Primera División - preview 20. kola

18.01.2013, 08:55, aktualizováno 21.01.2013, 08:39
Previews
V minulé sezóně bojoval Betis o záchranu, zatímco Athleticu se dařilo, nyní je ale situace opačná. Ve vzájemném duelu si může sevillský celek dokonce pojistit čtvrtou pozici, zatímco hosté z Bilbaa by rádi co nejrychleji dostali do bezpečnější vzdálenosti od sestupových pozic...
Real Betis - Athletic Bilbao  (pondělí 21:30)
Pondělní dohrávku dvacátého kola obstarají Real Betis s Athleticem. Zatímco první jmenovaný bojuje dokonce o Ligu mistrů, jeho soupeř se potácí na čtrnáctém místě a dává zapomenout na úspěchy z minulé sezony.

Svou první sezonu pod vedením Marcela Bielsy zvládl Athletic téměř na jedničku. Hned ve dvou pohárových soutěžích skončil baskický celek až ve finále a v lize se s poklidem umístil ve středu tabulky, ovšem letos se jedná o úplně jiný příběh. Jak v Evropské lize, tak španělském poháru již klub z Bilbaa nepokračuje a momentálně se po třech prohrách v řadě nachází pouhé tři body nad sestupovými příčkami. To Betis drží čtvrté místo, zaručující kvalifikaci do milionářské soutěže, ovšem jeho kouč Pepe Mel nechtěl před zápasem o podcenění soupeře ani slyšet.

Andaluský celek by mohl snadno sklouzávat pohledem na blížící se čtvrteční odvetu čtvrtfinále Copa del Rey s Atléticem Madrid, což je jeden z důvodů, proč Mel kladl důraz na pondělní utkání. "Je to důležitější než zápas s Atléticem, protože je první. Když zvítězíme, půjdeme do zbytku týdne s úsměvem na tváři, v dobrém rozpoložení a s pevnou pozicí v lize," prohlásil trenér Betisu a dodal, že Athletic jako sužovaný tým, kterému nejde nic na ruku, bude zákonitě dvakrát tak nebezpečným soupeřem.

Dlouhodobé statistiky ale pro Betis vypadají výborně. Všechna tři utkání, která s Athleticem celek ze Sevilly po svém návratu do Primera División odehrál, dokázal vyhrát. Na pokusu o prodloužení série se nebudou moci podílet mimo jiné Perquis, Nosa, Pozuelo nebo nová posila Guillermo Molins. Na druhé straně vynechal Marcelo Bielsa z nominace Fernanda Amorebietu a chybět mu budou také López, Castillo či San José.

Záložník Athleticu, Ander Herrera, před zápasem kladl důraz na velmi potřebnou soudržnost, která je uchrání od sestupového pásma. "Tvoříme schopný tým, ale i s chybami. Tato liga, když pominu Barcelonu, Real Madrid a Atlético, je velice vyrovnaná. Vím, že nejsme v dobré pozici, ale buď potáhneme za jeden provaz, nebo pro nás bude obtížné ze současného rozpoložení vyváznout," dodal na závěr Herrera.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Deportivo La Coruña  (neděle 12:00)
Estadio Reyno de Navarra uvidí souboj dvou nejhorších týmů celé soutěže. Osasuna přivítá poslední Deportivo La Coruña a má možnost odlepit se ze dna tabulky, mezi oběma celky je totiž jenom jednobodový rozdíl...

Ve druhé polovině listopadu už to vypadalo, že domácí našli rytmus z loňské sezony a rychle opustí sestupové vody, poté ovšem přišel další pád a pět porážek v sedmi soutěžních zápasech. Celek z Pamplony během tohoto období získal pouze dva body, ten druhý je ovšem hodně cenný, před týdnem ho Osasuna brala za bezbrankovou remízu s Realem Madrid.

"Jsou na tom stejně jako my a určitě nepřijedou prohrát. Prospěla jim změna manažera, my ale musíme věřit ve své schopnosti a domácí prostředí. Fanoušci nám vždy pomáhají a jsou naším dvanáctým hráčem. Bod ze zápasu s Realem pak může nabrat na ceně v případě, že ho potvrdíme výhrou," říká útočník Kike Sola.

Osasuna má velké problémy v ofenzívě, v devatenácti zápasech dala jenom čtrnáct branek a v tomto ohledu je jasně nejhorším týmem celé soutěže. Proti Deportivu ji nepomohou Riesgo, Sisi, Oier, Annan a čerstvě zraněný je také Timor. Problémy se stehenním svalem pak má Armenteros a jeho start je nejistý.

Osasuna se trápí v ofenzívě, to Deportivo má obrovské problémy s defenzivní činností, když za první půlku soutěže inkasovalo čtyřicet gólů. Pozitivem jsou poslední dva duely a výhra nad Málagou a remíza 1:1 s Realem Sociedad.

"Je běžné, že chceme vyhrát zápas nad týmem, který je v tabulce za námi. Víme, že to nebude snadné, nikdy není jednoduché nastoupit proti týmu hrajícímu zodpovědně a agresivně. K výhře povede dřina," uvědomuje si nový kouč Deporu Domingos Paciência.

Deportivo cestuje do Pamplony bez vykartovaného Evalda, debut v základní sestavě si tak odbude Sílvio. Mimo hru jsou pak zranění Laure, Ayoze a Aguilar.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Damia, Arribas, Flano, Nano - Punal, Loe, Cejudo, Armenteros, Miguel - Llorente.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Pablo, Aythami, Ze Castro, Silvio - Bergantinos, Vazquez, Gama, Santos, Pizzi - Riki.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Dva týmy, které se sice nacházejí ve druhé polovině tabulky, ale zato hned na jejím začátku se utkají v nedělním souboji ve Valladolidu, kam přijede Zaragoza. Obě mužstva byla tipována na tuhý boj o záchranu, tomu se ale zatím velmi úspěšně vyhýbají a příjemně tak překvapují. Teď vstoupí do druhé poloviny soutěže, kdo si povede lépe?

Pochopitelně, jak Valladolid, tak Zaragoza by si mohly vést o něco lépe a aktuální forma také není zrovna něčím, čím by se mohli chlubit do světa, na prozatímní klidný boj poblíž středu tabulky to však stačí. Domácí jsou momentálně jedenáctí, dokonce mají kladnou bilanci vstřelených a obdržených branek, a coby nováček si vedou z celé trojice překvapivě, ale o to jednoznačněji nejlépe.

Zaragoza má po devatenácti kolech o tři body méně, tedy dvaadvacet, ani ona si však rozhodně nemá na co stěžovat. Podle mnohých papírových předpokladů měla dokonce celou tabulku uzavírat, místo toho bojuje statečně a je pět bodů od sestupového pásma. Kromě ligy se navíc stále drží také ve španělském královském poháru, kde v prvním utkání čtvrtfinále remizovala doma se Sevillou 0:0. Předtím v obou prvních jarních ligových duelech padla, konkrétně s Betisem a Atlétikem.

Valladolid si před týdnem pořádně spravil chuť, když na porážku od Celty odpověděl tím nejlepším možným způsobem - jasným vítězstvím nad Mallorkou. O to se dvěma góly postaral Patrick Ebert, o něhož už má mít údajně velký zájem madridské Atlético, sám hráč je však odhodlán zůstat ve Valladolidu minimálně do konce letošní sezony. A hlavní hrozbou domácích by měl být i v neděli, narozdíl od vykartovaného Sastreho a trojice zraněných hráčů - Pereze, Manucha a Ruedy. Zaragoza se musí obejít dokonce bez čtveřice fotbalistů, kteří si musí odpykat disciplinární trest, jedná se o Paredese, Mariho, Sapunara a Alvara. A protože Romarica a Obradovice stále trápí zdravotní potíže, přijedou hosté řádně oslabeni...
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hernandez - Rukavina, Sereno, Valiente, Balenziaga - Rubio, Baraja, Ebert, Oscar, Omar - Larsson.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Zuculini, Loovens, Pinter, Abraham - Apono, Movilla, Rodriguez, Oriol, Montanes - Postiga.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Levante UD  (neděle 19:00)
Zcela jasného favorita má souboj mezi Atlétikem a Levante, přestože se jedná o střet dvou vysoce nadprůměrných španělských týmů. Atléti jsou stále na krásném druhém místě, po včerejší porážce Barcelony navíc cítí velkou příležitost dotáhnout se na vedoucí příčku na rozdíl osmi bodů. Do Madridu navíc přijíždí Levante, které na stadionu Vicente Calderona nikdy nevyhrálo!

Alespoň tedy pokud se jedná o zápasy, které mají statistikové k dispozici. Podle nich totiž uhrál valencijský celek v hlavním městě Španělska několik remíz, tu poslední v roce 2005, ale vyhrát nikdy nedokázal. Zajímavé na tom je také to, že rozhodně neplatí, že by Levante vůbec nedokázalo s favoritem hrát, vždyť třeba v domácích zápasech celkem pravidelně sbírá body. Jenže přijede-li na půdu Rojiblancos, je s ním zle...

Atlético by však zcela jasně bylo považování za favorita i bez této zajímavé bilance. Je totiž na druhém místě ligové tabulky, zatím sice daleko za Barcelonou, na druhou stranu ale také dost vzdáleno od městského rivala - Realu - který je třetí. Mít po polovině soutěže na kontě čtrnáct vítězství, dvě remízy a pouze tři porážky, což činí úctyhodných čtyřiačtyřicet bodů, to už zasluhuje pořádný respekt.

Úspěšně vstoupilo Atlético také do kalendářního roku 2013. Remíza na Mallorce sice ještě nebyla ničím, co by bylo možné nějak extrémně vychvalovat, následující tři zápasy už ale domácím vyšly. Nejprve v poklidu postoupili před Getafe do čtvrtfinále domácího poháru, pak ve stejném klidu porazili v lize Zaragozu a výborně zahájili také svou čtvrtfinálovou pohárovou pouť - výhrou nad Betisem.

To Levante se v novém roce zatím příliš nedaří, porážka a vyřazení od Zaragozy určitě pořádně zamrzí. Ve španělské nejvyšší soutěži svěřenci Juana Ignacia Martineze naposledy klopýtly, když nestačili na Betis, předtím ale dokázali zdolat Athletic. Hosté však tentokrát přijedou bez Juanfrana, jenž pyká za karty, to Atléti dost možná nebudou moci počítat se službami svého Juanfrana a také Filipeho Luise. Tygr jménem Falcao je však připraven popravit dalšího soupeře...
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Manquillo, Miranda, Godin, Filipe - Tiago, Gabi, Koke, Turan - Falcao, Costa.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munua - Lopez, Ballesteros, Navarro, Karabelas - Diop, Iborra, Valdo, Barkero, Garcia - Martins.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Madrid  (neděle 21:00)
Na Mestalle bude dnes druhým dílem pokračovat rychlá trilogie mezi Valencií a Realem Madrid. V prvním úterním díle získal Bílý balet novou naději pro zbytek sezony, když dobře rozehrál čtvrtfinále Copa del Rey, Netopýři nyní spřádají plány na to, že soupeři vrátí úder v lize...

Valencia v úterý nepodala vůbec špatný výkon, k brance to ovšem nevedlo a na Santiago Bernabeu podlehla 0:2. Tento výsledek pro ní před odvetou nepředstavuje ani zdaleka ideální výchozí pozici a nic na tom nezměnila ani kritika do řad rozhodčích za některé jejich úterní výroky.

"Posílilo nás to. Ten výsledek mohl být lepší i horší, jelikož další šance měl i soupeř, my musíme nyní podat lepší výkon. Každý se nyní těší na nedělní odplatu," říká útočník Roberto Soldado.

Valencia v průběhu podzimu vyměnila trenéra a změna jí hodně pomohla, s nástupem Ernesta Valverdeho se postupně začal dostavovat lepší herní projev a především pak výsledky. V lize se o tom naposledy přesvědčila před týdnem Sevilla, aktuálně se Valencia posunula už na sedmé místo, v případě výhry by pak předskočila i Rayo a Málagu.

Právě Ernesto Valverde v pohárovém duelu s Realem neudržel nervy na uzdě, byl vykázán na tribunu a následně dostal stop na dva zápasy. Stále mimo hru je Mathieu, zranění jsou pak i Albelda a Parejo, citelnou ztrátou by mohla být absence vykartovaného Pereiry, místo něhož se o Cristiana Ronalda bude starat Barragan. Po hodně dlouhé době se naopak v nominaci Valencie objevuje Canales.

Real Madrid jako obhájce titulu propadl v první polovině ligové sezony a na vedoucí Barcelonu nabral osmnáctibodové manko. To může nyní o tři body snížit, jelikož katalánský klub včera prohrál v San Sebastianu, i v případě výhry ale budou pro Bílý balet prioritní pohárové soutěže.

V hostující kabině znovu přijde na řadu spekulování o tom, kdo nastoupí mezi tyčemi. Trenér José Mourinho se rozhodl dát mužstvu nový impuls posazením Ikera Casillase a nasazením Adana, který si nyní odpykal jednozápasový trest za vyloučení v utkání s Realem Sociedad. Casillas této absence využil, když vychytal čistá konta v duelech s Osasunou a Valencií.

"Budu trénovat a čekat na další vývoj. Vůbec nemám představu o tom, zda budu chytat. Pokud se trenér už rozhodl, pak to budete vědět pouze vy. Pro mě je chytání důležité, za poslední rok jsem nastoupil k pěti nebo šesti zápasům, nyní je teprve leden a konečně se mi povedlo to prolomit," nechal se slyšet Adan.

Real Madrid přicestoval do Valencie oslaben, doma zůstali obránce Marcelo a záložník Kaká. Zraněný je Pepe a disciplinární trest si odpykává Ramos.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragan, Rami, Costa, Guardado - Gago, Tino, Banega, Piatti, Jonas - Soldado.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Adan - Arbeloa, Varane, Albiol, Coentrao - Essien, Alonso, Modrić, Di Maria, Ronaldo - Higuain.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Rayo Vallecano  (sobota 16:00)
Ve 20. kole se utká domácí Granada s hráči Raya Vallecano. Zatímco domácí se drží těsně nad sestupovou zónou, hosté mají v posledních zápasech skvělou formu a vyšvihli se až na evropské příčky.

Granada, která hraje v La Lize druhým rokem, se v letošní sezóně opět trápí a pořád se potácí na pomezí sestupové zóny. Momentálně je se 17 body na 17. místě, tedy pouze jednu příčku nad sestupem. Horší jsou už jen Osasuna, La Coruňa a Mallorca, která ovšem shodný počet bodů.

Zdá se být tedy velmi pravděpodobné, že Granada bude bojovat o setrvání v nejvyšší španělské lize tak jako loni. Tehdy místo ní ve velmi napínavém závěru sestoupily Sporting Gijón, Almería a překvapivě i Villarreal. Letos je spodek tabulky opět velmi vyrovnaný, a tak se dají čekat tuhé a vyostřené souboje až do posledního kola.

Andaluský celek hraje sobotní utkání sice na domácí půdě, ale to pro něj není žádná výhoda. Z domácích zápasů má totiž nejhorší statistiku ze všech týmů La Ligy. Na stadionu Los Cármenes se mu podařilo zvítězit pouze jedenkrát, jinak čtyřikrát prohrál a remizoval.

I Vallecano se pohybuje v La Lize druhým rokem, ale daří se mu o poznání lépe. Z posledních čtyř zápasů získal nejen plných 12 bodů, ale také mnoho cenných skalpů. Porazit se mu totiž podařilo například Valencii, Levante či Athletic. To se sice momentálně velmi trápí, přesto patří k těm silnějším celkům španělské ligy.

Tato vítězství vystřelila madridský klub až na 6. místo, což je velký úspěch. Rayo by si tak nyní mohlo zahrát Evropskou ligu, ale na takovéto úvahy je zatím brzy, protože před všemi týmy čeká ještě 19. kol a vše se může změnit. V posledních dvou vzájemných utkáních zvítězilo Rayo stejným výsledkem 1:0. Jestli se mu podaří uskutečnit hattrick, to se teprve ukáže.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, I.López, Mainz, Siquiera - Recio, M.Rico - Torje, Brahimi, Jaime - Ighalo
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Casado, J.Amat, Jordi, Tito - Trashorras, J.Fuego - Piti, J.Carlos, Lass - Delibašič
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - FC Barcelona  (sobota 18:00)
Ve 20. kole čeká na Real Sociedad velmi těžký úkol, neboť se musí pokusit získat nějaké body proti lídrovi soutěže. Barcelona se ale nachází ve skvělé formě, a tak se čeká další jednoduché a jednoznačné vítězství katalánského klubu.

Barcelona v letošním ročníku ligy naprosto dominuje. Všechny ostatní týmy jí hledí na záda a Atlético Madrid, které jí je z druhé pozice nejblíže, na ni i tak ztrácí propastných 11 bodů. Real Madrid poté zaostává ještě o dalších sedm bodů, za což může i remíza s posledním celkem ligy Osasunou z minulého kola.

Naopak Barcelona je v lize zcela neomylná. Její momentální forma je stejně tak dobrá jako na začátku sezónu, o čemž svědčí i výsledky z posledních pěti kol. Z nich Katalánci nasbírali plný počet bodů a porazili Betis, Atlético Madrid, Valladolid, Espanyol i Málagu. Při těchto zápasech vstřelili celkem 16 branek a obdrželi pouhé čtyři.

Na domácí půdě je pak Barcelona téměř bezchybná. Z devíti odehraných zápasů dokázala 8 vyhrát a jen jednou remizovala. Prohru si zatím nepřipsala ani ve venkovních zápasech. Tahounem blaugranas je Lionel Messi, který před koncem roku překonal rekord v počtu vstřelených branek během jednoho roku. Nyní má opět našlápnuto, svůj poslední ligový gól vstřelil proti Málaze, když si doslova vychutnal brankáře Willyho Caballera.

Na Real Sociedad tak čeká velká výzva a zdánlivě nemožný úkol. Jenže každý zápas začíná od stavu 0:0, a tak může dojít k překvapení. Realu se zatím celkem daří a drží si 9. příčku. Doposud posbíral 26 bodů a ztrácí pouhých 5 bodů na evropské příčky. Na sestupovou zónu má zatím dostatečný náskok, dělí ho od ní 9 bodů.

Poslední výsledky tohoto celku nejsou nikterak špatné. Z posledních pěti zápasů totiž dokázal vydolovat 8 bodů, které jsou velmi cenné. Výhry totiž zaznamenal nad kvalitní Málagou a Valencií, přičemž po jednou bodu si odvezl z Valladolidu a Granady.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Martínez, González, Iňigo, De La Bella - Pardo, Illarramendi - Vela, Prieto, Griezmann - Agirretxe
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Alba - Xavi, Busquets, Fábregas - Pedro, Messi, Iniesta
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Sevilla FC  (sobota 20:00)
Nezvykle složené budou obě trenérské lavičky v utkání Getafe se Sevillou. Zatímco kouč domácích Luis García si odpyká první ze dvou zápasů na tribuně, hosté vyměnili trenéra nadobro. Nový šéf andaluského celku Unai Emery si tak odbude svou premiéru s novým mužstvem.

Vraťme se ale ještě ke Garcíovi a jeho trestu, který si vysloužil v minulém zápase s Granadou. V nastaveném čase totiž právě Granada dostala skvělou možnost vyrovnat na 2:2 z pokutového kopu, proti čemuž García rezolutně protestoval, vběhl na hřiště a byl tak vykázán za fanoušky. Španělský kouč své potrestání považuje za nepřiměřeně tvrdé: "Trenéry - nejen mě, ale i všechny další - kárají extrémně přísně. Ti, kteří mě znají, dobře ví, že svými prohlášeními i chováním chovám respekt vůči ostatním. Ale v tak citlivém okamžiku nerozumím, proč by měl mít trenér dvouzápasový zákaz za něco, co se přihodilo v 92. minutě a jádrem byla přinejlepším sporná penalta."

García se poté obrátil na možný vliv, kterým mohl stihnout nový trenér Sevilly na své svěřence zapůsobit. "Ačkoli hráli včera v poháru proti Zaragoze, nebylo ještě vidět, co chce Unai prosadit," poznamenal kouč madridského celku. "Vypadali pevněji a snaží se o vyšší aktivitu, agresivnější pojetí obrany a znepříjemnění hry soupeři. Myslím, že proti nám budou hrát to samé." Situaci bude mít Getafe ztíženou o to více, že stále nemůže počítat s Lafitou, Pedrem Leónem i Abdelem Barradou, ovšem po karetním trestu se na soupisku vrací alespoň Miguel Torres.

Tábor hostí se teprve sžívá s novým vedením a bude se snažit ještě zlepšit po bezbrankové remíze se Zaragozou. Unai Emery věří, že jeho hráči se především potřebují trochu uklidnit, aby dosáhli svého opravdového potenciálu. "Musíme umocnit situace, které nám dodají sebevědomí tak, aby tým hrál uvolněněji, ale už v minulém zápase jsme si dokázali tvořit šance. Beru si z pondělka mnohé pozitivní dojmy a také myšlenky na zlepšení určitých prvků hry," dodal bývalý trenér Valencie. Ten se bude muset obejít bez levého obránce Fernanda Navarra, který se tak přidá ke Campanovi, Perottim a Trochowskému.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Celta Vigo  (sobota 22:00)
V 20. kole přivítá Málaga hráče Celty Vigo. Zatímco domácí spíše řeší nefotbalové záležitosti, hosté čekali na výsledky operace svého spoluhráče Malla. Nová posila Málagy Lucas Piazon se zatím na trávníku neukáže.

Lucas Piazon věří, že v Málaze dostane šanci, aby dokázal své kvality. Ve španělském celku je na hostování z Chelsea a bude zde až do konce sezóny. Tento 18letý Brazilec, který může hrát na pozici střelce si ofenzivního křídla, se sice do základní sestavy proti Celtě Vigo ještě nedostal, ale podporu mu přinesl rozhovor se samotným trenérem Manuelem Pellegrinim.

"Málaga nyní prožívá dobré časy, a tak jsem si ji bez váhání vybral. Je to skvělý klub a několik lidí mi říkalo, že mě tak zajisté dobře přivítají a budu tam spokojený. Věřím, že mám šanci hrávat v základní sestavě. Už jsem se krátce bavil s trenérem a doufám, že týmu budu moci pomoci všemi svými dovednostmi," uvedl Piazon.

Málaze se zatím daří na hřišti, ale měla vážné problémy mimo něj. Kvůli zadlužení na ní uvalila UEFA přísný trest a hrozí, že si tým nezahraje několik let pohárové soutěže. Málaga se ovšem odvolala, a tak zatím ještě není nic jisté.

Na trávníku zatím Málaga bojuje dobře. V lize jí patří 5. příčka a ve čtvrtfinále Copa del Rey dokázala v úvodním středečním utkání remizovat 2:2 s Barcelonou. Přitom se hrálo na domácí půdě katalánského klubu, odkud se moc často body nevozí. Do sestavy se nyní vrací zkušení borci Joaquín a Jérémy Toulalan, kteří se budou snažit přispět k vítězství nad Celtou Vigo. Té momentálně patří 15. příčka, ale je pouhé tři body od poslední Osasuny, takže si musí dát velký pozor na sestupovou zónu.

Zraky všech se v Celtě upírali na 21letého obránce Huga Malla, který v pohárovém zápase s Realem Madrid přišel k velmi vážnému zranění kolena a musel podstoupit operaci. Ta se naštěstí podařila. Klubový doktor Juan José García Cota k operaci řekl: "Našli jsem to, co jsme předpokládali, tedy zcela utržený přední křížový vaz a boční meniskus. Zákrok se ale povedl a žádné komplikace nenastaly."

Kromě Malla je ale mimo hru ještě jeden obránce a to Andrés Túňez, který si přivodil zranění zadní části stehenního svalu, a tak fotbal nebude moci hrát tři týdny.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Demichelis, Weligton, Monreal - Camacho, Iturra - Joaquín, Isco, Eliseu - Saviola
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Varas - Lago, Demidov, Cabral, Bellvis - Á.López, Oubiňa - Krohn-Dehli, M.Bermejo, A.Fernández - I.Aspas
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - RCD Mallorca  (pátek 21:00)
První zápas 20. kola svede proti sobě dva týmy, které se zuby nehty snaží udržet v La Lize. Espanyol totiž v pátečním utkání přivítá Mallorcu. Zatímco domácí se momentálně drží nad sestupovou zónou, ostrované jsou již pod hladinou. Oba týmy ale dělí jeden jediný bod.

Barcelona poráží jeden celek za druhým a láme rekordy a suverénně jí patří první místo v tabulce. Ne všichni obyvatelé katalánské metropole jsou ale nadšení. Druhý městský klub Espanyol se totiž naopak trápí a jen s vypětím všech svých sil se zatím drží nad sestupovou zónou.

O poznání chudší klub v sezóně zatím vyhrál pouze čtyřikrát, což není vůbec dobrá vizitka. Není proto divu, že mu patří až 16. pozice. Dobrou zprávou ale alespoň je, že jedna z těchto výher přišla právě v minulém kole, a to v důležitém utkání s nováčkem Celtou Vigo, s kterou se taktéž pere o udržení.

Hráčům se tak zvedla sebedůvěra a na domácí půdě budou chtít přidat druhé vítězství v řadě. Mallorca by měla být schůdným soupeřem, ačkoli se očekává tvrdá bitva o body, ve které si ani jedna strana nenechá nic zadarmo. Ostrované navíc v minulých kolech poháru a ligy získali cenné skalpy, a tak je jejich sebevědomí také na vzestupu. V Copa del Rey dokázali porazit Sevillu 3:1 a v lize remizovali s druhým týmem tabulky Atléticem Madrid 1:1. V posledním kole ale klopýtli, když prohráli 1:3 s Realem Valladolid.

Pro domácí hovoří fakt, že se Mallorce skoro v polovině venkovních zápasů nepodařilo vstřelit ani jednu branku, ale na druhou stranu ji Espanyol dokázal porazit jen třikrát z posledních deseti vzájemných zápasů. Espanyolu každopádně velmi pomohl příchod nového trenéra. Pod zkušeným Javierem Aguirrem totiž prohráli zatím jen jednou, a to ještě v městském derby s Barcelonou.

Mallorca se bude snažit, aby si poprvé v této sezóně udržela ve venkovním zápase čistý štít. Mimo svůj stadion jich obdržela už 18.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - J.López, Colotto, H.Moreno, Capdevila - Forlín, Baena - C.Gómez, Verdú, Simao - S.García
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Luna, Geromel, Núňes, Nsue - Giovani, Piňa, Martí, Pereira - Hemed, Víctor
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona19181064:2055
2.Atlético Madrid19142340:1844
3.Real Madrid19114445:2037
4.Real Betis19111730:2934
5.Málaga CF1994629:1631
6.Rayo Vallecano19101827:3431
7.Valencia CF1993727:2730
8.Levante UD1993724:2730
9.Real Sociedad1975728:2526
10.Real Valladolid1974827:2525
11.Getafe CF1974824:3025
12.Sevilla FC1964923:2822
13.Real Zaragoza19711121:2822
14.Athletic Bilbao19631023:3921
15.Celta Vigo19531119:2418
16.Espanyol Barcelona1946920:3018
17.Granada CF19451016:2917
18.RCD Mallorca19451018:3317
19.Deportivo La Coruña1937923:4016
20.CA Osasuna19361014:2015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
madridcan

Barcelona hra v malage v utorok? Podla rozpisov by to sedelo. Lnebo Real hra vo Vale v stredu o 21:30.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve čtvrtek

Reagovat
madridcan

Reagovat
-Carles-

Nemá Monreal stopku za tú červenú kartu?

Reagovat
Kily

hmm, zítra hrajeme ligu a spousta hráčů ve svých prohlášeních místo nedělního zápasu pořád řeší ten úterní, to není zrovna nejlepší signál

Reagovat
-Kopy-

podle mě padne červená

Reagovat
Kily

je to možné, praxi ve sbírání karet máme hodně slušnou a raplů je v kádru dost, Soldadovi by klidně mohl stačit i nějaký ten otočený aut, aby dal průchod emocím

Reagovat
smazaný uživatel

Napadlo mě to stejné a vsadil bych si na "kliďase" Tina.

Reagovat
smazaný uživatel

no myslím, že dnes pustíme body v Granade

inak zostava je pekná Andrija bude dneska pri chuti, ale bojím sa, že skôr dostane kartu

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo, kterej pitomec dělá rozpisy zápasů. Barca hrála ve středu, teď v sobotu a bude hrát ve čtvrtek. (Socky už z Copy vypadly, proto se jejich kalenářem nezabývám.)

Real hrál v úterý, teď v neděli a pak ve středu.

Pro mě nejlogičtější by bylo prohodit zápasy a Real by hrál dnes a Barca zítra. Ale logiku u španělskýho svazu asi nejde hledat, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi to zdá divný...

Reagovat
smazaný uživatel

Já už řval v týdnu, když jsem to viděl.

Reagovat
-Kopy-

by mě zajímalo jeslti pak letíte domu nebo zůstanete ve Vale

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych to tipoval na návrat, protože tam budou dva tréninky, to nevím, kde by u vás bylo. Navíc Mourinho to bude chtít mít zavřený bez špehů .

Reagovat
Kily

hmm, v srpnu jsme všechny prachy na posily vyhodili za Cissokha, teď jsme zbytečně koupili desítky kamer a odposlouchávacích přístrojů není divu, že máme takové dluhy

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska FCB nevyhraje !

Reagovat
smazaný uživatel

Plna palba

Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Xavi, Busquets, Cesc; Iniesta, Messi y Pedro

Reagovat
Kily

jak to máte na LB? Alba jasná jednička, odehraje všechno to nejdůležitější a Adriano dvojka, nebo tam bude nějaké pravidelné točení?

Reagovat
smazaný uživatel

Do zakladu to ma blizsie Alba, ale jasna jednicka to nie je, pretoze Adriano podava vyborne vykony.

Reagovat
smazaný uživatel

Voláky sopcast nemáte ?

Reagovat
smazaný uživatel

Channel - 134482

Reagovat
smazaný uživatel

Channel - 134482

Reagovat
herbage

Messsiiiiiiiiiiii

Reagovat
-Kopy-

Tak zítra by to měl být parádní fotbal se super atmosférou, mělo by být i nějaké choreo...

Canales poprvé v nominaci Idealní stav by bylo vyhrávat 3:0 a v 90 minutě střídaní Soldada, který dá hattrick za Canalese...

Sestava by měla být - Alves - Barragan, Rami, Costa, Guaraddo - Banega, Gago, Tino - Piatti, Soldado, Jonas

JP suspendovanej...Albelda, Parejo, Mathieu zraněni

Reagovat
Kily

to jsi mohl rovnou do pozvánky na zápas k těm lákadlům napsat i to, že Ronalda bude hlídat Barragán

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
madridcan

Ten druhy odstavec musi aj teba mrziet, ze si napisal. Taka sprostost na entu vzdy zamrzi(Jiri a casty navstevnik zo sf.cz by vedel rozpravat)

Reagovat
madridcan

Pekne Sola

Reagovat
Neuro

docela nudná liga když jednou vedoucí tým vyhraje a je z toho příběh na měsíc

Reagovat
Neuro

prohraje*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele