Primera División - preview 37. kola

05.05.2012, 09:01
Previews
V jedenáct hodin našeho času může být dnes ve Španělsku o lecčems rozhodnuto. Málaga ve vzájemném souboji s Atlétikem, a zároveň při zaváhání Levante na Mallorce, může stvrdit svou vstupenku do Ligy mistrů. Rayo Vallecano se může v Seville zachránit, Sporting definitivně sestoupit. O mistrovském titulu už je rozhodnuto, takže Real bude v Granadě hrát jen o rekordy...
Real Zaragoza - Racing Santander  (sobota 21:00)
V předposledním kole La Ligy se na jednom trávníku představí hned dva týmy, které jsou mometálně na sestupových příčkách. Real Zaragoza totiž na svém stadionu La Romareda přivítá Racing Santander. Zatímco hosté ale mají již lístek do druhé ligy potvrzený, domácí ještě budou bojovat o záchranu.

Na 17. místo, které momentálně patří Rayu Vallecano, totiž domácí ztrácí pouhé tři body, a tak se za ideálních okolností mohou bodově srovnat s nováčkem soutěže. Kapitán týmu Javier Paredes proto vyzývá všechny fanoušky, kteří budou během sobotního utkáni na stadionu, aby ani na minutu nepřestávali fandit a hnali svůj klub k důležitému vítězství.

Se Zaragozou to už vypadalo bledě, ale hráči se dokázali zvednout a v posledních dvou zápasech zdolali Athletic Bilbao a Levante, tedy dva silné týmy, které bojují o evropské příčky. I to svědčí o bojovném duchu zachraňujícího se týmu, který se nechce vzdát do poslední minuty.

"Jsem rád, že se nám podařilo dvakrát zvítězit, ale nebude to k ničemu platné, pokud na to nedokáže navázat dalšími dvěma důležitými vítězstvími. Nesmíme přestat hrát naplno," říká Paredes.

"Pevně věřím, že nás fanoušci poženou dopředu a nedovolí nám polevit. Můžou to být právě oni, kteří rozhodnou o tom, jestli zůstaneme v La Lize, nebo spadneme do nižší soutěže," dodává vzápětí.

Zaragoza se bude muset obejít bez Carlose Arendy, Franca Zuculiniho a Chuliniho. Všichni tři hráči jsou totiž zranění a nejsou schopni do zápasu naskočit.

To Racing je již bez nadějí na záchranu. Na svého nadcházejícího soupeře ztrácí deset bodů, a tak už může hrát pouze o čest.

"Ve dvou posledních zápasech budeme chtít i tak vyhrát. Aspoň to na nás vrhne dobré světlo, než se minimálně na rok rozloučíme s La Ligou," říká Pape Diop, který vstřelil remízový gól v minulém kole s Getafe.

Diop mimo to nedal penaltu, ale na ofenzivnější pozici si vedl velice dobře a byl pro protihráče velmi nebezpečným: "Na tento post jsem zvyklý z francouzského Rennes, kde jsem tak hrál. Cítil jsem se příjemně. Snažil jsem se ze sebe vydat to nejlepší, dal jsem jeden gól, ale měl jsem i víc šancí, které jsem bohužel nedokázal proměnit."

Racing bude bez zraněného Pedra Munitise, Kennedyho Bekirciogla a Dominga Cisma a otazník startu se zatím vznáší také nad Manuelem Aranou a Christianem Stuanim.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Getafe CF  (sobota 21:00)
V předposledním kole La Ligy se setká Athletic Bilbao s Getafe. Oba týmy se sice pohybují okolo poloviny tabulky, ale přesto ještě doufají, že si zahrají Evropskou ligu. K té má přeci jen blíž Athletic, který je v jejím finále, ale co se týče ligy, dveře jsou ještě otevřeny pro oba kluby, ačkoli Getafe je na tom o trochu hůře.

Getafe se v posledních třech zápasech příliš nedařilo, neboť dvakrát prohrálo a jednou remizovalo. Velice si tak zkomplikovalo svoji cestu do Evropské ligy, ale záložník Míchel se ještě nevzdává. Věří, že se jemu a jeho spoluhráčům podaří konečně vyhrát a že se o prestižní soutěž ještě poperou.

Tým z předměstí Madridu je sice až desátý, přesto na 6. místo ztrácí pouhé čtyři body, což ještě lze stáhnout. Bude k tomu sice potřeba dvou vítězství a velké porce štěstí, ale vyloučeno to ještě není.

Getafe bude mít výhodou v tom, že bude hrát proti přímému soupeři o Evropskou ligu. Athletic může být navíc trochu rozerván, neboť na rozdíl od svého nadcházejícího soupeře hraje ještě stále tři soutěže. Kromě La Ligy se utká s Atléticem Madrid v Bukurešti ve finále Evrospké ligy a 25. května odehraje finále španělského poháru s Barcelonou.

"Nyní máme dva zápasy na to, abychom napravili svůj obraz v této sezóně. Úterní utkání nám hodně zkomplikovalo naši situaci. Byli jsme lepším týmem, ale jednoduše jsme neměli náš den a nic nám nevycházelo tak, jak jsme si přáli. Teď to bude jiné," říká Míchel.

"V letošní sezóně jsme museli hodně bojovat za každý bod, ale na druhou stranu si stěžovat nemůže. Stačí si uvědomit, kolik týmů by chtělo být na naši pozici. Každý chce sahat po evropských příčkách, ale hlavní je, že zůstáváme v La Lize i pro příští rok."

Getafe již může počítat s uzdraveným Miguelem Torresem a také Pedrem Ríosem. Mimo hru je naopak suspendovaný Rafa López a Juan Valera.

Athletic prohrál oba poslední zápasy a ztratil tak naději na Evropskou ligu, neboť na čtvrtou málagu již ztrácí sedm bodů. Jeho hlavním cílem tak je kvalifikace do Evropské ligy.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, S.José, Ekiza, Aurtenetxe - D.López, I.Pérez - Susaeta, Gómez, Gabilondo - Toquero
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Gavilán, M.Torres, C.Díaz, Arroyo - Míchel, Lacen - P.Ríos, Barrada, P.León - Miku
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Levante UD  (sobota 21:00)
Jeden z nejočekávanějších zápasů kola uvidí diváci na Mallorce, kde domácí tým přivítá Levante. Mezi oběma celky je v tabulce pouze tříbodový rozdíl, přičemž lépe je na tom páté Levante. Mallorca se tak v případě úspěchu může dotáhnout na svého soupeře a reálně pomýšlet na evropské poháry. V opačném případě o ně pravděpodobně přijde.

Levante se drželo na pohárových příčkách celou sezónu a nyní je musí v závěru sezóny obhájit, což bude ta nejtěžší část. Pokud chce méně slavný celek z Valencie hrát v příští sezóně poháry, nesmí na půdě Mallorcy prohrát. V minulém kole Levante překvapivě prohrálo 0:1 na půdě Zaragozy, čímž si velmi zkomplikovalo svou situaci.

Mallorca naopak v posledních zápasech předvádí skvělé výkony a má za sebou sérii tří vítězství za sebou. V minulém kole proti Vallecanu se Mallorca nemohla dlouho dostat do tempa, ale nakonec díky gólu Gonzala Castra zvítězila 1:0 a posunula se na zmiňovanou sedmou pozici, ze které ztrácí na šesté Atlético Madrid pouze bod.

Poslední tři zápasy těchto dvou celků skončily vždy remízou, a tak je tento výsledek dost pravděpodobný i v tomto případě. Ta by však nyní příliš neřešila ani pro jednoho z nich, a tak je o motivaci v zápase postaráno. V rámci 18. kola skončil jediný vzájemný zápas letošní sezóny bez branek.

Kouč domácí Mallorcy Joaquín Caparros si pochvaluje současnou formu svých svěřenců a doufá, že vydrží ještě ve zbylých dvou zápasech. "V posledních zápasech se nám podařilo předvést dobré výkony, ale také se štěstí konečně naklonilo na naší stranu, což bylo velmi důležité. Nyní máme v posledních zápasech obrovskou motivaci a pokusíme se tuto výhodu proměnit. Utkání proti Levante je pro nás teď klíčové z hlediska konečného umístění a doufám, že ho zvládneme na výbornou," prohlásil španělský trenér domácích.

Mallorca nastoupí do zápasu s jednou velikou ztrátou. Hrát nemůže kapitán Ivan Ramis a na jeho místo ve stoperské dvojici pravděpodobně nastoupí Marti Crespi. Na straně Levante zase nemůže hrát nejlepší střelec týmu Arouna Koné, kterého trápí zraněné koleno. Do sestavy se naopak vrací José Barkero a také Juan Ignacio Martinéz. Oba vynechali poslední duel.

Ambice Levante pro umístění v konečné čtyřce jsou mizivé, ale tým z Valencie si chce alespoň udržet pohárovou pozici, o kterou celou sezónu plně usilovalo. "Musíme myslet na to, že jsme měli vynikající sezónu. Nemůžeme ji zahodit kvůli posledním dvěma zápasům, a tak musíme na půdě Mallorcy uspět. Před sezónou bychom toto umístění brali, ale nyní by bylo trestuhodné neskončit na pohárové příčce," řekl obránce Pedro López.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Nsue, Chico, Crespí, Cáceres - Pereira, Martí, Pina, Castro - Víctor, Hemed
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Juanfran, Navarro, Ballesteros, López - Iborra, Torres - Botelho, Barkero, Valdo - Ghezzal
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Granada CF - Real Madrid  (sobota 21:00)
O ligovém titulu je ve Španělsku již rozhodnuto, přesto jde v zápase 37. kola mezi Granadou a Realem o hodně. Domácí bojují o udržení, čerstvý mistr z hlavního města zase o rekord v počtu dosažených bodů a gólů. Na individuální úrovni pokračuje souboj o trofej Pichichi mezi Cristianem Ronaldem a Messim.

Výhrou v Bilbau nad Athleticem v minulém kole zpečetil Real zisk 32. ligového titulu. Přesto hráči neplánují usnout na vavřínech a dotáhnout ligovou sezonu v rytmu rekordů. Andaluský celek nemá pro změnu na růžích ustláno a potřebuje k záchraně alespoň bod. Na vlastním hřišti se granadským relativně daří, v posledních pěti zápasech tu prohráli pouze jednou.

Domácí trenér Resino bude spoléhat na sílu domácího prostředí a postaví stejnou sestavu jako proti Espanyolu. Mezi tři tyče se postaví Julio César, do obrany zleva Nyom, López, Gómez a Siqueira. Moisés a Rico si zahrají ve středu zálohy, na krajích nastoupí Jara a Benítez, na spojce Martins a na špici ofenzívy Nigerijec Inghalo.

Trenér Mourinho bude postrádat vykartované Özila a Coentrãa a podle všeho nechá odpočívat většinu základní sestavy. Značně obměněná jedenáctka Realu vyběhne na trávník stadionu Los Cármenes s Casillasem v brance a s obrannou čtveřicí zleva Marcelo, Albiol, Varane a Altintop. Ve středu zálohy Khediru nahradí Sahin vedle tradičního pilíře Xabi Alonsa. Na spojce si zahraje Granero, na krajích zálohy Cristiano Ronaldo s Callejonem, na hrotu bude Higuaín.

Utkání mezi Granadou a Realem začne stejně jako zbytek kola ve 21.00 CET úvodním hvizdem Clos Gómeze.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
J.César - Nyom, López, Gómez, Siqueira - Moisés, Rico - Jara, Martins, Benítez - Inghalo
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Albiol, Varane, Altintop - Xabi, Sahin - C.Ronaldo, Granero, Callejón - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 5.00 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Rayo Vallecano  (sobota 21:00)
O svou šanci bojovat o pohárové pozice přišla v posledních zápasech Sevilla, se kterou se před sezónou počítalo na tyto pozice. Nyní dvě kola před koncem Sevilla z desátého místa ztrácí na šesté Atlético čtyři body. V rámci 37. kola se doma jako jasný favorit postaví proti Rayu Vallecanu. Hosté potřebují bodovat, protože stále bojují o záchranu.

Nováček z Raya Vallecana odehrál většinu sezóny ve slušné formě a dlouhou dobu se držel v klidném středu tabulky. Právě v jejím závěru ho však forma opustila a Rayo se nyní musí strachovat o prvoligovou příslušnost. Z posledních devíti zápasu osmkrát prohrálo, což je velmi nepříznivá bilance. V posledním duelu nestačilo Rayo na Mallorcu, na jejímž hřišti prohrálo 0:1.

V tabulce je Rayo Vallecano nyní na první nesestupové pozici se tříbodovým náskokem na osmnáctou Zaragozu, která však hraje doma s posledním Racingem a musí se počítat s tím, že uspěje. Proto musí Rayo bodovat na půdě Sevilly, aby nešlo do posledního kola ve velikých problémech. Seville se však také v posledních zápasech nedaří a jedná se tak o souboj dvou celků bez formy. V posledním kole Sevilla v derby doma podlehla Betisu 1:2.

Za posledních deset let se spolu oba celky utkaly pouze jednou a to v rámci 18. kola letošní sezóny v prvním vzájemném utkání. Tehdy Rayo prožívalo nejlepší část sezóny a na domácí půdě vyhrálo 2:1. Tento výsledek by tentokrát nováček bral rozhodně všemi deseti. Vítězný gól vstřelil tehdy útočník Tamudo, který bude i tentokrát hlavní zbraní Vallecana.

Kapitán hostujícího Vallecana Michel je přesvědčen, že tým je odhodlán vyhrát na půdě Sevilly a zajistit si tak prvoligovou příslušnost i pro příští sezónu. "Musíme jít do zápasu s optimistickými vyhlídkami a zapomenout na naše poslední nezdary. Atmosféra v kabině je i přes nepříznivou situaci výborná a toho musíme využít. Zatím se nám to nedařilo, ale věřím, že se to v závěru sezóny zlomí."

"Proti Mallorce jsme odehráli dobrý zápas, ale chybělo nám potřebné štěstí stejně jako v předchozích duelech. Nyní se musí obrátit směrem k nám a potom máme šanci na půdě Sevilly uspět. Ta ale hraje doma a v minulém kole prohrála v derby. Je logické, že budou chtít svým fanouškům toto zaváhání napravit a jsou favoritem zápasu. Musíme předvést náš nejlepší výkon," je si vědom kapitán Vallecana Michel.

Kanonýr Sevilly Negredo stále věří, že Sevilla může zabojovat o poháry. "Za naše chyby jsme v posledním zápase byli nepříjemně potrestáni a nic podobného se znovu stát nesmí. Pokud chceme myslet na poháry, musíme zbylé dva zápasy proti Rayu a proti Espanyolu vyhrát. Jiná cesta neexistuje," řekl s odhodláním Negredo.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Varas - Coke, Fazio, Cala, Navarro - Rakitić, Trochowski - Navas, Reyes, Perotti - Babá
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Bravo, Pulido, Arribas, Labaka, Tito - Michu, Trashorras, Movilla - Costa, Tamudo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Espanyol Barcelona  (sobota 21:00)
O předposlední tři body v sezoně si to na Nou Campu rozdají dva katalánští rivalové - Barcelona v derby přivítá Espanyol. Ani jednomu týmu už vlastně o nic nejde, a tak bude pochopitelně pozornost upřena na Lionelu Messim a jeho honu za Pichichi i rekordem. Zároveň se jedná o poslední domácí zápas Pepa Guardioly na lavičce Blaugranas.

Čtyři roky, třináct trofejí, mnohonásobný zápis do historie, jeden z nejlepších fotbalových týmů historie. Tak by se v krátkosti dalo shrnout působení Josepa Guardioly jakožto trenéra Barcelony. Přesněji řečeno se blíží konec prvního jeho angažmá u kormidla Barcy, jen těžko byste momentálně hledali člověka, který by nevěřil, že se Pep do klubu svého srdce vrátí. To by pro tuto chvíli k Guardiolově hodnocení stačilo, jeho jméno bude ještě (i mou maličkostí) rozebíráno tolikrát, že není třeba vyplýtvat munici.

Guardiolův soubor vrchol (i když oproti zvyklostem dost nízko položený) letošního snažení teprve čeká, zahraje si totiž ve finále poháru Copa del Rey proti Athleticu. Může tedy do sbírky přidat svou třetí trofej, v současném ročníku už Barcelona získala španělský Superpohár a MS klubů. "Nejdůležitějším zápasem závěru sezony bude samozřejmě finále poháru, ale vyhrát chceme i zbývající dva duely. Všichni si ale uvědomujeme, že už v lize o nic podstatného nehrajeme, a tak je naším jasným úkolem potěšit fanoušky dobrým výkonem. Necítím se dobře kvůli tomu, že se jedná o mé loučení, přecejen se pořád jedná hlavně o ligový duel, ve kterém chceme uspět. A také pomoct Leovi," řekl na své minimálně na nějakou dobu poslední tiskové konferenci na Nou Campu Guardiola.

Tímto se vracím k zmíněným zápisům do historie. Už teď je jasné, že Messi s Ronaldem s přehledem překonají Portugalcův loňský rekord v počtu gólů vstřelených v jedné sezoně španělské nejvyšší soutěže, barcelonský hvězda je však v tuto chvíli o dva zásahy vpředu, atak při svém předposledním sezonním představení může udělat obrovský krok k zisku rekordního Pichichi. Právě při Pepově loučení s Nou Campem může navíc vylepšit další maximum, které navíc od středy sám drží, vstřelil totiž o v rámci všech soutěží jedné sezony jeden gól více než legendární Gerd Müller, dalším cílem je tedy pokoření magické sedmdesátky, do které zbývají Messimu dvě trefy.

Barca nezvládla tři klíčové duely v řadě, když vypadla v semifinále Ligy mistrů s Chelsea a přišla o titul prohrou s Realem Madrid. Až na tyto výjimky si ale v posledních týdnech dělá co chce, důkazem budiž fakt, že poslední ztráta bodů se datuje do poloviny února. Naposledy to od Messiho a spol. schytala Málaga, Argentinec dal hattrick a řídil vítězství 4:1.

Espanyol měl výborně rozjetou situaci v Primera División a dlouho mohl pomýšlet na umístění zaručující účast v evropských pohárech, jenže takový sen už se na devětadevadesát procent rozplynul. Mohou za to tři po době jdoucí porážky, které druhý nejslavnější barcelonský klub utrpěl v soubojích s Atléticem, Sportingem a Granadou. Momentálně je tak Espanyol až dvanáctý a na šesté zmíněné Atlético ztrácí dvě kola před koncem pět bodů, a to je samozřejmě ve hře další spousta lépe postavených celků, které navíc nejedou ve zbytku ligy na Nou Camp.

"Zasloužili bychom si být výše, na druhou stranu jsme ale udělali velké množství chyb, takže tento ročník nemohu hodnotit pozitivně. Vypadá to, že jedinou záchranou by bylo vítězství nad Barcelonou," uvědomuje si Mauricio Pochettino, lodivod hostujícího celku. Jenže takový úkol je více než složitý, jelikož hosté vyhráli na barcelonském svatostánku za posledních devětadvacet let pouze jednou. Espanyol navíc hrubě postrádá kvalitního střelce, jen pro představu, zatímco Messi má na svém kontě šestačtyřicet ligových zásahů, na čele týmové tabulky střelců Péricos je čtveřice hráčů s pěti brankami!

Domácí stoper Gerard Piqué v týdnu stále trénoval individuálně, a tak je jeho start v sobotním utkání takřka vyloučený. Po zranění už je naopak k dispozici Xavi, s největší pravděpodobností ale usedne na lavičku, stejně jako například Iniesta nebo Alexis. Mimo hru jsou pak samozřejmě Abidal, Villa a také mladík Fontás. Hosté se budou muset obejít bez Garcíy, Albína a Mattioniho, nejistý je start Thievyho.

Pep Guardiola, Lionel Messi. Tohle derby bude pro ně...
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pinto - Alves, Mascherano, Puyol, Adriano - Fábregas, Busquets, Keita - Pedro, Messi, Cuenca
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Álvarez - López, Rodríguez, Moreno, Dídac - Baena, Romaric - Weiss, Verdú, Coutinho - Uche
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Real Betis  (sobota 21:00)
Předposlední kolo La Ligy proti sobě svede dva týmy z dolní části tabulky. Devatenáctý Sporting Gijón totiž na svém stadionu přivítá 11. Real Betis. Ten se ještě může pokusit ukořistit Evropskou ligu, zato Sporting má zcela jiné starosti. Na záchranu ztrácí 6 bodů, a tak ještě není vyloučeno, že by si La Ligu mohl zahrát i příští rok. Zcela bezpodmínečně ale musí v sobotním utkání získat všechny tři body.

Trenér Gijónu Javier Clemente uznal, že úterní porážka 2:3 od Villarrealu hodně zkomplikovala šance na záchranu. Nyní by to už byl pomalu zázrak, kdyby se Sporting v La Lize udržel i pro příští rok.

Tým z Asturie nyní na záchranu ztrácí 6 bodů a právě tolik je ještě k dispozici do konce sezóny. Clemente ovšem ujišťuje, že jeho svěřenci budou hrát naplno, a i kdyby se jim nepodařilo se zachránit, budou chtít dobrým výkonem alespoň poděkovat fanouškům za celoroční podporu v nepříliš lehké sezóně.

"Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za velkou podporu během nepříznivé sezóny. Do posledních dvou kol půjdeme hrdě a se vztyčenou hlavou a dobrým výkonem budeme chtít ukončit tuto sezónu."

Clemente nemůže počítat s Albertem Botíou, který je suspendován, a Miguelem De Las Cuevasem s Gregoryem, kteří se potýkají se zraněním, a tak se očekává, že do zápasu naskočí Ayoze Pérez, Formose Mendy a Moisés.

Trenér Betisu Pepe Mel je již skeptický, co se týče účasti jeho týmu v evropských pohárech. Jeho svěřenci sice v minulém kole dokázali v městském derby porazit Sevillu 2:1, přesto ale na evropské příčky ztrácí čtyři body a před nimi je ještě spousta týmů, která má stejné či o trochu lepší šance.

"Naše šance nejsou velké, ale samozřejmě se pokusíme ještě vyhrát. Nemáme už co ztratit, můžeme pouze získat. Hlavní cíl, a to udržet se v La Lize, jsme už splnili, k tomu jsme vyhráli v derby a teď se jen můžeme pokusit překvapit."

Proti Seville se o oba góly Betisu postaral z přímých kopů Beqat. Ten ale proti Sportingu nebude moci nastoupit a mimo hru je také Caqas a Checu Dorado.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
J.Pablo - D.Suárez, Gregory, Gálvez, Ayoze - Lora, Rivera - Mendy, Trejo, Colunga - Sangoy
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Fabrício - Nacho, Amaya, Paulao, M.Palancar - J.Montero, Matilla, S.Sevilla, Pozuelo - J.Castro, J.Molina
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Málaga CF  (sobota 21:00)
Ve 37. kole La Ligy dojde k velice důležitému utkání mezi Atléticem Madrid a Málagou. Oba týmy totiž bojují o evropské příčky. Atlético je na šestém místě a čistě teoreticky se ještě může dostat do Ligy mistrů, ale to je spíše hudba sfér, nicméně si chce vítězstvím pojistit účast v Evropské lize. Málaga je na tom o dvě příčky lépe a na madridský tým si drží pětibodový náskok. Stále doufá, že se ještě dostane přímo do Ligy mistrů.

Atlético Madrid sezónu nezačalo úplně nejlépe a v tabulce se pořád pohybovalo okolo středu, ale pak se rozstřílela především letní posila z Porta Falcao a klub z hlavního města začal stoupat, až zakotvil na šestém místě, které slibuje účast v Evropské lize. V klidu ale nemůže příliš být, neboť hned několik týmu mu je v patách.

Trenér Diego Simeone proto hodně lituje zbytečné ztráty čtyř bodů, když v posledních dvou utkáních jeho svěřenci nedokázali udržet příznivý stav, a nakonec remizovali jak s Betisem, tak Realem Sociedad. Přesto se nechal slyšet, že se nedívá za sebe, ale naopak před sebe. Stále se totiž nevzdává nadějí, že se jeho tým ještě probojuje do Ligy mistrů.

Na příčky Ligy mistrů ztrácí pět bodů, ale hrají proti přímému rivalovi, a tak jsou naděje přeci jen ještě smysluplné. Úspěch sice svěřenci Simeoneho nemají ve svých rukou, ale musí doufat a především předvést dobrý výkon.

"Ztratili jsme velice důležité čtyři body, když jsme si nechali v 85. minutě dát gól od Betisu a v 92. minutě od Sociedadu. V závěrech zápasu nám chyběl klid, z kterého pramenily chyby, ale i tak se ještě nevzdáváme a v boji pokračuje i v posledních dvou utkáních. Dokud budeme mít šanci, nevzdáme se."

"Musíme sbírat body nejen z toho důvodu, abychom měli šanci dostat se do Ligy mistrů, ale abychom také nechali za zády ty týmy, které nám šlapou na paty," dodává.

Do hry nebude moci nastoupit potrestaný Gabi, který byl v zápase se Sociedadem vyloučen. S největší pravděpodobností ho nahradí Tiago. Portugalský internacionál pro změnu nebude moci nastoupit ve středečním finále Evropské ligy.

Trenér Málagy Manuel Pellegrini doufá, že jeho svěřenci budou mít výhodu v tom, že hrají pouze La Ligu, zatímco Atlético se musí soustředit na soutěže dvě. Do zápasu Chilan s největší pravděpodobností pošle Nacha Monreala, Joaquína a Welingtona, kteří seděli pouze na lavičce při posledním kole, kdy Málaga prohrála 1:4 na půdě Barcelony. K dispozici bude i Isco, který si již odpykal trest.

"Jsme na čtvrté příčce a Ligu mistrů nebude chtít pustit žádnému týmu pod námi. Náš tým je velice silný jak po fyzické stránce, tak i po té psychické, a tak věřím, že svoji pozici udržíme, ne-li vylepšíme. Nedokáži předem říct, jak se vyvine zápas s Atléticem, ale věřím, že budeme hrát lepší fotbal, díky čemuž získáme tři body."
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, F.Luís - Diego, M.Suárez, Tiago, A.Turan - Adrián, Falcao
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Monreal, Weligton, Demichelis, J.Gámez - Cazorla, I.Camacho - Eliseu, Isco, Joaquín - S.Rondón
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Villarreal CF  (sobota 21:00)
Dalším duelem 37. kola je utkání domácí Valencie proti hostům z Villarrealu. Netopýři jsou před utkáním v tabulce na třetí pozici a mají tříbodový náskok před čtvrtou Málagou, který by rádi udrželi až do konce sezóny. Villarreal je čtyři body nad sestupem a k jistotě záchrany chce bodovat už v tomto utkání. Nicméně jasným favoritem zápasu je domácí tým.

Valencii se celkově od Nového roku v lize příliš nedaří a patří k nejhorším týmům celé soutěže. Kdyby Los Che neměli vytvořený náskok z dobré podzimní části sezóny, bylo by to s nimi zlé. V posledním kole však svěřenci trenéra Unaie Emeryho ukázali morální sílu a porazili silnou Osasunu vysoko 4:0. Na tento výkon chce Valencia navázat také v utkání proti Žluté ponorce.

Villarrealu se v posledních zápasech daří a zejména díky závěrečné části sezóny se nakonec pravděpodobně zachrání. V minulém kole Villarreal ve velmi důležitém zápase zvítězil 3:2 na půdě Gijónu. Předtím pět zápasů v řadě neprohrál a z posledních osmi duelů prohrál pouze jednou. Na formu Žluté ponorky si tak budou muset Los Che dát pozor.

Oba celky se v letošní sezóně proti sobě postavily v rámci 18. kola, které proběhlo právě na začátku nového roku, kdy byla Valencia absolutně bez formy. V utkání se to projevilo a Villarreal doma dokázal uhrát remízu 2:2. Za tento výsledek by se rozhodně tentokrát nezlobil.

Záložník domácí Valencie Pablo Hernández v rozhovoru přiznal, že druhá část sezóny nebyla pro jeho tým dobrá. "Po polovině sezóny jsme měli na třetím místě dostatečný náskok a neočekávali jsme, že by se to mohlo ještě takhle zdramatizovat. Teď však máme situaci znovu ve svých rukou a doufám, že to dokážeme udržet a kvalifikujeme se tak do Ligy mistrů přímo."

"Zápas proti Villarrealu je pro nás nesmírně důležitý, protože pokud ho vyhrajeme, zajistíme si třetí místo s předstihem a to pro nás bude obrovská úleva."
Pablo Hernández hovořil také o situaci trenéra Emeryho, který pravděpodobně po sezóně končí na lavičce Valencie. "Jeho čtyři roky byly pro klub velmi pozitivní. Udělal tady veliký kus práce a všichni jsme mu za to vděční. Není jednoduché v současné době vydržet na lavičce jednoho klubu tak dlouho a on to dokázal," sklonil Pablo Emerymu poklonu.

Do zápasu určitě nenastoupí Jeremy Mathieu, kterého trápí zraněná achillovka. Nejistý je start Soldada. Ten má zase svalové problémy a na jeho místo tak pravděpodobně nastoupí Aritz Aduriz, který v posledním duelu proti Osasuně vstřelil dva góly. Do sestavy se vrací Sofiane Feghouli. Na hostující straně je nejistý start Marcose Senny, určitě nebude hrát další defenzivní záložník Carlos Marchena.

Manažer Villarrealu Miguel Ángel Lotina by rád v utkání proti Valencii vyhrál a zajistil si tak přežití v nejvyšší soutěži ještě před koncem soutěže. "Potřebujeme bodovat a do zápasu půjdeme s obrovským nasazením. Utkání na půdě Valencie je vždy pikantní. Je to velký celek s kvalitními hráči a bude to těžší zápas než proti Gijónu, ale i přesto se musíme pokusit uspět," řekl Lotina.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - R. Costa, Rami, Ruiz, Alba - Albelda, Parejo - Feghouli, Jonas, Pablo - Aduriz
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego López - Costa, Musacchio, Zapata, A. López - Bruno, Senna - Cani, Valero, Pérez - Ruben
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Real Sociedad  (sobota 21:00)
Teoretickou možnost bojovat o evropské poháry má dvě kola před koncem také Osasuna, ale jelikož si na tyto pozice brousí zuby dalších osm týmů, její šance nejsou moc veliké. V zápase 37. kola proti Realu Sociedad však bude na domácí půdě favoritem a může se tak o to alespoň pokusit. Hostům ze San Sebastianu už o nic nejde.

Osasuna byla ještě před pár koly na výborné páté pozici, ale v posledních čtyřech kolech nepoznala chuť vítězství a propadla se tak až na deváté místo. Ve středečním dohrávaném 20. kole Osasuna podlehla na hřišti Valencie vysoko 0:4 a navíc přišla o útočníka Lekiće, který v utkání inkasoval červenou kartu.

Real Sociedad si svou záchranu vysloužil díky dobré formě z posledních duelů. Neprohrál už sedm utkání v řadě a nyní patří k týmům s nejlepší formou v lize. V minulém kole dokonce dokázal Sociedad uhrát cennou remízu 1:1 na půdě Atlética Madrid. Rád by tedy bodoval i v zápase na půdě Osasuny, který by neměl být tak složitý jako ten proti Atléticu.

První vzájemný duel obou celků v letošní sezóně příliš fotbalové krásy nenabídl. San Sebastian doma remizoval s Osasunou bez branek. V posledních letech je bilance mezi oběma celky poměrně vyrovnaná. V loňské sezóně například oba celky dokázaly vyhrát své domácí zápasy. Díky domácímu prostředí má nyní k vítězství blíže Osasuna.

Manažer Osasuny José Luis Mendilibar si je vědom, že Sociedad v posledních zápasech hraje ve skvělé formě, ale nijak celou záležitost nedramatizoval. "V posledním duelu proti Atléticu dokázali uhrát skvělý výsledek, ale v zápase nebyli na rozdíl od svého soupeře vůbec pod tlakem a měli situaci hodně zlehčenou. My chceme proti San Sebastianu od začátku hrát agresivní fotbal a rychle rozhodnout," řekl sebevědomě trenér Osasuny.

"Nic to nemění na faktu, že Sociedad je v závěru sezóny v dobré formě a my si musíme dát pozor. Máme však velmi schopný tým a na domácí půdě bychom měli zvítězit. Poslední zápas byl z naší strany nepovedený, ale bylo to zapříčiněno také červenou kartou Lekiče," dodal Mendilibar.

Trenéra domácích trápí také četné absence. V utkání se určitě neobjeví Damia Abella, Roversio Rodriguez, Dejan Lekić, Sergio Fernandéz, Masoud Shojaei, Kike Sola a Jon Echaide. Hned tři z těchto borců navíc patří do základní sestavy trenéra Mendilibara. Lekiče v útoku pravděpodobně nahradí Ibrahima Balde. Na straně hostujícího San Sebastianu nejsou hlášeny žádné výraznější absence.

Na druhé straně našel slova kritiky pro své mužstvo francouzský trenér Philippe Montanier. "V posledních zápasech sice neprohráváme, ale ne hřištích soupeřů ani nevyhráváme. Do závěru sezóny bych to chtěl změnit a utkání na půdě Osasuny je naší poslední možností."

"V Osasuně je skromný stadion s vynikající atmosférou a domácí tým bojuje o evropské poháry, takže zápas pochopitelně nebude jednoduchý. My se ale pokusíme poprat o vítězství a potvrdit, že prvoligovou příslušnost jsme udrželi naprosto po právu,"
ukončil Montanier.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Lolo, Flaňo, Raitala - Puňal, Nekounam - Cejudo, García, Lamah - Nino
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Cadamuro, González, Demidov, Estrada - Illaramendi, Aranburu - Griezmann, Zurutuza, Prieto - Vela
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid363042115:3094
2.FC Barcelona362763108:2787
3.Valencia CF3616101058:4358
4.Málaga CF361671352:5155
5.Levante UD361571451:4952
6.Atlético Madrid3613111250:4550
7.RCD Mallorca3613101340:4249
8.Athletic Bilbao3612121249:4948
9.CA Osasuna3611151039:5948
10.Sevilla FC3612101442:4446
11.Real Betis361371644:5246
12.Getafe CF3612101440:4946
13.Espanyol Barcelona361291545:5145
14.Real Sociedad3611111445:5144
15.Granada CF361261834:5342
16.Villarreal CF369141339:5141
17.Rayo Vallecano361242050:6840
18.Real Zaragoza361071932:6037
19.Sporting Gijón36972040:6734
20.Racing Santander364151725:5727

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (315)

Přidat komentář
madridcan

1 pre zotrvanie Higuaina v Reale Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Adán - Lass Varane Albiol Coentrao - Sahin - Granero - CR - Kaká - Callejon - Higuaín

Reagovat
LAM

"Mourinho by mohl Neymarův talent zničit," prohlásil přímo President Fc Santos Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro a dodal, že by portugalský kouč nedokázal přednosti mladé brazilské hvězdičky plnohodnotně rozvíjet. "Pro Mourinha jsou důležité pouze výsledky. Dokázal by zazdít jeden z největších talentů současného fotbalu. Už jenom samotná představa spolupráce Mourinha s Neymarem mě nesmírně dráždí. Nedokáži si ani představit, co zlého by to Neymarovi přineslo." Ten Mourinho má ale pověst že ho znaj i v Brazilie

Reagovat
Kenneth

Reagovat
blaugrana

Povedal to úplne presne a na plné ústa.

Reagovat
FuckT

hmm, povedal dost picovinu, ale aby si take nieco dokazal objektivne priznat, by si nemohol byt zaujaty. Mourinho dokazal vratit formu aj tym najstratenejsim hracom alebo timom, neverim tomu, zeby nedokazal rozvinut Neymara

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě udělal z Neymara lempla.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak nejako

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

taky toho kokota nechci do Reálu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Malaga musí zabrat, jestli chce do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nevíte, jak to je? Má už teď Bilbao jasnou EL i v příští sezóně nehledě na to kolikátý jsou v lize?

Reagovat
X-bano-X

má ju istú.

Reagovat
smazaný uživatel

Sport TV má úžasne aktualizovanú stránku, čiže zatiaľ tam majú v programe na Jednotke o 21:00 box a na Dvojke La Ligu od 20:00 a 22:00, čo je ale samozrejme volovina, keďže sa všetko hrá od 21.

Nemáte niekto info, ako to bude s prenosmi? Predpokladám, že 1 budú dávať od 21 live a potom 1 zápas od 23 záznam. Ide už len o to, či budú dávať live nás alebo Kataláncov.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě budou dávat Atlético s Malagou, vzhledem k tomu, že je to asi nejzajímavější zápas.

Reagovat
madridcan
Reagovat
madridcan

Velký zájem má o Gonzala francouzský Paris Saint-Germain a jeho prezident Nasser al-Khelaifi minulý týden pro "Punto Pelota" o Higuaínovi řekl: „Chceme, aby byl naším novým Cristianem." PSG Pipovi nabízí plat šest milionů eur ročně.

Real Madrid na toto už začíná reagovat a z jeho tábora se ozývají zprávy typu: „Higuaín není na prodej. Má ještě na několik let smlouvu a zůstane tady." Gonzalo má s Realem Madrid podepsaný kontrakt až do roku 2016, ale v Realu Madrid je už do roku 2007, takže nevíme, co se mu honí hlavou a jestli netouží po změně.

Real Madrid dále vzkazuje: „Pokud stanovíme cenu přestupu, a to i nemorální, necháme ho jít. Bude moct odejít, pokud někdo přijde s nabídkou 200 milionů eur. Mourinho s ním počítá."

„Pokud ho prodáme, např. za 50 milionů eur, tak musíme do nového hráče investovat 50 milionů eur, a ten se nemusí týmu přizpůsobit. Byla by chyba nechat ho odejít."

„Pipita nám neřekl, že chce odejít a ani jeho spoluhráči si nemyslí, že v červnu (jún) odejde. Gesto s podepsaným dresem na Cibeles byl pravý opak toho, co se říká. Spoluhráči mu chtěli sdělit, že ho mají rádi, a co si myslí o spekulacích kolem jeho odchodu."

Reagovat
blaugrana

Leo dnes najlepšie hat-trick a a Betise 2 kusy a zakončiť sezónu s 51 gólmi na konte a celkovo so 76 po tom, čo dá hat-trick Bilbau.

Reagovat
valloire

5 penalt a máme rekord

Reagovat
C0br

*8

Reagovat
smazaný uživatel

my uz davno vieme ze si idiot , nemusis to tu dokazovat v kazdej jednej diskusii

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Atlético de Madrid

Atlético ještě půjde do LM, jsem o tom přesvědčenej

Reagovat
smazaný uživatel

jakože Málaga v posledním kole ztratí body doma se Sportingem

Reagovat
Atlético de Madrid

Sporting hraje o udržení, hecnou to když dneska vyhrajem tak remíza Sportingu s Malagou stačí, plus k tomu Bilbao porazí v posledním kole Levante a je to tam

Reagovat
madridcan

http://www.youtube.com/watch?v=tMoJV63lqPQ&feature=player_embedded Neviem ci to tu uz je, ale tak toto su uplne uzasní komentatori

Reagovat
One-Real

Podme za 100 bodovym rekordem !!!

Reagovat
smazaný uživatel

ten padne

Reagovat
smazaný uživatel

zas s Raúlom Bravom?

fakt netuším, kde zobral Sandoval to 5-3-2 ale na Mallorce to celkom fungovalo, akurát by DC19 mohol byť kľudnejší, Tamudo viditeľnejší a Michu by si mohol spomenúť ako sa dávajú góly

Michu je kráľ!

AUPA RAYO!

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis zraněnej, Cuenca asi taky. Takže do útoku zase jen Messi,Pedro,Tello a Afellay. Hlavně ať tam zbytečně Pepek necpe Cesca.

Pinto-Alves,Puyol,Mascherano,Adriano-Sergio,Thiago,Cesc-Pedro,Messi,Afellay

Reagovat
smazaný uživatel

tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

moze byt .. a striedajuci Bartra , Tello a Muniesa/Montoya

Reagovat
Kenneth

Federico Higuain, bratr Gonzala: "V novinach sa objavovali vselijake spravy, netreba verit vsetkemu, co sa objavi v novinach. Moj brat je spokojny a stastny v madride, zostane v Reale Madrid."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
One-Real

OFFICIAL: Casillas, Lass, Altintop, Khedira and Ramos didn't travel with the rest of the team to Granada. Özil & Coentrão didn't travel too, due to suspension

Reagovat
smazaný uživatel

S týmem jsou Nacho, Pacheco a Andy Rodríguez - ten kvůli tomu, že se tam narodil.

Reagovat
One-Real

Co je presne za pozici ten Andy? Mockrat jsem ho za Castillu nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Střední záložník z céčka, za Castillu nehraje.

Reagovat
One-Real

Ja prave koukal do soupisky a tam zadny Andy neni no. Takze jen gesto od Joseho, treba si na 5 min cutne.

Reagovat
madridcan

Ako to vyzera so Sport 2? CO budu davat? Sa asi este nevie co?

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně jsem to měl dneska několik hodin jako kulisu, asi 10 pořád stejných upoutávek na všechno možný, ale tohle tam vůbec nebylo .

Reagovat
smazaný uživatel

očekávám Atlético-Malága nebo Barcelonský derby

Reagovat
madridcan

práve, ze tieto tebou dva spominane zapasy su putavejsie, ako zapas Realu, ale zvykli davat majstra po minule roky, takze preto sa pytam...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

třeba nezvykli dávat majstra, ale prostě Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

Once del Barça: Pinto, Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano; Thiago, Busquets, Keita; Pedro, Messi e Iniesta.

ale no ták, Iniesta na křídle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta na kridle Keita poslednu dobu tusim hra len preto aby sa aspon trochu zvysila jeho trhova cena , aj ked zasa nehra spatne ... dnes by to mohol byt celkom dobry futbal , v zalohe niesu ziadny lopto mazlici takze budeme hrat viac priamociarejsie ... dufam ze Leo dnes prekona tie golove suchoty proti Espanyolu a siahne na 70-ku golov

Reagovat
One-Real

Adán,Albiol,Carvalho,Varane,Marcelo,Granero,Sahin,??Di Maria, Kaka, CR, Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

proc otazniky u Ángela? Jinak dobra

Reagovat
One-Real

nic sem vul, chvili jsem byl presvedceny ze je suspendovany Di Maria a ne Ozil

Reagovat
smazaný uživatel

A Andy se protlačil na lavičku místo Arbeloy.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Inak kukam ze Abi by mal byt dnes na lavicke .... zeby sa konal dalsi velky COMEBACK ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakoniec je tam miesto neho Bartra

Reagovat
culé

Je moc skoro. Ak ešte vôbec niekedy nastúpi (nie moc pravdepodobne ) tak najskôr za pol roka, ak nie viac.

Reagovat
smazaný uživatel

ved mne sa to aj hned nezdalo ze by sa tak skoro dal dokopy , aj ked by to neuveritelne potesilo nielen mna ...

Reagovat
One-Real

Tak zrovna Ericovi to preje snad fakt kazdy, zrovna on je sympatak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Chvilka napatia

Reagovat
madridcan

Barcelona

Reagovat
Al Capone

To jsou kreténi, mají dávat Šampiony, ne nějaká béčka

Reagovat
culé

Tak potom buď rád, že si za posledné 4 roky vôbec videl zápas Realu...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Al Capone

Další rádobyfanoušek co neumí počítat?

Reagovat
culé

Nemáš to jedno? Tri, či štyri, na tom teraz nezáleží, no určite je zaujímavejšie barcelonské derby, než Real s Granadou... Neber ten koment nejak vážne, tak ako ja neberem tvoj a hlavne sa za to už nemušíš do niekoho navážať.

Reagovat
madridcan

Pekne zvladnute Granada

Reagovat
madridcan

Marcelo ty este dlhsie premyslaj co s loptou

Reagovat
madridcan

5 minuta uz 2:0 mohlo byt Obrana asi pila najviac

Reagovat
Masi

Nemusela pít, stačí se podívat na její složení.

Reagovat
One-Real

Ja uz bych tu obranu celou stridal.

Reagovat
smazaný uživatel

oni jsou snad ještě ožralí

Reagovat
Kenneth

Co to tam hraje za bandu tragedu v ty obrane?

Reagovat
Al Capone

mě otevřené obrany vůbec nevadí, jen bych chtěl vidět i nějakou útočnou akci z naší strany

Reagovat
Losinho

Reagovat
culé

GOOOL MESSI

Reagovat
smazaný uživatel

Leo Messi

Reagovat
smazaný uživatel

MEESIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ... 69 - uzasne to cislo

Reagovat
Al Capone

32 hochu 32 ...

Reagovat
herbage

Messiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
Kluivert9

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss tusim casto sleduje Di veriu .. je 1m pred Keitom a uz pada

Reagovat
patas92

jaky dal gol?? koukam na ty nase tragedy

Reagovat
culé

Celkom pekný, z priameho kopu, neviem či tam bol jemný teč od obrancu v stene.

Reagovat
patas92

diky

Reagovat
culé

V pohode

Reagovat
madridcan

Kaka Takto sa teda fakt bojuje o tych 100 bodov vazne

Reagovat
Kenneth

To je tragéd ten Kaká. 9 mio ročně..

Reagovat
smazaný uživatel

dnes by nás vypráskal i Slavoj

Reagovat
Masi

co Slavoj... aj Barca

Reagovat
madridcan

Granada je velmi sympaticky tím, som rad, ze sa zachrania

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

jj, nemít vlastní kádr a všechno si půjčovat je paráda

Reagovat
madridcan

do takej hlbky to neriesim

Reagovat
DreamTeam

ja jsem fakt zvedavy kdo si toho Kakace koupi

Reagovat
madridcan

PSG

Reagovat
Kluivert9

Nikdo rozumnej.

Reagovat
madridcan

Aj Silvio si myslim, ze nanho len tak nezabudol

Reagovat
culé

Thiago výborný, neskutočný prehľad , Keita katastrofa.

Reagovat
culé

Thiago výborný, neskutočný prehľad , Keita katastrofa.

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

Keita je v pohode, nechapem.

Reagovat
culé

Keď je pod tlakom, nezvláda dobre rozohrať a teraz tá šanca, čo si myslel že vie urobiť dobrú kľučku brankárovi

Reagovat
smazaný uživatel

Co este, len mu daj.

Reagovat
Al Capone

Culés, jak je možný, že Messi, který není sobec jako Ronaldo a pro tým by umřel tak hraje o individuální trofej. Proč se nešetří a nesedí když je ještě čeká finále Copy?

Reagovat
Kluivert9

A tebe to sere a sere

Reagovat
culé

Zrovna by si mohol vidieť, aký sebec to je, že nechal kopať Iniestu priamy kop... Taká otázočka: Ako by sa asi zachoval pri tejto situácii Ronaldo?

Reagovat
smazaný uživatel

Je neslušnost na otázku odpovídat otázkou. A Ronaldo by to samozřejmě kopal, protože je v tomhle jeden z nejlepších na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No co? Je v tom výborný

Reagovat
culé

To isté by povedali chudáci, čo od neho dostali, keď stáli v múri

Reagovat
smazaný uživatel

Popíráš snad že je Ronaldo výborný exekutor přímáků?

Reagovat
culé

Nepopieram, určite je, no túto sezónu sa mu až tak v nich nedarilo.

Reagovat
smazaný uživatel

sice neviem dat lopte taky fals ako on , ale dat zo 100 pokusov 6 golov dokazem aj ja a takisto dokazem loptu zavalit 4m nad branu alebo to naprat do muru

Reagovat
culé

Bola to pomerne blbá otázka, nakoľko finále sa hrá o 20 dní. V tejto sezóne sú s priamými kopmi Ronaldo s Messim na podobnej úrovni, majú z nich približne rovnako veľa gólov. Navyše teraz nehrá Messi vôbec výrazne sebecky, nehrnie sa za každú cenu do zakončenia.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť se finále hraje za 20 dní, nač by se šetřil?

Reagovat
smazaný uživatel

To je zrovna dost blbej pokus o provokaci, když se finále Copa del Rey hraje až 25.5.

Reagovat
smazaný uživatel

Což ale neznamená že se hraje o hovno a zranit se může kdykoliv a klidně na hodně dlouhou dobu. Mě zaráží proč je pro vás tak těžké přiznat, že si jde pro Pichichi.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak se může zranit na tréninku nebo mu může doma přiskřípnout prkýnko pindíka. A ano, jde o Pichichi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za prvé o hovno nejde, je to rozlučka s Guardiolou na Nou Campu a taky derby proti nenáviděnýmu Espanyolu. Že si Messi jde pro Pichichi je jasný každýmu dementovi už čtyři roky po sobě, proto hraje všechny zápasy. Nevim, kde jsi přišel na to, že se (si) to nechceme přiznat. Ví to každej a zkrátka je to tak. Nicméně to uř ňákou dobu neni nic novýho pod sluncem, tak nevim, proč se to rozebírá teď.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Protože se to vloni vyčítalo Ronaldovi a letos, když dělá Messi to samé, to bylo několika fanoušky omlouváno nesmyslnými argumenty.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně se řešily jedenáctky obou týmů, zatímco my nasazovali mladíky, vy jste do toho šli s plnou palbou...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, já si moc dobře pamatuju jak tady minulý rok někteří z vás obviňovali Real že nasazuje to nejlepší co má do zápasů ke konci, kdy byla liga rozhodnuta a tím svým způsobem dehonestovali trofej pro Ronalda. A to vysvětlení s Pichichi jsem tady opravdu ještě neslyšel, ale ve velkým tady jede verze že Messi prostě hraje všechny zápasy proto, protože ho fotbal neuvěřitelně baví a chce za každou cenu hrát každý zápas atd.

Reagovat
Al Capone

Protože by byl jako Ronaldo..a Messi není přece tak zlý

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt totální zabedněnej zoufalec. Messi si jde pro Pichichi od prvního ligovýho zápasu, je to tak každou sezonu. Proto hraje i ty nejlehčí zápasy ve fázích sezony, kdy by měl odpočívat a regenerovat. A bude je tedy logicky hrát i na konci ligy, kdy už regenerovat a odpočívat nepotřebuje , zvlášť ne v prestižním derby

Reagovat
Al Capone

Takže loni si šel jasně pro pičiči Ronaldo? Takže bylo v pořádku na něho nadávat když nám už o nic v té době nešlo? Aha co..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele mě jsou tady ty vaše spory uplně u prdele. Já na loňskym Ronaldovi ani na letošním Messim nic špatnýho nevidim. Že si oba šli pro Pichichi je naprosto evidentní. Kdo co z místní sebranky loni napsal a komu to dodnes leží v žaludku je mi uplně jedno, tím nebudu ztrácet čas.

Reagovat
Al Capone

Já taky ne, fotbal je hlavně kolektivní, ale kdo by nechtěl vynikat. Jen ať si to přiznají, že Messi chce tu trofej.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak proč už dobrou půlhodinu reaguješ a řešíš to?

Reagovat
smazaný uživatel

Řeším Messiho a Pichichi, ne vaše spory a bolístky.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Njn, tak mně se zdál příspěvek od začátku směřován na diskutéry, že...

Reagovat
DreamTeam

on je pomerne cerstvy.. vzdyt se setril defakto celou sezonu na hristich souperu

Reagovat
FuckT

Kaka bol asi najhorsi nakup v historii futbalu, oproti nemu je Torres uplne perfektny nakup :D

Reagovat
Kluivert9

Ibrahimovič se mu docela vyrovnal...

Reagovat
FuckT

Ibrahimovic tam dosiel iba aby nasral Guardiolu, on robil cele naschval

Reagovat
Kluivert9

Tak tomu ani sám nevěříš

Reagovat
FuckT

Ibrahimovic je kurva, je pravda, ze tomu ani sam neverim, ale keby to nejaky hrac spravil, tak by to bol on, alebo Balotelli XD

Reagovat
smazaný uživatel

ibra něco barce předvedl než začal prokazovat svoje ego, prostě si nezvykl že na to, že nebyl hlavním tahounem. aspoň že ho za něco prodali. Za to Kaká z Realu neodejde.

Reagovat
smazaný uživatel

aspon dal víc golů :)

Reagovat
DreamTeam

tak nejhorsi nakup byl zdaleka ten transfer Etooo za Ibru plus balik penez

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
FuckT

tak to ano, Mou vyuzil Eta perfektne, zatial co Ibrahimovic neukazal skoro nic v Barcelona, okrem golu v El Classicu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

To bylo černé léto Barcelonský historie. Ibrahimovič, Čigrinskyj, Keirrison... To už asi nikdo nikdy nepřekoná...

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra aspon něco předvedl, narozdíl od Kaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to opravdu odpudivá podívaná. Granero, Sahin, Kaká, Albiol. Real se nedostává k ničemu. Nedá se na to dívat.

Reagovat
FuckT

+ Di Maria, po zraneni totalne s formy, Ronaldovi tiez chyba Ozil, vlastne celkovo tam chybaju Ozil a Xabi, Sahin sa zatial ani zdaleka nechyta na Xabiho, a ani na Khediru

Reagovat
smazaný uživatel

Di Maria 40 minút - 9 stratených míčú

Reagovat
smazaný uživatel

super ztrávená hodina

Reagovat
Al Capone

Bych blil, člověk přijde z kina kde vidí jeden z nejlepší akčních filmů a veze se na pozitivní vlně a teď přide takový fekální odpad.

Reagovat
Kluivert9

Pusť zas nějakej film, místo sledování Realu

Reagovat
smazaný uživatel

na čem jsi byl?

Reagovat
Al Capone

The Avengers

Reagovat
smazaný uživatel

fakt je to dobrý? já nad tím uvažoval, ale mám obavu, že to bude hollywoodskej blbinec..

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsem to, ale podle hodnocení (čsfd 91% a imdb 8.8 z 10) to je dobré...

ale scifi?

Reagovat
smazaný uživatel

to hodnocení mě asi nakonec zlomí, nějak musím překlenout dobu do novýho Batmana

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten risk to podle mě stojí, každej si tam něco najde, Dokonce i mně (a to totálně nesnáším tady ty filmy o superhrdinech co zachraňují svět) tento film nadchl a Hulka se Starkem jsem si zamiloval.

Reagovat
smazaný uživatel

na to se taky těším

btw tento rok bude ohledně filmů dost dobrej... (snad se nepletu): konec triologie Batmana, Expendables 2, Hobbit, American Reunion..

Reagovat
Al Capone

Jeslti tě nebaví typické Hollywoodské blockbustery tak na to ani nechoď. Ale 3D se mi po delší době zase líbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byl nejhorsi polocas, co jsem snad Real viděl kdy zahrát. Né že sestava je imrpovizovaná z půlky, ale především to, jak lacině k tomu většina hráčů přistoupila. Taková laxnost, to je na facku. Titul je sice doma, ale tohle teda nejde. Doufám, že jim to José v kabině vytmaví a vystřídá - minimálně Xabiho na plax. Zkusim 10 minut z druhýho, když to bude stejný, vypínám, protože tohle dohrávání sezóny v podobnym režimu je uplně o hovně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes drzim palce Malage. Real, Barcelona, Valencia, Malaga do Lm.

Reagovat
alcantara

Vole, to je nadavok By ma zaujimalo, co by sa tu pisalo, ak by skoncil madrid sezonu bez titulu. Neuveritelni nevdacnici

Reagovat
smazaný uživatel

klidně ať si dnes prohrají 4:0 ale ať se na to dá dív at

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt síla, fanoušci na baterky a honiči rekordů.

Reagovat
madridcan

Ze este vobec niekto riesi Zlatu kopačku Messi za nou ide ako isiel za nou minuly rok Cristiano. Posuva levely aj v La lige aj celkove a chce tu spravit golovo paradnu sezonu, ktora len ak nebude mat obdoby(aj ked boh vie co od tych dvoch cakat dalsiu sezonu). Ja som rad za titul a ceresnicka na torte bude, ked da Cristiano gol Mallorce. Dokaze nieco(rovnako ako Messi), co tu dlhe roky nemalo a nebude mat obdoby

Reagovat
Al Capone

Zlatí kopačka pro Messiho a Zlatý míč pro Cristiana

Reagovat
madridcan

neviem ake kriteria si beru hlasujuci, ale zatial to ma Cristiano lepsie. Vo vzajomnych subojoch tento rok(nie tuto sezonu) bol o chlp lepsi, má titul. Rozdiel je v tom, ze Messi minuly rok k lige pridal aj LM. Takze neviem. Ale aj tak je to zbytocne hovorit. Este tu mame ME. Tam ked Portugalsko postupi zo skupiny, tak semifinale by mohli mat cez tu ,,českú" skupinu viac-menej iste. Uvidime, uvidime. Vsetko je daleko Este ma Messi Copu, pri jej zvladnuti tu budeme mat Superpohar. Diskutujme o to vo velkom style az tak v septembri

Reagovat
Al Capone

Podle mě rozhodně euro, což hovoří pro Messiho. Portugalcům budu fandit, ale vůbec jim nevěřím.

Reagovat
madridcan

Klucovy bude ich zapas s Holandskom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Strčte si už ty vaše nadávky do prdele vy věčně nespokojení nevděčníci, máme titul a na tom jediném záleží, projevte aspoň trošku vděčnosti.

Reagovat
Kenneth

Pokud bude mít Messi i Ronaldo stejný počet golů, co rozhoduje?

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

ale vážně, já myslím, že by měli dostat kopačku oba a nebo ani jeden ne?

Reagovat
smazaný uživatel

počet zápasů, ne?

Reagovat
Kenneth

Blbost podle mě, to už spíš počet golů venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Nejsou to odehrané minuty?

Reagovat
madridcan

asistencie? ALe to bude asi hlupost

Reagovat
Kluivert9

Vsadil bych si na ten počet zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

počet zápasů, tj. kdo potřeboval na vstřelení branek méně utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, prostě budou oba první.

Reagovat
smazaný uživatel

Cena se dělí u obou trofejí, jde jen o počet gólů...

Reagovat
One-Real

200. POJDME

Reagovat
madridcan

pekne Karim

Reagovat
smazaný uživatel

70. gól

Reagovat
smazaný uživatel

Messi70

inak by som chcel vidiet opakovacku toho stretu minutku pred penaltou v nasej 16-ke , mam na chuja stream a vyzeralo to vseliako

Reagovat
smazaný uživatel

já si ničeho nevšiml

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci to tam bol Alvaro , ale dost sa tam rozculoval, takze nevim karle co tam bylo/nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

nič nové vo svete

Reagovat
smazaný uživatel

v první řadě byl Verdů v offsidu, v druhý řadě se ho Montoya ani nedotkl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobre teda

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
culé

70!

Reagovat
smazaný uživatel

barca kopala penaltu

Reagovat
culé

Za čo bola táto penalta? pozerám len prerušovane

Reagovat
smazaný uživatel

ruka

Reagovat
X-bano-X

ruka

Reagovat
One-Real

Nerad bych nadaval, protoze ta sezona je paradni i tak a sesazeni Barcelony je super, ale dneska se mi to vazne nelibi a prijde mi to celkem nedustojne a druhak tech 100 bodu bylo proste lakavych.

Reagovat
culé

Ako na tom stojí Madrid? 0:0?

Reagovat
smazaný uživatel

Pinto

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

jako nechapem hraci dostanu poslednu sancu sa ukazat v time real madrid a oni to zahodia ??? ... albiol , sahin , carvalho , granero , kaka ???? ... a vlastne naco nam je higuain ? je to velky srdciar atd atd ale on proste benzemu odtial nevytlaci ... di maria velke sklamanie ale jemu proste verim ked ma formu tak je nezastavitelny ... aj tak si stale myslim ze pokial by dali im fukat este by nafukali

Reagovat
Masi

Jak na co nám je? V lize má víc golů než Benzema, na dvojku do útoku solidní nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

nech ma ale benzema tam proste maka , a jeho prejav hry zrychlenie , technika atd atd

Reagovat
madridcan

jj, nechajme si len jedneho utocnika. Ved Benzema tych cca 55-60 zapasov za sezonu odkruti

Reagovat
Losinho

Gratulace Messimu k sedmdesátce a Pichichi.

Reagovat
Al Capone

Tak se 100 body se můžeme pomalu rozloučit. Ale co i tak jsme o několik galaxií vepředu proti zbytku světa

Reagovat
smazaný uživatel

flying Maaaaaaaasch

Reagovat
smazaný uživatel

LEO MESSI

Reagovat
patas92

je to Bůůůůůh

Reagovat
smazaný uživatel

LEOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

71 .. tento rok padne v lige 50

Reagovat
smazaný uživatel

ten jeden by Betisu dát mohl no, nebo už dnes?

Reagovat
smazaný uživatel

uz je jedno kedy , ten gol da aj s prstom v prdeli :) ... aj tej je neuveritelne ze Ronaldo po 20 rokoch tromfne Sanchezov rekord preto , aby ho rok na to MEssi tromfol o 10 golov

Reagovat
smazaný uživatel

tak už dnes

Reagovat
smazaný uživatel

akurat som to dopisal a staval sa k nepanlte

Reagovat
smazaný uživatel

Masch

Reagovat
culé

GOOOOOOOOOL!!

Reagovat
smazaný uživatel

Messi takový zrychlení vole.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

50 volá

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL

MESSIGOD 50/72 - incredible

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Takova hloupa penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepku

Reagovat
smazaný uživatel

50

Reagovat
penepi

Messi kopal túto sezónu o 4 pencle viac ako Ronaldo, ale áno, CR je závislý na pok. kopoch.

To len tak k veci, inak nechcem znižovať genialitu Lea.

Reagovat
penepi

Tak už len o tri, Hala CR!

Reagovat
smazaný uživatel

Messi ma stale viac golov z hry .. takze penalty su vlastne uz lôen kozmeticka uprava

Reagovat
One-Real

50. Messi je fenomén. Teď ale nechci snižovat nijak jeho kvality, ale stalo se někdy v blízké minulosti že by hráč dal dva zápasy za sebou dva góly z penalt?

Reagovat
Al Capone

Cristiano neplatí, penalty se nepočítají

Reagovat
blaugrana

Pep to nesie ťažko.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Messiho tlacijou, snad doklepe hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, tak vy vyhrajete titul a stejně to neunášíte....

Reagovat
smazaný uživatel

2.penalta bola za co?

Reagovat
Al Capone

ne za co, ale spíše pro Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

tak takych bolo viacej..nepozeram to tak ci tam bol nejaky faul alebo sa tade prehnal rychlik cuenca a fauloval nejakeho obrancu..

Reagovat
X-bano-X

To by rád vedel snáď aj Busquets

Reagovat
smazaný uživatel

podrazenie Busquetsa

Reagovat
madridcan

Titul je v dnesnej dobe asi strasne malo. Smutne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

50 golů. Možná něco takového už nikdy neuvidíme, tak si to užívejte ( )

Reagovat
smazaný uživatel

Já už nechápal vloni u Ronalda tu čtyřicítku. Od těch dvou jsem čekal, že jí už budou vždy jen atakovat. Minulou sezonu 40, letos 50 a příští rok? Šedesát už asi ne, co?

Reagovat
Kenneth

Těžko říct kde ten chlapec má hranice. Do letošní sezony jsem myslel že 50 ligových golů je jen sci-fi.

Reagovat
smazaný uživatel

oooo škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Kua uz som ho tam videl

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Blázen

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat
One-Real

Hmm tezko tezko se mi louci s tou moznosti mit 100 bodu. Po tom kdyz jsme si poradili s Athleticem a Sevillou, tak uz jsem veril ze to doklepnem. Ale tak je treba si nektere veci nechat i na dalsi rocniky.

Ja se timhle s Vami asi loucim, pokud mi to zdravi dovoli tak ve ctvrtek odjizdim smer Madrid si posledni kolo uzit na vlastni kuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

jej

Reagovat
Darren Fletcher

to je v p s tym messim

Reagovat
madridcan

Takze 100 bude????

Reagovat
C0br

Lol

Reagovat
One-Real

TAK NIC GOOOOOOOOOOOOOOOOL.

Reagovat
smazaný uživatel

100 BODOV je to TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Granada chce rekord díky

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužené a spravedlivé

Reagovat
DreamTeam

Je to tam

Ted jeste at se Cris trefi proti Mallorce..

Reagovat
Kenneth

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Vale potřetí za sebou titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Třetí titul v řadě, campeoneeeees.... gracias Emery !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

taky se červenám, to si radši na titul počkám ještě několik let a pak at to stojí za to

Reagovat
smazaný uživatel

100 BODOV!!!!

Reagovat
herbage

Myslel jsem, že Messi je Bůh, ale on je jen poloBůh. Bůh by přidal totiž ještě ten pátý

Reagovat
smazaný uživatel

Bůh je nudný, teď letí poloBozi s lidskou tváří .

Reagovat
herbage

je fakt, že neoholený připomíná Ježíše

Reagovat
Carlos Juan Pablo

na co hrát celej zápas, když to kluci sfouknou za 10

Reagovat
One-Real

Tak hraci Granady to ted trosku neunaseji, jen jsem cekal kdo da rozhodcimu na drzku. To je tak nasralo ze to ukoncil hned po tom rohu?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že ich nasralo skôr to ako pískal celý zápas .. druhý polčas nám dosť pripískaval

Reagovat
One-Real

ja koukal na sekajicim se streamu, takze nemuzu soudit moc..ale tak nektere zakroky tam piskal citlivejs nez by bylo spravny asi

Reagovat
penepi

Rayo/Granada/Villarreal?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vlastný dúfam pripíšu Cristiano ako gol

Reagovat
Kenneth

Banda sedláků se ukázala. Škoda že nemůže sestoupit více týmů.

Reagovat
penepi

Čo sa tam stalo? Ešte môžu vypadnúť a bude to kvôli vlastnému z 93´.

Reagovat
Kenneth

No jo vlastně. Oni potřebovali remízu. No 2 hráči dostali redku. Tak snad spadnou místo Zaragozy.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Naprostý zabedněnci a chudáci. Ti nepatří do La Ligy. Tohle si prostě na rozhodčího dovolit nemůžou. Moises je totální chudák.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dá Real těch sto bodů. Všechny rekordy, které letos padli, budou skvělou motivací pro Barcu a Lea

Reagovat
smazaný uživatel

Leo Škoda, že tam nepadl ten pátej

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně už teď si kupuju popcorn na příští kolo. Nekonečná hádka jestli je cennější 100 bodů v lize nebo Messiho nálož 5X gólů zaručuje vzrušující podívanou.

Reagovat
smazaný uživatel

No, podle mě je nejdůležitější titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Barcelona byla letos na Messim strašně závislá ale To je až neskutečný, jak to tam všechno spadlo na jednoho hráče.

Každopádně Real jsem druhou půlku neviděl, ale cenim je za otočení skóre! Klobou dolu. 100 BODŮ JE BLÍZKO!!!! TO BUDE HUKOT Cristiano zatim 45 taky nádhera. Real je famózní. Hala Madrid.

Reagovat
herbage

Ten třetí gól, to byla naprostá paráda. Tohle umí na světě jedině on, nikdo jiný by to takhle precizně v plném běhu nezpracoval ani nezakončil. To byla naprostá dokonalost

Reagovat
madridcan

Byt fanusikom Barcelony, tak asi placem...Velmi emotivne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

50

Reagovat
smazaný uživatel

jirinko zabudol si dodat diki sampioni..si pravy fanusik vzdy sa tu objavis iba ked sa tomu tvojmu cirkusu nieco podari

Reagovat
smazaný uživatel

tvoj prispevok by som upravil 52 zabusol si ba dalsie 2 penalty co bude kopat v poslednom kole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nukruť očima a bav se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si kral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

prekladejte nekdo diky

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl, že je šťastný, že mohl trénovat takový tým, měl takové fanoušky, poděkoval, řekl, že klub je v dobrých rukou a že ho nikdy neztratí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I nakalení dále vítězíme . Kdyby hrál Real PL, tak by k trháku nasadil kolem Vánoc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Moc to hrotí. Za rok je stejně zpátky.

Reagovat
ADM

Kde to sleduš ...prosím ťa

Reagovat
ADM

*sleduješ

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Barcelona letos dobře stojí na jednom hráči, to je až zarážející

Každopádně Real cenim za to, že to dokázali otočit! Klobouk dolu. Cristiano 45 taky hezký Nýbrž co je vedle titulu druhý nejzajímavější, je 100 BODŮ. Sice bych to nechtěl zakřiknout, ale co, je to moooc blízko! Mazec. HalaMADRID

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze si to real nenecha ujist..mna skor zaraza preco ked messi prekona kazdy rekord je tu o tom clanok..je to pekne ze dal tolko golov ale u mna je na prvom mieste tim...snad tu bude clanok o rekordoch realu..pretoze si myslim ze 117 golov...87 golov ronalda, karima a higiho +1 kolo z dobru a z najvacsou pravdepodobnostou aj 100 bodov sa urcite vyrovna rekordu messimu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele