Primera División - preview 14. kola

22.11.2013, 08:37, aktualizováno 25.11.2013, 08:37
Previews
Šest bodů může dnes před půlnocí činit rozdíl mezi pátým a šestým týmem tabulky. Athletic dává zapomenout na nepovedenou loňskou sezonu a v dobrých výkonech chce pokračovat rovněž v Málaze...
Málaga CF - Athletic Bilbao  (pondělí 22:00)
Čtrnácté kolo La Ligy zakončí duel mezi Málagou a Athleticem. Domácí potřebují bodovat, aby se udrželi mimo ohrožení sestupem, Baskové mají v úmyslu téměř tisícikilometrový výlet až na pobřeží Středozemního moře zakončit vítězně, aby si udrželi kontakt se čtvrtou příčkou zajišťující předkolo Ligy mistrů.

Málaga zatím zůstává tuto sezónu za očekáváními. Po odchodech Isca, Joaquína a Toulalana hledá mužstvo stále svoji tvář. Tým Bernda Schustera trápí především nevyrovnané výkony. Z posledních šesti zápasů Málaga vyhrála pouze jedinkrát, což šestému celku loňské sezóny stačí pouze na čtrnáctou pozici. "Týmy procházejí dobrými a špatnými časy. Rozhodující však je, že na sobě nyní tvrdě pracujeme. Netrápíme se naším postavením v tabulce, jednoduše spolu pevně držíme, a věříme, že se z té nepříjemné situace dostaneme," komentoval náladu v týmu mladý středopolař Málagy Sergi Darder, jenž strávil reprezentační přestávku u španělské reprezentace do 21 let.

Baskičtí lvi se nejedou na jih země pouze ohřát, proti tápající Malaze mají svěřenci Ernesta Valverdeho šanci připsat si třetí venkovní vítězství v sezóně a přiblížit se opět na dostřel Villarrealu. Athletic trápí především slabá střelecká produktivita, z top pěti týmů Primera División mají nejmenší počet vstřelených gólů. Díky kvalitní obraně však Baskové z posledních šesti utkání prohráli pouze se suverénním Atléticem a poradili si třeba i se svým nejbližším konkurentem - Villarrealem.

"Následující utkání pro nás bude dobrým testem. Kromě vítězství budu od mužstva vyžadovat i dobrý výkon, na jehož základě budeme chtít hrát i v dalších venkovních zápasech, které nám v letošní sezóně příliš nevycházejí. Málaga nám však může nadělat velké potíže, jelikož mají výborné hráče, jako je Darder nebo Duda," komentoval nadcházející mač trenér hostí Valverde.

Athletic přijíždí na La Rosaledu značně oslaben. Valverde nebude moci kvůli kartám použít jednoho ze svých nejlepších střelců Aritze Adurize, zraněný je stále Kike Sola a otazník visí nad startem stoperské dvojice Carlos Gurpegui - Aymeric Laporte, kteří mají zdravotní problémy. Na druhé straně bude trenéru Schusterovi scházet vykartovaný Jesús Gámez nebo zraněný El Hamadaoui, naopak do základní sestavy by se měl vrátit útočník Santa Cruz.

Utkání začíná ve 22:00 a hlavním sudím bude Ignacio Iglesias Villanueva.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
W. Caballero - Antunes, Angeleri, Weligton, S. Sánchez - Darder, Tissone - Eliseu, Portillo, Fabrice - S. Cruz
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Saborit, Laporte, Gurpegi, Iraola - Beňat, Iturraspe - Muniain, D. Marcos, Susaeta - Guillermo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Villarreal to nemá na stadion Levante úplně daleko, takže návštěvnost by mohla být více než příjemná. Fanouškům, kteří si v neděli v poledne najdou chvíli, aby podpořili své miláčky, hosté slibují další skvělý zápas. Levante má také co napravovat.

Tým trenéra Marcelina stále bojuje o Ligu mistrů, což se vzhledem k druholigovému prostředí minulé sezony jeví jako velmi milé překvapení. V současnosti čtvrtý celek Primera Division se ale musí ohlížet přes rameno, neboť Athletic Bilbao na něj ztrácí pouhý jeden bod. Žlutá ponorka si dobře uvědomuje důležitost tří bodů, co dokládají slova záložníka Hernana Péreze na tiskové konferenci před utkáním. "Nesmíme polevovat, nechceme sundat nohu z plynu. Naopak, naši fanoušci si zaslouží vidět jen to nelepší, takže se pokusíme navázat na dobrou formu, která nás potkala před reprezentační přestávkou."

Villarreal však potkaly také některé nepříjemné zprávy, když se zranilo několik důležitých hráčů. Mezi nimi je například nejlepší střelec týmu Giovani dos Santos, který by však měl na zápas s Levante již být připraven. Podle Hernana Péreze je jeho návrat více než vhodný a mohl by mít pozitivní dopad na výkon celého týmu. Giovani sice pravděpodobně nenastoupí hned od úvodu, ale jako střídající hráč by již do zápasu zasáhnout měl.

To se ale netýká jeho dvou spoluhráčů, protože do zápasu se nemohou zapojit ani obránce Jaume Costa s Chechem Doradem. Ani Levante nevstoupí na hrací plochu s úplným kádrem - domácí se budou muset obejít bez služeb dvojice Hector Rodas - Pedro Lopez. V minulém kole se více dařilo Villarrealu, který remizoval s favorizovaným Atlétikem Madrid. Svěřence trenéra Marcelina může utěšovat fakt, že nepodlehli rozjetému celku, který navíc zdatně prohání vedoucí Barcelonu. I když domácí Levante nedosahuje kvalit madridského týmu, přesto nebude snadným soupeřem.

O kvalitách týmu z Valencie záložník Perez říká: "Je těžké hrát proti Levante na jeho hřišti, protože má mnoho dobrých hráčů, kteří vycítí podporu ze strany diváků. Navíc výborně a hluboko brání, což by nám mohlo komplikovat plány na výhru. Musíme se jen pokoušet soustředit se na naši vlastní hru, pečlivě si vytvářet šance a především jich co nejvíce proměnit. Potom budeme mít šanci. Pokud budeme hrát na maximu našich možností, můžeme se radovat ze tří bodů," uvědomuje si záložník. Levante je ale na domácí půdě opravdu těžko k poražení - v této sezoně jej zde porazily pouze dva týmy. Bude Villarreal třetím?
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Navas - Chris, Vyntra, Navarro, Juanfran - Diop, Simao - Xumetra, Garcia, Ivanschitz - Babá
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Iňiguez, Gabriel, Musacchio - Cani, Bruno, Pina, Pérez - Pereira, Uche
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Rayo Vallecano zvládlo poslední ligový zápas, když porazilo domácí Celtu Vigo. Výsledek podle trenéra Paca Jémeze posílil sebevědomí hráčů a zvýšil šance Raya na únik z pásma sestupu. Nyní jej čeká návštěva z Katalánska.

Vlastně už souboj s téměř městským rivalem ve dvanáctém kole ukázal, že Rayo rozhodně ještě nekapitulovalo. V atraktivním zápase s Realem Madrid sice o tři góly prohrávalo, ale dvě penaltové zásahy Jonathana Viery z úvodu druhé půle pomohly Jemezovým svěřencům zdramatizovat klání. Real sice tři body získal, ale rozhodně se ještě musel o výhru obávat. Výsledek Rayu pomohl ve zlepšení, což demonstrovalo právě ve zmiňovaném utkání s Celtou Vigo.

Na půdě Viga se dalším gólem blýskl útočník Viera, který si říká o pozornost větších klubů. K jeho brance přidal jeden zásah také Joaquin Larrivey, což na bezbranně vyhlížející Celtu stačilo. V případě výhry na domácím stadionu Teresy Rivero v Madridu by se Rayo dostalo pryč z nechvalně známých sestupových vod, což je pro jeho hráče dostatečná motivace. Trenér Paco Jemez přesto ví, že je nečeká nic snadného.

Na tiskové konferenci před utkání poznamenal: "Kousek po kousku sbíráme síly a poznáváme vlastní schopnosti. Definujeme také styl naší hry, hledáme naše silné stránky a postupně se zlepšujeme. Chce to čas, ale vedení mi jasně ukázalo, že nám důvěřuje. Také chci pochválit naše fanoušky, kteří za námi vždy stojí a podporují nás. Fakt, že jsme znepříjemnili život Realu Madrid, mě těší. A ještě větší radost mi přinesla poslední výhra, protože ukazuje, že tým má charakter a že se tvrdá práce nakonec vyplácí."

Vyhraný zápas by podle Jemeze mohl být klíčovým bodem v obratu a touhou po klidném středu tabulky. Celý tým tedy disponuje mnohem většími ambicemi, než je pouhá záchrana. "Celá ligová scéna je stále stejná. V každém ročníku se najde více vyrovnaných týmů, které prostě musí bojovat o stejné pozice. Na tom se nic nemění. Vidím, že se zlepšujeme, což je dobře, protože se dá hrát o ještě velký počet bodů, takže to teď nesmíme vzdát. Ideální by bylo, kdyby se nám povedlo několik dobrých výsledků v řadě. Morální síla týmu stále roste, ale potřebujeme ji živit."

Živit by ji Rayo mohlo proti uvadajícímu katalánskému klubu. Tomu sice stále patří střed tabulky, ale poslední výhru si svěřenci trenéra Aguirreho připsali v polovině října. "Vím, že se našemu soupeři teď nedaří, toho bychom mohli využít. Espanyol neměl špatný vstup do sezony, ale poslední dobou mu štěstí nepřeje. Nechybí mu kvalita, takže očekávám velmi těžké utkání. Na druhou stranu, nechceme se vzdávat dopředu, budeme tvrdě bojovat o jakýkoli bod," důrazně upozorňuje Paco Jemez. Ten bude mít problémy se složením základní sestavy, z níž mu vlivem mnoha okolností vypadlo hned sedm hráčů! Dodatečně byl proto povolán mladý stoper Mario Gómez, jenž se prezentuje dobrými výkony v juniorském týmu Raya.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Arbilla, Saúl, Nacho - Trashorras, Adrián - Lass, Viera, Falqué - Bueno
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Sidnei, Moreno, Fuentes - López, Tereja - Stuani, Pizzi, Simao - García
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Valencia CF  (neděle 19:00)
Valencie v rámci lokálního derby zavítá na půdu nováčka z Elche v překvapivě nelichotivé pozici. Rozdíl mezi oběma kluby, které do sezony vstupovaly se zcela odlišnými ambicemi, je momentálně pouze tři body ve prospěch hostů, kteří navíc letos ještě ani jednou na cestách nezvítězili.

Uběhla třetina sezony a Los Che už ztrácejí na čelo tabulky propastných dvacet bodů. Z osmého místa je navíc poměrně daleko i na kvalifikaci do Ligy mistrů, ztráta na čtvrtý Villarreal momentálně činí sedm bodů. Prohra v Elche by už byla nepřípustná, což si dobře uvědomuje i Dani Parejo. "Jde pro nás o velmi důležitý zápas, hrajeme o víc než jen tři body. Valencie vždy jde za vítězstvím a ani v neděli tomu nebude jinak. Tým si uvědomuje, co je v sázce a že musíme zvítězit."

Po sérii výsledků, kdy se hosté pohybovali jako na houpačce, nyní snad konečně nachází dlouhodobější fazonu, když neprohráli ve třech zápasech po sobě. To Elche naopak vyválčilo pouhé dva body z posledních čtyř kol, byť remíza 1:1 na půdě favorizovaného Getafe byla považována spíše za úspěch. Kdyby se k ní v neděli večer přidala i výhra s rivalem z Valencie, šlo by Elche dokonce do horní poloviny tabulky. I proto trenér Fran Escriba věří, že jeho svěřence přijdou fanoušci podpořit v hojném počtu. "Utkání s Valencií bude příjemné. Nejen proto, že jde o derby a že hrajeme před svými fanoušky, ale také kvůli počtu přítomných diváků."

"Valencie je skvělý klub a vím, jak nebezpečným soupeřem nám budou," dodal na závěr Escriba s tím, že celek Miroslava Djukiće opravdu podcenit nehodlá.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Herrera - Suárez, Botía, Pelegrín, Albácar - Sánchez, Márquez - Stevanovic, Coro, Fidel - Boakye
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Costa, Mathieu, Bernat - Fuego, Parejo - Pabón, Banega, Canales - Jonas
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Real Betis  (neděle 21:00)
Slavné sevillské derby je na programu čtrnáctého kola La Ligy. FC Sevilla bude hostit sousední Real Betis. Utkání, jež by pro Betis mohl být zápas sezóny, zastihuje obě mužstva ve velice různých situacích. Dokáží se potápějící Verdiblancos vybičovat k lepšímu výkonu a zaskočit favorizované domácí?

Ani pro jedno mužstvo se sezóna nevyvíjí zrovna růžově. FC Sevilla se s pouhými čtyřmi výhrami a šestnácti body pachtí v šedivém středu Primera Divisón, Real Betis se s devíti body dokonce krčí na samotném dně tabulky. Obyvatelé andaluské metropole tak neprožívají zrovna plodné fotbalové období. O to více se pak těší na tradiční derby, které má již téměř stoletou tradici.

Sevilla vstupuje do utkání v lepší situaci než její protivník. Domácí v posledním utkání na hřišti Espanyolu Barcelona zvítězili jednoznačně 3:1 a odčinili tak předchozí porážku od Celty Vigo. Přesto bude sevillské derby pro FC Sevilla velmi důležité, o čemž svědčí i fakt, že domácí trenér Unai Emery odmítl podávat v průběhu tohoto týdne jakékoli rozhovory a oproti zvyklostem uzavřel pro veřejnost tréninky. V případě vítězství by totiž Emeryho svěřenci atakovali sedmé místo a učinili by výrazný krok k návratu na pohárové příčky.

"Nemyslím si, že jsme favorité. Naopak musíme prokázat respekt a ukázat, že naše příprava na tento zápas nebyla marná. Bude to těžké utkání, Betis totiž bude hrát o více než jen tři body," uvedl na tiskové konferenci Emery. V reakci na slova prezidenta klubu FC Sevilla Jose Maria del Nida o důležitosti utkání řekl dále kouč: "Pořád nám to připomíná. Díky tomu jsme na utkání pořádně nažhavení a připraveni předvést to nejlepší, co v nás je. Radil jsem se také s Manolem Cardem [bývalý hráč a trenér Sevilly], ale jeho rady si nechám pro sebe, jelikož hrál a zvítězil v mnoha derby," snažil se odlehčit náladu Emery.

Real Betis je v opravdu svízelné situaci, a jestli se v týmu nezmění něco opravdu zásadního, může se stát, že si letošní zástupce Španělska v Evropské lize zakope příští rok pouze druhou nejvyšší domácí soutěž. O herní mizérii svědčí fakt, že z posledních šesti utkání vydoloval tým Pepe Mela pouze jediný bod. O to větší motivaci mají hráči a fanoušci Betisu před zápasem se svým městským rivalem.

"Je to pro naše fanoušky zápas sezóny. Doufám, že se z toho stane odrazový můstek pro naše další zápasy. V takovém utkání chce hrát každý hráč. Derby nemá nikdy favorita a je úplně jedno, že jdeme do zápasu z posledního místa tabulky," komentoval zápas zkušený středopolař Betisu Joan Verdú. Před přemotivovaností některých hráčů naopak varoval Pepe Mel: "Neletíme do Vietnamu. Je to jen fotbalový zápas, který přitahuje spoustu pozornosti a emocí. Já pevně věřím, že Betis vyhraje, ale musíme si zachovat klid a nejít do zápasu, jako bychom měli rozpoutat válku."

Kouči Betisu však dělá velké starosti zdravotní stav dvou klíčových hráčů - Rubena Castra a Jorge Moliny, kteří v dosavadní sezóně dohromady nastříleli rovné tři čtvrtiny všech gólů svého klubu. Ani jeden z hráčů se nezúčastnil posledního tréninku a teprve těsně před zápasem se rozhodne, zda alespoň jeden z útočníků nastoupí. "Pokud existuje zápas, ke kterému bychom je měli donutit nastoupit, bude to ten nedělní," komentoval svůj postoj trenér Betisu Pepe Mel. Mezi dalšími hráči hostů, kteří s největší pravděpodobností do utkání nezasáhnou, bude také Juanfran, Igiebor nebo Sergio Rodríguez.

Na straně domácích budou nejvíce chybět střelec Gameiro a Marko Martin. Sevillské derby začíná ve 21:00 a hlavním sudím bude Javier Estrada Fernández.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - A. Moreno, F. Navarro, Carrico, Figueras - Mbia, Ibarra - Vitolo, Rakitic, Jairo - Bacca
Real Betis - pravděpodobná sestava:
G. Sara - Nacho, Amaya, Paulao, Steinhofer - L. Reyes, X. Torres - J. Carlos, Verdú, Vadillo - J. Molina
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Granada CF  (sobota 16:00)
Katalánského mistra stíhají mnohá zranění, což komplikuje trenéru Gerardu Martinovi výběr základní jedenáctky. Barcelonu navíc čeká velmi náročný program, protože v týdnu zavítá do Amsterdamu. Zvládne katalánský celek generálku proti Granadě?

Posuďte sami, jak moc se může lišit sestava Barcelony od té běžně užívané. Nejenže své rekordní statistiky nebude moci rozšířit zraněný fenomén Lionel Messi, ale kromě něj bude mít katalánský tým notné starosti s defenzívou. Mimo hru jsou totiž Jordi Alba, Daniel Alves a brankář Victor Valdes. Kromě nich postavilo zranění do role pouhých přihlížejících také Jonathana Dos Santose, Ibrahima Afellaye a Cristiana Tella. Trenér Martino tak svou důvěru bude muset vložit do hráčů jako jsou Cesc Fábregas, Neymar či Gerard Pique.

Určitě se nejedná o ideální situaci, což dokládá i fakt, že trenér Martino byl nucen povolat dva hráče z juniorského týmu. Konkrétně mu dělá starosti útok, takže cenné zkušenosti budou sbírat 18letý Jean Marie Dongou a ještě o rok mladší Adama Traoré. Lídr Primera Division se tak bude i s jejich přispěním snažit o třináctou ligovou výhru v sezoně. Ani citelné oslabení však podle slov trenéra Martina není výmluvou k případnému podcenění soupeře.

Argentinský nástupce Tita Vilanovy na adresu svého sobotního soupeře poznamenal: "Nebude to nic jednoduchého a to hned díky mnoha faktorům. Granadě se na domácí půdě daří, což není náhoda. Náš protivník si bude určitě chtít vysloužit přízeň diváků i na našem hřišti, takže musíme být obezřetní. I když nám chybí mnoho důležitých hráčů, nesmí to být výmluva. Můžeme ty nejlepší nahradit a hráči, které k tomu vyberu, jejich místa určitě kvalitně zaplní. Tyto nenadálé situace se prostě stávají, takže je můžeme využít pouze k našemu prospěchu. Nevidím jediný důvod k tvrzení, že bychom mohli být slabší," povzbuzuje Martino své svěřence.

Absence zraněných hráčů by však přesto mohla být jistou výhodou pro Granadu, což si trenér Martino dobře uvědomuje: "Postrádáme nejlepšího fotbalistu planety, chybí nám taky nejlepší brankář na světě. Pro mne je Messi skutečně nejlepším hráčem, takže kdybych mohl volit, určitě bych dal hlas jemu. Zlatý míč je ale až druhou věcí, která ho teď zajímá. Je to sice prestižní ocenění, ale pro Lionela je nejdůležitější, aby se brzy uzdravil a opět byl rozhodujícím elementem Barcelony," přeje si Martino.

Barcelona má na čele tabulky na druhé Atlético Madrid tříbodový náskok, který si udržela i díky minulému vítězství v poměru 4:1 nad Realem Betis. Forma Granady má ale vzestupnou tendenci, což dává zápasu zajímavý impuls. V posledním kole ještě před reprezentační pauzou se Granada radovala z výhry nad Malagou a ta jí pomohla k průběžnému osmému místu.

Fanoušci Granady možná rychle začínají snít o výhře, ani pohled na rostoucí počet zraněných na straně soupeře by však neměl být příčinou k unáhleným rozhodnutím. Alespoň to tvrdí trenér Lucas Alcaraz, který před zápasem jasně uvedl: "Je sice moc hezké, že si fanoušci myslí, že právě teď je ideální čas k výhře nad Barcelonou, ale nesmíme se nechat unést. Chceme se soustředit především na zápas samotný, což nebude lehké. Čeká nás mnoho práce a budeme pokračovat v našem postupném zlepšování. Výsledek se možná dostaví už proti Barceloně," dodal střízlivým pohledem stratég Lucas Alcaraz.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pinto - Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano - Sergi Roberto, Busquets, Iniesta - Alexis, Fábregas, Neymar
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Foulquier, Diakhaté, Murillo, Angulo - Recio, Iturra, Rico - Buonanotte, El-Arabi, Brahimi
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Celta Vigo  (sobota 18:00)
Real Sociedad přivítá v rámci čtrnáctého kola na domácí půdě Celtu Vigo. Jasným favoritem budou Baskové, ovšem Celta zvládla zvítězit v posledních dvou venkovních zápasech, konkrétně obrala andaluské kluby Malagu se Sevillou, a tak není radno galicijský tým podceňovat.

Navzdory zmíněným výhrám však jsou hosté v tabulce jen těsně nad hranicí sestupu kvůli příšerné formě na vlastním stadionu Balaidosu. Tam dosud nedokázali zvítězit ani jednou. To je však v San Sebastianu trápit nemusí a Xabi Prieto si je dobře kvalit soupeře vědom. "Bude to náročný zápas, protože hrají opravdu velmi dobře na hřištích soupeře."

"Mají skvělý tým, který předvádí dobrý fotbal. Obvykle drží míč víc než soupeř a stejně jako my tak jsou rádi na balonu, takže by to měla být zajímavá podívaná," pokračoval záložník Sociedadu. Týmy, které k nám přijedou a jen betonují vzadu, nás někdy přidusí, taktika Celty by nám tak mohla vyhovovat," pokračoval Prieto.

Domácí byli před reprezentační přestávkou rozebráni na půdě Realu Madrid, odkud odjeli s výpraskem 5:1. Zato předchozí domácí výsledky jsou příjemnější na pohled - výhry 3:0 a 5:0 proti Almérii a Osasuně naznačují, že by se baskický klub mohl vyparádit na Anoetě i do třetice. "Cítíme se doma pohodlně. Minulý rok to byla právě forma u nás, která nás dostala až do Ligy mistrů, takže doufáme, že se bude podobně dařit i letos," zdůraznil hráč Sociedadu.

Kouči Arrasatemu budou chybět zranění Estrada s Elustondem, zatímco na straně hostů absentuje kapitán Oubiňa kvůli zlomenému prstu na noze.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Zaldúa, González, I. Martínez, Ángel - Bergara, Pardo - Vela, Prieto, Griezmann - Agirretxe
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Mallo, Costas, Fontás, Toni - López, Madinda, Rafinha - Mina, Charles, Nolito
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Real Madrid  (sobota 20:00)
Real Madrid si jede do Almérie pro další vítězství, které jej udrží v boji o ligový titul. Všechny zraky se již jako obvykle budou upírat na umění Cristiana Ronalda, jenž v poslední době prožívá i na své poměry fantastickou formu.

Naposledy se portugalská star blýskla hattrickem do sítě Švédska v rámci baráže o mistrovství světa v Brazílii. Šlo již o jeho letošní pátý hattrick v klubu i národním týmu dohromady, celkem v roce 2013 nastřádal už šedesát šest branek. Díky tomu se poslední dobou stává čím dál větším středem spekulací, zda konečně dokáže sesadit Lionela Messiho z pomyslného trůnu nejlepšího hráče světa a vyhraje letošní Zlatý míč FIFA sám.

"Osobně mi přijde, že se ještě můžu zlepšit," tvrdí pokorně Ronaldo. "Mé ambice jsou vždy jen ty nejvyšší, možná už teď bude těžké se ještě překonávat, ale stejně chci i nadále zlepšovat všechny aspekty mé hry. Možná v současné době prožívám nejlepší formu kariéry."

Diskuze o možném Ronaldově odchodu z Realu se zdají být dávno zapomenuty. Jeho nová smlouva do roku 2018 jej váže k Bílému baletu až do jeho třiatřiceti let, což by mohlo znamenat, že své hráčské působení již v Realu zakončí. "Ano, je to možné. Moc nad budoucností popravdě nepřemýšlím, raději se držím v přítomnosti. Když je totiž přítomnost dobrá, když jste šťastní a motivovaní dělat věci správně, pak se není třeba o budoucnost strachovat."

"Miluju život v Madridu, miluju své působení v nejlepším klubu světa a nemůžu chtít cokoli navíc. Proto cítím, že bych zde skončil svou kariéru velmi rád, jsem tady šťastný," rozněžnil příznivce Realu Ronaldo. V zápase s Almérií se bude muset Ronaldo a spol. obejít bez Samiho Khediry, jenž se vážně zranil během reprezentační pauzy. Na druhé straně je mimo Corona, zato Suso a Verza se vrací po odpykaných karetních trestech.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Nelson, Pellerano, Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier - Vidal, Verza, Azeez, Suso - Rodri
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Carvajal, Pepe, Ramos, Arbeloa - Alonso, Casemiro - Bale, Isco, Ronaldo - Benzema
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Getafe CF  (sobota 22:00)
Na závěr sobotní porce zápasů čtrnáctého kola La Ligy dorazí na stadion Vicente Calderóna pouze pár kilometrů vzdálené Getafe. Atlético má příležitost udržet tříbodový náskok na další madridský klub - Real. Getafe by případný úspěch na hřišti favorita pomohl obhájit lichotivou šestou pozici.

Atlético se stále těší z vynikajícího druhého místa Primera División a v utkání s Getafe bude na domácí půdě velkým favoritem. Výsledky týmu Diega Simeoneho zkrátka mluví samy za sebe. Atlético zvítězilo v derby s Realem, stále drží tříbodový náskok na druhé místo a zajistilo si postup do jarní části Ligy mistrů. Jedinou vrásku před sobotním zápasem tak Simeonemu činí poslední remízový výsledek ze hřiště Villarrealu, odkud si třeba právě Getafe odvezlo plný počet bodů v jedenáctém kole.

Hráči však dávají najevo, že se dosavadními úspěchy nenechávají unést. "Zapas s Getafe bereme stejně jako finále. Oceňujeme sice samozřejmě krásná slova, která o nás náš soupeř říká, ale budeme chtít opět zvítězit," uvedl před zápasem Mario Suarez, kterého ale do zápasu nepustí zranění.

Getafe může v souboji s Rojiblancos hrát s chladnou hlavou. Svěřenci Luise Garcíi hrají v horních patrech tabulky a na svého nejbližšího pronásledovatele, Real Sociedad, mají příjemný náskok tří bodů. Přestože hosté z posledních čtyř zápasů vytěžili pouze čtyři body, v případě vítězství proti svému městskému rivalu by atakovali dokonce pátý Athletic.

Není proto divu, že se hráči snaží přesunout mediální tlak na stranu Atlética. "Věřím, že jsou to kandidáti na titul. Víme, že nás čeká velmi těžký zápas, jsou nesmírně silní a budeme ze sebe muset vydat maximum," uvedl na adresu před zápasem středopolař Getafe Borja Fernández.

Domácím bude v zápase chybět kromě Suareze i Leo Baptistao, jenž se opět přesunul na marodku. Vedle Diega Costy by měl naopak od začátku nastoupit Adrián. Hostům bude chybět vykartovaný obránce Rafa a již delší dobu zraněný útočník Colunga. Utkání začíná ve 22:00 a hlavním sudím bude Carlos Clos Gómez.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - F. Luís, Godín, Miranda, Juanfran - A. Turan, Gabi, Tiago, Koke - D. Costa, Adrián
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - R. Lago, Lopo, Alexis, Valera - Mosquera, Borja - D. Castro, Lafita, P. León - Ciprian
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - CA Osasuna  (pátek 21:00)
Reprezentační přestávka je za námi a La Liga pokračuje čtrnáctým kolem, které otevře souboj ze spodní poloviny tabulky. Real Valladolid přivítá na svém stadionu hosty z Pamplony. Zatímco Osasuna se potřebuje vyhrabat z herní mizérie, domácí se budou snažit dokázat, že cenný bod ze hřiště Valencie v minulém kole nebyla jen shoda náhod.

Valladolid vstupuje do zápasu v o něco lepší pozici, jelikož ho od sestupových příček přece jen ještě zachraňuje dobré skóre. Na záda svěřencům Juana Martíneze však nebezpečně dýchá Rayo Vallecano, Celta Vigo a nažhavená Almería. Aby si zajistili jistotu, že stále zůstanou nad vodou, musí domácí v nadcházejícím utkání s Osasunou uspět. Kouč Martínez si však nebezpečnost své situace nepřipouští: "Pravdou je, že je během přestávky vždy na čem pracovat. Naše nálada je ale dobrá. Osasuna je jako 80 procent týmů v La Lize - jsou schopní prohrát doma, pak venku porazit Malagu a ukrást bod Barceloně," připomněl Martínez největší úspěch Pamplonských v této sezóně.

Osasuna je ale i přes dílčí úspěch stále blíže dna než Valladolid. S pouhými desíti body se totiž tým Javi Gracii krčí na předposledním místě, a navíc muselo mužstvo v reprezentační přestávce vyrovnat s poslední porážkou, kterou mu na jeho hřišti uštědřila Almería. "Jdeme do tohoto zápasu bojovat o napravení naší reputace, chceme vítězství. Máme šanci porazit mužstvo, které si stojí v tabulce podobně jako my, a budeme se toho snažit využít," uvedl před zápasem kouč hostí Gracia. Osasuně se na stadionu José Zorilly výjimečně daří. Neprohrála tady od roku 2002 a nyní má možnost prodloužit svou sérii o další důležitou bitvu. Otázkou je, jestli je toho mužstvo, které před třemi týdny dostalo pětigólový příděl od Realu Sociedad, vůbec schopné. Zápas začíná ve 21:00 a hlavním sudím bude David Fernández Borbalán.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Peňa, J. Rueda, M. Valiente, Rukavina - Á. Rubio, Baraja, L. Sastre - Bergdich, J. Guerra, Ebert
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
A. Fernández - Damiá, Arribas, Loties, M. Bertrán - R. Loe, Puňal - R. Torres, D. Las Cuevas, Armenteros - A. Núňez
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona13121038:837
2.Atlético Madrid13111131:934
3.Real Madrid13101235:1731
4.Villarreal CF1373321:1324
5.Athletic Bilbao1372420:1823
6.Getafe CF1362517:1420
7.Real Sociedad1345419:1717
8.Granada CF1352611:1317
9.Valencia CF1352617:2117
10.Levante UD1345413:1717
11.Sevilla FC1344523:2616
12.Espanyol Barcelona1343613:1815
13.Elche CF1335513:1714
14.Málaga CF1334615:1913
15.Real Valladolid1326516:2012
16.Celta Vigo1333714:1812
17.UD Almería1333715:2412
18.Rayo Vallecano1340912:3012
19.CA Osasuna1331910:2210
20.Real Betis1323812:249

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (275)

Přidat komentář
X-bano-X

Tento zápas si nechám újsť, ale verím pucele, že to zvládne. Ak už kvôli ničomu inému, tak kvôli Marcovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Barca♥

Reagovat
smazaný uživatel

Vezměte rozum do hrsti a zkusme jednou totálně nezkurvit tuhle diskusi

Reagovat
smazaný uživatel

Říká ten, co tady už měsíc pravidelně zasírá každou diskusi nehoráznýma blitkama.

Reagovat
smazaný uživatel

uznávám, někdy mám chuť si rejpnout, tak do toho jdu, ale většina mé diskuse je věcná a konstruktivní

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak ten nad tebou už ju zkurvil :D

Reagovat
smazaný uživatel

tak teraz si to uz totalne dojebal, zas tu bude kvalitne nasrate

Reagovat
smazaný uživatel

nemôžem za to keď si ludia stále potrebujú niečo dokazovať, a riešiť si komplexy v PD sekciei či už je to Barce Real, alebo Messi Ronaldo, ja tiež fandím Realu a neonanujem nad tým a keď si chceš celkovo pohovoriť o zápasoch tak vačšina ľudí to ide hodnotit zo subjektívneho pohľadu. Takže nasraté tu je kvoli takýmto užívateľom :)

Reagovat
Kenneth

Konečně liga. Vamos Real , Vamos Cristiano!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
madridcan

Uz by sme tiez raz mohli hrat v nedelu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Adán oficiálně hráčem Cagliari. Nevíte jakou šanci tam má být jedničkou?

Reagovat
madridcan

Agazzi je tam pomerne neohrozeny, ale dostava dost golov. Je to plne paradoxov, ale na neohrozenu jednicku to u Adana nevidim. Z pohara tiez uz vyleteli. No... neviem neviem.

Reagovat
Kily

chvíli vydrž

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme Almeria

Reagovat
Kenneth

Cristiano je letos nejlepší, prohlašuje Dani Alvés. Volil by ale Messiho

Pak vypadají výsledky jak vypadají. Falešná image a kamarádství rozhodují o vítězství.

Reagovat
valloire

Kdyby volil CR,měl by pak v šatně peklo.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže kvůli svému hlasování v GB nechytá Casillas?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos už se polepšil a volil Crise.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se bojuje o místo!

Reagovat
Dody10

''Chcete-li uspět v Ballon d'Or, myslím, že musíte vyhrát i nějakou tu trofej,“ dodal Alves.Prostě dle něho, i když jde o inviduální ocenění, tak i týmový úspěch hraje nějakou roli.

Reagovat
Ángel di María 22

Vamos Real, snad to urveme za 3 body.

Reagovat
db18

To aby si pořídil další odporný oblek

Reagovat
Phillipinho

Valladolid Osasuna 1 ...sice porad chybi Oscar, ale i tak to zvladnou, Osasuna venku slaba

Barca Granada 1...hodne absenci na nasi strane, ale i tak to na nou campu zvladnem, horsi to bude pristi tejden na San Mames

Socky Vigo 10... Socky doma sbiraji body pravidelne ale Vigo bude tezkej souper, venku jsou vyborni

Almeria Real 2 ...to vubec nebude pro Real lehky, ale myslim si, ze o gol vyhraje

Atletico Getafe 1 ... Getafe si vede nad ocekavani dobre, ale tentokrat si body neodvezou, tipuju vitezstvi Atletu o 2 az 3 goly, pokud se stihne DC19 uzdravit tak si nejakej zarez zapise

Levante Villarreal 2 ...snad uz Levante pujde dolu, ty jejich haluzy nesnasim

Rayo Espanyol... pericos se posledni dobou nedari a Rayo nakopnuty vitezstvim ve Vigu to vyuzije k zisku 3 bodu

Sevilla Betis 1 ...na tenhle zapas se tesim, Betis se ani tentokrat ode dna neodrazi a Sevilla podle me pujde nahoru

Elche Vale 2 ... Verim ve vzchopeni netopyru ackoliv to bude pekne tezky

Malaga Athletic 0 ...Athletic ani tentokrat venku nevyhraje ikdyz bych si to pral

Reagovat
Liquid

Betis se hecne, věřím že v derby neprohrajou, 1,96 na to je slušný kurz

Reagovat
db18

Christian Lell už přemýšlí o návratu do Bundesligy... nějak ale pochybuju o tom, že by měl na více než na lavičku (leda tak ještě na RB)

...nebo hraje v Levante aspoň solidně?

Reagovat
LAM

Tak absencí je teda nehorázně hodně ale aspoň v tomhle zápase by jsme to měli i tak zvládnout

Sestavu bych dal asi takto:

Pinto-Montoya,Pique,Bartra,Adriano-Busquets,Iniesta,Fabregas(S.Roberto)Pedro,Neymar,Alexis

Tak snad to bude pěknej fotbal a jsem hrozně rád že příští rok žádný turné před sezonou nebude a bude aspoň pořádná předsezoní příprava.

Reagovat
LAM

Lionela Messiho potěšilo, že bude moci na Mistrovství světa v Brazílii soupeřit s Cristianem Ronaldem. Podle argentinského reprezentanta je pouze dobře, že turnaj ozdobí svou kvalitou co nejvíc nejlepších hráčů planety.

Cristiano Ronaldo ohromil fotbalový svět, když sestřelil hattrickem v baráži o Mistrovství světa Švédsko. Mimořádného počinu portugalského útočníka si povšiml také Lionel Messi: "Když vstřelil své góly, měl jsem za něj velkou radost," vyprávěl čtyřnásobný držitel Zlatého míče z Argentiny. "Je prostě skvělé, že budou moci v Brazílii soupeřit ty nejlepší týmy."

"Cristiano má vysoké gólové statistiky už mnoho let. Nevím, jestli teď prožívá své nejlepší chvíle, protože on je na vrcholu vždycky, střílí spoustu branek ve všech zápasech a sehrává nedílnou roli ve svém klubu i národním týmu," pokračoval Messi ve chvále portugalské hvězdy. "Je skvělým fotbalistou již mnoho let. Ať už je na své nejlepší úrovni nebo trochu níž, na hřišti rozdíl téměř nepoznáte."

Messi se následně vrátil ke světovému šampionátu: "Samozřejmě, vyhrát Mistrovství světa je můj sen, sen mých spoluhráčů a celé Argentiny. Potřebujeme ale zlepšit spoustu věcí, do začátku turnaje však pořád zbývá sedm měsíců. Doufejme, že vyhrajeme, uspět ale může mnoho mužstev."

To jen pro ty co si myslí že se Messi s Ronaldem hrozně nenávidí.Za mě Messi

Reagovat
smazaný uživatel

a uzko s tymto suvisi aj udajny potlesk Ibru pre CR .. http://www.fotbalportal.cz/reprezentace/kvalifikace-ms-2014-evropa/34159-ronaldovi-jsem-netleskal-tvrdi-ibrahimovic/ zdalo sa mi to divne, aby prave on takto ocenil protivnika a rivala

Reagovat
smazaný uživatel

O tomhle si někdo myslel, že tleská Crisovi? Panebože, ty "novináři" jsou čím dál víc tupější..

Reagovat
madridcan

vidis, ze ano. Jednoznacne hecovanie spoluhracov. Iba lovci senzacii, medzi ktorymi je aj tuto kolega na ktoreho reagujes, si mohli mysliet opak

Reagovat
smazaný uživatel

lenze hecovanie spoluhracov vyzera uplne inak, toto vyzeralo naozaj tak, ze bud tlieska CR alebo sebe samemu

Reagovat
madridcan

vobec

Reagovat
valloire

i za mě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na marodku přibyl už i Angel. Na Almerii nominovaný není.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč, ale cítím, že by dneska Atlético mohlo v derby ztratit body :-) Jinak Real dneska bude válcovat. Cítím výhru minimálně o tři góly.

Reagovat
Phillipinho

Ja naopak myslim, ze to na Almerii tak lehky nebude....naopak Atleti doma nemaji problem

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel

*SPANISH* Spanish Primera Division FC Barcelona vs Granada CF 3.00pm-5.00pm Stream 33

http://sreamingtv.blogspot.com/2013/10/stream-33.html

*SPANISH* Spanish Primera Division UD Almeria vs Real Madrid 7.00pm-9.00pm Stream 29

http://sreamingtv.blogspot.com/2013/10/stream-29.html

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Jesé prý včera trénoval společně s Crisem a Garethem a mohl by dneska nastoupit v základu. Benzema má být setřen po baráži, případně na Gala.

Reagovat
Kenneth

No tomu hodne neverim. Ale bylo by to skvele. Zase by se ukazalo ze Jese > Bale.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byli spolu v jedný sestavě na tréninku. To může znamenat, že Carlo zkoušel základ proti Almerii a nebo taky ne, no.

Jinak ještě pro doplnění, tak ta středová trojka hrála v sestavě - Xabi, Casemiro, Isco.

Reagovat
madridcan

Vycuc zo vcerajsieho dennika Sport

S tymto sa celkom stotznujem a presne to tak je, ze ked vyhra, tak sa bude riesit, ze to bolo barazou-

Cristiano Ronaldo zamotal hlavy. Primárne súperovým obrancom, naposledy Švédom, ale v neposlednom rade aj ľuďom, ktorí rozhodujú o Zlatej lopte 2013. A zrejme aj tým v Zürichu, kde sídli Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), hlavný organizátor najprestížnejšej individuálnej futbalovej ankety.

V stredu totiž došlo k posunu dátumu, do ktorého majú hlasujúci zaslať svoj názor. Z 15. novembra je naraz 29. november s odôvodnením, že do pôvodného termínu využilo svoje právo len málo reprezentačných trénerov a kapitánov národných mužstiev (novinári, ktorí tvoria tretiu skupinu hlasujúcich, v drvivej väčšine prvý dátum rešpektovali).

A tým, ktorí dodržali stanovené pravidlá ankety - do nich patrí aj čas jej uzávierky - umožnila FIFA pozmeniť svoj prvotný názor. Akoby nepriamy odkaz na skvelé predstavenie Portugalca CR7 v barážovom dvojzápase MS 2014 so Švédskom. Čo o to, Cristiano Ronaldo bol v nich famózny, jeho štyri góly, ktorými rozmenil Tri korunky na drobné, boli ako z učebnice. Ale napriek tomu by nemali byť dôvodom na zmenu pravidiel v priebehu rozbehnutej súťaže. Tento počin FIFA je nielen rozporuplný, ale aj nekorektný voči Franckovi Riberymu, ktorý bol až do polovice novembra, keď sa začala európska baráž o postup na MS do Brazílie, vďaka svojim výkonom a výsledkom najmä v drese Bayernu, najlepšieho mužstva roka 2013, hlavným favoritom na Zlatú loptu. Aby sa predišlo navádzaniu - či aspoň dojmu, že má k nemu dôjsť - hlasujúcich, nech FIFA radšej určí termín hlasovania po 31. decembri príslušného roka, a tak budú mať futbalisti k dispozícii celých 12 mesiacov, vrátane tých posledných, aby zaujali.

A bude to celé podľa pravidiel. Aj etických.

A tu je druhy clanok, ktory ako to niekedy byvalo, si neodpusta ustipacne poznamky.

V tomto roku sa CRISTIANO RONALDO predvádza v lepšom svetle, a to nielen na trávniku

Pomôže mu predĺženie uzávierky hlasovania Zlatej lopty?

„Vyradil“ z hry jedného konkurenta v boji o Zlatú loptu? Je to celkom možné. Ak by sa hlasovalo len tento týždeň, posunul by do úzadia aj Zlatana Ibrahimoviča, aj Lionela Messiho, aj Francka Riberyho – čo sú popri Cristianovi Ronaldovi najvážnejší adepti na zisk najcennejšej individuálnej trofeje. Kráľom udalosti týchto dní je totiž CR7.

V médiách bol jednotkou: o Messim bolo ticho, Ribery so spoluhráčmi ušiel kvalifikačnému hrobárovi z lopaty, čo je tiež dosť zásadný moment, pretože Zlaté lopty sa absentérom na veľkých turnajoch zvyčajne vyhýbajú. Zaradil sa k nim teraz Ibrahimovič, ktorého Švédsko prehralo v celkovom sumáre baráže s Portugalskom 2:4. Úplne rovnako prehral „Ibracadabra“ na góly s Cristianom Ronaldom, ktorý však na body vyhral ešte jednoznačnejšie, lebo vizuálny

a pocitový dojem vytváral ešte väčší rozdiel. A medzi vtipné sa nedá zaradiť ani Ibrahimovičov výrok o tom, aké budú MS bez neho nezaujímavé... Pripomína skôr rímskeho cisára Nera tesne pred smrťou a jeho povestnú vetu o tom, o aký klenot prichádza svet.

● ● ●

Všimli ste si? Aj pokiaľ ide o rétoriku, Cristiano Ronaldo sa v tomto smere správa inak ako v minulosti. „Zapracovali na ňom mediálni poradcovia, je ich hneď niekoľko, vrátane polovice mediálneho úseku Realu Madrid,“ povedal mi v tomto roku na prestížnej ankete Golden Foot v Monte Carle španielsky kolega. Už sme raz o tom v Športe písali a súviselo to práve s týmto žurnalistom. V roku 2012 dával prítomným kolegom otázku, ktorá súvisela s jeho vlastnou anketou: „Do akej miery by pri hlasovaní za alebo proti Cristianovi Ronaldovi či Messimu zavážili

vaše osobné sympatie?“ pýtal sa.

Novinári potom po zvážení či sa hrať na stopercentne objektívneho, alebo pripustiť moment sympatií v debatách priznali: áno, subjektívne pocity zohrajú svoju úlohu. A pozoruhodné

bolo, že v anonymnom prieskume takmer všetci sa rozhodovali v prospech Messiho... Až na dve kolegyne, babám sa viac páčil svalnatý nagélovaný fešák z Portugalska ako krpec

s úplne bežnou tvárou z Argentíny.

Španiel potom oslovil Cristiana Ronalda, ten bol najprv otázkou zaskočený, ani nie vraj tým, že by bola preňho šokujúca, pretože evidentne mierila k veci, ktorú mal v hlave už asi dlhšie, skôr bola nepríjemná v tom, že na ňu bolo treba odpovedať.

„Nechcem plakať, ale mám pocit, že to často býva práve tak,“ vyšlo vtedy z portugalskej hviezdy, čo spomínaný novinár uviedol v rozhovore. Či bol tento moment zásadnejším z pohľadu

Ronaldových mediálnych výstupov, je otázne, do takej dôležitej pozície sa spomínaný španielsky kolega štylizovať nechcel, ale informácie o mediálnom poradenstve potvrdiť vedel.

● ● ●

V minulosti Cristiano Ronaldo reagoval prchkejšie a okamžite. A dosť často neochotne. V posledných mesiacoch sa veci zmenili. V mixzónach je klenot portugalskej reprezentácie

ochotnejší. Na háklivejšie tímy nereaguje hneď a rozhodne nie prchko. Keď šéf FIFA Sepp Blatter ikstýkrát potvrdil, že je v pozícii, na ktorej by nemal byť, a na pôde oxfordskej univerzity

dosť pochabo žartoval na účet Cristiana Ronalda, futbalista nereagoval, hoci hneď na druhý deň ho už po tréningu Realu bombardovali s otázkami španielski novinári.

V najbližšom zápase dal gól, zasalutoval a napravil si účes, čo bola narážka na Blatterovi reči o jeho správaní ako generála na ihrisku a o množstve peňazí, ktoré minie na gél. Príznačné je aj to, že Cristiano Ronaldo sa už nepotrebuje za každú cenu okamžite konfrontovať, predtým ho rozhodili otázky o rivaloch, o Messim, o Zlatej lopte, o nepremenených šanciach, teraz nie. A ešte niečo si novinári všimli: do jeho roky používaného slovníka so zámenom „ja“ sa vkradlo, hoci ešte nie úplne smelo, slovo my. „Musíme byť pokorní a víťaziť ako tím,“ zopakoval niekoľkokrát v úvode tejto sezóny.

● ● ●

Teraz, zdá sa, sa skutočne sústreďuje len na futbal. Aj posledné leto akosi priestor v médiách nezapĺňali „náhodne“ nafotené fotografie z pláží, na ktorých je „náhodne“ nastajlovaný. Ani informácie o tom, že zamenil jednu modelku za druhú už nie sú na programe dňa, hoci sa nedá tvrdiť, že je z neho zrazu anjel. Mužné telo, tvár chlapca, pohyby tanečníka, úspech, bohatstvo, popularita - ženám sa páči a on to vie. Využíval to a netajil sa tým. „Som mladý a život si rád užívam plnými dúškami,“ hovorí. Dostal už množstvo žiadostí na sobáš. „Bolo ich tisíc,“ prezradil. Avšak správy o orgiách v bazéne, sprevádzané paparazziovskými zábermi polonahých dievčat a rozjareného Ronalda už tiež nie sú na programe dňa. A určite to nebude tým, že by sa upokojili médiá, tie sú stále v strehu.

● ● ●

Gareth Bale, ako sa vyjadril pre The Mirror, priznal prekvapenie z toho, ako Cristiano Ronaldo drie. Vraj takého usilovného spoluhráča na tréningoch ešte nemal. Je v tom možno aj trochu vypočítaného efektu, pretože Walesan sa potreboval zaradiť do stáda, ktorého lídrom je CR7. Avšak rovnako hovoria o rodákovi z čarokrásnej Madeiry aj ďalší spoluhráči: Pepe, Sergio Ramos, Khedira... Tí všetci zároveň (samozrejme) tvrdia, že Zlatú loptu 2013 by mal dostať on.

Sú z Realu, ako inak. V stredu sa v denníku As vyjadril na adresu Cristiana Ronalda Dani Alves. „Je vo veľkom a sladkom momente svojej kariéry. Mám pocit, že je pár krokov pred ostatnými. Určite zvýšil svoje šance na zisk Zlatej lopty, pretože strieľa veľa gólov a je vo fantastickej forme,“ povedal krajný obranca, ktorý oblieka dres úhlavného nepriateľa FC Barcelona! Mimochodom, aj premiér Španielska Mariano Rajoy by dal Zlatú loptu portugalskému útočníkovi. Samozrejme, Rajoy patrí medzi oficiálnych socios Realu od roku 1986...

● ● ●

Faktom je, že roky bola Ronaldovým a Messiho základným porovnaním práve Zlatá lopta. Nehovorme teraz o triumfe v nej, možno obom veľkým rivalom vypáli teraz rybník Francúz Ribery. Aj tak sa však bude hodnotiť, kto z nich dvoch skončil vyššie. Popri individuálnych kvalitách a všeobecnom pohľade na to, kto z nich je lepší, má pohľad na oboch istú faktografiu. Príznačné je, že tú minuloročnú – aby sme to neplietli, hovoríme o roku 2012 - mal lepšiu Cristiano Ronaldo. Real Madrid v španielskej lige triumfoval s veľkým náskokom pred Messiho Barcelonou. Oba kluby vypadli v semifinále Ligy majstrov, tam bol level rovnaký. Cristiano Ronaldo dal 46 gólov, porovnateľných s 50 gólmi Messiho. S Portugalskom sa dostal do semifinále Eura 2012, keď o možnosť hrať o zlato prišli Portugalci po penaltovom rozstrele so Španielmi. Argentína hrala len kvalifikáciu na MS a priateľské zápasy, tu porovnateľný aspekt chýba. Rok predtým na Cope America skončila v domácom prostredí vo štvrťfinále. Ibaže, Zlatú loptu za rok 2012 získal Messi so 41,60 % hlasov, kým Cristiano Ronaldo mal len 23,68% hlasov, teda takmer dvakrát menej!

● ● ●

V Štokholme sa Cristiano Ronaldo dotiahol na Pauletu, najlepšieho strelca v histórii reprezentácie Portugalska. V tomto kalendárnom roku dal zatiaľ 66 gólov. Messi, ktorý si prevzal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca európskych súťaží za minulý rok, za ten istý čas len 43.

Celý rok ho trápia zranenia a aj menší pokles formy. Čo je preňho osobne horšie, v tomto roku si už pre svalové zranenie s veľkou pravdepodobnosťou nezahrá. Predĺžený čas uzávierky ankety Zlatá lopta tak bude hrať do karát Cristianovi Ronaldovi. V televíziách budú zábery jeho gólov, nie Messiho, jeho akcií, únikov a chválospevov. Reagujú aj kurzy hlavne anglických stávkových kancelárií, ktoré ich na túto udalosť vypísali - Cristiano Ronaldo má momentálne

takmer „tutovkové“ (2,20 – 2,55), za ním je relatívne tesne Ribery (pravda, zvýšil sa z dlhodobo

stabilných 2,2 – 2,4 na 2,8 – 3,00) a až následne Messi (6 - 8). „O Zlatej lopte nechcem hovoriť. Postúpili sme na MS, to je najdôležitejšie. Teraz sa sústreďujem na Real Madrid a na čo najlepšie výkony v jeho drese,“ povedal v Štokholme v mixzóne Cristiano Ronaldo po víťaznom zápase

so Švédskom. A dodal: „Tvrdo som pracoval, aby som to dotiahol ďaleko, stálo ma to veľa úsilia. Myslím si, že môžem byť ešte lepší. Som ambiciózny a vždy chcem dosiahnuť viac. Ale o Zlatej lopte rozhodujú iní. Nechám to na nich pokračoval v rétorike roka 2013.

GERARD PIQUE O DÁVNOM PRIATEĽSTVE

Cítia hráči Barcelony, že tento rok nebude rokom Lionela Messiho? A že mu prípadným holdom jeho rivala aj tak neuškodia? Popri vetách Daniho Alvesa sú zaujímavé aj slová Gerarda Piqueho, bývalého spoluhráča Cristiana Ronalda v Manchestri United. „Keď prišiel do Británie,

nevedel po anglicky takmer slovo. Trochu som mu pomáhal, a tak sa zrodilo naše priateľstvo, ktoré trvá doteraz. Je to skvelý človek a výborný spoluhráč. Je zbytočné komentovať, aký je na trávniku, to vidíme všetci. Áno, pôsobí trochu namyslene, určite je veľmi sebavedomý, ale aj tak je to výborný priateľ,“ povedal Pique.

Reagovat
smazaný uživatel

Predtym, nez si to precitam. To je nejaka CR propaganda ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
madridcan

Samozrejme...aj tym, ze ako sa tam pise, ze PR zabera a podobne. A pise o Riberym ako favoritovi a casto pouziva ustipacne slova. Silna propaganda fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, i přes to. Jasná a silná.

Reagovat
madridcan

Propagandu si predstavujem inak. Ale to je jedno. Je to tu len na zaujimavost a nieco zo slovenskych medii, co tu davam casto. Od toho su diskusie.

Reagovat
smazaný uživatel

Propaganda je veřejné šířená názorů či myšlenek s cílem získat přívržence, což je přesně to, co jsi tady dal.

Jako nechápej to špatně, já na tom nevidím nic špatného, jen jsem odpovídal na jeho otázku, nic víc.

Reagovat
madridcan

To sa neda brat zle Najma ked to nie je moj nazor

Reagovat
Aldeano

Diskuze jsou od toho, aby se sem dával obsah slovenských médií?

Reagovat
madridcan

Od toho, aby sa diskutovalo hoc aj na takuto temu.

Reagovat
10FKK

Po tomto nedostane jenom mičudu, ale ještě svatozář a křídla!

To už mi bylo milejší, když říkal, že je nejkrásnější atd., poradci udělali ze simulanta mistra přetvářky...

Už sem to psal několikrát, ale než se do mě pustí bílé feny, strážkyně CR slipů a milovnice jeho pěšinky, radši ještě jednou - fotbalista je to úžasný s neskutečnou střelou, ale rád ho nemám pro jeho chování rozmazlené ubrečené čubky!

PS: nechtěl sem se toho hnoje (navíc zmanipulovaného) zúčastnit, ale po tomhle elaborátu a chvalozpěvu na CR sem v rámci zachování vesmírné rovnováhy musel přispět a trošku vám toho veskrze kladného hrdinu pokakat!

Reagovat
smazaný uživatel

"bílé feny, strážkyně CR slipů a milovnice jeho pěšinky"

Proč takový nesmyslný a hlavně zbytečný invektivy?

Reagovat
10FKK

Projdi si pár diskusí před touto a pochopíš...

Reagovat
madridcan

Vsetkych do jedneho vreca hej? A tak sa tu rozprudit akoby sa tu hlasovalo o Zlatu loptu...Ukludni sa

Reagovat
10FKK

Ale já sem klidný a nevím proč se rozčiluješ. Tvůj příspěvek je hnusný, tak sem to vyvážil a přidal sem trošku pro holky co hnojí Barcu a její hráče a nedělej ze sebe svatouška, taky si občas šťouchneš...

Reagovat
madridcan

Ja sa absolutne nerozculujem. To prichadza len s horucou hlavou po zapase. A vobec nepopieram, ze mi vie tiez jebnut. Koniec koncov nikde zo seba svateho nerobim. Nemusis zakryvat svoje nedostatky tym, ze budes osocovat inych. To je normalny clanok, nie prispevok odomna. Dal som to tu zo zaujimavosti a prisiel si tu prskat, akoby anketa na EF rozhodla o tom, ze ci Ronaldo dostane alebo nedostane Zlatu loptu. To, co vybral z tvojho prispevku IMP je presne najvacsi hnus a odpad. Reagovat na clanok tak, ze budes urazat fanusikov Realu? Nezda sa ti to dementne?

Reagovat
10FKK

Že si neumravňoval bílé vrány, když blily na Lea a Barcu? Už sem ti to psal nahoře je to malá vendetka za předchozí zahnojené diskuze... Neber to všechno moc vážně, nudím se a mám podzimní uvrčenou náladu

Reagovat
Rssa

Já se ani nedivím tomu přátelství. CR nevypadá na někoho, koho by spoluhráči v šatně nesnášeli, spíš naopak. Ani jsem neslyšel o nějakém konfliktu (krom toho s Rooneym).

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
alcantara

Typický promadridský článok zo športu, nič nové...

Reagovat
madridcan

Tesil som sa na teba

Reagovat
alcantara

Tak čo mám k tomu povedať? Roky to tam funguje tak, že sa všetko madridské glorifikuje, barcelonské spochybňuje. Naposledy som sa už nečudoval, že vôbec neinformovali o tom, ako bol Messi zbavený akejkovek zodpovednosti za daňové nedoplatky. A takých pribehov je viac...

Reagovat
madridcan

Ved nic som necakal ine ako to, ze napsies nieco take. A co sa tyka toho co pises, tak nebolo to vzdy tak. Ked zacala Messiho era v Barcelone, tak sa dalo vytriasavat barcelonske semeno z novin. Ani tento clanok mi nepride napisany ako uplna oda.

Reagovat
alcantara

V globále to tak proste je. Samozrejme, aj Barcelona mala svoje onanistické články, ale je to najlepší klub tohto storočia, tak sa to aj občas očakáva. Čítam ten denník dennodenne už vyše 15 rokov, takže si za ten čas obraz urobíš.

Reagovat
alcantara

Čistá II.

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

Pinto; Montoya, Piqué, Bartra, Adriano; Cesc, Song, Iniesta; Alexis, Neymar y Pedro

Kde je Sergi Roberto ?

Reagovat
Aldeano

Ale lepší Pedro na hrotu, než Cesc ne?

Reagovat
Kenneth

Nikde. Po sezoně jde jako Thiago.

Reagovat
Rssa

Krásná sestava.

Bartrabauer hraje, Neymar uprostřed, Cesc v záloze, Montoya napravo....

Reagovat
smazaný uživatel

Nema niekto kvalitny link na Barcu prosim ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Krasny zakrok

Reagovat
madridcan

Jezis maria ta Granada co hra? Trosku by sa mali ukludnit. Tak krasne sa urcite situacie dali riesit a tak to zadrbavaju. Naco strely z 30 metrov?

Reagovat
madridcan

Penalta?

Reagovat
misinho7

nejaka neopravnena penalta?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
LAM

ano zcela jasná.Koukni na opakovačku.

Reagovat
madridcan

Z prveho zaberu sa mi nezdala. Neviem, nezdalo sa mi, ze by mal Cesc pod kontrolou loptu.

Reagovat
smazaný uživatel

Z prvního záběru byla hodně vtipná, to jo.

Ten koňar kolenem co dostal nelze ignorovat, ať už měl nebo neměl balon pod kontrolou. I když, kdo ví, za co přesně to foukl, přece jen je to španělský rozhodčí

Reagovat
alcantara

Čistá

Reagovat
madridcan

Ty vole jake brvno

Reagovat
Rssa

Nepískal bych ji.

Reagovat
REPLIKATOR

Španělská Plzeň zase kopala penaltu? Jak překvapivé.

Reagovat
SIRBRANIKE

jj, akurát, že bola regulérna, ale tak čo, keď ju kope Barca, tak je to vždy špatne...

Reagovat
patas92

teď druhá, máš radost?

Reagovat
madridcan

Jasna

Reagovat
madridcan

Mala sa opakovat, lebo zastal, ale poslal to luxusne.

Reagovat
Rssa

Tahle už byla stoprocentní

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, jakou mi letos dělá Alexis radost

Reagovat
smazaný uživatel

Taky, taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá jasná. Jaká byla ta první?

Reagovat
REPLIKATOR

plzeňská

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je blbý

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyla stoprocentní, ale Cesc dostal kolenem solidního koňara, když byl míč lehce za ním. Rozhodně ale více pískatelná než ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky se Pedro pomstil za blbý kecy

Reagovat
LAM

Granada hraje jak kdyby měli červeno před očima.Po Neymarovi jdou jak po flusu a divil bych se kdyby dohráli v 11.Hlavně že Neymar dostal žlutou za nejmenší faul.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Pencelona jak jinak, týden co týden, už se tomu ani nedivím

Reagovat
Infi

Halfvolej

22.11.2013 10:27

Vezměte rozum do hrsti a zkusme jednou totálně nezkurvit tuhle diskusi

takže běž trollovat jinam kkte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty máš ze mě fakt mindrák nebo se mě snažíš sbalit? Bojím se kombinace obojího...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože má mindrák z toho, že se tě snaží sbalit?

Reagovat
smazaný uživatel

sis nepřepnul nick co

Reagovat
smazaný uživatel

cože?

Reagovat
Infi

jj jsi můj typ

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti patnáct, že jedeš po hloupých a naivních?

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Crise

Reagovat
Infi

Na Alexisův první dotek s balonem je vždy radost se dívat

Reagovat
smazaný uživatel

S lepším zpracováním by byl méně produktivní chilský Messi

Reagovat
madridcan

Granada tam prisla s tym, ze ked nehra Valdes, tak v branke nema Barca nikoho. Inak si neviem vysvetlit tie zufale strely z dialky. Raz im vyslo sice brvno, ale ostatok trapas. Hraju bezhlavo, rychlo lopta od nohy. Nemusi ani najst spoluhraca, hlavne sa lopty co najskor zbavit. Barca tresta a v pohode si dojde po vitazstvo. Opak asi ani nikto necakal, previerky pridu dalsie kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Fábio Coentrão měl před sezonou v plánu opustit Real Madrid, nakonec zůstal a nyní uzavřel novou smlouvu - portugalský obránce prodloužil kontrakt do června 2018.

Super.

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní sebranka idiotů tady zase

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nerad dělám, ale musím ohodnotit komentátora. Přijde mi hrozně nudný.

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro

Reagovat
Rssa

Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Iturra měl jít ven docela jasně. Ale po těch dvou pentlích radši mlčím.

Reagovat
alcantara

To by dal aj Mascherano

Reagovat
Rssa

Bartrabauer

Reagovat
smazaný uživatel

Toho nesmíme prosrat.

Reagovat
madridcan

Joselu dva goly Schalke

Reagovat
Dominator

Akurat sa spominal v spravicke a hned sa pripomenul aj on - na streleckej listine

Reagovat
madridcan

Nemali by sme tolko nadavat na spanielskych rozhodcov. Za toto dostal cervenu dneska Brown http://i.minus.com/i3m0HMcl1BiEM.gif

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se celkem činí, no. Mirallasovo nevyloučení po faulu na Suareze je taky celkem k smíchu.

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozřejmě, tyhle teatrální nadskakování a simulace bych taky vvylučoval

Reagovat
smazaný uživatel

Iturra sudímu ještě podal ruku.

Reagovat
madridcan

Uz ju mal mat...neprekvapuje ma to.

Reagovat
Mercury

Brahimi hraje super. Celkově mají solidní individuality, na sestup to v jejich případě nevidím.

Reagovat
alcantara

Reagovat
madridcan

To je I D I O T

Nedas dostanes par excellence

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bartra je s těma výjezdama blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

Coentrao

Reagovat
Rssa

Hoď tam Dongouuuu

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej pressing. Ale Piqueho koncovka.

Reagovat
Rssa

Jak poznáte, že se zápas nevyvíjí podle vašich představ? Pique dělá patičky na křídle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moc hezké akce.

Reagovat
alcantara

Adama u nas ukázal za 5 minút viac ako Deulofeu za celé jeho doterajšie pôsobenie

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
2miguel1

nechapem ako može taký hráč hrať v štrukturach Barcy...tam sa musí porušovať životospráva jedna radosť

Reagovat
indy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ehm ehm .... zrovna dival som everton 2 polcas a celkom si tam daval obranu live , neviem ako prvy polcas , jeho dribling je neuveritelny jedina skoda ze je katalanec

Reagovat
alcantara

Tak Premier league, to je slabe meritko pre Barcelonu. Ale niekedy ho pozriem, sebca sebeckeho.

Reagovat
smazaný uživatel

je to velky sebec ale ked na sebe zapracuje bude vyborny , ja uz ho sledujem dlhodobo mna to neprekvapuje celkom ta U20 teda uz U21 su sami sebci , Suso , Oliver , Jese , Deulofeu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. poločas nehrál a ani vlastně ten 2. nehrál nic moc. Přijde mi, že strašně špatně vyhodnocuje situace. Když má nahrát, tak nenahraje a naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Diego López, Pepe, Ramos, Ronaldo, Benzema, Bale, Xabi Alonso, Carvajal, Arbeloa, Isco, Illarra

Reagovat
smazaný uživatel

Podle postů: López - Arbeloa, Ramos, Pepe, Carvajal - Isco, Illaramendi, Xabi - Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale. Lavička: Casillas, Nacho, Casemiro, José Rodriguéz, Modrić, Jesé, Morata.

Reagovat
smazaný uživatel

xabi , illarra , Isco .

Reagovat
FCSL

VELA

Reagovat
FCSL

Další Vela - Celta Vigo 4:3

Reagovat
C0br

Neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

to ma nebavi uz Cris

Reagovat
hntlyl

Isco ve středu

Reagovat
Magic player

Dejte mu ten balon uz ted po zapase, at je klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši rád bych vám něco připomněl

ZLATÉ MÍČE:

Ronaldo: 1

Messi: 4 (za sebou)

+ aby to nebylo popáté, tak Ronaldo podplácí soupeře Barcelony a Bayernu, aby se pokusili zranit Messiho a Ribéry. A volalá ono to vyšlo, Messi zraněnej a Ribéry taky, no to je ale náhodička. Neumí získat Zlatej míč férovým způsobem.

Reagovat
hntlyl

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, konečně to někdo vidí!

Ronaldo

Reagovat
Heisenberg

Špatná ironie, Messihoňko

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, nagelovaná pleško

Reagovat
CHONG

Dosti chabý pokus o trolling.

Reagovat
smazaný uživatel

no dobre je cas na druhy gol

Reagovat
smazaný uživatel

Ten byl v 30. minute. Proc to CR nedal na zadni asi nepochopim..

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz som krical gol !

Reagovat
Kenneth

Ten systém asi vážně nepochopím. Kde je opět střed hřiště? Illara s Xabim hoří jako prase. Pokud se neosvědčí Casemiro na Khedirovo pozici, tak si v LM na Realu silnější týmy pochutnají.

Reagovat
Kenneth

Hlavně ten Illara, běželi tu o něm fámy že je defenzivní záložník, ale kdybych tam postavil sněhuláka tak to odbrání líp.

Reagovat
smazaný uživatel

chyba hlavne tempo zapasu ako keby sa uskomnili s 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co cekat, kdyz 2/3 zakladu v zaloze chybi, a to zrovna ty behavy 2/3. Dneska bych se hlavne zameril na kritiku ofezivu a jejich reseni situaci, protoze Almeria ja marna jeste vic a z tech vsech situaci vyresit jeden gol je proste malo.

Reagovat
smazaný uživatel

*vytezit

Reagovat
Kenneth

Hlavně na to neskutečně neserou v útoku. Z 17 střel vystřelit 6x na bránu, to je špatný. A Ronalda sem při tý tutovce taky nepochopil, takovou laxnost sem u něj dlouho neviděl.

Reagovat
Kenneth

* serou

Reagovat
Kenneth

A abych nezapomněl na maestra, v noze to sice má pořád, ale jakmile je kontr na naší bránu tak vyklusává a nesprintuje. Asi se bojí že se mu to koleno zase posere.

Reagovat
smazaný uživatel

Bale sami dneskam moc nepaci , ideme 4 na 3troch a on to vysebci . 30 metrove lobovanie brankara ,

Reagovat
madridcan

Niektori pani su tu velmi zhyckani...nikdy sa nezavdacis

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo je na livesport 45+12

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto, že se nastavilo tolik minut v zápase Almeria - Real? Bože, Slováci, přemýšlejte někdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to u všech zápasů, asi nějaká chyba livesportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt ani som si nevšimol lebo som pozeral iba Real

Reagovat
Dominator

Raz zasprintoval a zranenie...

Reagovat
Dominator

Hmm, tak bolo to zrejme inak.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze nic vazne

Reagovat
Kenneth

8 Španělů v sestavě momentálně. Kdy bylo něco takového naposled?

Reagovat
smazaný uživatel

9 uz sa rozcvicuje Morata

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

Už před baráží o MS měl Cristiano problémy s palcem u nohy a byl v ohrožení jeho start, možná se mu to ozvalo. Podle mě to snad nebude nic vážného.

Reagovat
C0br

Prý hamstring a stažen hlavně kvůli prevenci.

Reagovat
smazaný uživatel

To je správné, nemá smysl riskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla kamera jak odcházel do šaten a šel normálně, bude to ten palec.

Reagovat
smazaný uživatel

carlo daj tam uz casemira

Reagovat
Kenneth

Díky Karime, tohle už smrdělo.

Reagovat
Kenneth

9 Španělů v základu. Zapiště si to někdo.

Reagovat
Dominator

Len tak dalej

Reagovat
valloire

Casemiro je Brazilec. 8.

Reagovat
One-Real

Nez odešel Illara

Reagovat
Kenneth

No shit Sherlock.

Reagovat
valloire

no dobrá,začal jsem koukat teď

Reagovat
One-Real

Snad pujde Casemiro za Xabiho

Reagovat
smazaný uživatel

Bale

Reagovat
10FKK

Slepé kuře našlo zrno!

Reagovat
smazaný uživatel

Isco 1+1

Reagovat
smazaný uživatel

1+1.5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dominator

Kraaasa Isco

Reagovat
One-Real

Jese uz dve asistence :-))))

Reagovat
smazaný uživatel

Jesé je jako když běží C.Ronaldo

Reagovat
Kenneth

V Jesém máme velký poklad. Snad nebude zabitý Ronaldem a Balem.

Reagovat
Kenneth

MORATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam mají za soupeře v té PD

Reagovat
Kenneth

Vždyt v Bundeslize si hraje 1. jako kocour s myší s 2. týmem tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

takže jsi zápas neviděl, co?

já spíš narážím na tu otřesnou kvalitu celku Almeria..

Reagovat
Kenneth

Do 0:2 hráli slušně, pak se jim to prostě rozpadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

do 0:1 jsme byli lepší a měli větší šance...pak už to bylo těžké, no a 2 gol nás zlomil. Prostě neproměnujeme šance a Bayern byl dneska strašně efektivní. Je ale třeba říct, že nakonec teda vyhráli zaslouženě (jen ten výsledek dost klame)

Reagovat
smazaný uživatel

ojojojo Morata, Casemiro geniálně, to je to včem je o level výše než Khedira

Reagovat
smazaný uživatel

to je hrozná liga každej zápas Real 5+ gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Real podle předpokladů, easy. Ještě ta plichta Atlética večer a bude to v pohodě :-) Nevím, čeho jste se báli u Almérie.

Reagovat
valloire

Casemiro Morata lob? To umí jenom Messi ne?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Dominator

Reagovat
Dominator

Niezeby si tu spomenul, ze Raul daval krasne loby...ale namiesto toho rypnes

Reagovat
Josifek

"asi,asi,asi gana el madrid"

Ale pěkně to tam Morata lehce po Raúlovsku fouknul, trocha nostalgie

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

dneskam mi Isco strasne pripomina Iniestu

Reagovat
10FKK

Po obrně! Jak se mi líbil, tak teď hrozná brzda!

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro zatim vynikajici na to jak dlouho nehral

Reagovat
Kenneth

Casemiro s Jesém se mi hodně líbí. Doufám že bude mít italský mág koule a oboum dá proti Gala 90 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

morata by sa tiež mohol objaviť v základe

Reagovat
smazaný uživatel

píšu to stále a napíšu to znova, Casemiro je o třídu lepší než Khedira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro

Reagovat
smazaný uživatel

Xabiii

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, mne furt ten GB91 prijde na urovni Jeseho, nemuzu si pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneskam paradny futbal

Reagovat
misinho7

vsetci krasa :) Jese a ISco totalna parada :) Isco ma sand tu loptu prilepenu na nohe a Jese ten je paradny len musi dostavat viac preistoru a bude to hrac svetovej kvality a Casemiro tiez , teraz dostane dost preistoru ukazat ze ma nato hrat v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborny futbal. Dnes v podstate nikto nesklamal, vyborne si viedol Isco, tn hrac nech hrava ovela castejsie, Jese, Morata, Casemiro, velke talenty do buducnosti. Uchvatil ma najma Jese, je to odchovanec a je tam vidiet obrovsky potencial. Ten hrac potrebuje priestor, lebo je to nevybruseny diamant. Super je kandidat na zostup a sice ohrozil ale bol ozaj slaby. Radovat sa treba proti ovela silnejsim superom.

Reagovat
CHONG

Casemiro je vážně výborný, ten strčí Illarru pohodlně do váčku, snad to viděl dneska i Carletto a začne ho nasazovat pravidelně.

Reagovat
madridcan

Case a Illarra nie je to iste

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Real už musí do konce sezony prakticky všechno vyhrát . Barcelona body svým stylem hry moc ztrácet nebude...

Reagovat
madridcan

Este tento rok Barcelona strati o to strach nemam.

Reagovat
El Campeon

Rayo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Ponorka má neskutečný progres. Doufám, že nepřijde nějaká vážná krize, přeju jim poháry. Hrají parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Paco, prosím, prosím, nezačni s Buenom na hrote, je to striedajúci hráč, poprípade ak zas jebne Lassovi, tak nech sa páči, niekde pod hrot, ale ako sám hráč na hrote, to nie...

plusový bod za nesadenie Neryho a nasadenie Mária

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Aquino je sobec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka golasooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Uche třetí gól parádní nůžky :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi, můžu poprosit o minutku vašeho času? Potřeboval bych vyplnit anketu do školy (jen 10 otázek). Díky. https://docs.google.com/forms/d/1aUFFPVLEn-jfRL2jMfWvrfw9DgIoHRLcFjm0xzlWeMI/viewform

Reagovat
smazaný uživatel

Vyplněno.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

FIFA14 University CUP !

18. prosince v Praze v budově UK FTVS od 15:00.

Více info a registrace na adrese: https://www.facebook.com/events/533765236709594/

Reagovat
mickey mouse

To je blbec ten Paulao . První karta za protesty.

Reagovat
mickey mouse

Ale vyhecované to je dobře, bylo jasné že bude redka dříve či později.

Reagovat
Kenneth

Ronaldo na GALA mimo. Jsem zvědavej na Balea hlavně, jestli se vyhecuje k takovým výkonům jako u Spurs a dokáže že umí táhnout mužstvo sám jako Ronaldo.

Reagovat
misinho7

inac to vsade pisu inac... dakde pisu ze mozno bude aj na GAla a zas inde pisu ze je out na 3 tyzdne... comu ma clovek verit

Reagovat
madridcan

Verim tomu, ze bude aj na Galatasaray. To zavisi len na nom a ked povie, ze sa citi, tak isto bude hrat. Ja by som vsak radsej bol, keby nebol ani nominovany. Pre nas je to bezvyznamny zapas. Tu by islo len a len o to, aby si Ronaldo dal hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

Susa s Beňatem to dneska zařídí. Athletic vyhraje 2:0 v Málaze

Reagovat
Phillipinho

ani jeden nebudou v zakladu,sestava ma byt: Iraizoz Iraola San Jose Laporte Balenziaga, Rico Itturaspe, Herrera Muniain Ibai, Guilermo

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dva budou v základu. Nevím, kde jsi přišel na to, že ne.

Reagovat
Phillipinho

Herrera ma poprve nastoupit na pravym kridle a bude to na ukor Susaety, Rico s Ituraspem jsou zatim letos lepsi...no nechame se prekvapit

Reagovat
Phillipinho

nez Benat myslim, ze jsou lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

mel pravdu, Valverde s touhle sestavou trenoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele