32. kolo
06.04.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Inter Milán 0:2

Atalanta podlehla na Stadio Azzurri d'Italia vedoucímu Interu Milán, jenž si odváží tři body za vítězství 2:0. Nerazzurri moc dobře věděli, že musí vyhrát, pokud nechtějí ještě více zdramatizovat boj o titul. V prvním poločase se ale trefil Vieira a ve druhém se poprvé v Serii A prosadil mladíček Balotelli a Inter má na vršku tabulky opět čtyřbodový náskok.

Trenér hostí Roberto Mancini musel před utkáním řešit několik absencí. Mimo hru totiž jsou Zlatan Ibrahimovič, David Suazo, Cristian Chivu, Walter Samuel, Ivan Cordoba a Olivier Dacourt. Naopak návrat do sestavy prožil Esteban Cambiasso. Jediným překvapivým Manciniho tahem v základní jedenáctce bylo nasazení teprve 17ti letého Balotelliho, jenž nastoupil na úkor Luise Figa.

Nerazzurri vstoupili k utkání s vědomím, že v Bergamu neprohráli již od roku 1994, ale zároveň věděli, že v posledních čtyřech zápasech získali pouhé dva body. Naopak Atalanta byla povzbuzena posledním vítězstvím nad AC Milán a na tento výkon chtěla navázat.

Do první šance zápasu se dostal domácí tahoun Doni, jenž se po rohovém kopu Tissoneho ocitl v dobré palebné pozici, ale branku přestřelil. Domácí soupeře stále tlačili a výsledkem bylo břevno, které zastavilo Pintovu střelu. Vypadalo to, že se Inter nemůže pořádně dostat do hry, ale jako blesk z čistého nebe vsítil ve 21. minutě úvodní branku. Na rohový kop si skvěle naběhl Patrick Vieira a hlavičkou propasíroval míč za Coppolova záda. Ještě do poločasu pak promeškal obrovskou šanci domácí Belleri, jenž ze slibné pozice z voleje minul.

Úvod druhého dějství sice patřil domácím, ale jak Langellův, tak Floccariho pokus nemohl nadělat brankáři Cesarovi vetší potíže. Chvilku nato podruhé v utkání zahrozil Maicon, ale z Balotelliho trestného kopu branku nevytěžil. V 74. minutě předvedl pohlednou akci mladíček Balotelli, jenž se pustil do rychlého protiútoku a chytrou spoluprací s Dejanem Stankovičem oklamal ofsajdovou past, obešel brankáře a pálil do odkryté branky. V 83. minutě se udály hned dvě zajímavé situace. Jednou z nich bylo vystřídání střelce uklidňující branky Balotelliho, jehož nahradil Figo. Druhá situace již měla fotbalovější charakter, když se domácí dožadovali penalty za faul na Inzaghiho, ale rozhodčí odpískal faul domácího útočníka. V nastavení korunoval prohru domácích Doni, jenž si nechal dát v rozmezí pěti minut dvě žluté karty a musel předčasně do sprch.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Bergamu už nenechá Inter nikoho na pochybách, kdo získá letos italský titul ! Tip 1:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele