Primera División - preview 33. kola

10.04.2012, 08:53, aktualizováno 12.04.2012, 08:22
Previews
Sevilla ještě nevzdává boj o Ligu mistrů, k oživení nadějí ale potřebuje porazit Zaragozu a musí doufat, že Malaga nevyhraje ve Villarrealu. Ten hraje o záchranu, což platí i o Racingu Santander, jenž hostí Mallorku...
Villarreal CF - Málaga CF  (čtvrtek 20:00)
Sporting Gijón zespodu zatlačil, takže jakkoliv se body nedají čekat od lépe postavené Zaragozy, Villarreal je před domácím kláním s Málagou pod zvýšeným tlakem. Pokud to ještě jde - už tak ho na sebe Žlutá ponorka s jedinou výhrou v devíti kolech nakládá ažaž. A ambiciózní soupeř, jenž na cestách třikrát po sobě nepadl a obecně se těší výborné formě, bude určitě škrábat.

A to i proto, že Málagu aktuálně vede Manuel Pellegrini - muž, který dříve Villarreal dovedl například až do semifinále Ligy mistrů. Na podzim, v domácím prostředí, sobě dobře známý klub přechytračil. A dosud jediný takový souboj na Madrigalu také víceméně zvládl, když tu loni remizoval 1:1. V podobné pozici jako chilský kouč přitom bude ještě Santi Cazorla, bývalá opora právě Pellegriniho Villarrealu. "Určitě budou dobře přijati," je si jistý současný lodivod 17. týmu tabulky Miguel Lotina.

V aktuálním působišti je teprve od půlky března, coby třetí letošní trenér, a už stihl odkoučovat čtyři kola. Relativně úspěšně - ostrý debut s Realem Madrid dovedl k senzační remíze, přičemž i v dalších dvou zápasech neprohrál. Minule nicméně Villarreal celkem jasně padl v Betisu, takže nyní jednoznačně potřebuje před vlastním publikem naplno bodovat. A ví to i Lotina, který na domácí výhru prozatím čeká: "Určitě musíme zítra vyhrát. Je to náš den D."

Pro Lotinu bude klíčové v nadcházejících dnech zapracovat na tvorbě šancí. V Seville jeho tým měl až 70 procent času míč na kopačkách, přesto mu prý dle trenérových slov chybělo "odhodlání" protivníkův blok nějak významněji prorazit. Naopak Málaga se střílením branek příliš problémů nemá. Minule třemi sestřelila Racing Santader, dříve například 4:2 porazila Vallecano. Jedinou porážku v osmi kolech jí připravil - shodou okolností - také Betis.

Čtyři ze zbývajících sedmi kol Villarreal odehraje na vlastním stánku, to by mohl být rozhodující determinant jejich šancí na záchranu. Vždyť na El Madrigalu letos - navzdory tomu, že za celou sezonu nikdy nepřekročil linii oddělující první dvanáctku od zbytku - prohrál všehovšudy dvakrát.

Villarreal poslední dobou docela sráží dolů mizerná disciplína. Jaume Costa, Joan Oriol i Ángel Lopéz jsou suspendováni, přičemž krajní bek Mario Gaspar nejspíš jen taktak stihne doléčit svůj neduh. Lepit se tak budou obě obruby hřiště. Možná alespoň na lavičku by se mohl posadit hvězdný Giuseppe Rossi, jenž zmeškal drtivou většinu sezony pro vážné zranění kolena.

Málaga se bude muset obejít bez části své zkušené osy; dlouhodobě zranění jsou Toulalan, Baptista i Joaquín, přičemž Demichelis pro změnu pyká za svůj další žlutý prohřešek v minulém kole. Zároveň Pellegriniho výběr pokračuje bez své osvědčené, a rovněž zkušené brankářské jedničky, Willyho Caballera, kterého poslední dobou zastupuje Kameni.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Lopez - Zapata (Gaspar), Gonzalo, Musacchio, Bruno - Senna, de Guzmán - Cani, Borja, Camunas - Rubén
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Sánchez, Weligton, Mathijsen, Monreal - Maresca, Recio - Cazorla, Isco, Eliseu - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Racing Santander - RCD Mallorca  (čtvrtek 21:00)
Vzhledem k dobrým výsledkům ostatních týmů ze dna tabulky se Racing propadl až na poslední příčku, na které navíc ztrácí na své konkurenty tři body. Pokud to se záchranou myslí vážně, musí ve čtvrtek porazit patnáctou Mallorku, jinak už to s ním bude vypadat hodně špatně. Hostům by případné vítězství zřejmě definitivně zajistilo setrvání v nejvyšší soutěži.

Jenže nic nenasvědčuje tomu, že by si domácí měli dojít pro všechny tři body. Aktuální formu totiž mají zdaleka nejhorší z celé ligy, když z posledních sedmi duelů získali jediný bod. A když půjdu ještě dál, na výhru čekají už třináct zápasů. Po přečtení této statistiky už musí být každému jasné, že Racing je na posledním místě zcela zaslouženě a pokud chce se současným stavem něco udělat, musí výrazně přidat.

Na druhou stranu Mallorca není soupeřem z těch nejtěžších, na stadionu El Sardinero navíc v posledním vzájemném klání prohrál 0:2, a tak se Santander rozhodně nehodlá vzdát bez boje. Hosté ale nehrají vyloženě špatně, z šesti předešlých utkání dva vyhráli, stejný počet pak dotáhli na remízu a jen ve dvou na svého soka nestačili. A přestože jsou až patnáctí, náskok na sestupové příčky mají poměrně velký, konkrétně devítibodový.

Když se ještě blíže podíváme na bilanci vzájemných zápasů obou týmů, zjistíme, že doposud naposledy se celky utkaly na konci listopadu loňského kalendářního roku, kdy se z vítězství 2:1 radovala tehdy domácí Mallorca. Z dlouhodobějšího hlediska jsou statistiky prakticky vyrovnané.

Trenér Racingu Alvaro Cervera má poměrně velký problém se zdravotním stavem svých hráčů, na marodce jsou Toňo, Acosta, Picon, Barba a Christian, z důvodu disciplinárního trestu pak do utkání rozhodně nezasáhnou Diop s Francisem. Joaquín Capparós má mnohem menší starosti se složením úvodní jedenáctky, k dispozici nemá pouze zraněného Kevina.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Mario - Álvaro, Torrejón, Bernardo, Cisma - Colsa, Bedia - Arana, Adrián, Munitis - Stuani
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Cendrós, Ramis, Nunes, Cáceres - Pereira, Tissone, Tejera, Castro - Víctor, Hemed
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Zaragoza  (čtvrtek 22:00)
Zdánlivě jasný zápas nabídne střet Sevilly se Zaragozou, utká se totiž osmý tým tabulky s devatenáctým. Jenže ve skutečnosti bychom favorita nehledali zas tak snadno, hosté se v poslední době chytili a zmenšují svou ztrátu na konkurenty v boji o záchranu. Utkání na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuana uzavře program vloženého třiatřicátého kola.

Sevilla může velmi litovat zahozené příležitosti na posun na příčky zaručující účast v evropských pohárech, jenž by se konal v případě vítězství v minulém kole nad Athleticem. Takhle dělí andaluský klub od šestého místa čtyři body, od čtvrtého, z nějž se jde do Ligy mistrů, pak dokonce bodů osm. Oproti většině svých soupeřů má však Sevilla právě duel se Zaragozou k dobru, může tak celou situaci zdramatizovat.

Před zmíněnou porážkou od Athletiku ale Sevilla třikrát v řadě zvítězila, díky této úspěšné sérii se dostala do první poloviny tabulky a může bojovat o zajímavé pozice. Kromě utkání na půdě Realu navíc přeje Seville také los, který jí do závěru sezony přisoudil, s výjimkou jmenovaného Bílého baletu, samé v tabulce níže postavené celky.

Podle aktuální formy je Zaragoza momentálně šestým nejlepším družstvem španělské ligy, což je oproti beznaději, která z tohoto týmu ještě před nedávnem přímo sálala, obrovský pokrok. Zara najednou dokáže soupeře přehrát, před porážkou od Barcelony bodovala čtyřikrát v řadě a získala hned deset bodů. Také ona má zajímavý los, ještě třikrát potká konkurenta ze spodních pater tabulky a pokud tyto klíčové duely zvládne, nikdo nemusí pochybovat o tom, že se znovu na poslední chvíli zachrání.

Utkání tak bude mít slušný náboj, neboť výhru potřebují oba. Domácím k tomu nepomohou Reyes, Kanouté, Perotti a Spahič, hosté cestují do Andalusie bez Minera a nejistý je start útočníka Postigy, toho ale v posledních zápasech dobře zastupuje Aranda.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - Coke, Fazio, Escudé, Navarro - Medel, Trochowski - Navas, Manu, Luna - Negredo
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Álvarez, Lanzaro, Paredes, Abraham - Dujmovič, Pintér - Lafita, Apoňo, Obradovič - Aranda
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Athletic Bilbao  (středa 20:00)
Fotbalisté Granady dobře vědí, že se mohou v tomto kole výrazně oddálit pásmu sestupu, a proto chtějí v domácím prostředí získat všechny tři body. Nestojí sice proti nim nijak lehký soupeř, semifinalistovi Evropské ligy se na druhou stranu na domácí scéně tolik nedaří. Granadě prozatím patří šestnácté místo se ziskem 35. bodů, v tuto chvíli má náskok tří bodů na Villareal a dokonce sedmi korálků na osmnáctou Zaragozu.

Bilbao je až jedenácté a má pouze o šest bodů více, ve vyrovnaném středu tabulky mu chybí na pohárové příčky pět bodů. Proto nesmí ztrácet cenné korálky v souboji s outsidery a nyní nutně potřebuje vyhrát. Bilbao dokázalo v posledním kole zdolat silnou Sevillu 1:0 a přerušilo tak pětizápasovou sérii bez vítězství. K tomu je zvyklé hrát systém sobota - středa - sobota a i přes náročný program je mírným favoritem.

Granada po dvou porážkách s Valencií a Sevillou dokázala vyhrát na půdě konkurenčního Santanderu a minule bezbrankově remizovala na půdě dalšího velkého rivala z Mallorcy, její forma je tak vcelku slušná. Oba protivníci se spolu utkaly na konci listopadu minulého roku ve 14. kole a nováček soutěže překvapivě v Bilbau zvítězil 1:0.

Trenér Granady Abel Resino opravdu neví, jakou motivaci soupeř bude mít. "Bilbao má zajištěnou Evropskou ligu díky účasti ve finále Španělského poháru, má před sebou klíčové boje v nejlepší čtyřce Evropské ligy a v lize si ve velké konkurenci těžko vybojuje kvalifikaci Ligy mistrů. Tyto aspekty hrají pro nás, ovšem Bilbao společně s Barcelonou předvádí v lize nejlepší a nejhezčí fotbal, takže se necháme překvapit," uvedl Resino.

Ten v sestavě nebude mít k dispozici zraněného Frana Rica a Jaime Romera. Nejvíce se v boji o záchranu bojí Zaragozy. "Ta se neuvěřitelně dostala nahoru a vyhrává jedno utkání za druhým. Navíc si myslí, že dokáže všechno. Ovšem sedm kol před koncem máme vše ve svých rukách a já doufám, že situaci ustojíme," dodal závěrem Resino.

Hosté mohou přivítat po karetním trestu Javi Martineze, jenže mimo hru bude po zranění kyčle Ander Herrera. Útočník Bilbaa Fernando Llorente je potěšen, že trenér Resino srovnával jeho celek s Barcelonou, on sám dává zásluhy za tuto pochvalu kouči Marcelu Bielsovi. "Je pracovitý, do klubu zapálený a pracuje na sto procent. Snaží se změnit spoustu věcí k lepšímu a daří se mu to, chce abychom hráli jako Barcelona," uvedl zkušený útočník.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - Levante UD  (středa 20:00)
Účast Gijónu v nejvyšší soutěži i v příští sezóně se v tuto chvíli dostává do oblasti teorie. V tuto chvíli je poslední o skóre za Santanderem a tři body za Zaragozou. Doposud nasbíral pouze pětadvacet bodů a na sedmnácté místo Villarealu zaručující prvoligovou účast ztrácí již sedm bodů. Proto by potřeboval v domácím prostředí s Levante překvapit, nicméně to rozhodně nechce v boji o Evropské poháry odevzdat body zadarmo.

Levante je se ziskem 48. bodů páté a zatím je v Evropské lize, ovšem na čtvrtou Valencii ztrácí pouze jeden bod a na třetí Malágu body dva. Proto dobře ví, že musí na půdě outsidera zvítězit. Gijón čeká na výhru v Primera Division již pět ligových kol, navíc se v nich utkal s úhlavními rivaly o záchranu a všechny utkání prohrál. Levante minule zdolalo konkurenční Atlético Madrid a předtím remizovalo s Valencií, jeho forma je tak vcelku slušná.

Na podzim ve 14. kole doma Levante deklasovalo protivníka v poměru 4:0 a i nyní by mělo mít navrch. Trenér Gijónu Javier Clemente se po minulé prohře s Getafe dostal do rozporu s hráči, když prohlásil, že řídit Gijón je jak jezdit v seriálu Formule 1 bez formule. Nicméně nyní se chce plně soustředit na souboj s Levante. "Nikdy jsem o svém týmu neřekl nic špatného. Dobře vím, že odvádí maximum, co může. Musíme vše hodit za hlavu a jít dále," říká.

"Levante je velice kvalitní protivník a přeji mu, aby se dostal do Ligy mistrů. Ovšem ne na náš úkor, my chceme za každou cenu všechny tři body. Největší rozdíl mezi námi a soupeřem je, že on má obranu pevnou jako kámen a my v ní bohužel máme velké díry," uvedl Clemente. Ten v minulém kole postavil velice překvapivou sestavu a nyní se očekává, že by se do základní jedenáctky měli vrátit David Barral, André Castro a Nacho.

Záložníka Levante Jose Barkera těší, jaká je v týmu pohoda a klid. "Když máte důvěru, tak jde všechno lépe a předvádíte nadstandardní výkony. Letos jsme opravdu blízko evropským pohárům a chceme pokračovat v nastoleném tempu. Nesmíme být ale namlsaní, nemusejí se nám povést dva zápasy a v samotném závěru může zbít z povedené sezóny jen hořká příchuť," varuje se vztyčeným prstem Barkero.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Rayo Vallecano  (středa 20:00)
V jednom ze středečních duelů se Valencia doma postaví proti nováčkovi z Raya Vallecana. Oba celky jsou povzbuzeny víkendovým povedeným zápasem a chtějí v utkání bodovat. Favoritem je pochopitelně třetí Valencia, která má před utkáním o devět bodů více než dvanácté Rayo Vallecano. Bodový rozdíl však poukazuje na to, že letošní ročník španělské ligy je v jejím středu velmi vyrovnaný.

Los Che sehráli v neděli velmi těžký duel na půdě vedoucího Realu Madrid, ale předvedli velmi solidní výkon, se kterým si ze Santiaga Bernabéa odvezli bod za bezbrankovou remízu. Domácí Bílý balet byl sice v zápase lepší, ale Valencia dokázala v čele s gólmanem Guaitou uspět a zkomplikovala tak Realu situaci v boji o titul.

Rayo Vallecano si po špatné sérii výsledků spravilo chuť velmi povedeným duelem na domácí půdě proti Osasuně, která navíc bojuje o přední příčky. V utkání Rayo svého soupeře totálně zaskočilo ofenzivní lavinou a zvítězilo vysoko 6:0, což je nejvyšší vítězství Raya v této sezóně a také největší porážka Osasuny.

V podzimní části sezóny spolu oba celky sehrály první vzájemné utkání v letošní sezóně a na půdě Raya byla úspěšnější Valencia, která si odvezla tři body za vítězství 2:1. Na domácí půdě je domácí Valencia pochopitelně jasným favoritem, ale Rayo Vallecano v letošní sezóně ukazuje, že postoupilo do nejvyšší soutěže plně po právu a na 99% si také setrvání v soutěži pohlídá.

Valencia se propadla po dlouhé době na čtvrté místo za Málagu, ale trenér Netopýrů Unai Emery vidí závěr sezóny pozitivně. "V posledních dnech se naše hra zlepšil a remíza na půdě Realu Madrid nám dodala potřebné sebevědomí do závěru sezóny. Pokud zlepšíme naši produktivitu, věřím, že si třetí místo pohlídáme," říká

Na druhé straně před utkáním hovořil útočník Diego Costa. "Po nedávných porážkách jsme potřebovali povedený zápas, a ten přišel proti Osasuně. Jsem za takový výsledek hrozně rád a doufám, že nám to dodá sílu do závěrečných kol. Udělali jsme významný krok k záchraně, ale chceme ještě získat v závěru ligy dost bodů," řekl Costa.

"Tým má obrovskou sílu a nedivím se, že jsme se letos mezi elitou neztratili. Věděl jsem to už před začátkem sezóny. Utkání proti Valencii pro nás bude dalším fotbalovým svátkem a rádi bychom navázali na výkon proti Osasuně a pokusili se získat nějaké body," dodal útočník Raya.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Real Madrid  (středa 22:00)
Náskok Realu Madrid před Barcelonou se neustále snižuje, díky včerejší výhře Katalánců činí nyní jediný bod. Bílý balet má k dobru dnešní derby na půdě Atlétika, které v posledních letech obvykle znamená zisk tří bodů. Připíše si Real další výhru?

Domácí budou dělat vše pro to, aby Real nevyhrál. Fanoušci už jsou značně netrpěliví, jelikož Atlético vyhrálo ligové derby naposledy v roce 1999. Posledních sedm zápasů pak nezískalo ani bod. V současné situaci navíc Atlético body nutně potřebuje, aby zůstalo v boji o poháry, a pokud možno Ligu mistrů.

"Očekáváme velmi silný Real. Hrají o titul, tenhle zápas může rozhodnout o jejich titulu," míní záložník Juanfran. "Na naší straně je obrovská touha nad Realem konečně vyhrát, čekáme už příliš dlouho. Hrajeme na vlastním stadionu, fanoušci nás poženou," těší se.

Právě na domácí zápasy Atlético v poslední době spoléhá, zatímco venku třikrát prohrálo, na domácím hřišti drží sérii tří výher. V případě další výhry se zařadí bod za šestou Osasunu. Trenér Diego Simeone musí vymyslet sestavu bez potrestané trojice Eduardo Salvio, Miranda, Mario Suarez.

Real ještě nedávno vedl ligu o deset bodů, v posledních kolech se ale rozdíl oproti Barceloně znatelně smrsknul. Můžou za to remízy s Málagou, Villarrealem a naposledy v neděli s Valencií. "Jsme klidní, protože máme čtyři body náskoku před Barcelonou," zdůrazňoval Aitor Karanka, asistent trenéra Mourinha na včerejší tiskové konferenci.

Po jejím skončení Barcelona porazila Getafe, a tak se přiblížila na rozdíl jediného bodu. Real bude odpovídat v derby. "Vím, jaká je atmosféra v kabině, takže nemám obavy. Všichni jsme odhodláni pokračovat v boji o mistrovský titul," reagoval Karanka na spekulace, podle kterých kabinu Realu trápí neshody a frustrace z posledních výsledků.

Karankova slova potvrzuje obránce Raul Albiol. "Od Atlétika čekáme, že bude namotivované a že do zápasu půjde hodně agresivně. Obrovskou motivaci ale máme i my. Bude to těžký zápas, ale my jsme připraveni," říká. Trenér Mourinho zřejmě nasadí do základní sestavy uzdraveného Angela Di Mariu, od začátku se na hřišti může objevit i Brazilec Kaká.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Espanyol Barcelona  (úterý 20:00)
Ve vloženém 33. kole se Osasuna doma postaví proti Espanyolu Barcelona a pro oba celky se jedná o velmi důležitý zápas. V tabulce jsou oba v elitní desítce a rozdíl mezi nimi je pouze pět bodů s tím, že lépe je na tom nyní Osasuna. Oba dva navíc bojují o pohárové příčky a není moc pravděpodobné, že na konci sezóny na nich bude místo pro oba.

Domácí Osasuna poslední dva zápasy silně nezvládla a inkasovala v nich celkem jedenáct branek. Prohra 1:5 proti Realu Madrid by se dala skousnout, ale debakl z minulého kola, ve kterém Osasuna prohrála 0:6 na půdě nováčka z Raya Vallecano, je více než ostudná. Toto zaváhání musí fotbalisté Osasuny odčinit právě v utkání proti Espanyolu.

Hosté si zase za poslední dva ligové zápasy připsali dva body za dva remízové výsledky. V obou však mohli klidně brát tři body, ale doplatili na své špatné zakončení. Remíza 0:0 ve Villarrealu byla zasloužená, ale v sobotu remizoval Espanyol doma 2:2 s Realem Sociedad a v tomto zápase byl zejména ve druhém poločase jasně lepším celkem.

První vzájemný duel obou celků v letošní sezóně skončil vítězstvím Osasuny, která dokázala uspět na půdě Espanyolu a odvezla si tři body za vítězství 2:1. V utkání přitom Osasuna dohrávala bez vyloučeného Satrusteguie, ale i přesto dokázala zvítězit. Toto utkání nemá kvůli současné formě Osasuny žádného favorita.

Manažer domácí Osasuny José Luis Mendilibar byl po utkání proti Rayu velmi zklamaný z toho, že jeho tým inkasoval za poslední dva zápasy 11 branek. "Jako bychom v utkání na půdě Vallecana nebyli vůbec koncentrovaní. Do zápasu jsme vstoupili lehkovážně a soupeři dovolili prakticky cokoliv, co si zamanul. Porážka proti Realu se na nás asi podepsala, jinak si takový zkrat neumím vysvětlit," řekl Mendilibar.

"Do konce sezóny stále zbývá několik zápasů, my musíme rychle na poslední dva duely zapomenout a soustředit se na domácí utkání proti Espanyolu. Stále můžeme bojovat o evropské poháry a chceme se o to pokusit. Pokud budeme hrát naší hru, můžeme se klidně na šesté pozici udržet," dodal kouč Osasuny.

Je dost možné, že trenér Mendilibar udělá v utkání hned několik změn, protože už v poločase proti Rayu střídal hned třikrát a byl nespokojen s výkonem svých svěřenců. Do sestavy se vrací po zranění Marc Bertran a také Roland Lamah. Mimo hru jsou naopak Javad Nekounam a Sergio Fernandéz, kterého trápí zraněné koleno.

Espanyol má před sebou nyní tři zápasy proti soupeřům, kteří bojují o evropské poháry, ale trenér Mauricio Pochettino zůstává pozitivní. "V posledních zápasech jsme nebyli schopní udělat poslední krok k vítězství a ztratily jsme zbytečné body proti slabším celkům. Nyní tak zákonitě musíme body nabrat proti těm silnějším a začít musíme už v Osasuně."

Na straně Espanyolu se do sestavy po delším zranění vrací Christian Alvaréz. Raúla Rodrigueze ve středu obrany pravděpodobně nahradí Jordi Amat. Kromě Alvaréze má však trenér Pochettino k dispozici téměř kompletní základní kádr.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Roversio, Flaňo, Damiá - Puňal, Lolo - Cejudo, García, Lamah - Lekič
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Dídac, Moreno, Amat, López - Romaric, Forlín - Coutinho, Verdú, Weiss - García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Sociedad - Real Betis  (úterý 20:00)
V 33. kole La Ligy se na půdě Realu Sociedad představí hráči Realu Betis. Oba týmy již mají blízko k záchraně, ale ještě nemají nic jistého, a tak se budou oba snažit ukořistit cenné tři body.

Real Sociedad v posledních dvou utkáních neprohrál a zásluhu na tom má i Carlos Vela, který je v týmu na hostování z anglického Arsenalu. Mexický útočník se nechal slyšet, že se mu La Liga líbí a že by ve Španělsku rád zůstal i v další sezóně. V minulém kole zajistil svými góly remízu 2:2 s Espanyolem, v posledních šesti zápasech se trefil pětkrát. Proto nejen on, ale i vedení Realu věří, že hostování bude prodlouženo.

Před nadcházejícím utkání s Betisem řekl Vela slova, která musela fanoušky Sociedadu potěšit: "V žádném zápase, ať už hraju dobře nebo špatně, nemyslím na to, co si o mě myslí lidé v čele vedení Arsenalu. Já hraji pro Real Sociedad a užívám si to. Teprve po sezóně se uvidí, jak bude má kariéra pokračovat."

"Osobně bych raději zůstal zde. Španělská liga mi sedí víc a i způsob života mi tu zde vyhovuje lépe. Pokud bych se měl stěhovat zpět do Anglie, musel bych si znovu zvykat. Tady mi ale nic nechybí."


Proti Betisu bude hrát Vela s největší pravděpodobností více zezadu než v sobotním utkání proti Espanyolu, neboť na hrot útoku by se měl vrátit Imanol Agirretxe, v bráně si svůj letošní ligový debut odbude brankář Enaut Zubikarai, a to z důvodu trestu jedničky Claudia Brava.

Betis v minulém kole porazil 3:1 Villarreal, díky čemuž v tabulce přeskočil právě Real Sociedad a momentálně mu patří 13. příčka. Trenér Pepe Mel ví, že jeho tým je již blízko záchraně, přesto ale lpí na tom, aby jeho svěřenci nepolevili, dokud to nebude zcela jisté: "Je jasné, že když vyhrajete, hrajete další zápas s úsměvem na rtech a nejste až tak koncentrovaní, ale my si nesmíme dovolit povolit. Stále nám ještě chybí pár bodů k jasnému setrvání v lize a my je musíme získat co nejdříve."

"Sociedad je velmi běhavý tým, který pilně a vytrvale napadá. Dobří jsou obzvláště na svém domácím stadionu. My ale chceme vyhrát. Pokud bychom prohráli, musíme začít opět od znovu a stoprocentně se soustředit," dodává.

K dispozici nebude mít Nelsona, ale očekává se, že změn bude víc, neboť během jednoho týdne na hráče čekají tři zápasy, a tak je prostřídání důležité. V útoku ale asi nebude chybět úderné duo Roque Santa Cruz a Rubén Castro, neboť se oba dva gólově prosadili proti Villarrealu.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Zubikarai - Estrada, Ansotegi, M. González, D. La Bella - Elustondo, Illarramendi - X.Prieto, Zurutuza, C.Vela - Agirretxe
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Nacho, C. Dorado, Paulao, Chica - J. Montero, Iriney, Caňas, Juanma - S. Cruz, R.Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Getafe CF  (úterý 21:00)
Obrovskou šanci zase o něco zvýšit tlak na Real Madrid a dostat se mu na dostřel bude mít ve vloženém třiatřicátém kole Primera División Barcelona, která na Nou Campu přivítá outsidera z Getafe a může si připsat jubilejní desáté ligové vítězství v řadě. Hosté jsou už dávno pryč z boje o záchranu, naopak ještě mohou promluvit do zápolení o příčky zaručující účast v evropských pohárech.

Deset bodů. Přesně tolik dělilo ještě zhruba před měsícem oba španělské giganty, Real působil neporazitelně a jasně vedl, Barcelona naopak pomalu ztrácela půdu pod nohama a často klopýtala. Z katalánského tábora už dokonce zněly hlasy odmítající o titul, Blaugranas se měli rvát už jen o ligu mistrů a pohár Copa del Rey, ztráta na Bílý balet byla příliš velká.

Střih, jsme před polovinou dubna a je jasné, že se o trůn v zemi posledních mistrů světa i Evropy bude bojovat až do posledního kola! Mohou za to především zhoršené výsledky Merengues, Real Madrid naposledy v neděli pouze remizoval doma s Valencií 0:0 a protože Barca šlape, ztrácí najednou jen body čtyři. A to považte, že oba týmy čeká ještě vzájemný souboj na Nou Campu, tedy svatostánku Barcelony!

Rozdíl se navíc může i nadále zmenšovat, už v tomto kole čeká Real složité utkání na půdě o poháry bojujícího městského rivala z Atlétika, zatímco Barcelona se chystá na domácí klání s Getafe. Při vší úctě k rozjetému klubu z předměstí Madridu, jakýkoliv bodový zisk by se rovnal malému zázraku. Svěřenci Pepa Guardioly totiž kosí jednoho soupeře za druhým, jen v lize už jich bylo devět za sebou, Blaugranas jsou navíc v semifinále Ligy mistrů, když vyřadili Leverkusen a AC Milán, na závěr sezony je ještě čeká i finálový souboj v rámci domácího poháru, a to proti Athletiku. Díky časté rotaci základní sestavy tak Barca ani nedoplácí na náročný program, do kterého se už na další středu vtěsnal také mač proti Chelsea o finále LM.

Za to všechno může (jen v tom dobrém slova smyslu) převážně Argentinec Lionel Messi, jenž dal letos ve všech soutěžích už neuvěřitelných 60 gólů a jen sedm mu tak chybí do vyrovnání úctyhodného rekordu Gerda Müllera. Blízko je také překonání loňského Ronaldova rekordu v počtu nastřílených branek v jedné sezoně španělské ligy, Messi už jich má na svém kontě osmatřicet.

Ale dost superlativů na adresu Messiho a celé Barcelony, pojďme se podívat také na situaci v táboře hostujícího týmu. Getafe se dlouho nemohlo dostat ze sestupového pásma či minimálně z jeho blízkosti, jenže Azulones prohráli z posledních devíti zápasů jen dva a dobré výkony je katapultovaly do první desítky ligového hodnocení. Ztráta na poháry je navíc minimální, pouze jednobodová, takže mužstvo z předměstí Madridu může pomýšlet ještě výš.

Této myšlence nahrává také los, Getafe se totiž po Barceloně už neutká s žádným týmem z elitní sedmičky, osmou Sevillu má navíc doma. Ovšem pozor, i soupeři jako Granada, Mallorca, Racing a Zaragoza mohou být velice nepříjemní, jelikož budou zřejmě v době zápasu s Getafe bojovat o záchranu.

Dobrou zprávou pro domácí je zlepšující se stav útočníka Davida Villy, ten se po operaci zlomené holení kosti dává zdravotně do pořádku a sám věří, že ještě letos zasáhne do soutěžního klání a pojede na Euro. Kromě něj a pochopitelně ještě Abidala budou Guardiolovi chybět Fábregas (stop za karty), Piqué a Dani Alves (oba zranění). Hostům chybí Lopo, Ustari a Rafa.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano - Thiago, Busquets, Fábregas - Alexis, Messi, Pedro
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Valera, Díaz, Alexis, Masilela - Casquero, Lacen - Barrada, Castro, Gavilán - Miku
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.05 - 13.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid312542100:2779
2.FC Barcelona31236290:2375
3.Málaga CF311551147:4350
4.Valencia CF311310846:3749
5.Levante UD311461144:4148
6.CA Osasuna311013835:5243
7.Atlético Madrid311191142:3742
8.Sevilla FC311191136:3342
9.Espanyol Barcelona311191139:4142
10.Getafe CF311191133:3942
11.Athletic Bilbao3110111045:4241
12.Rayo Vallecano311241548:5340
13.Real Betis311151538:4438
14.RCD Mallorca319101232:4037
15.Real Sociedad311071438:4737
16.Granada CF311051628:4635
17.Villarreal CF317111331:4532
18.Real Zaragoza31771728:5628
19.Racing Santander314131423:4825
20.Sporting Gijón31671829:5825

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (661)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po dnešku dúfam už v len jeden bod na prvé miesto

3:0 (Messi 2, Tello)

Reagovat
smazaný uživatel

Bude ale zaujímavé, ako to Pepek poskladá. Buď sa skúsi 343 so Sergiom na stopérovi a Keitičom v základe alebo klasika s Montoyom na RB. Naposledy však pôsobil dosť vystresovane.

Reagovat
10FKK

Valdés - Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano - Thiago, Busquets, Iniesta - Sánchez, Messi, Pedro

takhle by to mohlo fungovat a ještě si Xavi doléčí ten sval, ale jak znám Pepa určitě překvapí min. na dvou postech

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k následujícímu programu, bych uvítal šetření opor a jakoukoli výhru. Tři body urvat musíme. Alespoň na jeden den být na dosah o jediný bod by byla krásná satisfakce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
madridcan

satisfakcia zaco?

Reagovat
blaugrana

Za tvrdú prácu, ktorú káder Barcy odvádza.

Reagovat
madridcan

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc stojí za karty. Xavi má stále stejné problémy, takže si myslím, že do konce sezóny bude hrát jen ty "těžší zápasy". Getafe máme co vracet tak doufám, že vyhrajeme v poklidu o 2-3 góly. Pedro hrál o víkendu, takže dneska předpokládám Cuencu nebo Tella v základu (možná oba, ale to by Pep hodně překvapil).

Tip na sestavu

Valdés-Montoya,Puyol,Mascherano,Adriano-Sergio,Thiago,Iniesta-Cuenca,Messi,Alexis a Tello od 60. minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to tak vidim, ale nejlepší na tom všem je že zítra bude derby v Madridu remízové :-)

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, podle mě ten pohled na tabulku s jedno bodovým optickým odstupem vyvolá ve hráčích Realu bojovnost a zítra Atlety rostřílí, ale rád se budu mýlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké zranění má Dani ? doufám že to není nic vážného

Reagovat
smazaný uživatel

Menší svalové zranění ve stehně, včera už normálně trénoval s týmem, ale radši bych to s ním dneska neriskoval, když se blíží závěr sezóny, který bude hodně namáhavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info, myslim že to dnes dobře dopadne i bez hlavních opor

Reagovat
Infi

Nic si nekomplikovat a vyhrát. Dneska to konečně uvidím, Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

JDeš na stadion, nebo u TV?

Reagovat
alcantara

“The better you play, the more you will enjoy it. If you succeed in playing well or score a great goal you will achieve happiness. That should be your main goal, not to win the game!”

Reagovat
blaugrana

Barca toto skombinovala aj s víťazstvami.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: ve Španělsku se našla oběť "nesmrtících" gumových projektilů policie...

http://www.supporters.cz/clanek/dalsi-m-tvy-futbalovy-fanusik/3999.html

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se dokonce pochlapil Sport 1. Doufám, že zase nepřijdou nějaké změny ...

Dneska bezpodmínečně musíme vyhrát a dostat Madrid pod tlak. Tak snad to vyjde. Napíše si Messi čtvrtou čárku na pažbě už dnes?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa, akoby sme ho už mali [titul], ale realita je, že štyri body sú stále veľa. Je tu ešte kopec práce, ktorú treba urobiť. Ľudia musia začať počítať. My si robíme vlastné počty. Nezaujímajú ma kalkulácie urobené 600 km odtiaľto,“ povedal Guardiola. Dodal: „Tento ligový titul je prakticky nemožný.“

Reagovat
blaugrana

Treba treba zaklínať.

Reagovat
frankiefcb

Tak snad zítra konečně v derby doma zvítězíme. Doma jsme silní a Real je teď docela v sračkách.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

No jo menšina která se stává většinou a všechny si nás tady podrobí

Reagovat
culé

Za chvílu (nielen) tam bude polmesiac

Reagovat
10FKK

to mi připomnělo jeden nejmenovaný klub z hlavního města, který nastoupil v dresech s nápisem HZDS. poté se jim ostatní fans posmívaly, že sou prodejný šlapky

Reagovat
smazaný uživatel

četl jsem to už minulej tejden, ale nechce se mi tomu věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

hnus

Reagovat
smazaný uživatel

nabudúce by mohli dať celú tú korunu doprdele

Reagovat
smazaný uživatel

My tak máme co říkat,když sme svojí hlavní devízu,dres bez reklamy,prodali stejným směrem.Prostě kluby potřebují peníze a peníze leží v Asii.Stačí je jen zvednout.Zároveň je však nutné si zachovat důstojnou tvář.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude dneska Messi opět trhat rekordy? Na dostřel má dva.

Reagovat
smazaný uživatel

asi máš na mysli překročit 40 a ten 2.???

Reagovat
smazaný uživatel

nejvíc gólů na domácím hřišti v jedné sezóně, ale to je spíš taková blbost, ale taky se počítá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snáď sa mu podarí aspoň ten hattrik

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby dal hattrick, tak překoná oba

Reagovat
smazaný uživatel

Prekonať rekord PD v počte gólov za sezónu 6 kôl pred koncom súťaže? Luxus

Reagovat
smazaný uživatel

Messi scored 15 goals in his last 5 official home games for.

mohl by udržet průměr minimálně následující 2 domácí zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Ide mu karta, je vidieť že je hladnejší po góloch ako minulú sezónu, na druhej strane je momentálne náš jediný schopný strelec, Alexis ešte má na čom popracovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je velký problém, loni nám ty zápasy dokázali vyhrávat i Villa s Pedrem, letos je to většinou jen na něm. Takže snad na něj nedopadne nějaká smůla.

Reagovat
culé

Ani Fabregas so Xavim už niesu tak gólovo "plodný". Ono to nie je ich hlavná úloha, no dosť pomohli, ked sa útočníci trápili.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Xavi je najplodnejší za celú svoju kariéru, jemu sa nedá vyčítať nič

Reagovat
culé

Ja mu nič nevyčítam, iba by mohol pokračovať, keď sa tak rozbehol

Reagovat
RealC.F.

Sice se ještě madridský derby do previewu nedostalo , tak mám stejně tendenci tu něco napsat. Barcelona to dneska vyhraje, o tom není pochyb , že po uplynulém dni a souhrnu tu bude velká radost nad jednobodovou ztrátou. To doufám bude pro ty , dutý hlavy z madridu signál, aby zítra rozebrali atletico a hrálo se stále o titul. Do clasica musíme se 4 bodovym náskokem jinak bude jediná možnost a to vyhrát na Nou Campu - což je realný jen v případě, že na tým opět nepadne barcelonská deprese a budou hrát 100% herního času svůj nejlepší fotbal. NEchci tu kritizovat naše hráče, ale v době kdy musí nasadit plnou polní zas zbytečně remizujou s týmama jako Valencie nebo Villareal a k tomu zas udělaj excesi aby je mohli propírat v mediích za kdejakou pí******. Takže HALA MADRID a do konce sezony all matches win

Reagovat
smazaný uživatel

je stejně zábava, že my, Culés, vkládáme tolik nadějí do zápasu, jehož výsledek je statisticky jasný už předem.

Ale prostě - víš jak to je - věř a víra tvá ti získá titul.

Reagovat
RealC.F.

Tak statisticky je každej zápas , kde hraje Real a Barca rozhodnutej už předem. Pokud nehrajou spolu

Reagovat
RealC.F.

reakce viz hore

Reagovat
culé

Štatisticky (posledné roky) je jasný víťaz La ligy Barca nechajme to tak

Reagovat
RealC.F.

Ano, zřejmě by se ti nepostavil, kdybys podobnej komentář neomlel už po padesátý tisícátý do kola někam jako reakce na komentář. Ale nepochopil si můj komentář na jiří fcb . nevadí příště

Reagovat
smazaný uživatel

I když hrajou spolu, tak je ta statistika podobná.

Reagovat
blaugrana

Za posledné roky určite.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes tipuju 3:0 (2x Messi, Xavi)

Reagovat
blaugrana

Lionel pôjde dnes minimálne na 40. Dnes bude mať určite veľký apetít.

Reagovat
madridcan

Hm hm hm opat nie Real, ale Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zanedlho sa premenujete na Real Moudrid

Reagovat
Kily

no jen aby k tomu nepřidali mistrovské oslavy na Camp Mou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
madridcan

vy ho tak mate premenovani uz davno

Reagovat
smazaný uživatel

Ze 70 příspěvků je tu maximálně 10 o něm, zase mu tolik nefandi.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc se ani není čím chlubit.. Já bych se třeba za něj styděl.

Reagovat
madridcan

ja skor hovorim ako ho riesi druha strana

Reagovat
smazaný uživatel

To on predsa chce, tlak je veľká sviňa, hráči ho musia cítiť čo najmenej

Reagovat
madridcan

ved nadtym sa usmievam ako to vzdy zaklincujete vetou,ze to tak nie je a neriesite nic ine

Reagovat
smazaný uživatel

Riešia sa aj iné veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, jestli je to něco chválihodného pro něj. Je normální, že dnes jsou nejvíce propírány osobnosti se skandály, problémy nebo špatným vychováním.

Reagovat
madridcan

Od dneska vela necakam...skor od vikendu

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal está siendo operado en este mismo momento, lleva varias horas en el quirófano, en mas o menos 1-2 horas saldría del quirófano.

tak držíme palce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
10FKK

dej bože, ať se uzdraví a vrátí se ještě silnější! držím všechny palce ABI!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Takže by dnes mohol teoreticky nastúpiť. Do 21 sa dostaví na CN.

Reagovat
alcantara

Undiano rozhoduje clásico.

Reagovat
culé

Pískal niekedy v poslednej dobe clásico?

Reagovat
madridcan

finale pohara

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik by byl schopnej Real Sociedad vysolit za Velu? Mohlo by to být takových 7-8 mega?

Reagovat
smazaný uživatel

no to zrovna

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nevím, proto se ptám Já jen, že mu to tam začlo střílet, tak aby z něho taky něco káplo.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já to nemyslím zle. Jen mi ta cena připadá na Sicky přestřelená. Tady nejseš v PL, kde za takovýhle prachy nakupují tyhle menší kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, já to psal s tím, že to je asi přestřelený, no. Ale dík.

Reagovat
smazaný uživatel

3 miliony a vo Woolwichi musia byť spokojný...

Reagovat
Kily

Real Sociedad neutrácí za posily velké peníze, pokud ho chtějí a jakože ano, tak bude důležité i to, že jim musí vyjít vstříc Arsenal. Vela pro Gunners není důležitý a vlastně ani nikdy nebyl, já bych to tipl na čtyři mega

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimalo by ma, koho moji barcelonski kolegovia vidia ako nahradu za Erica na lavu stranu obrany ? Alba je podla mna drobcek, na lb by som radsej urasteneho obrancu stoperskeho typu, ktory bude vyvazovat ofenzivne chute Alvesa na druhej strane.

Reagovat
smazaný uživatel

Mojím snom je Sakho, avšak je príliš drahý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se uvidí, týden z5 prodloužil smlouvu Muniesa a ten měl v předchozí smlouvě, že pokud prodlouží, půjde automaticky po sezóně do A-týmu. On právě ten tip hráče co je primárně stoper, ale více je využívaný na LB je. Výškově je o něco vyšší jak Abidal, ale uvidí se jak to zvládne, klíčová bude pro něj letní příprava a podle mě se v závislosti na něm koupí Alba.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keby mu vyšla príprava, odohrať s dvojkou Muniesa - Adriano celú sezónu?

Reagovat
smazaný uživatel

Stále tam může zaskakovat Puyol, nevím jestli by to bylo nejlepší řešení, ale jsem v rozpacích, jestli někoho koupit a když už koupit, tak koho za přijatelnou cenu?

Reagovat
smazaný uživatel

Albu

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, jenže Albu to táhne do předu, stejně tak Adriana, leda by se musel Alba v pár zápasech hodně brzdit.

Reagovat
JacoBee

Tak na druhou stranu alba je pekelně rychlej

Reagovat
Rssa

Vyšší?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic , nijak jsem to neověřoval a bral jsem to podle EF a koukám, že to tu mají špatně.

Reagovat
blaugrana

Pri pozícii Alvesa vlastne ľavého obráncu nemáme, keďže tí traja zvyšní obráncovia vytvoria trojčlennú obranu a ľavý obránca je viac v strede ako pri lajne. Tiež as mi pozdáva Alba. Je mladý, perspektívny a je to Katalánec, ale kľudne by som uvítal aj Cissokha z Lyonu.

Reagovat
blaugrana

Teda pri 3-4-3...inak sa tlačí medzi stoperov Bus a LB je tam, kde má byť.

Reagovat
Infi

Já bych byl strašně rád, kdyby Abi ještě aspoň 1 sezonu odkopal, ale to je ve hvězdách. Je tam stále Adriano a Muniesa, zaskakovat může Puyol jenže to není žádná jistota. Alba, co jsem slyšel, je spíš ofenzívní a to je celkem riskantní, protože Alves ač toho odběhá hodně, tak při nějakém brejku tam zůstanou jen 2 stopeři. Řekl bych že stoperů, kteří by dokázali plnit Abiho úlohu je teď hodně málo.

Reagovat
Infi

Teoreticky jen tam i Fontás, jenže s tím Pep očividně moc nepočítá

Reagovat
smazaný uživatel

Muniesa je proste riziko, vidím v ňom veľký potenciál, avšak mladíci to majú v našej obrane ťažké. Nemá takmer žiadne skúsenosti s Ačkom, u neho je potrebná minimálne jedna sezóna na odskúšanie a Adriano proste základ hrať dlhodobo nemôže. Alba je asi na prvom mieste v zozname ale tiež ho nevidím ako náhradu za Abiho, tam u mňa vyhráva jednoznačne Sakho.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Jose Enrique z Liverpoolu ? Ja ho sice nesledujem, ale pocul som nan dobre hlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

teď prý zase už hoří

Reagovat
smazaný uživatel

Rssa ho má isto lepšie nasledovaného, ja som ho videl málokrát, PL moc nesledujem. Ale čo som videl tak hral celkom obstojne, ale môj názor je Alba>Enrique

Reagovat
Rssa

Teď má slabší formu, Alba je momentálně lepší. Ale oba jsou v podstatě stejně kvalitní, alba levnější, odchovanec a mladší, Enrique silový pořez s velkou rychlostí a vedením míče

Reagovat
blaugrana

Akurát ma napadol ešte Chielini.

Reagovat
blaugrana

A reálne a čo by pripadalo aj v úvahu Vermaelen.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Na stopera možná. Na beka???!

Reagovat
smazaný uživatel

Celá Barca hraje s malou sestavou. Při bránění není důležitý, kolik měříš, ale jestli přesně plníš, co i trenér naordinoval. Já jsem pro Albu.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo třeba se mi líbí beci Málagy - víc teda Jesus Gámez, ale i Monreal je výborný. Samozřejmě beru jen Primeru.

Reagovat
smazaný uživatel

No prave, ta zostava je dost mala, este ju znizovaz Albom.

Reagovat
smazaný uživatel

No a co třeba Zabaleta? V Barceloně už hrál. Prostředí zná. Drahý by jistě nebyl ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravy obranca.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme podobný problém jako řešil Madrid napravo, schopných hráčů na kraj obrany použitelných ve vzduchu je nedostatek, popravdě mě nikdo vhodný nenapadá - a to je problém. Pepovi tuhle situaci nezávidím a jsem zvědavý, jak se s ní srovná.

Reagovat
alcantara

Dobrym skautingom sa da najst hocikto. Kto poznal pred prichodom Toureho? A aky hrac sa z neho stal, navyse za taku almuznu.

Reagovat
smazaný uživatel

Touré byl mistrovský kousek, na který na druhou stranu padlo několik omylů. Četl jsem pár spekulacích o možných náhradách, z nichž mi spousta jmen nic neříkalo. Bylo by super, kdyby se něco takového podařilo, ale do obrany bych preferoval sázku na jistotu, byť i tu řádně vyskautovanou. Dmytrij a Cáceres stačili.

Reagovat
smazaný uživatel

A Henrique ... A třeba K9 ... Brrr

Reagovat
alcantara

Tak to snad ani nejde brat vazne, to museli byt kseftarske prestupy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nebyli, o to je to smutnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mě napadl Kolarov, na něj šly v City ze začátku celkem dobré reference, výška by nebyla problém, ale s ohledem na City je jeho vykoupení asi nemožné.

Reagovat
blaugrana

Má dobrú strelu, ale tam výčet jeho kvalít asi končí.

Reagovat
smazaný uživatel

uh

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho zas tak nasledovaného nemám, na youtube se mi dost líbí i jeho pohyb a kontrola míče. Nezlobil bych se za něj.

Reagovat
blaugrana

Ja som mu trošku ubral. To čo napísal jirka je pravda. Center ma parádny, rýchlosť a dynamit v ľavačke. Ale do kombinačnej hry mi moc nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

A trochu ořekvapivě tady nepadlo jméno Felipe Lus

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně ... hrozně se mi líbí. Je to dynamo. Lítá po lajně. Má centr. Má jednu z nejlepších standartek, co jsem viděl ...

Ale byl by dle hrozně drahý - 20 mega určitě, spíš ještě víc.

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty standardky mě taky napadly, zabili bychom tím 2 mouchy jednou ranou. Ta cena je otázka, letos v lize naskočil jen do 12 zápasů, City ale nemá důvod prodávat a rozhodně ne pod nákupní cenou. Další otázka je plat, nebyl by sice první hráč, co by se příchodem do Barcelony uskromnil, nejde to ale brát jako jasnou věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini svoje beky pravidelně střídá. Počet startů neznamená, že by hrál špatně.

Plat by asi chtěl, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by hrál špatně, spíš jde o jeho postradatelnost. Nejdůležitější zápasy odehrál Mancini s Clichym.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je Manciniho hrozná chyba. Clichy je sice dobrý (za tu cenu zvlášť), ale nemá centr. V bránění a vlastně ve většině věcí je průměrný.

Reagovat
blaugrana

Pravda no. Ale tak u hráčov city nejak prehliadam kvality.

Reagovat
Rssa

Ne, v ten by se k nám nehodil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já jsem jednoznačně pro Albu. Adriano je krásným důkazem toho, že ani druhý obránce nemusí být vysoký. Může to být někdy při standartních situacích problém, ale mnohem častěji se nám to vrátí ve hře... Nehledě na to, že ani Alves v Barce nebude věčně.

Reagovat
alcantara

Inak ked su na pretrase LB, sledujete niekto pravidlenejsie Monreala? Ja som ho videl v akcii parkrat, naposledy vcera ale vzdy ma zaujal, neskutocny pilot na lavej strane, k dobru mu hraje aj to, ze jeho podpora utoku nie je sterilna a vie vytvorit v 16 zavar. Po tom laivckovom obdobi sla jeho vykonnost rapidne nahor.

Reagovat
blaugrana

A čo sa stalo s Eliseu´em? Vytlačil ho Nacho, alebo je zranený?

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Abiho

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro Lea Messiho

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barcelona lineup: Valdés, Puyol, Mascherano, Busquets, Adriano, Xavi, Iniesta, Pedro, Alexis, Messi and Cuenca

ježiši, 3-3-4

Reagovat
smazaný uživatel

Co to dopr....?

Tohle by mohlo dopadnout tak 7:4

Reagovat
Infi

A Messi 7 kousků

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

oficiálna?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na toto som hrozne zvedavý.

Reagovat
smazaný uživatel

no imho to bude něco jako 4-2-1-3 s tím že Puyol na RB, Sergio na CB, Xavi na DM, Alexis na devítce a Messi pod tou útočnou trojicí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Valdes, Puyol, Mascherano, Adriano, Xavi, Iniesta, Busquets, Alexis, Messi, Cuenca, Pedro

What the fuck?

Reagovat
JacoBee

3-4-3 bez Daniho je vždy na facku

k tomu jeden DM ...

DAmmit!

Reagovat
blaugrana

Ta skôr to bdue 4-3-3 a na CB Masch a Bus a to nie je moc dobré. Ale snáď to dajú.

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

Sergio na CB , tam to strasne smrdi

Reagovat
alcantara

Reagovat
alcantara

2-3-5 !!!

Reagovat
Rssa

Tak to jsem zvědavý. Na rozestavení sere pes, ono se to v Barce většinou hraje jinak, ale jestli toto bude fungovat, to fakt nevím. Málo jistoty dozadu podle mého převyšuje útočnou sílu.

Reagovat
Rssa

Montoya by to zvládl a byl bych mnohem klidnější...

Reagovat
blaugrana

A možno to bude 3-3-1-3. Leo bude hrať pod Alexisom a po stranách Pedro a Cuenca.

Reagovat
smazaný uživatel

lavička: Pinto, Bartra, Muniesa, Montoya, Keita, Thiago and Tello

Reagovat
smazaný uživatel

trosku ma Pepek nasral ... kedy by mal hrat Bartra ak nie v takychto zapasoch

Reagovat
blaugrana

Tak očividne ten boj o titul ešte nevzdal.

Reagovat
smazaný uživatel

to je mi jasne .. ale neverim tomu ze by sme to nezvladli s Montoyom a Bartrom v zaklade .... taketo experimenty no neviem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ide najdôležitejšia časť sezóny, nečudujem sa že vsádza na istotu, aj keď takúto 11ku sme tu ešte asi nemali.

Reagovat
blaugrana

Podle oficiálního webu by měl Cuenca nastoupit na postu pravého obránce. Nechme se tedy raději překvapit, jak bude sestava vypadat přímo v zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak tohle zní rozumně. Cuenca je dozadu hodně zodpovědný, ale samozřejmě je něco jinýho se vracet vypomáhat z křídla a hrát přímo beka. Každopádně to hodně vysvětluje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak moc by ma to neprekvapilo , kedysi tam Pepek napchal Jeffrena a vyhrali sme

Reagovat
blaugrana

Nj, ale ten tam hral myslím proti Kultura Leonesa, či ktorím ancikristom.

Reagovat
smazaný uživatel

tak bolo to proti Atleticu a prehrali sme 2:1

Reagovat
blaugrana

A kurva.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš prostě přehled.

Reagovat
blaugrana

Tak to som strieľal len tak od boku a hľadať sa mi to fakt, že nechcelo. A neviem, či tam niekedy nenastúpil aj Afe. Ale to tiež len strieľam od boku.

Reagovat
blaugrana

Už je niečo nové o Abim? nestihol by nastúpiť?

Reagovat
smazaný uživatel

V nemocnici má zůstat ještě 10-14 dní.

Reagovat
blaugrana

Posledných 7 zápasov na CN Getafe prehralo. Takže dnes im treba vylepšiť bilanciu na 8.

Reagovat
indy

to sa mi nejak nezda, v prvej Pepkovej sezone si pamatam remizu 1:1

Reagovat
blaugrana

Ta neoveroval som to, ale píšu to na fb stránkach fcbarca.com.

Reagovat
blaugrana
Reagovat
blaugrana

Omg. To je ešte za Franka.

Reagovat
patas92

Valdés, Puyol, Mascherano, Adriano, Sergio, Xavi, Iniesta, Cuenca, Alexis, Messi and Pedro...Cuenca vazne RB ??

Reagovat
blaugrana

Victor, Alexis a Keita po 4 žlté.

Reagovat
smazaný uživatel

Funkční stream prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dvakrát už to Pedro málem stihnul. Dotřetice z toho bude snadný gól ...

Reagovat
smazaný uživatel

Teda - Getafe je stažené hodně nízko.

Reagovat
smazaný uživatel

Alexíííííííííííííííííííííííííííííís

Reagovat
smazaný uživatel

GOLAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSOOOOOOOOOOOOO

Alexis

Reagovat
smazaný uživatel

Messi asistence

Reagovat
blaugrana

Krasáááááááááááááááááááááááá.

Reagovat
culé

Alexiiis

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis.

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis Sancheeeez

Reagovat
blaugrana

Messi by dokázal nahrať snáď aj žaluďom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
culé

Krásna strela

Reagovat
ADM

Samozrejme Pedro...

Reagovat
smazaný uživatel

Krása

Reagovat
cubinho

Gol, ne?

Reagovat
cubinho

Ale Messi opět geniálně...

Reagovat
ADM

Už to malo byť 3:0

Reagovat
patas92

Messi je genius

Reagovat
blaugrana

Kurva to bol gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherná přihrávka. Gól to byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi golasooo,tohle byl teda gol !!!!!

Reagovat
culé

Nebol??

Reagovat
smazaný uživatel

Messi Xavi trocha väčší dôraz a bol by to jasný gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ale Getafe vůbec neví ... Že je to jen o jeden, je zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska máme chuť. Vidím to na Manitu po dlhšej odlmke

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, co koncovka. Moya vypadá moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude mať pred sebou 9 stopérov, ktorí budú stále tak pasívny ako do teraz a budú čakať na koniec zápasu, tak to proste neustojí.

Reagovat
smazaný uživatel

už to zase pálíme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

to musí být gól

Reagovat
ADM

To si už snad robia prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Dani Alvés

Reagovat
patas92

stylař

Reagovat
patas92

Alves

Reagovat
smazaný uživatel

A pálime a pálime a pálime tie šance

Reagovat
smazaný uživatel

Cuenca zatím nedal jedinej balon.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten Adriano to je prostě mašina,rychlej jak kráva.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jj, též si myslím, že byl.

Reagovat
culé

Asi bol

Reagovat
smazaný uživatel

to je neuvěřitelný

Reagovat
patas92

to uz je nenormalni

Reagovat
ADM

Mňa jebne dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Cuenca už jeden super balon dal.

Ovšem Alexisova koncovka?

Reagovat
blaugrana

Pre Krista Boha.

Reagovat
2miguel1

To čo tam hrá Cuenca by som možno zvládol aj ja

Reagovat
culé

Len tá kondícia

Reagovat
2miguel1

a tak zas naši utočnici sa moc nepretrhnu Leo minule na NC 3km nabehal

Reagovat
ADM

Messi začína byť znechutený..

Reagovat
culé

...Hraj proti 9 stopérom

Reagovat
ADM

Skôr je znechutený z Cuencu

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto? Co se tam děje?

Reagovat
ADM

Getafe sa nepohne z vlastnej šestnástky, na Cuencu ide každá druhá lopta, od neho do 16 išla len jedna, všetky ostatné do hráča a tak. Messi dal prave gol :D

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes mu tam nespadne...

Reagovat
blaugrana

Čo si hovoril?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
herbage

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao s Adriánem prý mají horečku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Určite sa dajú dokopy.

Reagovat
REPLIKATOR

To jsou jenom nažhavení na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hrozná škoda. Zrovna letos Atleti vypadali, že by mohli Realu zatopit.

Nicméně - pořád je to Atlético proti Mordoru. Na 95 % je rozhodnuto už před zápasem. Ať jsou v plným počtu nebo oslabení. To je prostě fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá práce, snad se neuzdraví

Reagovat
smazaný uživatel

Leo+Andres já se bavííííím

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

tak, ale to byl nádhernej gól

Reagovat
ADM

Gooool

Reagovat
cubinho

Hohooooooo

Reagovat
patas92

konecne

Reagovat
smazaný uživatel

GOLASSSSSSSSSSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Leooooooooooooooo Messssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
blaugrana

Golasooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.

Reagovat
smazaný uživatel

Leooooooooooooooooooo

Reagovat
Jerichoo

A je po zapase

Reagovat
Jerichoo

Zakončil to parádne

Reagovat
smazaný uživatel

No konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní gól.

Reagovat
Infi

Legenda s legendou

Reagovat
ADM

39/61 ... a 26 asistencií

Reagovat
Mercury

39?

Reagovat
Mercury

A jo to ma byt asi liga, jsem myslel, ze zapasy.

Reagovat
ADM

Liga/ Celkový počet Priznávam, je to hlúpo napísané

Reagovat
culé

Ono to je fakt 3-3-4

Reagovat
smazaný uživatel

Tak první dnešní Leův "rekord" padl. + toto bylo jeho 199. gól pod Guardiolou.

Reagovat
herbage

Messi zatím 1+1, ale mohl mít už klidně 2+2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní první poločas, hru a tempo máme pod palcem. Skóre mohlo být znatelně vyšší, ale pokud nás ty spálené šance dnes nebudou stát body, tak to vem čert...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe hraje strašně. Nevím, jestli to byla taktika, ale zdálo se mi, že na ty góly jen čekalo. Byl to vlastně celopoločasový zámek se dvěma chvilkama, kdy se Getafe vymanilo.

Koncovka je dneska zase strašná. Alexis byl v tomhle taková třešnička na dortu.

Xavi gól nejspíš dal. Tak snad nám ten kus nebude chybět.

Mimochodem - letos dva mače s Getafe a dva nejspíš regulérní góly neuznány.

Do druhé půlky beze změny. Časem Tello místo Pedra. Montoya místo Cuency. A Keita místo Xaviho.

Reagovat
herbage

Pedro hraje dnes dobře, Tello by nebyl dle mého platnější

Reagovat
smazaný uživatel

Problém Pedra je v tom, že to jeho vynaložený úsilí není zdaleka tak efektivní jako u Tella či Cuency. Fyzický fond má ohromný, ale využít by ho mohl znatelně líp. Mně se dneska nelíbí.

Reagovat
herbage

myslel jsem to v tom smyslu, že na postupný útok je lepší a Tello by dnes svojí rychlost do zatažené obrany nevyužil

Reagovat
smazaný uživatel

no ono se uvidí, s čím Getafe přijde. Dost možná to trochu vysunou. Nemůžou přece celej zápas prostát vzadu a čekat, kolik ze svých gólovek Barca využije.

Reagovat
smazaný uživatel

Na postupný útok ano, do jisté míry... dnes by se nám více než Pedro na tom jeho postu hodil Iniesta, kterej narozdíl od Pedra umí pracovat s balonem...

Reagovat
herbage

já mám radši Iniestu ve středu pole, tam nadělá soupeři více škoda. Naopak na křídle mi přijde většinou utopený

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro hraje výborně. Sice je ta jeho práce s balonem pořád ... no prostě ... Pedrovská. Ale jinak to tou aktivitou krásně roztahuje.

Ale prostě to v tomhle tempu nedá 90 minut. A byla by to blbost i zkoušet.

Reagovat
herbage

Jinak Messi s Iniestou jsou nejsehranější dvojice světa a dokáží spolu hrát poslepu, což dnes opakovaně dokázali. Doufám, že někdo udělá kompilaci jejich spolupráce, protože oni jsou schopni sami ve dvou vyřadit ze hry 5-8 hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

S jejich technikou se jim to kombinuje :) Jsou skvělí, ale myslím, že Leo si to nejlíp dává s Alvesem, jejich narážečky jsou famozní.

Reagovat
herbage

S Alvésem se to Messimu také "rýmuje", ale s Iniestou mě baví jejich kombinace více. Sice to takhle zkouší jen párkrát do roka, ale když to vyjde, tak je to nádhera

Reagovat
Mercury

*čapek alert*

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je nejsehranější s Danim a Cescem, řekl bych. Určitě se s nima víc a častěji potkává na hřišti.

Reagovat
herbage

s Cescem možná z dorostu, ale s Iniestou dokáže kombinovat milimetrově přesně a v pohybu. Cesc je spíš do narážečky ve stoje, kdy stojí zády k bráně

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc si s Messim dává lahůdkové obloučky za obranu.

Reagovat
blaugrana

Btw. Bus pokazil 1 prihrávku a to z jednej, keď skúšal vysunúť Pedra. Je o5 famózny dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Busquets je naprosto fantastický a pro naši hru klíčový hráč.

Reagovat
Mercury

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
blaugrana

O tom žiadna. Len ma prekvapujú názory typu, že sa hodí len do našej hry.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale názor mnoha chytráků na každýho našeho hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Masi

Popsal by mi někdo hodné úvodní poločas Barcy? Šance, goly, herní převaha, zajímavé momenty, některé jedince (dobré/špatné výkony) a úroven hry? Díky moc

Reagovat
blaugrana

Alexis parádny gól, potom zadrbal tutovku. Tutovku taktiež zadrbal Pedro a Xavimu nebol uznaný regulérny gól a na koniec prišla spolupráca Lea a Dona a bol z toho druhý parádny gól. Getafe zahrozilo jednou tečovanou strelou Mascherana.

Reagovat
smazaný uživatel

Most league goals at home: 28 MESSI (11-12), 27 Zarra (50-51), 27 Baltazar (88-89), 26 Cristiano (2010-11)

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je jedna z nejzbytečnějších statistik. Titul se vyhrává venku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne, a teraz pekne zosadiť Kristínku

Reagovat
smazaný uživatel

ale vem čert zbytečnost - má další rekord a to se počítá.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to lepší

Reagovat
blaugrana

Ty sa navážaš do rekordu Lea?

Reagovat
Mercury

Dneska tuším, že tam ještě Messi loupne jeden obloučkem :)

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší zatiaľ Adriano, toho chlapca je plné ihrisko a hlavne odoberá lopty čisto

Naopak ma dnes vyslovene vytáčajú naše dve krídla najmä Cuenca, ktorý mi pripomína tými zasekávačkami a centrami do vápna kde nie je nikto, jedného Francúza z nedávnej doby, ktorý sa v Barce moc nepresadil

Tello in, Cuenca out. Baratra/ Montoya in a Pedro out a Adriano na LW, dneska spraví dopredu určite viac ako naše dve krídla dokopy.

Reagovat
blaugrana

Kto je ten Francúz?

Reagovat
blaugrana

Ak Petit, tak toho som hrať nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si, že Petit ako defenzívny záložník moc necentroval

Reagovat
smazaný uživatel

Henry

Reagovat
blaugrana

Tak zmiatlo ma to...moc nepresadil. To je trošku prehnané. Ale pravdupovediac. Úplne som na Titiho zabudol.

Reagovat
ADM

Doteraz som rozmýšlal akého francúza myslel a Henry teda ani mňa naozaj nenapadol

Reagovat
smazaný uživatel

Napadá mě jen ten Francouz, kterej obrovskou mírou přispěl k asi nejlepší sezoně v historii klubu, a to tam moc nesedí

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno jaro za presadenie v Barce naozaj nepočítam

Reagovat
smazaný uživatel

Oh come on. Tu sezonu vstřelil hodně důležitých gólů. A i kdyby měl něco předvíst jen v tom epickým Clásicu, který dalo tý úžasný/neskutečný/nejlepší sezoně ještě korunu, tak už jen kvůli tomu bych tomu neříkal, že se neprosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som nepovedal, že sa nepresadil. Povedal som, že sa moc nepresadil. To "moc" nepresadil, je za to povedené jaro.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevim, tady to asi nemá cenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Slušně tam fouká.

Reagovat
patas92

Reagovat
JacoBee

Tvl další žlutá pro Messiho za Ruku...

Reagovat
REPLIKATOR

Co blbne s těma rukama furt

Reagovat
blaugrana

Leo sa zahran na supermana.

Reagovat
Mercury

Kolik má Messi žlutých?

Reagovat
ADM

6 tuším

Reagovat
Mercury

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Javi Fuego bude mimo do konca sezóny, tak som zvedavý, či tam Sandoval hodí Míchela alebo Diamanku...

Reagovat
Mercury

Pěkne Puyol s Mascheranem :)

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no. Pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol prostě jako správný kapitán bojuje o každý míč.

Reagovat
Masi

Teda.. on v té Barce má už i Puyol techniku jak Ronaldo

Reagovat
ADM

No ...každopádne veľké plus tohto zápasu budú ušetrené sily. Leo má snad 2 km dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Pepku, střídej!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavne Cuencu by stiahnuť mohol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis

Reagovat
smazaný uživatel

GOLASSSSSSSSSSSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Alexis

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dravé zakončení,Alexiiiiiis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cuenca asistence.

Reagovat
Infi

Jinak v mezi řeči.. Ten Masch je neskutečný, takhle se vypracovat v prvotřídního stopera, to byl od Pepka majstrštryk

Reagovat
smazaný uživatel

Pedritooooooooo yahoooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAASSSSSSSOOOOOOOO

Pedrooooooooooo

Reagovat
cubinho

Nádhera opět...

Reagovat
smazaný uživatel

2. góly hlavou? hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, páni statistici, kdypak dala Barca dva góly za sebou hlavou?

Reagovat
berger321

Vim,ze dali 2009/10 Barcelona Gijon 3:0 1.kolo vsechny 3 hlavou(Keita,Bojan,Ibrahimovic)

Reagovat
Infi

Nádhera, Messi ty jsi génius

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, Messi 1+2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 1+2

Reagovat
Infi

Je to dobré, ke konci sezony se dostává jak Pedro, tak Alexis do formy.

Reagovat
Infi

Tak ještě Leo aspoň 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tellomania

Reagovat
cubinho

Puyol dneska úplný Alves

Reagovat
blaugrana

Také zlé centre Carles nemá.

Reagovat
cubinho

Reagovat
cubinho

...ale náhodou to tam v poslední době Alves dobře solí, ty centry.

Reagovat
blaugrana

Tak tie oblúčiky na Lea vie na 1*.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak - dneska se mu to útočí, když vlastně nemá koho bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

to je na grc ta PD

Reagovat
Hristo Stoichkov

Alexis jediný "neodchovanec" na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme ještě jeden.Čistá Manita už dlouho nebyla.

Reagovat
cubinho

Jenom 73:27? To vypadalo tak na 80:20.

Reagovat
smazaný uživatel

Moya hraje za dva - i za stopera.

Reagovat
cubinho

Génius.....

Reagovat
smazaný uživatel

magické

Reagovat
smazaný uživatel

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

Leo mě zase vyčaroval usměv,jinak dneska sem se moc bavil,díky hoši :)

Reagovat
ADM

Čakal som Messiho hattrick, mohol si dnes pred Ronaldom spraviť velký náskok ...škoda. Spokojnosť s ušetrenými silami. Úcta ku Getafe, ale toto bol tréning..

Reagovat
herbage

Šmudla a Prófa góly hlavou

Reagovat
cubinho

Tak Messi dal leots v PD více gólů než Osasuna, Sevilla, Getafe, Mallorca, Granada, Villareal, Zaragoza, Santander, Gijon a stejně jako Espanyol, Betis a San Sebastian.

Pěkné

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe ten dnešní výkon nemohlo myslet ani vážně. Ale díky za to.

Pohodový zápas. Prvních asi 25 nádherných. Pak se to uklidnilo. Druhá půlka už byla jen kontrola.

Dneska bych asi vyzdvihnul Sergia jako osobu a výborně jsme hráli po ztrátě balonu - to ke kolektivnímu výkonu.

Ze strany Getafe výborný Moya. Nebýt něj, tak to dneska skončí sedm.

Jeden bod.

Díky, šampioni!!!

Reagovat
herbage

dneska se Getafe soustředilo ne vyhrát, ale zamezit Messimu vstřelit gól

Reagovat
ADM

Barcelona vyhrala a ešte tu nevidím žiadne narážky na rozhodcov, simulovanie, podplatené Getafe, nudu a podobne.

Divne

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem se rozhodoval, jestli se dívat nebo ne. Dobře jsem udělal, že jsem zvolil fotbal. Nádhernej zápas a minimálně do zítra nadějnej pohled na tabulku

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dneska generálka na El Clasico s madridským Bčkom dopadla vynikajúco. Ale Pepku vážne to ten Xavi musel odohrať celé?

MOTM: Sergio, Adriano

Alexis dneska tiež dobré.

Messi ma dneska svojimi kúskami vyslovene bavil a 1+2 skvelá štatistika.

So Xaviho gólom krásna Manita po dlhej dobe

Reagovat
LAM

Jinak MESSI zatim 61golů a 27assistencí což je 88bodů a to ještě není vůbec konec sezony.Pochybuju že já ještě uvidim někdy hráče kterej todle překoná.Lionel Messi=Best football Legend

Reagovat
smazaný uživatel

To je o gol víc,než Stamkos a v produktivitě by skončil 4. za Girouxem.

Reagovat
smazaný uživatel

netopier doma body určite nestratí a obávam sa, že si Joel bude musieť zobrať ďalší batoh, aby si vedel zobrať ten náklad, ktorý viac-menej očakávam...

nebude hrať Javi Fuego, takže v strede zálohy bude dvojica veteránov, alebo príde zmätený vytrvalec Damianka, Sandoval vyber menšie zlo!

inak ďakujem Sandovalovi za 40 bodov už takto skoro, lebo potom by sme body zbierali veľmi ťažko...

Valencia (A)

Atlético (H)

Sporting (A)

Barcelona (H)

Sevilla (A)

Granada (H)

Reagovat
madridcan

pozeram,ze berete superov po nas

Reagovat
smazaný uživatel

tak nám ich načínajte ako Osasunu

Reagovat
Kily

bude hrát Aduriz, čímž se nějaká možnost debaklu rapidně snižuje

Reagovat
smazaný uživatel

čo je Soldadovi?

Reagovat
Kily

on měl nějaké problémy už v neděli, i když přesně nevím jakého charakteru, asi se to zhoršilo

Reagovat
alcantara

FantaSoldado

Reagovat
Kily

taky trochu mi zhořkla radost po trefě do Garcíi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak včera nám rozhodčí pomohli k pěknému výsledku,fanouškům Realu je po včerejšku zase jasnější,že bez nich nic neuhrajeme.Dnes doufám v malý zázrak,jinak bodový zisk colchoneros proti Realu nemůžu nazvat,viděl jsem je aspoň v posledních šesti zápasech a vždy byli výrazně slabší.Real sice není v pohodě po těch ztrátách,ale asi to urve,budu fandit,aby ne!

Reagovat
valloire

Budeš fandit Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi dobře nepochopil synku,uznávám kvality Realu,ale za čtyřicet let,cofotbalu fandím jsem už několikrát fandil Spartě,a to v případě,že hrála s Realem.Realu však ještě nikdy a u toho zůstane.Nemyslím,že by colchoneros měli dnes nějakou šanci,ale kdyby přece bodovali,tak bych slavil a užíval bych si jak bude Ramos s Pepem všechny kopat a divit se a hlavně jak se bude Mourinho tvářit se svým nenapodobitelným arogantním výrazem a taky jak zítra většina fanoušků Realu bude psát,jak vše zavinili rozhodčí,kteří tlačí jen tu nudně a špatně hrající Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tu. Teď musí Real ukázat, že na to má. Že celková snaha v sozóně nebude na konci marná. První velký test je Atlético - bilance nebilance - bude to moc těžkej zápas, ale my to prostě vyhrajeme! HALA MADRID, navždy!

Reagovat
blaugrana
Reagovat
vacin

Neměl by spíš Neymar dokazovat, že je lepší než Messi?

Tak víš co některým na stáří měkne mozek, jako příklad bych uvedl prezidenta jedne nejmenované země na západ od vás

Reagovat
madridcan

Neviem naco sem davas toho idiota. To je proste neskutocny dement clovek. Akoze vacsina uzasnych futbalistoch ma po kariere blbe poznamky, narazky a vyhlasenie, ale toto je z nich najvacsi tupec. Rozumbrada co sa musi vsade nanominovat. Este si pamatam ako sa ,,mudro" vyjadroval k dopingom, drogam a takych veciach a potom mu zacal syn fetovat...Uz si asi tiez povedal: ,,Oci.........aby som ta mohol zniest, tak si musim spravit lajnu."

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

Tak obvykle to co Pelé řekně je píčovina na entou.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nepochopíte, že je Pelé skoro až fanatickým fanouškem Santosu? Když tady spousta Madridistů mluví o tom, že je nejlepší C. Ronaldo, tak to nikomu nevadí..

Reagovat
madridcan

Uplne uzasne prirovnanie

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, co se děje v Brazílii je to dobrý srovnání.. Tam třeba vůbec nesrovnávají Cristiana mezi ty dva nejlepší.. A souboj je jen o Neymarovi a Messim.

Reagovat
madridcan

tym padom by nemal ist do Realu aby superenie pokracovalo? Predsa nemozu taky rivali tahat za jedno lano v Barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

Až odejde Mourinho do prdele, tak proč ne? Takhle je pro něj Barcelona jediný myslitelný klub..

Reagovat
blaugrana

Je síce pravda, že fanatizmus a neobjektívnosť idú ruka v ruke, ale takéto kydy do sveta by vypúšťať aj tak nemal, nech je to legenda aká chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? On si může říkat co chce, Santosu tím zvedá cenu o Neymarovi se zase víc mluví, zase je známější.. Tak proč ne? Dělá dobro pro svého oblíbenýho hráče i pro oblíbený klub.. Být v jeho pozici, tak to dělám taky.

Reagovat
blaugrana

Cenu mu síce dvihá a taktiež ho týmito stupidnými výrokmi dostáva pod tlak. A že si hovoriť čo chce môže, ale robí zo seba akurát tak vola. V BRA síce nie, ale v Európe áno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tlak na sebe bere i Neymar, ale zvládá ho s přehledem.. Udělal pár vylomenin, ale pokaždý se omluvil a chová se příkladně. Navíc na hřišti to není poznat.

Reagovat
blaugrana

A navyše si nasral zas do papule, lebo prednedávnom hovoril, že Neymar ešte nie je na Messiho úrovni. Ale tak môže si hovoriť čo chce.

Reagovat
madridcan

Ja osobne v kazdej diskusii na tuto temu(najlepsi hrac sveta) napisem, ze v MOJICH OCIACH alebo PRE MNA je najlepsi Cristiano a k Messimu sa nevyjadrujem vobec. Nehovorim o nom, ze je najlepsi, nehovorim o nom, ze je slaby, nehovorim o nom proste nic. A nemam dovod tvrdit nieco ine. Ja obdivujem na Cristianovi veci, ktore nikomu nevnucujem a rovnako ani nikomu nevnucujem to, ako na mna posobi hra Messiho. Do temy ,,najlepsi hrac sveta" sa nezapajam vobec

Reagovat
smazaný uživatel

Ako vidím, u očného si ešte stále nebol

Reagovat
madridcan

bol som....inak by som nevidel Messiho od zeme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teraz keď už vidíš, tak môžeš vidieť ako veľmi si sa predtým mýlil

Reagovat
madridcan

,,Milujem" take debilne vnucovania nazorov spojene so stipkou humoru a provokacie

Reagovat
blaugrana

Môže, ale stále nevidí.

Reagovat
alcantara

"Ja osobne v kazdej diskusii na tuto temu(najlepsi hrac sveta) napisem"

"Do temy ,,najlepsi hrac sveta" sa nezapajam vobec"

Reagovat
madridcan

vyborny preklep malo tam byt samozrejme nEpisem

Reagovat
smazaný uživatel

Teda podle tý skladby věty to tak rozhodně nevypadá.. Nač tam pak máš zvýrazněný ty slova, který vždycky normálně říkáš, když je taková diskuze?

Reagovat
madridcan

pockaj, ved ja som to napisal dobre Vola tu zo mna robite

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa zapájaš alebo nezapájaš?

Reagovat
madridcan

no ved sa zapojim tak, ze poviem, ze je premna najlepsi a nie, ze kazdeho budem presviedcat o mojej pravde a hadky a analyzy a statistiky a vacsi penis a 500 prispevkov, ktore nepresviedca nikoho

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu.. Pro mě je taky nejlepší hráč Matějovský.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu.. Pro mě je taky nejlepší hráč Matějovský.

Reagovat
madridcan

a je to same, ze aky je Messi v systeme a Ronaldo vie vystrelit z dialky a nech Messi ide do anglicka,nemecka,talianska a nech dosiahne nieco v repre...Proste sa nezapajam do tychto horucich diskusii, vyjadrim sa jednym prispevkom a finito. Tak som to myslel, ale asi to z toho prispevku nevyznelo. Mozno bola doba ked som sa hadal, ale teraz uz nie...To by bolo ako povedat Martymu, ze Neymar je dilino netalentovane

Reagovat
madridcan

akoze je talentovany hej!!!! Marty odloz ten nozik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.. Prostě by to byla bohapustá lež

Reagovat
madridcan

ked uz sme pri nom, tak ako to s nim vyzera? Uz Barca skoro urcite?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, pořád stejně.. Akorát se neví kdy..

Reagovat
madridcan

2014 podla mna

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, já bych to tak jistě neříkal.. A jakmile odejde Ganso, tak půjde i on..

Reagovat
madridcan

som si nepozrel celu vetu a venoval som sa len tomu, co Alcantara vytrhol z kontextu...Ale potom neviem comu sa smeje

Reagovat
alcantara

Tym, ze napises svoj pohlad na Cristiana coby najlepsieho hraca, sa vlastne do tej diskusie nepriamo zapajas, preto ta posledna veta vyznieva smiesne.

Reagovat
madridcan

jo myslel som si, ze to myslis. Hore to je objasnene, mal som napisat, ze sa nezapajam do hadok. Ale dokonca sa nezapajam casto vobec, ale sem tam to podotknem, takze nebudem pisat, ze sa nezapajam do diskusie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Real prostě musí... Není jiná možnost

Reagovat
madridcan

je.....ale nezaoberajme sa nou radsej

Reagovat
smazaný uživatel

REal je barca je a sristiano ronaldo je

Reagovat
valloire

A ty jsi......

Reagovat
smazaný uživatel

(14:45) Hi everybody.

I´m Hayet Abidal, Eric´s wife.

I´m writing you, today, on his facebook page, on his request.

Eric and his cousin´s Gerard, have indeed been operated yesterday in Barcelona and for the moment, everything is OK!

He really wants to thank all of you for your messages, your support and all the strenght you give him!

Thanks a lot.

Hayet ABIDAL

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Inak jak su natom zdravotne hraci Atletica neviete? Tu prebleskla nejaka sranda, ze Falcao je chory ci co, ale nechce sa mi to verit...

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao měl chřipku, ale měl by hrát. Adriano ji chytl asi včera, ten moc nevypadá, nicméně jsou oba v nominaci, takže se uvidí

Reagovat
Al Capone

Jde vidět, že katalánci by radši byli kdyby jsme náskok měli mnohem větší, jestli půjdem do El Clásica s takovým rozdílem jaký je a vyhrajem tak se bude na Camp Nou slavit Bílý titul

Reagovat
blaugrana

Lenže vy nevyhráte.

Reagovat
smazaný uživatel

jasnovědec?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, je to světoznámý vědec, který zkoumá převážně jasno, někdy ale i polojasno.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude. Nauč se počítat

Reagovat
Al Capone

A já měl zafixovaný, že to je 36 kolo. Tak nic no...

Reagovat
smazaný uživatel

Dovol,abych ti za všechny poděkoval za podnětný příspěvek a za čas strávený jeho přípravou.

Reagovat
Al Capone

Tomu říkám, odpověď!!

Reagovat
blaugrana

A neviem, kde si to vyhrabal, že už by ste slavili, keď ostávajú po tom ešte do konca 4 záoasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja sa dosť obávam toho zápasu, ale nie preto že by sme mohli prehrať a stratiť titul ale preto, že hráči Realu sú na tom psychicky veľmi zle pokiaľ prehrávajú a robia zverstvá ktoré nepatria ani do ringu, nie že ešte na trávnik.

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Krásné video, polovina videa jen o tom jak barcelonští ta padaj na hubu a simulujou

Reagovat
DreamTeam

nejlepsi ten Alves.. ten by se uzivil i jako herec v nejakych filmech s Van dammem.. takove otocky i piruety .. vypadato dost dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Takže to akceptuješ.

Reagovat
madridcan

Mysli si co chces, ale nedomyslaj si hluposti nahlas

Reagovat
blaugrana

Tak tvoja reakcia tiež nebola moc na mieste.

Reagovat
madridcan

Ked citam domnienky spojene s nepozametanim pred vlastnym prahom, tak musim tak reagovat prepac

Reagovat
blaugrana

Domnienky? Takže to, že Pepe, Ramos a Marcelo a občas sa pridal aj Alonso prášili v Clásicách je domnienka?

Reagovat
madridcan

pisem to niekde?

Reagovat
blaugrana

Píšeš o domnienkach a tomu v skutku nechápem, keďže vieš, čo menovaní hráči pravidelne v El Clásicu predvádzajú.

Reagovat
Jerichoo

faktom ale je, že nikoho nezranili, dokonca Alves z toho vyviazol bez zlomeniny, čo je neuveritelné po tom ako to vyzeralo..

Reagovat
blaugrana

Chvála Bohu, že nikoho nezranili. Lenže pri tom ich trende čoskoro zrania. A to, že nikho nezranili má byť nejaká obhajoba?

Reagovat
Jerichoo

Ja tu nič neobhajujem a nebudem sa púšťať do diskusíí na tému prasenie/rozhodovanie/simulovanie v El Clásicu s niekým kto si nevidí na koniec svojho modro-červeného nosa. Bolo by to tu potom zbytočne nahnojené. Je to preview tak sa bav o zápasoch..

Reagovat
blaugrana

Al Capone

11.04.2012 16:53

Jde vidět, že katalánci by radši byli kdyby jsme náskok měli mnohem větší, jestli půjdem do El Clásica s takovým rozdílem jaký je a vyhrajem tak se bude na Camp Nou slavit Bílý titul

Reagovat
Al Capone

Mě si neber do huby...Al Capone neodpouští...

Reagovat
Rssa

Al Capone je mrtvý

Reagovat
smazaný uživatel

Už si sa aj zamotal

Reagovat
madridcan

tazko som sa mohol zamotat ked nic netvrdim a nevies cim naco narazam Premyslam ci mam chut na hadku alebo nie. Takto mi zatial nemozes nic

Reagovat
smazaný uživatel

ať jim naložej co si zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi smiešne.

Reagovat
madridcan

To zase nie!

Reagovat
Kokesh

Dvoječka.

Reagovat
Jerichoo

Dneska to vidím na Angela v základe aspoň 60-70minút, potom Pipita/Kaká/Callejon hore, vypustil by som na nich aj Fabia, ktorý musí mať veľkú chuť.

1:3 (Falcao - 2x Ronaldo, 1x DiveMaria)

Reagovat
madridcan

a kde by si ho dal?

Reagovat
Jerichoo

Buď by som ho dal od začiatku na pravú obranu, alebo pri priaznivom výsledku by mohol ísť do stredu miesto Mesuta, len by hral samozrejme nižšie, ďalšia varianta by mohla byť, keby išiel Angel dore, išiel by na lavú obranu s tým, že by išiel Marcelo na krídlo a CR napravo/nahrot, ak by išiel dole ešte útočník. Variánt je dosť

Reagovat
madridcan

500 pre Real Madrid, Levante a Rayo

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Infi

Podle tiketu... - Myslím

Reagovat
Al Capone

nebude to s tebou až tak zlé

Reagovat
smazaný uživatel

500. Real

Reagovat
smazaný uživatel

nazdar,napíše tu někdo odkaz na real atletico,nevím na čem bych to mohl sledovat

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
madridcan

sport 1 a s najvacsou pravdepodobnostou to pojde tu http://www.atdhenet.tv/45809/watch-atletico-madrid-vs-real-madrid ale az o desiatej

Reagovat
smazaný uživatel

ok díky páni

Reagovat
Jerichoo

existuje nejaký stream na sport1, lebo priamo na ich webe to mám blokované pre svoju lokáciu.

Reagovat
madridcan

Niekedy na rojadirecta.me bol Sport 1 stream, ale neviem ci to je pravidelne...

Reagovat
madridcan

Barcelona cez leto bude mat pripravu iba v Europe. Ziadna Azia ani Amerika podla vsetkeho...

Reagovat
blaugrana

Rozumné rozhodnutie rozumného prezidenta.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska Borussia a Real!!! Věřím oboum, i když BVB by mohla stačit i plichta - ale zas je to doma. A k Realu netřeba dodávat něco víc než: Vamos!

Reagovat
P8P

OT: čau chlapi, rozhodl jsem se, že si stáhnu FM12, ale už tady šílim, protože nejsem schopnej nalézt password, aniž bych musel předtim udělal x blbostí. Vsadim se, že to tu hrajete, nemohl by mi někdo prosim vás pomoct? díkes

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao i Adri v základu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Super, Adriánova pracovitost se bude hodit, stejně tak Falcaovo zakončení.

Reagovat
One-Real

Atlético Madrid Official Lineup: Courtois; Juanfran, Perea, Godín, Filipe; Tiago, Gabi, Diego, Arda Turan; Adrián y Falcao.

Tohle je celkem sila, rozhodne podle me hlavne fakt jak to zvladne Gabi a jak moc mu bude pomahat Tiago.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá zostava

Reagovat
smazaný uživatel

těším se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Coentrão - Xabi Alonso, Khedira - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema

Reagovat
One-Real

Fabio Karim by nam to dneska mohl vratit

Reagovat
smazaný uživatel

"José Mourinho na poslední chvíli změnil rozhodnutí. Özil začne na střídačce, protože v na hřišti bude Kaká."

Reagovat
smazaný uživatel

Lavička Realu Madrid pro dnešní derby: Adán, Varane, Raúl Albiol, Granero, Özil, Callejón a Higuaín.

Reagovat
madridcan

Som zvedavy preco nehra Marcelo a neni ani nominovany...

Reagovat
Mercury

Asi někde pokuřoval :)

Reagovat
blaugrana

Pokiaľ pokuřoval, tak je to ešte ok. Horšie by bolo, keby niekoho vykouřil.

Reagovat
smazaný uživatel

to by se ti líbilo co, ještě kdyby fajčil tebe

Reagovat
madridcan

normalne citim ako mi z vasej debaty klesa IQ

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem z toho zápasu tak nervozní a pak to tak dopadá

Reagovat
smazaný uživatel

Záda.

Reagovat
Kily

Pablo k narozeninám zápas v základu, asistence na gól soupeře a dodatečně snad i přestup

Reagovat
Kily

a ještě gól a kartu

Reagovat
Kily

Canales

Reagovat
Masi

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

ATHLETIC to snad ne rupnout s Granadou,pro mě nejmin sympaticky tym z cele Primery a Ligu mistru bude hrat Levante ? Jděte do háje.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to Granadě za jiných okolností přál všemi deseti, takhle ale nemusí mít Athletic tři kola před koncem ligy o co hrát. Výsledek ale nebude úplná náhoda, v Granadě Athletic nevyhrál posledních třináct vzájemných zápasů, i když už to je pěkná řádka let.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně jsem to zakřikl

Reagovat
smazaný uživatel

A o téhle statistice jsem neveděl Jinak famozní závěr škoda břevna Toquera,mohli to bejt tři body !! Pro Athletic je tohle ztráta.

Reagovat
blaugrana

Jeeeeeeeeeeeeeeeeees. Robben.

Reagovat
Xavi

Gijón.

Reagovat
smazaný uživatel

Ješte na ukor Levante,Nádhera

Reagovat
placa

nevím, jestli jste viděli zápas, ale ze trany Gijónu se jednalo o obrovské štěstí podporované výrazně rozhodčím

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu ? Co se dělo ? Po pravdě jsem to neviděl.

Reagovat
placa

no jako nic výrazného né, já se díval asi tak na 70 minut, ale co jsem viděl, tak Gijón měl mimo ty góly jen 2 nebezpečné střely a pak šanci v 92 minutě když už Levcante nebránilo, kdezto Levante mělo plno šancí a na konci rozhodčí pískl takovej ofsajd neofsajd, a kdyb to nepískl, byla by pencle, pač tam byl faul

Reagovat
Xavi

Jn. Levante v pohárech si taky moc nepřeju.

Reagovat
placa

A to jako proč

Reagovat
Kily

velká pravděpodobnost rychlého vyřazení

Reagovat
placa

hm nevím,nevím, sice je pravda, že máme kolísavé výsledky, ale kádr máme dobrý- Koné, Rubén Suaréz, juanfran, valdo, Xavi torres, ballesteros a některé výsledky tuto sezńu se hodně cení

Reagovat
Xavi

Že bych je vyloženě neměl rád to určitě ne, jsou mně sympatičtí, jak dokáži za málo peněz vyprodukovat hodně muziiky, ale bůh ví, jak to s nimi bude v příští sezóně - kdo zůstane, odejde... Podle mě by díru do Evropy moc neudělali, široký kádr nemají a kdo ví, jaký bude základ.

Reagovat
placa

No, musím uznat, že máš docela pravdu ,ale přesto stále fandím a věřím v LM

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojďme na to

Reagovat
Mercury

Cristiano brzo začíná :)

Reagovat
smazaný uživatel

pekný dive

Reagovat
smazaný uživatel

skoro jak vaši

Reagovat
smazaný uživatel

Di maria už zas začíná s těma střelama ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je při chuti no

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá cenu,Guardiola to zas určitě uplatil!

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá cenu,Guardiola to zas určitě uplatil!

Reagovat
placa

směšné :D

Reagovat
madridcan

Pekne Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

ochotně se složil

Reagovat
gonzalesl_is_back

Atleti chtějí hrát silově a nemaj na to, takhle vydží max poločas.

Reagovat
madridcan

je to boj zatial

Reagovat
smazaný uživatel

Real na začiatku lepší, teraz sa pekne ukazujú Atléti, pekný zápas zatiaľ. Falcao tam dnes jedného šupne

Reagovat
gonzalesl_is_back

Tenhle zápas je podle mě nejdůležitější v sezóně. Jsme hrozně psychicky labilní a musíme ho vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to zkusil.

Akorát nevím, proč nedostává karty.

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta style

Reagovat
gonzalesl_is_back

Neurážej Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, omlouvám se.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Není za co, dalo se to v pohodě písknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to že mu už rozhodca neverí

Reagovat
smazaný uživatel

to víš, musí to vypilovat jak barcelonští, kterým to rozhodčí žerou v plné parádě

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo stále odpovedáš Barcelonou?

Reagovat
smazaný uživatel

ty si taky musíš brát neustále do huby real a urážet všechny okolo něj, ale zamést si před svým prahem, to u vás nefunguje, co?

Reagovat
smazaný uživatel

U teba očividne funguje

Reagovat
smazaný uživatel

a nevím proč ty pořád fňukáš

Reagovat
smazaný uživatel

očividně ho zajímá Real a Ronaldo více, než si přizná...

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiaaaanooooooooooo Ronaldoooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

CRISTIIANOOOOO a ještě 2!

Reagovat
One-Real

RONALDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
fenixLFC

dufam ze nastane scenar 82. minuta,priamy kop ku tyci a 1:1

Reagovat
gonzalesl_is_back

To je za tu pentli vy buzny, olééééééééééé. Čááááááááááu

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera. Jeho štěstí při standardních situacích se zřejmě vrací.

Reagovat
REPLIKATOR

Chyba golmana

Reagovat
smazaný uživatel

prošlápne mu lýtko a diví se

Reagovat
smazaný uživatel

Sice tomu stav neodpovídá, ale Atleti hrají výborně. Super intenzita. Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Karime, Karime...

Reagovat
One-Real

tak tohle zas tak lehke nemel, skdoa

Reagovat
gonzalesl_is_back

Vyžluť toho dobytka!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zde přítomní fanoušci Barcelony nepochválí parádní Ronaldův gól? To jsou tu jen proto, aby komentovali vše, co se Realu nepovede? To je mi tedy dobrá objektivita.

Reagovat
smazaný uživatel

to si zjistil brzo teda, vždy když hraje real tak se tu narhne jiřik, jožko a další kumpání a jen zvrací

Reagovat
smazaný uživatel

a když hraje barcelona, nějaký madridista něco napíše, tak je hned za to trestně stíhán...fanoušci barcelony jsou zvláštní stvoření

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tipuju, že jim po tom Ronaldově gólu musela hodně spadnout brada...srandovní je, že jak Real vedl o 10 bodů, tak se smířili se ztrátou titulu, za všechno mohli rozhodčí a kompenzovali si to vychvalováním Messiho, a teď, když je to o 4 body, tak už je pro ně titul v Barceloně...

Reagovat
vacin

Mě by, hlavně zajímalo jak by někteří reagovali, kdyby vyhráli titul a Real vyhrál LM, protože někteří prohlašovali, že obhajoba LM je důležitější a liga není taková priorita

Reagovat
smazaný uživatel

to by se zase priority obrátili přeci

Reagovat
vacin

jj fandění Barceloně je otázka priorit

Reagovat
smazaný uživatel

Mluv za sebe

Reagovat
DreamTeam

jsou to magooooori

Reagovat
Kily

tak tohle je nejlegračnější koment, co jsem tady za poslední dobu četl. Navíc od jednoho z těch ze strany Realu, kteří se podobně chovají poměrně pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

Při vší úctě k jeho kvalitám, přímáky jsou minimálně letos v jeho podání z velké části o štěstí, dnes to navíc Courtois dost podcenil. Na pohled pěkné, ale chytatelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznej se, kolik jsi toho za svůj život v bráně odchytal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po mně ti nic není.

Reagovat
smazaný uživatel

Neptám se na tvůj životopis, jen se ptám, kolik jsi toho v životě odchytal, když hodnotíš reakci brankáře. Předpokládám, že jsi neodchytal nic, tak buď trochu skoupější v hodnocení brankářů, Seppe Maiere...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím to po tvém. Kolik ty jsi dal takových přímáků, když hodnotíš jeho kvalitu?

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není totéž...pozice gólmana je totiž natolik specifická, že pro lidi, kteří nikdy v brance nestáli, se nedá posoudit. Obzvláště například moment, kdy přes zeď nevidíš a balon ti těžce zaplave...to se pak u bedny se škopíkem lehko kritizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není můj případ, v brance jsem se parkrát (spíše shodou náhod) ocitl a základní pravidlo, které jsem při chytaní přímých kopů dostal bylo, abych si hlídal svojí tyč, takže si svoje psychoanalýzy nech od cesty, když opět použiju tvá slova - nikdo na ně není zvědavý. A s tím špatným výhledem přes zeď si nejspíš děláš srandu. Navíc jsem si téměř, že ti jde pouze o trolling, protože snad všichni novináři se shodli na tom, že na Courtois na gólu nese velký podíl viny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda, oni to říkali novináři, tak to je pak v pohodě, nezlob se. Já jen, že z vlastní zkušenosti vím, že některý momenty, který jsou právě novinářema, jistě bývalýma vynikajícíma gólmanama, označený jako obří brankářský chyby, ve skutečnosti zase tak velkýma chybama nejsou. Pozice gólmana je poměrně specifická a hodnotí se daleko hůř, než pozice hráče v poli. Ale jak říkám, kdybych věděl, že se k tomu už novináři vyjádřili, vůbec bych se do této doskuze nepouštěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vždy reaguješ (většinou navíc naprosto zcestně nebo plácnutím do větru) jen na to, co se ti hodí. Říkám ti to, co by ti měl potvrdit každý zkušený brankář - při přímácích si gólman hlídá primárně svojí stranu, kterou musí mít při očekávané střele z takové dálky 100% pod kontrolou, jinak nemá čisté svědomí, tak si tu nehraj na ublíženého a raději nás obohať svými fotbalovými znalostmi, komentovat fanoušky Barcelony by ti šlo, tak nás přesvědč, že tě zajímá i samotný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mít tyč třeba pod 1000 procentní kontrolou, ale když ti balon zaplave, je to hodně těžko chytatelný, i když na to zareaguješ...tenhle gólman navíc spadnul, takže jeho hlídání tyče se dá poměrně těžko hodnotit...a neříkej mi, že reaguju zcestně, a pokud to tvrdíš, řekni mi v čem, takovými polonadávkami jsi tu na úrovni těch nejběžnějších křupanů, kteří mají nějaká tvrzení, ale argument žádný...a o ničem tě přesvědčovat nemusím, navíc jsi zareagoval ty na mě, ne já na tebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Bavme se konkrétně. Jestli sis ten gól prohlédl pořádně, tak sis mohl všimnout, že míč sice zaplaval, ale rozhodně ne natolik, že by původně mířil do středu branky, kde zůstal brankář nehybně stát. Svoji stranu si zkrátka nehlídal, to se dá zhodnotit celkem snadno. Míč během letu horizontálně směr téměř nezměnil, nedosáhl ani rychlosti 90 km/h, takže měl brankář na přesun zhruba vteřinu a půl, což na poměry ve vrcholovém fotbale není nijak malé číslo. Tady gólman prostě zaspal a stojím si za tím, že kvalitnější by ho měl.

Zcestně reaguješ hlavně osobními útoky, které se tě, pokud jsou obdobně použity proti tobě, tolik dotýkají, Seppe Maiere. Já předložil argumenty pro mé tvrzení, které se jen snažíš shodit, aniž by ses po pěti příspěvcích vyjádřil, s čím vlastně nesouhlasíš a jaký je vlastně tvůj názor, čímž celkem jasně ukazuješ, jak obtížné je vést s tebou konstruktivní diskuzi. Navíc v projevu používáš spoustu logických klamů, které komunikaci ještě komplikují.

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě ono, to je krásný, že dokážeš vypočítat rychlost střely a rychlost a střely, ale není Ti to nic platný, když v té brance sám najdeš a ten balon proti tobě nejde. Ty jsi skvělý teoretik, takový hřebíkovský typ, ale praxe je poněkud jiná. On si ten gólman tyč hlídal, nebyl špatně postavenej, ale když ten gólman zareaguje až ve chvíli, když míč přeletí zeď a navíc to někdo kopne tak, že to nad zdí chytí jinej směr a rychlost, je mu úplně k ničemu vědět, že máš vteřinu a půl na reakci...já Atletico moc nesleduju, takže toho gólmana nemůžu hodnotit, protože bych musel říct, že asi moc brankářské geniality nepobral, neříkám, že famózně zachytal a byl při prvním gólu bez chyby, říkám, že to nebyl jeho obří kiks a lidem, kteří nikdy nestáli v bráně, se to lehko odsuzuje...a ještě taková perlička: fanoušci Barcelony vidí chybu gólmana, fanoušci Realu genialitu Ronalda, objektivní člověk něco mezi tím...ano, bylo to pěkné a navíc na hráčské dovednosti dosti náročné...

Reagovat
Infi

Reagovat
Infi

Já v brance nějakou dobu stál než jsem toho nechal a přesunul se do hry a DonJuan má pravdu. Šlo to na jeho stranu, takže úplně čisté svědomí určitě nemá. Že to byl pěkný gól Ronaldovi nikdo nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je výborný argument.

Takže - zavžeme noťáky, vypneme komply, protože těmhle veličinám do toho přece nemůžeme kafrat.

No ty jsi hlava pomazaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně nechápu, jak někdo může komentovat věc, kterou nikdy nezažil. Ale u tebe je to pravděpodobně životní standart. A když jsme u toho, co psali ve španělským tisku? Jak moc se tlačilo na rozhodčí?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej gól, zajímavě to zaplavalo. Nicméně si stojím za tím, že když padne gól z přímáku na brankářovu stranu (navíc to bylo při zemi), tak je to hlavně brankářova chyba. A tak bych to zase nepřeháněl

Reagovat
Xavi

Pokud můžu mluvit za sebe, tak já takové góly nemám rád. Né že bych neměl rád góly z přímáků nebo z dálky, ale ty současné balony jsou prostě šílené a dělají z brankářů úplné blbce. Ta trajektorie je úplně nenormální, to vyloženě odporuje fyzikálním zákonům...

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připadá jako poměrně rozumnej názor, nicméně řekl bych, že tu trajektorii udala více Ronaldova noha, než míč samotnej...neumí to takhle kopnout každej...

Reagovat
Xavi

Tak to je taky pravda no.

Reagovat
kiwwi

a aj keby to tak vedel kopnut kazdy, nebolo by to nic platne, keby v brankach stali fanusikovia barcelony...ti by to stejne pochytali

Reagovat
smazaný uživatel

To mi někoho připomělo

Reagovat
vacin

By mě zajímalo za co hodlá dat žlutou někomu s Atletica.....

Reagovat
smazaný uživatel

Btw, dneska v polednich zpravach na Nove ukazali vcerejsiho Messiho gol se slovy, ze prej poslal Ronaldovi vzkaz.. Tak tady ma odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny odražené míče k domácím, střed zatím špatný...

Tak tak, Tiagovi nedej žlutou za jasný faul, který po si o ní říkal a Arbeolovi dej az tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná šipka

Reagovat
smazaný uživatel

Adrián

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Real nic nehraje, Atleti jim jsou vyrovnaným soupeřem. Jen ten gól do Casillasovi sítě chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnaný zápas, v druhé půli bude bohužel Madridu hrát vše do karet.

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa kaka absolutne hnusi on dostane loptu to je ista strata lopty ... do predu nic nevymysli ... alebo sa hodi o zem ... uz ho volam taha tucna dufam ze bude predany !!!

Reagovat
smazaný uživatel

První půlka dobrá z obou stran. Záživný fotbal se hraje. Real se snaží víc hrát s balonem, ale to jim střed Atletů moc nedovoluje. Přesto má trošičku nebezpečnější útoky přes křídla. Atleti se snaží taky chodit přes křídla a centry, ale čistou gólovku si z toho nevypracovali. Největší šancí byla pozice Thiaga samotného na vápně.

Gól padl z ničeho - střela ze 40ti metrů prostě pro gólmana nemůže dopadnout tak, že bude čučet, jak to skončí. Tohle byla velká chyba.

Do druhý půlky se obávám, jestli udrží Atleti ten pohyb a intenzitu, ale mohli by - mají o půl dne více odpočinku, než Mordor, ale zase prej byli nějací nemocní. Uvidíme.

Tip na konečný stav: 1:2, když dá gól Di María a za Atlety bude snižovat Falcao. Snad se pletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě musím ke Kaká - ten už není do špičkovýho fotbalu. Prakticky nemá, co nabídnout. Moc nevím, kdo by ho v létě mohl chtít.

A k sudímu - udělal tři chybičky, když nedal po žlutá na každý straně za okaté dajvingy. A jednou přehlídnul přidržení Di Maríi. Nutno dodat, že ten se teda taky hned potom vrhal na zem hodně ochotně. Jinak se mi moc líbí. Hlavně se mi líbí, že si do toho nenechá kecat, a když se někdo snaží, tak je v těch rozhovorech rezolutní.

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby to nebyla derniéra pro Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nebude o titulu rozhodnuto pár kol před koncem, tak jsem přesvědčenej, že byla.

Reagovat
Kily

špatný?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je to škoda, potřebuje jít jinam, on se tam prostě asi nikdy nehodil.

Reagovat
smazaný uživatel

poslední zápasy měl celkem formu, dneska mu to těžce nesedlo...

Reagovat
DreamTeam

no kez by konecne...

Reagovat
smazaný uživatel

Di María taky slušná gravitace.

Reagovat
fenixLFC

radameeeel

Reagovat
gonzalesl_is_back

Bohužel zaslouženě, Atleti hrají dneska dobře. Obrana a střed zálohy dneska tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

co ti mrce

Reagovat
Mercury

Co to tam ten Courtois proboha dneska dělá?

Reagovat
CHONG

Velmi důležitá výhra, Cris dneska pěkný gólový balíček (z přímáku, ze hry, z penalty), jen tak dál kluci moji zlatí, HALA MADRID!

Reagovat
JacoBee

Super ,každej tu psal jak Kaká má starou ''milánskou'' formu a teď po jednom zápasu na to zase nemá....

Reagovat
madridcan

no....kazdy ako kazdy. Myslim, ze kto sleduje Real pravidelne, tak toto nemoze s istotou napisat

Reagovat
blaugrana

Chce to okamžité a radikálne riešenie. Platové stropy, zraziť kdejaké bonusy a pod. Svet je v recesii a takto je to ďalej neúnosné.

Reagovat
Masi

Tak ten článek zrovna není moc vypovídající. ŘÍká o velkých dluzích ale dluh jsou závazky, který se splácejí... Pokud tým dosahuje zisku (Real i Barca) tak naopak je vše v pohodě. To, že ostatní kluby neumějí hospodařit to už problém samozřejmě je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele