32. kolo
06.04.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sampdoria Janov - AS Livorno 2:0

Sampdoria Janov porazila AS Livorno 2:0 a nadále drží krok s Milánem a Fiorentinou v boji o čtvrté místo. Naopak ztratilo Udinese, díky čemuž se janovský celek posunul na šestou příčku. Livorno zůstává na svém 17. místě, ale dotáhlo se na něj bodově Empoli, které figuruje už v sestupovém pásmu.

Velký návrat do sestavy Sampdorie přichystal Antonio Cassano. Branku sice nedal, ale připravil gól pro svého kolegu Emiliana Bonazzoliho.V průběhu druhé půle uskutečnil svůj návrat po téměř měsíčním zranění ostrostřelec Claudio Bellucci.

Cassano byl pochopitelně velmi natěšený a ve třetí minutě musel zasahovat Marco Amelia proti jeho bombě z dvaceti metrů. Několik minut poté zahrozilo Livorno. Alessandro Diamanti vyslal do vápna velmi nebezpečný centr a Francescu Tavanovi chyběl kousíček, aby se dostal k míči. Na druhé straně prověřil Ameliu Christian Maggio po pěkné přihrávce od Cassana. Poslední výraznější šanci prvního poločasu měli hosté. David Balleri vyslal na branku domácích dalekonosnou střelu, která skončila jen těsně vedle tyče.

V druhé půli předvedli Blucerchiati velmi pěkně zahraný roh, avšak brankou neskončil a hned z protiútoku se řítil do šance Tavano, ale nemířil přesně. O několik minut později vstřelil Francesco Tavano gól, který ale nebyl uznán, protože si útočník Livorna podle sudího Romea počínal nedovoleně v souboji s posledním obráncem Gastaldellem. V opakovaném záběru bylo vidět, že kontakt mezi hráči byl opravdu minimální. Hráči Livorna pochopitelně utvořili houf kolem sudího a byli značně rozzlobení.

Nicméně v 59. minutě udeřili domácí. Mirko Pieri využil dvou defenzivních chyb po sobě a naservíroval míč Christianu Maggiovi, jenž už měl velmi snadné zakončení. Poté nebezpečně střílel Bellucci, ale Amelia byl pozorný. V 78. minutě si Pieri narazil s Bonazzolim, ale Amelia opět skvěle zasáhl proti jeho následné střele. O sedm minut později však Emiliano Bonazzoli přidal pojistku. Cassano vybojoval míč a krásně jej poslal na Bonazzoliho, který zkušeně placírkou překonal Ameliu. Do konce utkání se již nic výrazného nestalo a Sampdoria zaslouženě vyhrála 2:0.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trochu karetní partička, ne ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele