Primera División souhrn - 8. kolo

25.10.2008, 21:53, aktualizováno 26.10.2008, 23:11
Komentáře a souhrny
Situace na čele španělské ligy se mění. Valencia a Villarreal jen remizovaly, takže mezi sebe pustily Barcelonu a Real Madrid, kteří své zápasy zvládli. Sevilla dokonce prohrála doma s Málagou a je pátá.

CA Osasuna - Real Betis 0:2

25.10.2008 20:00

Góly: 52. Mehmet Aurélio, 86. Mariano Pavone

Betis podruhé v řadě vyhrál, tentokráte dokázal vyhrát na hřišti tápající Osasuny, jenž prohrála i své druhé utkání pod vedením nového trenéra Camacha. Los Verdiblancos se v tabulce posunuli na dvanáctou pozici, Pamplona zůstává předposlední.

První střeleckou pozici si vytvořili hosté, v patnácté minutě to byl Fernando Vega, jenž vyprášil rukavice brankáři Ricardovi. O dvě minuty později se už fanoušci na stadionu Reyno de Navarry radovali z branky domácí útočníka Ezquerra, radost jim však pokazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

Ve 21. minutě zahrozili domácí opět prostřednictvým Ezquerra, jehož ránu z hranice pokutového území vytáhl na roh brankář Casto. Na druhé straně hřiště pálil mimo branku v dobré pozici Damia. Poslední šanci prvního poločasu měl na svědomí Capi, který vyslal tvrdou ranu směrem k Ricardovi, ten si ovšem dokázal s nepřijemným pokusem poradit.

V 51. minutě rozehrával hostující záložník Mehmet Aurelio přímý kop, míč nepochopitelně prolétl mezi hráči domácího celku ve zdi a brankář Ricardo už nestačil pokus tureckého hráče zlikvidovat, Betis se tak dostal do vedení. Osasuna se ihned po inkasovaném gólu vrchla do útoku, střelecký pokus Portilla neměl šanci na úspěch. Dobrou šanci pak nevyužil Kike Sola. Deset minut před koncem našel střídající Masoud hlavu útočníka Dadyho, jenž však hlavičkoval nad hostující branku.

V 85. minutě přišel druhý gól utkání a opět jej vstřelili hráči Betisu, Emanův pokus z přímého kopu brankář Ricardo nedokázal dostat plně pod kontrolu a pohotový Mariano Pavone poslal hostující tým do dvoubrankového vedení. Osasunu druhý inkasovaný gól zlomil a v závěru utkání nedokázala už ani zkorigovat skóre, Betis tak vyhrál 2:0.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - UD Almería 5:0

25.10.2008 22:00

Góly: 5. Samuel Eto'o, 13. Thierry Henry, 21. Samuel Eto'o, 24. Samuel Eto'o, 37. Dani Alves

Ódu na fotbal předvedla Barcelona v prvním poločase proti bezmocné Almeríe. Katalánský velkoklub nasázel během půlhodiny svému soupeři pět gólů a bylo po zápase. Hosté působili bezradně v útoku i v obraně, svůj tým navíc ještě více potopil Álvaro Negredo, který kriminálním zákrokem fauloval Márqueze, dostal červenou kartu a své spoluhráče nechal proti Barceloně o desíti.

Kouč Guardiola před utkáním varoval, že řada dobrých výsledků byla způsobena velkou dřinou a skvělým začátkem, který útočné hody vždy značně ulehčil. A tentokráte to bylo stejné.

V páté minutě nejdříve vyzkoušel pozornost gólmana Alvese Xavi a o pár momentů později už Nou Camp bouřil nadšením. Touré Yaya zkusil přihrávkou za obranu najít Iniestu a i když obrana Almeríe ještě dokázala tento pass odvrátit, ke sraženému míči doběhl Samuel Eto’o a v poklidu překonal Alvese. 1:0.

Ve 14. minutě už byl rozdíl dvojnásobný. Messi skvěle našel Iniestu, po jeho zpětné přihrávce se k míči znovu dostal Argentinec, polostřelou/polopřihrávkou našel Henryho a ten už jen doklepl míč do brány. 2:0.

Následně se o gól pokoušel sám Messi, ale mířil nepřesně, a tak udeřil znovu Eto’o. Úžasná přihrávka Iniesty našla Xaviho a ten daroval gól Kamerunci přihrávkou před prázdnou bránu. 3:0.

Hattrick pro nejlepšího střelce sezóny 05/06 přišel po dalších třech minutách. Messi se uvolnil po pravé straně, přihrál Eto’ovi před bránu a ten nadvakrát patičkou dopravil balón za základní čáru. 4:0.

Hosté mohli snížit po nedorozumění mezi Puyolem a Márquezem, ale Negreda skvěle vychytal Valdés. Álvaro Negredo poté neunesl nervy a naprosto zbytečně skluzem u rohového praporku "zlikvidoval" Rafaela Márqueze. Za celý incident pochopitelně uviděl červenou kartu, čímž potopil své spoluhráče, které nechal ve štychu proti rozjetému soupeři.

Deset minut před koncem poločasu se konečně dočkal svého prvního gólu v barcelonském dresu Dani Alvés. A nebyl to gól ledajaký – manitu završil exemplárním přímým volným kopem. 5:0.

Na tenisový výsledek mohl zvýšit Messi, jenže když se zjevil sám před brankářem Alvesem, asistent rozhodčího špatně zamával ofsajd. Na závěr poločasu ještě jednou zkoušel štěstí Messi, ale chyběla mu přesnost i razance a Alves byl připraven.

Po přestávce tempo hry značně opadlo. Barca sice měla ještě pár šancí, ale žádný uragán už se nekonal.

Zkorigovat stav mohl Guilherme, ale i když jeho střela lízla břevno, Valdés celou situaci kontroloval. Na druhé straně málem zopakoval gól z reprezentace Iniesta, ale nakonec zvolil přihrávku, která nikoho nenašla.

NA hřiště se za Barcu dostali Hleb, Bojan a následně Víctor Sánchez, ale přílš se toho nezměnilo. Dvakrát se domácí dožadovali penalty, nejdříve po nejspíše pískatelném faulu na Eto’oa, poté za ruku ve vápně, ale pokžadé se hrálo dál.

Závěrečné šance přišly v poslední desetiminutovce a to na obou stranách – Álvarez mířil kousek vedle, Eto’oa výborně vychytal Alves, na druhé straně se pro změnu vyznamenal Valdés.

Branky však už další nepřišly a Camp Nou se spokojil s klasickou manitou 5:0.

Více informací k zápasu

CD Numancia - Racing Santander 2:1

26.10.2008 17:00

Góly: 26. José Javier Barkero, 90+6. Domingo Cisma - 90+5. Mohamed Tchité (pen.)

Na Estadio Los Pajaritos hostila Numancia Santander a díky gólu v nastaveném čase ho dokázala porazit.

Hosté nastoupili oslabeni, v základní sestavě chyběli Garay, Munitis a Tchité, Pereiru tak v útoku doplnil Juanjo, domácím zase chyběl forward Brit.

Santander začal aktivním fotbalem, ale první šanci měla Numancia. Z pravé strany centroval Mario, ale Antonův pokus Toňo chytil. Na druhé straně hlavičkoval nad branku Juana Pabla Juanjo. V 15. minutě se už dostával do zakončení hostující Pereira, ale na poslední chvíli mu na penaltě ukopl míč Moreno.

Oba celky se ale spíše přetahovaly o míč ve středu pole, vzruchu před brankami bylo pomálu. Ve 22. minutě střílel nad domácí Mario, v Toňově náručí skončil i pokus Cismy. Nepřesně pálil hostující Lacen. Ve 27. minutě šla Numancia do vedení. Střela Alvara Antona bylo zblokována a odražený míč zužitkoval Barkero. Santander odpověděl hlavičkou Valery nad, vedle mířil i César Navas.

Do druhé půle nastoupil nově útočník hostí Tchité. Dlouho se ale nic moc nedělo. Až v 56. minutě se do zakončení dostal po akci Serrana Tchité, ale pálil nad branku. Po hodině tak naskočil na plac i zkušený Munitis. Následovala akce Numancie, Barkero trefil pravou boční tyč Toňovi branky. Po centru Sepsi zase propásl šanci vyrovnat svou nepřesností Colsa.

Špatné zpracování zase připravilo o šanci domácího Alvara Antona. Podstatné se pak odehrálo až v nastaveném čase. Po faulu Nagoreho na Pereiru sice Tchité z penalty srovnal, ale v šesté minutě nastevného času se ještě po centrovaném míči dokázal prosadit Cisma a zařídil domácím výhru. Santander už na výhru čeká sedm kol.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - Valencia CF 1:1

26.10.2008 17:00

Góly: 47. Javier Camuñas - 62. David Villa

Valencie podruhé v sezoně ztratila body, když jen remizovala na hřišti Huelvy, která si připsala na své konto druhou remízu v řadě. Netopýři se i přes ztrátu dvou bodů posouvají zpět do čela tabulky. Recreativo je osmnácté.

V úvodních minutách utkání fanoušci sledovali především boj ve středu pole, první zajímavá střela byla k videní až v 18. minutě, kdy krásně pálil z voleje Manuel Fernandes, jeho pokus z šestnácti metrů s vypjetím všech sil vyrazil na rohový kop brankař Riesgo. Valladolid zahrozil o deset minut později prostřednictvým hlavičky Javi Guerrera, která skončila na horní síti hostující branky. Na druhé straně se dostal do dobré pozice Joaquin, jeho lobovaný pokus skončil metr vedle pravé tyče domácí branky.

Valladolid skvěle vstoupil do druhého poločasu, dvě minuty po přestávce zatáhl balon Javi Guerrero, jenž idealně načasoval přihrávku na Camunase, jehož rána se otřela o tyč a zapadla za záda brankáře Renana. Valencie od inkasovaného gólu přidala ale dlouho se nemohla dostat do šance, až v 61. minutě dostal Joaquin dostatek času na centr, na centr křídelníka Valencie si naskočil Mata, jehož hlavičku stačil zázračně vyrazit brankář Riesgo, na dorážku Davida Villy už však stačit nemohl - 1:1.

V 72. minutě to byl Mata, jenž po přihrávce Vicenteho pálil nad branku. Další příležitost jak poslat Valencii do vedení měl Miguel, v pokutovém území mu však střela nesedla. Domácí zahrozili prostřednictvím Colunga, s jehož ranou si však dokázal brankář Renan poradit. V závěru utkání si už ani jedno mužstvo šanci nevytvořilo.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Valladolid 1:0

26.10.2008 17:00

Góly: 32. Daniel Díaz

Getafe se povedlo až na čtvrtý pokus v letošní sezoně vyhrát na domácím stadionu, když dokázalo porazit na stadionu Alfonsa Pereze Valladolid nejtěsnějším možným rozdílem. Madridský klub se posunul na sedmou příčku v tabulce, Real je patnáctý.

Domácí tým začal aktivně, hned v úvodních minutách si musel brankář Valladolidu Sergio Asenjo poradit s dvěma hlavičkovými pokusy domácích fotbalistů. Getafe kontrolovalo hru a tlačilo se do zakončení. Za svoji aktivitu byl domácí celek odměněn v 31. minutě, kdy nikým neatakovaný Diaz si naběhl v pokutovém území na centr Estabana Granera a dokázal překonat brankáře Asenja. Roberto Soldado pak mohl zdvojnásobit vedení Getafe, ovšem v dobré pozici nezvolil nejlepší možnost, a obrana Valladolidu si mohla oddechnout. Hosté mohli v závěru poločasu vyrovnat, Pedro Leon však hlavičkoval mimo branku.

Azulones byli aktivní i ve druhém poločase, Granerova hlavička jen těsně minula branku, v další šanci si poradil Asenjo se střelou Albína. Javi Casquero poté pálil vedle. Valladolid byl v útoku bezzubý, ovšem domácím se stále nedařilo přidat druhý uklidňující gól. Nepovedlo se to ani střídajícímu Uchemu, který z šestnácti metrů nedokázal nasměrovat svůj pokus mezi tři tyče hostující branky. Uche se dostal hned vzápětí do další šance, tentokrát ho vychytal brankář Asenjo. Valladolid si nedokázal ani v závěru utkání vytvořit šanci, utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím Getafe.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 3:0

26.10.2008 17:00

Góly: 49. Aritz Aduriz, 59. Aritz Aduriz, 76. Fernando Varela

Espanyol zkrátka na Mallorcu neumí a znovu se to potvrdilo. Katem Katalánců tentokráte byl Aritz Aduriz, jenž zaznamenal úvodní dvě branky a zlomil odpor soupeře. Ostrované tak zažehnali rodící se krizi, naopak Espanyol prdloužil svou šňůru bez vítězství.

Nejlepší akci prvního poločasu obstaral Josep Lluís Martí. Ten ve 32. minutě vybojoval ve vápně Espanyolu míč, obehrál obránce a poslal míč nad brankáře Kameniho, jenže k bráně balónu pár centimetrů chybělo. Fanoušci každopádně Martího vytleskali jakoby to gól byl.

Jinak toho však k vidění v první pětačtyřicetiminutovce moc nebylo. Spoustu nepřesných pasů, nedostatek pohybu, obrany takřka bez práce. Útoky domácích táhl Juan Arango, ale vůbec se mu nedařilo a když v 38. minutě ztratil míč, došla divákům trpělivost a ozval se mohutný pískot.

A jelikož Espanyol působil snad ještě více tragicky, daly se věci do pohybu až v druhém poločase. Daly se však do pohybu jen na jedné straně – během deseti minut se dvakrát hlavičkou trefil Aduriz a prakticky bylo rozhodnuto.

Bývalý hráč Bilbaa využil perfektně dvou přihrávek Jurada a baskické fanoušky asi znovu nechá přemýšlet nad tím, proč ho proboha nechal trenér Caparrós odejít.

Espanyol se snažil zkorigovat stav, ale když se Los Periquitos dokázali prosadit přes brankáře, radost jim (konkrétně Tamudovi) na brankové čáře pokazil David Navarro. Veškeré pochybnosti o výsledku nakonec utnul Feernando Varela, který se objevil sám před Kamenim a neměl problémy.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Málaga CF 0:1

26.10.2008 17:00

Góly: 16. Adrián

Sevilla podlehla senzačně Málaze a nevyužila tak možnost atakovat čelo tabulky. Málaga je na skvělém šestém místě.

Domácí, kteří nastoupili s jediným útočníkem Luisem Fabianem, navíc dohrávali bez vyloučeného Adriana. Za hosty hrál v základní sestavě také jediný hrot Adrián, střelec rozhodující branky utkání. Domácí začali dobře, ve 12. minutě centroval zleva Maresca, Arnau špatně vyběhl, ale Jesús Navas této příležitosti nevyužil.

Překvapivě udeřilo na opačné straně. Málaze se povedl brejk, Nacho Adrián byl nekrytý, míč směřoval přímo k němu a útočník zachoval proti Palopovi klid. Ve 28. mnutě odpovědela Sevilla nastřeleným břevnem. Dobrou přihrávku si připsal Fernando Navarro, Fabiano loboval Arnaua, ale míč se zarazil o brankovou konstrukci. Útoky domácích táhli Navas a Fabiano, ale šance nepřicházely.

Do druhé půle nastoupila Sevilla posílena o Romariče na úkor Maresky, později nasadil kouč Jimenez i Chevantona. Při tlaku domácích fotbalistů ale gólman hostí Arnau příliš práce neměl. Naopak v 65. minutě málem přidal po ojedinělé šanci a chybě Palopa druhý gól Adrián.

Další událostí byla přímá červená karta pro Adriana a tím šance Sevilly na zvrat ještě poklesly. V 79. minutě se přece jen dostával do šance na vyrovnání Fabiano, dostal se i přes gólmana Arnaua, ale byl v těžkém úhlu, a ještě se stihl vrátit Weligton. Na centr Navarra zase nedosáhl Chevanton. Sevilla tlačila, ale ani na vyrování už nedosáhla.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Sporting Gijón 0:3

26.10.2008 17:00

Góly: 23. David Barral, 27. Carmelo, 84. Diego Castro

Sporting Gijón rozmetl Deportivo a z dřívějšího otloukánka ligy je výborně hrající tým s dost možná jednou z nejlepších forem v Evropě. Naopak Depor završil tragický týden, ve kterém už před tímto zápasem stihl zažít debakl na půdě CSKA Mosckva.

Nutno dodat, že se hosté nemuseli cítit na stadiónu El Riazor nijak osaměle, neboť je doprovázelo několik tisíc vlastních fanoušků a na výkonu Sportingu to bylo znát. La Coruňa sice nazačala špatně, ale postupem doby se ze hřiště vytrácela a prohrála zaslouženě.

Ani značné změny v sestavě nepomohly týmu Miguela Ángela Lotiny s letošním problémem číslo 1 – koncovkou. Domácí si tvořili šance hned z úvodu, ale gólu se nedočkali.Centr Filipeho pár sekund po úvodním hvizdu zakončoval Riki vedle, následně byl blizoučko gólu Colotto, ale míči na brankové čáře zabránil v cestě do sítě Rafael Sastre.

Právě kapitán hostí chyboval při další akci soupeře a mohl být hodně rád, že Mexičan Guardado před Cuéllarem trestuhodně zaváhal.

Sporting se rozjížděl postupně, zkoušel štěstí přes protiútoky a tahle taktika se vyplatila. Nejdříve sice ještě Castro svou šanci neproměnil, ale podruhé už z brejku dokázali hosté vytěžit to, co potřebovali. Castro byl faulován Lopem a rozhodčí nařídil penaltu.

Ze značky pokutového kopu si bez problémů připsal branku Burral a otevřel skóre utkání. Je neskutečné, jak inkasovaný gól dokázal Deportivo znovu složit na zem, jako tomu bylo již proti CSKA. Najednou existoval na hřišti jen jeden tým a ten přidal o pár minut později další branku.

Běžela 26. minuta, když chyboval Lopo a umožnil Carmelu Gonzálesovi překonat bezmocného Aranzubiu. 2:0 a La Coruňa už se vzpamatovat nedokázala.

Na hřiště vběhl Juan Carlos Valerón, avšak pokud to mělo nějak domácím pomoci, nesměl by se minutu před přestávkou nechat vyloučit Colotto.

Deportivo v druhém poločase hodně riskovalo, aby se udrželo v zápase, ve kterém zůstavalo díky výbornému Aranzubiovi, ale snížení nepřicházelo, právě naopak. Aranzubia vychytal tváří v tvář Barrala, zastavil unikajícího Castr a podobně jako Barral dopadl i Morán. Nakonec však třetí gól přece jen přišel.

Jeho autorem byl Diego Castro a Sporting se i díky němu na svého soupeře bodově dotáhl a pokud oba týmy budou pokračovat v nastolené formě, nebude dlouho trvat a Depor se bude na Gijón dívat z velké dálky.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid 4:4

26.10.2008 19:00

Góly: 47. Marcos Senna, 51. Joseba Llorente, 57. Gonzalo Rodríguez, 67. Giuseppe Rossi - 1. Simão, 22. Diego Forlán, 83. Simão, 86. Raúl García

Skvělý zápas sehrál Villarreal s Atlétikem Madrid. Hosté vedli 2:0, pak prohrávali 2:4. Nakonec vyrovnali na 4:4.

Domácí nastoupili s útočnou dvojicí Llorente a Rossi, hostům opět chyběl Ujfaluši, na hrotu byl osamocený bývalý hráč Villarrealu Forlán. Atlétiko mělo raketový start a do vedení šlo hned v první minutě zápasu. Pernía s Forlánem dobře zakombinovali, do zakončení se dostal Simao a překonal k pravé tyči Diega Lópeze.

Villarreal se tlačil dopředu, ale v 8. minutě potáhl míč Simao, přihrál na střelu Manichemu, ale ten branku minul. Sporný moment přišel o pět minut později, souboj Heitingy s Rossim byl sudím Mallencem uznán jako čistý. Pokus hostujícího Perníi byl ztečován na roh.

Penalta se nepískala ani po pádu Forlána ve vápně. Ve 22. minutě už to bylo 0:2. To slabě odvrátil centr Godín a úspěšný byl Forlán. Pak to zkusil z dálky domácí Cazorla a mnoho jeho střele nechybělo. V 35. minutě si skvělý zákrok připsal Franco, a to proti střele Rossiho. Pak ale nastala pro Atlétiko velká komplikace, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Banega, nejprve za faul na Pirese, pak na Capdevilu.

Neuvěřitelná věc se stala v 48. minutě a vývojem zápasu to zamíchalo. Z dost velké dálky napřáhl dělostřelec Marcos Senna, míč letěl do náruče Lea Franka, ale nakonec se jen od jeho náručí odrazil do branky! Nešťastný vlastní gól a bylo to 1:2. A v 51. minutě už bylo vyrovnáno. Na přihrávku za obranu si naběhl Llorente a podél Lea Franka poslal míč do branky! Villarreal byl nezastavitelný. Hned čtveřice hráčů prolomila ofsajdovou past a Gonzalo Rodríguez měl před Frankem už snadnou pozici a poslal míč k tyči. V 63. minutě se k trestnému kopu postavil už jednou úspěšný Senna, ale tentokrát Leo Franko jeho ránu raději vyrazil na roh.

Po něm zase střílel Cazorla, míč byl tečovaný a gólman měl plné ruce práce srazit ho na další roh. Kanonáda ale pokračovala. Cazorla vybídl k šanci Rossiho, zbavil se obránců i gólmana a snadno zasunul míč do branky. To vše v 68. minutě a bylo to už 4:2.

Atlétiko se ale nevzdalo. Na půlce Simao šikovností vypíchl míč Gonzalovi, dostal se až k brance a překonal Diega Lópeze. Skóre bylo opět otevřené 4:3. A nový trend v zápase se opravdu potvrdil. Atlétiko poslalo do vápna soupeře centrem trestný kop, na něj si naskočil Raúl García a opravdu hlavou vyrovnal na 4:4!

Více informací k zápasu

Real Madrid - Athletic Bilbao 3:2

26.10.2008 21:00

Góly: 18. Wesley Sneijder, 28. Gonzalo Higuaín, 58. Gonzalo Higuaín - 34. Joseba Etxeberria, 44. Andoni Iraola (pen.)

Real Madrid si v 8. kole La Ligy připsal další výhru. Cesta ke třem bodů byla tentokrát velmi trnitá, nad Athleticem Bilbao zvítězil těsně 3:2. Zápas rozhodl dvěma góly Higuaín a poznamenaly ho výroky sudích na obou stranách.

Utkání mezi Realem a Athleticem Bilbao bývají velmi vyhrocená a nervy pracují na obou stranách. Nejinak tomu bylo i v 8. kole Primera División. Ani jeden z týmů nenechal soupeři nic zadarmo a podle toho to na hřišti i vypadalo.

Domácí nastoupili překvapivě bez Ramose na pravém straně obrany, kde ho nahradil veterán Salgado, který několikrát předvedl, proč už nemá místo v základní sestavě. Na opačné straně nenastoupili původně ohlášení Gurpegi a Susaeta, které nahradili Gabilondo a Llorente.

Zápas začal překvapivou dalekonosnou střelou Sneijdera, který jen těsně minul růžek Iraiozovy branky. Na opačné straně nedosáhl na míč Llorente. Poté rozhodčí neuznal neprávem gól Realu, protože Higuaín v postavení mimo hru rozhodně nestál. Baskové odpověděli nebezpečným centrem, který jen těsně odvrátil před Gabilondem Salgado.

V 11. minutě udeřil poprvé Real. Heinze našel pěknou přihrávkou Sneijdera, ten se prosmýkl do pokutového území a levačkou překonal Iraizoze. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, ale Marcelo odvrátil z brankové čáry hlavičku Llorenteho. Pak nabil Higuaín Sneijderovi a střela maličkého Holanďana trefila tyč branky Athleticu.

Real Madrid se i nadále tlačil do útoku a výsledkem byl Raúlův oblouček a nepřesná střela Higuaína. Ve 28. minutě se však mladý Argentinec dočkal, poté co k němu míč doputoval od Sneijdera a patičce Van der Vaarta, a levačkou rozvlnil síť. Baskický tým ovšem za šest minut odpověděl, kdy se po tvrdém souboji Yesteho s Gagem dostal k míči kapitán Etxeberria a ranou ke vzdálenější tyči překonal Casillase.

To však nebylo ještě vše. Minutu před koncem poločasu zapískal rozhodčí Izquierdo přísnou penaltu ve prospěch Bilbaa. Důvodem byl souboj Heinzeho s Llorentem, kdy argentinský obránce nechal ruku v obličeji útočníka Athleticu, který byl již ve výskoku. Nařízený trest s přehledem proměnil Iraola. Řadu nepřesností doplnil ještě mírný trest pro Marcela, který za brutální faul na Etxeberriu obdržel pouze žlutou kartu.

Druhý poločas začal ostře Real. Během dvou minut se třáslo dvakrát břevno baskické branky. Nejprve pálil po přiťuknutí Robbena do konstrukce Higuaín, následně po rohu střílel do stejného místa Heinze. Poté Robbenovu střelu vytěsnil mimo Iraizoz. Athletic mohl utkání otočit ve svůj prospěch, ale Gabilondo mířil po centru vystřídavšího Garmendíi mimo.

V 58. minutě odpověděl tím nejlepším způsobem Real. Gagova kolmice našla Higuaína a ten se tváří v tvář Iraizozovi nemýlil. Utkání přitvrdilo a šance přišly až po střelách Robbena, který mířil nad a Sneijdera, jehož vychytal Iraizoz. V 76. minutě byl vyloučen Amorebieta, nicméně nezlomné Basky to nezastavilo.

Přesto se mohli radovat v 82. minutě domácí, ale hlavička Higuaína po centru Marcela šla nad. Pak mohl z brejku vyrovnat Llorente, ale jeho střela se odrazila od tyče. Pak se tentýž hráč dožadoval penalty, poté co byl ve vápně postrčen Pepem. Skóre se ovšem do konce zápasu už nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Valencia CF862018:520
2.FC Barcelona861124:719
3.Real Madrid861123:1219
4.Villarreal CF853013:718
5.Sevilla FC852113:517
6.Málaga CF84139:913
7.Getafe CF83329:812
8.RCD Mallorca83238:1011
9.UD Almería83239:1311
10.Atlético Madrid831417:1610
11.Espanyol Barcelona82336:109
12.Deportivo La Coruña82335:99
13.Sporting Gijón830513:219
14.Real Betis82249:88
15.Real Valladolid82156:97
16.CD Numancia82157:147
17.Racing Santander81345:106
18.Recreativo Huelva81344:136
19.Athletic Bilbao81256:135
20.CA Osasuna80443:84

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele