Primera División - souhrn 18. kola

10.01.2009, 22:00, aktualizováno 11.01.2009, 22:59
Komentáře a souhrny
Sevilla se opět vrátila na druhé místo díky výhře v La Coruňi. Třetí tak je Valencia, která absolovovala přestřelku s Villarrealem. Real vyhrál hladce 3:0 na Mallorce, Atlético nezvládlo domáví zápas s Bilbaem, Betis taktéž doma prohrál s Malagou. Gijon přehrál Valladolid a Numancia porazila Getafe. Espanyol zachránil v nastaveném čase alespoň bod ze zápasu s Almerií, Barcelona v závěru otočila utkání v Pamploně...

Deportivo La Coruña - Sevilla FC 1:3

10.01.2009 20:00

Góly: 34. Rodolfo Bodipo - 50. Luís Fabiano, 78. Renato, 90+3. Diego Capel

Sevilla dokázal vyhrát na La Coruňi, otočila zápas, i když hrála celou druhou půli jen o deseti hráčích. Drží se tak v popředí tabulky.

Konečné skóre znělo 1:3. Sevilla tak porazila Depor podruhé ve čtyřech dnech. První výhra byla v první utkání čtvrtfinále Španělského poháru na půdě Sevilly. Depor šel do vedení po trefě Bodipa, vyrovnal Luis Fabiano a chvilku před koncem rozhodl o zisku všech bodů pro Sevillu Renato.

První šanci měl hostující Luis Fabiano, ale střílel těsně vedle. Na druhé straně pálil po dobré akci Guardada nepřesně Bodipo. Napodruhé už byl Bodipo úspěšný, překonal Palopa na přední tyči a Depor vedl 1:0. La Coruňa byla při chuti, další šanci Bodipo zahodil střelou mimo, čtyři minuty před půlí navíc Maresca loktem trefil právě Bodipa a byl vyloučen.

I přes početní oslabení poslal kouč Sevilly na hřiště místo beka Crespa útočníka Kanoutého. A vyplatilo se. Kanouté oklamal Zé Castra, naservíroval míč Luisi Fabinaovi a ten srovnal skóre. To vše v 50. minutě. Zápas byl od té doby vyrovnaný, zdálo se, že žádný z týmů nechce opravdu vyhrát. Po uvolnění Capela a centru Kanoutého ale posunul Sevillu do vedení hlavičkou Renato. Pak se domácí gólman vyznamenal proti střelám Sergia a Lopa, v nastaveném čase tedy pojistil výhru Sevilly Capel. Po rychlém brejku mu na gól nahrál Jesús Navas.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 3:3

10.01.2009 22:00

Góly: 1. Rubén Baraja, 10. David Villa, 79. Edú - 45. Fabricio Fuentes, 76. Joseba Llorente, 83. Giuseppe Rossi (pen.)

Valencie doma v krásném utkání jen remizovala s Vilarrealem i přesto, že byla po většinu utkání nebezpečnějším musžtvem, ovšem trochu hloupá penalta v závěru jí seberala tři body. V tabulce se netopýři propadli na třetí pozici, Villarreal zůstává šestý.

Valencii se povedl vstup do utkání, když vstřelila branku hned v první minutě, kdy se prosadil středopolař Baraja. V páté minutě mohlo být vyrovnáno, Renan však vytáhl pokus Ibagazy na břevno, aby o minutu později hlavičkoval Gonzalo Rodriquez opět jen do břevna domácí branky.

V desáté minutě to bylo už 2:0, když Albelda skvělou přihrávkou vyslal Davida Villu, který si zasekl míč a levačkou na přední tyč prostřelil brankáře Diega Lopeze. O pár minut později zahrozili hosté, jmenovitě Rossi, který ale svůj pokus nasměroval jen do náručí Renana. Hrálo se ve velmi vysokém tempu, Ibagazovu střelu z dvacáté minuty opět lapil Renan. Ve 37. minutě si vytvořil Villarreal další velkou šanci, Llorente dokonce už svojí hlavičkou překonal Renana, jeho pokus mířící do branky ale na brankové čáře vyrazil Marchena.

O minutu později si vypracovali gólovou příležitost zase domácí, po Joaquinově rohu pálil Silva z voleje do břevna. I u další akce Valencie byl Joaquin, který nacetroval míč na nohu Maty, který trefil tyč hostující branky. Do třetice Joaquin, který zakončoval pro změnu sám, jeho individuální akce skončila tvrdou ranou těsně vedle branky Diega Lopeze. V samém závěru prvního poločasu Villarreal snížil na 2:1, po rohovém kopu zůstal nikým neatokovaný uprostřed pokutového územi Fuentes, jenž bezproblémů překonal Renana.

První šanci druhého poločasu měl hostující Cazorla, který úplně osamocený netrefil míč tak jak by chtěl a mířil mimo branku. Na druhé straně hřiště pálil po více než hodině hry Villa z voleje mimo hostující branku. V 74, minutě to byl David Silva, který skvěle našel svojí přihrávkou našel Villu, jenž ve vyložené šanci mířil nad branku. Na druhé straně vychytal Cazorlu v tváří tvář gólman Renan.

V 76. minutě se další hráč Villarrealu dostal sám před brankaře Renana, který tentokráte vychytal Llorenteho, ke kterému se však míč odrazil a od brankové konstrukce vyrovnal na 2:2. V 79. minutě se ale skóre opět měnilo, na centr Maty si naběhl Edu, který svojí hlavičku poslal přesně k levé tyčy hostující branky a Valencie se tak znova ujala vedení.

O dvě minuty později se dostal znovu Edu k hlavičce, tentokráte po centru Joaquina, brankář Diego Lopez předvedl skvělý zákrok proti Brazilcově hlavičce. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Godin, jenž ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 83. minutě Joaquin hloupě fauloval v pokutovém území Capdevilu a nařízenou penaltu proměnil Rossi.

Italský útočník mohl v 87. minutě poslat Villarreal do vedení, to by však svojí střelou musel překonat dnes výborného Renana. Na druhé straně hřiště musel předvést gólman Diego Lopez výborný zákrok proti Villove střele. Valencie v závěru přitlačila Villarreal, k brance to už ale nevedlo.

Více informací k zápasu

CD Numancia - Getafe CF 2:0

11.01.2009 17:00

Góly: 8. José Javier Barkero (pen.), 80. Daniel Díaz (vl.)

Numancie potřetí v řadě vyhrála na domácím stadionu, tentokráte to odneslo Getafe, které prohrálo na Nuevo Estadio Los Pajaritos 2:0. V tabulce se nováček letošní soutěže posunul na čtrnácté místo, naopak Getafe po třetí prohře v řade spadlo na třinácté místo.

Utkání hodně ovlivnilo vyloučení brankaře Getafe Roberta Abbondanzieriho už ve čtvrté minutě, kdy argentinský brankář srazil k zemi Exteberriu a uviděl od rozhodčího Alvareze Izquierda červenou kartu. První střelu utkání si ale připsalo Getafe, konkrétně Granero, který však branku netrefil. V osmé minutě ale skórovali domácí, z penalty se trefil Barkero. První poločas byl co se týče tempa a šancí velmi chudý. Hra se odehrávala především ve středu hřiště a diváci neviděli takřka žádné zajímavé akce.

Druhý poločas pokračoval podobným stylem, Numancie kontrolovala hru a dopředu se příliš nehnala, zatímco Getafe se v deseti jen těžko prosazovalo. Povedlo se to v 65. minutě střídajícímu Soldadovi, který po individuální akci protáhl brankáře Juana Pabla. Getafe čím dál tím více otevíralo hru a bylo otázkou času kdy se domácím povede brejk. Stalo se tak deset minut před koncem utkání, kdy se Aranda v pokutovém území dostal ke střele kterou tečoval do vlastní sítě stoper Getafe Diaz.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Madrid 0:3

11.01.2009 17:00

Góly: 3. Arjen Robben, 17. Raúl, 66. Sergio Ramos

Třetí vítězství v řadě dosáhl Real Madrid poté, co vcelku bez problémů porazil Mallorcu na jejím hřišti v poměru 3:0. Iker Casillas udržel čisté konto a kapitán Raúl oslavil svůj 500. zápas v bílém dresu gólem. Naopak Mallorca začíná mít vážné sestupové starosti.

Po rozporuplných výkonech začíná zvedat Real pod novým koučem Juande Ramosem hlavu. Důkazem byl zápas 18. kola na Ono Estadi proti Mallorce, který Bílý balet zvládl bez větších problémů a vyškolil Mallorcu z efektivity a dal zapomenout na nepříjemné momenty, který zažil na jejím hřišti v minulosti.

Oproti předpokladům nastoupil poprvé za Mallorcu v brance Aouate místo Luxe. Do obrany byl zařazen i David Navarro na úkor Jurada. Hosté zachovali vítěznou sestavu proti Villarrealu.

Real začal zčerstva a hned první střela na bránu skončila gólem. Ve 3. minutě přihrál v brejku Higuaín Robbenovi, ten si to namířil přímo k bráně a střelou mezi nohy překonal debutujícího Aouateho. Domácí odpověděli až za deset minut střelou kapitána Aranga, která šla vysoko nad.

I druhá střela Realu skončila v síti. Po akci Gaga s Robbenem si odražený míč stáhl Higuaín, vřítil se do pokutového území a naservíroval míč Raúlovi, který elegantním gólovým zakončením oslavil v 17. minutě půl tisícovky zápasů v dresu Realu.

Také třetí akce hostí zaváněla brankou. Ve 25. minutě pronikl zprava Robben, ale před Higuaínem zachránil Aouate. Real kontroloval utkání, fungovala mu obrana i střed zálohy a tak zápas plynul v poklidném tempu. Trochu vzruchu přinesly dvě situace z 35. minuty, kdy nejprve Casillas akrobatickou rybičkou zachránil před Webem a následně opět pronikal po straně Robben, ale dostal se s míčem až do zámezí.

Těsně před poločasem nastřelil Mario Suárez bombou jen Pepeho. Do šatny odcházeli více spokojení hosté.

Hned počátek druhé půle přinesl trochu vzruchu při jediném kiksu Pepeho v obraně, který ovšem jeho kolegové zažehnali. Pak pálil do Casillase Cléber Santana a na druhé straně nad Sneijder. Teprve 54. minuta přinesla první gólovku Mallorcy. Po centru Scaloniho a přiťuknutí Weba přehodil z první Arango Casillase i branku.

Pak měl šanci Robben, ale místo přihrávky volil typické sobecké vedení míče, které přišlo nazmar. Pak hlavičkoval do Casillasovy náruče Arango a Robben po průniku střílel s tečí Aouateho jen do tyče. Ve stejné 66. minutě padl třetí gól Realu. Gago místo střely volil centr přes celé vápno, do něhož se položil Sergio Ramos a opět mezi nohama překonal Aouateho, který marně reklamoval ofsajd.

Zápas byl rozhodnut, hosté kontrolovali průběh utkání, a tak řídké nebezpečí hrozilo pouze ze standardek. Jako v 78. minutě, kdy pálil z přímého kopu z dálky vedle Sneijder, nebo tři minuty před koncem po rohu Realu, kdy střílel do brankáře vystřídavší Huntelaar.

Real se vítězstvím posunul na druhé místo La Ligy, zatímco Mallorca bude muset zabojovat, aby setřásla sestupové starosti.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Recreativo Huelva 1:1

11.01.2009 17:00

Góly: 33. Jonathan Pereira - 43. Javier Camuñas

Ihned po zahájení zápasu se domácí chopili iniciativy a na svého soupeře tlačili jak se dalo. Otevřít skóre mohl už v 7. minutě Nikola Žigič, avšak na hostujícího brankáře Asiera Riesgona nevyzrál.

Na druhé straně se do slibné šance dostal Javier Camuñas. Proti němu však stál domácí brankář Toño a jeho střelu s přehledem zlikvidoval.

Poté se domácí znovu dostávali do tlaku. Výborně organizovaná obrana Huelvy však odolávala domácím s přehledem. Jenže přišla 33. minuta a centr z pravé strany. Obránci si evidentně nevšímali osamoceného Jonathana. Přesně na toho se také snesl vysoký balon. Sám hráč neměl se zakončením žádný problém a otevřel skóre.

O necelé tři minuty později to mohlo být pro Huelvu příjemnější, po chybě Ezequiela Garaye se do šance dostal hostující Camuñas. Ten však na Toña podruhé nevyzrál.

Tato akce měla být, ale pouhou předzvěstí toho, co přijde. Výbornou individuální akcí se blýsknul Camuñas. Prošel přes domácí obranu a napotřetí konečně vyzrál na Toña.

Do poločasu bylo tedy srovnáno. Ten druhý začal lépe pro hráče domácího Racingu. Do slibné šance se dostal Žigič po výborném centru Serrana. Zakončení se však domácímu útočníkovi nepovedlo podle představ a tak se brankový stav neměnil.

V řadách Huelvy se šance většinou režíroval Camuñas. Tentokrát narazil připravenému Rafaelu Barberovi, tomu však střela nesedla a branku soupeře ani netrefil. Poté však hra ztratila na atraktivitě a o šance začala být nouze. Poslední vetší šanci utkání měli na svědomí hráči hostů a znovu se o to postaral aktivní Camuñas. Jeho střelu však Toño vytáhl na roh.

Utkání poté skončilo remízou 1:1 a oba celky se rozešly s jednobodovým ziskem.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Valladolid 2:1

11.01.2009 17:00

Góly: 19. Carmelo, 36. David Barral - 88. García Calvo

Sporting Gijon si připsal druhé vítězství nad Realem Valladolid během čtyřech dní. Hosté tak nepotvrdili vzestup formy a možný atak evropských pohárů. Dvougólové vedení zajistili domácím Carmelo a Barral, za hosty v závěru už jen snížil García Calvo. Valladolid hrál navíc hodinu o deseti bez vyloučeného Marcose.

Sporting nebyl o tolik lepší, ale spíše efektivnější. Týmy se nějaký čas oťukávaly, úder domácích přišel ve 20.minutě. Přihrával Barral a Carmelo se trefil přesně do pravého spodního růžku. Navíc se Valladolidu brzo vyfauloval Marcos. Nejprve viděl žlutou kartu za tvrdý zákrok na Morána, pak druhou žlutou za faul na Michela. To vše v 32.minutě. V 37.minutě zvýšil Barral už na 2:0. Tentokrát se Carmelo změnil v nahrávače a Barral usměrnil do sítě míč, podobně jako předtím jeho kolega.

Valladolid poslal do obrany místo Marcose Oscara Sancheze. Sporting si ale náskok udržoval s přehledem, i když to bylo za cenu toho, že se hra odehrávala ve středu hřiště. Navíc dobrá forma Valladolidu se v této sezoně spíše vztahuje na domácí hřiště. V 87.minutě tak trefa zkušeného Garcíi Calva znamenala jen snížení. To zprava odcentroval Henok Goitom a García Calvo se prosadil hlavičkou. Valladolid tak bude moci Gijonu obě prohry vrátit hned v následujícím zápase, v odvetě španělského poháru.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:3

11.01.2009 17:00

Góly: 16. Antonio López, 90+2. Diego Forlán - 45+2. Koikili, 50. Álvaro Domínguez (vl.), 66. Fernando Llorente

Zasloužené vítězství si připisují fotbalisté Athleticu Bilbao, na stadionu Vicente Calderón přehráli Atlético 3:2. Madridští zažívají špatný vstup do nového roku, po prohrách s Valencií a Barcelonou nezvládli ani utkání proti papírově slabšímu soupeři a předsezonní ambice dostaly další trhlinu a nespokojení fanoušci to svým miláčkům dali pořádně najevo.

Utkání se mírně zpozdilo kvůli řádění domácích fanoušků, kteří házeli sněhové koule na gólmana Athleticu Iraizoze. Příznivce madridského celku se nakonec podařilo uklidnit, ale Iraizoz musel čelit další hrozbě, tentokrát čistě fotbalové. Ve 14. minutě ho překonal nechytatelnou střelou Antonio Lopez a poslal Atlético do relativně brzkého vedení.

Bylo však očividné, že svěřenci Javiera Aguirreho nejsou ve své kůži. Athletic zlobil, nadějné příležitosti si vytvořili Koikili, Orbaiz a Llorente. Zaslouženého vyrovnání se Bilbao dočkalo těsně před poločasovým hvizdem, když Koikili nachytal gólmana Franca dalekonosnou střelou.

Fanoušci Atlética, kteří už v předchozím klání Copa del Rey proti FC Barceloně volali po odchodu trenéra Aguirreho, měli další důvod k nespokojenosti po pěti minutách druhého poločasu, Bilbao se dostalo do vedení 2:1. Inkasovanému gólu předcházela další chyba tradičně nejistého obránce Tomáše Ujfalušiho, ten totiž v blízkosti své branky ztratil míč, kterého se zmocnil Llorente a polostřelu španělského útočníka si srazil do sítě Alejandro Domínguez.

O několik minut později mělo Atlético z pekla štěstí, když Velezovi nebyl uznán gól pro údajný ofsajd. Nicméně madridští si špatným výkonem o další inkasovaný gól přímo koledovali a nebylo divu, když v 66. minutě udeřil Athletic potřetí. Střídající Gabilondo našel Llorenteho a ten se nemýlil. Zoufalost Los colchoneros podtrhl Maniche, když šel za brutální faul na Orbaize do sprch.

Aguirreho tým neměl na pevnou obranu Bilbaa recept, výjimkou byly ojedinělé šance Forlána a Agüera. Až v samotném závěru obrana hostů polevila a Diego Forlán snížil na konečných 2:3.

Více informací k zápasu

Real Betis - Málaga CF 1:2

11.01.2009 17:00

Góly: 38. Achille Emaná - 19. Apońo (pen.), 90+2. Eliseu

Betis opět selhal, měl dva vyloučené hráče a nakonec prohrál doma s Málagou 1:2. Červenými hříšníky byli Melli s Emanou, vítězný gól dal až v nastaveném čase hostující Eliseu.

Betis začal diktovat tempo hry, útočil, ale pozorná obrana Málagy jej do střeleckých příležitostí nepouštěla. V 18. minutě ale otevřela skóre Málaga. Nacho byl ve vápně atakován dvojicí Nelson a Juanito, upadl a sudí pískl spornou penaltu. A Apoňo ji proměnil. Ve 23.minutě bylo domácím ještě hůře. Bez předchozího karetního varování totiž dostal za faul na Apoňa červenou kartu Melli. Málaga byla nebezpečná, Nacho přihrál do šance Bahovi, ale ten střílel z voleje nad branku už téměř překonaného gólmana Ricarda. Ve 38.minutě bylo vyrovnáno. To se z trestného kopu trefil přesně Achille Emana. Na obou stranách ale fotbal doprovázala spousta nepřesností.

Ve druhé půli poslal Betis na hřiště čerstvou sílu, Damiá místo Juanmy. Málaga zase Eliseua, jehož chvilka přišla až úplně na závěr. V 55. minutě zahrozil Betis. Damiá centroval zprava, zakončoval Sergio García a dobrý zákrok musel vytáhnout gólman Goitia. O minutu později si hráči role vyměnili, ale Goitia byl opět pozorný. Poradil si pak i s pokusem Emany. Za domácí naskočil do zápasu čerstvý Xisco. V 68.minutě viděl druhou žlutou kartu za faul na Eliseua Emana a Betis tak musel dohrávat o devíti lidech! Domácí to pak zkoušeli hlavně zdálky, jmenovitě Xisco a Mehmet Aurelio, ale bezúspěšně. V 79.minutě musel proti Sergio Garcíovi skvěle zasáhnout gólman Goitia. Na druhé straně neproměnil dvě své šance Duda. Brejk Betisu zase nedokázal dotáhnout Xisco. Rozhodnutí přišlo v první minutě nastaveného času. Po odraženém míči byl úspěšný Eliseu.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - UD Almería 2:2

11.01.2009 19:00

Góly: 62. Román Martínez, 90+5. Nicolás Pareja - 4. Kalu Uche, 54. Kalu Uche

Zasloužená remíza v kvalitativně velmi dobrém utkání se zrodila na Estadio Olímpico, kde se utkal domácí Espanyol s Almerii. V tabulce zůstává Espanyol na osmnácté sestupové pozici, zatímco Almeria je čtrnáctá.

Hostující Almerii se povedl skvělý vstup do utkání, když už ve 4. minutě si útočník Kalu Uche naběhl na kvalitní centr Maného a přesnou hlavičkou překonal bezmocného brankáře Kameniho. Espanyol inkasovaný gól zaskočil a už tak psychicky slabý celek poslal do kolen. Almeria byla v prvním poločase lepším musžtvem, další šanci měl Soriano ve 26. minutě, ovšem z úhlu branku netrefil. Kalu Uche se v dalším útoku dostal znovu k hlavičce, tentokráte však zamířil nad branku domácího celku. Do konce poločasu už žádnou záznamu hodnou akci diváci neviděli.

Do druhého poločasu vstoupili domácí o hodně aktivněji, velkou šanci měl Sergio Garcia, který však nejlepší možnou chvíli na střelu prováhal a nakonec z jeho akce nic nebylo. Naopak na druhé straně se z ničeho nic v pokutovém území objevil Kalu Uche, který pěknou ranou na přední tyč překonal Kameniho. Smolné utkání pro Espanyol pokračovalo po hodině hry, kdy Luis Garcia nasměroval svůj přímý volný kop do šibenice hostující branky, z brankové čáry však jeho pokus však skvělě vyhlavičkoval obránce Pereira.

V 62. minutě prolomili domácí svoji neschopnost vstřelit branku, Parejův hlavičkový pokus brankář Diego Alves jen vyrazil na kopačky Romána, který neměl problém snížit na 1:2. O pět minut později si naskočil na centrovaný míč Coro, jeho hlavičku brankář Diego Alves znovu jen vyrazil a sám Coro měl před sebou odkrytou branku, kterou ale nepochopitelně přestřelil. Pár minut před koncem chyboval brankář Carlos Kameni, když špatně vyběhl a Kalu Uche mohl zkompletovat hattrick, to by ovšem jeho pokus nesměl těsně před brankovou čárou vykoupnout stoper Chica. A hosty to mohlo v závěru více než mrzet, v 94. minutě napřáhl z trestného kopu Pareja a krásnou ranou vyrovnal na 2:2.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona 2:3

11.01.2009 21:00

Góly: 63. Miguel Flańo, 73. Walter Pandiani - 45. Samuel Eto'o, 80. Xavi, 85. Lionel Messi

Barcelona v hektickém závěru strhla vítězství na svou stranu a po výhře 3:2 si stále drží na čele komfortní dvanáctibodový náskok. Hvězdou večera byl Argentinec Lionel Messi, který celé utkání kraloval a svůj výkon korunoval vítěznou trefou.

Barcelona se podle očekávání ujala otěží zápasu, ale často narážela na pevný obraný blok domácích. Až v jedenácté minutě se k individuálnímu průniku nadechl Messi, ale byla z toho jen tyč. Při chuti byl také Thierry Henry, který si poradil se zadákem Pamplony, ale z bezprostřední blízkosti na Fernándeze nevyzrál.

Osasuna se dostávala k míči zřídkakdy a gólman Barcy Victor Valdés musel řešit první vážnější moment až v 41. minutě, kdy po centru Juanfrana hlavičkoval do jeho náruče Pandiani. Nevýrazný byl opět Samuel Eto’o, který se poslední týden hledá, nicméně právě kamerunský útočník byl autorem vedoucí branky. Chladnokrevnou střelou zakončil akci svého parťáka Lionela Messiho. Pro Eto’oa je Osasuna nepochybně oblíbeným týmem, v osmi zápasech jí vstřelil rovných sedm branek.

Druhý poločas zastihl favorita v útlumu, přesto měli gól na kopačkách Keita i Henry, přičemž gólovější parametry měla střela francouzského ostrostřelce, kterou Roberto Fernández s námahou zneškodnil.

V 63. minutě rozradostnil Estadio Reyno de Navarra vyrovnávajícím gólem Puňal, který se prosadil přes duo Alvés a Busquets po rohovém kopu. Chvíli nato Pep Guardiola stáhl ze hřiště Henryho a nahradil ho Iniestou, který se mu jako žolík osvědčil v minulém kole proti Mallorce.

Barcelona si přijela do Pamplony pro tři body, což pocítil na vlastní rukavice brankář Roberto, když ho Eto’o prověřil tvrdou střelou, z následné dorážky mohl skórovat Messi, ale štěstí bylo na straně soupeře.

V 67. minutě došlo k nečestnému chování hráčů Osasuny. Záložník Barcy Busquets potřeboval po nevybíravém zákroku ošetření, Messi, ač byl v blízkosti pokutového území domácích, přestal hrát, ale jak se říká: "Za dobrotu na žebrotu". O míč ho obral Juanfran a po útoku do rozhozené obrany katalánského celku musel zachraňovat Valdés. Na hřišti poté došlo k potyčce, kterou odnesli žlutou kartou Valdés a Pandiani.

Další akce Osasuny už gólem skončila. Juanfran vyškolil Abidala a zakončující Pandiani poslal domácí do překvapivého vedení 2:1. Barcelonu však předcházející momenty nabudily k heroickému závěru. V 80. minutě Alvés vybídl ke střele Xaviho a mozek Barcy pohotovou střelou vyrovnal na 2:2.

V 85. minutě Messi opět ukázal, proč je momentálně považován za nejlepšího hráče světa. Argentinský fenomén vzal odpovědnost na sebe a krásnou táhlou střelou k pravé tyči dostal hosty do vedení. Z utkání se následně stala exhibice, hráči Barcy takřka nepůjčili soupeři míč a sami mohli vedení navýšit, ale střídající mladíček Bojan nevyužil perfektně načasovaného vysunutí od Messiho, když střílel jen do brankáře.

Barcu to příliš trápit nemuselo, z Pamplony si veze důležité tři body za vydřené vítězství 3:2 a od svých pronásledovatelů si stále drží luxusní odstup v podobě dvanáctibodového náskoku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona18152154:1347
2.Real Madrid18112538:2635
3.Sevilla FC18105327:1635
4.Valencia CF18104436:2434
5.Atlético Madrid1893641:2930
6.Villarreal CF1886430:2530
7.Deportivo La Coruña1893623:2230
8.Málaga CF1884627:2728
9.Sporting Gijón18801026:3724
10.Real Valladolid1872926:2723
11.Athletic Bilbao1865724:2723
12.Racing Santander1857620:2322
13.Getafe CF1856724:2921
14.UD Almería1855819:2720
15.CD Numancia18621024:3620
16.Real Betis18531022:2518
17.Recreativo Huelva1845915:2817
18.Espanyol Barcelona1836917:2815
19.RCD Mallorca18351018:3514
20.CA Osasuna1827919:2613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (355)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele