Serie A - preview 29. kola

24.03.2012, 09:56, aktualizováno 25.03.2012, 09:12
Previews
AC Milán včera potvrdil své vedení a čeká na dnešní odpověď Juventusu. Ten má velmi těžkou práci, v prestižním utkání hostí Inter. Lazio a Neapol budou na dálku bojovat v domácích zápasech o Ligu mistrů, Janov hostí Fiorentinu, Cesena potřebuje bodovat proti Parmě, síly změří i Lecce a Novara, další kandidáti na sestup.
Atalanta BC - Bologna FC  (neděle 12:30)
Atalanta i Bologna budou chtít co nejdřív překonat hranici čtyřiceti bodů, které by je měly zachránit od sestupu. Další krok mohou udělat ve vzájemném zápase.

Domácí Atalanta potřebuje ještě šest bodů k oné magické hranici bodů zaručujících záchranu. Devět výher a třináct remíz stále není dost, celý tým se ale zlepšuje. Právě šestkrát totiž nenašla Atalanta přemožitele a na tuto tradici bude chtít určitě navázat. Atalanta ale bude postrádat Germána Denise, který se řadí mezi nejlepší střelce Serie A, navíc je nejlepším střelcem svého týmu. Jak tato změna zasáhne celý domácí výběr?

Aby nebyly věci tak jednoduché, bude Atalanta postrádat také dalšího forvarda, mimo hru je Guido Marilungo. Ten je pro změnu vyřazen do konce sezony, do hry ho nepustí zranění kotníku. Trenér Colantuono tak bude nucen použít Manola Gabbiadiniho. Colantuono ale věří, že i bez těchto hráčů dokáže tým uhrát třeba podobný výsledek, jako bezgólovou remízu s Interem z minulého kola.

"Chceme navázat na naše minulé výsledky," říká trenér a dodává: "Proti Interu jsme hráli dobré utkání, podobné tempo a nasazení očekávám i v duelu proti Bologně. Pokud máme zachránit tým před sestupem, musíme ukazovat podobné výsledky častěji."

Výsledkem remízy je dvanácté místo, pouhé dva body navíc Atalatu dělí od svého nedělního soupeře. Bologna sídlí na deváté příčce a svoji pozici bude chtít vylepšit.

Remíza s Chievem se na pořadí projevila desetibodovým náskokem na sestupovou propast. Tým trenéra Pioliho ztratil pouze jediný z posledních dvanácti duelů, případné vítězství nad Atalantou by mohlo Bologně vynést záchranu v Serii A.

"Jsme velmi blízko našim cílům, kterými jsou záchrana a hezký fotbal. Ale potřebujeme neztrácet body a dělat vše pro to, abychom hráli první ligu i příští rok," ví útočník Diamanti. Jeho celek bude postrádat talentovaného Gastona Ramiréze. Absence na obou stranách budou dost viditelné - jak ovlivní zápas?
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Carmona, Moraléz - Tiribocchi, Gabbiadini
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Pulzetti, Peréz, Mudingayi, Morleo - Kone, Diamanti - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 2.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Italská Serie A se pomalinku chýlí do svého finiše a v otázce obsazení příček zaručujících Ligu mistrů je stále nejasno. Jedním ze žhavých kandidátů na třetí místo v lize je Lazio Řím. K dalšímu kroku bude potřeba zdolat sardinské Cagliari.

Lazio se ale zrovna nenachází v optimální formě. Prohrálo dvě utkání v řadě a jen se štěstím udržuje třetí pozici. Po tomto kole už může být všechno jinak. Udinese získalo bod na Parmě a o skóre se dostalo před Lazio. Biancocelesti však mají utkání s Cagliari k dobru a jsou si moc dobře vědomi, že už nesmějí ztratit.

"Je to možná trochu větší tlak, než obvykle při nedělních utkání. Ztráta proti Boloni byla ošklivá a zasloužená, zatímco v Catanii jsme hráli dobře ale nic nezískali. Jsme zklamáni, neboť poprvé v sezoně jsme ztratili nepřetržitě několik zápasů v řadě," rozhovořil se záložník Lazia Christian Brocchi.

Důvod ke spokojenosti nemůže mít ani Cagliari. To sice naposledy vyhrálo hladce 3:0 nad Cesenou, ale stalo se tak po dlouhých čtyřech kolech. Ačkoliv maji Sardiňané čtyřiatřicet bodů, stále nemají definitivní jistotu záchrany, a i proto potřebují v hlavní městě Itálie bodovat. Parta trenéra Ficcadentiho naposledy vyloupila Stadio Olimpico před dvěma roky.

Trenér Edy Reja nebude moci využít služeb Garrida, Kloseho, Luliče a suspendovaných Diase a Matuzalema. Mimochodem sám Reja na lavičce nebude, neboť si musí na tribuně odsedět svůj trest. Problémy se sestavou má i trenér Ficcadenti, zranění jsou totiž El Kabir, Dessena, Sampaio, Eriksson. Pro Caniniho platí karetní trest.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Diakite, Biava, Radu - Gonzalez, Ledesma, Brocchi - Mauri - Kozak, Rocchi
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Ariaudo, Astori, Agostini - Ekdal, Conti, Nainggolan - Cossu - Thiago Ribeiro, Pinilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.25 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Calcio Catania  (neděle 15:00)
I přes velkou konkurenci je Uruguayec přesvědčen, že Neapol má tým i dostatek zkušeností na získání třetí pozice, zaručující opětovný start v milionářské soutěži.

Zatím třetí Lazio bude hodně oslabeno o Miroslava Kloseho, který se zranil a týmů pár týdnů nepomůže. Toho by ráda využila Neapol, která se i přes svá četná zranění chce dotáhnout na římský celek a dosáhnout třetího místa. Do konce sezony ale ještě zbývá mnoho zápasů a koncentrace bude jedním z klíčových faktorů případného úspěchu.

"Naším cílem je hrát Ligu mistrů také příští sezonu a vím, že kvalitu na to máme. Ve zbývajících zápasech musíme ukázat stejné nadšení a vůli po výhře jako dosud. Musíme posbírat co nejvíce bodů," ví Cavani.

Neapoli se podařilo zajistit si účast ve finále Coppa Italia, čehož dosáhla naposledy v roce 1997. V prvním zápase se Sienou sice svěřenci trenéra Waltera Mazzariho prohráli 1:2, ale díky odvetnému zápasu a výsledku 2:0 postoupili a mohou se těšit na dobytí Věčného města.

"Jsme tímto výsledkem nadšeni," říká uruguayský střelec. "Na začátku roku jsme si vytyčili jasný cíl - finále Coppa Italia. A to se nám podařilo. Nyní chceme vyhrát. S Juventusem to ale nebude snadné. Teď nás ale čeká zápas s Catanií, na ten je třeba se soustředit," dodává.

Catania je osmá, týmu trenéra Montelly se daří a mohl by dosáhnout i do pohárů. Původně vedení asi nepočítalo s tak dobrými výsledky, ale například minulé kolo a výhra nad Laziem jasně ukázaly možnosti Catanie. Pouhých šest bodů tak Montellovi chybí k překvapivému sesazení Neapole z jejího místa. Podaří se mu zaskočit ji už nyní?

"Záchrana v Serii A byl cíl, ale nyní cítíme, že máme na víc," říká obránce Nicola Legrottaglie. "Budeme se snažit až do úplného konce, abychom si zajistili poháry. Ještě zbývá dost zápasů. Musíme to alespoň zkusit, to je naší povinností," zakončuje zkušený obránce.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Fernandéz, Aronica, Britos - Zuniga, Džemaili, Inler, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Bellusci, Legrottaglie, Spolli - Barrientos, Izco, Lodi, Almiron, Marchese - Goméz, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Alberto Gilardino se bude snažit odložit emoce stranou a pokud možno vsítit co nejvíce branek proti svému bývalému klubu. Potupená Fiorentina bude chtít zvednout hlavu po debaklu od Staré dámy.

V lednu opustil Alberto Gilardino poklidné vody renesanční, aby svou kariéru znovu nastartoval do reprezentačních obrátek. Upsal se Grifům z Janova, kteří budou nedělním soupeřem Fiorentiny. Jak se dokáže Gilardino koncentrovat?

"Ve Florencii jsem strávil tři krásné a důležité roky své kariéry," prohlašuje emotivně Gilardino. "Hrál jsem v pohárech a nastřílel 59 gólů v dresu Violy. Nezapomenu na chvíle, které jsem zde strávil ani na emoce, které jsem při tom cítil. Ale ve víkendovém utkání tohle budu muset ignorovat a snažit se pomoci svému týmu k výhře," zakončuje střelec.

Gilardino ani Palacio zatím nejsou přesně střelci, které by si Janov zasloužil. Oba hráči jsou považováni za špičkové zakončovatele, ale v momentální situaci nezáří a Janov na to doplácí. Gilardino se od ledna ještě neprosadil a Palacio neí schopen unést výkony celého mužstva jen na svých bedrech.

Janov se nachází na čtrnácté pozici, k čemuž přispěla i prohra s AS Řím v minulém kole. Na sestupovou oblast mají tak Grifové náskok pouhých sedmi bodů.

Fiorentina dopadla v minulém týdnu ještě hůř - Juventus jí nadělil hned pět branek a zároveň dokázal její útočná esa s přehledem eliminovat. Výhodou je uzdravení Stevana Jovetiče, hlavní florentské zbraně. S umístěním v tabulce není pozice Fiorentiny o mnoho lepší, je průběžně na šestnáctém místě, jeden bod za svým nedělním rivalem.

Záložník Manuel Vargas ale ví, že vše může odeznít a věci se mohou zlepšit. Stačí jeden povedený zápas. "Tato obtížná situace bude zase pryč, dali jsme do toho vše, ale prostě nám nic nevycházelo. Budeme i nadále tvrdě pracovat a zachováme trpělivost," zakončuje Vargas.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Carvalho, Kaladze, Moretti - Rossi, Veloso, Biondini - Belluschi - Gilardino, Palacio
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - Cassani, Gamberini, Natali, Pasqual - Marchionni, Behrami, Montolivo, Vargas - Amauri, Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Novara Calcio - US Lecce  (neděle 15:00)
Veledůležité utkání nabídne stadion Silvia Pioli, kde domácí nováček Novara přivítá Lecce, které je rovněž v sestupovém ohrožení. Pro Novaru je měření sil s osmnáctým týmem tabulky dost možná osudové. Pokud Novara prohraje, výrazně se jí vzdálí záchrana.

Novara zvládla i druhé utkání v řadě a vypadá to s ní podstatně lépe. Devatenáctý tým soutěže zdolal Udinese 1:0 a vyhrál i v minulém kole na půdě Sieny 2:0. Léčba staronovým koučem Tesserem nese kýžené ovoce, ale zachrání se Novara ještě? Dokáže to? Není příliš pozdě? Novara ztrácí na nesestupovém pozice devět bodů a s tímto mankem se ještě dá něco udělat, i když to bude nesmírně těžké. Novara teď přivítá slušně hrající Lecce a doufá, že naváže na předchozí dva vítězné příklady.

Lecce se výsledkově daří a rovněž vyhlídky na záchranu vypadají slibně. Jihoitalský celek je nadále osmnáctý ale ztráta pěti bodů na Parmu není nikterak hrozná. Lecce si naposledy rozdělilo body s Palermem za remízu 1:1 a těžko říci, zdali by bylo spokojeno i s bodem v Novaře. V této fázi soutěže potřebují obě strany nutně vítězit, neboť konec se blíží a "černý Petr" v podobě sestupu je stále aktuální.

Novara nastoupí bez zraněných opor Ludiho, Marianiniho a Da Silvy. Hosté jsou na tom obdobně, Carrozzieri, Ofere, Julio Sergio a Obodo mají zdravotní potíže. U posledně jemnovaného také platí, že je v karetním trestu.
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Morganella, Lisuzzo, Paci, Garcia, Gemiti - Porcari, Pesce, Rigoni - Caracciolo, Jeda
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Tomovič, Miglionico, Esposito - Cuadrado, Delvecchio, Giacomazzi, Bertolacci, Brivio - Di Michele, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Cesena - Parma FC  (neděle 15:00)
Na stadion Dina Manuzziho, kde hraje své domácí zápasy Cesena, zavítá Parma. Osud domácích je již zpečetěn, u druhého týmu je budoucnost zatím nejasná. Gialloblu jsou s náskokem pouhých pěti bodů sedmnáctí.

Obrovská bída a obrovské zklamání. Cesena je jednoznačně nejhorším týmem Serie A a kdo postupem času očekával byť jen mírné zlepšení, ten se mýlil. Cesena naposledy vyhořela na Cagliari 0:3 a již pátý zápas v řadě nevstřelila ani gól. Je jasné, že sestup do Serie B je hotovou věcí.

"Jsem zklamaný a zahořklý. Snažil jsem se tomuto týmu vštípit sportovní hrdost a lásku k barvám, ale musím říci, že má snaha byla marná. Udělal jsem tři trenérské změny, ale nepřineslo to reakci od hráčů, jakou jsem čekal," rozpovídal se velice zklamaný prezident klubu Igor Campedelli.

Cesena v zápase, ve kterém jí půjde spíše o čest, nemá už co ztratit. V prvním zápase v Parmě prohrála 0:2.

Zatímco v Ceseně už jsou víceméně smířeni se sestupem, v Parmě o něčem takovém ani nechtějí slyšet. Jenže výsledky nejsou a Parma je v bojích o záchranu namočená až po uši. Po domácí porážce s Milánem 0:2 spadla na sedmnácté místo, sestupové Lecce na ní ztrácí "jen" pět bodů. "Musíme se soustředit sami na sebe a ne na ostatní týmy. V Ceseně budeme čelit týmu, který nám nedaruje nic levně," prohlásil kouč Ducali Roberto Donadoni.

Poslední Cesena postrádá Parola, Guanu, Martineze, Iaquintu, Santanu a suspendovanou dvojici Rossiho s Coluccim. Parma je na tom mnohem lépe, zraněný je pouze Mariga a Zaccardo je v trestu.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Moras, Von Bergen, Rodriguez - Comotto, Arrigoni, Djokovič, Martinho, Lauro - Mutu, Rennella
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Santacroce, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Morrone, Valdes, Galloppa, Modesto - Floccari, Giovinco
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Chievo Verona - AC Siena  (neděle 15:00)
Další důležitý záchranářský souboj uvidí stadion Bentegodi. Veronské Chievo je sice jedenácté, ale jeho soupeř patnáctý. Ve vyrovnané druhé polovině tabulky jakákoliv bodová ztráta oběma celkům přitíží.

Chievo postupnými krůčky naplňuje základní cíl sezony - záchranu. V minulém kole tomu bylo zrovna tak, Veronští remizovali na hřišti Boloni 2:2 a připsali si cenný bod. Di Carlovi svěřenci prohráli z posledních pěti zápasů jen jediný. Nyní se na stadionu Bentegodi představí Siena a cíle jsou jasné. "Naše jediné zaměření musí být porazit v neděli Sienu. Pokud tento víkend získáme tři body, můžeme tak udělat obrovský krok k zamezení sestupu," nechal se slyšet útočník Cyril Théréau.

A Siena pojede do Verony s velkým odhodláním odčinit vyřazení ze semifinále Italského poháru. Bianconeri sice vyhráli první zápas s Neapolí 2:1, ale v odvetě podlehli 0:2 a byli vyřazeni. Stejným výsledkem, tedy porážkou 0:2, skončilo i víkendové kolo s Novarou. "Siena v této soutěži ještě nikdy nedošla tak daleko, takže jsme hrdí na to, čeho jsme dosáhli. I přes porážku a vyřazení odcházíme z Coppy Italia se vztyčenými hlavami. Teď vložíme veškerou energii do ligy, která začíná nedělním utkáním na Chievu," prohlásil prezident Sieny Massimo Mezzaroma.

Siena má s dvaatřiceti body pouze šestibodový náskok na Lecce a je tedy více než zřejmé, že jediným cílem bude jistota záchrany.

Chievu bude scházet trojice zraněných a sice Uribe, Morero a Gulan. Luciano s Rigonim si odpykávají karetní trest. Podobná je situace i na druhé straně, Bolzoni, Angelo, D’Agostino a Calaio mají zdravotní potíže, pro Terziho pak platí to samé co pro veronské Luciana s Rigonim.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Andreolli, Acerbi, Dramé - Sammarco, Bradley, Hetemaj - Théréau - Paloschi, Pellissier
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Pesoli, Rossettini, Del Grosso - Giorgi, Vergassola, Gazzi, Brienza - Destro, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Inter Milán  (neděle 20:45)
Juventus zakončuje slibný týden zápasem se stárnoucím Interem, jehož krize se, jak se zdá, prohlubuje zápas od zápasu. Postaví se Nerazzurri osudu?

Binaconeri porazili druhého z milánských klubů, AC nedokázalo vyzrát na Gigi Buffona a s Juventusem pouze remizovalo. Výsledek 2:2 znamenal postup turínského týmu do finále, kde se střetne s Neapolí. A Inter je na tento zápas generálkou z nejlepších.

Fakt, že se Interu nedaří ještě neznamená, že není těžkým soupeřem. Problémem týmu trenéra Claudia Ranieriho je proměňování šancí, ne jejich vytváření. Teoreticky je tedy jen otázkou času, než se Forlán, Pazzini nebo Milito prosadí. A případné podcenění by se tedy Conteho bojovníkům nemuselo vyplatit.

"Byl to pro nás skvělý týden, který chceme zakončit výhrou nad Interem," říká legendární Del Piero v reakci na vysoké vítězství proti Fiorentině. Pět gólů, žádný inkasovaný, to je výborná vizitka a odpověď kritikům herního stylu Staré dámy.

"Hrajeme ve velkém tempu na dobré úrovni a tohle nám velice pomohlo. Jen proto, že jsme dosáhli finálového střetu s Neapolí ale nemůžeme zastavit. Jsme týmem s velkým potenciálem, chceme vyhrávat každý zápas. Zastavíme se až tehdy, když budeme na úplném vrcholu. Ještě nemůžeme slavit, čeká nás velmi důležitý zápas," uzavírá útočník.

Inter by rád napravil pošramocenou sezonu a vykouzlil svým fanouškům na tvářích úsměvy namísto slz. Sedmá pozice rozhodně není něčím chvályhodným a delší dobu se již spekuluje o novém trenérovi, jenž by tým zachránil a zvedl až do pohárových výšin. Naposledy se povedlo Interu jen remizovat s Atalantou, tedy výsledek, který rozhodně oko divákovo nepotěšil.

Inter oravděpodobně nastoupí bez Wesleyho Sneijdera, Rickyho Alváreze nebo Fredyho Guarína. Juventusu se vrací Barzagli, který by ale měl zůstat na lavičce. Velkou formu chytil Mirko Vučinič - jak si s ním obrana Interu poradí?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Marchisio - Pepe, Matri, Vučinič
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, Stankovič, Poli, Obi - Milito, Forlán
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - AS Řím  (sobota 18:00)
Velkou bitvu uvidí i San Siro. AC Milán přivítá v generálce na Barcelonu AS Řím a je to více než ideální test. Luis Enrique v Barce hrával a několik jejich hráčů i trénoval. Není ani tajemstvím, že se snaží "barcelonský" styl vtisknout Římu.

AC Milán míří za obhajobou titulu. Milánští nezaváhali ani v minulém kole a před Juventusem mají už čtyřbodový náskok. Avšak zatím povedená sezona má první šrám, během týdne Milán vypadl ze hry o Italský pohár. V Turíně nad Juventusem sice v základní hrací době vyhrál 2:1, ale v prodloužení inkasoval a výsledek 2:2 už se nezměnil.

Rossoneri ale stále zůstávají ve hře o double, vedle Serie A je tu Liga mistrů a další barcelonský test. Mnozí se domnívají, že Milán bude na Barcelonu šetřit a proti AS nevyrukuje s nejsilnější sestavou. V prvním vzájemném zápase této sezony zvítězil AC Milán na Stadio Olimpico 3:2 a stejný výsledek by bral i tentokrát.

"Opravdu si nemyslím, že bychom měli mít na San Siru výhodu. Milán je špičkový tým a nebude se tím nějak rozptylovat. Jsme v rozhodující fázi sezony a i v Miláně si jsou vědomi, že každý zápas je důležitý," vyvrátil tvrzení Luis Enrique. Jenž následně dodal: "Chceme-li je porazit, budeme muset odehrát takřka bezchybné utkání. Milán může porazit kohokoliv, ukazují velkou důslednost a sílu."

Pro AS Řím to zatím není ideální sezona, ale věci se pořád mohou změnit. Giallorossi dvakrát v řadě zvítězili 1:0 a na Ligu mistrů ztrácejí pouze čtyři body. Enriqueho svěřenci jsou regulérně ve hře o milionářskou soutěž a o poháry jako takové. Momentálně jim patří šestá pozice.

Milánu budou chybět Maxi Lopez, Pato, Inzaghi, Strasser, Cassano, Abate, Flamini a Antonini. Marodka se nevyhýbá ani Římu, tomu scházejí Burdisso, Juan, Greco, Lobont a Cassetti.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Bonera, Mexes, Thiago Silva, Zambrotta - Nocerino, Van Bommel, Muntari - Emanuelson - Ibrahimovič, El Shaarawy
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Taddei, Kjaer, Heinze, Josè Angel - Gago, De Rossi, Pjanič - Totti - Borini, Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Udinese Calcio  (sobota 20:45)
Páté Udinese by rádo ukončilo špatnou sérii výsledků. které ambiciózní celek posunuly zpět na pátou příčku. Na špici tabulky panuje vyrovnaná situace, o své místo na slunci bude bojovat i domácí Palermo.

Pamatujete si stejný zápas v minulé sezoně? To byste měli, utkání na Renzo Barbera skončilo oslňujícím vítězstvím hostí, Friuliani vyhráli 7:0 a postarali se tak o pořádný debakl Palerma. Nejvyšší výhra minulého ročníku byla jedním z krásných momentů, podobnému výsledku by ale domácí hráči rádi zabránili.

Tehdy ještě kromě Antonia Di Nataleho, dosud obdivuhodně věrného vyznavače černobílých, zcela zastínil dnes už barcelonský rychlík, Chilan Alexis Sanchéz. Ten dal o jednu branku víc, než tahoun dnešního Udinese, Di Natale se prosadil třikrát. Utkání hodně ovlivnily dvě červené karty pro domácí, kteří už se poté nedokázali vzpamatovat a po utkání ještě dlouho dobu panovala v Palermu napjatá situace.

Dnes ale Di Natale už nemá tak zvučného a nebezpečného parťáka do útoku a většina ofenzivních prací spadá na jeho bedra. Diego Fabbrini, Gabriel Torje ani Floro Flores nedokázali plně zastoupit chilského mladíka a není divu, že tím Udinese v některých částech sezony trpělo.

Navíc jsou Zebry decimovány zraněními, mimo hru jsou například Mehdi Benatia, Dušan Basta, Mauricio Isla nebo Damiano Ferronetti. Kvůli kartám nemohou nastoupit Maurizio Domizzi a Diego Fabbrini.

Poslední utkání se ale nedaří ani Palermu, což dokazuje například duel s Lecce. Remízu 1:1 s osmnáctým týmem tabulky označil trenér Bertolo Mutti jako "pozitivní výsledek tvrdé práce", což ukazuje, jaká je momentální situace Zampariniho klubu. Muttiho pozice je, jak už bývá u extravagantního vlastníka týmu zvykem, velmi otřesena. Na jeho místo by nejpozději v létě mohli usednout Edy Reja nebo Giuseppe Sannino.

To by se ale mohlo změnit, pokud by se trenéru Muttimu podařilo vyhrát a oplatit Zebrám minulý debakl. i přes dvě domácí prohry mají hráči z La Favorita stále druhé nejlepší domácí skóre. Silvestre s Bačinovičem jsou zranění, Bertolo s Muňozem nenastoupí z důvodů karetního trestu.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pisano, Labrin, Mantovani, Balzaretti - Acquah, Donati, Barreto - Iličič - Miccoli, Hernandez
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Coda, Danilo, Ekstrand - Pereyra, Pinzi, Pazienza, Asamoah, Pasquale - Abdi - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán28186457:2260
2.Juventus FC281414044:1756
3.SS Lazio28146842:3448
4.SSC Neapol281211552:3047
5.Udinese Calcio28138739:2647
6.AS Řím281351041:3344
7.Inter Milán281251138:3641
8.Calcio Catania281011736:3541
9.Bologna FC28991031:3336
10.Città di Palermo281051340:4535
11.Chievo Verona28981124:3535
12.Atalanta BC28913631:2934
13.Cagliari Calcio288101029:3534
14.Janov CFC28961335:4933
15.AC Siena28881232:3032
16.ACF Fiorentina28881227:3332
17.Parma FC287101133:4431
18.US Lecce28681431:4526
19.Novara Calcio28581524:4623
20.AC Cesena28451916:4517
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (907)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele