Serie A - preview 5. kola

24.09.2011, 08:36, aktualizováno 25.09.2011, 08:28
Previews
Janov vede tabulku a své postavení bude chtít potvrdit na půdě Chieva. Rovněž sedmibodový Juventus cestuje do Catanie, Udinese bude chtít svou bilanci potvrdit v Cagliari. Lazio hostí Palermo, Atalanta v souboji nováčku Novaru a Siena nastoupí proti Lecce. Ve večerní dohrávce přivírá Parma AS Řím...
Chievo Verona - Janov CFC  (neděle 12:30)
V týdnu Chievo sesadilo vedoucí Neapol, v neděli po obědě má stejnou příležitost - porazit prvního v tabulce. Na Stadio Bentegodi tentokrát přijede Janov, který je po třech kolech v čele. Gialloblu sice budou nakopnuti právě výhrou nad Neapolí, ale Grifové hrají ve velké pohodě.

Utkání s Neapolí rozhodl střídající Davide Moscardelli a kouč Mimmo Di Carlo může být se svými útočníky spokojen. V prvních třech zápasech se totiž do gólových statistik dostali všichni čtyři - Moscardelli, Paloschi, Thereau i Pellissier. Poslední jmenovaný zápas s Neapolí zmeškal, proti Janovu už by měl být alespoň na lavičce.

Po úvodní remíze s Novarou a prohrou v Parmě Di Carlo doufá, že se konečně Chievo našlo a v neděli chce od hráčů vidět to, na čem tvrdě pracuje v trénincích.

Janov jede do Chieva ve vítězné náladě. Ve středu přejel 3:0 Catanii a Alberto Malesani si pak mohl libovat, že po 12 letech je opět v čele soutěže. Pokud vyhrají Rossoblu i v neděli, mohou si pobyt na prvním místě prodloužit.

Proti Catanii opět úřadoval Rodrigo Palacio, který dva góly dal a na třetí přihrál. Jeho forma bude zřejmě důležitá i v Chievu. Janov by určitě nerad opakoval scénář z před dvou let. V sezoně 2009/2010 totiž stejně jako nyní cestoval po třech zápasech do Chieva, stejně jako dnes vedl tabulku. Chievo ale vyhrálo 3:1 a Grifové pak vyhráli v šesti následujících zápasech jen jednou.

Pravdou je, že se Janovu na Bentegodi nedaří. Od roku 1998 tu jen jedinkrát vyhrál a jednou remizoval. Cesare Bovo atmosféru popsal slovy, že 'by byla chyba neužívat si tyto okamžiky', ale v neděli bude muset se svými spoluhráči předvést co možná nejlepší výkon. Můžeme se těšit na zajímavý duel.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Morero, Cesar, Jokič - Bradley, Rigoni, Hetemaj - Cruzado - Paloschi, Thereau
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Bovo, Danielli, Kaladze, Moretti - Constant, Veloso, Kucka - Jorquera - Palacio, Caracciolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta BC - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Ještě minulý rok sváděly týmy Atalanty a Novary bitvy v Serii B, nyní se však společně utkají v rámci italské nejvyšší soutěže. Oba nováčci vkročili do sezony výborně, Novaře patří průběžná osmá pozice a Atalantě by patřila, nebýt bodového odečtu, dokonce první.

Atalanta začala Serii A hodně špatně. Tedy abychom to upřesnili, začala s bodovým odečtem. Po třech kolech je ale šestibodový deficit smazán a Atalanta konečně může sbírat kladné body. Svěřenci trenéra Colantuona hrají velmi dobře, otázkou však je, co s nimi dobré výsledky udělají.

"Určitě to není tak, že bychom teď mohli relaxovat a brát všechno na lehkou váhu, nicméně alespoň se nám teď bude dobře dýchat," prohlásil útočník Atalanty German Denis. V tomto kole přivítají domácí na svém Stadio Atleti Azzurri d'Italia druhého nováčka - Novaru a cíl nemůže být jiný, než konečně tohoto soupeře porazit.

Podobně jako Atalanta má skvělou formu i Novara, což potvrdila v posledním zápase proti favorizovanému Interu Milán. Hosté vyhráli před domácím publikem 3:1 a Interu uštědřili pořádnou lekci. "Je to naše první vítězství a tři body jsou velmi důležité. A je to o to více zvláštní, že jsme vyhráli nad jedním z nejprestižnějších týmů v Itálii. Jsem si jist, že tahle výhra dá hráčům hodně důvěry a odvahy," neskrýval radost nad vítězstvím trenér Attilio Tesser. Jeho tým teď pocestuje do Bergama, v minulé sezoně se mu odtud podařilo přivézt bod a se stejným výsledkem by byl trenér Tesser určitě spokojen.

Bergamo vedle dlouhodobé ztráty Doniho bude v zápase s Novarou postrádat Lucchiniho a Pettinariho. Rovněž Novara nebude kompletní, ale ani zde není situaci nikterak dramatická, chybět budou pouze Pinardi a Marianini.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - A. Masiello, Capelli, Manfredini, Bellini - Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura - Moralez - Denis
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Dellafiore, Lisuzzo, Paci, Gemiti - Porcari, Radovanovič, Rigoni - Mazzarani - Morimoto, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Sardinské Cagliari ve středu poprvé ochutnalo hořkost porážky a doma by toto zaváhání chtělo odčinit. Soupeřem ale bude Udinese, které chytlo v úvodu sezony pěknou fazónu. Tým vedený kapitánem Di Natalem ještě neprohrál, ba co více, se sedmi body není jen zásluhou horšího skóre na první pozici.

Cagliari před sezonou opustil Donadoni a jeho trenérské místo zaujal Ficcadenti. Trenérská rošáda zatím vesměs funguje, Sardiňané sice v minulém kole prohráli, ale trenér byl s výkonem, až na úvod, spokojen. "Na začátku zápasu jsme udělali příliš mnoho chyb. Pro mé hráče by to mohlo být ponaučením, každopádně tým tvrdě bojoval a nikdy nepřestal věřit, že by nemohl utkání vyrovnat," pochválil i přes porážku své hráče trenér Ficcadenti. V dalším zápase by se Ficcadenti rád vyhnul stejným chybám, na domácí půdě přivítají jeho svěřenci Udinese a očekává se tuhá bitva.

Hosté totiž zatím vykazují velice dobrou formu, v což moc lidí po letním výprodeji nevěřilo, dokonce ani sám prezident klubu. "Nevěděli jsme, že budeme od začátku sezony takto konkurenceschopní. Letos v létě jsme ztratili několik důležitých hráčů, Inlera a Sáncheze, ale máme zajímavé mladé hráče, kteří se neustále zlepšují," nechal se slyšet nadšený prezident klubu Giampaolo Pozzo. Udinese v prvním zápase přehrálo Lecce, ve druhém si smlslo na Fiorentině a ve třetím si odvezlo bod ze hřiště AC Milán. A stejný cíl, tedy zisk bodu, budou mít Guidolinovi svěřenci i v zápase na Sardinii.

Lodivod Cagliari Ficcadenti bude muset poskládat sestavu bez zraněného Erikssona s El Kabirem. Celkově je ale kádr pohromadě. Totéž se rozhodně nedá říci o Udinese, hostům bude chybět jak Ferronetti s Barretem, tak i Floro Flores s Pasqualem.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Cossu - Nenè, Thiago Ribeiro
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero - Torje, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.35 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - Juventus FC  (neděle 15:00)
Na Stadio Angelo Massimino proti sobě vyběhnou Catania Calcio a Juventus. Slavnější Stará dáma ještě neprohrála a v tomto trendu hodlá pokračovat i nyní, naopak domácí chtějí po jednoznačné porážce s Janovem zabrat a vrátit se do první desítky. Utkání je zajímavé i z hlediska trenérských osobností, vždyť Montella a Conte docela nedávno proti sobě nastupovali.

Catania odehrála tři kola, a ačkoliv získala čtyři body, dokázala vstřelit pouze jeden gól. Špatná produktivita se v následujícím kole vymstila, Elefanti totiž prohráli v Janově vysoko 0:3. "Měli jsme šestiminutovou ztrátu koncentrace a tím jsme ztratili celé utkání. Musíme se více soustředit a být více odhodlaní. Nesmíme dělat chyby, které jsme dělali," okomentoval porážku v Janově trenér Vincenzo Montella. Jeho tým na stadionu Luigi Ferraris inkasoval dvakrát během šesti minut. Nyní se domácí mohou maximálně koncentrovat na domácí zápas proti turínskému Juventusu, doma ho totiž nikdy nedokázali porazit.

A forma týmů napovídá, že by se to nemuselo podařit ani nyní. Juventus totiž po delší době v lize odstartoval na výbornou a nebýt vyloučení Mirka Vučiniče v zápase s Boloňou, mohl být dokonce s plným počtem bodů na prvním místě. Stará dáma i v početní nevýhodě dokázala výsledek 1:1 udržet a v tabulce zůstala v kontaktu se špičkou.

Catania to nebude mít proti Juventusu jednoduché už kvůli poměrně rozsáhlé marodce. Trenér Vincenzo Montella bude muset oželet služby Llamy, Legrottaglieho, Biagiantiho a Potenzy, všichni mají zdravotní potíže. To Stará dáma si podobné problémy vytrpěla loni a letos to vypadá, že by mohl být tým konečně pohromadě, na Sicílii určitě nebudou hrát Iaquinta a především suspendovaný Vučinič.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Bellusci, Spolli, Capuano - Lodi, Almiron, Delvecchio - Catellani, Maxi Lopez, Gomez
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Pirlo - Krasič, Marchisio, Vidal, Elia - Matri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.25 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Lazio v letošní sezoně nedokázalo potěšit své fanoušky v domácím prostředí a proti Palermu by to rádo napravilo. Sicilané si stejně jako v minulých sezonách drží standard a pohybují se okolo pátého místa. Na Olympijském stadionu chtějí Miccoli a spol. samozřejmě bodovat.

Ve středu římské Lazio konečně zabralo a v Ceseně získalo první výhru v letošní sezoně. Zápas na stadionu Dina Manuzziho se přitom nevyvíjel dobře, hosté prohrávali po trefě Mutua, ale ve druhém poločase výsledek zvrátili. Mezi střelce se zapsali z pokutového kopu Hernanes a Miroslav Klose.

"V Ceseně jsme odehráli dobrý zápas a získali tři body. V této cestě samozřejmě musíme pokračovat. V tuto chvíli musíme zůstat jednotní, zvláště po tom ošklivém týdnu, který jsme zažili," prohlásil po zápase s Cesenou útočník Djibril Cissé. Biancocelesti se v generálce na Evropskou ligu utkají s nepříjemným Palermem a vzhledem k domácímu prostředí budou favoritem.

Palermo ale zatím hraje dobře, tedy především na domácím stadionu Renza Barbery. Venku na hřištích soupeřů je to zatím horší, i když pravdou je, že Sicilané odehráli venku zatím jediné kolo. To ale prohráli. "Chtěl jsem vidět své hráče, jak si povedou po špatném utkání v Bergamu a nakonec jsem byl s jejich výkonem spokojený. Je pravda, že Cagliari bylo blízko vyrovnání, jenže my ovládali hru celých osmdesát minut," chválil své svěřence trenér Mangia. Palermo v ostrovní bitvě přestřílelo Cagliari 3:2 a podobnou přestřelku s vítězným koncem by jistě přivítalo i v Římě.

Trenér Edy Reja počítá několik zraněných, jsou jimi Radu, Mauri, Biava, Del Nero a Gonzalez. Sicilané zase nepřicestují do Věčného města s Di Matteem, Cettem a Alvarezem.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Diakité, Dias, Lulič - Cana, Ledesma, Matuzalem - Hernanes - Cissé, Klose
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti - Bertolo, Barreto, Della Rocca, Zahavi - Hernandez, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - US Lecce  (neděle 15:00)
Dva týmy, dost často bojující o holé setrvání v soutěži, se zítra utkají v napínavém souboji. Kdo z nich bude úspěšnější?

Trenér Sannino si je dobře vědom důležitosti bodů, které může získat. Jeho tým je navíc notně posílen o výhru nad favorizovaným AS Řím, ve čtvrtek dokázala Siena urvat jeden bod za remízu 1:1. Většinu utkání přitom prohrávala, ke konci zápasu ale dokázala zmobilizovat všechny síly a vstřelila srovnávací branku.

"Moji hráči odevzdali všechno, výsledek se odrazil v jejich snaze. Byl to skvělý výkon," říká trenér.

"Víte, není lehké obrat o body AS Řím, jsem nadšený z výsledku. Ale ještě více jsem rád za mé hráče, ukázali velký charakter a navíc se mi líbil styl naší hry. Hráči dokonale zrcadlili mé pokyny."

"Nyní máme před sebou velký zápas, navíc s naším konkurentem. Víme, že Lecce hraje také o záchranu, proto to bude velmi důležitý zápas."


Trenér Sannino bude mít k dispozici kompletní kádr, vyjma obránce Gabriele Angelly.

Lecce ve vloženém kole prohrálo s Atalantou 2:1 a tak se tým trenéra Di Franceska bude snažit o lepší výsledek. Trenér ví, že pokud má jeho tým vyhrát, musí předvést daleko lepší hru.

"Nelíbila se mi hra mého týmu, zvláště v prvním poločase. Byli jsme naivní a dělali hloupé chyby. Musíme být soustředění a předvést dospělejší výkon," říká trenér Di Francesco.

Jednozápasový trest si odpykává záložník Carlos Grossmuller, jinak je Lecce kompletní.

Na konci sezony bude možná právě výsledek z tohoto utkání důležitý pro záchranu, nebo sestup. Který tým vykročí za vítězstvím?
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Brkič - Vitiello, Rossettini, Terzi, Rossi - Mannini, D'Agostino, Gazzi, Brienza - Calaió, Larrondo
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cuadrado, Tomovič, Esposito, Mesbah - Obodo, Giacomazzi - Piatti, Bertolacci, Pasquato - Di Michele
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.20 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - AS Řím  (neděle 20:45)
Římský tým cestuje do Parmy s jasným cílem, nic jiného, než vítězství s pohlednou hrou nebere. Jasná záležitost, nebo Mission impossible?

Když už se v minulém kole zdálo, že AS konečně vyhraje a navíc se prosadil i hráč, u kterého by to málokdo čekal, nedostatek respektu, svázanost taktickými pokyny a ztráta koncentrace připravily římský celek o cenné tři body. Závěrečná remíza 1:1 byla výhrou spíš pro Sienu. Dělba bodů mohla stát místo trenéra Luise Enriqueho, který v současné době nemá lehké spaní, nicméně vedení dalo jasně najevo, že za svým koučem pevně stojí. Byl to správný krok?

"Mám obavy, protože vím, že situace není dobrá," říká Španěl.

"Když nejdou věci podle plánu, beru za to plnou odpovědnost. Vítězství by mohlo hráče trochu uvolnit, bohužel ale právě to postrádáme."

Trenér uvedl, že takový začátek, navíc s posilami, které má k dispozici, opravdu nečekal: "Nezačali jsme sezonu tak, jak jsme si představovali. Není to lehké, postrádáme vytrvalost a důraz, proto nevyhráváme. Prostě potřebujeme ven z této patové situace."

Právě nedostatečné číslo v kolonce vstřelených branek je největším problémem Římanů. AS dalo pouhé dvě branky ve třech zápasech, Enrique točí ofenzivní hráče, ale správnou formaci ne a ne najít. Pomůže mu trojice Borriello - Totti - Bojan?

Parma ale také není v ideálním rozpoložení, naposledy prohrála 0:3 s Fiorentinou. Byla to její druhá prohra v sezoně a celý tým chce s tímto stavem něco udělat. podaří se mu to právě proti AS?

Stejný počet vstřelených branek odsoudil Parmu ke dvěma porážkám a trenér Colomba je rozhodnutý své svěřence povzbuzovat k lepším výsledkům.

"Nemůžeme najít ten poslední dotek, chybí nám zakončení, postrádáme vytrvalost a agresivitu. Dva góly ve třech hrách prostě není dost. Musíme pokračovat ve zlepšování a tvrdé práci."

"Jsem si jistý, že góly přijdou. Dříve, či později," doufá trenér Colomba.

Dokáže Parma najít správný cit pro hru s Římem? Nebo se bude radovat právě 'Věčné město'? Odpověď zjistíme dnes večer.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Biabiany, Blasi, Galloppa, Modesto - Giovinco, Floccari
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lobont - Cassetti, N. Burdisso, Heinze, José Angel - Perrotta, De Rossi, Pjanič - Borriello, Totti, Bojan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Inter Milán  (sobota 18:00)
Inter Milán nabírá síly! Angažoval Claudia Ranieriho, muže, který má recept na nové začátky. Bologna ale nebude vůbec lehkým soustem. O motivaci máme tedy postaráno, jak dopadne první Ranieriho souboj?

Ještě dlouho se bude mluvit o neúspěšné misi Gianpiera Gasperiniho. Nerozhodnost, špatný výběr hráčů i jejich zařazení na hřišti. Jeden z nejhorších startů za poslední dekádu a jen jeden bod, to je vizitka bývalého trenéra 'Nerazzurri'. Ranieri je v Miláně proto, aby se o jeho začátku mluvilo ještě déle. A v nesporně pozitivnějším duchu. Jak se mu to podaří?

Děsivý pohled na tabulku pro milánské fanoušky zlomil vaz Gasperinimu, tým má na kontě jen jeden bod ze tří odehraných zápasů. Claudio Ranieri je již pátým trenérem Interu za posledních 15 měsíců! O motivaci a rozpoložení týmu ale nemá žádné iluze.

"Všichni jsme viděli hru a výsledky Interu, je to moc těžká doba. Měli jsme mnoho zranění a postrádali štěstí, ale přesto jsem hluboce přesvědčen, že tento tým má charakter, může vyhrávat a dostat tak zpět své sebevědomí."

"Jsem trenér, který nevěří na nějaké formule, ale věří svým hráčům, jejich vítězné mentalitě. Chci po svých hráčích boj od první do poslední minuty," prozradil klíč k úspěchu nově jmenovaný trenér.

O zraněních Interu již byla řeč, zápas budou přinejlepším z tribuny sledovat třeba Cordoba, Chivu, Motta, Poli nebo Stankovič s Vivianem.

Navíc se trenér rozhodl nepostavit největší hvězdu Sneijdera, protože nebude riskovat jeho zranění a chce ho mít plně k dispozici v důležitém utkání Ligy mistrů v Moskvě.

Bologna naopak získala své první body remízou s favorizovaným Juventusem a trenér Bisoli věří, že by se jeho týmu mohl podobný kousek povést i proti oslabenému Interu.

"Inter je pořád favoritem, bude to velmi těžký duel," říká 44letý lodivod Bologně. "S novým trenérem přichází nová motivace a nové herní styly, takže musíme být připraveni na cokoli."

Největší ranou by pro Bolognu mohlo být případné neuzdravení brankářské jedničky Gilleta. V tom případě by jej nahradil Agliardi.

Ranieri je velmi zkušený trenér a skvělý motivátor. Dokáže vrátit svým svěřencům ztracené sebevědomí, nebo jej Bologna překvapí stejně, jako se jí to podařilo s Juventusem?
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Casarini, Portanova, Antonsson, Morleo - Pulzetti, Perez, Mudingayi, Koné - Ramiréz - Di Vaio
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Nagatomo, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Obi - Muntari - Forlán, Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.40 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - AC Cesena  (sobota 20:45)
Marodkou decimovaný AC Milán přivítá v generálce na zápas Ligy mistrů proti Plzni fotbalisty Ceseny. Hostům se podobně jako Milánu vůbec nedaří, oba týmy jsou zatím bez vítězství, Cesena dokonce bez bodu.

Hlavním problémem současného AC Milán je kopa zraněných hráčů a s tím spojené špatné výsledky v úvodu sezony. Viceprezidenta Adriana Gallianiho situace znepokojuje, nicméně věří, že až se hráči uzdraví, bude jeho tým zase vyhrávat: "Jakmile se hráči vrátí, vrátí se i vítězství." I přes to by si mohli hráči Rossoneri připsat první tříbodový zisk hned v následujícím zápase proti Ceseně. V nejvyšší italské soutěži totiž sotva existuje horší celek, tedy posuzováno podle posledních výsledků a umístění v tabulce.

O tom, že to v týmu Ceseny nešlape, ví své i trenér Giampaolo. Cesena prohrála všechny zápasy a to včetně toho posledního, kdy sice vedla, ale Lazio dokázalo výsledek dokonale otočit. "Procházíme velmi složitým obdobím. Není příjemné být na samotném konci tabulky, ale my se prostě musíme více snažit, aby se věci otočily," prohlásil trenér Ceseny Marco Giampaolo. Na půdě AC nemají hosté co ztratit, přesto se chtějí pokusit o překvapení. Cesena například v minulé sezoně AC porazila, ale bylo to v jejím domácím prostředí na stadionu Dina Manuzziho.

Místo aby se marodka AC redukovala, se ještě více rozšiřuje. Vedle Antoniniho, Bonery, Boatenga, Robinha, Gattusa, Ibrahimoviče, Ambrosiniho, Flaminiho a Mexese se zranil i útočník Pato. Na druhé straně je situace o poznání lepší, zde budou scházet pouze Rennella a Antonioli.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Thiago Silva, Yepes, Zambrotta - Nocerino, Van Bommel, Seedorf - Aquilani - El Shaarawy, Cassano
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Ravaglia - Ceccarelli, Von Bergen, Rodriguez, Comotto - Parolo, Guana, Candreva - Eder, Mutu, Martinez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 4.60 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Uskuteční se návrat lídra tabulky na trůn? Nebo se mu do cesty postaví rozehraná Fiorentina? Odpověď budeme znát dnes večer.

Trenér týmu z Florencie Siniša Mihajlovič chce stavět na výhře svého týmu z vloženého kola. V něm dokázala Fiorentina přejet třemi góly nebezpečnou Parmu, navíc bez svého nejlepšího střelce, zraněného Alberta Gilardina. Velkou formu prokázal hlavně Černohorec Stevan Jovetič, který se trefil hned dvakrát. Dokáže mladý útočník skórovat také proti silné Neapoli?

"Bylo to pro nás velmi důležité vítězství, navíc proti rivalovi," říká trenér Mihajlovič.

"Jsem velmi spokojený nejen s výsledkem, ale také s předvedenou hrou a faktem, že jsme podruhé v sezoně udrželi čisté konto. Až narazíme na Neapol, musíme ukázat stejné odhodlání a dravost, jako v utkání s Parmou. Bude to velmi těžký zápas."

Zraněného Gilardina nejspíš nahradí právě Jovetič, který nabírá ztracenou formu, po jeho boku by měli startovat také Cerci s Vargasem. Útočníkovi hra na jednoho hrota vyhovuje a měl by to dokázat také v tomto zápase.

"Jovetić je pro nás teď klíčovým hráčem. Prosadil se dvakrát, mám za něho velkou radost. To mu přidá na sebevědomí," uzavřel trenér.

Neapol naproti tomu chce své sebevědomí zpátky, v týdnu nečekaně prohrála s Chievem a poprvé v sezoně tak ztratila. Teď bude chtít tři body nechat doma. Na stadionu San Paolo neprohráli domácí od 17. dubna! Navíc proti Fiorentině budou moct nastoupit všichni ti nejlepší z nejlepších od neapolských dob Maradony - Lavezzi, Cavani, Hamšík i nový motor záložní řady Inler.

"Nebyl čas přemýšlet o té prohře, musíme to nechat za sebou a plně se soustředit na hru proti Fiorentině," říká trenér Mazzari.

Jovetič, nebo Cavani? Který útočník vystřelí svému týmu tři body? Vrátí se Neapol na přední příčky, nebo utkání skončí ve fialových barvách hostí?
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Fideleff - Zuniga, Inler, Gargano, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Cassani, Gamberini, Natali, Pasqual - Munari, Montolivo, Behrami - Cerci, Jovetic, Vargas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Janov CFC32107:37
2.Juventus FC32106:27
3.Udinese Calcio32105:17
4.SSC Neapol32016:36
5.ACF Fiorentina32015:26
6.Città di Palermo32017:66
7.Cagliari Calcio32016:56
8.Novara Calcio31116:54
9.SS Lazio31115:54
10.Chievo Verona31114:44
11.Calcio Catania31111:34
12.US Lecce31023:43
13.Parma FC31023:83
14.AS Řím30212:32
15.AC Siena30211:22
16.AC Milán30214:62
17.Atalanta BC32105:31
18.Inter Milán30124:71
19.Bologna FC30121:51
20.AC Cesena30032:60
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (708)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele