36. kolo
07.05.2008 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Real Valladolid 1:1

Valladolid vyválčil v Seville bod za remízu 1:1 proti domácímu Betisu. Hosté si tak stále drží naděje na setrvání La Primeře, neboť na sestupové příčky mají náskok tří bodů. Zato Betis je již prakticky zachráněn.

Utkání začalo velmi aktivně, hlavně hosté měli až zběsilý nástup. Ve velmi slibných šancích se během úvodní pětiminutovky objevili Bartholomew Ogbeche, Marcos Aguirre a Oscar Sanchez Fuentes. Právě pokus posledně jmenovaného byl zřejmě nejvážnější, neboť Ricardo měl co dělat, aby vyrazil jeho ránu ze středu pokutového území. O několik minut později o sobě dal vědět také domácí Betis. K zastavení střely Davida Odonkora však byl potřeba pouze brankář Sergio Asenjo.

Nicméně, ani jeden z týmů nedokázal udržet nasazené tempo a hra se začala kouskovat a přesouvat do středu hřiště. Až několik minut před přestávkou se diváci na Estadio Manuel Luis de Lopera dočkali výraznějších šancí. Nejprve domácí David Odonkor trestuhodně přestřelil branku Asenji s velmi blízké vzdálenosti, poté domácí fanoušky vystrašil Ogbeche, jehož branka však pro ofsajd nebyla uznána.

Fanoušci "Pucela" se zlobili na rozhodčího Vázqueze ještě více pár minut po začátku druhého dějství, neboť odpískal pokutový kop ve prospěch domácích. Důvodem mu byla ruka Garcíi Calva, která jasně přišla do cesty Odonkorově střele. Mark Gonzalez penaltu s přehledem proměnil a poslal tak domácí do vedení. Nicméně Verdiblancos se moc dlouho neradovali, jelikož za deset minut bylo vyrovnáno. Vystřídavší Victor Fernandez napálil centr od Alberta Marcose rovnou za Ricardova záda.

Začínalo se znovu a oba týmy měli šance jít do vedení, ale ani jeden se jich nechopil. Ovšem v 80. minutě si hosté pěkně zavařili. Daniel Cifuentes dostal druhou žlutou kartu a musel se poroučet do sprch. Nicméně domácí nevyužili početní výhodu, naopak ještě Joseba Llorente napálil v poslední minutě břevno domácí branky. Valladolid tak udělal velký krok k setrvání ve španělské nejvyšší soutěži a veze si ze Sevilly bod za remízu 1:1.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele