Serie A - preview 16. kola

17.12.2011, 09:09, aktualizováno 18.12.2011, 09:17
Previews
Juventus hostí Novaru a jeho jediným cílem bude návrat před AC Milán do čela tabulky. Inter Milán se začal zvedat a pro další body si jede do Ceseny, složitější to bude mít Udinese, to se představí na hřišti Lazia. Atraktivní podívanou slibuje duel Neapol - AS Řím...
Calcio Catania - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Na Stadio Angelo Massimino odehraje jedno z nejsledovanějších utkání kola, totiž sicilské derby mezi Catanií Calcio a Palermem. Slavnější Palermo by rádo konečně zvítězilo na půdě soupeře, ale proti Catanii to bude mít jako vždy velmi složité, netřeba pak zdůrazňovat, že derby nemá favorita.

Všichni fanoušci Catanie mají ještě v živé paměti poslední sicilské derby, které skončilo vítězstvím jejich miláčků drtivým poměrem 4:0. Elefanti tenkrát svého soupeře doslova převálcovali. V tomto derby se tedy dá očekávat bouřlivá atmosféra. Catania nedokázala navázat na výhru v Lecce a následně prohrála s Cagliari a remizovala s Atalantou 1:1. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly okupují dvanáctou příčku, ale jsou si také moc dobře vědomi, že sestupová propast není daleko.

"Víme, jak je důležité doma vyhrávat z hlediska boje o udržení. V neděli proto očekávám tři body," říká jasně Montella.

Šesté Palermo v letošní sezoně střídá úspěchy s nezdary jako na běžícím páse. Nebýt výkonnostních výkyvů, bylo by Palermo na ještě lepší pozici než nyní. "Je to pro nás velmi důležitý zápas a mí hráči si jsou toho vědomi. Musíme už definitivně ukončit náš negativní trend na venkovních hřištích a není lepší způsob, než to udělat v Catanii," prohlásil trenér Devis Mangia. Jeho svěřencům se venku opravdu nedaří, na půdě soupeře se ještě nepodařilo vyhrát, pouze dvakrát remizovat a co se týče této bilance, je na tom Palermo absolutně nejhůře ze všech týmů Serie A.

Domácí se budou muset obejít bez Davida Suaza, dále Biagiantiho a vykartovaného Spolliho. Plně kompletní nebude ani Palermo, které zase postrádá Zahaviho, Tzorvase, Hernandeze, Pisana a dvojici karetních hříšníků Acquaha a Muňoze.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Bellusci, Legrottaglie, Marchese - Almiron, Lodi, Delvecchio - Gomez, Lopez, Barrientos
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Benussi - Balzaretti, Silvestre, Migliaccio, Mantovani - Alvarez, Barreto, Della Rocca, Bertolo - Iličič, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Cesena - Inter Milán  (neděle 15:00)
Speciální zápas pro Yuta Nagatoma, krajního obránce Interu Milán. Ten se totiž po boku spoluhráčů postaví svému bývalému týmu z Ceseny. Kdo bude mít nakonec víc důvodů k oslavám?

Japonský bek se na Stadio Dino Manuzzi vrací od svého lednového přestupu do týmu Interu Milán a ví, že ho čeká zápas plný emocí.

"Bude to pro mě velmi speciální utkání, protože jsem pořád fanouškem Ceseny a klub i fanoušky mám stále v srdci," říká Japonec. "Ale tohle všechno budu muset nechat za sebou a soustředit se pokud možno na zápas. Také bych rád potřetí v dresu Interu skóroval."

Nagatomo je pro spoluhráče velkou inspirací, o víkendu dal svou první branku při výhře 2:0 nad Fiorentinou, v úterý gólem rozhodl zápas v Janově a pomohl tak týmu ke čtvrté výhře v pěti zápasech.

Inter je prozatím sedmý, což je velký úspěch vzhledem k začátku sezony. Na vedoucí Juventus ale stále ztrácí propastných deset bodů.

"Jsem velmi šťastný," říká Nagatomo. "Předtím jsem nikdy dva góly v rozmezí pouhých tří dnů nevstřelil. Ale tímto číslem nechci skončit, počínaje nedělí chci dát více branek. Nejdůležitější je, že se daří týmu jako celku a zase stoupáme tabulkou."

Cesena je nabuzená na další úspěch poté, co porazila Palermo a ukončila tak jeho fantastickou domácí sérii neporazitelnosti. Cesena naopak díky tomuto výsledku potvrdila dobrou formu, bylo to její třetí vítězství v posledních čtyřech zápasech. A navíc první venkovní. Cesena je tak na osmnáctém místě, dva body jí chybí na nesestupové místo.

"Máme za sebou těžké týdny, ale zvedli jsme se, naše hra je zpět a více si věříme," říká Adrian Mutu. "Jsme ve velmi dobré formě a proto myslím, že nás čeká strhující utkání," uzavírá Rumun. Toho čeká ještě jeden gól k metě sta branek v Serii A. Dosáhne jí proti Interu?
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Parolo, Guana - Ceccarelli, Mutu, Ghezzal - Eder
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - R. Alvarez, Motta, Cambiasso, Zanetti - Milito, Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.35 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Bologna FC  (neděle 15:00)
Boloňa neprohrála tři zápasy v řadě a v tomto duchu hodlá pokračovat na půdě Janova. Grifové stále nemohou najít optimální formu a evropské poháry se jim pochopitelně vzdalují, doma by Malesaniho tým neměl podle papírových předpokladů zaváhat.

Janov, jak už to v letošní sezoně bývá zvykem, nedokázal navázat na vítězství a doma opět prohrál. Tentokráte s Interem Milán 0:1. Grifům tak patří deváté místo a rozhodně to zatím nevypadá na boje o evropské poháry.

"Malesani bude pokračovat. Musím dávat úvěry i důvěru svému týmu, našim problémem není trenér. Všichni víme, co to je a budeme se to snažit na přestupovém trhu vyřešit," prohlásil prezident janovského klubu Enrico Preziosi, jenž také poukázal na to, že největším problémem Janov je útok. "Není pochyb o tom, že nám Palaciova absence dělá problémy. Proto budeme v lednu posilovat útok, chceme přivézt útočníka, který umí střílet góly."

Určité zlepšení určitě vykazuje Boloňa. Ta po bídném začátku začíná opět pravidelně sbírat body a připomíná tu Boloňu, která v minulé sezoně naháněla strach. Po vydřené výhře nad Sienou si hosté připsali bod s rozjetým AC Milán. "Proti obhájcům jsme ukázali velký charakter, ukázali jsme také všem naše kvality, je to cesta, kterou musíme jít," nechal se slyšet spokojený veterán Marco Di Vaio.

Janovské FC nastoupí hned bez několika klíčových hráčů, jakými jsou Birsa, Bovo, Kucka, Antonelli a zejména již probíraný Rodrigo Palacio. Na druhé straně je situace mnohem lepší, chybět bude pouze vykartovaný Peréz.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Kaladze, Moretti - Rossi, Veloso, Constant, Merkel - Zè Eduardo, Pratto
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Crespo, Raggi, Portanova, Morleo - Pulzetti, Mudingayi, Kone - Ramirez, Diamanti - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Vedoucí Juventus čeká na první pohled snadná práce, a sice Novara. Stará dáma se však bude muset mít na pozoru, pokud nechce dopadnout jako nedávno Neapol. Případná ztráta neporažených Bianconeri by pak mohla znamenat sesazení z čela tabulky. Juventus je v zápase obrovským favoritem.

Juventus stále čeká na svého přemožitele. V Itálii uběhlo už čtrnáct kol a během nich ještě Juventus neochutnal hořkost porážky. Naposledy si svěřenci trenéra Conteho rozdělili body za remízu 1:1 ve šlágru kola s AS Řím. Náskok Staré dámy na čele soutěže tak vymizel, první příčku si dělí společně s Udinese Calcio, se kterým se v nejbližší době utká. "Nyní se soustředíme pouze na Novaru. Až v pondělí se budeme soustředit na zápas s Udinese. Rozhodně doufám, že z těchto dvou zápasů vytěžíme maximum, chceme totiž vykročit do roku 2012 z první pozice," vyjádřil se o zápasech s Novarou a Udinese domácí hráč Giaccherini.

"Budeme čelit týmu, který přicestuje s velkým odhodláním získat pozitivní výsledek v boji o záchranu. Bude obtížné hledat vepředu mezery, budeme muset být ohledně skóre trpěliví," dodal k zápasu s Novarou Giaccherini.

Už v úvodu bylo naznačeno, že Novara dokázala v minulém kole obrat o body Neapol. Od celku, který do té doby vyhrál pouze dva zápasy, to bylo velké překvapení. "Mohli jsme Neapol porazit, ale i remíza 1:1 je dobrým výsledkem s ohledem na to, jakému týmu jsme čelili. Nyní musíme ukázat stejné odhodlání a hlad proti Juventusu," doufá v dobrý výsledek trenér Novary Tesser.

Trenéru Contemu bude scházet útočník Mirko Vučinič, Arturo Vidal a obránce Bonucci. V útoku by tak místo Černohorce mohl dostat příležitost Alessandro Del Piero. Také kouč Tesser nepřiveze do Turína kompletní tým, mimo jsou ale jen Lisuzzo a Morimoto.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Marchisio, Pirlo, Giaccherini - Pepe, Quagliarella, Del Piero
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Morganella, Dellafiore, Centurioni, Ludi, Gemiti - Marianini, Radovanovič, Rigoni - Rubino, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - US Lecce  (neděle 15:00)
Ambiciózní Parma přivítá na svém svatostánku Ennio Tardini poslední tým soutěže, trápící se Lecce. A kdy jindy bodovat, než právě proti dvacátému celku Serie A. Parma je tedy favoritem, nicméně Cosmiho svěřenci si dělají na body zálusk.

Gialloblu se stále nemohou dostat na vítěznou vlnu, což koneckonců dokazují dvě poslední remízy s Palermem a Cagliari. Severoitalskému celku teď patří třináctá pozice a do spokojenosti je tedy hodně daleko. Všichni v Parmě však nadále věří, že se vše obrátí k dobrému, a že tým ještě zkusí vybojovat evropské poháry.

Velká nespokojenost panuje v Lecce, které se zatím marně pokouší vyhrabat ze samotného dna tabulky. Lecce sice sehrálo dva velice sympatické zápasy proti Neapoli a Laziu, ale k čemu to nakonec bylo, když tým nedokázal získat tolik potřebné body. "Není jednoduché zvedat týmu morálku, když ztratíte tolik zápasů. Je to choulostivé období, nicméně vánoční přestávka už je za dveřmi a my se chceme co nejvíce z toho dostat. Proti Laziu tam byli i pozitivní věci, nemyslím si, že by byl výsledek odrazem toho, co mí hráči předvedli na hřišti," prohlásil po posledním ligovém utkání trenér Lecce Serse Cosmi.

Jeho tým teď bude chtít potrápit Parmu a pokud možno nejlépe si odvézt ze stadionu Tardini body. Lecce by také rádo navázalo na poslední vzájemný souboj, kdy dokázalo v Parmě vyhrát 1:0. Zápas se hrál ještě v tomto roce, konkrétně počátkem února.

Parma hlásí pouze jednu absenci, za to pěkně velkou. Zraněný je totiž Sebastian Giovinco. Lecce je na tom alespoň co se týče počtu absentujících mnohem hůře, hrát nebudou Ofere, Giandonato, Benassi, Mesbah a Bartolacci.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Biabiany, Galloppa, Morrone, Modesto - Palladino, Floccari
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Oddo, Carrozzieri, Ferrario, Esposito - Strasser, Giacomazzi, Olivera - Cuadrado, Muriel, Di Michele
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.73 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Největším tahákem kola bude bezpochyby souboj mezi Laziem a Udinese Calcio. A půjde o hodně. Lazio ztrácí na svého soka pouze dva body a pokud zvítězí, dostane se právě před vedoucí tým soutěže. Půjde o zápas aktuálně jedněch z nejlepších týmů Apeninského poloostrova.

Začněme nejprve u věcí, které mají letos Lazio a Udinese společné. V úterý, potažmo ve středu oba celky učinily důležité kroky k cestě za postupem ze skupinové fáze Evropské ligy. Lazio doma zdolalo Sporting 2:0, zatímco Udinese stačilo k definitivní jistotě uhrát domácí remízu 1:1 se Celtikem. Páteční los pak příliš milosrdný nebyl, Laziu přidělil předloňského šampióna Atlético Madrid a Udinese zase nevyzpytatelné Řeky v podobě PAOKu Soluň. Zajímavostí je, že Udinese s Atleticem hrálo v základní skupině, na Friuli vyhrálo 1:0, ve Španělsku pak utrpěla letos nejhorší debakl 0:4.

Pojďmě teď k domácí soutěži. Lazio naposledy porazilo Novaru i Lecce a je v těsném závěsu za trojlístkem Juventus, Udinese, AC Milán. A právě s Udinese si to Biancocelesti rozdají nyní. "Udinese má zejména vepředu skvělé hráče, bude to nesmírně těžký zápas. Chceme-li vyhrát tento zápas, budou muset výt za námi fanoušci od začátku do konce," apeloval na římské fanoušky brankář Bizzarri.

Udinese mělo v minulých kolech o něco horší los. Hrálo na půdě Interu Milán a tuto úlohu zvládlo na výbornou. Guidolinovi hoši vyhráli 1:0 a výsledek pak potvrdili doma proti Chievu (2:1). "Pokud nadále budeme hrát se stejnou povahou, kvalitou i zaměřením, můžeme hledět do budoucnosti s velkým optimismem," prohlásil stručně Francesco Guidolin.

Lazio se musí vypořádávat s jednou velkou nepříjemností a sice s rozsáhlou marodkou. Ta se bohužel pro trenéra Reju nezužuje. Nadále budou mimo hru zranění Konko, Brocchi, Del Nero, Makinwa, Berardi, Mauri a nově i brankář Marchetti. Udinese je na tom lépe, ale ani zde nebude kompletní kádr. Guidolin se bude muset obejít bez Barreta, Badua, Domizziho a Cody.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Diakité, Dias, Radu - Cavanda, Gonzalez, Ledesma, Lulič, Sculli - Klose, Rocchi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Ferronetti - Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero - Floro Flores, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - AS Řím  (neděle 20:45)
Neapol postoupila do dalších bojů Ligy mistrů a pomalu se z ní stává nebezpečný protivník. O něco podobného se s menší úspěšností snaží Římané. Který celek nakonec uspěje v boji o tři body?

AS dokázalo sebrat body lídrovi z Turína, o něco podobného se před neapolskými fanoušky pokusí i tentokrát. Neapol má za sebou los Ligy mistrů, který mu přiřkl věhlasného soupeře - tým trenéra Mazzariho nečeká nikdo menší než tým trenéra Villase - Boase, Chelsea.

hráči by mohli ztratit koncentraci s myšlenkami na silného soupeře a skvělou atmosféru, něco takového ale odmítá slovenská hvězda Mazzariho týmu, Marek Hamšík. Neapol sice skončila druhá v těžké skupině, postoupila přes Manchester City nebo Villarreal, ale stále myslí na úspěch na domácí půdě.

"Vyhnuli jsme se Barceloně a Realu Madrid, to jsme přesně chtěli," vrací se k losu Hamšík. "Ale Chelsea je stále velmi těžký soupeř. Je to velký klub, zvyklý hrát Ligu mistrů pravidelně. Budou proto favoritem, ale my uděláme vše, co budeme schopni," ujišťuje Hamšík všechny příznivce.

I přes velká očekávání a motivaci v Lize mistrů ale mladý záložník ví, že se jeho tým musí soustředit také na domácí frontě. Tam ji nyní čeká AS Řím.

"Máme mnoho času na to, abychom se zaobírali Chelsea. Teď je naší prioritou utkání s Římem, chceme se dostat zpátky do formy v lize a to počínaje nedělním utkáním."

Neapoli se po výborném začátku moc nedaří, naposledy ji o body obrala Novara. Bod z utkání s nováčkem jistě trenéra ani fanoušky netěší. Čtvrtá remíza z pěti posledních zápasů je také něco ne příliš pozitivního. Teď chce Neapol konečně vyhrát a posunout se z pátého místa.

Řím je týmem proměn, po kritické pasáži nešťastných zápasů dokázal ve více než improvizované sestavě zaskočit Juventus a remizovat s ním 1:1. Navíc kapitán Totti zahodil penaltu. Utkání s Udinese ani Fiorentinou se Římu nepovedla, o to volněji teď může trenér Luis Enrique dýchat.

V minulém utkání nemohl Enrique počítat s Gagem, Bojanem ani Juanem. Pro tento zápas povolal pouze poslední dva jmenované, vynechal ale například Pizarra, Kjaera nebo Boriniho. Navíc bude Římu velmi chybět také vykartovaný Miralem Pjanič. Podaří se hostům i bez jeho pomoci uhrát dobrý výsledek?
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, De Rossi, Heinze, Josè Angel - Simplicio, Greco, Pizarro - Totti - Lamela, Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Cagliari Calcio  (sobota 18:00)
Cagliari bude v tomto duelu postrádat svou hvězdu a kapitána, Daniele Contiho. Dokáže Cagliari zaplnit jeho místo v sestavě, nebo se výhry dočká domácí Chievo?

Trenér Cagliari Davide Ballardini věří, že jeho tým může porazit Chievo i bez svého kapitána a nejlepšího týmového střelce. Conti je mimo hru minimálně do konce tohoto kalendářního roku, na hřiště ho nepustí problémy s kotníkem. Conti skóroval už třikrát, což není na záložníka vůbec špatná vizitka. Pomáhá tak svému týmu zůstat v té zářivější části tabulky.

A trenér Ballardini je přesvědčen, že si jeho svěřenvci dokáží poradit i bez své největší hvězdy. "Myslím, že můžeme odvést dobrou práci i bez něj. Je pro nás velmi důležitým článkem, ale máme za Contiho také mnoho alternativ. Vím, že kdokoli zaujme jeho místo, odvede své maximum," dodává trenér.

Když zvážíme nucenou jednozápasovou absenci další hvězdy, Andrey Cossua, tak můžeme v záložní řadě očekávat nejspíš Pabla Cepelliniho.

Hostující sardinský celek v minulém kole jen remizoval v bezgólovém zápase s Parmou, kolko předtím dokázali vyhrát nad Catanií. Deváté Cagliari hraje příští zápas na půdě favorizovaného AC Milán.

Domácí Chievo už tři zápasy nevyhrálo, naposledy podlehlo Udinese. I proto sídlí veronský celek dva body za svým soupeřem, celkově ale až na patnáctém místě. Trenér Domenico Di Carlo nicméně ví, že jeho tým má na vyšší příčky.

Naštěstí pro něj je Chievo mnohem lepší na domácím stadionu, než jak je tomu na půdě soupeřů. Celých dvanáct bodů ze svých šestnácti dokázalo ukořistit právě před svými fanoušky.

"Musíme se soustředit na pozitiva naší situace, učit se ze svých chyb a pracovat na sobě," říká odhodlaně trenér Di Carlo, který bude mít kromě zraněného Rigoniho kompletní kádr.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Andreolli, Cesar, Jokič - Luciano, Bradley, Hetemaj - Sammarco - Pellissier, Théréau
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Ariaudo, Agostini - Biondini, Nainggolan, Ceppelini - Thiago Ribeiro - Larrivey, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Atalanta BC  (sobota 20:45)
Za čtyři zápasy nedokázal trenér Delio Rossi vyhrát s Fiorentinou více než jednou, nyní chce ale uspět. V cestě mu stojí Atalanta.

Kapitán Gamberini žádá fanoušky o klid na práci a podporu zejména pro trenéra Delia Rossiho, jenž převzal 'Filaky' po Sinišovi Mihajlovičovi. Ani Rossi ale zatím není úspěšný a fanoušci začínají být opět negativně naladěni. V posledním ligovém utkání prohrála Fiorentina s Interem Milán, poměrem 0:2 a to znamenalo sestup na čtrnáctou pozici.

Kapitán Gamberini je ale přesvědčen, že vše se může ještě v dobré obrátit. "Je potřeba nějaký čas, aby se nový trenér projevil a celý tým si zvykl na nové věci. Všichni zde pracujeme velmi tvrdě a každý je nasměrován správným směrem, pracujeme jako tým," říká zkušený obránce.

"My jsme těmi prvními, kdo jsou nespokojeni s výsledky na hřištích soupeřů. Hráli jsme proti Interu velmi špatně a za to padá vina na nás. Ale rádi bychom, aby byli naši fanoušci ještě trochu trpěliví."

Fiorentina se na cizích hřištích také neprosazuje a na tom domácím to není o mnoho lepší. Nyní má šanci to napravit. Případné tři body by mohla 'Viola' slavit už popáté v sezoně, na Artemio Franchi se tak může odehrát velmi slibný duel.

Dobrou zprávou je, že svěřenci trenéra Colantuona z venkovních zápasů také body nevozí. Nevyhráli mimo svůj stadion už od šestého září. Mají za sebou čtyři remízy, naposledy se o body dělili s Catanií, která dlouho hrála o deseti mužích.

"Proti Catanii jsme měli vyhrát, drželi jsme míč a celkově jsme byli lepší. Měli jsme také mnoho příležitostí vstřelit branku," říká Colantuono. "Teď ale musíme zabrat, otočit list a zvládnout utkání ve Florencii."

Domácí 'Fialky' se budou muset obejít bez Riccarda Montoliva, návrat ale chystá Stevan Jovetič. Podaří se mu vstřelit branku?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual - Behrami, Salifu, Lazzari, Vargas - Gilardino, Jovetič
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Masiello, Lucchini, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Carmona, Padoin - Moralez, Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - AC Siena  (sobota 20:45)
AC Milán přivítá na svém hřišti Sienu a neměl by zaváhat. Rossoneri chtějí do nového roku okupovat čelo tabulky, k tomu ale budou potřebovat nejenom vyhrát, ale také doufat ve ztrátu Juventusu či Udinese.

Milánští mohli být v čele už po minulém kole, jenže nedokázali v Boloni vyhrát a po remíze 1:1 si odvezli jenom bod. Ztráta na vedoucí Juventus tedy zůstala nadále dvoubodová.

V pátek byli v Miláně všichni zvědaví, jak dopadně osmifinálový los. AC se nakonec střetne s londýnským Arsenalem. Italové mají Gunners co oplácet, neboť při posledním osmifinálovém měření postoupil dál Arsenal. "Budeme se muset dobře připravit, ale teď klademe jediný náš důraz na Serii A. Až v únoru budeme přemýšlet nad Arsenalem a Ligou mistrů," vyjádřil se k zápasu s Gunners Massimiliano Allegri, jenž následně okomentoval i následující dva ligové zápasy: "Naše další dva zápasy jsou nesmírně důležité z hlediska tabulky a mí hráči si jsou toho dobře vědomi."

Sieně se od desátého kola přestalo dařit. Svěřenci trenéra Sannina nevyhráli pět kol v řadě a v tabulce se propadli až na sedmnácté místo, tedy poslední příčku, která ještě znamená záchranu. Špatnou náladu si Bianconeri vylepšili během týdne, kdy nastoupili k těžkému zápasu Coppa Italia na horké půdě Palerma. Siena na Sicílii vyhrála na penalty a v domácím poháru tedy pokračuje.

"Byl to náš nejlepší zápas sezony, zasloužili jsme si jít dál. Nyní musíme získat zpět svojí sílu, neboť nás v sobotu čeká velká výzva," prohlásil útočník Sieny Pablo Gonzalez.

Mistrovský Milán bude postrádat Gattusa, Flaminiho, Cassana, Nestu, Zambrottu a Yepese. Hostujícímu trenérovi bude scházet pouze Vergassola a rovněž zraněný Belmonte.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Bonera, Thiago Silva, Antonini - Aquilani, Van Bommel, Nocerino - Boateng - Robinho, Ibrahimovič
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Brkič - Terzi, Vitiello, Del Grosso, Contini - Mannini, D'Agostino, Gazzi, Brienza - Calaiò, Destro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 4.75 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC1486025:1130
2.Udinese Calcio1493218:730
3.AC Milán1484231:1628
4.SS Lazio1484222:1128
5.SSC Neapol1456322:1421
6.Città di Palermo1462616:1620
7.Inter Milán1462617:1820
8.Janov CFC1453616:1718
9.Cagliari Calcio1446412:1318
10.AS Řím1453616:1818
11.Calcio Catania1446415:2018
12.Parma FC1452715:2017
13.Atalanta BC1457217:1616
14.ACF Fiorentina1444613:1316
15.Chievo Verona1444611:1816
16.Bologna FC1443713:2015
17.AC Siena1435614:1414
18.AC Cesena143387:1512
19.Novara Calcio1425715:2511
20.US Lecce14221013:268
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (558)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele