Serie A - preview 28. kola

17.03.2012, 08:38, aktualizováno 19.03.2012, 08:41
Previews
Janov přijíždí k pondělní dohrávce nejvyšší italské soutěže do Říma, kde se pokusí vyhrát nad tamním AS. Domácí budou oslabeni absencí kapitána Tottiho, De Rossi se ale jako druhý výrazný prvek vrací.
AS Řím - Janov CFC  (pondělí 20:45)
Janovští Grifové přijedou v pondělní dohrávce první italské ligy do Říma, které se pokusí dobýt. AS bude oslabeno absencí kapitána Tottiho, De Rossi se ale jako druhý výrazný prvek vrací.

Řím doufá, že dokáže navázat na minulou výhru proti Palermu, s Janovem to ale nebude mít jednoduché. Grifové totiž dokázali uhrát remízu s Juventusem a v nastoleném trendu dobrých výsledků by rádi pokračovali. Nebudou se muset bát Tottiho kouzel, neboť je římský symbol zraněn. I přesto má ale AS ve svém středu hráče s instinktem zabijáka - je jím Fabio Borini.

Mladý střelec přicházel do AS v poslední den přestupového letního okna hlavně proto, aby sbíral zkušenosti po boku slavnějších a sloužil jako žolík pro trenéra Enriqueho. Vzhledem k sedmi gólům za posledních osm zápasů ale talentovaný útočník jasně předčil veškerá očekávání. Smutnou zprávou pro římské tifosi je absence jiných střelců, Borini je za poslední měsíc jediným střelcem svého týmu.

V posledním klání těchto dvou týmů vyhráli Grifové díky Kuckově střele z nastavení, porážku jim bude chtít AS určitě oplatit. Poslední dva zápasy vyhrál janovský celek, Řím ale na Stadio Olimpico rozhodně není slabým soupeřem. Borini má v útoku místo jisté, vedle něj by se měl postavit uzdravený Pablo Osvaldo. Tottiho místo zaujme jeho argentinský nástupce, mladý talent Erik Lamela.

Ven ze hry jsou ale stále Miralem Pjanič, Marco Cassetti, zmíněný Totti, dlouhodobě zraněný Nicolas Burdisso a Juan. Janovu budou chybět například Cesare Bovo, Luca Antonelli, Andreas Granqvist a také hrdina předchozího střetnutí, Slovák Juraj Kucka.

Remíza s Juventusem vlila určitě novou krev do sténajících žil svěřenců Alberta Malesaniho, cenný bod mnoho expertů neočekávalo. Navíc se Janov prezentoval sympatickým výkonem, zvláště je třeba vyzdvihnout výkony obranné řady s brankářem Freyem v čele. Velkou posilou bude uzdravený Alberto Gilardino, který ve spolupráci s Rodrigem Palaciem může vytvořit smrtící útočnou dvojici.

Vyrovná se Řím s Tottiho absencí, nebo se budou opět radovat Grifové?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Kjaer, Heinze, Taddei - Greco, De Rossi, Gago - Lamela - Borini, Osvaldo
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Rossi, Carvalho, Kaladze, Moretti - Mesto, Veloso, Biondini, Constant - Gilardino, Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - AC Cesena  (neděle 12:30)
Horké sedadlo lavičky Cagliari bylo obsazeno, trenéra Ballardiniho nahradil zkušený Massimo Ficcadenti. Poslední čtyři zápasy nedokázalo Cagliari vyhrát, o změnu k lepšímu se nyní staronový kouč pokusí.

Propuštěný trenér zanechal Cagliari pouhých šest bodů nad sestupovým pásmem, což se neslučovalo s představami klubového vedení a tak přišlo představenstvo s myšlenkou netrhat natrženou strukturu ještě víc a na zacelení mezer povolalo zpět muže ve zbrani, trenéra Ficcadentiho. Ten bude mít na starosti co nejrychlejší únik z ohrožených pozic.

Sardinský celek se stále vzpamatovává z debaklu minulého kola, kdy dostalo hned šest branek od rozjeté Neapole. K poctě slouží Ostrovanům fakt, že se nevzdali a soupeřovo konto zatížili třikrát. Především díky Larriveyově hattricku se nejednalo o naprostý výprask. Skóre ale přece jen není ideálním odkazem Ballardiniho krátké éry.

Cagliari tak trochu sráží zranění, mimo hru budou El Kabir, Rui Sampaio nebo střelec Mauricio Pinilla s Erikssonem. Pozitivním jevem je návrat Andrey Cossua, tvůrce hry se po delší zdravotní pauze opět vrací a bude muset být ve skvělé formě, pokud má Cagliari nabrat nový směr vzhůru tabulkou.

Cesena nastoupí proti celku, který je již tradičně silnější na svém hřišti. Mario Beretta se potýká s mnoha zraněnými, hráči se ale také prezentují špatnou morálkou a množství karet z toho plynoucí má na průběh sezony velmi vážný dopad.

Roberto Guana a Steve Von Bergen patří mezi ty zraněné, Daniel Pudil, Marco Parolo a Gianluca Comotto se na seznamu hříšníků potkávají s Ceccarellim, jenž byl vyloučen v minulém kole. Vrací se také duo Vincenzo Iaquinta - Adrian Mutu, aby zamezilo desátému zápasu bez výhry.

Pro Ficcadentiho bude zápas zajímavý také tím, že střet těchto dvou týmů z května prožil ještě coby trenér Ceseny. A uspěl. Podaří se mu to znova?
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Ekdal, Conti, Nainggolan - Cossu - Larrivey, Ibarbo
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Moras, Rossi, Lauro - T. Arrigoni, Colucci, Martinho - Santana, Parolo - Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 3.80 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Inter Milán stvrdil katastrofální sezonu brzkým vyřazením z Ligy mistrů a ze soutěží už mu zbývá pouze Serie A. V té se Ranieriho svěřencům hrubě nedaří, až sedmé místo je velký propadák. Vylepšit nelichotivé postavení budou moci doma proti Atalantě, ve hře jsou stále evropské poháry.

Kdo by to byl před sezonou očekával. Inter Milán vyklízí pozice kde se dá a během týdne došlo také na nejprestižnější ze soutěží - Ligu mistrů. Inter doma sice v odvetě porazil Marseille 2:1, ale vzhledem k prvnímu zápasu, který ve Francii skončil vítězstvím Olympiqueu 1:0, postupují Deschampsovi svěřenci. Inter přitom jasně na postup měl, dvakrát ale inkasoval v poslední minutě a to rozhodlo. "Nemyslím si, že Marseille si zasloužila postup víc než my. Ale vstřelili gól, který znamenal zvrat a my měli smůlu. Myslím, že to shrnuje naší sezonu, ovšem my se ještě nevzdáváme," prohlásil zklamaný Claudio Ranieri.

Interu už zbyla pouze domácí soutěž a v té je co napravovat. Aktuální sedmá pozice je absolutně nepřípustná, vybojovat se musí alespoň Evropská liga. Na Ligu mistrů ztrácí Inter už osm bodů, to se sice také dá stáhnout, ale v konkurenci Neapole, Udine, Lazia či Říma to bude obtížné. V prvé řadě je ale nejdůležitější začít vyhrávat, soupeřem tohoto kola bude Atalanta.

Bergamský celek zažívá povedenou sezonu a to to s ním před jejím začátkem vypadalo bledě. Hostům totiž bylo odečteno šest bodů a s jistotou se počítalo s boji o záchranu. Trenér Colantuono ale vybičoval své svěřence k dobrým výkonům, i přes odečet patří Atalantě dvanácté místo s pohodlným, leč určitě ne rozhodujícím, osmibodovým náskokem. Nyní Bergamo cestuje na Inter a bude chtít přinejmenším navázat na první duel, ve kterém se zrodila remíza 1:1.

Domácí Nerazzurri se budou muset obejít bez Wesleyho Sneijdera a Alvaréze. Zdali nastoupí Guarín zůstává otázkou, nicméně už by měl být fit. Na druhé straně se Atalanta vypořádává s poměrně rozsáhlou marodkou, trenér Colantuono nebude moci nasadit Brighiho, Stendarda, Lucchiniho, Capelliho a Tiribocchiho.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - J.Zanetti, Stankovič, Palombo, Obi - D.Milito, Pazzini
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Bellini, Ferri, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Carmona, Moralez - Marilungo - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Vyrovnané utkání se očekává na stadionu Renato Della’Ara, kde Bologna přivítá Chievo. Oba celky od sebe v tabulce dělí pouhý bod, oba celky také ještě nemají úplně vyhráno co se týče záchrany.

Náskok deseti bodů se zdá být dostačujícím, ale ve fotbale je možné všechno a již nejeden tým se přesvědčil, že ani tento náskok nakonec stačit nemusí. V každém případě ale mají Bologna i Chievo dobře rozehranou soutěž a záchranu by si měly pohlídat. Domácí mají před osmnáctým Lecce náskok deseti bodů, hosté o bod méně.

Bologna se ale od rozpačitého začátku výrazně zvedla a pravidelně sbírá body. Naposledy si Pioliho svěřenci poradili s Laziem, na Olympijském stadionu ve Věčném městě zvítězili 3:1. "Hrajeme dobře a jsem spokojen. Věříme sami v sebe a jsme schopní na hřišti realizovat to, co učíme na tréninku. Ale sezona bude pro nás ideální až dosáhneme 42 nebo 43 bodů," prohlásil evidentně spokojený domácí útočník Alessandro Diamanti. Přiblížit se k této bodové hranici budou moci domácí už v tomto kole, kdy hostí hratelné Chievo.

Fly Donkeys na rozdíl od Boloni minulý víkend nevyhráli. Doma před vlastním publikem nestačili na Inter Milán, kterému podlehli až brankami v samotném závěru 2:0. Až do 87. minuty drželo Chievo nerozhodný stav, pak se prosadil Walter Samuel a za další tři minuty stvrdil výsledek Diego Milito. "Udělali jsme příliš mnoho chyb a za ty jsme pak zaplatili. Nyní se musíme soustředit na další těžké utkání v Boloni," nechal se slyšet zklamaný kouč Domenico Di Carlo.

Trenér Stefano Pioli bude postrádat trojici Casarini, Gimenéz a Garics. Veronští jsou na tom úplně stejně, scházet budou Gulan, Sardo a Morero.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Pulzetti, Perez, Mudingayi, Morleo - Ramirez, Diamanti - Di Vaio
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Andreolli, Acerbi, Dramé - Luciano, Rigoni, Bradley - Théréau, Sammarco - Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 2.75 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - SS Lazio  (neděle 15:00)
Catania Calcio má vynikající formu a tu bude chtít potvrdit doma proti Laziu. Pokud vyhraje, může se za jistých okolností probojovat už na šesté místo. Biancocelesti ale potřebují odčinit poslední zaváhání, případná další ztráta by už s velkou pravděpodobností znamenala propad tabulkou.

Devět zápasů, z toho jediná porážka. Taková je bilance Catanie pod vedením trenéra Vincenza Montelly. Elefantini naposledy udolali Fiorentinu 1:0 a opět se posunuli v tabulce vzhůru. Pokud navíc Catania uspěje i proti Laziu, může se posunout už na šesté místo! "Jsme na Lazio připraveni. Chceme vyhrát a splnit náš první cíl, totiž obhájit naše pozice v Serii A. Víme, že to bude těžké, protože Lazio hraje dobře, ale jsme připraveni," prohlásil bývalý brankář Lazia a současná opora Catanie Carrizo.

Lazio ale pocestuje na Sicílii s jasným cílem a sice zvítězit a napravit víkendový výbuch s Boloňou. Biancocelesti doma prohráli 1:3 a jen díky zaváhání Udinese udrželi třetí pozici. "Jediné pozitivum je, že jsme stále třetí. Ale hráli jsme špatně, přijímáme kritiku a pokusíme se v Catanii zlepšit," doufá ve zlepšení kouč Edy Reja.

A Lazio potřebuje uhrát dobrý výsledek jako sůl, nebo se mu třetí pozice a vysněná Liga mistrů vzdálí. Vzástupu na zaváhání čekají Neapol a Udinese. "Musíme se soustředit jen sami na sebe. Musíme získat co nejvíce bodů, nemůžeme mít špatný přístup. Bude těžké získat v Catanii tři body, ale pokud můj tým bude dobře reagovat, pak jsem přesvědčen, že můžeme přivézt domu tři body," rozpovídal se Reja.

Elefantini budou proti Laziu postrádat Biagiantiho, Potenzu a Mottu. Také Lazio se neobejde beze ztrát, hrát nebudou Garrido, Stankevičius, Lulič a vykartovaná dvojice Gonzalez a Matuzalem.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Bellusci, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Almiron - Gomez, Bergessio, Barrientos
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Scaloni, Biava, Dias, Zauri - Brocchi, Ledesma, Candreva - Hernanes - Mauri, Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Další ryze záchranářský duel zažije stadion Artemia Franchiho. Domácí Siena v něm přivítá nováčka soutěže Novaru a v případě vítězství si může výrazně přiblížit záchranu.

Už minulé kolo bylo zcela ve znamení záchranářského souboje, Siena totiž cestovala na půdu Ceseny. Sanninovi svěřenci toto těžké utkání zvládli a víceméně poslali Cesenu do nižší soutěže. Nyní se mohou o něco podobného pokusit i proti Novaře.

"V Ceseně jsme prošli důležitou zkouškou a získali důležité tři body. Ale nemůžeme ztratit naší ostražitost, musíme ukázat stejné odhodlání i po tomto zápase a udržet naše pozice. Novara totiž vykazuje známky oživení," zůstává nohama na zemi trenér Giuseppe Sannino. Siena má před Novarou luxusní náskok dvanácti bodů, avšak na osmnácté Lecce "pouze" sedm, proto si nemůže dovolit doma zaváhat.

Novara se stále nevzdává. Po návratu staronového kouče Attilia Tessera, který nahradil Mondonica, Novara překvapivě doma porazila Udinese Calcio a ještě se zkusí zachránit. Bude to ale nesmírně těžké, ztráta je poměrně velká, ale dokud existuje šance, bude Novara bojovat. Proti Sieně mají hosté velkou možnost na minulé kolo navázat, v novodobé historii totiž Siena nikdy Novaru neporazila. Platilo to i v tom posledním vzájemném měření sil - utkání v Novaře skončilo 1:1.

Trenér Sannino musí oželet starty Bolzoniho, D'Agostina, Continiho a střelce Calaiá, všichni čtyři mají zdravotní potíže. Staronový kouč Tesser takové problémy nemá, scházet mu budou pouze Ludi a Marianini.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Terzi, Rossettini, Del Grosso - Giorgi, Vergassola, Gazzi, Brienza - Destro, Bogdani
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Morganella, Lisuzzo, Paci, Garcia, Gemiti - Porcari, Pesce, Rigoni - Mascara, Jeda
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
US Lecce - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Stadio Via del Mare bude svědkem napínavého duelu mezi Lecce, které by rádo pokračovalo v dobrých výsledcích a Palermem, kterému se na cestách nedaří.

Domácí dělí od záchrany v první lize pouhých šest bodů, část z nich by svěřenci trenéra Serse Cosmiho získali už proti Palermu. Nedělní zápas ale nebude jednoduchý - s podobným cílem přijede sicilské Palermo. Který z týmů si nechá všechny tři body?

"Stejně jako před utkáním se Sienou mám pocit, že by zápas proti Palermu mohl být velmi klíčovým," říká trenér Cosmi.

Výkon proti Sieně a zvláště výhra nad ní, to jsou věci, díky kterým fanoušci opět věří, že záchrana není vůbec nemožná. Lecce podalo velmi působivý výkon, hráči byli motivováni a jejich souhra přispěla k výhře 4:1. Dobré výsledky Lecce ukončil milánský lídr tabulky, AC vyhrálo 2:0 a bude zajímavé sledovat, jak na tento zápas hráči odpoví.

Zranění nebo pro karty neschopni hrát jsou Juan Cuadrado, Carlos Grossmüller, Julio Sergio a bývalý palermský obránce Moris Carrozzieri.

Palermo prohrálo třikrát v řadě, což dává trenéru Muttimu nůž na krk a zároveň je to možnost pro prezidenta Zamparinho, aby litoval vyhazovu Stefana Pioliho. Tento zápas by tak mohl osvětlit bezprostřední Muttiho budoucnost. Je na hráčích, aby prokázali své kvality a pomohli svému trenérovi.

Dvě porážky Palerma se urodily na domácí půdě, což jí lehce odnímá punc nedotknutelnosti. Palermo v této sezoně ale trpí jakousi cestovní horečkou a tak si na zlepšené výsledky nejspíš ještě počkáme. Sicilský celek se bude muset obejít bez Fabrizia Miccoliho, Pisana, Barreta, Bačinoviče a Silvestreho. Vedle Budana by tak měl v útoku řádit talentovaný Abel Hernandéz.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Miglionico, Esposito - Blasi, Delvecchio, Giacomazzi, Bertolacci, Brivio - Di Michele, Muriel
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Aguirregaray, Muñoz, Mantovani, Balzaretti - Migliaccio, Donati, Della Rocca - Iličič - Budan, Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - SSC Neapol  (neděle 20:45)
Co udělá prohra s Chelsea a vyřazení ze snu s Mazzariho kouzelnou partou? Neapol se dlouhodobě prezentuje ofenzivním stylem, stejně nápaditá je i hra kapitána Di Nataleho a jeho mužů. Vyhrát může ale jen jeden tým.

Neapol má před sebou náročný týden. Zápas s londýnskou Chelsea odstartovala nešťastně, nyní ji čeká velmi silné Udinese a závěr týdne přinese semifinále Coppa Italia. Boje jedné fronty už padly, dvě soutěže stále ještě čekají. Walter Mazzari je ale výbor stratég a snad bude schopen vlít hráčům potřebný impuls do žil.

Je zajímavé, že ve stejné pozici se nacházela Neapol i minulý rok touto dobou. Po skvělém zápase s Villarrealem nezvládla zápas s AC Milán, kde navíc postrádala Ezequiela Lavezziho. Ten je - jak se mohli všichni fanoušci fotbalu na Stamford Bridge přesvědčit - zcela klíčovým mužem a jeho absence se tehdy ukázala jako více než citelná.

Cavani s Lavezzim nejspíš připraveni budou, oba potvrdili, že se nyní celý tým chce soustředit na zbývající zápasy ligové i pohárové. Ale jak snadné může být vstřebání konce jednoho snu? Lehce patetický výrok Mazzariho, který označil následujících jedenáct zápasů jako "našich jedenáct finále" ukazuje, že Neapol se nechystá podcenit ani jediný.

A stejně tak soupeř z Udinese. Tým, který nehýří financemi, ale je tažen nestárnoucím plamenem Di Nataleho, který spaluje jednoho soupeře za druhým, se i dnes pere o pohárové příčky. K tomu potřebuje porazit hlavní konkurenty v podobě Lazia a právě Neapole.

Pokud počítáme pouze ligovou scénu, hosté z Neapole vyhráli pět posledních zápasů a rádi by toto číslo rozmnožili. Udinese se nyní trochu potácí, hráči jsou v podobné situaci, v jaké se nacházeli v minulém roce. Ve stejnou dobu došel Bianconeri dech a tým ztratil čtyři ligová utkání, což ho stálo mnoho cenných bodů.

Na straně domácích bude chybět dlouhodobě zraněný Mauricio Isla, Neapol přijede bez Donadela. V neděli večer se tedy střetnou dva týmy bojující s prokletím minulého roku. Který z nich bude úspěšnější?
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Ferronetti, Fernandes, Pinzi, Asamoah, Armero - Floro Flores, Di Natale
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Aronica, Britos - Zuniga, Džemaili, Inler, Dossena - Hamšík - Lavezzi, Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - AC Milán  (sobota 18:00)
Lídr italské ligy AC Milán bude hájit své vedení na půdě Parmy! Gialloblu mohou favorita potrápit a i ho obrat o důležité body, nicméně bude k tomu potřeba zlepšený výkon, vždyť Parma nevyhrála už šest kol.

Parma čeká na vítězství už šest kol a díky této černé sérii se tým trenéra Roberta Donadoniho propadl už na šestnáctou pozici! Je tak jasné, že letošní sezona se bude dohrávat ve znamení záchrany, Gialloblu mají před sestupovými vodami náskok šesti bodů, což vzhledem k počtu zbývajících zápasů znamená pernamentní ohrožení.

AC Milán je na tom zcela opačně. Rossoneri unikají druhému Juventusu na čele soutěže a k dispozici mají už čtyřbodový náskok. Na první pohled se může zdát, že Rossoneri čeká na Ennio Tardini snadná práce, avšak to je pouze zdání. "Každý tým nás chce porazit. Nemůžeme brát Parmu na lehkou váhu. Budou hrát v domácím prostředí, musíme být velice opatrní," varuje před nebezpečným soupeřem jeho bývalý hráč Daniele Bonera. Každopádně Milán bude velkým favoritem. V minulých zápasech se mu navíc proti Parmě dařilo, dvakrát po sobě se hostům podařilo na San Siro Parmu znemožnit čtyřmi brankami.

V Miláně už také všichni očekávají čtvrtfinálový duel Ligy mistrů. Páteční los ve švýcarském Nyonu určil za soupeře Barcelonu, tedy celek, se kterým se Allegriho svěřenci utkali už v základních skupinách. "Stojíme před nejsilnějším týmem na světě. Musíme si věřit, můžeme je porazit. Pokud se nám podaří z tohoto čtvrtfinále postoupit, budeme mít dobrou šanci dosáhnout finále," uvedl milánský trenér. AC začne proti Barceloně doma, odveta se odehraje na Nou Campu.

Zpátky však k zápasu s Parmou. Roberto Donadoni se bude muset proti Milánu obejít bez Gobbiho a Palladina, všichni ostatní budou k dispozici. Jeho trenérský protějšek na lavičce Rossoneri Massimiliano Allegri má o poznání horší situaci. Chybět mu budou Pato, Boateng, Merkel, Strasser, Cassano, Nesta, Abate, Robinho, van Bommel a suspendovaný Mexes.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Valiani, Musacci, Mariga, Modesto - Floccari, Giovinco
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Zambrotta, Bonera, Thiago Silva, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Muntari - Emanuelson - Ibrahimovič, El Shaarawy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Juventus FC  (sobota 20:45)
Juventus má velmi kvalitní tým, trenéra s jasnou vizí a mozek v záloze, přesto se mu nedaří vyhrávat. Stále je sice obdivuhodně jediným neporaženým týmem sezony, ale na Scudetto to stačit nemusí.

Jediný neporažený tým. Člověk by si občas řekl, že to musí být dostatečná záruka pohárů a prvních míst. Chyba. Barcelona je strojem na tituly ne pro její schopnost neprohrávat, ale pro to, že vždy dokáže skórovat. A to je hlavní rozdíl mezi těmito dvěma týmy. Juventusu se nedaří střílet důležité branky a tak remizuje i s týmy, které jsou daleko za ním.

Naposledy remizovala Stará dáma s Janovem, Grify remíza potěšila, Bianconeri nikoliv. I kvůli tomu se počet remíz vyšplhal na čtrnáct. Hrozivě vypadající číslo ještě umocňuje reputace remízového krále sezony. Rozdíl mezi hlavním adeptem na titul, milánským AC, je vidět také v počtu vstřelených branek, i díky Ibrahimovičovi dokázali milánští dostat míč za záda brankářů šestnáctkrát častěji, než Juventus.

I v útočné vozbě je milánské AC silnější, Juventusu chybí hrotový útočník schopný sám rozhodovat zápasy. Útočníci Juventusu nevstřelili ani polovinu branek svého týmu. Kolektivní pojetí by mělo být propojeno s podobnými vůdčími osobnostmi, jež jsou schopné obratu.

Plamen žárlivosti a rivality se každou sezonu znovu rozhořívá a oba celky se i nyní setkávají za napjaté atmosféry. Juventus se ponořil do závoje ticha, který vyvolala mnohá špatná rozhodnutí ze strany rozhodčích. Údajné poškozování Staré dámy ve prospěch soupeřů se projevilo mlčením všech činovníků klubů včetně hráčů a trenéra. Fiorentina cítí, že i tento duel budou provázet silné emoce.

Zdánlivě jasným favoritem jsou hosté, Fiorentina se ale doma nevzdává a svých sedm bodů náskoku na sestupové příčky bude chtít rozšířit. Tým trenéra Delia Rossiho je nyní na patnácté příčce a v boji proti Juventusu bude postrádat velkou zbraň - černohorského útočníka Stevana Jovetiče. Mimo hru je také Per Kroldrup, za Juventus určitě nenastoupí obránce Barzagli.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - Cassani, Nastašič, Natali, Pasqual - Behrami, Montolivo, Lazzari - Cerci, Amauri, Vargas
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Marchisio - Pepe, Borriello, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán27176455:2257
2.Juventus FC271314039:1753
3.SS Lazio27146742:3348
4.SSC Neapol271210550:2846
5.Udinese Calcio27137737:2446
6.AS Řím271251040:3341
7.Inter Milán271241138:3640
8.Calcio Catania27911735:3538
9.Bologna FC27981029:3135
10.Città di Palermo271041339:4434
11.Chievo Verona27971122:3334
12.Atalanta BC27912631:2933
13.Janov CFC27961235:4833
14.AC Siena27881132:2832
15.ACF Fiorentina27881127:2832
16.Parma FC277101033:4231
17.Cagliari Calcio277101026:3531
18.US Lecce27671430:4425
19.Novara Calcio27481522:4620
20.AC Cesena27451816:4217
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (517)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele