Primera División - preview 7. kola

03.10.2014, 08:34, aktualizováno 05.10.2014, 08:59
Previews
Sevilla si po prvních nezdarech v sezóně chce zvednout sebevědomí v utkání proti La Coruni. Dobře hrající Celta bude hostit Villarreal, Espanyol změří síly s Realem Sociedad a program sedmého kola uzavře šlágr mezi Realem Madrid a trápícím se baskickým Athleticem...
Sevilla FC - Deportivo La Coruña  (neděle 12:00)
Nadmíru vydařený start Sevilly do nového ročníku Primera División nabral minulý týden ošklivý sešup v podobě debaklu 0:4 na půdě obhájce titulu Atlética Madrid. Ani ve čtvrtečním kole Evropské ligy se Andalusané nedokázali znovu nastartovat a pouze remizovali s chorvatskou Rijekou, nedělní zápas s Deportivem La Coruňa je tedy do jisté míry klíčový.

Trenér Deporu Víctor Fernández ovšem nemíní ani jedné z okolností přidávat na významu, který by měl jeho mužstvu jakkoli v poledním utkání prospět. "Mají velmi širokou soupisku, dva hráče na každý post, spoustu alternativ. Jsem přesvědčený, že nasadí alespoň pět odlišných hráčů, a přitom struktura i herní styl zůstanou nezměněny."

"Jsou tým, který bojuje o čtvrtou příčku,"
pokračoval Fernández k ambicím Sevilly, kterou v tomto nelehkém boji o sekundování velké trojce Atlético, Barcelona, Real prozatím zdatně konkuruje obzvláště Valencie. "Mají velmi silný tým, ale jejich poslední dva výsledky toto momentálně zpochybňují, což je pro mě lehce překvapivé. Myslím si, že mají dobře poskládanou soupisku, která ví, co chce, a je patřičně soutěživá."

Obhájci titulu Evropské ligy dokonce ve čtvrtečním utkání s Rijekou neměli daleko k prohře, když Kolodziejczakovo vyloučení dokázal chorvatský soupeř potrestat a v závěru se ujmout vedení 2:1. O dělbu bodů se pak přece jen postaral Stéphane Mbia, ovšem trenér Sevilly Unai Emery následně přiznal, že jeho svěřenci jsou schopní se zlepšit. "Nejsme spokojení, ale i bod je velmi důležitý a musí nám dodat optimismus do budoucna, abychom ještě více zlepšili vše nezbytné," prohlásil Emery. Nejbližší šanci k tomu bude mít doma proti Deportivu.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Coke, Pareja, Carriço, Trémoulinas - Mbia, Krychowiak - Vidal, Suárez, Vitolo - Bacca
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Laure, Lopo, Sidnei, Luisinho - Bergantiňos, Medunjanin - Juanfran, Fariňa, Cavaleiro - Toché
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.40 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Villarreal má za sebou náročné utkání Evropské ligy, kdy se utkalo s Apollonem Limassol. Soudě dle skóre se celý zápas odvíjel ve značně jednostranném duchu, ale přesto mnoha hráčům sebral síly. Využije toho domácí Celta Vigo, která navíc oplývá dobrou formou?

Celtě se daří, což ukazují poslední dva zápasy. Nejprve Celta zvítězila nad Deportivem La Coruňa, kterému vstřelila dvě branky. Poté se jí povedlo porazit také Elche, když jedinou branku utkání vstřelil Nolito. A byla to branka v poslední chvíli, protože Nolito se trefil ve druhé minutě nastavení. I díky tomu si Celta Vigo připsala tři body, které jí dopomohly k současné šesté příčce. Z ní by Celtu chtěl sesadit Villarreal, který má za sebou také několik úspěchů.

Především poslední utkání v rámci Evropské ligy se mu povedlo nad očekávání. Svěřenci trenéra Marcelina chtěli udělat svému kouči radost poté, co Marcelino před utkáním s Apollonem Limassol dozvěděl o smrti svého otce. Na lavičce jej proto nahradil Rubén Uría, který sledoval, jak se jeho novým svěřencům daří.

Villarreal si hravě poradil s bezbranným Apollonem Limassol a jeho pohádka končí. Kyperský tým inkasoval čtyři branky, po dvou z nich si rozdělili Gerardo Moreno a Javier Espinosa. I díky nim si Villarreal zajistil tři body a mohl se radovat z důležitého vítězství. To hráči věnovali právě kouči Marcelinovi, což zdůraznil jeho asistent. Po utkání Uría sdělil: "Tuto výhru věnujeme trenérovi Marcelinovi, a jeho rodině. Sice jim nemůžeme nijak prakticky pomoci a jejich žal nenapravíme, ale chceme jim alespoň vyjádřit naši podporu."

"Trenér své hráče dobře připravil, i když pro něj posledních pár dní nebylo snadných. Velmi dobře jsme bránili a Apollon jsme nepustili téměř k ničemu. Hodně si vážíme čistého konta, ale myslím, že naše vítězství je naprosto zasloužené. Celý zápas jsme odehráli ve skvělém tempu, převyšovali soupeře ve všech aspektech a tři body jsou naše. Dařily se nám kombinace, vstřelili jsme čtyři góly a byli jsme jednoznačně lepší než náš soupeř. Doufám, že i fanoušci se bavili a my dokážeme něco podobného předvést také proti Celtě Vigo. To bude těžký soupeř, ale nebojíme se," dodává Uría.

Strach ale nemají ani domácí, kteří se pokusí svého soupeře napadat od prvních minut. Tuto taktiku jasně naznačil mladý obránce Sergi Gómez. Na tiskové konferenci před utkáním Sergi Gómez poznamenal: "Naším cílem bude vlétnout na soupeře od prvních minut. Když se nám to podaří, dostaneme Villarreal pod tlak. Klíčem budou první minuty, ve kterých se nesmíme bát a měli bychom hosty napadat. Budeme hrát před našimi fanoušky, kteří nám vždycky hodně pomáhají. Doufám, že i pro ně uhrajeme dobrý výsledek," touží někdejší hráč z barcelonské juniorky.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Planas - Krohn-Dehli, Radoja, López - Orellana, Larrivey, Nolito
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Gabriel, Ruiz, Marín - Cani, Trigueros, Bruno, Cheryšev - Uche, Giovani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Real Sociedad  (neděle 19:00)
Espanyol touží v utkání s Realem Sociedad San Sebastian po odvetě, protože Espanyol Barcelona naposledy porazil před více než dvěma lety. Teď by mohl těžit z faktu, že jeho soupeř nemá nejlepší formu a jeho sebevědomí není zrovna na výši.

Realu Sociedad se příliš nedaří. Z úvodních šesti zápasů má na svém kontě jen jednu výhru. Co na tom, že tehdy šokoval Primeru Division a porazil slovutný Real Madrid, když nenaplňuje své cíle a prohrává s menšími celky? Navíc se jeho fandové musí obejít bez evropských pohárů, protože Real Sociedad sice dobře začal dvojutkání s Krasnodarem, ale na jeho půdě prohrál o tři branky a zbyly mu oči pro pláč.

Realu Sociedad bude v zápase s Espanyolem chybět Gorka Elustondo, defenzivně laděný fotbalista baskického klubu si poranil stehenní sval. Nebude tak moci zasáhnout do zápasu s Espanyolem, který by mohl být odrazovým bodem ve snaze Realu Sociedad o návrat na lepší pozice. Sociedad v minulém kole zlepšil svou hru a remizoval s favorizovanou Valencií. Do vedení 1:0 nešel v šesti zápasech ještě ani jednou a včera musel reagovat na trefu Gila z patnácté minuty. Povedlo se mu to ještě před odchodem do šaten, ve 36. minutě se do sítě svého nedávného zaměstnavatele trefil Sergio Canales.

A není divu, že trenér Arrasate nebyl příliš nadšený. Jeho tým si podle něj zasloužil víc. "Získat bod je pokaždé pozitivní, ale dle mého názoru jsme dnes byli lepším týmem. Jsem si tak jistý, že ze zisku jednoho bodu bude větší radost panovat ve Valencii. Samozřejmě chceme více bodů, ale pokud budeme hrát tak jako po většinu dnešního zápasu, tak se výsledky dostaví. Ukázali jsme, že jsme schopni všeho," dodal trenér Arrasate optimisticky.

Real Sociedad pomýšlí na vítězství a doufá v něj také obránce Alberto de La Bella. Na tiskové konferenci před utkáním prohlásil: "Pokud bychom vyhráli, dokázali bychom, že se zlepšujeme. V utkání s Valencií jsme předvedli, že nám záleží na výsledcích a umíme se poprat o body. Nevzdali jsme se ani v případě, že nám to moc nešlo. Teď v týmu opět panuje dobrá nálada a my ji chceme ukázat právě proti Espanyolu. Máme menší počet bodů, než kolik bychom si jich zasloužili. Ale nesmíme se vzdát, dál tvrdě pracujeme na tom, abychom si získali respekt," dodává La Bella.

Espanyol Barcelona prohrál naposledy právě s Valencií, ale od třetího kola uplynul téměř měsíc, ve kterém Espanyol ještě neprohrál. Dvě branky vstřelil madridskému Getafe, naposledy si body rozdělil s Córdobou. Fanoušci si mohli oddychnout také poté, co brankář Kiko Casilla, který patří k oporám týmu, prodloužil smlouvu o další čtyři roky, takže následující smlouva by měla platit do konce roku 2018. Spolu s ním prodloužil také defenzivní univerzál Víctor Sánchez.

Brankář Casilla měl sice v létě několik nabídek na přestup, ale rozhodl se zůstat. A své rozhodnutí si prozatím pochvaluje. "Doufám, že to budou čtyři krásné roky plné výher a radosti. Miluji tento tým a mám zde svůj život, takže pro mě bylo snadné kývnout na prodloužení stávajícího kontraktu. V týmu se cítím dobře a vím, že se tu mohu nadále zlepšovat. Slyšel jsem, že jsem lhář a chci odejít nebo si vynutit lepší podmínky. Ale to nejsem já.

"Prý jsem chtěl víc peněz, ale to není pravda. Po celou dobu, co jsme vyjednávali podmínky smlouvy, obě strany kladly své požadavky.To se tak dělá, proto se tomu říká vyjednávaní. S mým agentem jsme chtěli podepsat a jen jsme se pokoušeli o to, aby řešení bylo výhodné pro obě strany. Média zbytečně celou kauzu nafukovala. Prodloužil jsem a mám z toho radost, takže všem pochybovačům vzkazuji: pokud máte problém, tady jsem. Víte, kde mě najít," dodal Casilla odhodlaně. Pomůže mu jeho rozhodnutí už proti Realu Sociedad?
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Colotto, González, Fuentes - Sánchez, Caňas - Vázquez, Stuani, Sevilla - García
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Zubikarai - Zaldua, González, Martínez, La Bella - Bergara, Zurutuza - Vela, Prieto, Canales - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Další ozdobou sedmého kola La Ligy bude souboj třetího a čtvrtého celku loňské sezóny. Na Santiago Barnabéu se v neděli večer představí Athletic, který se potřebuje vyhrabat z herní krize. Domácí Real Madrid naopak drtí soupeře jako na běžícím páse a Bilbao by podle všeho mělo být jeho další obětí.

Real po několika klopýtnutích v úvodu ročníku nabral neskutečnou formu. Tým Carla Ancelottiho od půlky září v součtu s Ligou mistrů neuvěřitelné skóre 22:5, což činí průměr přes čtyři branky na zápas. V posledních dvou duelech zvládli evropští šampioni i složitá venkovní utkání. Ve Villarrealu zvítězil Bílý balet 2:0 a tři body si odvezl i z horké bulharské půdy po výhře 2:1 nad Ludogorcem Razgrad. V posledním utkání Los Blancos však herně příliš nezářili a spasila je až Ronaldova ekvilibristika, fatální nedisciplinovanost a chyby bulharského týmu.

A právě portugalská hvězda by mohla v nadcházejícím souboji Realu chybět. Ronaldo nedohrál utkání v Sofii a při posledního tréninku netrénoval s týmem, ale připravoval se individuálně. Původně lehké pohmoždění kotníku, které Ancelotti popsal jako drobnou bolístku, by mohlo zabránit nejlepšímu střelci Primera División ve stoprocentním nasazení. Případná ztráta by pro domácí mohla znamenat velkou komplikaci, neboť bez Ronalda je hra Los Blancos často bezradná. Při poslední ligovém vystoupení bez portugalského kanonýra prohrál Bílý balet shodou okolností s dalším baskickým týmem Realem Sociedad 4:2. Kromě možné ztráty Cristiana Ronalda se musí Ancelotti vypořádat ještě s dlouhodobějšími absencemi Coentraa, Pepeho, Khediry a Jesého.

Baskičtí lvi ani zdaleka nepřipomínají mužstvo z loňského ročníku. Athletic očividně zapomněl vyhrávat, vždyť si tři body nezapsal už dlouhých šest utkání a naposled podlehl v Lize mistrů slabému běloruskému Borisovu 1:2. S jediným vítězstvím na kontě tak Baskové okupují ostudnou šestnáctou příčku a názorně tak ukazují, co s konsolidovaným klubem může udělat prodej klíčových hráčů a boj na dvou frontách. Jakoby toho nebylo málo, při pátečním tréninku si poranila tříslo opora útoku Aritz Aduritz. Na místo zkušeného třiatřicetiletého forvarda by tak měl naskočit mladíček Guillermo.

Černou sérii a herní krizi potvrdil po zápase s BATE i kouč Ernesto Valverde. "Dříve jsem byl nespokojený s naším výkonem ale ne s přístupem. Teď se mi nelíbí ani jedno. Máme pořád velkou šanci se zlepšit jako tým. S takovým vystoupením ale ne. Prožíváme teď zkrátka špatné období," uvedl Valverde.

Jestli Baskové dostojí své přezdívce a začnou se konečně rvát jako lvi, poznáme v neděli po 21. hodině. Utkání bude řídit Alejandro Hernández Hernández.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Ramos, Pepe, Carvajal - Ridríguez, Kroos, Modrič - Ronaldo, Benzema, Bale
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Balenziaga, Laporte, Gurpegi, Marcos - Rico, Iturraspe - Muniain, Beňat, Susaeta - Guillermo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Atlético Madrid  (sobota 16:00)
V sobotu se na stadionu Mestalla odehraje souboj dvou těžkých vah letošního ročníku La Ligy. Proti domácí Valencii se postaví obhájci titulu z Madridu. Obě mužstva prožívají skvělé období, ale Atlético přece jen vstupuje do utkání jako mírný favorit.

Valencie se letos od úvodních kol drží na samé špičce Primera División. Netopýři ještě letos neprohráli a klopýtli jen v prvním a šestém kole, když si zapsali bod za shodné remízy 1:1. Právě poslední vystoupení Valencijských na půdě Realu Sociedad lze považovat za nejméně vydařené z celé sezóny. Baskové se zuřivě bránili další prohře a kouč Nuno Espirito Santos musel být nakonec za nerozhodný výsledek rád. Sobotní utkání tak bude pro čtyřicetiletého kouče dalším testem, jestli se mužstvo ze svých chyb dokáže poučit a nepustí si k tělu agresivní styl Rojiblancos.

"Pravidla platí pro každého a bude rozhodčím, jak situace posoudí. Mám ve schopnosti sudích naprostou důvěru. Nemyslím, že by jakýkoli rozhodčí měl přistoupit na styl hry týmů, měl by zkrátka písknout, co vidí," uvedl před zápasem Nuno. "Co se týče tabulky, tak je na nějaké závěry zatím brzy. Nejdůležitější bude zítra získat tři body. S podporou našich skvělých fanoušků chceme Atlético porazit. Na spekulace ohledně tabulkového postavení bude čas potom. Zítřejší den chceme zakončit se sedmnácti body na kontě," uzavřel bojovně domácí lodivod.

Atlético ze sebe snad definitivně setřáslo pokles formy po prohraném zápase s Olympiakosem. V domácí lize si Rojiblancos připsali dvě vítězství, z nichž zejména to proti Seville v poměru 4:0 muselo Diega Simeoneho obzvláště potěšit. El Cholo totiž vehementně spílal svým hráčům za laxní bránění a výsledkem jsou tři soutěžní zápasy bez obdrženého gólu. Třešničkou na dortu je pak pro Madridské středeční vítězství nad Juventusem, Stará dáma totiž před zápasem působila neporazitelně a její obrana nedobytně. Zafungoval však "faktor Turan".

"Co Arda dokáže na hřišti vymyslet, je neuvěřitelné," aplaudoval svému kolegovi Koke. "Když si míč převezme Arda, celé mužstvo se uklidní. Je to výjimečný hráč, jenž vždy přijde s něčím, co nám může vyhrát zápas," přidal se obránce Cristian Ansaldi. Turan byl jediným střelcem v zápase s Juventusem a rovněž se stal rozhodujícím hráčem při pro Atlético vítězném madridském derby. Nepříliš vysoký turecký záložník, který se teprve nedávno plně zotavil z předsezónního zranění, by tak mohl být opět rozdílovým hráčem. A pokud by jej andaluská obrana přeci jen uhlídala, v záloze mají Rojiblancos ještě Raula Garcíu, jenž se trefil ve svých posledních čtyřech vystoupeních proti Los Che.

Zranění nepustí do hry na straně domácích Negreda, naopak do útoku se vrací Pablo Piatti, který by měl nahradit Carlese Gila. Hosté se musí obejít bez Maria Suáreze, jenž se vypořádává se svalovým zraněním. V Simeoneho týmu už figuruje kapitán Gabi, jenž se příslušným úřadům zpovídal ohledně zfalšovaného utkání z roku 2011 mezi Zaragozou a Levante.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Gayá, Otamendi, Mustafi, Barragán - Fuego, Parejo - Piatti, Gomes, Rodrigo - Alcácer
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Moyá - Siqueira, Godín, Miranda, Juanfran - Koke, Gabi Tiago, Turan - Griezmann, Mandžukič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - FC Barcelona  (sobota 18:00)
Ne všechny zápasy Barcelony v Madridu musí být nutně těžkotonážní, ovšem ani zavítání na půdu Raya Vallecana není radno podceňovat. Zvláště když soupeř poslední dvě kola vítězil, zatímco váš vlastní tým utrpěl během týdnu porážku a musí se po Lize mistrů znovu zkonsolidovat na domácí soutěž.

Prohra s Paris Saint-Germain navíc pro Barcelonu neznamenala jen první prohru v sezoně, ale také vůbec první inkasované góly, a to rovnou tři. Trenér Luis Enrique navíc na předzápasové tiskové konferenci vyzdvihoval jak kvality Vallecana, tak jeho čtyřiačtyřicetiletého trenéra Paca Jémeze. "Bude to oproti Paříži jiné. Rayo je tým, který mám v oblibě. Dobře vědí, jak hrát a zkomplikovat soupeři život."

K Jémezovi pak někdejší kouč Celty Vigo dodal: "Líbí se mi způsob, jakým hraje fotbal - na držení míče, vytváření šancí, útočení. Má za sebou dobré výsledky, jichž dosáhl pro diváky atraktivní cestou. Jémez je více než připraven na to, aby se ujal velkého týmu."

Prohře s PSG navzdory má Barca v domácí lize neuvěřitelně dominantní postavení. Po šesti kolech Katalánci ztratili pouze dva body za remízu s Malagou a vyhřívají se na čele tabulky se skóre 17:0. To Rayo mělo mnohem rozporuplnější vstup do sezony. Na úvod ligového ročníku sice udrželi na uzdě obhájce titulu Atlético Madrid a stejně jako Malaga s Barcelonou uhráli s favoritem bezbrankovou remízu, ovšem poté přišla černá šňůra čtyř zápasů bez vítězství. Poslední dvě kola však Rayo zvládlo udolat Athletic s Levante a rázem se přesunulo do horního patra tabulky.

"Chci, aby všichni naši hráči v tomto zápase vydali své maximum," vyzývá trenér Paco Jémez. "Doufám, že Rayo dokáže pro fanoušky zabojovat a ti pak budou moci být pyšní, bez ohledu na konečný výsledek. Abychom toho dosáhli, bude třeba zvládnout mnohé."

Domácí se musí vypořádat s absencí stopera Zé Castra. Na straně Barcelony budou stále chybět nové posily Luis Suárez s Thomasem Vermaelenem, do branky by se po Lize mistrů měl vrátit čilský reprezentant Claudio Bravo namísto Marca-Andrého ter Stegena.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Toňo - Tito, Morcillo, Ba, Insúa - Baena, Trashorras - Licá, Bueno, Kakuta - Baptistao
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Montoya, Piqué, Mathieu, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 10.00 - 7.00 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Levante UD  (sobota 20:00)
Po úspěšné loňské sezoně prožívá Levante v ročníku novém obzvláště mizerný úvod. Pouhé čtyři body po šesti odehraných kolech odsuzují valencijský celek až na předposlední devatenáctou příčku s děsivým skóre 1:12. Možnost spravit si chuť dostanou hosté proti nováčkovi z Eibaru.

Navzdory situaci však trenér Levante José Luis Mendillibar odmítá, že by se snad měla vyhlašovat pohotovost a zápas na severu Španělska byl tím klíčovým v boji o přežití. "V sedmém týdnu sezony přece nemůžete hrát žádné finále. Je pravda, že máme jenom čtyři body a jsme předposlední, ale není na místě se v této fázi sezony bavit o finálových zápasech. I když by samozřejmě bylo lepší zvítězit a mít z předvedeného výkonu dobrý pocit."

Nový kouč klubu z Valencie pokračoval také v souvislosti s ohrožením vlastního postavení: "Nemám obavy z toho, co se mnou bud. Chci jen, aby můj tým zvítězil. Všechno, co pro to dělám, je v zájmu mého klubu. Někdy rozhodnu špatně, a to více než jednou, ovšem nepřemýšlím nad možnou ztrátou pozice."

Přesto Mendillibar musel přiznat schůzku s nejužším vedením, konkrétně prezidentem Catalánem a sportovním ředitelem Salvadorem. "Bavili jsme se o společných obavách, které sdílí trenéři, kabina i lidé na vyšších příčkách v klubové hierarchii. Víme, že jsme neodstartovali ideálně, že se potácíme a nacházíme na špatné polovině tabulky. Bavili jsme se tak trochu o všem, především chtěli mít informace z první ruky, což je v případě znepokojených lidí normální."

Kromě špatných výsledků na hřišti navíc Levante sužuje i korupční kauza, v níž je samo namočeno. Konkrétně jde o prohru s Realem Zaragoza z května 2011, která se týká osmi hráčů, mj. Héctora Rodase či Juanfrana Garcíi. V zápase na Eibaru se ke všemu neobjeví Toňo García, jenž si během posledního kola natrhl stehenní sval. Baskický sok Levante, který se po slibném úvodu do sezony vyhřívá na sedmé příčce, se bude muset obejít pouze bez Manú Del Morala, jinak je jeho kádr kompletní.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irureta - Bóveda, Albentosa, Navas, Abraham - Capa, Errasti, García, Saúl - Arruabarrena, Ángel
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Jesús - López, Rodas, Adoua, Vyntra - Diop, Sissoko - García, Casadesús, Ivanschitz - Barral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Granada CF  (sobota 22:00)
Andaluské derby zakončí sobotní část sedmého kola Primera División. Malaga bude hostit Granadu a obě mužstva by potřebovala pořádně nakopnout po neúspěšných výsledcích z poslední doby. Granada dostala pořádný direkt v Barceloně, odkud si odvezla šestibodovou nálož, Malaga zase překvapivě nechala všechny body na hřišti Getafe.

Domácí kouč Javi Garcia zažil skvělý start do nové sezóny, když Malaga v prvním kole vyhrála nad Bilbaem. To však bylo také poslední vítězství Los Boquerones a od té doby už Garciovi svěřenci nepředvedli tak impozantní představení. Ambiciózní klub prohrál ve Valencii a kýžený výsledkový obrat nepřišel ani po bezbrankové remíze s Barcelonou. V posledním utkání totiž Malaga podlehla Getafe 1:0 a výsledkem je až třinácté místo v tabulce.

"Úroveň týmu neodpovídá bodům, kterých jsme prozatím dosáhli," povzdechl si před zápasem Sergi Darder a slova záložníka Malagy potvrdil i kouč Garcia: "Potřebujeme dobrý výsledek, abychom se utvrdili v tom, že naše tvrdá práce jde dobrým směrem. Tři body by nás posunuly blíže k pozicím, kde si zasloužíme být."

Současná forma Granady by mohla domácím nahrávat. Vždyť hosté letos vstřelili pouhé čtyři branky a v součtu mají z posledních dvou utkání hrozivé skóre 0:7. Vykřičníkem by však pro Malagu mělo být čtvrté kolo, kdy Granada zaskočila v Bilbau favorizovaný Athletic a odvezla si výhru 1:0. I proto je aktuálně El Graná v tabulce výše než Malaga.

Tým Joaquína Caparróse navíc bere porážku v katalánské metropoli vcelku sportovně. "Takový výsledek by nám neměl zásadně ublížit, 95 procent týmů tam prohrává. Navíc je vždycky lepší prohrát jeden zápas 0:6 než šest zápasů 0:1. Musíme to hodit za hlavu a soustředit se na Malagu. Jsme v dobré pozici a tohle utkání může znamenat bod zvratu," řekl před zápasem brankář hostů Roberto.

Malaga bude oslabena o svého kapitána Weligtona, jenž proti Getafe dostal červenou. Naopak Granada se opět může spolehnout na služby Rubéna Rochiny a Pitiho, kteří v týdnu doléčili svá zranění. Zápas začíná ve 22:00, hlavním arbitrem bude Carlos Velasco Carballo.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Antunes, Angeleri, Sánchez, Rasales - Camacho, Darder - Amrabat, Alberto, Horta - Santa Cruz
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Foulquier, Murillo, Babin, Nyom - Rico, Iturra, Eddy - Rochina, Success, Córdoba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Elche CF  (sobota 22:00)
Poslední týdny byly pro Elche velmi krušné. Svěřenci Frana Escriby totiž prohráli tři kola v řadě a nachází se tak po šesti zápasech nové sezony na sestupových příčkách. Využít černé série svého soupeře hodlá Almería, která má aktuálně v souboji loňských nováčků bodově značně navrch.

Po smolné porážce od Eibaru, kdy Elche střílelo neúspěšně hned patnáctkrát a držení míče znělo 63 % v jeho prospěch, přišel debakl 5:1 od Realu Madrid a těsná prohra v samotném závěru s Celtou Vigo. Přesto Escriba tvrdí, že víru jeho celku ani tyto výsledky nerozhodí a v Almérii už štěstěnu zvrátí na svou stranu. "V sázce jsou tři vysoce důležité body a my nemyslíme na nic jiného než vítězství."

"Navzdory těm třem porážkám půjdeme do zápasu se stejnou nadějí, jako bychom místo toho všechno vyhráli. Nyní musíme být dostatečně vyzrálí, abychom si uvědomili, že je třeba posunout se dál a koukat se dopředu na to, co teprve přijde," pokračoval optimisticky trenér Elche. "Není nic divného na tom prohrát v Primera División třikrát za sebou, stejně tak jako není divné podobný počet zápasů v řadě vyhrát. Je to velmi vyrovnaná liga a v každém zápase se může stát leccos. Proti Celtě jsme třeba hráli mnohem lépe, než by konečné skóre napovídalo," prohlásil Escriba a doplnil, že tentokrát jeho hráči musí být v zakončení efektivnější.

Almería má momentálně v tabulce bodově dvojnásobek toho, co jeho sobotní soupeř. Naposledy si Andalusané poradili s Deportivem La Coruňa díky extrémně pozdnímu gólu, který padl v podstatě z poslední akce večera. Po výhře na Riazoru tak mohou být svěřenci Francisca Rodrígueze dobře naladěni, mají za sebou historicky druhý nejlepší vstup do nové sezony. Ovšem i tak se první vítězství na vlastním stadionu doposud nedostavilo, a právě to by Almería chtěla předně změnit. Zatímco domácí disponují celým kádrem bez zraněných, hostům z Elche bude chybět zraněný Aaron Ňíguez.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Rubén - Navarro, Dos Santos, Trujillo, Dubarbier - Azeez, Verza, Thomas - Jonathan, Hemed, Méndez
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Herrera - Suárez, Roco, Lombán, Albácar - Mosquera, Ángel - Rodrigues, Coro, Rodríguez - Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Córdoba CF  (pátek 21:00)
Forma Getafe se zlepšuje a nyní má další důvod k optimismu. Celek z předměstí Madridu čeká návštěvník z Córdoby, která aktuálně sídlí až na posledním místě La Ligy. Navíc se nováčkovi hrubě nedaří a na kontě má po poslední remíze jen tři body. Podaří se mu překvapit domácí?

Getafe sice prohrálo čtyři z šesti kol nejvyšší španělské ligy, ale v posledním utkání si zvedlo sebevědomí. Na domácím stadionu Coliseum Alfonso Perez se Getafe podařilo vyzrát na Málagu a ještě k tomu udrželo čisté konto. Jedinou branku utkání vstřelil v pětadvacáté minutě Míchel a do konce zápasu se už Getafe probránilo ke třem bodům. Córdoba na druhé straně dostala tři branky od Valencie i Sevilly. Na výhru pořád ještě čeká a body sbírá zatím jen díky remízám. Na svém kontě má už tři, protože obrala Celtu Vigo, nebezpečnou UD Almeríu a naposledy také silný barcelonský Espanyol.

Córdoba v minulém utkání ukázala, že defenzivní část mužstva už svoji tvář pomalu nachází. Ale útočníci si ještě pravděpodobně nezvykli na vysoké tempo v Primera Division. Toho si všímá i ambiciózní trenér Albert Ferrer, který na tiskové konferenci před pátečním utkáním shrnoval, co musí ještě jeho tým zlepšit. "Proti Espanyolu jsme si nevedli špatně, ale hodně nám chyběla lepší podpora záložníků kolem vápna soupeře. Líbila se mi defenzíva, ale ještě nás čeká mnoho práce na opačné straně hřiště."

"Myslím, že si moji hráči zasloužili více bodů, protože hráli aktivněji po celý zápas. Espanyol jsme nepustili téměř k ničemu, jen jsme nedokázali sami skórovat. Bod samozřejmě bereme, protože je to pořád lepší než prohra, ale mohli jsme si vzít ty body tři. Co je potřeba zlepšit? Hlavně útok. Jsme v něm příliš zbrklí, málo aktivní a čekáme, co udělá soupeř. Musí najít správnou chuť do hry, větší aktivitu a hlad po gólech. Hráče na to máme, o to se nebojím. Chce to víc napadání a lepší pohyb směrem do vápna. Víme, na čem máme pracovat a myslím, že se nám to v poslední době daří," zakončuje Ferrer.

Getafe je v momentálně lepší pozici a po utkání s Málagou samozřejmě jeho sebevědomí stoupá. To dokazuje i obránce Roberto Lago, který patří k pilířům obranné linie a hodlá přispět ke třem bodům také v pátečním utkání. Na tiskové konferenci mluvil o tom, že soupeře sice respektuje, ale je si zároveň vědom kvalit svých spoluhráčů. "Tohle vítězství jsme hodně potřebovali. Pro naši psychickou připravenost je to velmi dobře, že jsme vyhráli. Tři body nám pomáhají soustředit se na dalšího protivníka s větším klidem."

"Córdoba potřebuje body více než my, protože ještě nevyhrála ani jedno utkání. A s takovým soupeřem se těžko hraje. Když nastupujete proti někomu zoufalému, není to nikdy snadné, protože musíte udržet nervy na uzdě. Máme velmi dobrý tým a v minulém utkání jsme ukázali, že se zlepšujeme i v obraně. Jsme rádi, že se nám proti Málaze povedlo vstřelit gól, ale ještě lepší máme pocit z toho, jak jsme jej docílili. Předcházela mu totiž týmová souhra a náš trenér vždycky dbá na to, abychom hráli spíše jako tým. To bude klíč k úspěchu také proti Córdobě," domnívá se Roberto Lago. Dostane nováček lekci, nebo překvapí a získá první výhru sezony?
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Valera, Alexis, Velazquez, Escudero - Míchel, Lacén - Yoda, Sarabia, Castro - Babá
Córdoba CF - pravděpodobná sestava:
J. Carlos - Gunino, López, Pantić, Crespo - Ekeng, Luso - Borja, Rossi, Fede - Ghilas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona651017:016
2.Valencia CF642014:314
3.Atlético Madrid642011:414
4.Sevilla FC64119:713
5.Real Madrid640220:912
6.Celta Vigo633011:712
7.Villarreal CF62227:68
8.SD Eibar62225:48
9.Rayo Vallecano622210:108
10.UD Almería62225:58
11.Granada CF62224:98
12.Espanyol Barcelona61327:86
13.Málaga CF61323:66
14.Getafe CF62043:106
15.Real Sociedad61238:95
16.Athletic Bilbao61144:64
17.Deportivo La Coruña61147:154
18.Elche CF61145:144
19.Levante UD61141:124
20.Córdoba CF60333:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (725)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele