Serie A preview - 32. kolo

05.04.2008, 09:43, aktualizováno 06.04.2008, 08:42
Previews
Útok AS Řím musí odrazit Inter, vedoucí tým tabulky hraje v Bergamu. Juventus v minulém kole nehrál, o to větší chuť budou mít jeho hráči do večerního zápasu v Palermu. O Ligu mistrů bude bojovat Fiorentina proti Reggině a Udinese v Sieně. O milionářské soutěži sní i Sampdoria, která hostí Livorno.
AS Řím - FC Janov  (sobota 18:00)
32. kolo Serie A odstartuje duel mezi AS Řím a FC Janov. Domácí Římané mají stále naději na zisk Scudetta, a tak budou muset útočit. Janovský tým ještě živí naději na šesté místo, které je vstupenkou do Poháru UEFA. Ovšem na Milán má sedmibodovou ztrátu.

Fotbalistům AS Řím se příliš nepovedlo první utkání s Manchesterem United a na domácí půdě podlehli britskému soupeři 0:2. Odveta se hraje již příští týden a Luciano Spalletti se rozhodně nechce s Ligou mistrů loučit. Nicméně Římané si v této části ligy nemohou dovolit šetřit své hráče, ani když je čeká odveta na Old Trafford. Giallorossi totiž pomýšlí na triumf v Serii A a nesmí si dovolit zaváhat. Trenérovi Spallettimu se navíc značně navýšilo množství indisponibilních hráčů. Zraněný je Francesco Totti a k němu se nyní připojil Alberto Aquilani s Matteem Ferrarim. David Pizarro má navíc stopku.

Luciano Spalletti však věří, že navzdory zraněním a evropskému neúspěchu dokáže jeho tým získat Scudetto. "Nemůžeme se vzdát. Už kvůli našim fanouškům se musíme pokusit setrvat jak v boji o titul, tak v Lize mistrů. Víme, že v odvetě proti Manchesteru musíme hrát bezchybně a ukázat naši kvalitu," řekl holohlavý trenér. Giallorossi byli po prohraném domácím utkání s Red devils velmi zklamaní. Byli totiž lepším týmem a měli více šancí. Doplatili však na neproměněné šance a špatné zakončení. "Jestli nás utkání s Manchesterem něco naučilo, tak jednoznačně to, že občas můžete vyhrát 2:0 a stačí vám k tomu dvě střely na branku. Proto si musíme věřit, vybrousit určité aspekty naší hry a připravit se na odvetu. Musíme počkat a uvidíme, co nám přinese sobotní zápas. Vždy jsme věděli, že nebude jednoduché dosáhnout našich cílů a jsme si velmi dobře vědomi, že to nejtěžší je teprve před námi," zakončil Luciano Spalletti.

Janov přicestuje do hlavního města v celku slušné formě. Poslední dvě utkání svěřenci Gian Piera Gasperiniho zvítězili a ještě předtím si připsali bod proti vedoucímu FC Internazionale. Díky triumfu nad Regginou v minulém kole se Grifové přiblížili pohárové šesté příčce na rozdíl sedmi bodů. Avšak dotáhnout se na duo AC Milán – Sampdoria Janov bude pro janovské FC nesmírně těžkou záležitostí. Hlavní zbraní Grifů v letošní sezóně je Marco Borriello, momentálně nejlepší střelec celé Serie A s osmnácti zásahy.

Janované tedy očekávají na Olympijském stadionu tvrdou bitvu. "Řím je Řím. Budeme muset pořádně máknout, abychom dosáhli slušného výsledku. Giallorossi mají velmi kvalitní tým a hrají nejlepší fotbal v Itálii," řekl brankář Rubinho. Hosté přijedou do Říma bez Omara Milanetta a Mattea Para, oba jsou zranění.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Cicinho, Philippe Mexes, Christian Panucci, Marco Cassetti - Daniele De Rossi, Matteo Brighi - Ludovic Giuly, Simone Perrotta, Alessandro Mancini - Mirko Vučinič
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Cesare Bovo, Alessandro Lucarelli, Domenico Criscito - Marco Rossi, Abdoulay Konko, Ivan Jurič, Fabiano Lima - Julio César de León, Marco Borriello, Giuseppe Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.25 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Cagliari Calcio  (sobota 20:30)
Předkolo 32. kola italské nejvyšší soutěže obstará souboj trápící se ho AC Milán s celkem slušně rozjetým Cagliari Calcio. Domácí Rossoneri bojují o Ligu mistrů, kdežto Cagliari o setrvání v nejvyšší soutěži.

AC Milán v posledních kolech předvádí přesně to, jak se o Ligu mistrů hrát nemá. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho prohráli tři z posledních čtyř utkání, z toho dvakrát na domácí půdě. Obzvláště porážka s Atalantou Bergamo byla hodně smolná, domácí v něm přišli o Alessandra Nestu, který obdržel červenou kartu a těsně před koncem utkání neproměnil penaltu Andrea Pirlo. Touto porážkou na San Siru doslova odmítli dostat se na čtvrté místo ligy, jelikož všechny tři body ztratila i Fiorentina. Místo toho přišel pád na šesté místo. Před AC Milán se dostalo Udinese Calcio a stejný počet bodů jako Milán má i janovská Sampdoria. O nejprestižnější klubovou soutěž rázem bojuje čtveřice klubů, když nepočítáme vedoucí Inter, druhý AS Řím a třetí Juventus Turín. Nicméně pokud by se milánskému AC povedlo čtvrtou příčku vybojovat, stále by se jednalo o jednu z nejnepovedenějších sezon v klubu.

Neúspěšnou sezonu může také hodnotit Cagliari, i když na rozdíl od svého soka o svůj vytoužený cíl bojuje, jak se sluší a patří. Nedávno to ještě vypadalo na beznadějný sestup, nyní však na pravděpodobnou záchranu. S dvaceti devíti body se totiž Cagliari srovnalo s Parmou, Catanií a Livornem. Ovšem zachrání se jen pokud svěřenci trenéra Davida Ballardiniho neusnou na vavřínech. Nicméně formu mají opravdu velikánskou, z pěti utkáních hraných v Cagliari vyhráli domácí čtyřikrát. V posledním případě si rozdělili body s o titul bojujícím AS Řím. Na hřištích soupeřů je to o něco horší.

Varováním pro Cagliari je i vzájemná bilance s milánským celkem. AC Milán dokázal vyhrát šest z posledních sedmi vzájemných utkání. Výhrou AC skončil i poslední duel v letošní sezoně, tenkrát si Rossoneri odvezli všechny tři body za vítězství 2:1.

Po celou sezonu zužují AC Milán nejrůznější zranění. Do zápasu kvůli těmto problémům nenastoupí brazilci Ronaldo, Serginho a Emerson. Mimo je také český obránce Marek Jankulovski a po zápase s Atalantou i Massimo Oddo, když si poranil meniskus. U posledně zmiňovaného visí otazník i nad startem na evropském šampionátu ve Švýcarsku a Rakousku. Aby nebylo problémů málo, tak karetní stop na dva zápasy má stoper Alessandro Nesta. Po posledním tréninku se zranil také Alberto Gilardino. Jeho absenci nahradí připravený Fillipo Inzaghi. Jediným pozitivem je návrat do sestavy Cafúa a Kaká. Absence brazilského míčového kouzelníka byla v posledních zápasech hodně znát, a tak je jeho návrat v týmu událostí číslo 1.

Hosté jsou na tom lépe. Chybět budou kvůli zdravotním potížím Davide Marchini, Paolo Bianco a Shala. Jinak je tým trenéra Davida Ballardiniho kompletní.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Nelson Dida - Marcos Cafú, Daniele Bonera, Kahka Kaladze, Paolo Maldini - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf - Kaká - Alexandre Pato
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marco Storari - Francesco Pisano, Diego Lopez, Michele Canini, Alessandro Agostini - Michele Fini, Daniele Conti, Andrea Parola, Pasquale Foggia - Jeda, Robert Acquafresca
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Parma - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Nedělní program Serie A přinese souboj dvou týmu, z nichž jeden stále bojuje o přežití v nejvyšší soutěži a druhý si již zajistil klidný střed tabulky. Na Stadio Ennia Tardini se střetne domácí Parma s římským Laziem. Domácí, podobně jako hosté, podávají nevyrovnané výkony a vítězství střídá prohru. Parma je na tom ale o poznání hůře, když bude muset do posledního kola bojovat o udržení.

Ještě před začátkem zápasu oba celky uctí památku zesnulého Mattea Bagnaresiho, parmského fanouška, jenž minulý víkend tragicky zahynul, když ho přejel autobus dopravující fanoušky Juventusu právě na zápas s Parmou. Ten byl po nešťastné události odložen.

Svěřenci trenéra Hectora Cupera budou chtít za každou cenu vyhrát a opět se přiblížit vytoužené záchraně. Parma je nyní s 29 body patnáctá a náskok na sestupové pásmo činí pouhé dva body. Pro Gialloblu hovoří alespoň fakt, že mají v rukávu odložený duel s Juventusem.

Domácí obránce Falcone je před nedělním soubojem pozitivně naladěn a ví, že jeho tým musí vyhrát. "Jsme to my, kdo musí v tomto zápase vyhrát. Pokud se chceme zachránit, nesmíme dát Laziu šanci. Základem je hlavně dobrý start do utkání a na trávníku musíme ukázat větší touhu po vítězství."

Římské Lazio moc dobře ví, jak na tom nejspíše nyní hráči Parmy jsou. V listopadu loňského roku byl totiž při dopravní nehodě zastřelen policistou také jeden z fanoušků Lazia a shodou okolností také před zápasem s Juventusem. Případ se navíc stále vyšetřuje.

Hosté budou určitě chtít stavět na výkonech ze zápasů s Interem a městským rivalem AS. S dosavadním lídrem Lazio remizovalo a AS dokonce dokázalo porazit. Lazio by rádo zopakovalo podzimní vítězství 3:1, ale v průběhu letošní sezony dokázalo na hřišti soupeře zvítězit pouze jednou, což je žalostně málo.

Kouč Delio Rossi doufá, že jeho svěřenci prolomí černou sérii a podaří se jim konečně venku vyhrát. Ze svých plánů musí ovšem vyškrtnout suspendovaného Daba, kterého nahradí navrátilec Mutarelli.

Také trenér Cuper musí řešit jen jedinou absenci v podobě Cristiana Lucarelliho, jenž má vystavenou stopku.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci - Zenoni, Paci, Falcone, Castellini - Mariga, Cigarini, Morrone - Reginaldo, Gasbarroni - Budan
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta - Behrami, Siviglia, Cribari, Radu - Mudingayi, Ledesma, Mutarelli - Pandev - Bianchi, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sampdoria Janov - AS Livorno  (neděle 15:00)
Sampdoria Janov přivítá sedmnácté Livorno. Zatímco Livorno je těsně nad sestupovou propastí, tak Sampdoria je na sedmém místě, pouze o skóre za AC Milán. Na čtvrté místo, které je vstupenkou do Ligy mistrů, ztrácí pouhé čtyři body.

V kádru Sampdorie se chystají dva velké návraty. Do ofenzívy Blucerchiati hlásí návrat hvězdný útočník Antonio Cassano, který si odpykal pětizápasový distanc za nesportovní chování, a nejlepší střelec týmu Claudio Bellucci, jenž byl přes měsíc zraněný. Janovský celek má velmi slušnou formu. Již šest utkání nepoznali svěřenci Waltera Mazzarriho hořkost porážky, z toho čtyřikrát se radovali z vítězství. Velmi cenné vítězství zaznamenala Sampdoria v Miláně, kde na stadiónu Giuseppe Meazza porazila AC Milán 2:1.

Přestože Blucerchiati hráli bez Cassana velmi dobře, tak se bývalý útočník Realu Madrid do sestavy navrátí. "S ním bychom možná vyhráli všech šest zápasů," říká Mazzarri. "Antonio nastoupí v základní sestavě, protože si to zaslouží. Nekoukám pouze na výsledky, ale také na výkony a pamatuji si, jak hrál tým s ním. Hrál výborně a ostatní budou muset mé rozhodnutí akceptovat." Emiliano Bonazzoli, který vstřelil za oněch pět utkání pouze jeden jediný gól, bude muset Cassanovi přepustit místo v zápase, jenž Mazzarri označuje jako "rozhodující".

Po výhře nad Empoli v minulém kole se Blucerchiati bodově dotáhli na šestý AC Milán a Mazzarri si je vědom, že jeho tým je blízko k účasti v evropských pohárech. Nicméně, před dvěma týdny sehrála Sampdoria domácí zápas s posledním Cagliari, ve kterém pouze remizovala. Walter Mazzarri se chce nyní vyvarovat podcenění soupeře z dolní části tabulky. "Nesmíme si myslet, že zvítězíme jen proto, že to říká tabulka. Když se podívám na dřívější zápasy, tak mohu vidět Livorno, jenž doslova zničilo Sienu. Sem přijede se stejným cílem jako Cagliari před dvěma týdny," zakončil trenér Sampdorie.

Toskánský celek chystá v sestavě jednu změnu. V útoku nahradí nevýrazného Diega Tristána skvěle hrající Albánec Erjon Bogdani. Po remíze se Sienou v minulém kole zůstává trenér Giancarlo Camolese klidným, i když jeho tým a samotné dno tabulky dělí pouhé tři body. "Vytvořili jsme si mnoho šancí a soupeři dovolili velmi málo, avšak míč nám tam nechtěl spadnout. Fakt, že jsme to utkání zakončili v jasné převaze, mi dává naději do dalších utkání," řekl Giancarlo Camolese.

V sestavě domácích se s jistotou neobjeví zraněné duo Vincenzo Montella – Hugo Campagnaro. Hosté mají na marodce Giannicheddu, Volpeho a Vidigala.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Luca Castellazzi - Stefano Lucchini, Daniele Gastaldello, Pietro Accardi - Christian Maggio, Gennaro Delvecchio, Angelo Palombo, Paolo Sammarco, Mirko Pieri - Antonio Cassano, Claudio Bellucci
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Alessandro Grandoni, Dario Knězevič, Fabio Gallante - David Balleri, Nico Pulzetti, Daniele De Vezze, Antonio Filippini, Giovanni Pasquale - Francesco Tavano, Erjon Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.35 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Neapol SSC  (neděle 15:00)
Sestupem ohrožené Calcio Catania přivítá na stadiónu Angelo Massimino desátý celek Serie A SSC Neapol. Neapol v posledních utkáních opět chytá formu a stále má naději si zahrát v poháru UEFA. Ve zbylých osmi utkáních však musí eliminovat devítibodovou ztrátu. Zato Catania bruslí na tenkém ledě. Od sestupu jí dělí pouhé dva body.

Domácí celek sehraje s Neapolí první utkání pod novým trenérem. Na začátku týdne totiž odstoupil Silvio Baldini a kormidla sicilského týmu se ujal Walter Zenga, bývalý brankář FC Internazionale, který nemá trenérské zkušenosti s vyšší ligou než je Serie C1. Bude to pro něj velmi zajímavá premiéra v Serii A. V minulém kole Catania prohrála 1:2 doma s Turínem a již čtyři utkání čeká na vítězství. Walter Zenga je odhodlán vše změnit. "Rád myslím pozitivně a nepřemýšlím nad riziky. V mé mysli je pouze utkání s Neapolí. Doufám, že zhruba za měsíc bude každý v tomto městě klidnější. Věřím v setrvání Catanie v Serii A. Hráči musí najít sami sebe. Já pracuji velmi tvrdě a na hráčích vidím stejné zapálení, jako u sebe," prohlásil sebevědomě nováček na lavičce Rossazzurri.

Ve prospěch Catanie v tomto utkání hovoří fakt, že Neapol vyhrála venkovní zápas naposledy 24. února. Z dřívějších devíti setkání těchto soupeřů na Stadio Angelo Massimino navíc vyšli domácí vítězně čtyřikrát, zatímco hosté pouze dvakrát. "Bude to velmi těžké a důležité utkání. Nastoupíme s touhou po vítězství a očekávám vzrušující bitvu," dodal Zenga. Případné vítězství by domácím zdvihlo sebevědomí do nadcházejícího sicilského derby s Palermem.

SSC Neapol jede za Messinský průliv ve slušné formě. V posledních třech utkáních získali svěřenci Edyho Reji sedm bodů. V posledním utkání s Palermem Azzurri doslova vydřeli tři body až brankou Marka Hamšíka v 90. minutě. "Prožíváme skvělou sezónu a zasloužíme si důvěru," řekl dvacetiletý Hamšík. Nicméně, Neapol venku předvádí velmi nevyrovnané výkony a mají na kontě již devět proher na cizích stadionech. V Neapoli jsou však klidní a věří ve zlepšení.

Domácí se budou muset obejít bez útočníka Giuseppeho Mascary, který je suspendovaný. Naopak záložník Davide Baiocco se již plně uzdravil a bude Walteru Zongovi k dispozici. Za hostující celek nemůže nastoupit suspendovaný Manuele Blasi a stále zraněný uruguayský kanonýr Marcelo Zalayeta. V útoku Naples se tak tradičně objeví argentinské duo Roberto Carlos Sosa – Ezequiel Lavezzi.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Ciro Polito - Gennaro Sardo, Matías Silvestre, Lorenzo Stovini, Juan Manuel Vargas - Mariano Julio Izco, Mark Edusei, Giacomo Tedesco - Jorge Andrés Martinez, Gionatha Spinesi, Giuseppe Colucci
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Matteo Gianello - Fabiano Santacrore, Paolo Cannavaro, Maurizio Domizzi - Daniele Mannini, Michele Pazienza, Walter Gargano, Marek Hamšík, Mirko Savini - Roberto Carlos Sosa, Ezequiel Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.80 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Do Florencie přijíždí ve 32. kole sestupem ohrožená Reggina, aby se na Stadio Artemio Franchi utkala se čtvrtou Fiorentinou. Pro oba celky to je velice důležité utkání. Zatímco Reggina stále bojuje o udržení a nyní je osmnáctá, Fialky drží čtvrtou pozici zajišťující Ligu mistrů. Na paty jim ovšem výrazně šlape AC Milán.

Fialky v posledním kole podlehly 1:3 Udinese a proti Reggině se chtějí opět vrátit na vítěznou dráhu. "Celý tým se nyní soustředí na nedělní zápas, který je pro nás nesmírně důležitý," uvědomuje si váhu utkání domácí Gobbi. "Chceme napravit poslední porážku a pro vítězství uděláme vše."

Právě Gobbi ale nejspíše nebude figurovat v základní jedenáctce trenéra Prandelliho, jenž na levý kraj obrany počítá s Pasqualem. Ve středové formaci by měl přenechat místo Liveranimu Kuzmanovič. Prandelli se také chystat udělat radikální přestavbu útočného tria. V posledních zápasech nastupovala trojice Mutu, Vieri, Waigo, kterou by měli nahradit Pazzini, Waigo a Jorgensen. K utkání nebyl nominován zraněný Semioli.

Podobně jako Gobbi se k utkání vyjádřil hostující záložník Edgar Baretto: "Navzdory porážce v posledním kole se naše ztráta na záchranu nezvýšila. Stále nám chybí pouze dva body, což není mnoho. Samozřejmě, že každý bod z Florencie by byl skvělý, ale rozhodující budou zápasy s Parmou, Catanií, Empoli a Cagliari."

Pro Regginu přinášejí dobré zprávy Modesto s Vigianim, kteří se vracejí do sestavy a v základní jedenáctce by měli nahradit Makinwu s Cascionem. Trenér Orlandi Nevio zvolí defenzivnější rozestavení 4-4-1-1. Za osamoceným hrotem Amorusem, by měl nastoupit ve skvělé formě hrající Brienza.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Potenza, Dainelli, Kroldrup, Pasqual - Donadel, Liverani, Montolivo - Jorgensen, Pazzini, Waigo.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Lanzaro, Cirillo, Valdez, Aronica - Vigiani, Barreto, Tognozzi, Modesto - Brienza - Amoruso.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Turín - Empoli FC  (neděle 15:00)
Na Olympijském stadionu v Turíně přivítá remízový král soutěže poslední celek Serie A. Aneb domácí FC Turín hostí Empoli. Turínští v posledním zápase prolomili na půdě Catanie třízápasovou šňůru bez vítězství, naopak hosté doma podlehli Sampdorii Janov, čímž prodloužili svojí krizi.

Turínskému FC se v poslední době příliš nedařilo. Tři po sobě jdoucí porážky znamenaly komplikace. Pokud by přišla i čtvrtá, tým by se znovu zapojil do boje o záchranu. Nicméně utkání na Catanii Turínští zvládli a se čtyřiatřiceti body jsou čtrnáctí, s pětibodovým odstupem od sestupových vod. FC Turín si však musí dávat ještě velký pozor, ani zdaleka ještě nemá vyhráno. Domácí totiž mají do konce ligy těžký los. V příštích kolech na Turín čekají FC Janov, Inter Milán, AS Řím, Neapol, Livorno a Fiorentina, což dává jasně za pravdu, že tento duel s Empoli je hodně klíčový.

Hosté jsou na tom katastrofálně. Se šestadvaceti body jde o totiž nejhorší celek v soutěži. Ze sedmi posledních zápasů uhráli pouze jeden jediný bod, a to doma překvapivě s Juventusem Turín. Tým také dává nejméně branek z celé soutěže. To se samozřejmě nelíbilo vedení Empoli, které propustilo trenéra Alberta Malesaniho. Na jeho místo se po čtyřech měsících vrací staronový kouč Luigi Cagni. Cíl je jasný, pozvednout tým a zachránit se. Jenže ani on to nebude mít jednoduché. Do konce zbývá již sedm kol a Empoli potřebuje body jako sůl.

Vzájemná bilance je hodně vyrovnaná. O tom svědčí i fakt, že poslední čtyři vzájemná střetnutí skončila bezbrankovou remízou. Stejně tomu bylo i v prvním letošním klání na stadionu Carla Castellaniho.

Turínu budou chybět Gianluca Comotto, Cesare Natali a Nicola Ventola. Všichni tři jsou zranění. Vykartovaný je Vincenzo Grella. Do branky by se měl po pauze postavit Matteo Sereni. Hosté se budou muset obejít bez zraněných Adaniho, Pozziho a Prataliho. Do sestavy se vrací již uzdravený Felice Piccolo a také v minulém kole vykartovaný Luca Saudati.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni – Marco Motta, Marco Di Loreto, Paolo Dellafiore, Pisano – Aimo Diana, Paolo Zanetti, Simone Barone, Alessandro Rosina – Roberto Stellone, Alvaro Recoba
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Daniele Balli – Andrea Raggi, Lino Marzoratti, Felice Piccolo, Vittorio Tosto – Antonio Buscè, Claudio Marchisio, Alessandro Budel, Luca Antonini – Ighli Vannucchi – Luca Saudati
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 2.90 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Siena - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Dvanáctá Siena na svém stadionu Artemia Franchiho přivítá páté Udinese Calcio. Domácí celek naposledy remizoval v Livornu (0:0), kdežto hosté doma porazili Fiorentinu 3:1 a posunuli se na páté místo tabulky před AC Milán.

Siena se poslední dobou může spolehnout na pevnou defenzívu. Siena neinkasovala už třetí zápas v řadě a nebýt nepovedeného utkání s Regginou (4:0), mohla být série ještě delší. Ze sedmi posledních utkání inkasovali pouze v jediném zápase, a to právě v již zmiňovaném střetnutí s Regginou. Právě díky zlepšené defenzivní činnosti týmu se domácí pohybují mimo ohrožení sestupu. I přesto budou chtít hráči Sieny zvítězit, jelikož náskok sedmi body není zas až tak vysoký, jelikož do konce sezony zbývá ještě sedm zápasů.

Udinese Calcio se o minulém víkendu důrazně přihlásilo do boje o Ligu mistrů, když porazilo čtvrtý celek Serie A Fiorentinu 3:1. Hostující tým se veze na vítězné vlně. Hosté jsou neporaženi už šest utkání v řadě. Z toho body ztratili pouze ve dvou případech, když remizovali 1:1 s Palermem a 2:2 s Laziem Řím. Trenér Pasquale Marino tak může být s výkonem svých svěřenců navýsost spokojen. O čtvrtou příčku, a tím pádem o kvalifikaci v Lize mistrů, se ještě bude svádět velká bitva. Udinese se v současnosti drží pátou pozici o bod před AC Milán a se ztrátou tří bodů na čtvrtou Fiorentinu.

O něco lepší bilanci ve vzájemných duelech má hostující Udinese Calcio, to také dokázalo zvítězit v prvním střetnutí v letošní sezoně. Papírovým favoritem by mělo být i pro toto utkání hraného na stadionu Artemia Franchiho.

Na straně Sieny do utkání nezasáhne zraněný obránce Valerio Bertotto. V karetním trestu jsou Mario Frick a Paul Codrea. Udine má o něco rozsáhlejší absenci. Trenéru Marinovy bude chybět hned několik hráčů, a to Raffaele De Martino, Christian Obodo, Zapata, Felipe a Antonio Chimenti.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger – Luca Rossettini, Daniele Portanova, Simone Loria, Paolo De Ceglie – Lukáš Jarolím, Houssine Kharja, Simone Vergassola, Tomas Locatelli – Massimo Maccarone, Fernando Forestieri
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovic – Damiano Ferronetti, Tomáš Zapotocny, Aleksandar Lukovic, Giandomenico Mesto - Gaetano D'Agostino, Gokhan Inler, Andrea Dossena, Simone Pepe – Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.85 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Atalanta Bergamo - Inter Milán  (neděle 15:00)
Lídr Serie A Inter Milán zavítá v rámci 32. kola do Bergama, kde se na Stadio Azzurri d'Italia utká s domácí Atalantou. Nerazzurri si v posledních kolech výrazně zkomplikovali boj o titul, když nedokázali třikrát za sebou vyhrát. Díky ztrátám se snížil náskok na druhé AS na jeden bod.

Žádné další komplikace si ale nepřipouští argentinský útočník ve službách úřadujícího mistra Hernán Crespo, jenž tvrdí, že pokud se bude tým soustředit pouze na své výkony, nebude se muset ohlížet na výsledky ostatních. Atalanta ale určitě nebude lehkým soupeřem, jelikož poslední vítězství na San Siru proti AC Milán jí dodá plno sebevědomí.

Crespo přirovnává nastalou situaci k cyklistickému závodu. "Nesmíme se ohlížet za sebe, ale vydat ze sebe to nejlepší. Nemůžeme se dívat přes rameno a spoléhat na to, že soupeř zaváhá. Nyní se musíme starat jen o sebe. Nedaří se nám nyní sice tolik, jako před několika měsíci, ale každý se snaží v závěru sezony ze sebe vydat maximum. Vyřazení z Ligy mistrů nás sice trochu rozhodilo, ale nyní je již to nejhorší za námi a pomalu se vrací starý Inter," prohlásil Crespo.

Trenér Nerazzurri Roberto Mancini nemůže počítat se Zlatanem, Samuelem a Chivuem, naopak se bude moci spolehnout na dvojici Vieira – Cambiasso, což je dobrá zpráva. Pokud totiž tato dvojice nastoupila ve středu zálohy vedle sebe, vyhrál Inter 13 ze 16 utkání. Místo v sestavě by jim měli udělat Chivu s Manichem, podobně jako Burdisso, kterého nahradí Materazzi. Pátým členem záložní řady je pak Figo.

Hlavní tahoun domácích Cristiano Doni vyslal do tábora Interu varovnou zprávu. "Jsem přesvědčen, že pokud si bude odtud chtít Inter odvést dobrý výsledek, bude muset předvést vynikající fotbal," vidí utkání otevřeně Doni. "V utkání s Interem nemáme co ztratit a to je naše výhoda. Nenacházejí se v úplně dobrém rozpoložení, čehož chceme využít a navázat na dobré výsledky." Za domácími navíc budou stát fanoušci, kteří prohru svého klubu na Stadiu Azzurri d'Italia viděli letos pouze dvakrát.

Trenér Luigi Del Neri bude muset vyřešit hned několik problémů. Tím prvním je zranění obránce Rivalty, jenž bude chybět téměř měsíc. Mimo hru jsou také Talamonti a Costinha. Nahradit by je měli Manfredini s Bellerim. Suspendovaný je Carrozzieri.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola - Capelli, Manfredini, Pellegrino, Bellini - Ferreira Pinto, Tissone, Guarente, Langella - Doni - Floccari
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Rivas, Materazzi, Maxwell - Figo, Vieira, Zanetti, Cambiasso, Stankovic - Crespo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 2.95 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Citta di Palermo - Juventus Turín  (neděle 20:30)
Šlágr 32. kola italské nejvyšší soutěže se odehraje ve večerních hodinách na stadionu Renza Barbery. Domácí Palermo v něm přivítá turínský Juventus. Domácím se nedaří a klubové vedení se rozhodlo odvolat hlavního trenéra Francesca Guidolina.

Změna trenéra nastala po sérii špatných výsledků, které vyvrcholily poslední porážkou v Neapoli (1:0). Ještě předtím však stihl klub ze Sicílie prohrát s Interem, Parmou a FC Janovem. Ovšem ještě donedávna to vypadalo na útok pohárových příček. Tomu už je konec. Palermo totiž spadlo až na třináctou příčku, což je pro tým který má ambice na minimálně Pohár UEFA velké zklamání. Na lavičku týmu tak usedne staronový trenér Palerma Stefano Colantuon. Ten se tak na místo činu vrací už po čtyřech měsících. Jeho cíl je jasný. Pozvednou morálku týmu a pokusit se vyšplhat tabulkou co nejvýše, vždyť Palermo je jen sedm bodů od sestupu. Sestup do Serie B si v klubu nechce nikdo připustit.

Zato Juventus Turín prožívá šťastnější období. Stará dáma neprohrála již čtyři utkání v řadě a nebýt posledního odloženého utkání s Parmou, mohla by možná být tato série ještě delší. Posledním výsledkem tak zůstává výhra na San Siru proti Interu Milán. Juventus Turín už asi do bojů o Scudetto nepromluví, nicméně třetí příčka s náskokem pěti bodů na Fiorentinu je po roční pauze v lize zaviněné korupční aférou úspěchem. A pokud se nestane nic nečekaného, tak by si měl Juventus své umístění už pohlídat.

Palermo má svému soupeři co oplácet. Juventus totiž dokázal ve třináctém kole deklasovat Palermo výsledkem 5:0. Juventus vyhrál i dvě utkání, která se hrála v roce 2006 stejným výsledkem 2:1.

Domácí nemohou počítat s Cirem Capuanem, Fabriziem Miccolim a Edisonem Cavanim. Všichni tři mají nejrůznější zranění. Staré dámě budou chybět zranění Jorge Andrade a Cristian Zanetti. Jinak bude mít trenér Claudio Ranieri k dispozici všechny hráče.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Alberto Fontana – Cristian Zaccardo, Leandro Rinaudo, Andrea Barzagli, Frederico Balzaretti – Roberto Guana, Giulio Migliaccio, Boško Jankovič, Fabio Simplicio, Fabio Caserta - Amauri
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Gianluigi Buffon – Zdeněk Grygera, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro – Hasan Salihamidzic, Mauro Camoranesi, Mohamed Sissoko, Pavel Nedvěd – David Trezeguet, Alessandro Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán31209257:2169
2.AS Řím31198455:3065
3.Juventus Turín301610451:2558
4.ACF Fiorentina31158845:3253
5.Udinese Calcio31148942:3950
6.AC Milán311310845:2749
7.Sampdoria Janov311471044:3749
8.FC Janov311191138:4342
9.Atalanta Bergamo3110111046:4441
10.Neapol SSC311171341:4440
11.Lazio Řím319111137:3938
12.AC Siena318121133:3836
13.Citta di Palermo31991339:4936
14.FC Turín31616932:3834
15.FC Parma306111335:4729
16.Calcio Catania316111425:3829
17.AS Livorno316111429:4529
18.Reggina Calcio315121427:4527
19.Cagliari Calcio31781628:4726
20.Empoli FC31681724:4526

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nič nové, Berlusconimu opäť nevyjde podplácanie. Žeby odpočúvanie, kamery, sledovanie, myšací agenti?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáci se najdou všade, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Zalez

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty do prd*ele

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák si sám, keď brániš niekomu napísať svoj názor a urážaš ho. Je to moja vec čo si o nich myslím a presne to si o nich myslím, chudáčku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nám ukaž důkazy, že AC podplácí. Ale vidím, že diskuse s tebou nemá cenu, takže měj pěknej den a ahoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie som polícia, ale faktom je, že z tej korupčnej aféry, už z i tak následneho fraškového riešenia z toho vylízli najlepšie oproti ostatným, pritom obvinenia a následný možný trest by mal byť rovnaký ako u ostatných. Nakoniec vyšli so smiešnym, trapným trestom. Ktovie, prečo Svet síce nezmením, ale ja si o tom myslím svoje, a môžem to nahlas povedať. Chceš ma udať za krivé obvinenie?

Reagovat
smazaný uživatel

Půjdu tě nahlásti na policii.. Ano, AC z toho vyvázlo s nejmenším trestem, Berlusconi je vlivná osoba, ale nemyslím si, že v tom hrálo roli uplácení, ty asi ano, takže máme na věc rozdílný názor. Je to tvé tvrzení, ale důkazy nemáš.Takže nemá cenu se o tom bavit. Takže opakuji, pěkný den a ahoj.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým pekným dňom si mohol začať ako prvým. Ja neberiem tvoj, ty môj. Musíš uznať, že štart v LM si v tejto sezóne Silvio vybavil sám tým nádhernym smiešnym a presným odpočtom bodov. To bola fraška na entú.

Reagovat
smazaný uživatel

BTW, pekný a úspešný víkend.

Reagovat
M11

zalez

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra AC Milán a AS Roma, remíza Interu

Reagovat
smazaný uživatel

to bych bral všema deseti

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Atalanta překvapí i 2. milánský klub...

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně aby nás nepřekvapilo AC a vyhrálo..

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari je venku tragické, AC zase doma. Vidím to na remízu nebo vydřenou výhru AC.

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně tak, bude to slepej s hluchym takže se naskýtá 0:0 nebo 1:1 .. ale při návratu Kaká si myslim, že AC nezaváhá - 2(3):1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej na AC , Cagliari šlape

Reagovat
M11

tezke a zajimave zapasy... ale presto verim ve vitezstvi domacich... ikdyz klidne muzou skoncit oba remizou...

Reagovat
smazaný uživatel

remíza AS a AC z toho as bude smolař a ac haluz Juve win a inter taky

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus čeká dneska těžký soupeř postavení v tabulce Palernma je zkreslující,mají kvalitní kádr,bude to těžký,ale myslím že poď domněnkou,ře Juve už má pomalu svoje jistý+dohrávku k dobru,tak můžou hrát klidně a to nám může vyhovovat,myslím že ani P/alermo moc betonovat nebude takže to vidím na naši výhru 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Je to přesně soupeř, který prověří naše kvality. Čistá 2,doufám.

Reagovat
M11

jj taky citim ze zaberem

Reagovat
smazaný uživatel

Já radši tipovat nebudu. Minule jsem myslel, že Palermo uhraje remízu a Juve vyhrálo 5:0. Takže radši netipuju.

Reagovat
M11

to necekal asi nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

a trefí se Trezegeut

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina doufám dneska jasná záležitost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele