36. kolo
08.05.2008 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 0:2

Atlétiko Madrid vyhrálo na hřišti Espanyolu a je už jen krůček od historické účasti v předkole Ligy mistrů. Espanyol se naopak dál propadá tabulkou, nyní je již jedenáctý. Domácím chyběl především stoper Daniel Jarque, v hostující sestavě dostal mladý Camacho opět důvěru v základu, když nemohl hrát Cléber Santana. Fans Espanyolu pískali na svého bývalého hráče Maxi Rodrígueze.

A domácí se pustili do dvého soupeře hned od začátku. Forlán střílel zdálky nad, průnik Aguera zastavil obránce Zabaleta. Na druhé straně zamířil mimo branku i Riera. Ve 14. minutě chtěl domácí Luis García penaltu, ale sudí posoudil zákrok Antonia Lópeze jako čistý. Ve 27. minutě se už měnilo skóre. Trestný kop Aguera ještě Lafuente zneškodnil, po rohovém kopu Pabla Ibaňeze se už mladý Argentinec Aguero nemýlil a rozvlnil síť za Lafuentem poprvé. Po půlhodině už to bylo o dvě branky, když chyboval právě domácí brankář. Takže centr Antonia Lópeze snadno zasunul za záda gólmana Diego Forlán. Hosté byli při chuti, po přihrávce Luise Garcíi zastavil další Forlánovu střelu Lafuente. Do kabin vyprovázel domácí fotbalisty pískot tribun.

Ale ani po změně stran to pro Espanyol nevypadalo lépe. V 52. minutě se naopak do šance dral Maxi, ale Lafuente vyběhl a míč mu nenechal. Po chybě Torrejóna si další nebezpečnou střelu vedle připsal Forlán. V 54. byl vystřídán neefektivní forward Espanyolu Ewerthon, nahradil ho Rufete. Atlétiko si ale pozorným bráněním vedení hlídalo. Domácí zahrozili jen průnikem Corominase, který ale o míč nakonec přišel, trestný kop Luise Garcíi šel nad. Naopak v 78. minutě pálil z voleje po trestném kopu Maxi a balon se odrazil od břevna Lafuenteho branky. O dvě minuty později trefil hostující Luis García z trestného kopu znovu břevno! Atlétiko s přehledem vyhrálo a zůstalo na čtrvtém místě tabulky.

Autor: Radek Nosil / www.goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že aspoň bod za remízu hoši vybojují. V sázce je mnoho. ATLÉTICO !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele