Serie A - preview 6. kola

04.10.2014, 09:02, aktualizováno 05.10.2014, 09:05
Previews
Šlágrem kola i celého podzimu bude souboj vládců italské ligy Juventusu a AS Řím. Zajímavý souboj ale slibuje také zápas mezi Fiorentinou a Interem, zvedající se Neapol hostí Turín, v duelu nováčků se utkají Empoli a Palermo. Parma hostí Janov, poslední Sassuolo se představí na půdě Lazia...
Empoli FC - Città di Palermo  (neděle 12:30)
Nedělní poledne budou davy lidí směřovat na Stadio Carlo Castellani. kde hraje své domácí zápasy Empoli. Právě s ním změří síly sicilské Palermo a fanoušci domácích budou hýčkat myšlenku na tři body. Ta totiž vzhledem k formě sicilských Rosanero vůbec není jen snem.

Palermo naráží na ostrou realitu Serie A, což je proti druhé lize evidentně velká změna. Jedním z faktorů, proč se Palermu nedaří, je absence spolehlivého střelce. Doteď si asi vedení Palerma včetně prezidenta Mauricia Zampariniho a trenéra Beppeho Iachinho "drbe hlavu", že prodalo střelce Abela Hernandeze do Premier League. A navíc za okolností, které nutně směřovaly k tomuto stav - krátký čas na hledání nové posily do útoku, hráče, který by se nemusel zdlouhavě "zapracovávat" a sehrávat s týmem.

To si zřejmě uvědomil také Zamparini, který se na dotaz přestupu Abela Hernandeze nechal slyšet: "Jeho kariéra v Palermu každopádně skončila. V Hullu City má jediný rozdíl, a to, že si vydělá více peněz. Nikdy tam nedosáhne cílů, které si vytyčil. Budu jeho pokrok v Premier League sledovat a jsem si jistý, že si povede dobře," řekl Zamparini.

V současném Palermu je většina střelecké odpovědnosti svěřena mladíku Belottimu, který sice ukazuje skvělý potenciál a ve spolupráci s Dybalou tvoří velmi perspektivní dvojici, ale jsou stále příliš mladí na to, aby zvládli takový tlak a souboje s nejlepšími obránci calcia. Pak tu máme Vazqueze, který v loňské sezoně táhl Palermo, ale v Serii A se mu nikdy příliš nedařilo a patřil k přinejlepším průměrným hráčům.

Ani jeden z týmů ještě nevyhrál. Ideální čas na nápravu věcí. V posledním kole se dařilo spíše Empoli, které sbírá bodíky především díky remízám. O body obralo už Cesenu i AC Milán! Jen ta výhra mu stále uniká. S Chievem Verona bylo blízko třem bodům, když dotáhlo branku Riccarda Meggioriniho střelou Manuela Pucciarelliho. Empoli mohl do vedení poslat stejný hráč ještě později, ale nevyšlo mu zakončení a trefil jen boční síť.

Palermo utrpělo v minulém kole těžkou porážku, když podlehlo římskému Laziu poměrem 4:0. O góly se v pondělí večer postarali Marco Parolo a především Filip Đorđević. Ten prožil skvělý večer a nasázel bezbrannému Palermu hattrick. V utkání se také ukázalo to, co jsem předeslal v úvodu - absence spolehlivého střelce, který by byl schopen rozhodovat zápasy. Nebo dodat Rosanero alespoň trochu důstojnosti a vážnosti před bránou soupeře.

Oba celky se v minulosti potkaly celkem osmkrát. Lepší vzpomínky na tyto duely může mít Empoli, které vyhrálo čtyři zápasy a dvakrát remizovalo. Navíc se může spolehnout přesně na faktor, který Palermu schází - střelce Francesca Tavaniho. Ten možná rychle stárne, ale jeho přínos pro hru Empoli nemůže být zpochybňován.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Sepe - Laurini, Tonelli, Rugani, Mario Rui - Vecino, Signorelli, Croce - Verdi, Tavano, Maccarone
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Andelkovic, Terzi, Bamba - Morganella, Barreto, Rigoni, Daprela - Vazquez, Dybala, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Trápící se Parma vyzve na svém stadionu Ennio Tardini jedenáctý tým soutěže FC Janov a oba celky mají co napravovat. Zatímco Parma obdržela od Udine čtyři branky, janovští nezvládli jeden z nejdůležitějších zápasů sezony - janovské derby.

Parma si začátek sezony představovala určitě jinak, zvláště po loňské vydařené sezoně, kdy skončila na šestém místě. Jenže Donadoniho svěřencům se vůbec nedaří, z pěti zápasů prohráli čtyřikrát a v tabulce jim patří až osmnácté místo! "Problém je v tom, že venku dostáváme až příliš mnoho gólů. Jménem celého týmu se omlouvám našim fanouškům, zejména pak těm, kteří cestovali do Udine. Nepředvedli jsme dobrý výkon a tento trend musíme změnit," prohlásil kapitán Alessandro Lucarelli. Ducali prohráli na Udine 2:4 a celkově už jejich obrana inkasovala čtrnáct branek, což je suverénně nejvíce ze všech týmů.

Na Ennio Tardini zavítá FC Janov, který je po pěti kolech jedenáctý, ovšem ani on v minulém kole zrovna neexceloval. V 75. minutě prestižního janovského derby inkasoval jedinou branku zápasu a se Sampdorií prohrál. Předtím si však Grifové nevedli vůbec špatně, na Fiorentině a Hellasu remizovali a doma dokázali přehrát 1:0 římské Lazio, přesto je však zklamání z prohraného derby velké. "Jsem zklamaný za naše fanoušky, opravdu jsme chtěli vyhrát a snažili jsme se. Utkání rozhodla jediná akce. Jediné co teď můžeme udělat, je zvednout hlavu a jít dál. Musíme toto obrovské zklamání hodit za hlavu a pokusit se získat tři body v Parmě, což nebude snadné," sypal si popel na hlavu záložník Stefano Sturaro.

Červenou kartu uviděl při posledním utkání Acquah a proti Grifům tak logicky nenastoupí. Absentovat ale budou i Biabiany, Paletta, Cassani, Čorič a Bidaoui. Ztráty hlasí i Janov, trenér Gasperini bude postrádat Fetfatzidise, Marcheseho, Izza a Perottiho.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mendes, Felipe, Lucarelli, De Ceglie - Mauri, Lodi, Jorquera - Ghezzal, Cassano, Belfodil
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Antonini, Roncaglia, De Maio, Antonelli - Edenílson, Rincón, Sturaro - Kucka, Pinilla, Lestienne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
UC Sampdoria - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Dosud stále neporažená Sampdorie Janov bude usilovat o prodloužení svojí série i proti Atalantě Bergamo, které se naopak příliš nedaří. Na druhou stranu, Bergamaschi mají za sebou velmi těžký los.

"Zasloužíme si být takto vysoko postaveni, neboť jsme společně s Římem a Juventusem jediní, kdo v sezoně ještě neprohrál. Našim cílem je zůstat v první polovině tabulky tak dlouho, jak jen to bude možné," prohlásil po derby spokojený Siniša Mihajlovič. Sampdoria v minulém kole vyhrála v derby nad FC Janovem 1:0 a je stále neporažena. Skvělé výkony se pak samozřejmě projevily v tabulce, Námořníkům patří čtvrté místo.

Na druhou stranu, po zápase s Atalantou a Cagliari čeká Blucerchiati velmi těžký los. Postupně se totiž utkají s Římem, Interem, Fiorentinou a AC Milán.

Atalanta samotný začátek ligy zvládla obstojně, bod s Hellasem a tři body s Cagliari byly dobrým počinem, avšak pak přišel los v podobě Fiorentiny, Interu a Juventusu a propad až na šestnácté místo. Bergamaschi totiž výše zmíněná utkání prohráli 0:1, 0:2 a 0:3. Nyní čeká na svěřence trenéra Colantuona dosud neporažená Sampdoria Janov. Vzájemná bilance je velmi vyrovnaná, v minulé sezoně vyhrál vždy domácí celek a i v předchozích sezonách se vítěz utkání vždy střídal.

Domácí Sampdoria se musí obejít bez De Vitise, Krstičiče, Fornasiera a Reginiho. Na druhé straně se v sestavě s velkou pravděpodobností neobjeví Rosseti, Spinazzola, Bellini a Gomez.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - De Silvestri, Silvestre, Romagnoli, Cacciatore - Soriano, Palombo, Obiang - Gabbiadini, Okaka, Eder
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Zappacosta, Biava, Benalouane, Dramé - Estigarribia, Cigarini, Carmona, D'Alessandro - Denis, Boakye
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - AC Cesena  (neděle 15:00)
Aktuálně třetí tým soutěže Udinese Calcio přivítá nováčka z Ceseny, který v minulém kole vyválčil bod s Milánem. Udinese se pod Stramaccionim daří, z pěti zápasů vyhrálo hned čtyřikrát! Doma tedy ještě neztratilo ani bod.

Zatim jediný tým, který dokázal Udine porazit byl Juventus. Stará dáma doma v Turíně zvítězila 2:0 a je nadále stoprocentní. Udine ale rozhodně nemusí zoufat, s dvanácti body mu patří třetí místo, což po odchodu Francesca Guidolina čekal málokdo. Andrea Stramaccioni jakoby zužitkoval své zkušenosti z trenérské lavice Interu Milán a s Udine se mu zatím daří. Jeho svěřenci naposledy porazili Parmu 4:2. "Jsem velmi šťastný s tím, jak si vedeme. Ale stále je třeba posbírat 28 bodů, abychom dosáhli našeho cíle, což je záchrana. Neměli bychom se dívat na pořadí, protože tam je to ještě dlouhá cesta," zůstává skromný trenér Andrea Stramaccioni.

Každopádně ať chce být Stramaccioni skromný jak chce, v souboji s Cesenou bude cokoliv jiného, než zisk tří bodů považováno za ztrátu. Udine patří k tradičním celkům Serie A a mělo by si s nováčkem poradit.

Cesena zatím vyhrála jen jednou, v úvodním kole doma proti Parmě, ale naposledy remizovala s AC Milán."Jsem velmi šťastný s tím, jak můj tým po porážce s Juventusem reagoval. Dokázali jsme remizovat s TOP týmem jako je Milán a to by mělo být pro naše budoucí soupeře varováním. Nevzdáváme se bez boje," rozplýval se po remíze 1:1 s Rossoneri kouč Pierpaolo Bisoli.

Stramaccionimu bude chybět pouze Gabriel Silva a Riera, kdežto jeho protějšek Bisoli má situaci mnohem komplikovanější. Na marodce totiž zůstávají Cazzola, Tabanelli, Pulzetti, Volta a Perico.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Widmer, Heurtaux, Danilo, Piris - Badu, Allan, Guilherme - Koné, Théréau - Di Natale
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Leali - Capelli, Lucchini, Magnusson - Defrel, Cascione, De Feudis, Coppola, Renzetti - Brienza - Marilungo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 3.80 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Lazio sice nevstoupilo do ligové sezony právě nejjistějším způsobem a nevole fanoušků rostla, ale v posledním utkání potvrdilo, že zabrat umí. Lazio pod trenérem Piolim opět vypadalo sebevědomě a nebezpečně v pokutovém území soupeře. Jak si poradí se Sassuolem?

Lazio v létě posílilo a vedení se podařilo přivést několik zajímavých hráčů, takže římský celek chtěl od prvních momentů bojovat o nejvyšší příčky. Téměř katastrofální vstup do sezony sice římské Lazio trochu přibrzdil, když Biancocelesti prohráli tři ze čtyř úvodních utkání, ale nyní se vše otáčí kuprospěchu věci. Naváže ambiciózní Pioliho tým na dobrý výkon proti Sassuolu, nebo si mladý celek trenéra Eusebia Di Francesca připíše na své konto další překvapení?

Problém je, že Sassuolo v této sezoně ještě nevyhrálo. Po debaklu od Interu Milán, který Sassuolo ztrapnil sedmi brankami, se hráči znovu semkli a postupně sbírají body pomocí remíz. Obrat o ně dokázali i Fiorentinu, což není snadný počin. Sassuolo doplácí na absenci střelce, protože ve čtyřech posledních zápasech nevstřelilo ani jednu branku. O ty se má starat Antonio Floro Flores, Simone Zaza či Domenico Berardi, ale posledně jmenovaný nemohl v posledních zápasech hrát kvůli disciplinárnímu trestu za nesportovní chování.

S trochou nadsázky by se dalo říct, že zlepšující se obranu Lazia čeká jednoduchý zápas v poklidném tempu bez starostí. Naopak obrana soupeře se musí obávat, protože Lazio má ve svém středu několik výjimečných hráčů. Svou šanci chytil za pačesy Filip Đorđević, který využil špatné formy Miroslava Kloseho a v minulém utkání zářil. Posla z Nantes dorazila do Věčného města před sezonou zadarmo a proti Palermu se osvědčila. Đorđević nasázel sicilskému soupeři tři branky a přispěl k jasnému vítězství Lazia v poměru 4:0.

A kromě Đorđeviće čekají na svou šanci také zmíněný Miroslav Klose či mladík Balde Diao Keita. Ten v poslední době usedl na lavičku náhradníků a příliš spokojeně nevypadá. Balde Diao Keita toho zatím za Lazio v probíhající sezóně příliš nenahrál, což by mohlo podle jeho agenta změnit rozhodnutí, podle kterého se nadějný ofenzivní hráč rozhodl ignorovat nabídky jiných klubů. "Společně jsme se rozhodli k tomuto kroku. Po třech zápasech je předčasné něco hodnotit, pokud se však věci během příštích měsíců nezmění, budeme muset naše rozhodnutí přehodnotit," naznačil hráčův agent Ulisse Savini.

Sassuolo nestačilo na Neapol, která se sice také trápí, ale přesto týmu trenéra Eusebia Di Francesca dokázala vstřelit alespoň jednu rozhodující branku. Neapol byla v minulém utkání o mnoho lepším týmem a díky gólu španělského útočníka Josého Marii Callejóna se radovala ze zisku tří bodů. Sassuolu nepomůže Sime Vršaljko, který se zranil. Za Lazio zase nebude moci nastoupit obdobně zraněný obránce Santiago Gentiletti.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - De Vrij, Cavanda, Braafheid - Candreva, Parolo, Onazi, Cana, Lulic - Mauri, Djordjevic
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Acerbi, Cannavaro, Gazzola, Peluso - Taider, Magnanelli, Brighi - Sansone, Floccari, Zaza
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AS Řím  (neděle 18:00)
V neděli odpoledne budou mnohé oči upřeny do Turína, kam zavítá aktuálně největší konkurent Juventusu. Giallorossi v loňské sezoně naznačili jejich možnosti, ale nakonec je od Juve dělilo propastných sedmnáct bodů. Dočkají se svěřenci trenéra Rudiho Garcii odvety?

Juventus i jeho protivník z Věčného města mají společnou minimálně jednu věc - ani jeden z nich ještě v lize neprohrál. Juventus už má tuto nepříjemnou povinnost za sebou alespoň v Lize mistrů, i když v utkání s Atléticem Madrid rozhodně nebyl horším týmem a o třech bodech pro Colchoneros rozhodla jedna chyba v pokutovém území. I v tomto utkání se ale Juventus mohl mnohé naučit.

Obdobně na tom bylo AS, které změřilo síly s anglickým Manchesterem City. Citizens sice šli do vedení, ke kterému jim pomohl chybný zákrok jejich bývalého hráče Maicona, ale v dresu AS svou úlohu kapitána bravurně zvládl Francesco Totti, který přehodil brankáře Harta a srovnal.

V zápase s AS se dá očekávat důraz především na obranu a jedním z pilířů té domácí je bezesporu Giorgio Chiellini. Zkušený italský univerzál ví, že s AS jeho spoluhráče nečeká nic snadného. V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport Chiellini mimo jiné řekl: "Bude to velmi důležitý zápas, na který se všichni těšíme. Utkají se dva nejsilnější týmy v Itálii, což by měl být docela zážitek. Bude to důležité a náročné utkání, ale určitě nebude rozhodující. Do konce sezony nás čeká ještě mnoho utkání, takže nejsme pod nějakým extra tlakem."

Italská veřejnost samozřejmě pomalu upíná své zraky k nedělnímu střetu a jedním ze zainteresovaných je také Damiano Tommasi. Někdejší hráč AS nyní pracuje jako šéf hráčské asociace a v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport se podělil o své prognózy. "Myslím si, že rozhodujícím hráčem bude Miralem Pjanić. Cítím, že má dostatek kvality na to, aby si poradil se zálohou soupeře. A že má Turín k dispozici Andreu Pirla? Podle mého názoru je Pjanić Pirlem Říma. Kdybych měl uvést příklad, tak si vzpomenu na Parmu. Tam rozhodl právě Miralem Pjanić a navíc to byla skvostná branka."

"Nebyl ten gól náhodou dost podobný Pirlovu způsobu zakončení přímých kopů? Proti Veroně nedostal Pjanić možnost, aby obranu soupeře odemkl, ale myslím, že v Turíně bude jedním z nejlepších hráčů na ploše. AS má tým, který hraje na nejvyšší možné úrovni a oproti minulé sezoně je v něm mnoho skvělých hráčů. Walter Sabatini odvádí skvělou práci a posílil o ty nejlepší hráče. Navíc mají trenéra, který je schopen připravit tým prakticky na jakéhokoli soupeře, což bylo vidět také v Lize mistrů," dodává Tommasi.

Do útoku by se měl postavit Totti nebo Destro, podporovat jej bude Gervinho s Florenzim. Toho možná v průběhu vystřídá Juan Manuel Itirbe, který ještě není stoprocentně fit. Do zápasu nezasáhnou ani Daniele De Rossi, Kevin Strootman, Salih Ucan, Leandro Castan, Davide Astori a Federico Balzaretti. Otazník visí nad zdravotním stavem brankáře Morgana De Sacntise. Juventus bude jistě postrádat Andreu Barzagliho a Romula, jistý není ani start Pirla.

Důležitostí utkání si je jistý také francouzský stratég Rudi Garcia. Někdejší trenér Lille dodal: "Jistě se shodneme na tom, že jsme všichni zvědaví, jak utkání skončí. To je jasné, protože zatím ani jeden z nás nebyl poražen. Máme ale před sebou velmi dlouhou sezonu, v této fázi nic není rozhodnuto. Cítíme chuť, optimismus a nadšení, ale nechceme propadnout pocitu falešného uspokojení. Juventus je nadále favoritem na mistrovský titul," myslí si Garcia. Jeho tým chce Juventusu vrátit poslední dvě nepovedená klání Serie A, v nichž Juve vyhrálo celkovým poměrem 4:0. Podaří se Vlkům odplata?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah - Tévez, Llorente
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Maicon, Manolas, Yanga-Mbwia, Cole - Pjanic, Keita, Nainggolan - Florenzi, Totti, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Turín FC  (neděle 20:45)
Další dva celky, které v rámci možností dělají radost italským fanouškům jako celku, se utkají v neděli večer pod Vesuvem. Domácí Neapol se sice nedostala do Ligy mistrů, ale figuruje alespoň v její mladší "sestřičce", Evropské lize. Do ní se dostal také FC Turín a zatím se mu poměrně daří.

Turín nevstoupil do nové sezony ideálně a těžký program se na jeho formě často podepisuje nejen v evropských pohárech, ale také v Serii A. Kromě toho se tým musí vypořádat s absencí mnoha hráčů, kteří v minulé sezoně tvořili jádro úspěšného týmu. Není divu, že se Granatě tolik nedaří. FC Turín nakonec vydřel tři body v utkání s FC Kodaň. V posledních sekundách hry totiž proměnil nařízenou penaltu střídající Fabio Quagliarella a na stadionu zavládla nefalšovaná radost. Kodaň byla po většinu utkání horším týmem, ale nad vodou ji dlouho držel brankář Andersen.

A to byl samozřejmě výsledek, který může fanoušky turínského FC velmi těšit. Byly to ale nervy, což po zápase přiznal i trenér Giampiero Ventura. V rozhovoru pro Mediaset Premium Ventura řekl: "Kdybychom nedali penaltu v takovém čase, asi bych vletěl na hřiště. A pak to dostal infarkt," žertoval Ventura. Nakonec ale dodal, že výhra byla zasloužená.

"Myslím, že tři body jsme si jasně zasloužili a remíza by nebyla fér výsledkem. Chovám ke Kodani samozřejmě sportovní respekt, ale my jsme byli jednoznačně lepší. Snažili jsme se, útočili a zároveň nezapomínali na obranu. Z celého zápasu mám velmi dobrý pocit, protože jsme sice dali jen jednu branku a ještě z penalty, ale šancí jsme si vytvořili nespočet. Občas nám chyběl hráč, který by tu šanci také zakončil," dodal zkušený stratég Giampiero Ventura.

V Serii A už to tak snadně nevypadá a absence rozeného střelce se ukazuje mnohem víc. Po pěti zápasech má turínská Granata na svém kontě jen jedno jediné vítězství, když vstřelila dvě branky nemohoucímu Cagliari. V minulém utkání narazila na Fiorentinu a gólové hody to také nebyly. Domácí Turín vedl zásluhou Quagliarelly, ale čtvrthodiny před koncem zařídil dělbu bodu Babacar. Obě branky padly až ve druhém poločase.

Neapol rozhodně neoslňuje. V minulém kole porazila Sassuolo jen díky jediné brance Josého Callejóna z osmadvacáté minuty. Reparát skládala v Evropské lize proti Slovanu Bratislava, což bylo minimálně pro Marka Hamšíka speciálním utkáním. A slovenský záložník se navíc zapsal do análů utkání, když první gól sám dal, na druhý přihrával Gonzalu Higuainovi. Jinak ale Partenopei sídlí až na osmém místě, protože má na kontě dvě výhry, dvě prohry a jednu remízu.

Vedení populárního celku, v jehož dresu kdysi nastupoval i Diego Maradona, dokonce zvažovalo i změnu trenéra. Neapol zažívá nevydařený start do nové sezóny, který by mohl být příčinou odvolání Rafaela Beníteze. Podle Gazzetty dello Sport už vedení jihoitalského celku zvažuje trenérskou změnu a příchod Roberta Manciniho. A změna na postu trenéra není jedinou, o které se v Itálii dlouho mluvilo. Na odchodu byl několikrát podle bulváru také záložník Marek Hamšík.

Marek Hamšík je dlouhodobě spojován s odchodem z Neapole, podle jeho agenta Juraje Vengloše ale momentálně záleží na postoji vesuvského celku, sám slovenský reprezentant nechce odcházet. "Marek bude o odchodu uvažovat, když mu k tomu dá klub podnět. Momentálně je však v Neapoli spokojený a o změně dresu neuvažuje," řekl Vengloš pro Sky Sport Italia. Prosadí se Hamšík také v dalším utkání?
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Rafael - Zuniga, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Gargano, David Lopez - Callejon, Hamšík, Insigne - Higuain
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Bovo, Glik, Moretti - Peres, Gazzi, Vives, El Kaddouri, Darmian - Quagliarella, Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Inter Milán  (neděle 20:45)
Fiorentina hostí milánský Inter v souboji dvou týmů, kterým se dařilo minulé kolo evropských pohárů. Projeví se na hráčích únava z náročného programu, nebo se vypnou ke skvělému výkonu a diváci ve Florencii uvidí další atraktivní duel s množstvím branek?

Jedná se o souboj dvou ambiciózních týmů, které mají za sebou duely v Evropské lize. Zatímco Fiorentina si poradila bez větších problémů s Dinamem Minsk, kterému nadělila tři branky, Inter Milán se spíše protrápil k výhře nad Karabachem Agdam. Dinamo Minsk brzy kapitulovalo a na hráče Fiorentiny ztrácelo kvalitou snad ve všech ohledech. Mladý trenér Vincenzo Montella mohl být po právu na své hráče hrdý, i když ne všechny aspekty hry se mu líbily.

Po skončení utkání s Dinamem Minsk sice hráče chválil, ale našel také body ke zlepšení. "Dnes bylo důležité vyhrát a upevnit si první místo. Podali jsme dobrý výkon, soupeři jsme ale díky ztrátě koncentrace povolili spoustu šancí. Takové chyby bychom neměli dělat, musíme na tom zapracovat," prohlásil odhodlaně stratég Vincenzo Montella.

Jeho soupeř by měl postrádat Doda a pravděpodobně i Huga Campagnara. Jak si Nerazzurri poradí s rozsáhlou marodkou v zadních řadách? Fiorentina také není kompletní. S nadsázkou jí schází ofenzivní duo. Giuseppe Rossi bude zraněn minimálně do konce tohoto kalendářního roku a forma Maria Gómeze se rovná permanentnímu zranění. Rád by se gólově chytil právě v utkání s prestižním týmem. Do konce příštího týdne nakonec bude mimo hru také Micah Richards, potvrdilo to vedení Fiorentiny. Anglický obránce má problémy se stehenním svalem, zranění si přivodil v zápase na půdě Dinama Minsk.

V minulém kole se Interu hrubě nepovedl výlet do "Zemanlandie". Toto označení si vysloužily týmy, které vedl český stratég Zdeněk Zeman a to především proto, že se prezentují ryze ofenzivním stylem. Cagliari dlouho nemohlo nalézt společnou řeč s českým trenérem, ale v minulém utkání se mu dařilo a díky hattricku Albina Ekdala rozstřílelo Inter poměrem čtyři ku jedné. A Inter se chce poučit, což potvrdil také střelec Pablo Daniel Osvaldo. "Z takových věcí se můžete jedině poučit, podle mého názoru jsme k tomu zápasu špatně přistoupili," myslí si někdejší hráč AS. Fiorentina remizovala s turínským FC jen díky brance mladíka Babacara, jinak se jí také nevede.

Inter Milán tedy má co napravovat. Slavný celek vyhrál v Evropské lize nad Karabachem Ağdam. Ideální výkon rozhodně nepodal záložník Fredy Guarín, který měl v průběhu večera konflikt s jedním fanouškem. Toho ale po zápase litoval. "Chci se omluvit jednomu z fanoušků, který mi řekl, abych se probudil. Věnoval jsem mu hodně nepříjemný pohled, ale bylo pod vlivem okamžiku," kál se po zápase zkušený kolumbijský fotbalista.

V kádru Interu Milán je několik hráčů s pochybnou pověstí. Dalším z nich je Daniel Pablo Osvaldo. Zároveň je ale nutné zdůraznit, že jeho fotbalové kvality patří mezi velké zbraně Inter Milán a Fiorentina si bude muset dát pozor, chce-li být úspěšná. Osvaldo by navíc v Interu rád "zapustil kořeny". "Klub patří k významným a má před sebou zajímavý projekt. Mým přáním je setrvání v Interu. Rád bych hrál za jeden tým déle než dva roky," řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia. Podaří se mu skórovat proti ambiciózním Fialkám, za které kdysi nastupoval?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomovic, Rodriguez, Savic, Alonso - Aquilani, Pizarro, Borja Valero - Fernandez - Cuadrado, Babacar
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Ranocchia, Vidic, Juan Jesus - D’Ambrosio, Guarin, Medel, M’Vila, Obi - Osvaldo, Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - Cagliari Calcio  (sobota 18:00)
Hellas se chce po premiérové porážce s Vlky opět naladit na vítěznou vlnu, ale čeká ho Cagliari, které v minulém kole nemělo slitování s favorizovaným Interem. Ačkoliv je mezi oběma soupeři rozdíl sedmi příček, favorita utkání nemá.

Z pěti úvodních kol prohrál Hellas jediné - to poslední na půdě AS Řím a s osmi body je na sedmém místě. To je zatím skvělý výsledek a je vidět, že trenér Mandorlini navázal na úspěšnou práci s loňské sezony. Z výsledku proti Giallorossi si pak nic nedělá: "Udělali jsme vše, co jsme mohli, ale Řím je prostě příliš silný. Musíme otočit stránku a zaměřit se na utkání s Cagliari."

Sardiňané představují soupeře, který je sice hratelný, ale také hodně nevyzpytatelný, což naposledy okusil Inter. Byl to velmi nečekaný a překvapivý výsledek. Cagliari zvítězilo na půdě Interu Milán vysoko 4:1 a bylo to vůbec poprvé v sezoně, co se tým ze Sardinie radoval ze tříbodového zisku.

Hrdinou zápasu se stal autor hattricku Albin Ekdal. "Náš přístup v zápase proti Interu byl výjimečný. Žádám své hráče, aby měli stejné odhodlání v každém utkání. Mám skvělé hráče, kteří tvrdě trénují a nestěžují si. Jestli budou nadále pracovat tak, jako pracují v tréninku, jsem přesvědčen, že budeme schopni dosáhnout v této sezoně skvělých výsledků," rozplýval se trenér Zdeněk Zeman.

Sestava Cagliari se bude muset vypořádat se zraněnými Salou, Martičem, Benussim, Christodoulopoulosem, Obbadim a potrestaným mexickým stoperem Marquezem. Cagliari je na tom sice lépe, ale ani ono nebude zdaleka kompletní. Zranění trápí Erikssona, Colombiho a Contiho.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Sorensen, Marquez, Moras, Agostini - Ionita, Tachtsidis, Hallfredsson - Gomez, Toni, Jankovič
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Balzano, Ceppitelli, Rossettini, Avelar - Dessena, Crisetig, Ekdal - Ibarbo, Sau, Cossu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Chievo Verona  (sobota 20:45)
Kdy jindy by měl AC Milán zvítězit, než doma na San Siru proti oblíbenému Chievu. Hráčům Fly Donkeys se sice nedaří, ale pořád dokázali zvítězit na půdě Neapole, kdežto Milán nebyl schopen vyhrát na hřištích letošních nováčků.

"Měli jsme z předchozích dvou výjezdů získat šest bodů, ale to jsou věci, které se na začátku sezony stávají," je si vědom bodové ztráty útočník Giampaolo Pazzini. Milán nedokázal ani v jednom případě porazit letošního nováčka - s Empoli remizoval 2:2, s Cesenou pak 1:1. Po více než slušném začátku, kdy Rossoneri dvakrát vyhráli, tak přišel menší útlum a v případě další ztráty či dokonce porážky se trenéru Inzaghimu nemusí vůbec dobře dýchat. Mezitím co AC poztrácelo body, duo Juventus - AS Řím si na čele vypracovalo už sedmibodový náskok.

Chievo zatím dokázalo porazit jen Neapol, a to na její půdě, o něco podobného by se rádo pokusilo i na San Siru. Jenomže AC Milán je soupeř, proti kterému se mu vůbec nedaří. Od roku 2006 Fly Donkeys nevyhráli ani jednou! Hráči Chieva ale i přesto doufají v úspěch.

"Pouze pokud do toho dáme všichni sto procent, tak je můžeme porazit. Budeme také potřebovat štěstí, ale to si musíme zasloužit. Pro mě to bude jiný zápas, než pro ostatní, protože jsem za ně v Serii A debutoval a na roky strávené v mládežnických týmech Rossoneri mám krásné vzpomínky," nechal se slyšet Alberto Paloschi, kterého pro fotbal vychoval právě AC Milán. Mimochodem Paloschimu se zatím ve žlutomodrém dresu daří. Skóroval jak proti Parmě, tak i proti Sampdorii, v obou případech to ale body nepřineslo.

Milánu bude chybět suspendovaný Zapata, dále na hřišti nepomohou Montolivo, Diego Lopez, Saponara a Van Ginkel. Na druhé straně téměř určitě nezasáhnou do hry Izco, Schelotto a Botta.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Alex, Rami, De Sciglio - Poli, De Jong, Muntari - Honda, Torres, Menez
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bardi - Frey, Dainelli, Cesar, Biraghi - Radovanovič, Cofie, Hetemaj - Birsa, Paloschi, Lazarevič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC550010:015
2.AS Řím55009:115
3.Udinese Calcio54018:412
4.UC Sampdoria53206:211
5.Inter Milán522111:58
6.AC Milán522111:98
7.Hellas Verona52215:58
8.SSC Neapol52126:67
9.SS Lazio52038:56
10.ACF Fiorentina51312:36
11.Janov CFC51224:55
12.Turín FC51223:55
13.AC Cesena51224:95
14.Cagliari Calcio51137:84
15.Chievo Verona51135:74
16.Atalanta Bergamo51132:74
17.Empoli FC50325:83
18.Parma FC510410:143
19.Città di Palermo50326:113
20.US Sassuolo50321:93

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (776)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele