Primera División - preview 12. kola

21.11.2014, 09:13, aktualizováno 24.11.2014, 08:37
Previews
Souboj týmů z chvostu tabulky nabídne dohrávka 12. kola španělské ligy. Granada získala zatím jenom deset bodů a je sedmnáctá, Almería je na tom o jeden bod a dvě pozice hůře. Nedají se očekávat žádné gólové dostihy, proti sobě se totiž postaví dvě nejhůře střílející mužstva Primera División...
Granada CF - UD Almería  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávka slibuje velmi atraktivní souboj dvou týmů, které potřebují nutně bodovat. Nechtěné místenky do Segundy jsou totiž příliš blízko. UD Almería uniká sestupovým příčkám jen o skóre, domácí Granada má náskok jen jednoho pouhého bodu.

Těžko říct, čí situace je nyní horší. Granada ochutnala chuť vítězství naposledy na konci září, od té doby se jí ale vůbec nedaří. Sérii čtyř porážek zarazili hráči až v devátém kole, když remizovali s Eibarem 1:1. Poté ale znovu odcházeli jako poražení, když dostali čtyři branky od slovutného Realu Madrid. Naposledy však znovu zabrali a na hřišti domácí Celty Vigo si připsali alespoň jeden bod. Utkání ale nenabídlo ani akci, ani žádnou branku.

Třebaže po utkání mají hráči Granady na kontě jen jeden bod navíc, podle slov Juana Carlose se do týmu vrací dobrá nálada. Granada může těžit především z toho, že alespoň neinkasovala. A Juan Carlos by byl rád, aby jeho spoluhráči předvedli něco podobného i na domácí scéně proti Almeríi. "Každá hra je pro nás jako finále. Vím, že se to říká před koncem ligy, kdy se určuje konečné pořadí, ale my bereme každý zápas jako ten poslední. Každý je pro nás nesmírně důležitý a uděláme cokoli, abychom nemuseli o záchranu bojovat až v závěru."

"Na stadionu Balaídos jsme si dokázali, že umíme hrát vyrovnanou partii i s většími týmy a teď je na nás, abychom v tom pokračovali. Tohle bude duel mezi dvěma rivaly v tabulce. Potřebujeme vyhrát a potřebujeme to i pro naše fanoušky. Je nám jedno, za jakých okolností vyhrajeme, ale bez tří bodů ze zápasu odejít nechceme," uzavírá bojovně naladěný univerzál.

Almeríu pohled na poslední čtyři zápasy rozhodně těšit nemůže. Všechny totiž prohrála. Na první pohled tristní bilance ale ukazuje při pečlivějším zkoumání alespoň náznaky zlepšení. Bilbao i Levante horko těžko vybojovalo výhru díky jednomu gólu. A v minulém utkání se Almería také vytáhla, i když ani v tomto případě nebodovala. Na Estadio de los Juegos Mediterráneos domácí přivítali Barcelonu. Mnoho lidí možná čekalo lekci, ale domácí se nezalekli slavného jména a hvězd v jeho barvách. Primera Division by byla vzhůru nohama, kdyby se Almeríi podařilo udržet poločasový výsledek.

Thievyho Bifoumy totiž Claudia Brava překvapila a favorit musel dotahovat. To nakonec zvládl díky Neymarovi a Jordimu Albovi, ale Almería zanechala dobrý dojem. A útočník Tomer Hemed dobře ví, že morálka v kabině se zlepšuje. "Tohle pro nás budou klíčové tři body. Když vyhrajeme, do dalších utkání půjdeme s lepším pocitem. To je první krok, který musí být úspěšný. Od něj se bude vyvíjet mnoho dalších klání, ale tohle je náš největší test. Musíme soupeře porazit," uvědomuje si Hemed.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Celta Vigo  (neděle 12:00)
Nedělní program španělské nejvyšší soutěže odstartují přesně v poledne Rayo Vallecano s Celtou Vigo. Zatímco domácí celek střídá výkony jako na houpačce, hosté z Galicie patří k těm vůbec nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku, což budou chtít potvrdit i v Madridu.

Jednou z nových tváří v celku Eduarda Berriza je chilský reprezentant Pablo Hernández, jenž v létě přišel do Celty za 1,5 milionu eur a v dosavadních pěti zápasech, které odstartoval v základní sestavě, stihl nastřádat po jednom gólu a asistenci. Přesto byla očekávání fanoušků o něco vyšší, což se nyní jihoamerický záložník snaží korigovat. "Bavil jsem se se spoluhráčem, že přece nejsem žádný Messi nebo Cristiano Ronaldo, takže nevím, co ode mě lidé vlastně chtějí."

"Z mého pohledu je třeba pouze snažit se a pomoci týmu. Cítím se dobře, pokouším se odvést si svůj díl práce tak kvalitně, jak jen dokážu," pokračoval Hernández, jenž se může spolehnout alespoň na důvěru svého kouče. "Eduardo mě zná a ví, co ze mě může vymáčknout. Vždy si odvedu svoje, abych pomohl týmu zvítězit."

Bez ohledu na Hernándezovy výkony se Celta těší výtečné sezoně a momentálně figuruje na sedmé příčce ligové tabulky. Trenér Raya Paco Jémez tak měl před zápasem na tiskové konferenci pro svého nadcházejícího soupeře jen slova chvály. "Nepřekvapuje mě, že si Celta vede takto dobře, protože mají skvělý tým. Podepsali letos hráče, které potřebovali, a zažívají excelentní vstup do sezony, včetně pohledného fotbalu."

Zato Rayo má ještě na čem pracovat, aby mohlo říci to samé. Poslední tři kola nepřinesla malému madridskému celku jen a pouze porážky, a přestože je Jémez obecně znám spíše jako ofenzivně laděný trenér, sám připustil aktuální soustředění především na defenzivu. "Je nám jasné, že když budeme schopní držet čistá konta, začneme i vyhrávat zápasy."

Zvláštní příchuť bude mít tento zápas pro útočníka Celty Joaquína Larriveye, jenž do Galicie zavítal právě ze čtvrti Vallecas. "Larrivey v klubu zanechal opravdu nesmazatelnou stopu, ať už na fanoušcích, či na hráčích, což je o to působivější, že u nás strávil pouze rok," vyzdvihoval Jémez argentinského útočníka, jenž loni ve čtyřiadvaceti zápasech skóroval v dresu Raya hned dvanáctkrát. I letos Larrivey pálí ostrými, má už na kontě hned sedm zásahů. Přidá další do sítě bývalého zaměstnavatele?
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Tito, Castro, Ba, Nacho - Baena, Trashorras - Licá, Bueno, Kakuta - Baptistao
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Gómez, Jonny - Krohn-Dehli, Radoja, Hernández - Orellana, Larrivey, Nolito
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Valencia CF  (neděle 17:00)
Asi nejzajímavější utkání Primera División bude v neděli odpolední městské derby mezi Levante a Valencií. Zatímco loni se oba kluby nacházely ve středu tabulky, letos je situace podstatně odlišná. Valencie statečně bojuje na čele tabulky s hlavními favority a Levante naopak zápolí s hrozbou sestupu.

Ani jeden z tria Real Madrid - Atlético Madrid - Barcelona nezaváhal, a tak se Valencie nachází na průběžném čtvrtém místě s vědomím, že případná ztráta by znovu navýšila náskok vedoucího Realu na čele tabulky. Zároveň by také tři body ze stadion Ciutat de Valencia znamenaly odskočení od páté Sevilly, která si v sobotu odvezla z Camp Nou vysokou porážku 1:5.

Městské derby má vždy o trochu lepší atmosféru i napětí, než obyčejný ligový zápas, a José Gayá by to měl pociťovat dvojnásob. Levý bek Valencie totiž v tomto městě vyrostl a odmalička Los Che i fandí. "Je to vždy něco speciálního, ale v konečném součtu jsou to tři body, jako každé jiné. Jsem si jist, že pokud nastoupíme do zápasu s patřičnou vervou, podaří se nám zvítězit. Ale lehké to nebude."

"Levante do derby vstupuje s třemi kvalitními zápasy v zádech," připomněl španělský mládežnický reprezentant zlepšující se formu soupeře, který po výhře nad Almérií uhrál také cennou remízu s favorizovanou Sevillou. "Rádi hrají zataženěji a na protiútoky, takže se musíme těmto možným herním situacím přizpůsobit. Pokud budeme mít míč, bude to pro ně těžší."

Dva dny před tímto zápasem podnikl kouč Valencie Nuno cestu na stadion Levante, kde se zúčastnil výměny dresů se svým trenérským protějškem Lucasem Álvarezem. "Děkujeme Nunovi, že naši pozvánku přijal," pochvaloval si Álvarez."Přáli bychom si skvělý zápas, v němž oba kluby předvedou to nejlepší. Jsem přesvědčený, že fanoušci nám přijdou pomoci, vytvoří srdečnou atmosféru a po zápase se bude psát jen a jen o tom, co se stane na hřišti."
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Mariňo - Vyntra, Navarro, Juanfran, Nikos - García, Diop, Sissoko, Ivanschitz - Casadesús, Barral
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá - Parejo, Fuego - Rodrigo, Gomes, Piatti - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Elche CF - Córdoba CF  (neděle 19:00)
Elche má před sebou další důležitý záchranářský souboj. Na stadion Manuela Mrtíneze Valera přijede Córdoba, která zoufale potřebuje vyhrát. Oba týmy se znají především z druhé ligy, na půdě Primera División půjde o jejich první souboj od konce šedesátých let minulého století.

Navzdory historickému rozměru utkání bude na hřišti rozhodovat především aktuální forma obou mužstev. Tu má lepší domácí Elche, které sice okupuje až osmnáctou pozici, ale pořadí ve spodní polovině tabulky je natolik našlapané, že jediná výhra může jakékoli mužstvo posunout klidně o pět příček vzhůru. Tým Frana Escribá prožívá vydařený listopad, jelikož v tomto měsíci ještě neprohrál. Naopak si připsal čtyři body za vítězství proti Espanyolu a remízu s Getafe a stále má šanci dostat se v dohledné době do středu tabulky.

Příběh Córdoby v této sezóně je o poznání smutnější. Nováček La Ligy, jenž do starobylého andaluského města vrátil nejvyšší španělskou soutěž po více než čtyřech dekádách, zatím jako poslední mužstvo tabulky čeká na premiérovou výhru v sezóně. Vedení již stihlo odvolat kouče Alberta Ferrera, na jehož místo nastoupil Srb Miroslav Djukič. Ani on si za měsíc ve funkci ale nepočínal zrovna úspěšně, když ze tří zápasů vytěžili jeho svěřenci pouhé dva body. Zápas s Elche tak znova napoví, jestli sehraje Córdoba v Primera División důstojnou roli, anebo bude pouze do počtu.

Domácí středopolař Patrick Ekeng nebude moci nastoupit kvůli svému zpožděnému návratu z Kamerunu, kde si plnil reprezentační povinnosti, na soupisce nebude ani obránce José Ángel Crespo, který je zraněný stejně jako gólman Manu Herrera. V brance Elche se tak znova objeví Polák Przemysław Tytoń.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Tytoň - Albácar, Lombán, Roco, Suárez - Rodríguez, Mosquera, Pasalič, Fajr - Herrera, Jonathas
Córdoba CF - pravděpodobná sestava:
Carlos - Gunino, Pantič, López, Bouzón - Luso, Deivid - Xisco, Abel, Fede - Ghilas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.20 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Getafe CF  (neděle 21:00)
Villarreal nutně potřebuje dohnat ztrátu na pohárové příčky a v neděli večer k tomu bude mít příležitost proti Getafe. Poslední výsledky Madridských však budí velký respekt a Žlutou ponorku tak nejspíš čeká velká dřina.

Villarreal letos trápí nevyrovnané výkony. Aktuálně se tým vedený koučem Marcelinem nachází ve spodní části pomyslné sinusoidy, když čeká na soutěžní vítězství už dlouhé čtyři zápasy. Žlutá ponorka postupně prohrála se Sevillou, Valencií a v Evropské lize s Curychem. Při posledním vystoupení navíc Villarreal příliš nenadchnul v Barceloně proti Espanyolu, když o hubenou výhru přišel v nastavení druhé půle.

Marcelinovi komplikuje práci především rozsáhlá marodka. Kapitán mužstva Bruno Soriano nemůže nastoupit kvůli svalovému zranění, které si odnesl z přátelského utkání španělské reprezentace s Německem. Mimo hru jsou rovněž dlouhodobě zranění Mateo Musacchio, Bojan Jokič a Hernán Pérez. Domácí kouč musí rovněž kalkulovat s těžkým čtvrtečním zápasem Evropské ligy proti Borussii Mönchengladbach, takže je možné, že bude potřeba šetřit některé opory.

"Pokud musíme hrát tři zápasy za týden a nemůžeme nasadit hned šestici hráčů, vše je o poznání složitější. Navíc ti chybějící hráči jsou pro naši hru velmi důležití. Proto se snažíme je dostat zpět do formy, jak nejrychleji umíme," posteskl si před zápasem Marcelino.

Getafe letos příjemně překvapuje. Čtrnáctý celek loňské sezóny se drží díky produktivní hře v horních patrech tabulky a třeba na favorizovaný Villarreal ztrácí jen jediný bod. Cosmin Contra prohrál na lavičce Madridských z posledních šesti utkání jediné. To bylo proti Aléticu Madrid, naopak důležité body si přivezlo Getafe ze San Sebastianu či La Coruňi. I proto není radno mužstvo rumunského kouče podceňovat.

Contra před zápasem oznámil, že nepočítá s nasazením Pedro Leóna, jenž tento týden uspěl s odvoláním proti verdiktu komise Primera División, která mu zakázala start v letošním ročníku kvůli překročení platového limitu. Kromě Leóna budou hostům chybět ještě zranění Valera a Vasquéz. Disciplinární trest si stále odpykává kapitán týmu Alexis Ruano.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Costa, Ruiz, Gabriel, Mario - Cheryshev, Pina, Dos Santos, Trigueros - Vietto, Uche
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Esqudero, Velázquez, Naldo, Arroyo - Lacen, Rodríguez - Hinestroza, Sarabia, Yoda - Lafita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Málaga CF  (sobota 16:00)
Více než tři a půl let čeká Málaga na své vítězství proti Atléticu Madrid. A soudě dle formy obou celků by se mohla dočkat nyní, protože rozdíl mezi oběma týmy je minimální a Málaga je v posledních pěti duelech suverénní. Atlético je stále favoritem, ale i madridský klub umí zaváhat.

Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí nahlédnout do posledního zápasu před kvalifikační přestávkou. Atlético se utkalo s Realem Sociedad, kterému se příliš nedaří a zápas měl být jasnou záležitostí. Jenže díky chybám v obraně a celkově neefektivnímu podání Atlético nakonec prohrálo! Výhru domácím zařídili Vela a Agirretxe, za Rojiblancos se trefil jen Mario Mandžukič. Provizorní kouč Basků Asier Santana tak zažil premiéru jako hrom a Real se rázem vyhoupl na patnácté místo. Atlético navíc dohrávalo v početní nevýhodě, protože se muselo celý druhý poločas obejít bez vyloučeného Siquiery.

Atlético má na svém kontě dvě remízy a dvě porážky, jinak se mu poměrně daří. A to jak v Lize mistrů, tak v Primera Division. Po odchodu tří klíčových hráčů už ale není tým trenéra Diega Simeoneho tak suverénní, jak se prezentoval v loňské sezoně. Například kanonýra Falcaa mělo nahradit duo hráčů. Zatímco zkušenému střelci Mariovi Mandžukićovi se poměrně daří plnit svoji úlohu, mladík Raul Jiménez se trápí. V současné době má mexický útočník na svém kontě jen jednu branku v osmi zápasech.

Mladík je ale rozhodnutý využít každou další šanci a trenér mexické reprezentace věří, že jeho svěřenec má na nejvyšší úroveň evropského velkoklubu. Miguel Herrera nasadil mladého hráče do přátelského utkání mexického výběru proti Bělorusku a ačkoli Mexiko prohrálo, obě branky vstřelil právě Jimenez. Na tiskové konferenci po utkání shrnul trenér Herrera počínání střelce obou branek takto: "Jimenez si zaslouží bojovat o své místo v klubu, protože je to výjimečný talent a skvělý kluk. Dnes vstřelil dva góly a ukázal, že umí být platným hráčem. Doufám, že se mu povede. Vsadil jsem na něj a on mě nezklamal. Ukázal cit pro zakončení, je na tom dobře i po fyzické stránce," hodnotil Herrera.

Poslední výhru nad soupeřem si Málaga připsala v květnu roku 2011, takže z hlediska historie rozhodně má co napravovat. A i když v to doufal málokdo, ambiciózní celek si vede velmi dobře a nyní jen a šestém místě, které by mu zajistilo evropské poháry. když se tyto dva celky utkaly naposledy, hrálo se o titul. Utkání ale skončilo remízou 1:1 po dramatickém závěru, kdy byl ještě vyloučen Marcos Angeleri. Atlético ale ani toto zaváhání mrzet nemuselo, protože v posledním kole si v ostře sledovaném zápase proti Barceloně zajistilo mistrovský titul.

V minulém utkání se Málaga opět radovala ze tří bodů, i když utkání s Eibarem rozhodně neměla pod kontrolou. Zejména první poločas jí vůbec nevyšel a do kabin odcházela Málaga za nepříjemného stavu ve prospěch Eibaru. Domácí Malaga ale nakonec překonala nepříznivý stav a zvítězila 2:1. Vítěznou branku vstřelil dramaticky v poslední devadesáté minutě Nordin Amrabat z pokutového kopu, ještě před ním se z branky radoval Juanmi.

Teď je Málaga rozhodnutá vyhrát. Obránce Vitorino Antunes před utkáním řekl: "Víme, že to bude extrémně náročné utkání. Ať je jejich situace jakákoli, stále to jsou ligoví šampioni, i když se ten kádr trochu změnil. Navíc hrají doma a já si pamatuji, že na stadionu Vicenteho Calderona se nehraje právě nejlíp. Ale bude tam skvělá atmosféra pro fotbal. Je to velmi dobrý tým po stránce fyzické i taktické, trenér Diego Simeone moc dobře ví, jak připravit své hráče. Utkání s nimi je hodně vyčerpávající a hodně bolí, ale jsem přesvědčen, že můžeme uhrát dobrý výsledek," doufá portugalský obránce Antunes.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Moyá - Juanfran, Giménez, Godín, Ansaldi - Gabi, Tiago - Turan, Griezmann, Koke - Mandžukić
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Torres, Sánchez, Weligton, Boka - Camacho, Darder - Samuel, Castillejo, Juanmi - Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Real Madrid  (sobota 18:00)
Nováček soutěže očekává duel sezony. Na Estadio Municipal de Ipurua do Eibaru zavítá slavný Real Madrid. Pro mnohé hráče to bude životní utkání, fanoušci navíc očekávají, že uvidí své miláčky při boji na sto procent. Real Madrid ale poslední dobou není k zastavení.

Souboj Davida s Goliášem - i takové srovnávání jsme mohli číst ve španělském tisku. Lídr tabulky La Ligy z Madridu drtí jednoho soupeře za druhým a Eibar je nováčkem soutěže. Učí se ale velmi rychle, o čemž svědčí nejen jeho postavení v tabulce, ale především herní projev, který je bezesporu sympatický. Eibar už dokázal překvapit Villarreal nebo Athletic. Poslední kolo mu ale příliš nevyšlo, protože padl v utkání s Málagou. Mikel Arruabarrena sice poslal Eibar do vedení, ale domácí Málaga po změně stran naplno zapnula. Vyrovnání přišlo z kopačky Juanmniho a rozhodující pokutový kop ze závěru utkání proměnil Nordin Amrabat. K tomu ještě Eibar přišel o vyloučeného Raúla Navase.

Pro Eibar je to velká premiéra, protože s Realem Madrid ještě nikdy nehrál. Mnoho hráčů je tedy nadšeno touto vyhlídkou a entuziazmus je cítit v prostředí celého klubu. Střelec jediného gólu v minulém utkání by chtěl, aby si celý klub především vychutnal atmosféru, nehledě na to, jaký bude výsledek. Na tiskové konferenci před utkáním s Bílým baletem mimo jiné řekl: "Uvítáme zde jeden z nejlepších týmů na světě, takže je jasné, že jsme hodě natěšení. Doufám, že si tento zápas užijí všichni hráči, fanoušci i lidé kolem klubu."

"Pro mě je to splněný sen. Nečekal jsem, že bych někdy nastupoval v první lize za Eibar. A už vůbec jsem nečekal, že bychom hráli s Realem Madrid, což je pro mě osobně ten nejlepší klub na světě. Nejsem z toho nadšený jen já, ale ze všech mých spoluhráčů je vidět, jak hrozně se těší a co to pro ně znamená," říká jednatřicetiletý hráč, který hrál za svou bohatou kariéru v "béčku" Osasuny, následně několik let strávil v Xerezu a Tenerife. Zkusil si i zahraniční angažmá, když nastupoval za polskou Legii.

Arruabarrena nemá odevzdaný postoj a nezastrašuje ho ani skvělá forma Realu Madrid. "Pokusíme se jim způsobit tolik potíží, kolik jen budeme moci. Víme, že nastupujeme do hrozně náročného utkání a mnoho lidí nám ani v nejmenším nevěří, ale ve fotbale se stávají i zázraky. Samozřejmě je kvalita jednoznačně na straně Realu Madrid, ale my nejsme tým, který by se kdykoli vzdával. Bojujeme se stejnou chutí a vůlí. Uvidíme, kam nás to dostane a jestli bychom nějaké body nemohli získat i proti tak skvělému soupeři," zakončuje bojovně zkušený hráč.

Podcenění. To je slovo, které se skloňuje téměř vždy, když se nějaký gigant utká s outsiderem. Real Madrid se ale bude muset obejít bez několika zraněných hráčů. Poslední a zřejmě největší absencí bude chorvatský záložník Luka Modrić. Ten v neděli večer nastoupil ke kvalifikačnímu utkání o postup na ME 2016 v Miláně, ale utkání pro něj nedopadlo dobře. Modrić se zranil a verdikt nezněl zrovna příjemně. Na oficiálních stránkách madridského klubu můžeme číst: "Při testech provedených ve zdravotním středisku Realu Madrid byla zjištěna trhlina ve stehenním svalu." Délka absence? Tři měsíce.

Kádr Realu Madrid samozřejmě čítá mnoho skvělých hráčů a střed pole není výjimkou. Trenér Carlo Ancelotti musel rychle zareagovat a hodlá se na změnu připravit. Při interview pro Radio Nacional de España italský stratég uvedl: "Máme ve středu pole více možností. Máme tam Isca, který je sice více ofenzivní, ale uvidíme, jak si tam povede. A pak tu je ještě Asier Illarramendi a Sami Khedira. Rád bych vedle Toniho Kroose vyzkoušel právě Isca, který se neustále zlepšuje a jeho herní projev nám dodává více kvality. Vedl si dobře v obranné činnosti, když jsem jej umístil na kraj, takže si myslím, že by to zvládl i vedle Toniho," nastiňuje své plány zkušený trenér.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irureta - Boveda, Albentosa, Ekiza, Abraham - Errasti, García - Capa, Arruabarrena, Saul - Del Moral
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Bale, Isco, Kroos, James - Ronaldo, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 6.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Sevilla FC  (sobota 20:00)
Reprezentační pauza je za námi a klubový fotbal ve Španělsku hned nabízí ostře sledovaný šlágr mezi Barcelonou a Sevillou, tedy aktuálně druhým a pátým klubem Primera División. Oba celky si přitom až donedávna vedly ještě o trochu lépe a srazily je až ztráty v posledních kolech.

Katalánci sice naposledy po dvou porážkách v řadě dokázali opět zvítězit v Almérii, ovšem žádné galapředstavení se nekonalo. Přesto se předzápasové otázky reportérů i fanoušků točily okolo zcela jiného tématu, a to výroku Lionela Messiho. Argentinská superstar totiž během pobytu s národním týmem nebyl v jednom z interview zcela jednoznačný v zodpovězení dotazu na téma setrvání v Barceloně, což vyvolalo ohromnou odezvu. Nic na tom nezměnilo ani prohlášení Messiho agenta a otce v jedné osobě Jorgeho, jenž celou situaci bagatelizoval.

Stejně tak se před zápasem se Sevillou vyjadřoval k celé kauze i Messiho spoluhráč a krajan Javier Mascherano. "Leo vždy říkal, že chce svou kariéru ukončit v Barceloně. Pravda je taková, že neřekl vůbec nic divného, jen to, co si jako hráči myslíme všichni. Nejde předvídat, jak na tom kdo bude ve fotbale za šest let."

Třicetiletý defenzivní záložník či podle potřeby stoper se dále vyjádřil i k aktuálnímu rozpoložení katalánského giganta. Trenér Luis Enrique podle zákulisních zpráv svolal týmovou poradu, na níž zdůraznil důležitost vítězství nad Sevillou, aby se na prohry s Realem Madrid a Celtou Vigo, doplněné o nevýrazné pokoření Almérie 2:1, co nejrychleji zapomenulo. "Procházíme si složitým obdobím. Výhra nad Almérií nám dodala trochu klidu, ale jsme si dobře vědomí, že se potřebujeme zlepšit, znovu své soupeře přehrávat."

Po trablech s lýtkem se vrací do hry Andrés Iniesta a v pořádku byl po podobných zdravotních potížích i obránce Jeremy Mathieu. Pomaloučku polehoučku se do plné zátěže vrací i další letní defenzivní posila Thomas Vermaelen, zato Martín Montoya v tomto týdnu prodělal chřipku a jeho zařazení do sestavy je přinejmenším nejisté. Na straně Sevilly o zápas kvůli poraněnému kolenu přijde Piotr Trochowski. Zvláštní příchuť bude mít utkání pro Gérarda Deulofeua, jenž v Seville působí na hostování právě z Barcelony.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alves, Mascherano, Bartra, Alba - Xavi, Busquets, Rakitić - Suárez, Messi, Neymar
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Coke, Pareja, Carriço, Figueiras - Krychowiak, Mbia - Deulofeu, Suárez, Vitolo - Bacca
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 7.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Real Sociedad  (sobota 22:00)
Nabuzený Real Sociedad v minulém kole porazil obhájce trofeje a své nově nabyté sebevědomí otestuje v sobotu večer na hřišti Deportiva La Coruňa. Domácí zatím nasbírali stejný počet bodů jako jejich soupeř a budou hrát především o to aby, setrvali mimo pásmo ohrožené sestupem. Zápas bude také velkým debutem Davida Moyese na lavičce baskického týmu.

Deportivo se v sezóně po návratu mezi španělskou elitu příliš neprosazuje. Z posledních deseti zápasů vyhráli svěřenci Victora Fernándeze jen dvě utkání a s devíti body jsou blíže sestupu než klidným vodám středu tabulky. Problémem jsou pro Galicijské právě domácí zápasy, jelikož z dvaceti možných bodů vybojovali na stadionu Riazor jen čtyři a navíc zde ani nepředvádějí příliš pohledný fotbal. Jejich poslední domácí prohra s Getafe moc nových fanoušků do poloprázdných ochozů nejspíš nepřinese.

Hosté ze San Sebastianu mají navzdory prakticky identickému postavení v tabulce daleko víc důvodů k radosti. Před reprezentační pauzou si Baskové pod vedením náhradního kouče Santany vyšlápli na Atlétlico Madrid a po výhře 2:1 opustili sestupové pásmo. Následně byl do čela týmu jmenován Skot David Moyes, jenž naposledy působil ve slavném Manchesteru United. Tam se mu sice příliš nevedlo a musel si balit kufry už po deseti měsících ve funkci, stále je však jednapadesátiletý rodák z městečka Bearsden, co se trenérské praxe, úplně jinou váhovou kategorií než jeho předchůdce Jagoba Arrasate.

"Pro můj osobní rozvoj bylo právě na čase, abych šel do zahraničí. Působit mimo Britské ostrovy bylo něco, co jsem si chtěl vždycky vyzkoušet. Poznat jinou kulturu, co hráči vyžadují a tak dále. Musím říct, že přijetí v mém novém působišti bylo báječné, všichni mi vycházejí vstříc. Dokonce si najali anglického učitele. Já sám jsem začal brát lekce španělštiny," komentoval svůj příchod k Realu Moyes, jenž plánuje příchod ještě několika nejbližších spolupracovníků.

Otázkou však bude, jak rychle dokáže nový kouč smazat svůj handicap ohledně neznalosti španělské ligy. Sám totiž přiznal, že o budoucím soupeři Realu mnoho neví. Naopak výhodou by mohl být fakt, že někteří hráči se před novým trenérem budou chtít ukázat v nejlepším světle. Zápas začíná ve 22:00, hlavním sudím bude Eduardo Prieto.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Insúa, Sidnei, Lopo, Laure - Medunjanin, Wilk - Luisinho, Cavaleiro, Juanfran - Postiga
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Zubikarai - Yuri, I. Martínez, Ansotegi, C. Martínez - Granero, Bergara - Castro, Vela, Prieto - Agirretxe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona  (pátek 20:45)
Stoupající tendenci mají výkony a výsledky Athleticu. Baskický klub začíná po špatném startu do sezony pravidelně sbírat body a další hodlá přidat v předehrávce tohoto kola, v níž hostí Espanyol...

Je tomu jenom několik týdnů, co se celek z Bilbaa pohyboval v dolních patrech tabulky, stačily ovšem jenom tři zápasy a vše je rázem jinak. Klíčovou roli při proměně sehrála defenzíva, která udržela čisté konto proti Almeríi, Seville a Valencii, v kombinaci se dvěma vstřelenými góly to Lvům stačilo na sedm bodů a posun na jedenácté místo.

Ke zlepšení naopak nedochází v Lize mistrů, stále platí, že Athletic uhrál jenom jeden bod a ve své tabulce je poslední. Navíc už po čtyřech duelech přišel o všechny možnosti na postup do osmifinále a v závěru bude hrát pouze o přestup do Evropské ligy s BATE Borisov.

"I přes zlepšené výsledky jsme jenom tři body od pásma sestupu, ale ta série nám dodala sílu. Pokud vyhrajeme ještě jednou, budeme se moci dívat na celky před námi místo toho, abychom se museli otáčet za sebe tak, jak jsme to dělali v uplynulých týdnech," říká kouč Ernesto Valverde.

Domácímu týmu nefunguje ofenzíva a se sedmi góly je po Granadě společně s Levante druhým nejhůře střílejícím týmem Primera División. V tuto chvíli by měl výraznou měrou pomoci uzdravený střelec Aritz Aduriz, chybět naopak bude Guillermo Fernández a se svalovým zraněním laboruje Andoni Iraola.

"Je nemožné, aby Guillermo hrál. Jsme optimisty v případě Adurize a znovu trénoval i Iraola, ale budeme muset počkat a uvidíme," upřesňuje Valverde.

"Máme dostatek hráčů, kteří se mohou znovu stát střelci. Loni se pokaždé, když se dostal na hrot, prosadil Mikel Rico. Pak jsou zde Ibai, Iker Muniain, Markel Susaeta, Beňat, Óscar de Marcos, Borja Viguera a Kike Sola a po standardních situacích umí dát gól i obránci. Potřebujeme více hráčů, kteří se dovedou dostat do nebezpečných prostorů a následně dobře zakončí," říká Valverde.

Páteční utkání bude soubojem dvou sousedů v tabulce, Espanyol je na tom o jeden bod a jednu pozici hůře než Athletic. Barcelonský klub čtyřikrát v řadě nevyhrál, z duelů s Atléticem, Deportivem, Elche a Villarrealem vytěžil jenom dva body.

Hosté se budou spoléhat na pozitivní bilanci s Basky z posledních let. Porazili je třikrát v řadě, v uplynulých dvou sezonách dokázali Bilbao vyloupit.

Nepříjemnost vedle aktuální formy představují zdravotní problémy záložníka Paca Montañése, jehož start je nejistý. Po zlomenině nohy ze světového šampionátu naopak znovu trénuje a vyhlíží návrat obránce Héctor Moreno.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Iturraspe, Rico, Beňat, Susaeta, Muniaín - Aduriz.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - J. López, Colotto, Bailly, Fuentes - V. Sánchez, Caňas, L. Vázquez, V. Álvarez - S. García, Caicedo.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid1190242:1127
2.FC Barcelona1181225:525
3.Valencia CF1173123:924
4.Atlético Madrid1172220:1123
5.Sevilla FC1172218:1123
6.Málaga CF1163214:921
7.Celta Vigo1155117:1120
8.Villarreal CF1143415:1315
9.Getafe CF114258:1414
10.SD Eibar1134413:1513
11.Athletic Bilbao113357:1212
12.Espanyol Barcelona1125411:1311
13.Rayo Vallecano1132614:2411
14.Granada CF112456:1710
15.Real Sociedad1123612:169
16.UD Almería112369:149
17.Deportivo La Coruña1123612:219
18.Elche CF1123610:229
19.Levante UD112367:259
20.Córdoba CF110658:186

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (206)

Přidat komentář
madridcan

Eibar posobi doma ako typicky Robin Hood a pre vsetkych v klube to bude velky sviatok ako vlastne aj pise Largo v preview. Pri sucasnej forme si vsak nesmieme dovolit zavahat. O to viac, ked uz nas skupinova faza Ligy Majstrov nemusi zaujimat a mozme sa az do tej predvianocnej zbytocnosti sustredit vyhradme na ligu.

Som celkom zvedavy aj na Barcu proti neprijemnej Seville. Ich zapasy po repre pauze su celkom zname, to bude tiez velmi zaujimavy zapas.

Reagovat
Kokesh

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/623755-federer-je-chamtivy-a-wawrinku-prehlizi-tvrdi-cesky-tenisovy-sudi-zijici-ve-svycarsku.html#hp-sez

Dost razantni pohled...jakozto velky Rogeruv fanda se mi to necte lehce, ale v necem ma asi pravdu. Njn kam cert nemuze, nastrci babu .]

Reagovat
smazaný uživatel

možná má v nečem pravdu, ale asi to bude taky pěkný defekt, ten štěrba

Reagovat
Kily

sakra, už to tam není, o co v tom šlo?

já měl Fedexe s chamtivostí zatím spojeného jenom díky tomu přerozdělování prizemoney, aby ti nejlepší dostávali za vyhrané turnaje o něco menší peníze a ušetřené prachy šly na odměny pro slabší hráče, co končí v kvalifikacích nebo prvních kolech a účasti na turnajích se jim tak vůbec nevyplácely

Reagovat
Kokesh

Je to nejaky byvaly cesky rozhodci, co zije momentalne ve Svycarsku a ma blizke vztahy s Rafou...psal, ze Roger je na kamery perfektni, jinak je ale docela neosobni. Je jeden z nejbohatsich Svycaru a porad chce vic a vic, jeho zena ho pry ovlada.

Pred iks lety pry udajne rekl, ze chce prekonat vsechny rekordy a trofeje, Davis Cup mu chybi. Stana pry prehlizi a nerespektuje, nepozval ho na svatbu a vztahy mezi nimi nejsou ok.

Reagovat
Kily

hmm, celkem zklamání, pokud by to tak opravdu mělo být. Ten cíl v podobě překonání rekordů a trofejí by mi ani nijak nevadil, každý potřebuje mít nějaký cíl a Fedex si díky výkonnosti jiné cíle moc dávat nemohl. Mirka na mě působila docela sympaticky vizuálně, když s ním turnaje začala oblétávat, těžko od klávesnice odhadovat, jak to funguje u nich doma, ale je pravda, že v té lóži nepřipomíná nějakou fajn holku, co se umí bavit a neodmyslitelně by k ní patřil úsměv

Reagovat
Kokesh

O ni rikal, ze kdyz hrala tenis tak na kurtech nebyla oblibena, spise naopak. Pasazi s ni, ze ho ovlada atp. bych i docela veril.

To jaky je v osobnim zivote nevim, na kamery opravdu pusobi strasne sympaticky a zrovna do nej bych nerekl, ze se pretvaruje. Urcite si uspechy vyzadaji spoustu nepratel, to je jasny.

Co me ale prekvapilo, pry Svycarum nepreje uspech kvuli Rogerovi / nazval to Federerova moc a radsi by se priklonil k vitezstvi Francie, spolecne s par Svycarama.

Reagovat
Kily

zajímavé věci, no, mám rozečtenou knížku o Rogerovi a tam se o Mirce vedle manažerky + přítelkyně/manželky píše jako o nadějné hráčce, jejíž kariéru rychle ukončily zdravotní problémy, ale tak ten novinář by si případnou kritikou nebo upozorněním na její působení na kurtu pod sebou asi trochu nařízl větev, necháme si tohle uložené v hlavě a spokojíme se v tuhle chvíli s tím, jak Stan zatím zvládá ten první zápas

Reagovat
Ángel di María 22

Je teda nemel Federera nikdy rad, mne byl odjakziva nesympatickej. Takovej zmrdecek za maskou "slusnyho elegana". Ale ten Davis Cup uz ted vyhraje, Francie na to nema.

Reagovat
Kily

Monfils za to ale vzal docela slušně, pokud by to dotáhl, tak francouzské šance poletí před čtyřhrou zase docela nahoru

Reagovat
Ángel di María 22

Monfilse mam asi nejradši ze všech tenistů, to je hroznej frajer Čumim, jak zatim hraje, je fantastickej, to jsem nečekal, že uhraje bod, pokud to teda dopadne dobře. Přeju to víc Francii, ale kdyby to i tak mělo znamenat výhru Švýcarska celkově, byl bych rozhodně radši, kdyby na tom měl hlavní zásluhu Wawrinka, ne Federer.

Reagovat
Ángel di María 22

Luxus, Gael

Reagovat
Kily

jak vypadal Federer? Nějaké problémy s těmi zády, nebo to bylo čistě o výkonu Monfilse?

Reagovat
Ángel di María 22

Viděl jsem až od půlky druhýho setu a působil na mě tak trochu jako duch na kurtu. Nevim, jestli to bylo daný tim zraněnim, jestli to ještě nějak cejtí, ale hrál špatně, mám pocit, že dneska by Gael vyhrál tak jako tak. Navíc měl snad jen jeden winner z backhandu tušim, což je na něj šíleně špatný.

Reagovat
Kily

jsem si vzpomněl na finále olympiády, společně s Davis Cupem dvě soutěže a v nich zápasy, na které Fedex není zvyklý (ono tedy kdo je zvyklý hrát finále OH, že jo) a už jenom při nástupu je pod tlakem vzhledem k tomu, že si moc dobře uvědomuje, že to asi je jeho poslední šance na kompletaci sbírky. Uvidíme, jak moc měl špatný den a jakou roli v tom sehrála ta záda, každopádně po tom prvním zápase se to teď celkem i přesypalo

Reagovat
Kily

na Monfilsův tenis se docela pěkně kouká, on je přesně ten typ tenisty, co dovede nechat na kurtu duši, k tomu neváhá bavit lidi a je absolutně top v gentlemanství ohledně toho, s jakým přehledem bere porážky

Reagovat
Ángel di María 22

Mně přijde, že si to hlavne hrozně užívá a je to strašnej pohodář. To je pak hned vše jednodušší, ale přitom to neni talentovanej pičus, co by to chtěl uhrát na vrozenej um a utopit se prachama, jak píšeš - dělá max pro to, aby byl na kurtu úspěšnej.

Reagovat
Kenneth

Je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

A jinak, konecne PD je zpet. Ve volnym case jsem si pustil zaznam z Clasica...no chvilema jsem byl prekvapeny, kdyz mezeru po vyletech Ramose a Pepeho zaplnoval na poslednim Isco. Strasne se mi libi to prolinani rad, kdy jeden zastupuje druheho, v tom se udelal fakt ohromny pokrok. A Marcelovi to prospelo nejvice...ani vlastn nevim, proc Mou od toho upustil...

Asi bych dal sanci Illarovi, Isca na Lukove pozici bych zkusil v jinych zapasech.

Reagovat
Kokesh

Myslel jsem do budoucna, ted stejne nebude hrat .]

Reagovat
Ángel di María 22

Carletto snad prodloužení smlouvy

Reagovat
smazaný uživatel

btw Zidane uspěl s odvoláním, ten nesmyslný trest mu zrušili a může dál v pohodě pokračovat v trénování Castilly

Reagovat
smazaný uživatel

Illarramendi: "I haven’t lost confidence with him. There’s room for him at the club. He had a tough time after Dortmund but will have time to rectify this".

Jedna chyba . James urobil presne taku istu ( aj ked nie v dolezitom zapase ) .

Reagovat
smazaný uživatel

to co udělal Illara proti Dortmundu nestihne James udělat ani za 5 sezón, jeden z nejhorších výkonů záložníka

Reagovat
smazaný uživatel

a kvôli jednému nevydarenému zápasu je odstavený na vedľajšiu koľaj?

Reagovat
Ángel di María 22

Delas si ze me prdel ze prej "kvuli jednomu nevydarenemu zapasu"?

Illarra mel jeden hororovej zápas a spoustu nevydařenejch. Asi tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo sám hovorí, že od toho zápasu v Dortmunde hráva menej, že mu toľko neverí, čomu nerozumiem

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle týpek má problém splnit svoje poslání na hřišti, i když nastoupí do zápasu v sedmdesátý za příznivého stavu 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

pretože nehráva, Isco hral tiež na hovno, kým nehrával pravidelne

Reagovat
Kokesh

Jenze Isco se dokazal adaptovat na nas styl, Illara to asi nedokaze. Zabili jsme si ho sami, Kroose nevytlaci ani kdyby se mu chtelo a v kazde dalsi pozici hori. Hodne drahy nahradnik, ale nezbavime se ho.

A to, ze nehrava nemuze byt vymluva. Mladi maji svou roli v muzstvu, musi pocitat s kazdou minutou kdy se mohou na hristi ukazat. Oddeli to zrno od plev. Jese, Morata, Isco/nikdo si nemohl vybirat kde hrat, jakou pozici. Nastoupis a ukaz co umis...a Illara si o zaklad nerekl ani zdaleka.

Reagovat
smazaný uživatel

tak práve teraz, keď sa zranil Luka, tak mohol dostať príležitosť, lenže nedostane, nechápem ale potom, prečo sa priviedol (navyše za takú sumu), ak mu nikto v klube neverí

Reagovat
Kokesh

Dostane, jenze se nedolecil. Ma na to tri mesice. I kdyz Isco zapracoval na hre dozadu, ve venkovnich zapasech co jsem letos videl si ho moc nedokazu predstavit misto Luky. Illara bude mit navrch oproti Samimu, coz bylo videt na stridanich.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zo začiatku sezóny, keď nefungovala naša záloha a prechádzalo sa na 4-4-2 (skúšalo sa to), tak Illarra pôsobil vedľa Toniho s prehľadom

Reagovat
Kenneth

Spíš na to prostě nemá. Těch 30 mio za něj by měl Zidane vrátit ze svýho.

Reagovat
Kokesh

Ja bych ho po tom ME 21 koupil taky, ale to meli Spanele fantasticky tym.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejne Borussiu klasicky nastartoval Pepe.

Reagovat
Kokesh

Klasicky Pepe, aha...

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky Pepe v nejdulezitejsich zapasech LM, aha...

Reagovat
Kokesh

Angela vynechne radsi, jeho nepromenena penalta jeste pred Pepeho chybou budiz zapomenuta... BVB by pak musela dat pet golu. .

Reagovat
madridcan

To bolo debilita toho, kto rozhodol, ze bude kopat on. Mal to kopat Ramos, Xabi alebo Benzema.

Reagovat
valloire

Na Pepeho se vyser. Ten je dlouhodobě výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerikam, ze neni, ale dulezity zapasy umi posrat jako malokdo. Jinak proti jeho vykonum nic nemam.

Reagovat
valloire

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Goalkeepers: Casillas, Keylor Navas and Pacheco.

Defenders: Varane, Pepe, Ramos, Coentrao, Marcelo, Carvajal, Arbeloa and Nacho.

Midfielders: Kroos, James, Bale, Khedira, Isco and Medrán.

Forwards: Cristiano Ronaldo, Benzema and Chicharito.

takže zajtra asi jediná otázka: Bale, Kroos, Khedira, James alebo Bale, Kroos, Isco, James?

Reagovat
SIRBRANIKE

Podle deníku Mundo Deportivo by prezident Realu Madrid, Florentino Perez, neváhal koupit Lionela Messiho za 250 miliónů eur a nabídnout mu plat 25 miliónů eur ročně. Zároveň deník uvedl, že samotná nabídka je podmíněna odchodem Cristiana Ronalda, jehož prodej by pomohl získat potřebné finanční prostředky.

Reagovat
Billy McClane

Podla deníku Marca by prezident Bartomeu bol ochotny predat Messiho a Neymara, aby mohol za utrzene peniaze a doplatok vykupit Cristiana Ronalda a postavit na nom novu ofenzivu Barcelony. Dovodom k takemuto kroku je, ze Barcelona chce mat vo svojom kadri najlepsieho hraca sveta, ktorym podla vedenia katalanskeho klubu Lionel Messi uz dlhsi cas nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, uz len dochodkara ronalda by barcelone trebalo

Reagovat
dextroza_m

Tak určitě... Prášky si kup

Reagovat
valloire

A zpráva nad tím je dle tebe ok?

Reagovat
smazaný uživatel

Že bychom vyměnili mozek naší hry a budoucnost světového fotbalu za jednoduchost?

Navíc by to byl, když už, Neymar za Ronalda bez nějakých doplatků.

Reagovat
dextroza_m

Jsi blázen měnit perspektivu za 3 sezony(max 4)? :) Neymar bude dávat goly 10 let a může to být on, kdo nakonec překoná rekordy Messiho a CRka.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho nevyměnil ani za pět Ronaldů. Jen podotýkám, že když už, Messi + Neymar + doplatek je blbost. Že kdyby k tomu někdy došlo, byl by to Ronaldo za Neymara a čistě pro jeho klid jsem nenapsal Ronaldo + doplatek za Neymara.

Reagovat
Billy McClane

Tu staci naozaj napisat hociaku kktinu, aby ste sa toho chytili a zacali to rozoberat Nie je to o nic väcsia blbost ako to co napisal SIRBRANIKE.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to větší blbost, než to co píšou v Mundo Deportivo.

Reagovat
SIRBRANIKE

Až na to, že ja som si to na rozdiel od teba nevymyslel.

Reagovat
SIRBRANIKE

Jo a pozri sa na Ronaldovu výkupku...

Reagovat
Ed_Hazard

použiť pri Ronaldovi slovo jednoduchosť, kokotizmus

Reagovat
smazaný uživatel

Popřemýšlej nad tím a ono ti do dojde... možná... spíše ne.

Reagovat
Ed_Hazard

ak nás tu plánuješ zase poctiť svojimi "chytrými" myšlienkami, nadobudnutými z tých 3 vysokých škôl ktoré si vychodil, hokejovej brandže alebo sveta stávkových mágov, tak to radšej nereaguj

Reagovat
smazaný uživatel

Argument hoden vola, který se snažil nad tím popřemýšlet, ale na nic ve své jednoduchosti nepřišel, takže přešel do útoku s klacíkem doufajíc, že se z toho poseru.

Reagovat
Ed_Hazard

tu nie je o čom premýšľať, označiť Ronalda za jednoduchosť môže len zakomplexovaný Culé......ktorých je chvalabohu menej ako tých normálnych.....ty si vlastne výnimočný, takže palček

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nad tím popřemýšlíme ještě jednou a spolu.

Barcelona má nějaký styl, který se jen tak nezmění. Nezmění se až odejde Messi, nezměnil by se ani s příchodem Ronalda. Opravdu si myslíš, že by do toho systému zapadal Ronaldo lépe než Messi? Nezapadal a nezapadal by do něj ani lépe než Neymar. Vzhledem k našemu systému je Ronaldo jednoduchost, která by nutně potřebovala mozek, tedy Messiho.

Najdi mi diskuzi, kde jsem kdy napsal o Ronaldovi že není dobrý, že si nezaslouží to nebo tohle a pak se můžeme spolu bavit. Ale nenajdeš, takže budu naštěstí ušetřen tvé hlouposti. Přeji hezký zbytek víkendu.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by založit nový klub, postavit stadion pro 200 000 lidí na hranicích Španělska a Katalánska a koupit nejlepší hráče z obou klubů.

Reagovat
dextroza_m

Já už nám vůbec nevěřím. Leo bez zájmu hrát, záloha, která může hrát i v domově důchodců, jelikož naběhají stejně... Navíc krom Suaréze jsme doplnili kádr o invalidu a pár průměrňáků... Bohužel, tyto dvě sezony budou jedno velké trápení, které vyvrcholí odchodem Messiho a startem nové éry. Ale fandit budu samozřejmě pořád! FCB <3

Reagovat
MadMrJacky

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravdou, že se na tento rekord hodně nadřel, takže

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
madridcan

Vdaka stylu, ktorym hra Real to nie je nic prekvapive. Ako som uz pisal minule, este mi to pride malo. Ale tak nie vzdy zahraval penalty on. Nieco zahral aj Kaka, Ramos, Xabi, Benzema, Angel.

Reagovat
smazaný uživatel

Fun fact: Messi jich má za stejný období jen o jednu míň. Budeš se smát i jemu?

Reagovat
Ángel di María 22

Vždyť oni akorát vidí něco, aniž by se koukli na nějaký porovnání a pak tu vytváří nějaký srandy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj a to nehledě na to, že all-time jich má v Barceloně už přes 50 (přesně 53) a ten samý rekord na barcelonský straně už pravděpodobně překonal.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Messiho přece všechny byly

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň tady názorně ukazují, jak jsou fanoušci Barcelony blbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý opravdový fanoušek ze sebe ač třeba nechce někdy udělá blbce...horší je, když tým, kterýmu fandí, ho z něj dělá taky

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico: Moyá; Juanfran, Godín, Giménez, Ansaldi; Gabi, Tiago; Arda, Koke; Griezmann, Mandžukić

XI Málaga: Kameni, M.Torres,S. Sánchez, Weligton, Antunes, Samuel, Camacho,S. Darder, S.Castillejo, Juanmi y Santa Cruz

Reagovat
madridcan

Atletico a ich rohy Kazdopadne komentator hovoril, ze by to bola jedna z najprisnejsich penalt. Podla mna bola uplne jednoznacna. Ruka vysoko a urcite nie pri tele..

Reagovat
Kokesh

Real Madrid will wear "Animo Luka" shirts before the start of the match in honor of their teammate.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Mandžu-Arda-Grizi

Reagovat
smazaný uživatel

Madrid XI at Eibar: Casillas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Kroos, Isco, James; Bale, Benzema, Cristiano

Reagovat
Ángel di María 22

Očekávaná. Snad nebude dělat Iscovi větší problém ta zataženější pozice víc ze středu hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Fabiom ? Zije vobec ?

Reagovat
Kokesh

Je na lavicce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Ooooh. Nejlepsi na drzeni mice.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to som zvedavý

Reagovat
Ed_Hazard

Illara by sa mal pobrať, na jeho mieste by som si hladal klub už v zime.....musí si v týme pripadať ako odpadlík po tom čo pvoedal Carlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď po tom zranění ještě není 100% fit. Carlo říkal, že šanci dostane.

Reagovat
Ed_Hazard

počkaj, on bol zranený?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nebyl nominovaný už proti Rayu před repre pauzou.

Reagovat
Ed_Hazard

aha to som nevedel...v tomto prípade to je opodstatnené....ale aj keby bol zdravý tak by pravdepodobne nehral.....a to som mu po letnej príprave mega veril

Reagovat
smazaný uživatel

nebol ani nominovaný, je po zranení

Reagovat
Kokesh

Dali vubec Atleti letos gol po sve leve strane? .]

Reagovat
Kokesh

On to kope fakt lip jak Cris, jen v malo pripadech netrefi branu...

Reagovat
smazaný uživatel

golaso

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodcovia

Reagovat
smazaný uživatel

Iker vyběhnul mimo vápno a dokázal nahrát svýmu hráči. Dal bych mu GB.

Reagovat
smazaný uživatel

iker

Reagovat
smazaný uživatel

Iker

Reagovat
smazaný uživatel

ale Dani dnes mimo

Reagovat
Kokesh

Neprijemny publikum, hroznej vykon, Eibar lepsi.

Reagovat
Kokesh

Daniiiii podruhe

Reagovat
smazaný uživatel

CR Dani konečne niečo pozitívne

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo

Reagovat
One-Real

Carlo

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo za moc jak napodoboval Crise

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo je borec

Reagovat
F.Torres

mazec

Reagovat
smazaný uživatel

UZ by mohol vytiahnut aj par zltych nas strasne beru

Reagovat
Kokesh

Cris i Karim toho maji dost, jeden za Chica....

Reagovat
One-Real

U Crise konci posledni dobou pulka brejku.

Reagovat
smazaný uživatel

Karim

Reagovat
valloire
Reagovat
One-Real

Legendicka

Reagovat
smazaný uživatel

Fábio snáď sa nezraní

Reagovat
Phillipinho

Rozhodci

Reagovat
smazaný uživatel

Proč v Realu nemůže na penalty chodit i někdo jinej?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by měl? :D Když je ronaldo kope jak kope??

Reagovat
smazaný uživatel

A proč v Barceloně je nemůže kopat někdo jiný než Messi?

Reagovat
smazaný uživatel

protože je na to určený

Reagovat
Al Capone

Protože u Ronalda je 99% šance, že bude gol

Reagovat
F.Torres

protože to je možná nelepší exekutor na světě? To jsou tady dotazy někdy

Reagovat
F.Torres

a hlavně, kdo by tam měl chodit jinačí, naž sám velký Penaldo osobně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Real je v suchu a ted ještě ta Sevilla dneska snad zbytečně neztratí body!

Reagovat
Al Capone

Ale to Ronaldova klička při prvním golu to je prostě lahoda

Reagovat
hntlyl

Škoda, že tam pak byl dvakrát offside.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl. Benzema sice byl za obráncem, ale Ronaldo nenahrával dopředu. Pak někdy okolo 60. minuty ukazovali opakovačku, kde to bylo dobře vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri Ronaldovej nahravke Karim nebol mimo hry ale potom pri spatnej nahravke bol Ronaldo v offside .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hntlyl

Ok. Opakovačku jsem viděl, ale asi teda špatně. Jestli na ni máte odkaz, tak sem s tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hntlyl

Isco

Reagovat
Ángel di María 22

Dneska to byl dost průměrnej výkon po tý repre pauze, i tak to stačilo na pohodové vítězství.

iHala Madrid!

Reagovat
Ángel di María 22

btw penalta na Benzemu v závěru uplně jasná, ale rozhodčí už asi nechtěl zbytečně dráždit domácí fandy nebo nevim, protože tam nebylo o čem.

Reagovat
Switchback

Bůh a nepotřebuje na to penaltu

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
F.Torres

jak to je tedka? počítají se goly ze hry, penalty a nebo asistence

Reagovat
Switchback

počítej si co chceš, ty bezmozku

Reagovat
F.Torres

pro bezmozka každej bezmozek

Reagovat
smazaný uživatel

Alba

Reagovat
smazaný uživatel

A Piquého bránění Vitola nebo kdo to byl tak chuťovka..

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávat od Piqueho dobré bránění?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle se mu vysmát?

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo bravo

Reagovat
technecium

Neymar hlavička z volnýho kopu

Reagovat
technecium

Messi má rekord a Luis zas hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Nebojím se o něj, ono mu to tam jednou spadne a pak už to půjde.

No a jestli bude mít každý zápas jednu dvě asistence jako doteď, tak ty branky nemusí dávat vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Je to tam

Reagovat
roman1978

Messi the King

gratulace nejlepšímu z nejlepších

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
2miguel1

Najvačší

Génius

ďakujem Leo

Reagovat
vrabejka

Kolik golu dal v La Lize CR7 nevite?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle wiki 197.

Reagovat
vrabejka

dobry,Lea nedožene :)

Reagovat
technecium

To je démon

Reagovat
Switchback

RONALDO WHO ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Switchback

Reagovat
roman1978

Reagovat
vrabejka

Cristiano nejlepší hráč RM jestli ho neznáš

Reagovat
valloire

No jo kluci, chápu, že si chcete zvednout sebevědomí, ale pořád je to letos Cristiano Ronaldo 20, Leo Messi 10. Asistence vem čert, ale tam to bude vyrovnaný ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě ti dva spolu baví

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
X-bano-X

pan

Reagovat
roman1978

meeeeeeeeeeeeesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

meeeeeeeeeeeeeeesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Je škoda, že si Leo nechodí více pro penalty. S jeho myšlením, pohybem a kontrolou míče by mohl mít penaltu kdy by chtěl.

Reagovat
Woods

nema to za potrebu .... tuto specialitu nechava uplakanej kristinke

Reagovat
smazaný uživatel

Přece jen jsou ale situace, kdy to chce ten gol, nejde a on se snaží přesto ustát i nemožné. To se mi vždy kudla v kapse otevírá

Reagovat
smazaný uživatel

to sem na něm vždy obdivoval.. proč by to měl měnit?

Reagovat
X-bano-X

Nemyslim ze sa to zmeni, on to proste chce ustat, chce ist dalej. Mozno ked raz prestane stihat.....

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky a pořád to obdivuji, ale přece jen je to někdy šíleně vyrovnané a kolikrát stačilo jen trhnout balon do protivky, udělat krok vlevo, vpravo a obránce by jej smetl, podkopl a po jasném faulu by byla penalta. On se ale raději vyhne a někdy je to prostě ááááááááááááá

Reagovat
smazaný uživatel

Vis ty mozkovno kolik penalt bylo na sametneho ronalda? Zjevne nemas paru a meles bullshity

Reagovat
smazaný uživatel

To vis ze jo

Reagovat
technecium

Nejlepší výkon pod Enriquem. Suverénně. Věřím, že se blýská na lepší časy

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
madridcan

Verit mozes, to je tak vsetko co ti ostava. Trpke sklamanie pride uz o tyzden

Reagovat
-Kopy-

Alves, Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayà, J.Fuego, A.Gomes, Piatti, C.Gil, Rodrigo, Negredo

Negredo debut v základu, tak uvidíme co předvede a zvědavej jsem i na Gila, nic jinýho než tři body neberu, AMUNT

Reagovat
Phillipinho

Konecne v zakladu Gil . Zaslouzi si to jako nikdo jinej...A Rodrigo ma zaklad asi predplacenej

Reagovat
-Kopy-

Tak byla repre pauza, snad dobře potrénoval a půjde nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Gilovi by mali uz zakazat strielat . Andre tie straty

Reagovat
Phillipinho

Netopyri lepsi. Tipuju, ze po pauze jim tam urcite neco spadne. Rodrigo se oproti minulym zapasum zlepsil. Negredo hraje zatim slusne.

Reagovat
-Kopy-

Jo jo zatím slušnej výkon, myslím, že ten gól přijde, Negredo se mi líbí, oproti Pacovi udrží a rozdá o hodně víc míčů.

Reagovat
-Kopy-

goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

daniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Phillipinho

Neskutecny

Reagovat
-Kopy-

životní akci, zrovna proti nám...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebrec!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si to zapnul...Negredo solidne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Skoda Vale proste venku ztrácet bude. Snad ale příští kolo oberou doma katalánce, tam jsou daleko silnější.

Reagovat
valloire

Asistence i gól Ronalda - čistá genialita.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele