Serie A - preview 9. kola

25.10.2011, 08:11, aktualizováno 27.10.2011, 08:47
Previews
Z devátého kola italské ligy zbývá dohrát poslední zápas. Palermo hostí Lecce a pokusí se přiblížit pohárovým příčkám. Hosté jsou aktuálně předposlední, dosud získali pouze čtyři body.
Città di Palermo - US Lecce  (čtvrtek 20:45)
V nepříliš dobrém rozpoložení jsou týmy Palerma a Lecce, ty se spolu utkají v rámci osmého kola na stadionu Renza Barbery. Domácí nebodovali dvě utkání v řadě, hosté zase naposledy ztratili tříbrankové vedení.

Palermo pod trenér Mangiou vstoupilo do sezony hodně dobře, ale poslední dvě kola výsledkově nezvládlo. Pravdou však je, že hrálo na půdě obhájce AC Milán a AS Řím. V obou případech se Palermu nepodařilo vstřelit branku, s Milánem prohrálo 3:0 s Římem jenom 1:0. V dalším kole chtějí domácí konečně naplno bodovat, proti Lecce budou favoritem.

V Lecce mezitím mají za sebou hodně těžký a zejména po psychické stránce náročný zápas s AC. Svěřenci trenéra Di Francesca hostili AC Milán a po prvním poločase vedli senzačně 3:0. Leckdo by si už pomyslel, že je rozhodnuto, jenže Lecce předvedlo, že i takový zápas ještě není vyhrán. AC totiž ve druhém poločase vstřelilo čtyři branky a vyhrálo 3:4.

"Snažil jsem se porozumět, proč jsme ten zápas ztratili. Po naší dokonalé první pětačtyřicetiminutovce jsme očekával ve druhé půli více pozornosti. Udělali jsme nějaké chyby a oni toho okamžitě využili. Ztratili jsme obrovskou šanci získat významný výsledek, teď už ale musíme otočit stránku," rozhovořil se zklamaný trenér Lecce Di Francesco.

Lecce bude mít možnost reparátu proti Palermu. Sicilský tým je doma vždy hodně nepříjemný a proti trápícímu se Lecce bude velkým favoritem. Palermu bude chybět pouze Della Rocca, za to na druhé straně je situace o poznání horší. Zraněni jsou Di Michele, Diamoutene, Ferrario a Julio Sergio.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Pisano, Silvestre, Cetto, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič, Barreto - Iličič - Hernandez, Miccoli
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Carrozzieri, Tomovič, Mesbah - Piatti, Obodo, Giacomazzi - Bertolacci - Corvia, Cuadrado
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta BC - Inter Milán  (středa 20:45)
Atalanta v letošní sezoně určitě nepatří ke snadným překážkám, posílení kádru i správná taktika dělají dobrou práci. To vše si uvědomuje také trenér Interu, Claudio Ranieri. Nic jiného, než tři body, ale nebere.

'Nerazzurri' odpověděli na dvě překvapivé porážky výhrou 1:0 nad Catanií, ale rozhodně jsou stále za očekáváním. Čisté konto udržel Inter teprve podruhé v sezoně a na šestnáctou příčku také není celek z Milána zvyklý. Kouzlo let minulých jakoby pominulo a nový trenér s pozměněným kádrem jakoby stále hledal cestu ven. Podaří se mu najít ji v Bergamu?

Inter chce na výsledku z minulého kola stavět, ale trenér Ranieri varuje svůj tým, aby následující zápas nepodcenil. "Atalanta hraje velmi dobrý fotbal," řekl Ranieri na dnešní tiskové konferenci.

"Není nic lehkého brát body z Bergama. Už zvládli okořenit život mnoha protivníkům. Navíc měli dobrý start do sezony, i přes svůj bodový odpočet byli na špici tabulky. Takže má Atalanta velkou motivaci. Nebýt limitováni odpočtem, byli by druzí. Ale my jsme odhodláni neinkasovat a naopak přivézt domů všechny tři body z tohoto zápasu."

Trenér Colantuono je ale přesvědčen, že jeho tým může pořádně zatopit Interu, zvlášť při výhodě domácího prostředí na stadionu Atleti Azzurri d'Italia. Atalanta dokázala remizovat s lídrem z Udinese a na tento skvělý výsledek navázala výhrou nad silnou Parmou, což ji udržuje bod před Interem, takže milánský klub ji nemůže v žádném případě podcenit.

"Budeme čelit týmu, který chce i v této sezoně vyhrát Scudetto. Ale jsme hladoví po výhrách a chceme uspět. Sice plně respektujeme Inter, ale moji hráči jsou motivovaní a chtějí odehrát dobrý zápas."

Colantuono bude podle všeho spoléhat na stejnou sestavu, která vyhrála nad Parmou. Inter postrádá Waltera Samuela a Diega Forlána. Uruguaycovo místo nejspíš zaujme Argentinec Zárate. Zastaví v Bergamu dalšího favorita, nebo Ranieri dokáže uspět?
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - A. Masiello, Capelli, Lucchini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura - Moralez - Denis
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo - Zanetti, Thiago Motta, Stankovič - Sneijder - Zárate, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Cesena - Cagliari Calcio  (středa 20:45)
Na stadionu Dina Manuzziho se představí domácí Cesena proti solidně hrajícímu Cagliari. Sardiňané prožívají báječný start do sezony a nic jim nepokazí ani chabá produktivita z posledních kol. Cesena se zatím hledá, se dvěma body je beznadějně poslední.

Už zbývá pouze jediný tým, který v ročníku 2011/2012 doposud nevyhrál, je jím Cesena. Trenér Giampaolo zatím nedokázal své svěřence vybičovat k takovému výkonu, který by přinesl tři body, přitom na to Cesena kvalitou kádru má. A ani výsledky, byť se jedná o porážky, špatné nejsou. Domácí například prohráli v Miláně jenom 1:0, doma s Laziem pouze 1:2. Jenomže na tohle se nehraje, Cesena potřebuje body a nejlépe hned v zápase s Cagliari.

Sardiňané jsou ve zcela jiném rozpoložení, prožívají jeden z nejlepších startů do sezony a útočí na evropské poháry. Cagliari se ze čtyř posledních zápasů trefilo pouze dvakrát, ale paradoxně ho to vyneslo na čtvrté místo tabulky. Zní to takřka neuvěřitelně, ale sardinský celek dokázal obrat o body Neapol i průběžně vedoucí Udinese.

Podle formy by mělo být favoritem Cagliari, jenže vzájemná bilance hovoří jasně ve prospěch Ceseny. Oba týmy se v historii utkaly pouze dvakrát a dvakrát vyhrála Cesena aniž by přitom inkasovala.

Domácí tým bude bez zraněných Cicy, Martineze, Martinha a Colucciho. Dále si musí odpykat dvouzápasový trest Adrian Mutu, což je absence nejvýraznější. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně, obránce Astori je zraněný a totéž platí i o Erikssonovi.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Parolo, Guana, Candreva - Ghezzal - Eder, Bogdani
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Ariaudo, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Cossu - Thiago Ribeiro, Nené
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Chievo Verona - Bologna FC  (středa 20:45)
Trenér Pioli zažil na lavičce Bologně skvělou premiéru, jeho nový tým dokázal porazit nováčka z Novary v poměru 2:0. Pak ale přišla opět prohra. Dokáže se z ní Bologna vzpamatovat, nebo podlehne domácímu Chievu?

V minulém kole prohrála Bologna s Laziem Řím o dvě branky. Právě střílení je velkou slabinou týmu. V minulých sezonách takové situace zachraňoval Marco Di Vaio, ale ani jemu se teď střelecky nedaří. Trenér Pioli žádá fanoušky o trpělivost a své hráče motivuje k okamžité odpovědi na prohru s Laziem. A odpovědět se dá jediným způsobem - výhrou.

"Udělali jsme až příliš mnoho chyb," říká trenér Pioli. "Lazio hrálo skvěle a my jsme se prostě nedostali do hry."

"Proti Chievu musíme prostě zabrat, více se soustředit a pracovat na naší hře. Chceme se zlepšovat a já očekávám ve středu vítězství."


Piloiho premiérou byla výhra nad Novarou a trenér měl z tohoto výsledku přirozeně radost. Možná také proto, že tato výhra byla vůbec první výhrou Bologně v sezoně a ukončila dlouhou pětizápasovou šňůru her bez vítězství.

Trenér ale ví, že jedna vlaštovka jaro nedělá a je třeba ještě hodně práce k tomu, aby se věci začaly zlepšovat. "Musíme pokračovat v tvrdé práci. Jsme slabí v útoku, tam chci najít pořádné řešení. A k tomu, aby se zlepšila morálka týmu, potřebujeme nutně body."

Právě střílení branek je velkým problémem Bologně, tým dokázal skórovat teprve čtyřikrát za celých sedm odehraných zápasů. Touto sérií je způsobena nelichotivá pozice týmu, Bologna se nachází na předposledním místě tabulky a na záchranné pásmo ztrácí bod. Minimálně ten si bude chtít vzít v utkání s Chievem. To je ale doma silné.

Veronský celek má v utkání jasný cíl - doma na Stadio Bentegodi neprohrává a svou sérii bude chtít natáhnout o další zápas. A ten proti Bologně k tomu vyloženě vybízí.

Chievo má za sebou těžký zápas, v minulém kole ho prověřil Inter Milán. Zápas skončil těsnou prohrou 0:1 a to způsobilo pád Verony až na třinácté místo. Tým je ale zvyklý pohybovat se v klidném středu tabulky a své postavení může vylepšit.

"Pokud už máme prohrát nějaký zápas, je lepší nechat body Interu a vzápětí vyhrát proti Bologně," říká trenér Chieva Domenico Di Carlo. "I když jsme s Interem prohráli, naše hra mě velmi potěšila," uzavírá trenér.

Potěší ho jeho tým také proti Bologně? Nebo se některý boloňský střelec probudí?
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Morero, Cesar, Jokic - Bradley, Rigoni, Hetemaj - Cruzado - Pellissier, Théréau
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Cherubin, Morleo - Perez, Mudingayi, Kone - Ramirez - Di Vaio, Acquafresca
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.10 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - AS Řím  (středa 20:45)
Dokáže římské AS navázat na výhru proti Palermu z minulého kola? Nebo Janov na domácí půdě překvapí a připíše si cenné tři body? Odpověď budeme znát již za pár hodin.

'Giallorossi' sice nevyhráli první tři zápasy sezony, ale poté přišel zlom, týmu se začalo dařit, noví hráči se adaptovali a AS začalo vyhrávat. Derby s Laziem nedopadlo nejlépe, AS prohrálo 1:2, ale cenná výhra nad Palermem tým posunula na šesté místo v průběžné tabulce. Výkon ale nebyl optimální a za tři body může půlka hlavního města děkovat kromě Lamely hlavně brankáři Stekelenburgovi, který jistil nejistou obranu. Poučí se AS ze zápasu, nebo bude smeten Janovem?

"Procházíme těžkým obdobím," říká trenér AS Luis Enrique. "Měli jsme sice problémy na začátku sezony, ale teď už se vše zdá na té správné cestě. Musíme se sehrát a trvá to nějaký čas, ale směřujeme dobrým směrem. Proti Palermu jsme hráli dobře, inteligentně a organizovaně. Stejné to musí být i proti Janovu. Musíme ho porazit."

Sázkové kanceláře věří spíše Janovu, který dokázal 'Giallorossi' porazit ve třech po sobě jdoucích kláních. Navíc hraje doma, což bývá velkým bonusem. K tomu přispívá i fakt, že Janov na domácí půdě v této sezoně ještě neprohrál. Zlomí se toto pravidlo v utkání s Římem?

Trenér Malesani ale pro Janov očekává velmi těžký test. "Řím bude mít výhodu, čerpající ze sebevědomí po výhře nad Palermem, bude to velmi těžký zápas. A to proto, že mají skvělé hráče, mladý tým. Ale my jsme hladoví po úspěších. Chceme před našimi fanoušky odehrát co nejlepší zápas."

Janov dokázal zbrzdit mašinu jménem Juventus, s turínským velkoklubem remizoval 2:2 a z této výhody bude těžit. Naneštěstí bez dua Kaladze - Zé Eduardo. Řím bude postrádat Miralema Pjaniče, Francesca Tottiho a Leandra Greca. Kdo z této těžké bitvy vyjde jako vítěz?
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Dainelli, Moretti, Antonelli - Rossi, Seymour, Veloso - Merkel - Palacio, Caracciolo
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Cassetti, N. Burdisso, Heinze, Josè Angel - Pizarro, De Rossi, Gago - Bojan, Osvaldo, Lamela
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Calcio Catania  (středa 20:45)
Na vedoucí pozici bude z druhého místa útočit Lazio Řím. Biancocelesti přivítají na domácím Olympijském stadionu Catanii, která už čtyři kola neprohrála, a to nehrála s bůhví jakými týmy. Nevyzrály na ní Juventus, Inter či Fiorentina.

Velkým favoritem ale bude Lazio. Svěřenci trenéra Edyho Rejy navázali na minulou sezonu a v té letošní zatím prohánějí na druhém místě vedoucí Udinese. Římský celek má čtrnáct bodů a Udine jen o bod více. Po tomto kole tedy může být situace jiná. Lazio si naposledy poradilo s Boloňou, ve večerním utkání zvítězilo 0:2 "Pro tuto sezonu jsme si nedávali žádné konkrétní cíle. Chceme i nadále hrát dobře a po vánocích pak budeme mít lepší představu o tom, kde stojíme," nechal se slyšet Reja, jenž se dále vyjádřil i k následujícímu zápasu s Catanií. "Proti Catanii to bude těžké utkání. Budeme muset čelit tím nejlepším způsobem. Nemůžeme být arogantní, musíme respektovat každý tým, protože italská liga je náročná a zítřejší zápas bude stejně důležitý jako každý jiný zápas."

Catania si ale věří, koneckonců nemá nejmenší důvod si nevěřit. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly neprohráli čtyřikrát v řadě a o body obrali Juventus či Fiorentinu. Proti mistrovskému Interu Milán pak dokonce zvítězili. "Můžeme růst, vlastně musíme růst. Vím, že moji hráči můžou hrát ještě lépe. Ve Florencii jsme si vedli dobře, získali jsme bod, nicméně musíme ještě opravit nějaké chyby," zůstává nohama na zemi Montella.

Biancocelesti budou bez Gonzaleze, Mauriho, Hernanese, Matuzalema, Berardiho a vykartovaného Diase. V táboře hostí je situace podobná, zranění jsou Ledesma, Capuano, Alvarez, Llama, Biagianti a Suazo.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Diakitè, Radu - Lulič, Ledesma, Brocchi, Sculli - Cissé, Klose
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Izco, Bellusci, Spolli, Legrottaglie, Marchese - Almiron, Lodi, Delvecchio - Gomez, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Parma FC  (středa 20:45)
Po neuvěřitelném obratu čeká na fotbalisty AC Milán další nepříjemný celek, totiž Parma. Rossoneri se po chaotickém startu dostávají do tempa a na San Siru budou chtít jednoznačně zvítězit. Gialloblu ale mají dost co napravovat, o víkendu totiž doma pustili všechny body.

Milánské San Siro je ale místem, odkud si Parma body pravidelně nevozí. Navíc samotný AC Milán se začíná v letošní Serii A rozkoukávat, vždyť ze čtyř posledních kol vyhrál třikrát. Naposledy se Rossoneri představili na hřišti Lecce a byla to velkolepá podívaná. Allegriho svěřenci předvedli v prvním poločase katastrofální výkon a po zásluze prohrávali 3:0. Jenže ve druhém dějství se karta otočila, hlavní důvod se jmenuje Kevin-Prince Boateng, jenž vsítil hattrick, a celé dílo dokonal brankou na 3:4 obránce Mario Yepes.

"V prvním poločase jsme obdrželi příliš mnoho gólů a celkově hráli mizerně. Ale nakonec jsme vyhráli, a to je podstatné. Další dva týdny budou pro nás důležité, potřebujeme snížit bodovou ztrátu na vedoucí pozici," reagoval na výhru v Lecce Massimiliano Allegri.

Soupeřem Milána bude Parma, aktuálně čtrnáctý tým soutěže. Fanoušci Gialloblu si od svým miláčků jistě slibovali více, jenže Parmě se daří jen střídavě a minulé kolo toho bylo jasně důkazem. Severoitalský tým doma podlehl Atalantě 1:2 a nepotvrdil tak senzační výhru z Neapole. Tým trenéra Colomba pocestuje do Milána s nadějí na bodový zisk, ten se podařilo vybojovat naposledy před čtyřmi lety.

"Budeme se muset soustředit od začátku do konce. Milán je velmí silný a vyhrát zápas jako je tento, to bychom museli být stoprocentní a oni by nesměli být v nejlepší formě. Každopádně nic není ztraceno, každý zápas totiž začíná od bezbrankového stavu," nechal se slyšet hráč hostí Valdes.

Massimiliano Allegri se nadále musí obejít bez klíčového stopera Thiaga Silvy, mimo hru jsou rovněž Gattuso, Pato, Flamini a Seedorf. Těchto problémů má Parma o poznání méně, hrát nebude pouze útočník Floccari, který nedohrál zápas s Atalantou.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Bonera, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Aquilani - Boateng - Ibrahimovič, Cassano
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, A. Lucarelli, Gobbi - Valiani, Morrone, Jadid, Modesto - Giovinco, Pellè
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.65 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Udinese Calcio  (středa 20:45)
A že to bude zajímavý zápas. Domácí na páté příčce rozhodně nechtějí přezimovat, Udinese udělá vše proto, aby svou pozici lídra tabulky uhlídalo před nájezdy ostatních týmů špičky.

Minulý rok touto dobou měla Neapol jen o bod více, což je ale také způsobeno faktem, že Neapol nedokázala už třikrát skórovat. Trenér Walter Mazzari se snaží míchat sestavou, některé opory šetří pro těžké zápasy na poli Ligy mistrů, ale Neapol zahazuje až příliš velké množství šancí.

Oba celky se velmi dobře znají, z množství zápasů si ale Udinese poslední dobou odnáší více bodů. V posledních šesti zápasech proti 'Partenopei' Udinese neprohrálo, předchozí tři zápasy navíc vyhrálo. Pro útok Neapole to bude velký test, neboť Udinese obdrželo pouze jednu branku. Pro útočnou hru hovoří fakt, že oba celky mají shodný počet vstřelených gólů, deset.

Pokud má být někdo testem útočníků Neapole, kterým se zdá být těžké najít správnou cestu do sítě, neexistuje nikdo vhodnější, než právě obrana 'Zeber'.

Udinese je prozatím králem Serie A, osamostatnilo se na čele tabulky a vděčí za to především skvělé defenzívě. Jak brankář Handanovič, tak celá nově poskládaná obrana, všechno funguje naprosto perfektně. Ostatně, šest čistých kont hovoří samo za sebe. A to byla právě defenzivní složka týmu po prodeji obránce Zapaty předmětem sporu.

V minulé sezoně dokázalo Udinese neinkasovat celých 704 minut! K tomu má tým ještě velmi daleko, ale trenér Guidolin dobře ví, že právě obrana v Itálii někdy vyhrává Scudetta. Zároveň ale trenér nechce nijak přeceňovat šance svého týmu na udržení první příčky, neboť si je vědom náročnosti celé ligy.

Celé Udinese čeká velký zápas, ale při nerovnováze formy Neapole a skvěle pracující obraně 'Zeber' je možná načasování souboje o nejvyšší příčky příhodnější právě pro něj, než pro domácí celek. Hosté mají skvělou šanci tímto zápasem ukázat, kam až mohou tento ročník zajít.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Fernandez, Cannavaro, Aronica - Maggio, Dzemaili, Inler, Dossena - Santana, Hamsik - Lavezzi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Benatia, Danilo, Domizzi - Isla, Pinzi, Asamoah, Badu, Armero - Torje - Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.20 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Novara Calcio - AC Siena  (středa 20:45)
Hledáte inspiraci pro vaše mužstvo? Výhra. Tímto heslem se teď nejspíš chce řídit Giuseppe Sannino, trenér Sieny, která v minulém kole porazila Cesenu. Proti bude domácí nováček z Novary.

Hráči Sieny posbírali své první body venku a hned z toho byla výhra, a to výhra velmi cenná, právě s týmy jako je Novara by podle předpokladů měli soutěžit o své setrvání mezi italskou elitou. Zatím je Siena na slušném jedenáctém místě průběžné tabulky.

Trenér Sannino ale nepovažuje žádnou hru za úplně jednoduchou: "Vyhráli jsme velmi těžký zápas. Jsem velmi šťastný, protože tento výsledek nám dává alespoň trochu klidu před následujícími těžkými zápasy. Musíme ale hrát se stejnou intenzitou, stejným nasazením, pokud chceme vyhrát. Jsem si jistý, že pokud to zvládneme, může uhrát dobrý výsledek. Tak jako proti Novaře, chceme se zlepšovat i v našich venkovních zápasech."

Toto předsevzetí ale nebude vůbec snadné naplnit, protože Novara prohrála před vlastními fanoušky jen jeden zápas. Ve prospěch hostů hovoří fakt, že poslední dva zápasy Navara prohrála vyšším rozdílem, naposledy jí lídr tabulky z Udinese uštědřil tři zásahy. Výsledek posunul Novaru až na sedmnáctou pozici s pouhým bodem nad sestupové vody.

Trenér Attilio Tesser ale doufá, že jeho tým najde sílu pro zlepšení dané situace. "Když vynecháme výsledek, je důležité, že hrajeme dobrý výsledek. Až doteď jsme měli špatný los, samé těžké soupeře. Ale v následujících týdnech doufám, že tým začne sbírat body a posuneme se, jako se nám to dařilo proti týmům pod námi."
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Fontana - Dellafiore, Paci, Centurioni, Gemiti - Marianini, Porcari, Rigoni, Pinardi - Morimoto - Meggiorini
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Brkic - Vitiello, Pesoli, Contini, Del Grosso - Angelo, Vergassola, Bolzoni, Grossi - Calaiò, Destro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - ACF Fiorentina  (úterý 20:45)
Fiorentina sice prochází menší krizí a trenér Mihajlovič to dobře ví, ale tým z Florencie vždy dokázal být nepříjemným soupeřem. V cestě jí teď ale nestojí nikdo menší než turínský Juventus.

Vedení Fiorentiny dalo jasně najevo, že za Sinišou Mihajlovičem stojí, i když se klubu nedaří. Fanoušci jsou ale jiného názoru a je na celém týmu, aby dokázal, že je schopný hrát proti těm nejlepším týmům vyrovnanou partii.

Tým z renesančního města je až desátý. Za toto nelichotivé umístění může série čtyř zápasů bez výhry. Minulé kolo totiž Fiorentina nedokázala porazit Catanii, s níž remizovala 2:2 a nebýt úžasné formy Černohorce Jovetiče, těžko by se hledala na hře týmu nějaká pozitiva.

Pokud by následující dva zápasy trenér Mihajlovič nebodoval, mohlo by ho to stát trenérskou funkci. Zatím ale podporu vedení má, což potvrzuje také vlastník Della Valle v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport.

"Absolutně ne! Siniša nedostal ultimátum, mám v jeho schopnosti plnou důvěru. On nenese vinu za všechno."

"Chápu, že mnoho fanoušků může být rozčileno, ale máme všechno co potřebujeme k tomu, abychom hráli dobře. Nyní se musíme plně soustředit na následující dva zápasy proti Juventusu a Janovu, chceme co nejvyšší počet bodů,"
uzavírá akcionář.

Bonusem pro Fiorentinu bude návrat elitního střelce Alberta Gilardina do základní sestavy. Ten má za sebou nucenou pauzu, na trávníky se vrací po pěti týdnech a už v minulém kole si připsal šest minut. Zařadit by se měl vedle ve formě hrajícího Stevana Jovetiče.

Janov v minulém kole dokázal dotáhnout ztrátu a nakonec se s Juventusem rozešel smírně 2:2. Tento výsledek ale rozhodně netěší trenéra Antonia Conteho, jenž si přál mnohem lepší hru. Jedná se totiž o čtvrtou remízu turínského velikána a právě počet ztracených bodů by mohl Juventus na konci sezony velmi mrzet.

"Musíme dále pokračovat ve zlepšování, nesmíme na sobě přestat pracovat," říká trenér.

"Ztratili jsme proti Janovu dva cenné body a tak se musíme více soustředit na své výkony, nevypustit zápas. Prostě chceme dál odevzdávat to nejlepší."

'Bianconeri' ztrácejí na čelo tabulky dva body a boj s Udinese bude velmi zajímavý. Kvůli zranění ramene nebyl v zápase s Janovem k dispozici Gianluigi Buffon a stále není jasné, zda ho v duelu s 'Fialkami' uvidíme.

Pokud se zotavit nestihne, v mezi třemi tyčemi ho zastoupí veterán Marco Storari. V dresu 'Fiorentiny určitě neuvidíme Riccarda Montoliva, který má jednozápasový distanc. Bude po zápase radostnější Turín, nebo trenér Mihajlovič?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Vidal, Pirlo, Marchisio - Pepe, Matri, Vučinič
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual - Munari, Behrami, Lazzari - Cerci, Gilardino, Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio743010:115
2.SS Lazio742111:714
3.Juventus FC734011:513
4.Cagliari Calcio73318:512
5.SSC Neapol732210:511
6.AS Řím73228:611
7.AC Milán732212:1111
8.Città di Palermo73139:1010
 Calcio Catania72419:1010
10.ACF Fiorentina72328:69
11.AC Siena72326:49
12.Janov CFC723211:109
13.Chievo Verona72326:69
14.Parma FC73049:139
15.Atalanta BC742110:88
16.Inter Milán72149:137
17.Novara Calcio712410:155
18.US Lecce71156:134
19.Bologna FC71154:124
20.AC Cesena70252:92
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (827)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele