Primera Division souhrn - 36. kolo

07.05.2008, 22:30, aktualizováno 08.05.2008, 23:24
Komentáře a souhrny
Atlétiko vyhrálo na Espanyolu a oamostatnilo se na čtvrtém místě. Už ve středu Barcelona utrpěla debakl na Santiago Bernabeu. Villarreal si vítězstvím v Huelvě pojistil druhou pozici a zůstane tam až do konce soutěže. Sevilla vyhrála v Santanderu a minimálně do zítřka se protlačila na čtvrtou pozici. Valencia vyhrála důležitý duel se Zaragozou a hrozbě sestupu už velmi pravděpodobně utekla...

RCD Mallorca - CA Osasuna 2:1

07.05.2008 20:00

Góly: 32. Daniel Güiza, 90. Óscar Trejo - 73. Javier Portillo

Mallorca mílovými kroky míří za Pohárem Intertoto. Dnes na poslední chvíli zachránila výhru proti Osasuně a před dotírajícím Deportivem La Coruňa si tak i nadále drží jednobodový náskok.

Pro domácí fotbalisty byli tři body z tohoto utkání povinností, ke kterým nakonec s velkou dávkou štěstí dospěli. Naopak Osasunu čeká dvě kola před koncem sezóny tvrdý boj o záchranu. Nyní má totiž stejně bodů jako sestupující Huelva. Na svém trávníku navíc nejprve přivítá Real Murcii a následně zavítá na půdu Racingu Santander.

Zápas se začal pro Mallorcu vyvíjet skutečně velmi dobře. Už ve 32. minutě potvrdil pověst kanonýra Daniel Guiza a poslal svůj tým do vedení. Španělský útočník si to tak rozdá s Luisem Fabianem o cenu pro nejlepšího střelce Primera Division.

Mallorca byla i po vstřeleném gólu mírně lepším celkem na hřišti, nicméně nakonec inkasovala. Osasuna to zkoušela především nakopávanými míči a centry, úspěšná byla až v 73. minutě. Skvělou pozici připravil Juafran po Portilla a ten poslal míč až za záda gólmana Ricarda. Bohužel jediný hostující střelec se dnes stal také smutným hrdinou utkání. V 80. minutě byl totiž vyloučen. Vše spělo k remíze 1:1, když z ničeho nic Mallorca udeřila podruhé. Početní výhody využil Oscar Trejo.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Valladolid 1:1

07.05.2008 20:00

Góly: 51. Mark González (pen.) - 63. Víctor

Valladolid vyválčil v Seville bod za remízu 1:1 proti domácímu Betisu. Hosté si tak stále drží naděje na setrvání La Primeře, neboť na sestupové příčky mají náskok tří bodů. Zato Betis je již prakticky zachráněn.

Utkání začalo velmi aktivně, hlavně hosté měli až zběsilý nástup. Ve velmi slibných šancích se během úvodní pětiminutovky objevili Bartholomew Ogbeche, Marcos Aguirre a Oscar Sanchez Fuentes. Právě pokus posledně jmenovaného byl zřejmě nejvážnější, neboť Ricardo měl co dělat, aby vyrazil jeho ránu ze středu pokutového území. O několik minut později o sobě dal vědět také domácí Betis. K zastavení střely Davida Odonkora však byl potřeba pouze brankář Sergio Asenjo.

Nicméně, ani jeden z týmů nedokázal udržet nasazené tempo a hra se začala kouskovat a přesouvat do středu hřiště. Až několik minut před přestávkou se diváci na Estadio Manuel Luis de Lopera dočkali výraznějších šancí. Nejprve domácí David Odonkor trestuhodně přestřelil branku Asenji s velmi blízké vzdálenosti, poté domácí fanoušky vystrašil Ogbeche, jehož branka však pro ofsajd nebyla uznána.

Fanoušci "Pucela" se zlobili na rozhodčího Vázqueze ještě více pár minut po začátku druhého dějství, neboť odpískal pokutový kop ve prospěch domácích. Důvodem mu byla ruka Garcíi Calva, která jasně přišla do cesty Odonkorově střele. Mark Gonzalez penaltu s přehledem proměnil a poslal tak domácí do vedení. Nicméně Verdiblancos se moc dlouho neradovali, jelikož za deset minut bylo vyrovnáno. Vystřídavší Victor Fernandez napálil centr od Alberta Marcose rovnou za Ricardova záda.

Začínalo se znovu a oba týmy měli šance jít do vedení, ale ani jeden se jich nechopil. Ovšem v 80. minutě si hosté pěkně zavařili. Daniel Cifuentes dostal druhou žlutou kartu a musel se poroučet do sprch. Nicméně domácí nevyužili početní výhodu, naopak ještě Joseba Llorente napálil v poslední minutě břevno domácí branky. Valladolid tak udělal velký krok k setrvání ve španělské nejvyšší soutěži a veze si ze Sevilly bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Real Murcia - Athletic Bilbao 1:2

07.05.2008 20:00

Góly: 17. Iván Alonso - 32. Fernando Llorente, 83. Igor Gabilondo

Athletic Bilbao udolalo na La Condomina Real Murcia 2:1. Za domácí sice otevřel skóre Iván Alonso, Bilbao však díky brankám Llorenteho a Gabilonda otočilo nepříznivý vývoj utkání.

Murcia si v první patnáctiminutovce vytvořila tlak, baskické mužstvo ale podržel gólman Armando Ribeiro. Ani jeho zákroky ale neuchránily Bilbao od inkasované branky, v sedmnácté minutě Alonso zužitkoval pas De Lucase a otevřel skóre. Odpovědět mohl o sedm minut později Aritz Aduriz, ale jeho brance předcházela ruka.

V 32. minutě se hosté dočkali vyrovnávající branky. Llorente se opřel do vysokého míče a překonal bezmocného Cariniho. Vrátit vedení na stranu Realu mohl útočník Murcii Ińigo, ale v koncovce selhal. Poté si málem vsítil vlastní branku střelec úvodního gólu Iván Alonso, ale Carini protentokrát uchránil svojí svatyni.

Vstup do druhého dějství měla lepší opět Murcia, v prvních patnácti minutách si hostitelé vytvořil tři nadějné šance. Alonso a Inigo pálili nad, De Lucas zakroutil přímý kop do břevna. Real Murcia na hřišti svého soka přehrával, přitom právě Bilbao ještě před tímto kolem živilo naději na evropské poháry, takže mělo o motivaci postaráno. Ve skutečnosti to vypadalo přesně naopak. Další příležitost si vypracoval střídající Baiano, Armando svůj tým opět podržel.

Krutý direkt obdržela Murcia v 83. minutě, hostující Gabilondo totiž vsítil vítěznou branku a zajistil Bilbau tak trochu nespravedlivé tři body za vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Getafe CF - UD Almería 4:2

07.05.2008 20:00

Góly: 33. Juan Ángel Albín, 62. Manu Del Moral, 68. Manu Del Moral, 75. Esteban Granero (pen.) - 4. Albert Crusat, 11. Lucas Licht (vl.)

Getafe předvedlo na domácím Coliseu Alfonsa Pereze parádní obrat. S Almerií sice prohrávalo po jedenácti minutách již 0:2, ale nakonec dokázalo vstřelit hned čtyři branky, jednu ještě v prvním a zbylé tři během čtvrthodinky ve druhém poločase, a zvítězilo 4:2. Domácí tedy získali tři body a opět odskočili sestupovým příčkám.

Hosté se ujali dvoubrankového vedení díky branky Alberta Crusata ze čtvrté a vlastního gólu Lucase Lichta z 11. minuty. Jenomže ve 33. snížil Juan Albin a ve druhém poločase obrat dokonali Manu s Granerem, když první jmenovaný se trefil dvakrát. Getafe má nyní na sestupové vody náskok pěti bodů a navíc je mezi ním a prvním sestupujícím vměstnáno dalších pět týmů, což znamená, že nejvyšší soutěž se bude s největší pravděpodobností v Getafe hrát i příští rok. Naopak Almeria díky prohře přišla o šanci zahrát si Pohár UEFA.

Aktivněji sice vstoupili do utkání domácí, když se hned po sedmi sekundách ke střele odhodlal Granero, ale míč skončil nad brankou. Nakonec to ale byla Almeria, kdo v úvodních minutách udával tempo hry. V 5. minutě našel Ireney Santos Crusata, jenž z blízkosti propálil bezmocného Abbondanzieriho. Getafe sice rychle odpovědělo střelou De La Reda, která mířila vedle, ale v 11. minutě zasadila Almeria domácím další ránu. Tentokrát v podobě vlastní branky Lucase Lichta a Getafe bylo na kolenou. Hostující brankář Almerii podržel ve 23. minutě, kdy skvěle zasáhl proti hlavičce De la Reda, ale o deset minut později již byl bezmocný, když na něj z bezprostřední blízkosti vypálil Juan Albin. Getafe tedy snížilo na 1:2 a do druhého poločasu šlo ještě s nějakou šancí na zisk bodů.

V úvodu druhého poločasu nejvíce hrozil domácí Esteban Granero, jenž několikrát prověřil brankáře Cobena. Také De la Red na něj vyslal nebezpečný pokus, ale Cobeno v prvních minutách Almerii podržel. Kýženou branku nakonec Getafe vstřelilo v 62. minutě, kdy Cobeno nestačil na Del Moralovu střelu. Domácí stále útočili a Diazově hlavičce ke gólu příliš nechybělo. V 68. minutě opět zaúřadoval Del Moral, jenž obdržel přesnou přihrávku od Nobregy a přesnou střelou dokonal obrat. V 75. minutě si Getafe ještě pojistilo vedení, když byl v pokutovém území faulován Granero a vybojoval penaltu. Exekutorem se stál sám Granero a bezpečně proměnil. Domácí již vedení nepustili a po skvělém obratu získali tři body.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Sevilla FC 0:3

07.05.2008 20:00

Góly: 29. Federico Fazio, 65. Federico Fazio, 90. José Moratón (vl.)

Sevilla v klíčovém duelu na Estadio El Sardinero v Santanderu jasně přehrála tamní Racing 3:0 a minimálně do zítřka se posunula na čtvrtou příčku, zajišťující Ligu mistrů a přeskočila tak Racing Santander, jenž klesl na šestou pozici. Utkání mělo poměrně jasný průběh, ale vše mohlo být jinak, kdyby v 15. minutě proměnil domácí Duscher penaltu. Jenomže Duscher nedal a Sevilla poté již domácím nedala šanci a díky dvěma brankám Fazia a vlastní brance Moratóna v závěru zápasu zvítězila.

Domácí Santander vstupoval do utkání s vědomím, že případná výhra je může přiblížit Lize mistrů. Byla to ale Sevilla, kdo do utkání vlétl jako vítr a promarnil dvě obrovské šance. Nejprve pálil z voleje ze šesti metrů mimo Renato, když mu míč z trestného kopu přesně adresoval Dani Alves. Následný pokus Luise Fabiana z podobné pozice byl zablokován obráncem Cesarem Navasem. Racing poté mohl tato zaváhání krutě potrestat, když byl odměněn penaltou poté, co Dragutinovič zahrál v pokutovém území rukou. Jenomže Aldo Duscher zklamal a stále platil bezbrankový stav.

Neproměněná penalta mrzela domácí ještě více ve 29. minutě, kdy zahrával rohový kop Dani Alves a přesným centrem našel Frederica Fazia, jenž hlavičkou nedal brankáři Tonovi šanci. Na druhé straně měl na kopačce vyrovnání Mohamed Tchite, ale brankář Palop si s jeho střelou s problémy nakonec poradil. Těsně před přestávkou mohl ještě navýšit náskok hostů Frederic Kanoute, ale jeho střela trefila pouze boční síť.

V úvodu druhého dějství musel proti hlavičce domácího Oriola zasahovat Palop. Od Racingu to ale bylo vše a iniciativu převzala Sevilla, která zvýšila vedení v 64. minutě, kdy opět zafungovala spolupráce mezi Alvesem a Faziem. Na začátku akce byla opět standardní situace, tentokrát volný přímý kop. Centr našel podobně jako při první brance obránce Fazia, jenž se ani napodruhé nemýlil. Domácí korunovali nepříliš povedený výkon v 81. minutě, kdy musel hřiště předčasně opustit po druhé žluté kartě Ayoze. V nastaveném čase si ještě přidal vlastní branku domácí náhradník Moratón a stanovil konečný výsledek 3:0.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - Villarreal CF 0:2

07.05.2008 20:00

Góly: 54. Nihat Kahveci, 82. Guillermo Franco

Villarreal dokázal poněkolikáté v sezoně vyhrát utkání, v němž rozhodně nebyl lepším celkem. Tentokráte "Žlutá ponorka" dokázala vyhrát na El Nuevo Colombino, kde porazilo domácí Huelvu. Recreativo tak v tabulce zůstává na osmnácté sestupové pozici, druhý Villarreal po čtvrtém vítězství v řadě zvýšil náskok na třetí Barcelonu na sedm bodů, katalánský celek však má před sebou ještě duel s Realem Madrid.

Úvodní pětadvacetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla, bojovalo se převážně ve středu hřiště a diváci tak žádnou šanci neviděli, až v 26. minutě dostal kvalitní přihrávku od Aitora útočník Sinama Pongolle, poradil si s těžkopádným stoperem Godinem a z hranice pokutového území pálil do břevna hostující branky. O dvě minuty později to byl znovu francouzský kanonýr ve službách Recreativa, jenž se dostal ke střele, tentokráte však z úhlu pálil mimo. Agilní Pongolle byl i u další akce domácích, Francouz si pohrál s obránci Villarrealu a dokázal přesně nahrát nabíhajícímu Rubenovi, jehož skvělým zákrokem vychytal hostující gólman Diego Lopez. Aktivnější fotbalisté Huelvy se dostali do další příležitosti osm minut před koncem prvního poločasu, Gerard našel Pongolleho, který ani napotřetí nevyzrál na brankáře Diega Lopeze. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, Huelva byla lepší, nedokázala však využít ani jednu ze svých šancí.

Hosté vystřelili poprvé na bránu až v 54. minutě a hned z toho byl gól! Nihat Kahveci se z přímého kopu ze vzdálenosti pětadvaceti metrů trefil přesně k tyči a fotbal tak znovu ukázal jak může být nespravedlivý – 0:1. Tento gól domácí hodně položil a od inkasované branky se jen těžko dostávali do šancí, do kterých se tak snadno dostávali v prvním poločase. Hosté dobře bránili a spoléhali na rychlé protiútoky, jeden z nich se jim nakonec povedlo dovést do úspěšného závěru, když si v 83. minutě narazil míč Nihat s Cazorlou, druhý jmenovaný potom našel přesnou přihrávkou střídajícího útočníka Franca, jenž uklidil míč do domácí branky a definitivně rozhodl o osudu utkání.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Levante UD 1:0

07.05.2008 20:00

Góly: 87. Riki

Díky gólu Rikiho z 87. minuty, si Deportivo La Coruňa připsalo vítězství 1:0 nad Levante. U gólu asistoval Manuel Pablo a náhradník Riki zařídil pro svůj tým tři body.

Na první zajímavější šanci čekali diváci až do 21 minuty. Kanadský záložník De Guzman našel Bodipa, jeho lehoučkou střelu ale bez problémů lapil Manolo Reina. O minutu později zahrozili domácí znovu, Lafitovu střelu ale zblokoval Rubiales. Domácí měli v první půli velkou převahu, Levante se nezmohlo navíc, než na pár dalekonosných střel, jako třeba pokus Rigy. Deportivo ani Levante se v první půli do sítě netrefili.

I po přestávce měli převahu domácí hráči, Bodipo jen těsně nedosáhl na střílenou přihrávku Pabla. Deportivo útočilo, se zakončováním už to ale slavné nebylo. V 59. minutě odešel ze hřiště Alberto Lopo a nahradil ho útočnější Juan Carlos Valerón. Bodipo byl znovu blízko gólu, nemířil ale přesně. Na jediný gól zápasu se čekalo do 87. minuty. Manuel Pablo nacentroval a Riki dopravil míč do sítě. Deportivo zvítězilo nad Levante 1:0.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Zaragoza 1:0

07.05.2008 20:00

Góly: 20. David Silva

Valencia porazila v důležitém záchranářském utkání Zaragozu 1:0, jedinou branku utkání vstřelil David Silva, který utkání nedohrál, neboť pár minut před koncem uviděl červenou kartu. I přesto však Netopýři dokázali podruhé v řadě vyhrát na domácím stadionu a velmi se přiblížili k záchraně. Naopak Zaragoza po čtyřech duelech prohrála a na šestnácté pozici s jednobodovým náskokem na sestupové příčky ji čeká perný závěr ligové sezony. Los Ches jsou čtrnáctí.

V úvodu utkání byla k vidění velká nervozita u obou mužstev, první šanci si vypracovali domácí, David Villa se svojí individuální akcí neuspěl, stejně jako na druhé straně Ricardo Oliveira. V 21. minutě přišla rozhodující akce utkání, Baraja našel Silvu, jenž si zpracoval míč a přesnou ranou na vzdálenější tyč poslal Valencii do vedení. O pár minut později to byl znovu Silva, který se dostal po přihrávce Joaquina ke střele, tentokráte mířil talentovaný záložník mimo hostující branku. Hosté se snažili vyrovnat prostřednictvím Sergia Garcii, s jehož pokusem si ale poradil Hildebrand.

Do druhého poločasu nastoupil do sestavy Zaragozy bývalý miláček fanoušků Valencie Pablo Aimar, jenž právě na Mestalle strávil nejlepší roky své kariéry. Ani on však nedokázal najít recept na domácí obranu, stejně jako Gabi, který svojí střelu poslal těsně vedle Hildebrandovi branky. Ani Ayala, další bývalý hráč Valencie nedokázal hlavou trefit prostor mezi třemi tyčemi valencijské branky. Valencia zahrozila v podobně střely Davida Villy, ale brankář Cesar byl připraven zasáhnout proti ráně španělského kanonýra. Pět minut před koncem byl za protesty po druhé žluté kartě vyloučen střelec branky Silva, Netopýři si ale i v deseti dokráčeli za vítězstvím.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 4:1

07.05.2008 22:00

Góly: 13. Raúl, 21. Arjen Robben, 63. Gonzalo Higuaín, 78. Ruud van Nistelrooy (pen.) - 87. Thierry Henry

Real Madrid prokázal ve 36.kole Primera División letošní ligovou hegemonii a v očekávaném derby s Barcelonou přejel katalánský klub 4:1. Bílý balet potvrdil dobrou formu z posledních zápasů a k vítězství došel soustředěným výkonem, který kontrastoval s bezmocí Barcelony. Loňský vícemistr tak po porážce musí do předkola Ligy mistrů.

Utkání začalo špalírem pro nového mistra La Ligy, který vytvořili hráči Barcelony domácím hráčům. Real nastoupil bez potrestaného Cannarava pouze s jedním klasickým útočníkem a se zálohou ve složení Diarra - Gago - Sneijder - Guti - Robben. Hosté z Katalánska se museli obejít bez Milita, Deca, Iniesty a Eto'a. Středová řada měla složení Gudjohnsen - Yaya Touré a Xavi.

Staronový mistr začal aktivním presinkem, který málem vyústil v příležitost po vynucené chybě gólmana Valdése. První na branku Barcelony pálil Robben, na druhé straně nepřesně centroval Bojan. Pak už přišel první gól utkání. Po kombinaci Gutiho a Sneijdera se k míči dostal Raúl a ve 12. minutě byl Valdés na jeho střelu levačkou krátký. 1:0!

O pět minut později znovu chyboval barcelonský gólman, který vyrazil nevýrazný centr Gaga před sebe a Raúl jen o chlup nezakončil. Skóre se však měnilo ve 20. minutě, kdy po neexistujícím faulu Tourého na Ramose zahrával Guti přímý kop, na jeho centr si naskočil Robben a svým třetím gólem ve třetím utkání hlavou zvýšil náskok Bílého baletu.

Rijkaard vsadil vše na útok a poslal na hřiště Giovaniho místo Gudjohnsena. Barcelona měla ihned dvě příležitosti, nejprve po přiťuknutí Henryho pálil mimo Bojan, poté sám francouzský útočník poslal těsně vedle přímý kop. Katalánci hráli víceméně na čtyři útočníky s pouze dvěma záložníky, takže Real měl více příležitostí útočit přes méně krytý střed.

Ve 33. minutě pálil po přihrávce Sneijdera tvrdě Guti, ale Valdés byl připraven. Hlavnímu rozhodčímu se zápas příliš nepovedl, nechával bez potrestání zákroky na obou stranách, jako tvrdý skluz Márqueze na Diarru nebo na druhé straně bodyček Pepeho na Messiho. Ve 39. minutě střílel v krátkém sledu dvakrát Robben, první pokus zneškodnily rukavice Valdése a druhý šel nad branku.

Real měl velkou příležitost ještě ve 42. minutě, kdy pálil křížem Ramos a na jeho pokus mimo nedosáhl Raúl. Na opačné straně Krkič po průniku vykopl "krtka", což bylo posouzeno jako faul a následný přímý kop poslal Xavi těsně vedle. Bílý balet šel do kabin s dvougólovým náskokem a s lepším pocitem z předvedené hry.

Druhá půle začala šancí Bojana po centru vystřídavšího Sylvinha, ale jeho hlavičku odrazil na roh Heinze. Pak zůstal bez trestu výživný kop Sylvinha do choulostivých partií Ramose.. V 53. minutě pálil tvrdě Diarra, ale Valdés neměl problémy. Následně se domácí dožadovali penalty za zákrok Abidala na Raúla a hned poté střílel mimo opět Diarra.

V 56. minutě po brejku Realu přiťukával Guti Marcelovi, kterému skočil do rány Sylvinho. Brazilec se zranil při zákroku a jeho místo zaujal Edmílson. O minutu nato chyboval při vybíhání Valdés a Xavi jen tak tak vykopl z brankové čáry střelu Diarry.

Poté vyšlo střídání trenéru Schusterovi. Za Robbena nastoupil hrdina utkání v Pamploně Higuaín a po minutě na hřišti se prosadil. V dobré pohodě hrající Diarra nasadil svým soupeřům dvoje jesle a jeho přihrávku zužitkoval v 63.minutě "Pipita" ve třetí gól Realu. Barcelona byla v té době na ručník.

Další dobrou příležitost měl Marcelo, ale jeho tvrdou střelu pravačkou vyrazil Valdés na roh. Pak zahrozila Barcelona, kdy po průniku Messiho střílel po zemi Bojan, ale Casillas vyrazil. Následně se na trávník dostali Robinho s Van Nistelrooyem za Gutiho s Raúlem. Druhé střídání opět Schusterovi vyšlo, neboť po ruce Puyola ve vápně byl nařízen pokutový kop, který Holanďan v 77. minutě bez zaváhání proměnil.

Real se snažil dosíci po dlouhé době proti Barceloně pátý gól a měl k němu blízko v 80. minutě, kdy jen včasné vyběhnutí Valdése proti Van Nistelrooyovi zabránilo katastrofě. Na druhé straně střílel nebezpečně Messi, ale Casillas si s jeho střelou poradil, stejně jako o dvě minuty později s pokusem Henryho.

Nakonec Barcelona přece jenom čestný úspěch vstřelila. Postaral se o to nejlepší hráč Katalánců Messi, který přesnou přihrávkou našel Henryho a ten nezaváhal. Přesto krutá porážka od úhlavního rivala znemožnila Barceloně být lepší než třetí. K dovršení všeho byl za protesty v poslední minutě vyloučen po druhé žluté kartě Xavi. Výraz trenéra Rijkaarda během zápasu vystihoval vše... Real potvrdil titul šampiona a "utekl" Barceloně na 17 bodů.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 0:2

08.05.2008 21:00

Góly: 27. Sergio Agüero, 30. Diego Forlán

Atlétiko Madrid vyhrálo na hřišti Espanyolu a je už jen krůček od historické účasti v předkole Ligy mistrů. Espanyol se naopak dál propadá tabulkou, nyní je již jedenáctý. Domácím chyběl především stoper Daniel Jarque, v hostující sestavě dostal mladý Camacho opět důvěru v základu, když nemohl hrát Cléber Santana. Fans Espanyolu pískali na svého bývalého hráče Maxi Rodrígueze.

A domácí se pustili do dvého soupeře hned od začátku. Forlán střílel zdálky nad, průnik Aguera zastavil obránce Zabaleta. Na druhé straně zamířil mimo branku i Riera. Ve 14. minutě chtěl domácí Luis García penaltu, ale sudí posoudil zákrok Antonia Lópeze jako čistý. Ve 27. minutě se už měnilo skóre. Trestný kop Aguera ještě Lafuente zneškodnil, po rohovém kopu Pabla Ibaňeze se už mladý Argentinec Aguero nemýlil a rozvlnil síť za Lafuentem poprvé. Po půlhodině už to bylo o dvě branky, když chyboval právě domácí brankář. Takže centr Antonia Lópeze snadno zasunul za záda gólmana Diego Forlán. Hosté byli při chuti, po přihrávce Luise Garcíi zastavil další Forlánovu střelu Lafuente. Do kabin vyprovázel domácí fotbalisty pískot tribun.

Ale ani po změně stran to pro Espanyol nevypadalo lépe. V 52. minutě se naopak do šance dral Maxi, ale Lafuente vyběhl a míč mu nenechal. Po chybě Torrejóna si další nebezpečnou střelu vedle připsal Forlán. V 54. byl vystřídán neefektivní forward Espanyolu Ewerthon, nahradil ho Rufete. Atlétiko si ale pozorným bráněním vedení hlídalo. Domácí zahrozili jen průnikem Corominase, který ale o míč nakonec přišel, trestný kop Luise Garcíi šel nad. Naopak v 78. minutě pálil z voleje po trestném kopu Maxi a balon se odrazil od břevna Lafuenteho branky. O dvě minuty později trefil hostující Luis García z trestného kopu znovu břevno! Atlétiko s přehledem vyhrálo a zůstalo na čtrvtém místě tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid36263777:3281
2.Villarreal CF36225959:4071
3.FC Barcelona361810869:3764
4.Atlético Madrid361871164:4461
5.Sevilla FC361841469:4858
6.Racing Santander361681241:4156
7.RCD Mallorca361314963:5053
8.Deportivo La Coruña361571446:4452
9.Athletic Bilbao3613101339:3949
10.UD Almería3613101339:4249
11.Espanyol Barcelona361391442:4848
12.Real Betis3612101444:4846
13.Getafe CF361291543:4745
14.Valencia CF361361740:6045
15.Real Valladolid3611101541:5643
16.Real Zaragoza3610111546:5641
17.CA Osasuna361171835:4240
18.Recreativo Huelva3610101637:5940
19.Real Murcia36792032:5830
20.Levante UD36752430:6526

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (133)

Přidat komentář
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

taky názor...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho gólu..

Reagovat
smazaný uživatel

No proste najlepší večer!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A práve sa idem rozbiť na jednu chatu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nic nerozbij, když tak jen sebe

Reagovat
smazaný uživatel

A jééé, a jéééé... Hoši děkujem!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho goalu, ale jinak nádhernej výkon, kterej moh klidně přinýst i výsledek jako proti Valladollidu...Bylo pěkný vidět Barcu trpět

Reagovat
smazaný uživatel

Nic se nevyrovná tomu pocitu, když Ronaldinhovi na SB uznale tleskali domácí fanoušci.

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa už jsem chtěl reágovat co to píšeš za blbosti že mu tleskali u nás na Stamforu, pak jsem si naštěstí uvědomil že Santiago má bohužel stejný iniciály

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça!

Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça!

Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça!

Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça! Visca el Barça!

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid !!!

kámo

Reagovat
smazaný uživatel

Hlahla.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se sem hodi oslavovat leda Real Madrid:-)

Reagovat
smazaný uživatel

No, o nic nejde, ale jistou úroveň by ty naše výkony mít měly. Tohle už je trochu moc se mi zdá . Sic jsem to neviděl, ale z informací, co se mi dostaly do ruky to byla dost katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to tedy byla, až na závěr, kdy jsme už bláznili a vůbec se nevraceli to bylo z vaší strany hodně špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Zs tak hrozné to nebylo, když vezmeme v úvahu, že tři ze čtyř gólů padly po hrubých chybách rozhodčího...

Reagovat
smazaný uživatel

jak dlouho tohle ještě potrvá? projdeme si vsechny kola la ligy a schvalne v kolika z nich si fanousci stezuji na rozhodciho?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jsem vašich zápasů vyjma LM a pár v lize neviděl, ale jestli jste někdy předvedli i horší výkon a někdo vás místama stejně, respektive ještě více mlel tak to potom musela být asi zkáza....

Reagovat
smazaný uživatel

Horší určitě byl výkon na Betisu... Jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám moc jsem vašich zápasů neviděl tenhle nevyjímaje, ovšem tohle je El Clásico a tam se to "cení" víc než někde na Betisu. Já myslím, že pohled na Franka byl taky hodně vypovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna pohled na Franka byl mnohem více vypovídající proti Betisu.

Teď se hráči snažili, ale zkrátka se nedařilo, byla tam herní křeč, hodně neštastných odskoků, ztráta sebedůvěry atd. atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasazení!!!

Reagovat
smazaný uživatel

S nasazením jsem byl spokojen, ale zkrátka to nešlo, nic se nedařilo, často míč odskočil do autu ve chvíli, kdy by kterýkoli jiný dne došlo k běžnému zpracování atd. atd... Naprosto ilustrativní bylo jak Bojan běželdo otevřené obrany, chtěl udělat poslední pokopnutí míče před nahráním na úplně volného Giovaniho a ten balón si ukopl moc a naprosto zbytečně hop ztratil. Jindy by se to nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nasazení hráčů hostů a domácích bylo úplně v jiné rovině, ale tomu se ani nedivím v téhle situaci, která se v počátku utkání zrodila.

Reagovat
smazaný uživatel

NA první pohled to tak určitě vypadalo, nciméně pravda to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtě nebo nechtě, to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Neoznačuj tvé subjektivní pocity založené na neznalosti za fakta.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš to samý. Každopádně tenhle miniřetězec spěje do labyrintu, takže moudřejší co?

Reagovat
smazaný uživatel

Já neustoupím, takže pokud chceš ustoupit a potvrdit, že výjimka potvrzuje pravidlo, tak prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Čti, mluvím o ustoupení???

Reagovat
smazaný uživatel

V středu, kde ja tato hra žádoucí a nejdůležitější, jste neměli šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o tom jaksi nemluvím, ono s dvěma záložníky proti čtyřem to je poměrně logické že...

Zas pleteč jabka s hruškama.

Reagovat
smazaný uživatel

Viz dole, nasazení je ale nejdůležitější právě ve středu, tam se "nesmí" ztratit balón a nasazení středových hráčů rozhoduje o hře a je úplně u prdele jestli máš na lajně Messiho. Kdybys hrál fotbal roky, tak víš o čem mluvím. Ale je to tvůj názor a já ti ho nechám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty fakt pleteš jabka s hruškama, kde je nasazení důležité mě vůbec nezajímá, já mluvím o nasazení hráčů, ne o tom, ajk je tohle nasazení prospěšné a kde je více prospěšné a podobné kraviny.

Všchni maldí v útoku neskutečně makali, Touré odvedl oěpt neskutečné množství práce, Zambrotta dělal chyby ale makal, Márquez nevypustil jediný souboj, bohužel neksutečně sral rozehrávku, což je přitom jeho hlavní zbraň, o Puyolovi se nemusíme vůbec bavit. Nasazení chybělo Henrymu a Xavimu, u kterého je to ale otázkou herního stylu a makat na doraz, dohrávat souboje a podobně u něj nikdy neuvidíme... což je ostatně škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor, ty pořád s hruškama a s jablkama, já netvrdím, že jste nemaakali a odchodili to, jen to nasazení z naší strany bylo někde jinde, my jezdili po prdeli daleko víc než vy, nebo chceš říct opak?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano chci a celou dobu říkám, Márquez, Touré, Puyol, Zambrotta, Abidal - makali opravdu na plno ,dřeli, šli do každého souboje na plno. To stejné mladíci v útoku, u kterých to ani nemůže být jinak, bývá to jejich největší zbraň.

Messi pak je kapitola sama o sobě, jak neuvěřitelně pozvedl zničený tým ke konci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano makali, ale fyzicky vybaveni jako Wesley, Heinze, Pepé, Ramos, Gago, Diarra nejsou ani náhodou. A to společně s vynikající taktikou Schustera bylo rozhodující. To je víc než jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou tak fyzicky vybavení.

Tak to je ovšem argument na "nasazení" jako hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

No v čem je tedy nasazení? Z většiny tvořeno fyzickou kondicí. Ti hráči vás prostě fyzicky vyčerpali a tedy zmizelo automaticky stoprocentní nasazení. Neber to jako pojmy, ale zkus si to někdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už nezachráníš nějakým domýlšením a fyzickými silami, když právě v závěru si tam ty vaše siláky začal MEssi vodit jedna radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže v tom závěru to bylo o fyzické kondici, měli jsem vás na lopatě, ale nemohli jsme. Skvělý. Čím dál víc mě to nutí psát, "zahraj si někdy fotbal".

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně mi to říkej, což je taky tvůj jediný argument (i kdžy vlastně ani ne, protože jsem fotball samozřejmě hrával), když jsi debatu o nasazení očividně prohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, můj JEDINÝ argument, dnes válíš, ehm. Jdu spát, nechtěl jsem se s tebou hádat o nesmyslech, začalo to jako normální diskuze. Dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jdi spát, já si zkusím zahrát ten fotbal, jak říkáš. Dříve jsem byl opravdu hodně hubený, od té doby jsemi něco přobral ,tak snad budu moc hrát konečně i s nějakým nasazením, tedy dle tvé logiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda neber to takhle, já řekl svou pravdu, která mi byla vtloukána od mládí jako jediná nejdůležitější pravda ve fotbale a ta dnes očividně zvítězila. Nechť rozsoudí ostatní, bereš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou pravdu? Že lépe fyzičtí hráči hrají automaticky s větším nasazením? Protože to je to, co tady tvrdíš (možná nechtě, což je pravděpdoobné, protože je to hrozná blbost, ale tvrdíš).

Reagovat
smazaný uživatel

Skončeme to. Ahoj

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda je, že Schuster vyškolil vyhaslého Rijkaarda na plné čáře a bravurně dokázal uhádnout směr, jakým se zápas bude vyvíjet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je ovšem hláška.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejpravdivější za celej večer, Rijkaard se vyznamenal, hlavně s tím Guddym. Ten zápas vám prohrál Rijkaard, nám vyhrál Schuster, zahustil střed a zničil vás právě tímto prostorem. Tohle musíš vidět i ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu snad nevěříš, nějaké vyškolení za status quo.

Barca je prostě v obrovské krizi, Real zrovna po zisku titulu a ty tu mluvíš o nějakém taktickém vítězství vašeho trenéra, zpátky na zem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda to je ale fakt, pomineme-li krizi, už jak může stáhnout Guddyho za Giovanniho?Schuster vás nenechal hrát váš fotbal, protože vám zhustil střed i přesto, že byly varianty hrát tak jako po celej rok. Proč asi měnil rozestavení s třema útočnýma hráčema? Protože vyčetl vaši silnou hru středem, dal tam čtyři středový hráče a vygumoval vaši rozehrávku. Já chápu, že máš svou hrdost, ale tohle je jasný jako facka.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto, že byly potřeba dát dva góly, že Gudjohnsen v záloze vedle Xaviho nefungoval a že vzhledem k obrovskému počtu zraněných neměl dalšíáho záložníka...

Ostatně po střídání je výsledek 2:1, z toho jeden gól naprosot nesmyslné penaltě, před střídáním 2:0, takže mi tu prosím furt neopakuj, jak to bylo hrozné střídání, když obraz hry se nezměnil a výsledkově to bylo lepší potom.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo úžasná taktika, když si středem chodí jak na pouti, vyprázdním střed ještě více. A výsledkem potom to nezachráníš, to co si s váma ve středu dělali v druhým poločase byl jen důkaz mýho tvrzení. Sorry, ale fotbalově jdeš na to strašně laicky.

To, že jste tam neměli koho dát je věc druhá, ale střídání Guddyho bylo v rozporu se základní logikou fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje si tu na fotbalového experta přes taktiku, když všichni víme, že jím orapvdu nejsi.

CHodili si jak na pouti, což je sice fajn, ale výsledkově se to neprojevilo, takže máš holt smůlu.

To, že tam Rijkaard neměl koho jiného dát není věc druhá, je to věc zásadní, zvláště pro tu tvou taktiku, když už jsi chytil tu slinu a chceš si tu hrát na experta.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tuhle základní věc ve fotbale nechápeš, tak jsi ho bohužel nikdy nehrál a tedy ti to nikdo neřekl, nebo plácáš bábovičky ze suchého písku. Promiň, ale nevede to nikam, buď o taktice nic nevíš nebo to nechceš přiznat a objevovat tohle v tobě mě nebaví.

Reagovat
smazaný uživatel

S Guddym za dvacet minut 0:2, střídánmí Rijkaarda a do poločasu už žádný gól a vlastně ani žádná pořádná šance. Ještě že jsi tak takticky vyspělý a označíš to za hrozné střídání, to asi ty obrovské zkušenosti ve fotbale.

JE jinak celkem srandovní, jak jsi s úspěchem nabral serbvědomí a začal sis tu hrát na taktického experta, zrovna u tebe to působí hrozně křečovitě a nepřirozeně.

Reagovat
smazaný uživatel

"S úspěchem", tak to byl pokus jako hrom. ::lol: Nemyslíš to vážně nebo jo? Snad se tak tady nezeměšníš, nemáš to za potřebí.

Jinak odpovídat ti nebudu, napsal jsi úplně to samé co ob-příspěvek předtím, což znamená, že už nemáš co napsat a diskuze nikam dále nevede.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže zase jsi neuspěl, tak aspoň napiš, že jsi taktický expert a že to musíš vědět a že fakta, kteár jsem řekl, vidíš jakožto expert jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechť posoudí jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

No jiní mě popravdě celkem nezajímá, fakta hovoří pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je tvůj problém. Serem na to, není východisko.

Zase za rok třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale přijdu i když prohrajeme, nedělej ze mě sketu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že zrovna ty ses tady nedávno při jakémsi neúspěchu náhodou neobjevil, ale tak to je tvá věc, stejně jak to, že se fcbéčko ani nedíval na clásico.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se neobjevuju již delší dobu, nebo chceš říct, že se tu u úspěchů letošních objevuju?Mám k tomu svě důvody se tu neobjevovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Však říkám, že je to tvá věc, místní fanoušci Barcelony, kteří se přestali dívat, taky mají plno důvodů a já je za to nechci soudit, i když radost z toho nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ten důvod klidně napíšu, nebaví jednostranná diskuze, kdy všichni opačného názoru mají sníženej intelekt. Fanoušci Madridu tohle nikdy nedělali, je to dáno i historicky daným faktem obou táborů, proč je Madrid "namyšlenej a nad věcí" a proto nenáviděn; i lidmi v Katalánsku, kteří jen málokoho přijmou za vlastního, ale za to fotbalově Barcelona snahou být hlavně co nejkrásnější i za cenu neúspěchu. Vytvořili jsme si tady v ČR hezkou španělskou fanouškovskou scénu a stejně jako se nikdy nepochopí fanoušci těchto klubů ve španělsku (kde je to daleko silnější), tak se nemůžeme setkat s porozuměním si tady u nás. Ono to možná jde, jelikož tady tenhle aspekt není tak silný a lidksým jednáním to jde napravit, ale dva takhle zarytí fans těchto klubů si nemohou nikdy porozumět. Určitě chápeš, to co se ti snažím říct.

Reagovat
smazaný uživatel

A právě z tohohle důvodu se podle mě zarytí Madridisti z tohohle skvělého webu stáhli. Vy jste hold temperamentní "katalánská" krev.

Reagovat
smazaný uživatel

Stáhlo se stejěn madristů jako barcelonistů, takže plácáš, jako obvykle, kraviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem z jiných důvodů.

Reagovat
smazaný uživatel

To si jen namlouváš, odešli,stejně jako madristi na klubové forum...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale z jiných důvodů. To něřešme

Reagovat
smazaný uživatel

Taky co čekat, když vystřídá Rijkaard Guddyho za Giovanniho.

Reagovat
smazaný uživatel

chyba rozhodčího byla tak v penaltě......

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řek 2..

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že ses nedíval.

Reagovat
smazaný uživatel

Dr. Kyslík Sledovali jsme stejnej zápas? Vymlouvat se, vymlouvat se...jde přiznat, že jsme hráli o dvě třídy líp? Asi ne... Ale Madridistům radost nezkazíš

Reagovat
smazaný uživatel

Vymlouvat? Však jste byli jasně lepší a vyhráli poprávu, ale výkon rozhodčího byl zkrátk tragický, Guti naprosto jednoznačně a úmyslně faulovam u prvního gólu Márqueze, penalta byla asi hloupý vtip...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím k čemu ty omluvy...Řeknu to takhle, kdyby Barca hrála dobře, nemusí se vůbec na nějakého rozhodčího ohlédat.

Naprosto otřesný výkon, nehodný Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta jasná, Raúlovo gól ač se Marquez snažil filmovat byl regulérní, na Higuainovu jsem nic neregulerního neviděl...Robbenovo goal byl rozehrán po trošku přihranym faulu na Ramose...Jinak rozhodčí i vám lehce pomoh, nemůžu si to přesně vybavit, ale bylo to u nás v pokutovym a taky se dalo pískat. Takže zas nevytvářej na neutrální fans, že je ta prohra strašně neregulérní, Doktore!

Reagovat
smazaný uživatel

Nauč se číst, Gutiho faul jasný, Puyol si kryl jen obličej, penalta v žádném případě.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ho Guti vzal přes balón, na GolTV jdou ovšem takové situace blbě posuzovat. Puyol si sice kryl obličej ale podle mě tam byl i jasný úmyslný pohyb rukama a navíc si krýt při takovém balónu obličej, no nevím, zvláště u Puylola mi to moc nesedí. Co bylo neregulérní na gólu Robbena? Zákrok na Ramose? Naprosto stejný případ jako udělal Gutti na Messiho a taky se pískalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Přes balón? Já myslím ten zákrok jak kopl do Márqueze když míč už byl dávno pryč, to si musíš s něčím pléíst, protože to bylo očividné a nepochybně úmyslné.

Když si kryješ obličej, tak tam logicky pohyb a úmysl si ten obličej krýt je, to ale na věci nic nemění.

Ramos měl letecký den, Abidal neudělal žádný pohyb protim, naopak uhnul (což Ramsoe překvapilo a hodil rybičku), Guti naopak měl jasný pohyb proti Messimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kily mi napsal: U letecký společnosti seramos si asi zarezervuju dvě letenky do španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

Robbenovo goal byl rozehrán po trošku přihranym faulu na Ramose

letecká společnost Seramos (by mě zajímalo, na kolik u něj vyjde jedna letenka na dovolenou do Španělska) si dobře kopla míč a okamžitě skočila směrem na soupeře, který se ještě uhýbal,aby to rozhodčímu bylo jasné, to je podle tebe jenom trochu přihrané? Penalta se taky kopat neměla, Puyol si kryl obličej a v takovém případě by se pískat nemělo, ale je to na rozhodčím, navíc v tu chvíli jeho rozhodnutí už nic neřešilo, zápas byl rozhodnutý.

jinak gratuluju Realu k titulu, letos byl opravdu nejlepší a v lize neměl konkurenci, což potvrdil i včera. Jeho největší soupeři (Barcelona, Sevilla, Valencia) se z boje o první místo vyřadili sami, ostatní kluby na titul nemají a ještě několik let ani mít nebudou. Real vyhrával a dokázal vyhrát i v takových zápasech, v nichž nebyl lepší. Z Realu začíná opět jít strach, toho se trochu děsím, i když nás se boj o titul příští sezonu týkat asi nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Higuaín dal za 4 zápasy 4 góly. Za 89 minut .

Reagovat
smazaný uživatel

Čímž si stejně jak loni získá angažmá i na další rok, aby zase zabral na poslendích pět zápasů a jinak byl spšíe přítěží...

Reagovat
smazaný uživatel

Věk, není to Messi, ale ty bys ho s jeho srdcem do klubu nebral?To angažmá si zaslouží víc než ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dojem bývá důležitější než první, Higuaín tu zase bude nějakou dobu oblíbený, ale opět hraje dobře jen poslendích pár zápasů, což je málo a Real je poslední klub, kde se hraje na srdce.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ta poslední věta je pěkná píčovina.

Reagovat
herbage

každý klub má hráče klubisty a zrovna letos a loni se hráči Realu semkli a týmovými kvalitami, ne kvalitami jednotlivců udělali dva tituly. Ještě řekni, že takový Raúl pro klub nedýchá, to samí Casillas, Guti, dřív Hierro. Vy zase máte Puyola, Valdése, Xaviho, možná Iniesta, Messi, Bojan jinak většina lidí v obou týmech jsou žoldáci, kteří se ale chovají profesionálně a ke klubu loajálně. Ono když se daří, tak jsou včichni hend největší klubisti, oni ty krysy vylejzaj, až když se loď potápí.

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas určitě ano, o těch zbylých dvou o tom dost pochybuju.

Každopádně prosím neplést Raúla mezi odchovance, stejně tak neplést Barcelonu s Realem, zcela objektivně se nedá popřít, že v téhle oblasti je prostě Barca mnohem dál než REal a vždycky byla. Stejně jako je Real dál ve schopnosti získávat prachy.

Reagovat
herbage

Raúl pro klub dýchá, ne že ne. Mezi odchovance jsem ho neřadil, ale v podstatě bych mohl, zaláží od kterého věku bereš hráče jako odchovance. Vrcholovej fotbal ale hraje celou kariéru v Realu a určitě by jinam nepřestoupil, proč taky, že. U věhlasnějších klubů je problém s klubisty, protože se čakají jen ty největší úspěchy a kvůli tomu se kupují jen ti nejelpší hráči a na odchovance se jaksi nedostává. Třeba to samí u nás Sparta a Slavie, Sparta má více peněz, ale nedává šanci tolika odchovancům, nicméně by bylo pošetilé tvrdit, že jsou slávisti větší srdcaři, takhle to není. Ono neexistuje objektivní měřítko oddanosti klubu, proto byhc se pdoobným soudům a generalizováním vyhnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se klidně vyhni, ale sitauce je taková, že Barca je v tomhle jinde.

Hlanvě proto, že reprezentuje celý jeden národ, proto tam odchovanci, tedi ti, co v Katalánsku vyrostli, zvláště pak přímo katalánci znamenají hrozně moc.

Prostě tohle nemůže srovnávat se spartou a slávií, to je snad blbý vtip, dva stejné pražské kluby, nic víc, nic míň.

Reagovat
herbage

no to je fakt, národnostní hledisko jsem nezohlednil, tam ten fotbal berou trošku jinak. Podobný to bude asi i v Glasgow, tam ale je to víc v náboženský rovině

Reagovat
herbage

Tu penaltu bych taky nepískl, bylo to hodně nectlivý, kryl is obličej, nicméně by po centru padl gól tak jako tak, takže je to jedno. to spíš jsem nepochopil neuznání gólu po centru Marcela, nejdřív jsme myslel, že už míč nestihl na hřišti a pak z opakovčky mi došlo, že to byl možná ofsajd, hodně těsný. V zájmu fotbalu, by se mělo pokračovat v akci, diváci chodí na zápasy kvůli gólům

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha ujasněme si termín "neuznaný gól"... rozhodně se to nevztahuje na situaci, kdy je odpískán konec akce, všichni přestanou hrát a jeden z hráčů naštvaně popostrčí balón do brány.

Reagovat
herbage

no je pravda, že přes čínský či japonský komentář jsem pískání rozhodčího vůbec neslyšel, ale s největší pravděpodobností by góly po obou akcích padly

Reagovat
smazaný uživatel

Gól by určitě nepadl, přestal hrát jak Valdés tak Sylvinho, kteří by se k míči podle všeho dostali (na 90% Valdés).

Ostatně ofsajd (malý) to byl, ale to je zas jiné téma, každopádně označit to za neuznaný gól je strašná volovina.

Reagovat
herbage

řikám, nevím kdy to přesně pískl, ale podle toho, že ostatní ještě hráli to msuelo být těsně před nebo po centru a vstřelit gól do prázdný by nebyl zas až tak takovej problém, i když kdo ví. Každopádně máš pravdu, že se nejedná o neuznaný gól, jestli chceš mluvit naporosto správně terminologicky, ale snad si rozumíme, o co mi šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumíme, ale ono to opravdu působí odlišně, když se řekne neuznaný góll a situace, která se ve skutečnosti stala.

Reagovat
smazaný uživatel

Real hral asi najlepsi zapas v sezone.

Najlepsi hrac na strane Realu bol suverenne Marcelo, chvilkami som si myslel, ze vidim R. Carlosa. Dufam, ze sa natrvalo usadi v zostave a vytlaci z hlavy Schusterovi ideu Heinzeho nalavo.

Dalej by som chcel poznamenat, ze toto nebola Barca, to bol modry tim v treningovom zapase.

Jednoznacne musim vzdat hold Messimu, on kope inu ligu.

a konecne fungoval stred Diarra, Gago, sice Schuster pred sezonou avizoval, ze na dve DM hrat nebude, velakrat hral, takto dobre spolu hrali iba vo Valencii, inak to bola vacsinou tragedia.

MOzno si ma niektori pametaju ako kritika Raula, dufam, ze si moje argumenty pametate, lebo teraz som videl konecne presny opak toho kritizovaneho Raula, opat hral to, co hraval pred sezonou 2003/2004. PARADA! Dufam, ze nu to este jeden, dva rocky vydrzi. Konecne ho nemusim kritizovat.

Bol to vynikajuci zapas, je len obrovska smolu, ze osemfinale LM narazilo na Real v nespravnej dobe, si myslim, ze s takouto formou by Real bol vo finale. Podla mna je Real silnejsi nez Manshit, aspon vedia prehrat Barcu.

Robben-parada!

Henry hral dobre.

a neviem, co si o tom mysli Dr. Kyslik, ale podla mojej mienky idealny stred zalohy je Iniesta, Deco a nie XAVI, mam pocit, ze hrava presne z rovnakych dovodov ako Raul, pretoze je domaci, zanieteny patriot. A takych velkokluby potrebuju, davaju im urcitu podu pod nohami.

Inak Zamrota velmi zle,ale dneska, inak hrava slusne. Ale prajem Barce ALvesa, s Messim naparavo budu diktovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno jsem tu psal zálohu pro další rok...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

101. pro 31.titul!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

104. pro Kyslíka a jeho nekonečně moc výmluv

Reagovat
smazaný uživatel

real byl minimalne o tridu lepsi a 4-1 je zaslouzenej vysledek , strasnej kotel ste dostali a ty ruddo nevim co si o sobe myslis , ale nechapu jak muzes napsat "manshit" ..kdyz narozdil od realu manchester vyštípal AS řím , když jste tak dobří přoč jste snima losli ? .. nemyslím si že by jste byli zas až tak dobří a nadávat do klubu kterýmu nefandíš je trošku pod úroven inteligentního fanouška , za kterýho jsem tě měl po tvým celkem solidním postu , trošku si srovnej názvy klubů než něco napíšeš na nějaký forum..

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady, obrovský úspěch Villarrealu nejlepší umístění v historii klubu. "Provinční " mančaft letos za sebou nechal giganta Barcu i nevyzpytatelné Atlético a Sevillu. Manuel dal dohromady skvělej mančaft, zkušenosti (Robert,Nihat,Guille,Marcos,Santi,Jon Dahl) + mladé (Matías,Diego,Giuseppe), můj názor je ten, že nezařazení Riquelmeho do mančaftu týmu spíše prospělo. Doufám že tým zůstane v celku do LM a příští sezóny, malé posílení - obrana bych nicméně uvítal. Avante Villarreal

Reagovat
Slejdy

Real

Reagovat
smazaný uživatel

Real uz zas vygral spanelskou ligu ale ze by ukazal v Lize mistru doufam ze jim to pristi rok vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka válí a Daniel Guiza opět řádil!!!Tenhle hráč je po zásluze nejlepším střelcem la ligy a udržuje si střeleckou formu po celou sezonu!!!!!!Bravo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sosna

jak to tady pročítám tak Dr.Kyslík je asi pěknej magor...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ou, to musí doktora, ale pěkně štvát. Taková persona ho označí za magora ... Doktore, nepudeš si to hodit?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sosna

cilem nebylo naštvat kyslika ale objektivně zhodnotit situaci.Ale to by mela takova persona jako jiri - fcb chapat...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, its really something wrong with Dr. Kyslík's head. Neobjektivní fanatik

Reagovat
smazaný uživatel

Proč to proboha píšeš anglicky?

Reagovat
smazaný uživatel

aby sme to my, neangličtináři nemohly přečíst asi

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle si dokáže přeložit i NEangličtinář. Znamená to něco jako "jsi divný, je s Tebou něco špatně". Samozřejmě mluvím jen ohledně Tvých "barca" postů

Reagovat
smazaný uživatel

Já umím anglicky poměrně dobře, jen nechápu, proč to píšeš anglicky, na což jsi mi neodpověděl.

Reagovat
smazaný uživatel

zajimalo by me kdo bude na konci na3pricce na4pricce a na5pricce

Reagovat
smazaný uživatel

3.Atletico

4.Barcelona

5.Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

SNAD!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele