Primera División - preview 5. kola

20.09.2013, 09:31, aktualizováno 23.09.2013, 08:28
Previews
Espanyol a Athletic zažily velmi dobré starty do nové sezony a pohybují se na čelních pozicích tabulky, kde zůstanou i po pátém kole. Právě jejich vzájemný souboj uzavře toto kolo...
Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao  (pondělí 22:00)
Pondělní dohrávku pátého kola obstarají Espanyol Barcelona s Athleticem. Přestože by mělo jít o vyrovnanou partii, dlouhodobé statistiky hovoří jasně pro domácí, vždyť klub z Bilbaa v katalánské metropoli nezvítězil na Espanyolu již dlouhých patnáct let.

Od roku 1998 již pro Athletic zbylo jen pět remíz z patnácti utkání, ovšem Aritz Aduriz si z toho vůbec nic nedělá. Mnohem důležitější je pro něj současné rozpoložení, ovšem nedělá si iluze o tom, jak náročné bude Espanyol porazit. Svěřenci Javiera Aguirreho pocit porážky v této sezoně doposud nepocítili, a to přitom neměli nijak zvláště lehký los.

"Je to nový zápas, nová sezona, s jinými hráči," prohlásil Aduriz, jenž sám v minulé sezoně na stadionu Cornella-El Prat skóroval hned dvakrát v divoké remíze 3:3. "Chceme v utkání dominovat, vytvářet si šance a dojít si pro tři body. Espanyol je velmi silný soupeř, kterému je těžké vstřelit gól. Ještě letos neprohráli a pustili jen tři branky."

"Aguirreho týmy jsou vždy agresivní a nepříjemní soupeři. Bude náročné se jen dostat do jejich šestnáctky, ale momentálně na to máme," připomněl útočník Athleticu povedený vstup svého klubu do nové sezony, v němž dokonce přebili osm bodů Espanyolu svými devíti a pouhou jedinou ztrátou proti favorizovanému Realu Madrid na jeho hřišti. "Doufáme, že budeme bojovat o zajímavé příčky, ale musíme k tomu přistupovat krok za krokem, protože za sebou máme dost špatný rok."

Ani druhý tábor nemíní podlehnout sebeuspokojení. Záložník Espanyolu Víctor Sánchez dal jasně najevo, že ani nedávná domácí výhra nad Valencií nijak nezmění přístup klubu k dalším zápasům. "Pokračujeme v naší opatrnosti, protože věci se mohou změnit lusknutím prstu. Ve čtvrtém kole jste šestí a pak hned klidně dole. Udržet se nahoře není nic jednoduchého, musíme i nadále bodovat kolo co kolo," burcuje Sánchez.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - J. López, Colotto, Moreno, Fuentes - D. López, Sánchez - Lanzarote, Abraham, Simao - García
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Iraola, José, Gurpegi, Laporte - Beňat, Morán - Susaete, Ander, Muniain - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Granada CF  (neděle 12:00)
Úderem nedělního poledne začne ve španělské nejvyšší lize souboj dvou andaluských týmů ze středu tabulky, Real Betis vyzve na svém hřišti Granadu. Favoritem je sevillský tým, nicméně v posledních čtyřech vzájemných zápasech domácí tým nikdy nevyhrál.

Real Betis zatím podává lepší výkony v Evropské lize než v domácí soutěži. Zatímco přemožitel Jablonce v play off EL uhrál tento čtvrtek doma proti Olympique Lyon cennou remízu 0:0, v La Lize si na první vítězství musel počkat až do minulého kola, kdy přehrál trápící se Valencii 3:1. Se čtyřmi body tak svěřenci Pepe Mela okupují až jedenáctou příčku, s níž v Seville rozhodně nejsou spokojeni.

Grenada rovněž nepřijíždí na Estadio Manuel Ruiz v příliš dobré náladě. Se čtyřmi body a stejným počtem nastřílených a obdržených gólů se dělí s Realem Valladolid o dvanácté místo, nicméně tým pod vedením Lucase Alcaraze již čtyři utkání v řadě nevyhrál a v minulém utkání podlehl doma Espanyolu Barcelona 0:1.

Alcaraz v utkání nebude moci nasadit zraněné Pitiho a Maínze ani vykartovaného nigeriského útočníka Odiona Ighala, jenž byl za protesty vůči rozhodčímu v minulém kole odměněn červenou kartou. Naopak připravena nastoupit do zápasu bude na straně Granady dvojice alžírských záložníků Hassan Yebda a Yacine Brahimi, kteří chyběli v minulém kole.

Real by měl po úspěších v Evropské lize konečně zabrat i v Primera División a částečně oslabená Granada je pro to takřka ideální soupeř. Mužstva vyběhnou na trávník ve 12:00 a utkání bude řídit sudí Miguel Ayza.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
G. Sara - Nacho, Amaya, Paulao, Chica - X. Torres, Matilla - Vadillo, S. Sevilla, Cedric - J. Molina
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - B. Angulo, J. Murillo, Diakhaté, nyom - F. Rico, Recio - D. Benítez, Buonanotte, Brahimi - Riki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Ve výborné formě hrající Villarreal přijede v rámci pátého kola na půdu Celty Vigo. Dosavadní tři výhry a jedna remíza značí, že se ponorky vynořily dokonce na třetím místě tabulky a ztratily body pouze s Realem Madrid.

Velký podíl na tomto skvělém vstupu do sezony má letní posila Giovani dos Santos. Mexický útočník vstřelil v této sezoně hned tři branky, včetně vyrovnávacího gólu na 2:2 v posledním kole s Realem. Sám na konferenci před zápasem ve Vigu přiznal, že se cítí skvěle. "Přišel jsem sem s cílem pomáhat týmu, a to se mi daří. Jsem šťastný a zároveň v klidu, není pochyb, že jak fyzicky, tak psychicky jsem se ještě nikdy v kariéře necítil."

"Myslím, že to byl asi můj nejlepší start od chvíle, co jsem se stal profesionálem," pokračoval dos Santos. "Ale je důležité být opatrný. Vždy musíte být opatrní, když je teprve začátek sezony." Přestože je Giovanimu teprve 24 let, stihnul již projít hned sedmi kluby. Tentokrát však o adaptaci vůbec není třeba jakékoli zmínky a "Gio" hledal důvody, proč tomu tak je. "Všiml jsem si, že tento klub je jako rodina, panuje zde mezi hráči dobrá atmosféra. Tým si vede dobře, což znamená, že každým dnem se cítíme líp a líp."

Ovšem i Celta prožívá poměrně vydařený začátek nové sezony. Po třech kolech se ziskem pěti bodů však naposledy přišla první porážka v zápase s Athleticem, byť venku a jen těsně 3:2. Domácí záložník Michael Krohn-Dehli je největší nejistotou, co se zápasové sestavy Celty v nedělním zápase týče, trápí jej totiž zranění a vynechal poslední tréninky.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Mallo, Costas, Fontás, Toni - López, Oubiňa, Rafinha - Fernández, Charles, Nolito
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musacchio, Dorado, Costa - Aquino, Trigueros, Bruno, Cani - Giovani, Pereira
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.40 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Getafe CF  (neděle 19:00)
Real Madrid načal skvěle své putování Ligou mistrů, což dokumentoval několikrát vzpomínanou kanonádou. Nyní by si rád formu přenesl také do zápasu s městským rivalem. Getafe je na čtrnácté příčce a případné body by se mu velmi hodily. Ty ale hvězdami nabitý Real nerozdává často...

Galacticos se v létě postarali o několik velkých přestupních ság. Mimo jiné můžeme zmínit odchod kanonýra Gonzala Higuaina do italské Neapole, dlouho plánovaný příchod Garetha Balea, či koupi nového španělského talentu z Málagy. Kromě těchto významných úkonů se však činovníci zasloužili také o další velký krok směrem ke zvýšení ambicí i popularity madridského giganta - podpis nové smlouvy pro portugalskou superhvězdu Cristiana Ronalda.

Jak se Ronaldo odvděčil trenérovi a vedení za milionové výdělky? Svým osobitým stylem - hattrickem proti tureckému Galatasaray Istanbul. Portugalské eso je nyní v hlavním španělském městě smluvně vázáno do roku 2018 a jasně vyjádřilo svou touhu ukončit aktivní hráčskou kariéru právě ve sněhobílém dresu. Na adresu obdivovaného špílmachra promluvil i samotný Florentino Perez.

"Mít Ronalda v týmu je prostě luxusní pocit. Cristiano je jedním z těch výjimek, které se objeví jednou za století a my můžeme slavit už jen to, že ho máme v Madridu. Pro náš projekt je velmi důležitý - snažíme se získat a zapracovat nejrůznější cizince (například Garetha Balea), ale také španělskou špičku v podobě Asiera Illarramendiho či Isca. Kromě nich máme ještě široký výběr hráčů z juniorských týmů. A nad nimi všemi pečlivě bdí skvělý trenér," vysekl Perez poklonu všem svým "zaměstnancům".

Realu se nepovedlo minulé kolo, v němž si pouze rozdělil body s Villarrealem. Kromě výsledků probírají španělská média také situaci kolem dlouhodobé jedničky mezi třemi tyčemi. Tou byl téměř celou profesionální kariéru Iker Casillas, bez něhož si málokdo uměl Bílý balet představit. Symbol týmu ale neprožívá ideální časy a i díky formě konkurenta Diega Lópeze o svou pozici přišel. Když se v utkání Ligy mistrů konečně do brány vrátil, odchytal patnáct minut a z důvodu zranění musel střídat. Proto se (stejně jako Fabio Coentrao, Marcelo nebo Xabi Alonso) neobjeví ani proti Getafe.

To nemá na svého slavnějšího soupeře vůbec pozitivní vzpomínky. V posledních dvou návštěvách slavného stadionu vždy inkasovalo čtyřikrát, což rozhodně není dobrá vizitka. Na začátku minulé sezony však na domácím hřišti senzačně zvítězilo. Prodlouží domácí výkonnost o další zápas? To by si přál minimálně záložník Pedro Mosquera, který v rozhovoru pro klubové stránky naznačil touhy celého týmu.

"Zápas s Osasunou nás všechny naplnil optimismem, který chceme uchovat co nejdéle. Nehledě na jméno našeho soupeře, musíme se pokusit zvítězit. Je pravda, že i na Bernabéu se dá vyhrát. Ale nepůjde to bez taktiky a tvrdé práce," uznává pětadvacetiletý záložník.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
D. López - Carvajal, Pepe, Ramos, Arbeloa - Modrić, Illarramendi - Bale, Isco, Ronaldo - Benzema
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Arroyo, López, Alexis, Escudero - Míchel, Mosquera - León, Lafita, Castro - Miku
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 9.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Ostře sledovaný zápas bude k vidění ve Valencii, kam v rámci pátého kola Primera División zavítá Sevilla. Dva vysoce ambiciózní celky se totiž nacházejí na dně ligové tabulky a třebaže je Valencie o čtyři příčky výš než dvacátá Sevilla, je paradoxně pod větším tlakem právě domácí kouč Miroslav Djukić.

Tomu totiž ani trochu nepomohl debakl 0:3 od velšského Swansea ve skupině Evropské ligy, během nějž si domácí fanoušci v hledišti nebrali servítky a nechali na hráče i trenéra dolehnout svou frustraci z nevydařeného úvodu sezony. Spousta fanoušků opustila své sedačky již v úvodu druhého poločasu a čtvrteční zápas měl také dohru v podobě tisíců protestujících příznivců přímo před Mestallou.

Djukić se však soustředí prioritně na zápas se Sevillou a odmítá spekulace o svém vyhazovu již po pouhých třech měsících ve funkci. "O svou práci strach nemám, jediné, čeho se bojím, je špatný obrázek klubu, jaký poslední dobou zanecháváme," prohlásil srbský trenér. "Musíme si vyčistit hlavu a začít hezky odznovu."

Trenér Valencie vzal zodpovědnost za špatný výkon proti Swansea plně na sebe a současné rozpoložení odůvodnil také tím, že po letech klubových úspěchů na současné hráče začíná doléhat příliš velký tlak. "Máme hráče nezpochybnitelné kvality, a přesto nejsou schopní si dát tři přihrávky za sebou. To jasně signalizuje, pod jakým tlakem se momentálně nacházejí. Ano, předvedli jsme špatný výkon - nejsme jistí vzadu a ani spolehliví vepředu - ale nezbývá nám nic jiného než usilovně pracovat."

"Plně rozumíme nevoli fanoušků, protože jsme jim nedokázali dodat nic dobrého. V tuto chvíli nic správně nefunguje, já ovšem nemám žádnou kouzelnou hůlku, s kterou bych mávnutím všechno spravil a okamžitě bychom se rozjeli," upozorňuje Djukić, že nabrání potřebné formy je dlouhodobější proces. Své o tom ví i jeho protějšek na lavičce Sevilly Unai Emery. Jeho Sevilla je momentálně dokonce na úplně posledním místě ligové tabulky a jen velmi chabě to mírní fakt, že se jí ve čtvrtek povedlo zvítězit v prvním zápase skupinové fáze Evropské ligy nad portugalským Estorilem.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Pereira, Costa, Ruiz, Mathieu - Míchel, Fuego - Pabón, Banega, Guardado - Postiga
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Coke, Cala, Navarro, Moreno - Mbia, Cristóforo - Marin, Rakitić, Vitolo - Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Málaga CF  (sobota 16:00)
Sobotní fotbalové odpoledne otevře duel mezi Realem Sociedad a Málagou. Domácí budou chtít odčinit neúspěchy posledních týdnů, naopak hosté mají v úmyslu na půdě účastníka prestižní Ligy mistrů potvrdit vysokou domácí výhru proti Vallecanu.

Hráči ze San Sebastianu v úvodu sezóny zvedli vlnu očekávání, když po vítězstvích v domácí lize dokázali uspět i v předkole Ligy mistrů. V posledním měsíci však mužstvo zaznamenalo viditelný pokles formy a muselo skousnout už tři zápasy bez vítězství. Real, který v posledním ročníku La Ligy obsadil skvělé čtvrté místo, vyhrál v letošní sezóně La Ligy pouze v prvním kole a navíc dobře nezačal ani v milionářské soutěži, když v úterý podlehl doma Šachtaru Doněck 0:2. V zápase si navíc vážně poranil koleno záložník Esteban Granero, jenž přišel letos do San Sebastianu na hostování z Queen‘s Park Rangers.

"Nemůžeme teď myslet na to, jak jsme hráli minulé utkání. Samozřejmě teď analyzujeme, co se povedlo a co ne, avšak pouze s ohledem na utkání s Málagou. Minulý rok jsme je dokázali porazit po složitém utkání na jejich stadionu. To vítězství nám dalo velký impulz do pozdějších zápasů a letos, když jsme Málagu potkali doma, bylo naše mužstvo už o celou úroveň výše. Doufám, že to zopakujeme zase," připomněl poslední vítězství proti Málaze v poměru 4:2 útočník Realu Imanol Agirretxe.

Hosté zůstali před zápasem stranou mediálního zájmu a po drtivém domácím vítězství 5:0 v posledním kole proti Vallecanu mohou favorizovaný Real Sociedad nemile překvapit. "Víme jak proti Realu hrát a tvrdě jsme pracovali na tom, abychom je dokázali eliminovat," uvedl na předzápasové tiskové konferenci argentinský brankář ve službách Málagy Willy Caballero. Trenéru hostí Berndu Schusterovi bude v zápase chybět pouze zraněný Brazilec Welington.

Domácí svěřenci Jagoba Arrasteho musejí s Málagou zabrat i kvůli tom, že je v příštím kole čeká těžký venkovní zápas s Barcelonou. Utkání začne na Estadio Anoeta v 16:00 a sudím bude José Teixeira.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - La Bella, I. Martínez, González, C. Martínez - R. Pardo, Elustondo - Griezmann, Prieto, C. Vela - Seferovic
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Antunes, Angeleri, S. Sánchez, J. Gámez - Tissone, Darder - Eliseu, P. Morales, Portillo - E. Hamdaoui
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Levante UD  (sobota 18:00)
Máme tady páté kolo a nováček z Almérie stále čeká na první ligovou výhru. Nyní bude mít příležitost v domácím zápase proti Levante, to však po debaklu na Nou Campu nabralo víc než slušnou formu a bude ji chtít na Estadio Mediterraneo potvrdit.

Domácí sice kolo co kolo baví útočným fotbalem, ovšem jedenáct inkasovaných branek má za následek pouze dva body a předposlední místo v tabulce. Každý nadcházející zápas tak nabírá na čím dál větší důležitosti, ovšem trenér Francisco Javier Rodríguez neztrácí trpělivost. "Brát tento zápas na úrovni finále mi připadá šílené, máme za sebou teprve čtyři kola. Věřím, že správně to má v první lize fungovat tak, abychom přistupovali ke každému utkání, jako by se jednalo o finále."

"Nemusíme být kvůli nijak zvláště nervózní, jen si musíme uchovat adekvátní nadšení a svědomitost tak, že znovu a znovu podáme dobrý výkon a můžeme dosáhnout na vítězství v Primera División," poznamenal Rodríguez s dodatkem, že jde sice o těžký úkol, ale jeho svěřenci na to rozhodně mají. Poté se vyjádřil i k Levante: "Mají špičkové hráče, včetně nových posil Xumetry a Baby (Diawary, pozn. red.). V ofenzivě mají spoustu možností a musíme na to být na hřišti 100% soustředění."

"K tomu jsou navíc i kvalitní v obraně, obětaví a dobře takticky připravení. Jestli Levante chceme porazit, musíme podat náramný výkon," řekl na závěr Rodríguez. Dobrou zprávou pro domácí je, že se od minulého kola nikdo z hráčů nezranil a naopak může znovu po odpykaném trestu nastoupit bek Sebastian Dubarbier. To hosté se musí obejít bez Pedra Lópeze, Rubena Garcíi a otazníky visí i nad starty Nabila El Zhara s Papem Diopem.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Rafita, Pellerano, Trujillo, Christian - Verza, Tébar - Vidal, Soriano, Suso - Rodri
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Navas - Rodas, Vyntra, Navarro, Juanfran - Diop, Simao - Ríos, Pinto, Xumetra - Barral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - FC Barcelona  (sobota 20:00)
Blaugranas opět zavítají do Madridu, kde se jim dlouhodobě daří, aby prověřili tamní Rayo Vallecano. Provinčnímu celku se s výjimkou prvního kola nedaří a zatím by teoreticky řešilo sestupové starosti. Na ty má naštěstí ještě mnoho času - na přípravu proti favoritovi již nikoli.

Madrid je velmi oblíbeným místem katalánského týmu. Především pak souboje s Rayem Vallecano. Vzpomeňte poslední dvě vzájemná klání v Madridu. Nejprve vyhráli hosté hrozivým výsledkem 7:0, jejich další návštěva hlavního města se odehrávala v podobném duchu a Rayo inkasovalo pětkrát!

Nyní se Estadio Teresa Rivero stane dalším dějištěm atraktivního duelu a diváci budou očekávat opět drtivé vítězství hostí. Možná také proto, že se domácímu týmu vůbec nedaří. Po výhře nad nováčkem z Elche se již Rayu nepovedlo vyhrát ani jeden zápas, tři body si postupně vzaly týmy Atletika Madrid, Levante a naposledy Málagy. Proti Barceloně rozhodně nebude Rayo favoritem, přesto to podle slov Roberta Trashorrase může být výhoda.

Záložník domácího týmu v rozhovoru pro oficiální klubový web řekl: "Neohlížíme se na naše minulé výsledky s Barcelonou, to pro nás nemá význam a pouze by nás to demotivovalo. Je to zápas, který může hodně bolet, ale máme málo co ztratit. Chceme držet s Barcou krok a snažit se získat alespoň nějaké body, které by nám zvýšily sebevědomí i kredit. Ale co naplat, budeme hrát s jedním z nejlepších týmů na světě," uznává Trashorras.

Zkušený španělský záložník dále uvádí: "Hlavním klíčem k úspěchu, pokud chceme získat alespoň nějaké body, je fakt, že si musíme vytvořit co největší možný počet šancí a následně se je pokusit proměnit. Musíme si je umět vytvořit, protože to lze v každém zápase proti kterémukoli soupeři. A když je proměníme, potom se uvidí. Chceme vstoupit na hřiště s myšlenkou, že stát se může cokoli, tak proč se zbytečně stresovat minulými výsledky. Žádný tým ještě nikdy nevyhrál všechny zápasy v sezoně a pokud uděláme vše podle trenérových slov, pak můžeme uspět," optimisticky pokračuje Trashorras.

Možná by ho měla zneklidňovat slova barcelonského trenéra Gerarda Martina, který po drtivé výhře 4:0 nad Ajaxem Amsterdam v Lize mistrů označil utkání jako ne úplně ideální. Navzdory tomu si ale Trashorras spolu se spoluhráči udržuje dobrou náladu. "Barcelona ví, že dominuje ve všech částech zápasu, ve všech detailech. Ale my musíme proměňovat naše šance a dostávat soupeře pod tlak. Naší výhodou může být domácí prostředí a snaha o co největší držení míče," hledá záložník Raya cestu k úspěchu.

O formě Barcelony již byla řeč, vše podtrženo poslední výhrou nad holandským mistrem. Domácí budou chtít Blaugranas zabránit v opakování podobných gólových hodů a pomoci jim k tomu může i návrat Neryho Castilla, Iaga Falqueho a Lasse Banghoury. Barceloně bude možná stále chybět trenér Martino, který odcestoval do vlasti kvůli rodinné tragédii. Nastoupit by měl Gerard Piqué, který nedohrál čtvrteční trénink. Mimo hru pravděpodobně zůstane Carles Puyol.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Galeano, Gálvez, Nacho - Saúl, Trashorras - Perea, Bueno, Viera - Larrivey
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Tello, Messi, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 6.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Valladolid - Atlético Madrid  (sobota 22:00)
V rámci 5. kola Primera División zavítá na půdu Realu Valladolid dosud neporažené Atlético Madrid. Klub z hlavního města by měl podle papírových předpokladů 14. tým loňského ročníku s přehledem porazit. Valladolid se pokusí favorita před domácími fanoušky alespoň potrápit.

Atlético má zatím perfektní vstup do sezóny a úspěšně nahání Barcelonu na špičce tabulky. Madridským se navíc daří nejen v domácí soutěži, ale i v Lize mistrů, kde si ve středu bez potíží poradili se Zenitem Petrohrad v poměru 3:1. "Máme jasno v tom, co chceme hrát. V tom je největší síla mužstva," komentoval současnou formu svého týmu kouč Diego Simeone.

Ten také ocenil i kontinuitu při vedení týmu po tom, co turecký záložník Arda Turan prodloužil s madridským klubem smlouvu až do roku 2017. "Za poslední rok a půl jsme udělali jako klub obrovský pokrok. Stalo se to na základě důvěry, zkušeností a stability kádru. Nyní je tým daleko kompaktnější. To ovšem neznamená, že se plně nesoustředíme na souboj s Valladolidem, který má v kádru skvělé hráče jako Ebert, Guerra, Omar nebo Oscar," uvedl Simeone.

Valladolid, jenž vytěžil ze čtyř utkání čtyři body, může proti Atléticu pouze překvapit. "Rozhodně se nezblázníme jen proto, že s námi bude hrát Atlético. Hrajeme doma a máme v úmyslu být těžkým soupeřem. Abychom uspěli, musíme podat velmi nadstandardní výkon," řekl na předzápasové tiskovce trenér domácích Juan Ignacio Martínez.

Valladolidu bude ale pravděpodobně scházet řada opor. Předně to nejspíš budou Alváro Rubio a Marc Valiente, oba přitom zatím zasáhli do všech utkání Realu. Stále zranění jsou i Daniel Larsson a Victor Pérez. Na soupisce by však po třízapasové pauze neměla chybět loňská posila z Herthy Berlín Patrick Ebert.

Pokud myslí Atlético Madrid útok na nejvyšší příčky vážně, nemělo by si nechat v souboji s Realem Valladolid utéct vítězství. Utkání začíná ve 22:00 a hlavním sudím bude Alfonso Álvarez.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Peňa, J. Rueda, M. Valiente, Rukavina - F. Rossi, L. Sastre - Bergdich, Óscar, Omar - J. Guerra
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - F. Luís, Godín, Miranda, Juanfran - Gabi, Tiago - C. Rodríguez, R. García, Koke - D. Costa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.25 - 3.75 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Elche CF  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka pátého kola španělské Primera Division nám nabídne střet dvou týmů ze spodních pater tabulky. Na stadion El Sadar do Pamplony přijede nováček z Elche, kterému se zatím daří o trochu lépe. Hostům v současnosti patří patnáctá příčka, domácí jsou poslední.

Domácí tým bude muset zabrat, protože jako jediný tým v soutěži zatím nezískal ani jeden jediný bod. Ideální příležitost ke zlomení smolné série bude mít již v pátek večer, kdy hostí Elche. Ani to ještě chuť z vítězství nepoznalo, ale tři remízy po čtyřech kolech jej drží v lepším výchozím postavení. Výhodou obou celků je fakt, že se vzájemně příliš neznají - za celou historii na sebe totiž nenarazily ani jednou.

Obránce Osasuny Marc Bertrán byl osloven oficiální klubovou stránkou, aby fanouškům osvětlil náladu v kabině a své cíle. V krátkém interview poznamenal: "Objektivně musím říct, že se potřebujeme zlepšit snad ve všech ohledech. Ještě jsme ani pořádně nezačali, takže nás čeká ještě dlouhá cesta. Zlepšení ale musí přijít okamžitě. Mnoho věcí jsme pokazili sami, takže je na nás, abychom je zase odčinili," nabádá zkušený Bertrán.

Pravý bek pamplonského celku dále uvádí: "Teď musíme hlavně vyhrát, to je nejdůležitější. Tím ukážeme, že se stále zlepšujeme. Na hřišti musíme demonstrovat, že máme potřebné schopnosti i hlad po úspěchu. Tři body by nám daly potřebný klid a zvýšily naše sebevědomí. V této fázi sezony je životně důležité začít sbírat body, abychom mohli stoupat tabulkou," uzavírá Bertrán.

Minulý zápas se Osasuně nepovedl, na hřišti Getafe prohrála o jeden gól. Elche tou dobou bez branek remizovalo s Valladolidem, což trochu uklidnilo trenéra Frana Escribu. Rodák z Valencie přesto doufá, že si jeho tým nyní vylepší vizitku a nad posledním celkem konečně vyhraje. "Náš soupeř je ve velmi složité situaci, což nikdy není snadné. Nevíte, jak se bude chovat, jak bude zápas vypadat. Jeho netrpělivost by ale mohla být profitem pro nás, takže doufám, že si moji hráči utkání užijí a podaří se jim vyhrát," uzavírá optimisticky Escriba.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Damiá, Loties, Arribas, Oier - Puňal, Silva - Cejudo, Torres, Armenteros - Riera
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Herrera - Suárez, Botía, Lombán, Albácar - Pérez, Márquez - Gil, Coro, Fidel - Boakye
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona440014:412
 Atlético Madrid440014:412
3.Villarreal CF431010:510
4.Real Madrid43108:410
5.Athletic Bilbao43018:69
6.Espanyol Barcelona42206:38
7.Real Sociedad41214:35
8.Celta Vigo41217:75
9.Levante UD41212:85
10.Málaga CF41127:44
11.Real Betis41125:54
12.Granada CF41123:44
 Real Valladolid41123:44
14.Getafe CF41124:64
15.Elche CF40313:63
16.Valencia CF41035:93
17.Rayo Vallecano41034:123
18.UD Almería40228:112
19.Sevilla FC40225:82
20.CA Osasuna40042:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (373)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele