8. kolo
26.10.2008 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Sporting Gijón 0:3

Sporting Gijón rozmetl Deportivo a z dřívějšího otloukánka ligy je výborně hrající tým s dost možná jednou z nejlepších forem v Evropě. Naopak Depor završil tragický týden, ve kterém už před tímto zápasem stihl zažít debakl na půdě CSKA Mosckva.

Nutno dodat, že se hosté nemuseli cítit na stadiónu El Riazor nijak osaměle, neboť je doprovázelo několik tisíc vlastních fanoušků a na výkonu Sportingu to bylo znát. La Coruňa sice nazačala špatně, ale postupem doby se ze hřiště vytrácela a prohrála zaslouženě.

Ani značné změny v sestavě nepomohly týmu Miguela Ángela Lotiny s letošním problémem číslo 1 – koncovkou. Domácí si tvořili šance hned z úvodu, ale gólu se nedočkali.Centr Filipeho pár sekund po úvodním hvizdu zakončoval Riki vedle, následně byl blizoučko gólu Colotto, ale míči na brankové čáře zabránil v cestě do sítě Rafael Sastre.

Právě kapitán hostí chyboval při další akci soupeře a mohl být hodně rád, že Mexičan Guardado před Cuéllarem trestuhodně zaváhal.

Sporting se rozjížděl postupně, zkoušel štěstí přes protiútoky a tahle taktika se vyplatila. Nejdříve sice ještě Castro svou šanci neproměnil, ale podruhé už z brejku dokázali hosté vytěžit to, co potřebovali. Castro byl faulován Lopem a rozhodčí nařídil penaltu.

Ze značky pokutového kopu si bez problémů připsal branku Burral a otevřel skóre utkání. Je neskutečné, jak inkasovaný gól dokázal Deportivo znovu složit na zem, jako tomu bylo již proti CSKA. Najednou existoval na hřišti jen jeden tým a ten přidal o pár minut později další branku.

Běžela 26. minuta, když chyboval Lopo a umožnil Carmelu Gonzálesovi překonat bezmocného Aranzubiu. 2:0 a La Coruňa už se vzpamatovat nedokázala.

Na hřiště vběhl Juan Carlos Valerón, avšak pokud to mělo nějak domácím pomoci, nesměl by se minutu před přestávkou nechat vyloučit Colotto.

Deportivo v druhém poločase hodně riskovalo, aby se udrželo v zápase, ve kterém zůstavalo díky výbornému Aranzubiovi, ale snížení nepřicházelo, právě naopak. Aranzubia vychytal tváří v tvář Barrala, zastavil unikajícího Castr a podobně jako Barral dopadl i Morán. Nakonec však třetí gól přece jen přišel.

Jeho autorem byl Diego Castro a Sporting se i díky němu na svého soupeře bodově dotáhl a pokud oba týmy budou pokračovat v nastolené formě, nebude dlouho trvat a Depor se bude na Gijón dívat z velké dálky.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele