Primera División - preview 3. kola

01.09.2012, 09:04, aktualizováno 02.09.2012, 08:38
Previews
K obědu nám dnešní program španělské La Ligy servíruje bitvu Sevilly se zázrakem z Vallecana. Dále pak Athletic vyzve Valladolid a Levante přivítá Espanyol, aby teprve ve večerních hodinách sehrály své duely dva tradičně největší aspiranti na titul. Real čeká doma Granada, Barcelonu Valencia...
Rayo Vallecano - Sevilla FC  (neděle 12:00)
Vallecanu zatím start do sezóny vychází na jedničku s hvězdičkou, jelikož je po dvou kolech stoprocentní. Ani Sevilla si ale nevede úplně špatně, na kontě má čtyři body. V domácím týmu došlo během posledního dne přestupového období hned několik změn, vyzkoušeni mohou být Rodri, Vázquez, Abu nebo Arana.

Bafuňáři Raya přes léto opravdu nezaháleli a hráče kupovali i prodávali ještě horlivěji než obchodníci na burze. Během uplynulých dvou dnů přišli do klubu čtyři noví hráči, kteří již můžou nastoupit proti Seville. Juanu Querovi a Julimu naopak nebyla prodloužena smlouva a museli se tedy rozloučit. Podobně jako třeba Diamanka, jenž odešel na hostování do norské Valerengy.

Hostující kouč Míchel González ví, že ho proti rozjetému soupeři nečeká nic lehkého. "Jdeme do neznáma, ale moc dobře víme, jak nebezpečný tým to je," chválil. "Nikdy vám nedá příležitost k tomu, abyste vyhráli snadno." I v Seville se mohlo schylovat k větším přestupům, nicméně kádr se nakonec přece jenom již nezměnil.

"Ano, dostali jsme ve čtvrtek dvě nabídky na naše hráče a oba se rozhodli zůstat," prozradil Míchel. "Je to v pořádku. A miluji, když tohle gesto někdo udělá, mají totiž o motivaci dávno postaráno," zakončil. Zájem byl především o Álvara Negrada, za nějž si ale klub žádal přemrštěnou částku kolem pětadvaceti miliónů euro.

Hosty postihla během tohoto týdne jedna velká nepříjemná věc. Zranil se totiž José Antonio Reyes, který má problémy klíční kostí a bude chybět minimálně tři týdny. Sevilla mimochodem naposledy remizovala 1:1 na půdě Granady, předtím porazila doma Getafe. Vallecano v prvním kole vyhrálo rovněž nad Granadou a naposledy venku skolilo Betis 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Real Valladolid  (neděle 16:00)
Duel týmů z opačných pólů tabulky přichystalo třetí kolo Primera División. Nováček z Valladolidu zvládl první dva ligové zápasy nad očekávání a se ziskem šesti bodů figuruje na špici celé soutěže. To Athletic má zcela opačný vstup do nové sezony. Kruté porážky 5:3 a 4:0 jej odsoudily na poslední dvacáté místo s jednoznačně nejhorším skóre ze všech ligových účastníků.

Trenér klubu z Bilbaa Marcelo Bielsa se alespoň před zápasem s Valladolidem může opřít o úspěšné kvalifikování do základních skupin Evropské ligy. V předkole si Baskové s přehledem poradili s HJK Helsinki, které v součtu obou zápasů rozdrtili 9:3. Dosavadní výsledky svědčí o tom, že Athletic nemá problém se střílením branek, zato vzadu to pořádně skřípe. A Bielsa si je toho moc dobře vědom. "Samotné vytváření vlastních šancí nestačí. Dostáváme příliš mnoho branek, je třeba zlepšit naši defenzívu."

Bielsův protějšek Miroslav Djukic zůstává navzdory skvělému vstupu do soutěže nohama pevně na zemi. "Víme, jak je těžké zde zvítězit, musíme především nastoupit na hřiště s čistou hlavou, beze strachu, a uvidíme, jak si proti takovému skvělému týmu povedeme," prohlásil Djukic.

"Soupeř je velmi silný, rychlý, vysoce kvalitní. Půjdeme do zápasu s pokorou a pilnou prací, sebeobětováním i zanícením půjdeme za vítězstvím. Tvrdě se zlepšujeme a učíme každým dnem. Budeme se v neděli snažit být klasický Valladolid - s jasným plánem, propracovanou obranou a útočením nám vlastním," dodal srbský trenér na závěr tiskové konference. Domácí se budou muset obejít nejen bez Javiho Martineze, který klub nadobro opustil ve prospěch mnichovského Bayernu, ale do utkání nezasáhne také Fernando Llorente. Vytáhlého španělského útočníka zlobí svalové potíže a není tak vůbec v nominaci na nedělní zápas. Stejný osud potkal i Andera Herreru, jenž má problémy s třísly.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, José, Gurpegi, Marcos - Ander, Iturraspe - Susaeta, Muniain, Pérez - Aduriz
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Jaime - Rukavina, Rueda, Valiente, Balenziaga - Rubio, Pérez - Ebert, óscar, Omar - Guerra
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Espanyol Barcelona  (neděle 18:00)
Loňský zázrak z Levante nevstoupil do nového ročníku ideálně, alespoň co se tedy domácí nejvyšší soutěže týče. Ještě o bod hůře (o více to nejde) je na tom ale Espanyol, a právě tyto dva celky si to na stadionu Ciudad de Valencia rozdají v přímé konfrontaci. A oba si budou chtít dojít pro první vítězství v sezoně...

Kádr domácích v létě opustilo hned několik hráčů, kteří na minuloročním úspěchu měli větší či menší podíl. Mezi ty citelnější ztráty patří jednoznačně odchod útočníka Arouny Koného do Wiganu, Levante však opustili i další - Javi Venta, Asier del Horno, Valdo, Xavi Torres, Rubén Suárez, Botelho, Cabral. Kouč Juan Ignacio Martinez ale rozhodně příliš ze síly svého týmu neztratil, hned deset hráčů totiž do Levante také přišlo. Jedná se konkrétně o Dudku, Lella, Míchela, Riose, Diopa, Voltu, Míchela, Karabelase, Ángela, Navase, Lassada (ten přišel teprve včera coby volný hráč) a Gekase. A právě poslední jmenovaný hrál klíčovou roli v zatím posledním soutěžním klání valencijského celku. Levante se v rámci premiérové účasti v Evropské lize utkalo se skotským Motherwellem a po úvodní výhře 2:0 vyhráli i doma - 1:0 gólem Theofanise Gekase.

Nyní už máme za se bou i los základních skupin EL a ten k Levante rozhodně nebyl příliš milosrdný, přisoudil mu jako soupeře Twente, Hannover a Helsingborgs. V lize to zatím domácím příliš nešlo, jedna remíza a jedna porážka, to není bilance hodná loni šestého klubu Primery. Prioritu však měl tento klub zcela jasně nastavenu na výkony v evropské soutěži, a podle toho to také vypadalo. Nyní už však chtějí v Levante konečně naplno bodovat i v lize.

Jenže proti sobě budou mít domácí nažhaveného, navíc velmi dobře posíleného soupeře. I v Espanyolu proběhla velká obměna kádru, celkově však lze přestupové léto z pohledu katalánského celku hodnotit jako velice zdařilé. Odešli sice Coutinho, Weiss, Dídac, Romaric, Uche, Márquez, Amat a Pandiani - všechno hráči, kteří loni minimálně důvodně pomýšleli na základ, většina z nich v něm přímo působila. Jenže náhrady přišly více než kvalitní, a jmenují se Capdevila, Simao, Stuani, Colotto, Tejera, Wakaso, Luna, Molina a Longo. A přestože Colotto je momentálně zraněný a stále nebude trenéru Pochettinovi k dispozici, několik dalších noviců už se s klidem zabydlelo v prvním týmu, svou premiéru v dresu Espanyolu by si pak právě v tomto utkání měli odbýt Simao, Longo a Stuani, ať už nastoupí od začátku či nikoliv.

Ani kvalitní posily ovšem zatím na stejně dobré výsledky nestačily, v úvodu Espanyol oba zápasy prohrál, a to jak s Mallorcou, tak se Zaragozou. I on tak jednoznačně má o co hrát, jenže poslední vzájemné duely v jeho prospěch rozhodně nehrají. Prohrál totiž všechny tři předešlé, z poslední výhry se radoval téměř přesně před dvěma lety. Domácím budou chybět Navarro, Karabelas a Rios, hosté se zase musí kromě Colotta obejít bez Morena, Albina, Garcíy, Mattioniho a Baeny.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Lell, Ballesteros, Rodas, López - Iborra, Dudka - El Zhar, Barkero, Juanlu - Ángel
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Álvarez - López, Forlín, Rodríguez, Capdevila - Sánchez, Gómez - Simao, Verdú, Wakaso - Álvaro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Granada CF  (neděle 19:50)
S titulem čerstvého vítěze španělské Supercopy, ale zato až z patnáctého místa ligové tabulky vstupuje do svého zápasu třetího kola Real Madrid. A čeká ho zatím jednoznačně nejpřívětivější protivník sezony, Bílý balet doma přivítá Granadu a potřebuje konečně zvítězit, aby se ztráta na Barcelonu už nadále nezvětšovala. Hosté mají také jen bod a jsou dokonce až šestnáctí, v tomto případě ale jen těžko může být překvapený.

Byl to ve středu úplně jiný Real než v prvních dvou kolech Primery. Rychlý, přesný, přímočarý, s famózním Ronaldem. Takto se Merengues prezentovali v odvetě Superpoháru proti Barceloně. El Clásico vyhráli 2:1, což jim stačilo k celkovému triumfu. Takový výkon však Real udržel jen v první půli, po pauze se s vedením v kapse stáhl a čekal na to, co vymyslí soupeř. Přesto i ta jedna jediná pětačtyřicetiminutovka naznačuje, že to s Mourinhovými hochy nemusí být tak špatné.

Jinak však lze vstup Bílého baletu do nového ročníku označit za doslova tragický. Šťastná prohra pouze 2:3 na Nou Campu v rámci prvního duelu Supercopy na domácích nezanechala žádné následky a nakonec se jí podařilo do puntíku napravit, další dvě ztráty už ale bolí o hodně víc. Domácí remíza s Valencií je, i přes nespornou kvalitu Netopýrů, jednoznačně ztráta, a to mohl Real ještě prohrát. Zachránit alespoň bod už se mu ale nepovedlo v madridském derby na půdě Getafe, a tak po pouhých dvou kolech ztrácí na úhlavního rivala pět bodů.

Pozitivem však je osoba Luky Modriće. Chorvatský záložník, který za pětatřicet milionů Eur dorazil z anglického Tottenhamu, se hned při své premiéře proti Barceloně předvedl ve vynikajícím světle a ukázal, že bude velmi platnou posilou. Vzhledem k "formě" Mesuta Özila by se navíc Modrić mohl hned od začátku dostávat na hřiště ještě častěji, než asi sám předpokládal - figuruje už v předpokládané základní jedenáctce pro nedělní souboj s Granadou. Kromě něj už Mourinho přivedl pouze Michaela Essiena, svého bývalého svěřence z Chelsea. Ten dorazil v poslední možný den přestupů na roční hostování z londýnského celku, obnovená spolupráce s "The Special One" by pak mohla po dlouhé době vzkřísit dlouho zraněného záložníka, který ale už také ne zrovna krátkou dobu hledá svou dávnou výkonnost. Na druhou stranu Real opouštěli také jen záložníci - Altintop a Gago zmizeli definitivně, Sahin, Diarra a Leon zamířili na hostování.

To Granada byla na přestupovém poli výrazně aktivnější - obchodovala dokonce nejvíce ze všech týmů španělské ligy. Výpis všech příchodů a odchodů by zabral pořádně dlouhý odstavec, a tak zmíním jen ty nejdůležitější. Kádr andaluského klubu posílili Toňo, Orellana, Iriney, Ortiz, Brahimi a důležitým obchodním partnerem se zcela pochopitelně stalo italské Udinese, ze kterého dorazili (někteří už v Granadě působili na hostování) Benítez, Ighalo, Nyom, Mainz, Torje, Romero a Floro Flores).

Ani Granadě se úvodu ligy nedaří, v tomto případě se však upřímně dal jeden získaný bod ze dvou kol zcela jasně očekávat. I když možná v opačném gardu, takhle Granada prohrála v Rayu a remizovala se silnou Sevillou. A los nebude přát ni dál, po Realu čeká Granadu Deportivo a pak hned Barcelona. V minulé sezoně byly odehrány oba vzájemné duely těchto mužstev, v obou případech se podle očekávání radoval Bílý balet. Na domácím trávníku vyhrál pohodlně 5:1, v předposledním kole pak zvítězil v i Granadě, 2:1, aby se přiblížil stobodovému rekordu. Teď však proti Andalusanům nastoupí jiný Real. Ne ten, který má titul v kapse a může hrát uvolněně. Ten, jenž musí vyhrát.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Alonso - Di María, Modrić, Ronaldo - Higuaín
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, López, Gómez, Siqueira - Iriney, M. Rico - Torje, Arabi, Orellana - Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.08 - 10.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (neděle 21:30)
V opačné náladě než Real půjde do svého zápasu třetího kola Primery Barcelona, Katalánci mají v zádech bolestivou porážku v El Clásiku o Supercopu, v lize ale zatím válí a bez ztráty bodu drží solidní náskok na svého konkurenta. Tentokrát Barca přivítá na svém hřišti Valencii - protivníka, jemuž právě za část svého náskoku vděčí.

Netopýři totiž v úvodním kole uhráli nečekanou remízu na Santiago Bernabéu a už v tu chvíli Barca vedla o dva body, jelikož zdemolovala Real Sociedad 5:1. Stejné bodové zisky pak potkaly oba celky také v kole druhém - Valencia "plichtila" doma s Deportivem 3:3, Messi a spol. zase zvládli extrémně těžký duel dotáhnout do vítězného konce - byl z toho triumf 2:1 na půdě Osasuny. Ten se ale rodil možná až nečekaně složitě, domácí totiž vedli naprosto po zásluze 1:0 a hodně dlouho nenechávali Barcelonu hrát svou obvyklou hru, žádná očekávaný tlak se nekonal, a tak vlastně rozhodla jen osoba Lionela Messiho o tom, že si Katalánci odvezli tři body.

Dobrou náladu ale Blaugranas pokazil středeční večer, kdy bylo na programu odvetné El Clásico v rámci španělského Superpoháru. Barca vstupovala do zápasu jako favorit, první zápas vyhrála 3:2, v lize na rozdíl od svého soupeře šlapala na plné obrátky, jenže nakonec vše dopadlo jinak. Messi se opět trefil - učinil tak ve všech čtyřech doposud odehraných kláních Barcelony v nové sezoně (radoval se šestkrát), ovšemv tomto případe už jen snižoval na konečných 1:2 z pohledu Blaugranas, což svěřencům Tita Vilanovy k zisku trofeje nestačilo.

Ve čtvrtek už si ale Barca chuť spravila a to samé se dá vlastně říct o Valencii. Oba celky se totiž ve dozvěděly, s kým že to budou soupeřit v základních skupinách Ligy mistrů. A k oběma mužstvům byl los poměrně přívětivý, Barcelona vyfasovala do skupiny G Benficu, Spartak a Celtic, Valencia bude soupeřit v rámci skupiny F s Bayernem, Lille a Bate.

Barca bude s největší pravděpodobností postrádat dvojici obránců, Dani Alves se zranil v rozcvičce před zápasem s Realem a o jeho případném startu by mělo rozhodnout až nedělní odpolední vyšetření, Carles Puyol pak stále trpí zlomenou lícní kostí a ani on zřejmě pro jistotu nenastoupí. Ne snad, že by toho kapitán Barcelony nebyl schopen, ovšem přestože si Piqué s Mascheranem ve středu připsali po jedné chybě znamenající gól Bílého baletu, akutní potřeba někoho z nich nahradit na Nou Campu nepanuje. V základní sestavě oproti tomu dost možná nastoupí obě letní posily Blaugranas, Jordi Alba a ke svému ligovému debutu i Alex Song.

Valencia se už už připravovala na absence Fernanda Gaga a Jeremyho Mathieua, nakonec však budou oba členové základní jedenáctky připraveni nastoupit a Manuelu Pellegrinovi tak zranění vrásky nedělají. To samé by mělo platit i pro reakci na přestupové dění v kádru Netopýrů, Cissokho, Pereira, Guardado, Viera, zmíněný Gago a Valdez se dají považovat za velice solidní posily. Odešli pak, s výjimkou právě Jordiho Alby, povětšinou ne tolik potřební hráči, plus mladý talent Alcácer na hostování. Zvlášť sedmimilionová injekce za služby náhradníka Pabla Hernándeze Valencii výrazně pomůže, jestli to ale i přes krutý los začátku ligy bude stačit na prodloužení neporazitelnosti, to se uvidí. Výkop je naplánován na půl desátou hodinu večer...
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Montoya, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Tello
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Pereira, Rami, Ruiz, Mathieu - Albelda, Costa - Feghouli, Jonas, Guardado - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - CA Osasuna  (sobota 16:00)
Kdo by to byl podle papírových předpokladů řekl, že až budou program třetího kola španělské ligy otevírat Celta Vigo a Osasuna, půjde zároveň o boj dvou celků, které dosud nezískaly ani bod. Celta nestačila na Málagu a Real Sociedad, Osasuna zase podlehla Deportivu a Barceloně. Kdo ukořistí první body v sezoně?

S naprosto klidným srdcem se dá přestupové léto z pohledu Celty Vigo označit za povedené. Příchody Javiho Varase, Michaela Krohn-Dehliho, Llorcy Samuela, Gustava Cabrala a Augusta Fernándeze by do jednoho měly posílit základní jedenáctku Celestes, v poslední možný den pak přišel ještě, a to na hostování z Arsenalu, korejský útočník Park Chu-Young. A vzhledem k tomu, že z hráčů, kteří se výraznější měrou podíleli na loňském postupu ze Segundy, odešli pouze Orellana a Oier, za něž však přišly více než plnohodnotné náhrady, musí se se Celtou počítat.

Nutno poznamenat, že už v prvních dvou kolech byli domácí bodům poměrně blízko, a to v obou případech. Jenže poprvé je o alespoň bezgólovou remízu připravil šest minut před koncem šestnáctiletý zázrak Olinga z Málagy a znechutil tak obnovenou premiéru Celty v Primeře, před týdnem dokonce poslal Celestes do vedení Enrique De Lucas, jenže Real Sociedad dvěma góly Agirretxeho skóre otočil a zvítězil. Celta ale rozhodně neztrácí naději a hodlá i nadále bojovat, ve třetím kole ještě bez nejnovější posily Parta, ovšem jinak v plné polní, na listině zraněných či vykartovaných nefiguruje nikdo z kádru domácích.

Stejný počet bodů, tedy nula, svítí v tabulce také v kolonce se jménem Osasuna, což se může zdát na loni sedmý tým Primery jako velmi chabá bilance. Jenže i zde je potřeba zdůraznit několik "ale", která případný posměch změní v pochopení. Tak přesně chytl tým z Pamplony na začátek soutěže velmi nepříjemný los - na úvod cestoval na půdu nadrženého nováčka z Deportiva, následně navíc přivítal Barcelonu. A shledávám také důležitým zdůraznit, jakým způsobem Osasuna oba zápasy ztratila. V utkání v La Coruni rozhodně nebyla horším týmem, jenže ve druhé půli hned dvakrát inkasovala a odjížděla poražena.

A to samé vlastně do puntíku platí také pro souboj s Barcelonou, tedy snad až ta ten odjezd, vzhledem k místu "činu". Osasuna prakticky osmdesát minut trápila Barcu k uzoufání, díky trefě Llorenteho vedla 1:0 a neuvěřitelný výkon na hranici možností v podání všech jedenácti domácích borců dostával favorita dokonce pod tlak, jenže v závěru Osasuna dvakrát neuhlídala Lionela Messiho a prohrála 1:2. I tak ale stoprocentním nasazením a odhodláním ukázala cestu, jak by to proti Barceloně mohlo fungovat.

S tímto duelem, konkrétně jeho závěre, se pojí také jedna současná absence hostujícího celku, čtyřzápasový trest za nadávky hlavnímu sudímu odměněné červenou kartu vyfasoval Francisco Puňal. Chybí navíc také Emiliano Armenteros, což mě pro změnu přivádí také ke zmínce o přestupovém období, které právě skončilo. Osasuna nebyla v "deadline day" nijak aktivní, už dříve však přišli kromě Armenterose také Annan, Arribas, Sisi, Nano, Llorente a Oier (ten ze Celty). Několik hráčů pochopitelně muselo odejít, kádr hostů se však i tak zdá opět velmi kvalitní. Jestli to ovšem bude stačit na zisk prvních bodů, to není jisté. Můžete si ale vsadit, že hráči Osasuna opět nechají na hřišti všechno. Ostatně stejně jako domácí...
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Varas - Mallo, Cabral, Tuňez, Lago - Oubiňa, López - De Lucas, Fernández, Krohn-Dehli - Aspas
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Arribas, Flaňo, Damiá - Loe, Lolo - Cejudo, Lamah, Sisi - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Málaga CF  (sobota 18:00)
Velká úleva. Přesně takovéto pocity museli zažívat po úspěšném postupu do Champions League funkcionáři, hráči, fanoušci a vlastně všichni sympatizanti Málagy, jež se díky tomu dostala z nejhoršího a může směle vyrazit do Zaragozy.

Ostatně také Real dokázal utéct hrobníkovi z lopaty, ovšem nikoliv ani tak finanční jako sestupové, která se na aragonský celek valila po valnou část minulého ročníku, nakonec ovšem dokázali svěřenci Manola Jiméneze zabrat v pravý čas a pěti výhrami z posledních šesti zápasů o chlup udrželi elitní příslušnost. Tradiční celek sice ani tuto sezónu nezačal oslnivě a padl s nováčkem z Valladolidu, hned nato ale vyhrál na horké půdě Espanyolu Barcelona.

Konečně, jak už bylo naznačeno, hosté se postupem přes řecký Panathinaikos do hlavní fáze milionářské soutěže doslova a do písmene dotkli záchranného kruhu, jenž by měl vyřešit akutní potíže a zřejmě bude jen další finanční injekcí. Těmi předešlými se stalo hned několik hlavních opor (Mathijsen, Cazorla, Rondón), které byly kvůli postupujícím problémům prodány...

Jejich místa tak i díky postupu v evropských pohárech narychlo zaujímala nová jména: chatrnou ofenzivní vazbu, kde častokrát tvořil hlavní zbraň teprve 16letý Fabrice Olinga (brankou proti Celtě Vigo se stal historicky nejmladším střelcem PD), přišli doplnit dvě prověřená jména v podobě Roqueho Santa Cruze (hostování z Manchesteru City) a Javiera Savioly (Benfica). Defenzivní part má poté vyztužit Onyewu.

"Měl jsem představy o návratu do Betisu, ale nakonec padla volba na Málagu, líbí se mi zdejší projekt. Kluby jsou mezi sebou dohodnuty a brzy bych mohl podstoupit také nezbytnou lékařskou prohlídku. Chybějící podpis už je pouze formalita, na všem podstatném jsme se shodli," informoval paraguayský kanonýr Santa Cruz.

Hosté se budou muset ještě z velké části obejít bez nově příchozích a k dispozici stále nebude také Julio Baptista, jemuž vystavila stopku neposlušná Achillova šlacha. Na druhé straně bude chybět Glenn Loovens, nejistý je pak start Apońa, jehož trápilo stehno.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Goni, Álvaro, Paredes, Abraham - Pintér, José Mari - Montaňés, Apońo, Romaric - Postiga
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Demichelis, Weligton, Monreal - Toulalan, Camacho - Joaquín, Isco, Portillo - Fabrice
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Getafe CF  (sobota 20:00)
Doposud neporažené Deportivo La Coruňa v sobotu večer přivítá na stadionu Riazor přemožitele Realu Madrid z minulého kola, tedy Getafe. Navrátilci ve španělské první lize po jednoroční pauze v minulém kole vybojovali cennou remízu 3:3 na půdě Valencie a svého madridského soupeře budou dozajista chtít obrat o všechny body.

Kouč Deportiva José Luis Oltra však se svým kádrem není úplně spokojen, navzdory povedenému vstupu do soutěže. Jeho varování hráčům z lavičky může působit jako stimul k jejich zlepšeným výkonům, nebo naopak náhradníky uvrhne do ještě větší apatie. "Ti, s kterými jsem dosud příliš nepočítal, moc dobře vědí, že s přibývajícím časem se jejich šance jen tak nezlepší. Být na jejich místě, smířil bych se s realitou. Najdou se případy, kdy je hráč v pomyslném pořadníku až za třemi dalšími. Nezbývá jim nic jiného než to akceptovat, konečné rozhodnutí leží na mně. Dokud neodejdou, jsou hráči Deportiva a já se jim pokusím vytvořit prostor na hřišti," dodal o trochu smířlivěji Oltra na závěr.

Zatím Deportivo nastoupilo vždy ve stejné sestavě, to by se však v sobotu mohlo změnit, neboť Bruno Gama má svalové potíže. Naopak brankář Aranzubia se vzpamatoval ze žaludečních problémů, které ho minulý týden donutily odstoupit po 45 minutách v zápase s Valencií. Do zápasu ještě pravděpodobně nezasáhne čerstvá defenzivní posila Tiago Pinto. To Getafe plánuje své nové tváře do sobotního zápasu začlenit okamžitě. Na hostování přišel z Valencie Paco Alcácer, který by si proti Deportivu mohl odbýt debut. Druhou střeleckou posilou se stal Álvaro Vásquez z Espanyolu, ten však nejbližší zápas ještě nestihne.

Trenér Getafe Luis García se bude snažit postavit další výkony svých svěřenců na překvapivé domácí výhře nad Realem Madrid. "Bylo skvělé Real porazit, ale stejně tak jako jsme před týdnem museli zapomenout na prohru se Sevillou, musíme i teď hodit za hlavu tohle vítězství. Pokud jej nepodpoříme na půdě Deportiva, bude veškerá naše snaha z minulého týdne považována za náhodu. Jestli však naopak dokážeme bodovat znovu, bude mít triumf nad Realem mnohem větší hodnotu," prohlásil bývalý kouč Levante.

García si je moc dobře vědom velké zbraně galicijského týmu a to ze standardních situací. "Oltra se svým týmem piluje standardky donekonečna. Zkoumali jsme videozáznamy z loňské i letošní sezony, mají naučených mnoho způsobů rozehrávky a provádějí je svědomitě."

Do sestavy Getafe se vrací Pedro León poté, co v minulém kole nemohl nastoupit proti svému mateřskému klubu, a také je ve hře start Alberta Lopa namísto Davida Abrahama, jehož účast je přinejmenším nejistá.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Pablo, Aythami, Marchena, Evaldo - Domínguez, Aguilar - Camuňas, Valerón, Pizzi - Riki
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Valera, Lopo, Alexis, M. Torres - Míchel, X. Torres - León, Lafita, Barrada - Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Real Sociedad  (sobota 22:00)
Sobotní program třetího kola španělské Primera División uzavře zajímavý souboj Mallorky s Realem Sociedad. Zatímco domácí se budou snažit udržet dosavadní ligovou neporazitelnost, hosté chtějí navázat na první ligové vítězství z minulého kola s Celtou Vigo.

Ostrovní tým by se dokonce mohl v případě výhry a zaváhání soupeřů dočasně posunout na první místo v tabulce se ziskem sedmi bodů. Takové umístění by pak celek Joaquína Caparrose mohlo hřát celé dva další týdny, neboť po tomto kole následuje reprezentační pauza. Obránce Mallorcy José Nunes si to moc dobře uvědomuje. "Tohle jsou pro nás velmi důležité tři body, mohli bychom jít do ligové přestávky se sedmi body na kontě a v klidu se připravovat na další zápasy."

"Jsme si vědomi toho, že máme příležitost získat body doma před našimi fanoušky, ovšem soupeř je také velmi kvalitní a se schopnými útočníky. Přijedou sem vyhrát a nečeká nás nic lehkého, ale pokud předvedeme to nejlepší, co v nás je, zvítězíme my," burcuje Nunes.

Mallorce se v samotném závěru letního přestupového období povedlo přivést velkou posilu, navzdory zájmu jiných klubů. Z Tottenhamu se konečně dokázal vykoupit talentovaný Giovanni Dos Santos, na debut si ovšem počká, jelikož jeho jméno chybí v nominaci. Dobré zprávy zaznívají i z baskického tábora - velkou novinou je prodloužení smlouvy Antoina Griezmanna. Jednadvacetiletý útočník prodloužil se Sociedadem kontrakt do roku 2016 a dal tak najevo svou náklonnost ke klubu, který v něj vkládá velkou důvěru.

Kouč Philipper Montanier si udržení rodící se francouzské hvězdy patřičně pochvaluje. "Naše vedení se snaží vytvořit dlouhodobý projekt, ve kterém hodlá sázet na své špičkové mladé hráče. Prodloužení Griezmannovy smlouvy je pro všechny skvělá zpráva a sám jsem za něj velmi šťasten," řekl Montanier v interview s baskickým deníkem Diario Vasco. Dále pokračoval o nadcházejícím zápase, v němž mají hosté co napravovat. Když sem přijeli naposledy v rámci ligového poháru, vyprovodila je Mallorca s výpraskem 6:1. "Mallorca pro nás dozajista není místem, na které bychom měli dobré vzpomínky. Ale tento zápas bude jiný. Naším cílem v letošní sezoně je pravidelně bodovat ve venkovních zápasech. Věřím, že máme dostatečnou kvalitu a prostředky k tomu, abychom toho dosáhli," zakončil 47letý Francouz.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Navarro, Nunes, Bigas, López - Nsue, Pina, Márquez, Pereira - Hemed, Víctor
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Estrada, Ansotegi, González, La Bella - Bergara, Illarramendi - Prieto, Vela, Griezmann - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona22007:26
2.Real Valladolid22003:06
3.Rayo Vallecano22003:16
4.Atlético Madrid21105:14
5.Deportivo La Coruña21105:34
6.Sevilla FC21103:24
 RCD Mallorca21103:24
8.Málaga CF21102:14
9.Real Betis21016:53
10.Getafe CF21013:33
11.Real Zaragoza21012:23
12.Real Sociedad21013:63
13.Valencia CF20204:42
14.Real Madrid20112:31
15.Granada CF20111:21
16.Levante UD20111:31
17.Espanyol Barcelona20022:40
18.Celta Vigo20021:30
19.CA Osasuna20021:40
20.Athletic Bilbao20023:90
Zbývající zápasy
03.09. 21:30Real Betis - Atlético Madrid (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
Neuro

je mi to blbý ale tady to bude diskutovatelné když zajdu na policajty že chci zaměřit ten a ten mobil a ukážu sériové číslo, vyhoví mi?

Reagovat
-Carles-

Samozrejme že nie. Potrebuješ k tomu relevantný dôvod (trestné oznámenie za krádež, atď...), aspoň u nás to tak funguje teoreticky, prakticky je to samozrejme horšie. Ja mám s týmto veľmi zlú skúsenosť, ktorá sa týkala jednej veľmi smutnej udalosti. Ale v čechách to máte možno inak vyriešené.

Reagovat
Neuro

asi takhle.. včera (vlastně dnes no) v noci jsem jel domů na kole, u toho psal smsku.. přiběhl kě mně cigán, žduchl do mě, já spadl, rozbil si bradu a v té rychlosti si pamatuji jen to jak bere mobil ze země a utíká..

Reagovat
-Carles-

Tak trestné oznámenie samozrejme. Ale pokiaľ to bol cigáň, tak asi vela nezmôžeš. Aspoň u nás je totižto cigáň chránený tvor a platia na neho iné zákony ako na zvyšok obyvateľstva.

Reagovat
Neuro

já vím.. jako mně je jasné že řekne že ten mobil našel ale to je mi už fuk, prostě ho chci zpátky..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se už nedočkáš. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jediné co ti povede je, že ti ho zablokují, pokud máš k tomu mobilu doklady s tím seri. číslem.

http://www.policie-cr.cz/120-ukradli-vam-mobilni-telefon-.html

Reagovat
smazaný uživatel

http://cernansky.blog.idnes.cz/c/124160/Muze-policie-najit-vas-ukradeny-mobil.html tak teoreticky jo, každopádně běž co nejrychleji na policii, nejlépe hned. :)

Reagovat
smazaný uživatel

A vem si s sebou co nějaký materiál k tomu mobilu, nejlépe něco potvrzující nákup a to sér. číslo.

Reagovat
valloire

Ty jsi jel v noci domů na kole a u toho psal SMS-ku? Já ti nevím,to jde?

Reagovat
stas87

mna pred par rokmi okradli v CR cigani,siel som zo skoly cez park,za bieleho dna asi v 14:30,isli za mnou dvaja cigani a treti cakal v parku,dvaja mali noz,noz na ladviny a daj telefon...bolo mi 15,dal som im telefon a oni zmizli,mal som stastie ze som mal priame vazby na policiu CR,mal som imei telefona,vtedy som mal nokiu3310,o pol roka mi prislo z policie vyrozumenie ze mobil maju a ze ho nasli v bazare v decine,to je vyse 200 kilometrov od miesta kde sa to stalo...ale je to uz 10 rokov tak neviem ci sa to az tak zmenilo a ci to pojde najst,prajem ti vela stastia

Reagovat
-Carles-

Mallorca - Sociedad tip 2? Pre mňa domáci jasný favorit. Ak by aj hrozila strata bodov, Gio to z lavičky nakoniec otočí

Reagovat
Counter

Autor článku je zaujatý, no

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

no můžete si podat ruce. Ten by dal jedničku, protože tam přišel Gio, tys dal zase dvojku, protože tam hraje Vela

Reagovat
Counter

ale já Sociedadu přeju nejen kvůli Vely.

Reagovat
Kily

tak to je ale pak dvojka jasná, jelikož není v nominaci

Reagovat
-Carles-

Aspoň na lavičku by sa zmestil, aj keď ktovie ako je na tom s fyzičkou.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak nominace už byla hotová ale, žejo...

Reagovat
Xavi

Taky favorizuju Mallorcu a jako střelci věřím Hemedovi.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

penalta nebo bomba z dálky?

Reagovat
smazaný uživatel

prosím mám otázku. Dají se ještě sehnat lístky na zářijový El Clásico? Popřípadně jak a kolik si mám připravit, díky díky

Reagovat
valloire

Na zářijový Clásico těžko,protože se hraje v říjnu. SLAN tour 31500 kč.

Reagovat
Kily

"No tickets", takže pokud to není nějaká chyba, tak nějaká cestovka s letenkou a hotelem za 25+, nebo zkusit sehnat lístky na ebay

Reagovat
smazaný uživatel

Depor jedem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se už nedočkáš.

Reagovat
madridcan

Betis-Atletico je odlozene?

Reagovat
Kily

na 26.9.

Reagovat
blaugrana

Rád by som videl Davida v základe, ale po jeho posledných výkonoch proti Vale bude as ilepšie, keď začne na lavičke.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 3:1 (Messi 2x, jednou Legenda). Snad se dneska na hřiště dostane Song.

Reagovat
Al Capone

Po našem Kolosálním vítězství v Supercopě se rozjedem a pujdem si pro 33. titul v La Lize

!HALA MADRID!

Reagovat
fantomas

Fakt šíleně šílený dresy.

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí nejhezčí venkovní dresy co za 20 let pamatuji, hned po 07/08 a 04/05.

Reagovat
fantomas

Jj, o to je to smutnější.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že jsou hodně dobrý, tak na tom není nic smutného

Reagovat
fantomas

Ok.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Xavi

Reagovat
Rssa

Je to hnus hnusoucí. Měl jsem rád venkovní žluté i venkovní oranžové, dohromady je to na kudlu do ledvin

Reagovat
smazaný uživatel

Až v něm Leo nasází ještě pár branek, zvykneš si

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Najkrajšie vonkovné boli minulú sezónu. Akurát že sme v nich odohrali dokopy asi 5 zápasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda no. ::spev:: S tradiční žlutou/oranžovou jsem se už jakž takž smířil (i když jsou to podle mýho snad ty nejhorší možný barvy na dres), tyhle papoušky ale asi nepřekousnu. Designér nás musel hodně nemít rád, protože původní návrh byl ještě šílenější, i tak je ale tenhle hnus v moderní historii to nejhorší, co naši hráči museli nosit.

Reagovat
fantomas

Reagovat
alcantara

Zlate mango.

Reagovat
smazaný uživatel

To já měl zrovna náhodou rád.

Reagovat
alcantara

Ale hej, tiez som si po case k nim nasiel cestu a vyhovovali mi.

Reagovat
Rssa

Nemluvě o jednom z nejhnusnějších domácích dresů v novodobé historii...

Reagovat
alcantara

Domace su krasne,ako prakticky kazdy rok.

Reagovat
Al Capone

takový hnuský hipísácký dresy

Reagovat
Rssa

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí jsou taky hodně dobrý, jj.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Smát se můžete, mě se ale opravdu lídí a hlavně, což je asi pro klub zásadní, se prodávají dle prvních zpráv více než dresy v minulých letech.

Reagovat
fantomas

Však jo, mně se jen líbí, jak seš ojedinělej exemplář, kterýmu vyhovujou obě sady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem z nich na větvi, kdykoliv je vidím.

A souhlas, že domácím jsem přišel na chuť. Jsou krásný.

Reagovat
smazaný uživatel

Větev je ještě dobrá, taky bys mohl přechodně oslepnout, to totiž podle očařů dlouhodobější pohled na tyhle dresy způsobuje. Prý o tom už klub informovali a doufají, že je vedení stáhne, tak držme palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Rok, co jsme měli venkovní mango, tak jsme taky konec sezony hráli v těch rok starých - žlutých. Ty byly krásné.

A když už jsme u toho, tak nejhezčí venkovní byly loňské - černá byla můj sen. A potvrdilo se to.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se náhodou líbí

Reagovat
Xavi

Penalta. Pěkně nám to začná.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Miguel19

Sevilla 2 penalty nedat, to chce odvahu

Reagovat
alcantara

Nosonohy, este si neprisiel o nervy?

Reagovat
madridcan

Sevilla smatlaci Remiza sa dala cakat, ale po takomto priebehu by som ju necakal...

Reagovat
-Carles-

Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to musime dat chlapci... Barca zakopne

Reagovat
madridcan

1,8 na 3,5+ na Barcu sa neoplati dat. 3,03 na 4,5+ vyzera lepsie a podla mna je to tutovka

Reagovat
-Carles-

Messi hattrik za 6

Reagovat
madridcan

moze kludne byt. Podla sa dneska urve aj Ronaldo. Aj ked neviem ci to vidim na tri goly. Bud da dva alebo styri. Tri neda

Reagovat
-Carles-

Nedá penaltu v 90. minúte za stavu 0:0

Reagovat
madridcan

budes sa dnesny vecer musiet vzrusit inak

Reagovat
JacoBee

Mě se líbí jak dneska berete 3 body jako tutovku.

Reagovat
madridcan

no a ako to mam brat ked to proste tutovka je?

Reagovat
smazaný uživatel

oba kurzy výborný. Dík za tip.

Reagovat
Miguel19

Co je s Llorentem?

Reagovat
Xavi

Asi podobný jako u Javimara...

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho Raya som cakal viac

Reagovat
madridcan

Sevilla nedala dve penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut, Ángel i Pipita odpočinek, tak snad to dáme v pohodě i bez nich v základu

Reagovat
madridcan

Ronaldo 2+ a Modric da tiez dneska jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Adriano - Xavi, Song, Fabregas - Messi, Alexis, Pedro.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele