před přestávkou ještě dokázali vyrovnat. Parma zahrávala volný přímý kop, na který si naskočil Paci a hlavičkou rozjásal domácí fanoušky. Druhý poločas již byl jen velice lehkým odvarem dramatické a napínavé první půle. Jedinou, avšak obrovskou šanci měl domácí Corradi, který ovšem odmítl skórovat proti svému bývalému klubu, když sám před brankou hlavičkoval vedle.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Parma je sympatický klub a přeji jim, aby z tohoto zápasu vyšli vítězně. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

přát mužeš... ale lazio určo neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze bod pro Parmu. No, lepší než nic. Bohužel si zase letos zbytečně zahrávají s osudem. Sestup je nebezpečně blízko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele