Serie A - preview 35. kola

28.04.2012, 09:51, aktualizováno 29.04.2012, 08:15
Previews
Výjezdy na cizí hřiště před sebou mají dva italští kandidáti na mistrovský titul: lépe postavený Juventus čeká najisto sestupující Novara, AC Milán cestuje do Sieny. Inter v boji o poháry rozhodně musí vyzrát na poslední Cesenu, Udinese ve večerním šlágru narazí na Lazio...
Bologna FC - Janov CFC  (neděle 12:30)
Třináctka většinou není považována za nejšťastnější číslo. Pro Bolognu ale stačí mnohem víc než kterákoli vyšší čísla. Sedmnáctka patří Janovu, ale pro něj je to nejspíš noční můra.

Enrico Preziosi kroutí v Janově možná svou poslední sezonu ve funkci prezidenta. Před ní plánoval zřejmě i evropské poháry. Čtyři kola do konce ale ví, že bude rád za záchranu. Přitom kádr není vůbec špatný, rozhodně by neměl být namočen v sestupových vodách. Do těch měla podle předsezónních prognóz naopak patřit Bologna, ale provinční klub, sázící na mladé hráče, se obdivuhodně pere s osudem a nachází se v klidném pásmu středu tabulky.

Nic ale nemá vyhráno a jeho představení to dobře ví: "Musíme zůstat na stejné vlně jako doteď. Chceme dokončit sezonu co nejlépe," říká trenér Stefano Pioli. Jeho tým naposledy pouze remizoval se Sienou. Tu v poslední době zachraňuje mladík Mattia Destro, v Bologně podobnou roli plní osvědčení harcovníci typu Diamantiho s Di Vaiem.

Právě z kopaček Sieny dostali janovští Grifové pořádnou lekci, když prohráli 1:4 a následně už podruhé v sezoně složil svou funkci trenér Malesani. Toho nahradil Gigi De Canio. Atmosféra v jeho novém týmu není nijak přívětivá, což potvrzuje i fakt, že se během tréninku poprali Boško Jankovič a Giuseppe Sculli. Jejich ostrou výměnu názorů museli ukončit až ostatní spoluhráči. Je jasné, že kabina není sjednocená a v takovém případě je výsledný efekt vždy negativní.

Naposledy Janov prohrál s AC Milán a v tomto zápase byly vidět určité náznaky zlepšení. To přiznal i trenér Massimiliano Allegri, když řekl, že "hráči nám nedávali mnoho prostoru, možná si i zasloužili penaltu, která jim nebyla přiznána".

Výhodou Janova je široká marodka domácích, kteří postrádají například René Krhina, Gabyho Mudingayie, Diega Peréze, Jeana Francoise Gilleta, dále jim chybí Crespo, Pulzetti nebo Cesarini. Hostům se zranění vyhýbají, ale kvůli kartám si nezahrají Jankovič a Moretti.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Raggi, Portanova, Antonsson - Garics, Kone, Taider, Morleo - Ramiréz, Diamanti - Acquafresca
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Kaladze, Rossi - Birsa, Kucka, Biondini, Belluschi, Sculli - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - AC Cesena  (neděle 15:00)
Inter Milán přivítá ve 35. kole jistého sestupujícího Cesenu a nemůže se spokojit s ničím jiným, než se třemi body. Nerazzurri se vrátili do bojů o Ligu mistrů a vzhledem k nejisté formě Lazia a Udinese věří, že si jí nakonec zahrají.

Kdo by to byl ještě před pár týdny řekl. Nerazzurri byli na odpis a Liga mistrů se zdála být nedosažitelnou metou. Jenže nástupce Claudia Ranieriho, mladičký Andrea Stramaccioni tým pozvedl a v kombinaci s příšerným kolísáním formy Lazia a Udinese se Inter vrátil do bojů o milionářskou soutěž, kam bezesporu patří.

Nerazzurri v minulém kole vyhráli nad přímým konkurentem Udinese 3:1 a na třetí místo ztrácejí už jen tři body. Stále to ale bude těžké, do konce soutěže už jsou jen čtyři kola, navíc na konečné třetí místo je obrovská konkurence. "Pracujeme na třetím místě, chceme se dostat do Ligy mistrů. K dispozici jsou ještě čtyři zápasy a my se budeme snažit až do konce. Věříme, že se to povede," prohlásil kapitán Javier Zanetti.

Cesena se po minulém kole, kdy doma podlehla Juventusu, stala prvním týmem, který na sto procent opustí nejvyšší soutěž. Nutno podotknout, že zaslouženě. Ceseně se zkrátka sezona nepovedla, vždyť poslední výhra se datuje k 15. lednu! Od té doby "Mořští konící" nevyhráli a nepomohla ani změna kouče.

Cílem Maria Beretty nyní bude dohrát Serii A důstojně a připravit tým na novou sezonu. Sezonu, ve které bude Cesena usilovat o návrat mezi italskou elitu.

Inter bude muset v zápase s Cesenou vyřešit několik absencí. Zranění jsou totiž obránci Samuel, Zanetti a Chivu. Chybět budou také Castaignos a vykartovaný záložník Stankovič. Problémy má také Cesena, na stadionu Giuseppe Meazzy by se neměli objevit Pudil, Martinho, Calderoni, Martinez a suspendovaná trojice Moras, Rennella a Colucci.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo - Guarin, Cambiasso, Poli - Alvarez, Sneijder - Pazzini
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Benalouane, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Guana, Arrigoni, Parolo - Iaquinta - Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta BC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
O důležité body se bude bojovat také na stadionu Atleti Azzurri D’Italia, kde má své stanoviště Atalanta. Proti Nerazzurri se postaví Fiorentina, která chytla druhý dech.

Atalanta slavila v minulém kole důležité vítězství 1:0 nad Chievem a na jedenáctém místě má před osmnáctým Lecce náskok již osmi bodů. Stále to však neznamená jistotu záchrany. "Ještě potřebujeme několik dalších bodů. Máme před sebou těžký zápas s Fiorentinou, musíme do něj vstoupit s pravou mentalitou," prohlásil trenér Stefano Colantuono.

To samé platí i o Fiorentině. Ta má dokonce ještě o dva body méně a je jasné, že musí bojovat o záchranu do posledního kola. Její situace je však o poznání lepší, než tomu bylo před měsícem. Viole pomohla zejména dvě vítězství na hřištích soupeře - v Miláně proti AC a naposledy v Římě nad AS. Pokaždé se jednalo o překvapivé vítězství dosažené v samotném závěru, respektive v nastaveném čase.

"K tomu, abychom zabránili sestupu, máme dobře nakročeno. Vidím, že mí hráči jsou velmi motivovaní a to je dobré znamení," pochvaloval si trenér Delio Rossi. Jeho svěřenci teď nastoupí do zápasu v Bergamu. První zápas těchto dvou soupeřů skončil ve Florencii remízou 2:2.

Atalanta nastoupí bez Brighiho, Marilunga, Capelliho, Stendarda a Cigariniho. Pro poslední dvojici platí karetní trest. Hostující Fiorentina má mnohem více starostí, zranění jsou Kroldrup, Amauri, Vargas, Montolivo a nově i Cerci. Chytat nebude ani brankářská jednička Boruc, pro karetní trest ho nahradí Neto.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Lucchini, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cazzola, Carmona, Bonaventura - Moralez - Denis
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Camporese, Natali, Nastašič - Cassani, Kharja, Behrami, Lazzari, Pasqual - Ljajič, Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.25 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Novara Calcio - Juventus FC  (neděle 15:00)
Životně důležitý zápas jak pro Novaru, tak i pro Juventus. Nováček soutěže stále žije a i když je jeho pozice těžká, nevzdává se možnosti na záchranu. Proti vedoucímu Juventusu chce tři body a navázat tak na senzační výhru proti Laziu.

"Musíme vyhrát! Bude to bitva od začátku do konce. Dáme do toho vše!" sliboval trenér Attilio Tesser. Novara si v minulém kole vyšlápla na třetí Lazio, porazila ho doma 2:1 a stále zůstává ve hře o záchranu. Pozice nováčka je však složitá, do konce zbývají čtyři zápasy a ztráta na sedmnáctý Janov činí osm bodů. Pokud se tedy chtějí Tesserovi svěřenci udržet v boji o záchranu i po tom kole, musejí porazit soupeře nejtěžšího - Juventus.

Turínský velkoklub stále jako jediný tým Serie A ještě nenašel přemožitele a otázkou zůstává, zda ho letos vůbec najde. Juve se může pyšnit fantastickou formou, vyhrálo už šest zápasů v řadě a před druhým AC Milán stále drží tříbodový náskok. "Zbývají čtyři bitvy na to, abychom vyhráli válku. Víme, že osud je v našich rukou. V posledních měsících jsme vyrostli jak fyzicky, tak duševně. Zvýšili jsme naší kvalitu, takže jsme optimističtí," honosil se útočník Mirko Vučinič.

Juventus to ale přeci jenom nebude mít na Stadio Silvio Piola jednoduché. Novara doma dokáže potrápit jakýkoliv tým. Své by mohli vyprávět třeba fotbalisté Interu či Udinese a naposledy zejména Lazia, které si porážkou zkomplikovalo boj o třetí pozici a tudíž účast v Lize mistrů. Pokud by Juventus v Novaře skutečně prohrál a Milán by zároveň zvítězil v Sieně, byl by stále první, neboť s Rossoneri má lepší vzájemnou bilanci.

Novara se proti Staré dámě představí bez Jedy, Ludiho, Marianiniho, Ujkaniho a vykartovaného Morganelly. Juventus je na tom o poznání lépe, chybět mu budou pouze záložník Pepe a střelec Matri.
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Fontana - Gemiti, Lisuzzo, Paci, Garcia - Porcari, Pesce, Rigoni - Mazzarani - Mascara, Caracciolo
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Quagliarella, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 12.00 - 5.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - AC Milán  (neděle 15:00)
Na stadionu Artemia Franchiho přivítá Siena hvězdný AC Milán a pokusí se mu ještě více zkomplikovat obhajobu prvenství. Milánští ztrácejí na Juventus tři body a proto si v Sieně v žádném případě nemohou dovolit ztratit.

Hned na úvod je nutné zmínit, že to Milán nebude mít v Sieně vůbec jednoduché. Bianconeri mají dobrou formu a úspešně se zachraňují. Po jednoznačné výhře v Janově si Siena doma rozdělila body s Boloňou a před osmnáctým Lecce už má k dobru osm bodů. Jistotu záchrany však ještě nemá, ta ale může přijít už v tomto kole.

AC Milán pochopitelně boj o Scudetto nevzdává, ale v poslední době se herně dost trápí. Po remíze v Catanii a porážce s Fiorentinou sice Rossoneri zabrali a udolali Chievo 1:0, jenže vzápětí doma remizovali s Boloňou a jen tak tak udolali jedinou brankou Boatenga osmnáctý Janov. Gól Boatenga pět minut před koncem měl pro Milán nesmírnou váhu, neboť stále může pomýšlet na mistrovský titul. Jestliže by Rossoneri s Janovem remizovali či dokonce prohráli, nejspíše už by bylo po nadějích.

Allegriho svěřenci ztrácejí na Juventus stále tři body a nutně potřebují, aby Stará dáma dvakrát zaváhala. Krom bodového deficitu totiž hraje v neprospěch AC i vzájemná bilance.

"Budeme se snažit vyhrát všechny zápasy a doufat, že Juventus ztratí. Musíme se soustředit na vítězství. Důležité je zůstat v klidu a pokusit se vyhrát všechny zbývající zápasy, pak uvidíme dál," znovu a znovu opakoval obránce Mario Yepes.

Trenér Giuseppe Sannino se musí vypořádat s absencí Giorgia, Gonzaleze, Calaia, Angela a suspendovaného Rossiho. Milán je na tom podobně, jeho obrovská marodka se již skoro vyprázdnila, ovšem nadále jsou zranění Pato, Inzaghi, Ambrosini a náhradní brankář Roma.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Mannini, Vergassola, Gazzi, Brienza - Destro, Bogdani
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Thiago Silva, Yepes, Antonini - Gattuso, Muntari, Emanuelson - Boateng - Ibrahimovič, Robinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.50 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Lecce - Parma FC  (neděle 15:00)
Domácí Lecce se na stadionu Via del Mare pokusí o další tříbodový zisk. Ten by jim velmi pomohl, protože na sedmnáctý Janov ztrácí pouhý bod. Serse Cosmi probudil tým k životu - potvrdí to i proti Parmě?

Šest zápasů Lecce neprohrálo. Poté přišla Neapol a všem statistikám byl konec. I přesto si ale Salentini zaslouží obdiv. Kdyby se podobným nasazením a agresivní hrou prezentovalo Lecce celou sezonu, mohlo se na záchranářský souboj dívat z velké dálky. Místo toho je jedním z přímých aktérů napínavého souboje.

Pouhý bod mezi janovskými Grify a týmem Lecce činí jejich souboj velmi zajímavým. Přestože oba týmy dělí skoro jedenáct hodin jízdy, ve fotbalové tabulce jsou si mnohem blíž. Pokud se domácím podaří vyhrát nad Parmou, jeden z těžších zápasů úspěšně splní. Mohla by to být dobrá generálka před utkáním s Juventusem.

Lecce se bude muset obejít bez brankáře Julia Sergia, který je zraněn, dalším je Cuadrado. Fanoušky může ale těšit velmi dobrá forma talentovaného mladíka Muriela, o jehož služby se již začínají zajímat věhlasné kluby celé Itálie.

Parmě se dlouho nedařilo, dokonce za sebou měla osm zápasů bez výhry. Dobrý výkon Sebastiana Giovinca ale všechno nastartoval a naposledy se podílel na výhře nad Palermem. Poslední tři zápasy vynesli týmu trenéra Donadoniho devět bodů, čímž je posunuly do středu tabulky a z devátého místa se Ducali mohou bezpečně vyhnout potížím spojeným se sestupem.

Italský stratég navíc může vybírat z kompletního kádru, mimo hru je pouze záložník MacDonald Mariga. Pro Donadoniho svěřence hovoří také historické statistiky, vzájemný souboj vyhrála Parma čtyřikrát, urodilo se také pět remíz. Lecce získalo tři body pouze jednou. Naváže na tento výsledek nyní?
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Esposito, Tomovič - Berolacci, Delvecchio, Giacomazzi, Blasi, Brivio - Muriel, Di Michele
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Morrone, Valdes, Galloppa, Modesto - Floccari, Giovinco
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - SS Lazio  (neděle 20:45)
Ve večerním utkání čeká na fanoušky Calcia přímá pohárová bitva, páté Udinese totiž přivítá třetí Lazio. Situace kolem třetího místa je nesmírně dramatická, těžit z tohoto zápasu můžou zejména týmy Neapole a Interu Milán.

Začněme nejprve u domácích. Ti z devíti kol vyhráli jen jedno jediné a pořádně si zkomplikovali účast v evropských pohárech celkově. Udinese naposledy doma nestačilo v jiném klíčovém utkání na Inter Milán a dovolilo mu rovněž se zapojit do bojů o třetí pozici. Hvězdou zápasu na Stadio Friuli se stal Wesley Sneijder, autor dvou branek. Sezona může být pro Udinese stále hodně úspěšná, ovšem bude to chtít konečně začít vyhrávat a nejlépe hned proti Laziu.

"Bude to velmi těžký zápas. Musíme se připravit na každý detail, protože je to velmi důležité utkání pro obě strany. Lazio si zaslouží být tam, kde teď je. Měli skvělou sezonu, ale stejně jako my je nyní potkal pokles formy. Proto budou na neděli velmi motivování," rozpovídal se před klíčovým duelem trenér Udine Francesco Guidolin.

Lazio jakoby Ligu mistrů odmítalo. Hosté nevyhráli tři kola v řadě a je jen s podivem, že stále drží třetí místo. Po porážce na Juventusu a remíze s Lecce prohráli Biancocelesti i na půdě předposlední Novary a k dobru před čtvrtou Neapolí už mají jen bod.

Oba celky mají v závěru sezony potíže s marodkou, což se bohužel promítá i do jejich posledních výsledků. Na straně Udinese budou chybět Badu, Isla, Coda, Ferronetti, Domizzi a vykartovaný Floro Flores. Stejné je to i u hostujícího celku. Makinwa, Hernanes, Radu, Lulič, Klose, Stankevičius a Brocchi, ti všichni jsou zdravotně v nepořádku. Další ztrátou pro trenéra Reju je vykartovaný Candreva.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Ekstrand - Pereyra, Fernandez, Pinzi, Asamoah, Pasquale - Fabbrini - Di Natale
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Diakité, Dias, Biava - Konko, Gonzalez, Ledesma, Matuzalem, Scaloni - Mauri - Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Calcio Catania  (sobota 18:00)
Nové kolo Serie A otevře vypjaté sicilské derby, v němž se střetnou domácí Palermo s Montellovou Catanií. V předchozích sezonách záležitost jasně pro domácí, nyní je mírným favoritem Catania.

O domácím týmu asi může nezaujatý divák říci, že sezona nevychází tak, jak si na jejím začátku kontroverzní prezident Zamparini nalinkoval. Tým je až patnáctý, na lavičce i v řadách realizačního týmu se členové točí častěji, než peníze šejka Mansoura a také hra neodpovídá kritériím náročných fanoušků.

A pokud si chtěli domácí hráči spravit chuť, nevybrali si na to zrovna nejlehčího soupeře. Catania se pod Montellovým vedením proměnila z překvapení na nebezpečí, na tým, který body nerozdává, ale se železnou pravidelností si je bere. Hráči trenéra respektují, jeho vize útočného fotbalu se třemi forvardy slaví úspěch a menší ze sicilských týmů je momentálně na velmi slušném osmém místě. Od Palerma jej dělí pět bodů.

Palermo opravdu neslaví nad Catanií větší úspěchy, v posledních sedmi zápasech jej porazilo pouze jednou. Další prohra by mohla být definitivním zlomem v dalším Zampariniho vztahu - trenér Bertolo Mutti si rozhodně svou pozicí nemůže být jistý. To naznačil i prezident samotný, když sdělil, že je připraven porozhlédnout se pro příští sezonu jinde.

Poslední dobou se ale nedaří ani Montellově celku, který po jednom vyhraném zápasu v posledních pěti jakoby ztratil dech. O tom svědčí poslední ligová porážka z kopaček Cagliari, sardinský tým vyhrál 3:0. Montella si stěžoval jak na přístup hráčů, tak na poloprázdné tribuny.

To je něco, co v žádném případě nenastane na stadionu Renza Barbery. Atmosféra zde bývá doslova spalující, diváci dokáží podpořit své miláčky a na některé týmy má tento tlak velmi negativní dopad. Hosté by měli hrát s Carrizem v bráně, vrací se i Nicola Legrottaglie. Mimo jsou zatím Izco, Almiron a Barrientos. Domácí nemohou počítat s Balzarettim a Migliacciem.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Labrin, Silvestre, Mantovani - Munoz, Vazquez, Donati, Della Rocca, Aguirregaray - Hernandéz, Miccoli
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Motta, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Ricchiuti, Biagianti, Seymour - Goméz, Bergessio, Llama
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.80 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Chievo Verona  (sobota 18:00)
Cagliari hraje své domácí zápasy v Trieste, což je skoro 1 100 kilometrů daleko. A jistou nemají ani záchranu, i když už překonali hranici čtyřiceti bodů. O další body bude bojovat s Chievem.

Šestnácté místo rozhodně není úspěchem, Cagliari se ale musí naprosto koncentrovat, pokud chce hrát nejvyšší soutěž i příští rok. Na sestupové příčky má náskok pouhých šesti bodů. Po zápase s Chievem by se rádo posunulo na číslo devět. To ale bude muset zvládnout porazit Chievo. A navíc mimo svůj obvyklý stadion Sant' Elia.

"Hrát mimo svůj domov, tady v Trieste, není zrovna to, co bychom já, hráči nebo vedení chtěli. Neužíváme si to, ale musíme myslet jen na hru, na nic jiného," říká trenér Massimo Ficcadenti. Pocity týmu jsou tedy minimálně smíšené, ale na hru jako takovou má toto prostředí zřejmě blahodárný účinek. Z posledních osmi domácích utkání prohrálo Cagliari pouze jeden.

V minulém kole se podařilo Ficcadentiho svěřencům vyhrát rozdílem třídy nad Catanií a to jim vlilo čerstvý náboj do srdce. Mauricio Pinilla s Thiagem Ribeirem tvoří skvělou a dynamickou útočnou dvojici, která by mohla dál strašit soupeřovy obrany. K nim se v tomto utkání přidal ještě Victor Ibarbo a skóre 3:0 hovoří celkem jasně.

Takové klidné povětří středu tabulky si užívá Chievo. Nemá šanci na poháry, ale ani se nebojí o sestup. To se může projevit na letargii a podcenění zápasu.

První příznaky tohoto vlivu se objevily v minulém kole, kdy byla nad síly Di Carlových svěřenců Atalanta a vyhrála 1:0. Momo Di Carlo přiznává, že u týmu pozoroval "nedostatek hladu po úspěchu", což není pro diváka ani fotbal právě dobrou vizitkou. Jak se hráči postaví k zápasu s nebezpečným Cagliari, které po záchraně přímo zoufale touží?

Domácí nemohou počítat s El Kabirem, Ruiem Sampaiem, Dessenou a Erikssonem. Hosté přijedou bez Cesara, Gulana, Andreolliho a Moscardelliho.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Ekdal, Conti, Nainggolan - Cossu - Pinilla, Thiago Ribeiro
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Acerbi, Dainelli, Dramé - Bradley, Rigoni, Hetemaj - Thereau - Pellissier, Paloschi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - SSC Neapol  (sobota 20:45)
Hosté z Neapole mohou stále bojovat o šanci hrát Ligu mistrů, což se domácích skoro už netýká. Ti se po prohře s Juventusem i Fiorentinou budou snažit spíš o návrat vlastního sebevědomí.

Poslední dny jsou velmi těžké zejména pro španělské lodivody. Mourinhův Real vypadl z Ligy mistrů, to samé platí pro jeho nemesis - Barcelonu. Zvláště pro katalánského obra nastávají těžké dny s mnoha otazníky, neboť dnes odpoledne složil svou funkci muž, který stál za mnoha úspěchy Blaugranas, trenér Pep Guardiola. A podobný osud možná již brzy čeká jeho žáka a nástupce v mnoha směrech, Luise Enriqueho.

V italském bulváru se již několik dní spekuluje o tom, kdy dojde vedení Giallorossi s trenérem Enriquem trpělivost a kdo jej nahradí. Nechme stranou spekulace, což je vlastně i úkol Enriqueho týmu, který se musí soustředit jen na zápas s Neapolí. Římští tifosi jsou značně neklidní, svou zlobu i frustraci z duelu proti Fiorentině dali jasně najevo, když se srotili před centrem v Trigorii a uklidňovat je museli až pánové Baldini se Sabatinim. A není to jediný incident, plynoucí z nešťastných výsledků římského AS.

K uklidnění svých fanoušků si ale Římané nevybrali lehký duel, na Stadio Olimpico přijíždí Neapol. A ta je i přes mírnou krizi po vypadnutí z Ligy mistrů stále jedním z nejnebezpečnějších týmů Evropy. A možná i Itálie. Po výhře nad Lecce o dvě branky se neapolští rozhodli znovu promluvit o pozice, které zaručují Ligu mistrů.

"Jsme zpět," tvrdil po utkání trenér Walter Mazzari. Jednoduché, výstižné. "Získali jsme zpátky svou harmonii, styl a jednotu."

Luis Enrique měl jiné starosti a tomu odpovídala i jeho slova: "Je to ostuda, že jsme nedosáhli na třetí místo. Chtěli jsme hrát Ligu mistrů a právě ve chvíli, kdy jsme ji měli na dosah, se něco pokazilo. Obviňujte mě," prohlašuje odvážně. Z jednání a sloganů fanoušků je jasné, že to ani říkat nemusel.

Na druhou stranu, vedení mu stále důvěřuje. Generální ředitel AS, Franco Baldini, se svého trenéra zastává: "Teď je jeho situace velmi složitá. Ale pořád mu věříme. Nemáme důvod o něm pochybovat." Tato slova jsou jistě malou náplastí na katalánské srdce.

Složení základní sestavy dělalo Enriquemu velmi často problémy a pro změnu to nebude mít snadné ani teď. Mimo hru jsou kvůli zranění Juan, Burdisso, Casseti a Lobont. Kvůli kartám nemohou nastoupit ani De Rossi, Lamela a Osvaldo. Gólem o sobě dal v minulém kole vědět Il Capitano a fanoušci budou doufat, že je Totti opět spasí.

Walter Mazzari má o trochu výhodnější pozici, může počítat s téměř kompletním kádrem. Hrát určitě nebudou Rosati, Donadel a Campagnaro. Na stadionu AS jej nečeká nic jednoduchého, přesto by podle prognóz pouze na lavičce začít například Ezequiel Lavezzi. Čeká Španěla poslední zápas?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Taddei, Kjaer, Heinze, Josè Angel - Gago, Simplicio, Marquinho - Pjanič - Totti, Borini
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Fernandéz, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Inler, Džemaili, Zuniga - Hamšik - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC342014058:1874
2.AC Milán34218564:2771
3.SS Lazio341671150:4355
4.SSC Neapol341412860:4154
5.Udinese Calcio3414101045:3552
6.Inter Milán341571250:4652
7.AS Řím341551453:4850
8.Calcio Catania3411131044:4646
9.Parma FC3411111246:5144
10.AC Siena3411101342:3643
11.Atalanta BC341213938:3643
12.Chievo Verona3411101330:4143
13.Bologna FC3410121235:4042
14.ACF Fiorentina3410111334:3941
15.Città di Palermo341181547:5341
16.Cagliari Calcio3410111336:4241
17.Janov CFC34991644:6336
18.US Lecce348111538:5135
19.Novara Calcio346101829:5728
20.AC Cesena344102021:5122
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (697)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele