Primera División - preview 10. kola

25.10.2013, 08:41, aktualizováno 28.10.2013, 08:49
Previews
V pondělní dohrávce španělské ligy se už popáté představí Athletic, tentokrát na půdě Getafe. Oba týmy jsou na tom v tabulce velmi podobně, domácí mají o gól lepší skóre. Pokud dnes jeden z týmů zvítězí, přiblíží se na pouhý bod čtvrtému Villarrealu.
Getafe CF - Athletic Bilbao  (pondělí 22:00)
Na půdu Getafe zavítá Athletic Bilbao, které se bude prát o cenné tři body. Ty by jej totiž mohly posunout právě před pondělního rivala. O motivaci je tedy postaráno, favoritem je ve skvělé formě hrající Getafe.

Z posledních šesti zápasů poznalo Getafe hořkost porážky jen jedinkrát - ostatních pět utkání dokonce slavilo tři body! Série úspěšných výsledků jej vynesla až na páté místo, což je vstupenka do evropských pohárů. I když je brzy na jakékoli závěry či spekulace, Getafe je velmi ambiciozním týmem, který se proti Lvům bude snažit využít domácí výhody.

Baskický celek přesto nezoufá a rád by si výhru připsal na své konto. Poslední vzájemné zápasy sice lehce favorizují madridské Getafe, nicméně hráči hostí věří v kolektivní sílu. Alespoň to tak uvádí ofenzivní záložník Óscar De Marcos, který v rozhovoru pro oficiální klubové stránky nastínil situaci v kabině.

"V utkání proti Getafe bychom rádi převedli solidní výkon a získali nějaké body. Getafe odehrálo několik výborných zápasů a teď je na nás, abychom jejich sérii uťali. To ale vůbec nebude snadné, což si tady všichni dobře uvědomují. Čtyři zápasy v řadě, které Getafe vyhrálo, to už je velmi dobrý počin, takže svého soupeře naprosto respektujeme. Pro nás je nadcházející zápas velmi důležitý, takže tomu podřídíme vše. Pokud chceme patřit mezi nejlepší týmy ligy, musíme vyhrávat všechny zápasy. Nejen ty snadné, kdy se nám daří, ale především ty těžké," dodává španělský záložník. Ten by mohl zaujmout místo zraněného beka Iraoly. Univerzální talent baskických Lvů by ale ani s touto alternací neměl mít vetší problémy.

Getafe sice na konci září podlehlo slavnějšímu městskému rivalovi, ale od té doby se mu velmi daří, což svěřenci Ernesta Valverdeho dokumentovali výhrami nad Celtou Vigo, Espanyolem, Realem Betis a v posledním kole také Granadou. První poločas sice skončil bez branek, ale ve druhém dějství pomohl Getafe vlastním gólem obránce Jeison Murillo. V krátkém intervalu poté využil nabídnuté šance Pedro Leon a Getafe si z Granady odvezlo tři body.

Další by rádo získalo v utkání se zkušeným Athleticem Bilbao. Getafe sice nezažilo úplně příjemný start do nového ligového ročníku, ale nyní by rádo pokračovalo v nastoleném trendu. Alespoň v to doufá trenér Luis Garcia. Na tiskové konferenci před utkáním Garcia přiznal: "Měli jsme velmi špatný start, mnoho věcí se nám nedařilo. Teď je to ale úplně jiný tým, štěstí stojí při nás. Naší jedinou možností je pokračovat v dobrých výsledcích. I kdybychom ale vyhráli třeba dalších pět zápasů, stále nebudu myslet na evropské poháry. Bilbao nyní hraje trochu více defenzivním stylem, než jak jsme možná byli zvyklí z předchozích let, ale to v žádném případě neznamená, že bychom jej měli podceňovat. Stále je to velmi dobře poskládaný tým, který má mnoho zkušeností a může být velmi nebezpečným soupeřem," uvědomuje si Garcia. Naordinuje svým hráčům úspěšnou taktiku?
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Valera, López, Rafa, Lago - Borja, Mosquera - Leon, Sarabia, Castro - Colunga
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga - Rico, Iturraspe - Susaeta, Ander, Muniain - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - CA Osasuna  (neděle 12:00)
Sevilla se po evropské pohárové vložce v Liberci znovu vrací na ligová kolbiště, doma přivítá tápající Osasunu. Ta za svých posledních sedm návštěv andaluské metropole získala pouhý jeden bod a vstřelila všeho všudy jen dvě branky, bude tak mít co napravovat.

Poslední venkovní výhra celku z Pamplony se datuje až k sezoně 2005/06 a když navíc přihlédneme k faktu, že Sevilla letos již pětkrát za sebou doma neprohrála, čeká kapitána Patxiho Puňala a jeho kumpány řádně vysoká laťka. "Nebude to lehké, koneckonců žádný zápas není a o tomto to platí dvojnásob. Je to jeden z těch stadionů, kde bez kvalitního výkonu téměř nemáte šanci z utkání cokoli získat."

Osasuna navíc do desátého kola vstupuje z předposlední devatenácté příčky, byť poslední dva zápasy naznačily, že se může blýskat na lepší časy. Výhra v Malaze a následná ještě více překvapivá bezbranková remíza s Barcelonou jsou výsledky, na kterých se dá stavět. "Jsme však stále na sestupových pozicích a nyní nás čekají čtyři důležitá kola," pokračoval Puňal. "Dvě doma s přímými rivaly (Rayo Vallecano a Almería) a dvě venku proti obtížným soupeřům (Sevilla a Real Sociedad)."

Jestli si vzhledem k minulým střetnutím Andalusanů může Osasuna pohlídat zvláště jednu věc, budou to závěry zápasů. Ve všech posledních třech utkáních totiž Sevilla ztropila pořádný rozruch - nejprve zvítězila v Almeríi gólem v nastavení, pak promrhala vedení 2:0 ve Valladolidu a naposledy v 88. minutě vyrovnala na konečných 1:1 v Evropské lize proti Liberci. Šlo již o šestý zápas v řadě, kdy Sevilla nepoznala porážku a její záložník Sebastian Cristóforo v tomto trendu hodlá pokračovat i nadále: "Je to důležité střetnutí, na které se doopravdy těšíme. Pokusíme se jej vyhrát, jakkoli náročné to může být."
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Figueiras, Carriço, Pareja, Moreno - Iborra, Cristóforo - Jairo, Vitolo, Perotti - Gameiro
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Loties, Arribas, Damiá - Lolo, Silva - Omwu, Torres, de las Cuevas - Riera
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Valencia CF  (neděle 17:00)
Zajímavé střetnutí nabídne nedělní odpoledne ve Villarrealu, kam zavítá Valencia. Zatímco hosté se od počátku nijak netajili vysokými ambicemi, ligový nováček navzdory skvělé formě hned v úvodu sezony opakoval mantru "hlavně se zachránit". Nyní se však situace začíná pozvolně měnit i u žlutých ponorek.

Villarreal momentálně drží magické čtvrté místo, které zaručuje možnou kvalifikaci do Ligy mistrů a vzhledem k tomu, že o složení první trojky jen málokdo pochybuje, je také největším lákadlem pro celý zbytek ligy mimo Barcelonu, Real a Atlético Madrid. Valencia v tuto chvíli ztrácí na svého soka čtyři body a domácí křídelník Javier Aquino si je vědom, že tento náskok je třeba udržet, ne-li vylepšit. "Tohle je velký zápas, mí spoluhráči mi o něm již všechno řekli a i to je důvod, proč chceme zvítězit. Učiníme tím naše fanoušky šťastnými a všichni spojení s klubem budou moci mít radost," poznamenal Aquino v souvislosti s faktem, že oba kluby od sebe dělí pouze šedesát kilometrů, a tak má i lokální význam navíc.

"Líbí se nám naše současné postavení a chceme se na něm udržet, jak to jen bude možné," pokračoval jeden z ofenzivních hráčů žlutých ponorek, jehož nerozhodil ani debakl, který Valencia uštědřila švýcarskému St. Gallenu ve čtvrtečním kole Evropské ligy. "Budou sice díky tomu klidnější, ale i my máme motivaci a kvalitu na to, abychom se jim vyrovnali. Čtvrté místo je něco, o co můžeme usilovat, pokud si udržíme náš standard z úvodu sezony. Věřím, že toho můžeme docílit, koneckonců bojovat na špici tabulky je mnohem zábavnější než o sestup."

Oba kluby navíc mají co napravovat, neboť v minulém týdnu podlehly Athleticu, resp. Sociedadu. Aquino tak zdůraznil, jak je důležité co nejrychleji se znova dostat na vítěznou vlnu. "Minulý zápas jsme prohráli, a protože nás nyní čeká Valencia, víme, jak důležité to je. Musíme hrát stejně jako předtím, jestliže chceme zase vyhrát."
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musachcio, Dorado, Costa - Aquino, Pina, Bruno, Cani - Giovani, Pereira
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Pereira, Ruiz, Mathieu, Guardado - Fuego, Banega - Feghouli, Jonas, Pabón - Postiga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - UD Almería  (neděle 19:00)
Real Sociedad má další možnost spravit si chuť po nevyvedeném úvodu sezony v domácím zápase proti Almeríi. Výsledková houpačka baskického celku je momentálně po prohře 1:0 na Old Trafford dole, ovšem vedle Almeríe jde ještě pořád o nadmíru příjemné starosti.

Po nadmíru cenné výhře ve Valencii 2:1, která ukončila sérii neporazitelnosti svěřenců Miroslava Djukiće na pěti zápasech, přišel matný výkon v Lize mistrů na půdě věhlasného Manchesteru United a nebýt skvělého výkonu brankáře Brava i špatné koncovky hráčů anglického klubu, mohl být rozdíl ve skóre podstatně vyšší. To už je však minulost a nyní podle slov záložníka Markela Bergary čeká Sociedad klíčový týden. "V příštích třech zápasech je naším cílem pokaždé zvítězit, opravdu po tom půjdeme po hlavě," zdůraznil Bergara důležitost blížících se střetnutí s Valladolidem v rámci vloženého kola a poté o víkendu s Osasunou.

"S ohledem na tento týden se buď budeme moci dívat se vztyčenou hlavou, anebo šlapat vodu. Teď musíme zapomenout na Manchester, zvítězit s Almeríí a rázem bude panovat větší optimismus. Pro média sice nepůjde o šlágr kola, ale čistě pro nás to může představovat nejdůležitější moment, neboť dvě ligové výhry v řadě, posun na zisk třinácti bodů... Bylo by hned veseleji," burcuje Bergara a má dobrý důvod ve výhru proti nováčkovi plně věřit. Almería totiž doposud jako jediný klub v celé lize nedokázala vyhrát a s třemi body se nachází na samém dně tabulky.

Před desátým kolem klubový prezident hostů Alfonso García Gabarrón vyjádřil podporu kouči Franciscu Javieru Rodríguezovi, jenž se nyní nachází pod velkým tlakem. Zvláště poté, co si odvezlo výhru 1:0 i Rayo Vallecano, které přitom dohrávalo zápas v deseti lidech, měli oba zmiňovaní důležitý rozhovor. "Zeptal jsem se ho, zda se cítí být dostatečně silný na to, aby pokračoval," začal Gabarrón. "Odvětil, že ano, a tím jsem měl jasno - měl by rozhodně pokračovat, neboť náš tým zatím předvedl více dobrého než zlého."

"Bylo by nespravedlivé jej nyní vyhodit, už jen proto, že si tým zasloužil rozhodně posbírat více bodů, než kolik momentálně má," pokračoval klubový prezident. "Kdybychom po devíti kolech za sebou měli akorát devět otřesných výkonů, pak by samozřejmě nějaká změna byla nutná. Ale to není náš případ, měli jsme i dobré zápasy a minimálně v pěti nebo šesti případech i blízko k výhře," nevzdává Gabarrón víru ve svého kouče.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C. Martínez, González, I. Martínez, Ángel - Bergara, Pardo - Vela, Prieto, Griezmann - Agirretxe
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Nelson, Silva, Trujillo, Raúl - Verza, Corona - Vidal, Soriano, Suso - Rodri
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Real Betis  (neděle 21:00)
Velmi zajímavý náboj bude mít nedělní duel mezi Atléticem Madrid a Realem Betis. Domácí mohou díky prohře Realu Madrid v el clásicu navýšit svůj náskok na Ancelottiho tým na pět bodů, naproti tomu hosté ze Sevilly musí na stadionu Vicente Calderóna uspět, pokud chtějí opustit sestupové příčky.

Gólostroj Madridských se v minulém kole po osmi zápasech bez porážky nečekaně zasekl na půdě Espanyolu Barcelona, kde rojiblancos prohráli 1:0. Svěřenci Diega Simeoneho si sice částečně spravili chuť v Lize mistrů, když si lehce poradili s rakouským mistrem Austrií Vídeň na jeho hřišti v poměru 0:3, v domácí lize by však svým fanouškům mělo Atlético znova předvést, že patří právem do boje o ligový primát. "Musíme hrát chytře, dát do zápasu opět více energie, soutěživosti a pokory. V utkání, jako nás teď čeká, musí naše mužstvo potvrdit svůj potenciál," uvedl před utkáním bojovně naladěný kouč domácích Simeone.

Betis Sevilla má nejvyšší čas začít hrát fotbal, který jej zdobil minulou sezónu. Letošní účastník skupinové fáze Evropské ligy má v La Lize na kontě už pět porážek a pouhá dvě vítězství. Navíc se týmu Pepe Mela nepodařilo bodovat již ve dvou utkáních za sebou. Jediným světlým okamžikem tak zůstává ubojované čtvrteční vítězství 1:0 nad portugalskou Vitórií v Evropské lize.

Přesto čeká borce za Andalusie proti Atléticu opět velmi těžký mač. "Atlético je jediný tým, který dokáže konkurovat velké dvojce. Pokud se podíváte na hráče, jako je Diego Costa, který je na listině nejlepších střelců mezi Messim a Ronaldem, dokážete si asi představit, jak náročné utkání nás čeká," uvedl na adresu svého nadcházejícího soupeře Pepe Mel.

Hostující kouč do utkání s druhým týmem tabulky nebude moci nasadit Rubéna Castra, jenž se ve dvou utkáních dokázal již dvakrát brankově prosadit. Na straně Atlética bude chybět opora zálohy Arda Turan, naopak připraveni naskočit do zápasu by už měli být Baptistão i Miranda.

Utkání začíná ve 21:00 a hlavním rozhodčím byl určen Juan Martínez.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Insúa, Godín, Miranda, Juanfran - Ó. Torres, M. Suárez, Gabi, Koke - Costa, Villa
Real Betis - pravděpodobná sestava:
G. Sara - Nacho, Perquis, Paulao, Juanfran - L. Reyes, Matilla - J. Carlos, S. Sevilla, Cedric - J. Molina
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Celta Vigo  (sobota 16:00)
Sobotní porci zápasů desátého kola Primera División začne duel ze spodních pater tabulky. Málaga na svém stadionu přivítá Celtu Vigo. Ani jeden z týmů neprožívá zrovna ideální období. Domácí prohráli už dvě kola za sebou, Málaga dokonce naplno nebodovala už v sedmi po sobě jdoucích utkáních.

Domácí celek skutečně příliš nepřipomíná mužstvo, které se v loňské sezóně umístilo na šestém místě tabulky. V dosavadním průběhu ročníku nasbírali svěřenci Bernda Schustera z devíti zápasů jen dvě vítězství a tři remízy, což stačí pouze na třináctou pozici. I proto je pro modrobílé úspěch v nadcházejícím utkání na domácím hřišti velmi žádaný. "Bude to hodně důležité utkání. Myslíme jen na to, jak zúročit naši dosavadní práci a jak opět získat tři body," uvedl na tiskové konferenci mladý obránce Málagy Roberto Chen, jenž bude mít v nadcházejícím zápase opět možnost zahrát si za A tým.

Hosté přijíždějí na stadión La Rosaleda v ještě svízelnější situaci než domácí. Celta okupuje s pouhými šesti body sestupovou devatenáctou příčku, navíc se týmu Luise Enriqueho nepodařilo v posledních utkáních zvítězit ani nad tabulkovými sousedy. Není proto divu, že španělská média spekulují o odchodu kouče Celty v případě dalšího neúspěchu v utkání s Málagou. Prezident klubu Carlos Mourino však žádné ohrožení pozice Enriqueho nepřipouští. "Máme naprostou důvěru v našeho trenéra, je úplně stejná jako na začátku sezóny," reagoval Mourino.

Málaga je v nadcházejícím zápase favoritem nejen kvůli postavení v tabulce, ale i kvůli poměrně rozsáhlé marodce na straně hostí. Enrique se nebude pravděpodobně moci spolehnout na Fernándeze a Bellvíse a navíc se vykartovala opora zálohy Rafinha. Schusterovi bude naproti tomu scházet snad jen hříšník Sergio Sánchez.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
W. Caballero - Antunes, Welington, Angeleri, J. Gámez - I. Camacho, Tissone - Eliseu, P. Morales, Portillo - E. Hamdaoui
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Toni, Fontás, D. Costas, H. Mallo - Krohn-Dehli, Oubiňa, Á. López - Nolito, Charles, Santi Mina
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Madrid  (sobota 18:00)
Sobotní program je trochu nefér k ostatním týmům. Všechny oči fotbalových fanoušků po celém světě se totiž budou upínat k jedinému zápasu: poprvé v sezoně uvidíme slavné El Clasico! Tradiční souboj rivalů Barcelony a Realu Madrid sahá daleko do historie a vždy nabídne prvotřídní podívanou.

Prohra se soupeřem v tomto téměř posvátném duelu vždy bolí víc, než jakákoli ztráta bodů v městském derby. Souboj o tři body, postavení v tabulce a především hrdost vždy patřil k největším událostem celé španělské kopané a nejinak tomu bude i v sobotní podvečer. Pokud se dá k nějakému souboji přiřadit synonymum "víc než zápas", pak je to právě souboj Barcelony s Realem. Souboj titánů.

Každoroční sledovanost tohoto utkání se pohybuje mezi čtyřmi sty a pěti sty miliony diváků, kteří s napětím i nadšením sledují každý pohyb dvou základních jedenáctek. Snad v žádném jiném přenosu nepoužívají sportovní komentátoři slova "světová třída" tak často. Oba kluby k sobě pociťují téměř sportovní nenávist, což je patrné z mnoha fotbalových diskuzí. Kdyby se však úspěchy obou spojily, získali bychom v kolonce španělských titulů ohromující číslo 54! K tomu přidejte třináct evropských pohárů a profiluje se před vámi duel bez debat nejúspěšnějších celků.

Často se v souvislosti s El Clásicem poměřují dvě velké osobnosti a z napínavého duelu se stává osobní tažení dvojice Lionel Messi - Cristiano Ronaldo. Diskuze o tom, který z obou pánů je lepším fotbalistou (popřípadě lepším člověkem), pravděpodobně nikdy neskončí. Možná i tento fakt chtěla Barcelona pozměnit, a tak v pomyslné hře vytáhla z rukávu další eso. Respektive, ze Santosu. Právě z bývalého klubu legendárního Brazilce Pelého se do již tak hvězdného kádru Barcelony zařadil další talent - útočník Neymar. Svou evropskou pouť (na rozdíl od staršího krajana, jenž nikdy v Evropě nepůsobil) započal Neymar pod velkým tlakem a očekáváním nejen ze strany culés. Aklimatizační cyklus se pomalu stává minulostí, což Neymar dokazuje zlepšenými výkony - ve třinácti startech nasbíral tři branky a šest asistencí.

Na tahu byl tedy Real. Další stránky letitého souboje se rozhodl popsat jménem Garetha Balea. Velšskou vycházející hvězdu koupil z Tottenhamu Hotspur za částku, kterou vlastně přesně zná snad jen vedení obou týmů. Běžně se spekuluje o jednadevadesáti milionech eur, jiné zdroje dávají Baleovo jméno do souvislosti s nejdražším přestupem všech dob. I vinou zranění se mladý talent ještě nestihl výrazněji zapsat do statistik svého nového týmu. Jakou větší příležitost by ale mohl dostat, než zazářit v samotném El Clásicu?

Máme tu tedy poněkud starší duel mezi Ronaldem a Messim, k němuž nyní přibude souboj dvou velkých akvizic. Z důvodu fyzické kondice nejspíše Balea od úvodních minut neuvidíme. Blaugranas se také obávali jedné citelné ztráty - v posledním duelu Ligy mistrů proti AC Milán se zranil Gerard Pique, ten ovšem doléčil stehenní sval a je připraven nastoupit. Mnohem lepší zprávy si nachystal uzdravený Carles Puyol, který před utkáním řekl: "Cítím se velmi dobře. V Pamploně jsem odehrál celý zápas, mé rozpoložení je každým dnem lepší a koleno reaguje lépe, než jsem čekal. Pokud mě trenér potřebuje, jsem připraven."

Jen málokterý horkokrevný Španěl neprožívá fotbalové utkání velikánů emotivně. Emoce ostatně byly vždy na podobných zápasech přítomny. Bohužel pro hráče, často měly podobu žlutých a červených karet, jejichž počet jen dokazoval vůli po vítězství. V tomto klání zkrátka hrdost dostává přednost před herním projevem. K velmi emotivnímu gestu se rozhodli domácí, kteří zvláštním způsobem uctí bývalého trenéra Tita Vilanovu, jenž byl bojovníkem na lavičce Barcy i ve svém osobním životě. Z důvodů neustále se vzmáhající hrozby rakoviny musel prozatím ukončit trenérskou kariéru dohledu na milovaným klubem. Fanoušci na něj ale nezapomínají a hodlají jej motivovat velmi osobitým způsobem.

Více se dozvídáme v oficiálním prohlášení katalánského giganta: "Když budou obě mužstva přicházet na hrací plochu, zformují fanoušci mozaiku s nápisem "Forca Tito". To je zpráva, kterou chceme Tita podpořit za to, co udělal pro náš klub a za to, jak odvážným je člověkem. Musel se ze zdravotních důvodů vzdát svého snu, když odešel od kormidla Barcelony," stojí v prohlášení. Mozaiky i chorály tvoří velmi častý podklad takto sledovaných utkání; sobotní mozaika bude ale více než dojemná. Doufejme, že k oslavné atmosféře přispějí i samotní hráči. Pohodlně se usaďte, první dějství Clásica začíná...
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Neymar
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
López - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Illarramendi, Khedria - Ronaldo, Isco, Di María - Morata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.20 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Granada CF  (sobota 20:00)
V dalším zápase desátého kola La Ligy přivítá na stadionu Manuela Martíneze Valery domácí Elche andaluskou Granadu. Domácí se v nejvyšší španělské soutěži konečně rozkoukali a po třech vítězstvích v řadě vyhlížejí další oběť, Granada bude naopak chtít odčinit poslední dvě ligová kola, v nichž vyšla bodově naprázdno.

Nováček z Elche od smolného utkání s Realem Madrid v šestém kole dává jasně najevo, že se v Primera División rozhodně nespokojí s rolí outsidera. Vítězství nad Vigem, Espanyolem a Betisem dodala domácímu mužstvu jistotu a navíc se svěřenci Frana Escribá dostali s dvanácti body na pohodlnou desátou příčku. V utkání s Granadou však domácímu kouči bude chybět vykartovaný Domingo Cisma, jenž odešel předčasně do šaten po druhé žluté kartě v zápase Elche s Betisem Sevilla. Navíc visí otazník nad starty Edu Albacara, jenž trpí zraněním v pravého hýžďového svalu, a Cristiana Sapunaru, který má pro změnu problémy se zády.

Granada se po dvou porážkách od Villarrealu a Getafe propadla hluboko do spodní poloviny tabulky a od sestupových příček ji dělí pouze jediný bod. Není proto divu, že utkání na půdě Elche bude pro tým vedený Lucasem Alcarazem nesmírně důležité. Sedmačtyřicetiletý trenér hostí však v nadcházejícím utkání nemůže počítat s vykartovaným senegalským obráncem Pape Diakhatém, jenž nesmyslně oslabil svůj tým v posledním domácím zápase s Getafe. Navíc si hostující kouč nemůže být jistý starty Pitiho a Yebdy, kteří trpí svalovými problémy. Zápasu se na za Granadu nebude moci zúčastnit ani zraněný Dani Benítez.

Na cestě za udobřováním fanoušků to tak Alcaraz nebude mít na hřišti Elche vůbec jednoduché. Utkání začíná ve 20:00 a hlavním sudím bude Carlos del Cerro Grande.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
M. Herrera - E. Albácar, Lombán, Botía, D. Suárez - J. Márquez, R. Pérez - Fidel, Coro, C. Gil - M. Del Moral
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - B. Angulo, J. Murillo, Mainz, Nyom - Iturra, Recio - Pereira, Buonanotte, Brahimi - El-Aarabi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
V desátém kole La Ligy čeká na Levante těžký souboj s Espanyolem Barcelona. Domácí mají v úmyslu pokračovat v sympatických výkonech a udržet pozici v horní polovině tabulky. Espanyol bude chtít potvrdit herní a výsledkové probuzení po vítězném zápasu s Atléticem Madrid.

Domácí Levante, které pracuje s jedním z nejskromnějších rozpočtů v celé soutěži, se zatím drží na lichotivé deváté pozici. Dobrou formu potvrdili svěřenci Joaquína Caparróse i v posledním kole, v němž zvítězili na půdě favorizované Celty Vigo díky gólu Papakouli Diopa v posledních minutách zápasu. Proti silnému Espanyolu Bracelona však domácí trenér nebude moci nasadit záložníka Miguela Pallardó, který utrpěl zranění kolena a zůstane minimálně měsíc mimo hru. Zkušený záložník však za svůj tým pravidelně nenastupuje. Nejvýraznější ztrátou tak bude pro Caparróse zranění středopolaře Jordi Xumetry, jenž zatím nechyběl ani v jednom zápase a dokonce si připsal i jeden ligový gól.

Hosté z Barcelony mají po výhře nad Atléticem jistě zvýšené sebevědomí a na půdě Levante budou chtít potvrdit, že vítězství nad dosud neporaženými rojiblancos nebyla jen náhoda. Tři body z domácího hřiště v minulém kole byly pro tým vedený Javierem Aguirrem o to cennější, že pro Espanyol ukončily černou třízápasovou sérii, ve které Barcelonští prohráli s Villarrealem, Getafe a dokonce i s nováčkem z Elche. Espanyol se aktuálně drží se čtrnácti body na solidní sedmé pozici. V utkání s Levante může Aguirre počítat celým týmem. Otazník visí snad jen nad startem autora tří branek Thievy Bifoumou jenž se kvůli žaludečním obtížím omluvil z posledního předzápasového tréninku.

Utkání začíná ve 22:00 a hlavním sudím bude César Muñiz Fernández.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
K. Navas - Juanfran, D. Navarro, H. Rodas, P. López - Simao, P. Diop - Ivanschitz, R. García, Xumetra - Babá
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - J. López, Sidnei, H. Moreno, Fuentes - D. López, V. Sánchez - Simao, Abraham, Lanzarote - S. García
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - Real Valladolid  (pátek 21:00)
Domácí Rayo Vallecano dál stoupá tabulkou, za což může vděčit především posledním dvěma zápasům. Z nich si ambiciozní celek odnesl všech šest bodů a nyní by si rád připsal další. Čeká ho totiž Real Valladolid, který je poslední dobou jen stínem úspěšného týmu z minulé sezony.

Zápasy s Realem Sociedad a Almeríí zvládlo Vallecano na jedničku, takže do páteční předehrávky desátého kola španělské nejvyšší soutěže půjde v roli mírného favorita. Od jeho soupeře dělí Vallecano jen tři příčky a dva body, takže o motivaci bude postaráno. Případné tři body by navíc provinční celek mohly alespoň na chvíli dostat do klidného pásma středu tabulky. Dvě výhry ze stejného počtu zápasů přerušily velmi špatnou sérii šesti zápasů bez bodu, což rapidně zlepšilo situaci v kabině. Alespoň to tak vidí obránce Tito.

Ten v rozhovoru pro klubové stránky uvádí: "Výhra nad Almeríí nás posunula a stmelila jako skupinu. Pro všechny to bylo velmi důležité utkání. Hráli jsme proti týmu, který se teď také trápí a využili jsme toho. Teď je chceme navázat na dobrý výkon a třeba si vzít další tři body. Důležité je, že se nám konečně podařilo naladit se na vítěznou vlnu, což dodalo mnohým z nás skvělý pocit. Celý tým nyní hýří optimismem," dodává spokojený rodák z Madridu.

Právě na zdejším stadionu Teresy Rivero se domácí borci utkají s Realem Valladolid, který body potřebují snad ještě více. Svěřenci trenéra Juana Ignacia Martíneze se z vítězství radovali naposledy ve třetím kole, když obránce Marc Valiente jediným gólem rozhodl o třech bodech proti Getafe. Od té doby se ale mnohé změnilo a Pucela musí co nejdříve zabrat, chtějí-li se dostat z pomyslného pásma sestupu. Po čtyřbrankovém debaklu z rukou Barcelony je ale nepatrné zlepšení vidět - minulý duel se Sevillou Real Valladolid řádně zdramatizoval.

Sevilla sice díky brzké brance Carlose Baccy a navýšení od Alberta Morena vedla, ale domácí hráči se nevzdali a v závěrečné desetiminutovce jim dal naději Manucho. Optimistická vidina se v jistotu bodového zisku proměnila o tři minuty později, kdy na konečných 2:2 srovnal německý záložník Patrick Ebert. Trenér Martínez dobře ví, že jeho svěřenci dělají pokrok, jediné, co jim chybí, je výhra. "Teď už potřebujeme jen zvítězit. Když najdeme slabiny našeho soupeře a potrestáme je, může se nám to podařit," dodává bývalý pravý obránce.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Gálvez, Arbilla, Mojica - Trashorras, Adrián - Lass, Falqué, Viera - Castillo
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Marino - Rukavina, Valiente, Rueda, Peňa - Baraja, Rossi - Ebert, Omar, Bergdich - Guerra
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona981028:625
2.Atlético Madrid980121:724
3.Real Madrid971119:922
4.Villarreal CF952215:917
5.Getafe CF951314:1116
6.Athletic Bilbao951315:1316
7.Espanyol Barcelona942312:1114
8.Valencia CF941412:1313
9.Levante UD93429:1413
10.Elche CF933310:1212
11.Sevilla FC924315:1610
12.Real Sociedad92438:1010
13.Málaga CF923411:99
14.Rayo Vallecano93067:219
15.Real Betis92259:128
16.Granada CF92255:108
17.Real Valladolid91449:157
18.CA Osasuna92166:137
19.Celta Vigo91358:136
20.UD Almería903611:203

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (273)

Přidat komentář
drussbarb

1. pro výhru Barcelony

Reagovat
roman1978

2. taktéž

Reagovat
drussbarb

Tak tím pádem to máme posychrované

Reagovat
roman1978

tak tak

Reagovat
valloire

Tak mně bude stačit,že to má posychrovaný Florentino.

Reagovat
roman1978

jako ostatně celou historii

Reagovat
valloire

ale no tak

Reagovat
smazaný uživatel

Barca s Realem hrajou, tím pádem troll víkend začíná...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je tu každé kolo a povedal by som aj v každom článku Primery. Ale cez víkend môžeme očakávať návštevy z iných sekcií, to je pravda

Reagovat
X-bano-X

OT: chystá sa niekto do ALL STARS na Clasico?

Reagovat
teenz

Cokoliv pro hezkou hru od Realu. Díky.

... a ještě pro normální komentáře od Jirky a jeho padawanů.

Reagovat
roman1978

tak, a první aspoň částečně útočný komentář je na světě. gratuluji

Reagovat
Ángel di María 22

Jestli si doma děláš čárky do sešítku i za takovýhle komentáře, přeju hezkou zábavu.

Reagovat
roman1978

to opravdu nedělám. jen jsem si říkal, kdo bude první. dets ol

Reagovat
teenz

Prave. Ten tvuj stal za hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

ja budem v divadle takze nase trapenie neuvidim :D ale mam pocit ze benzin Da gol :D

Reagovat
Billy McClane

1:3 pre Real Madrid

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jsem byl vždy v klidu, dokonce i když zbývala s Bayernem minuta do konce a my museli vstřelit osm branek. Jenže teď je to jiná a upřímně se mi nezamlouvá kombinace vybraného rozhodčího s problémy u rovnováhy hráčů Realu v pokutovém území v poslední době. Nehledě na to, že vybraný pán rozhodčí prošel spartskou výchovou a proto ho nechají chladným jakékoliv fauly na Neymara a spol.

Samozřejmě věřím ve výhru, beru jakoukoliv, ale nevím proč mám tušáka, že to skončí 3:1 pro nás. Jen mám obavy, protože to moc smrdí tím, že nebude záležet na těch 22 frajerech, na kterých by záležet mělo, ale spíše na šašcích s píšťalkou a praporky.

Reagovat
Jerichoo

Sťažuješ sa na úroveň diskusie a napíšeš sem toto

Reagovat
smazaný uživatel

On ten pán rozhodčí už nejednou ukázal, že není fanouškem Barcelony a hráči Realu v posledních zápasech problémy s rovnováhou v pokutovém území mají, což samo o sobě není nic hrozného, ale ne v kombinaci s vybraným rozhodčím. Strach z čárových je oprávněn a měl by být v každém zápase Primery, ale v zápasech s Realem se toho obávám vždy nejvíce, protože např. Benzema nebo Bale jsou mladší a ošklivější verze Inzaghiho.

Vážně by mě zajímalo, co se ti nezdá. Chci parádní fotbal, kde bude vše podle pravidel a rozhodne pouze výkon mužstev, ne rozhodčího. Chci vyhrát fér, ne aby nám pomohla penalta, neodpískaný ofsajd a to stejné očekávám i od fandů Realu. Pokud prohrajeme a soupeř bude lepší, nebudu problém s ničím jiným, než s hrou Barcelony.

Reagovat
Jerichoo

Dopredu tu riešiš niečo čo sa stať ani nemusí a zbytočne tu potom rozprúdiš diskusiu rôznych indivíduíí ktoré tu následne zaserú celý článok. Považujem ťa za natoľko inteligentného, že to dokážeš pochopiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Málo kdy se k něčemu vyjadřuji už před zápasem, jenže dnes mám potřebu, jelikož mám určité obavy a nebudu se omezovat, aby se pár lidí necítilo dotčeno. Navíc lidi, kteří celý průběh zápasu budou psát mnohem horší, navíc útočné a zesměšňující příspěvky.

Reagovat
smazaný uživatel

tym ze to napises tak to mozes dat do povedomia ludi, ktori ked uvidia zle odpiskanu situaciu to budu riesit ako hate rozhodcu na jednu ci druhu stranu, pricom chyby rozhodcov sa stavaju neustale, myslim ze ak bude rozhodca pridrziavat, tak to objektivne uznaju obe strany

Reagovat
CHONG

Ještě se ani nezačalo hrát a ty už fňukáš

Reagovat
-Carles-

Čo ste taķí alergickí keď sa spomína rozhodca v kombinácii s Madridom? Výkony rozhodcov v posledných zápasoch Realu ani trocha nenaznačujú, aby mohli byť fanúšikovia Barcelony v tomto smere kľudní.

Reagovat
valloire

Protože sudí bývala vždy vaše specialita. Nějaká ta kartička,ať se nám lépe hraje. Toho jsem se bál vždy nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední rok pod Můúem už jste nehráli nijak zvláště tvrdě, takže ses nemusel obávat a nemusíš ani zítra

Reagovat
-Carles-

Nože prezraď, kedy bola udelená naposledy taká neoprávnená karta?

Reagovat
valloire

Říkám bývala. U vás ale nikdo nikdy neví. To se týkalo začátků Joseho u nás. V LM je to s postupem času aktuální stále.

Reagovat
-Carles-

Tak ja som sa bavil o poslednom období, nie o tom čo bolo pred 3-4 rokmi. V posledných zápasoch vás rozhodcovia viackrát podržali/pretlačili, preto je podľa mňa normálne, že sa fanúšik na druhej strane obáva, či sa tak nestane znova...

Reagovat
valloire

No a já mluvím o tom,že přesně takhle jsem se cítil dřív,když jsme hráli proti vám. Takže si ti teď užijte. Já ale samozřejmě chci férový vítězství Realu 3-0.

Reagovat
smazaný uživatel

ferove vitazstvo realu rozdielom triedy na nou campe je az prilisne fantazirovanie samozrejme do momentu, pokial nezacnu uradovat P€r€zkov€ prašule

Reagovat
smazaný uživatel

A to jako proč? Slovy klasika: "Míč je kulatý, tráva zelená a začíná se za stavu 0:0."

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si, ze real je v takom rozpolozeni, aby Barcu dokazal takto vyprasit .. moj tip je 2:1 pre domacich

Reagovat
smazaný uživatel

Cítil ses tak neoprávněně. Člověk by řekl, že se za správně udělené červené karty budeš zlobit na své hráče a nebudeš hledat výmluvy všude kolem.

Reagovat
valloire

O té správnosti právě nejsem moc přesvědčený.

Reagovat
CHONG

Copak, vlastní medicínka nechutná?

Reagovat
valloire

Aspoň vidí o co jde jejich soupeři. Aby to bylo fér. Vždyť oni potřebovali pomoc i s Plzní,aby se neunavili.

Reagovat
Billy McClane

Tak Barcelona ma v kadri pravdepodobne troch najväcsich simulantov sucasnosti - Neymar, Alba, Alexis - a ty sa odvazujes este pisat nieco o rovnovahe hracov Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar? Vážně? Předpokládám, že tvé znalosti o Neymarovi jsou dva zápasy Konfederačního poháru. Jinak ať jsou simulanti velcí jak chtějí, penalty nám tím nezískávají a stabilita hráčů Realu je letos v pokutovém území nějaká pochybná. Čertit se může kdo chce a jak chce, ale minimálně silně pochybné letošní penalty ve prospěch Realu jsou a já mám oprávněné obavy, jelikož vím kdo bude pískat.

Reagovat
teenz

Ty si opradu vtipnej. Mám tě za inteligentního člověka, ale neni tohle trošku hodně ? Ze simulací Fabregase/Sancheze a spol jste v minulosti taky měl více než dost penalt. Tak jak si psal minule, měj respekt a neměj blbý narážky ještě než se vůbec začne.

Reagovat
teenz

*Tím neřikám, že Realu se nic nefoukne. Foukne, ale s tím nikdo nic neudělá. Je to na každé straně, je bylo a bude.

Reagovat
LAM

Myslím že čtyřka Ronaldo,Pepe,Di maria a Bale je vysoko nad něma a navíc Neymar v Barceloně skoro nefilmuje takže zase blud.

Reagovat
valloire

Reagovat
Billy McClane

Neymar v Barcelone skoro nefilmuje, to uz ani netreba komentovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
Billy McClane

Ani na CR sa za styri a pol roka neozvalo tolko hracov a trenerov ako na Neymara za styri a pol mesiaca

Reagovat
roman1978

a výhru v soutěži o největšího idiota sebral chongovi billy mcclane. gratuluji

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, ještě ani ne 24 hodin do výkopu a už se tu to začíná urážet. A klasicky od Katalánců.

Reagovat
smazaný uživatel

Odkedy je pravda urážkou ?

Reagovat
valloire

Hele,všimni si,že fandové Realu zatím nenadávají,ale vy jo. A zrovna ty to umíš i jinak ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vidím nejaké nezmyselné narážky na rozhodcov ale urážky nie.

Reagovat
valloire

Na rozhodčí od vás. Idiot není nadávka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Nick Timati ?

Reagovat
smazaný uživatel

kde ?

Reagovat
smazaný uživatel

jestli myslíš tento nick, tak ano je inspirován Timatim

Reagovat
teenz

Jo o to mi šlo. Timati je top.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, je to Moskevský král a Welcome to Saint Tropez největší pecka

Reagovat
teenz

Reagovat
Ángel di María 22

K tomu už fakt neni co dodat. Pláč ještě před zápasem. Slávia Praha hadr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, proč v předpokládané sestavě Barcelony není Alvés?

Reagovat
valloire

Trénuje a simuluje už před zápasem.

Reagovat
roman1978

ale netrénuje sám. mají tréninkový kemp před clasicem. je tam pár hráčů z obou týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím v naší výhru, snad už konečně nebude rozhodčí pomáhat Realu, tak jak to bylo poslední zápasy. Real pod Ancelottim hraje neuvěřitelnou sračku, tak snad je potrestáme. Čekám nejsilnější možnou sestavu a přál bych si gól od Neymara. VISCA EL BARCA!

Reagovat
-Carles-

merengues a DonJuan to už defenitívne zabalili?

Reagovat
madridcan

DonJuan tu velmi casto neprispieval nie?

Reagovat
-Carles-

Málo, ale dávno som ho tu už nevidel, preto sa pýtam.

Reagovat
Ángel di María 22

Mere prej jo, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani se meremu nedivim, protoze je hrozny, co tady ted vladne. Kazdopadne doufam, ze se nakonec hecne a jeste se tu objevi, pac jsem tu v posledni dobe vlastne chodil jen kvuli dvoum lidem a ani jeden z nich tady uz nepise.. Mozna je cas to taky zabalit..

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
madridcan

alebo sa vratit pod PL

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis mezi elitu a jejich palcovacku? Jakmile Mindas prestal prispivat, tak to pro me prestalo mit cenu.. Takze to fakt nehrozi..

Reagovat
One-Real

Kdo je druhy vyvolený? Je to škoda, ja chtel založit neco pro par lidi někde stranou, ale nějak se k tomu nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Mindas z PL sekce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno říct, že mere v posledním zhruba roce zneužíval svého postavení, že si nikdo nikdy neověřuje jeho názory. A když ne lhal, tak minimálně fabuloval. Docela se mi zhnusil.

Reagovat
valloire

chudáčku

Reagovat
Bayern +

Reagovat
-Carles-

Pre Real môže byť kľúčová absencia Xabiho, ten stred bez neho prevalcujeme, to zloženie môže byť akékoľvek. Pokiaľ s nami bude chcieť hrať Carlo futbal, tak sa môže solídne popáliť, preto skôr čakám zostavu bez Isca a verím že Perez si do základu pretlačí svojho splašeného koníka, ktorý vraj nemá žiadne slabiny U nás je viacmenej všetko jasné, stopéri P+P, akurát som zvedavý či bude v základe Pedro alebo Alexis. Na stopérovi by som si prial Bartru, ale Tata riskovat nebude.

Dnes verím vo výhru obzvlášť, Real je na tom herne biedne a stále sa hľadá, čo by bolo dobré potrestať demolíciou. 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude mít smrtící protiútoky, s tou letošní obranou Barcy čekám, že je prostě budete muset přestřílet a hlavně zlomit rovnou na začátku, protože jim tam skoro určitě něco padne.

Reagovat
-Carles-

Už sa nám viackrát podarilo ich protiútoky eliminovať, verím že sa to dnes podarí znova. Ale gólové hody čakám

Reagovat
teenz

Podle mě Bale hrát bude, ať už kvuli Carlovi nebo kvuli Perezovi.

Reagovat
-Carles-

Tiež si myslím, otázka je koho posadí, dúfam že Angela

Reagovat
smazaný uživatel

Visca El Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude hrát Benzema a Bale tak se o výsledek nebojím..:D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gianni27

Hlavne aby nehral Benzema, to fakt už radšej Balea na hrote...

Reagovat
valloire

Na hrotu bude Ronaldo.

Reagovat
Gianni27

no dúfam, že bude taký falošný hrot lebo jemu to nesedí v strede

Reagovat
smazaný uživatel

Docela k smíchu, že největší klubový zápas světa nemá na hlavní stránce svůj článek.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Kily

ajéje, zase bezmyšlenkovité plivání

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bezmyšlenkovité? To opravdu chceš tvrdit, že to tu není, protože by to mělo málo klikání?

Reagovat
Kily

ano, bezmyšlenkovité, mohl sis všimnout, že v nepřehlédněte už jeden článek spojený s tím zápasem je a dva by možná byly zbytečně moc ve chvíli, kdy se hrají ligy v Německu a Anglii. A dál by tě mohlo napadnout, že se před šestou hodinou stáhne ten jeden článek a místo něj se do nepřehlédněte samozřejmě posune Clásico

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je reklamní článek, na to moc lidí nepřitáhnete. Ale jak chcete, to není moje věc.

Reagovat
Kily

ale i když to není preview, tak zároveň to je taky článek, který všem návštěvníkům sdělí, že se ten zápas hraje, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale vždycky se diskutuje u preview.. Sám vidíš, že na ten reklamní článek moc lidí nereaguje, zkus si to srovnat s minulými roky, kdy se tu dalo preview den předem a zůstalo celou dobu na hlavní stránce.. to trhalo rekordy, pokud se nemýlím.

Reagovat
Kily

hele, poslední dobou už netrhalo, mně se tedy nechce se to hledat, ale když už se to dalo na homepage, tak tam opakovaně nebylo ani 1500 příspěvků, jednou to snad sotva přelezlo tisícovku

Reagovat
alcantara

Diego López; Arbeloa, Varane, Pepe, Marcelo; Ramos, Khedira, Modric; Bale, Di María y Cristiano Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos v záloze? Carlo to tu čte a postavil to podle I_love_RealMadridCF ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

To bude skor Pepe.

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
teenz

Carvajall hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro výhru Realu Madrid

Reagovat
alcantara

Valdés,Alves, Pique,Mascherano, Adriano,Busquets,Xavi, Iniesta,Messi, Cesc y Neymar .

Zeby Messi zlava ako v Milane?

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Puyola

Reagovat
smazaný uživatel

Pique a Masch

Reagovat
alcantara

Nasi najlepsi stoperi aktualne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bartra se jeví dobře, ale asi ještě nemá na clásico důvěru. To bych pochopil.

Ale Puyola jsem v sestavě vidět chtěl.

Reagovat
alcantara

Ta absencia bola pridlha, navyse sa mi zdal v Pamplone velmi pomaly...Vedla pomaleho Gerarda by to bolo prilis riskantne, tych dvoch tychlikov sa hodne obavam.

Reagovat
Robbie

pojdme je rozjebat na kousky, !HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Ta naše obrana me docela děsí...

Reagovat
Diego2

Pls nekdo nejaky web prenos? Jsem mimo tv a pres net jsem fotbal nekoukal par let

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo čekal tyhle sestavy, tak by si zasloužil milion. Oba kouči to postavili neočekávaně. Tata bude hrát na předržování míče s tím, že Neymar s Messim něco vykouzlí. Carlo zase nasadil sestavu na beton a brejky. Docela zmourinhovatěl.

Co se mě týče, tak jsem od toho zápasu po zhlédnutí sestav přestal očekávat dobrej fotbal. Bude to taktická bitva.

Reagovat
Gianni27

presne tak ako som si to prial škoda len že na tribúne neskončil Benzema, Pepe hrá spojku, ten ich tam bude trhať na kusy zase

Reagovat
smazaný uživatel

Celta

Reagovat
Gianni27

Malaga

Reagovat
panca

nejakej sopcast? Diky moc

Reagovat
panca

uz mam

Reagovat
smazaný uživatel

a podělíš se?

Reagovat
teenz

Diego López - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Pepe - Khedira, Modrić - Di María, Bale, Cristiano Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada to spis na 3-4-3

Reagovat
teenz

Podle mě 4-3-3 .. Ramos ve středu a Bale na hrotu zatím.

Reagovat
Aldeano

Bohužel.

Reagovat
teenz

Já jsem za útočnou trojici spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tej hymny ide husina, neskutočné

Reagovat
panca

mohly by byt tak dva goly s ofsajdu, nejaka penalta a cervena, at je trocha srandy

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z opravdu mála zápasů, kdy nehraje na hřišti ani jedna opravdové devítka.

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite no... uz to zacina

Reagovat
teenz

Jasná, ze zadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, spis sem mluvil o tom kartovani, zacina to brzy

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak fotbal starých gard.

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle zluta nebude ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos takový loket. A teď žlutou nedá.

Reagovat
teenz

Podruhé ano, poprvé tělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se podívej ještě jednou. Ten první loket byl ještě horší než druhý.

Reagovat
teenz

Achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď měl jít Ramos ven. Dva lokty za jednu minutu ...

Reagovat
Pigeon

Tomu ver. A taky Ronaldo za to, jak je nagelovaný

Reagovat
teenz

Reagovat
Pigeon

Neymar již v jeho přirozené pozici ležmo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Loktem do hlavy by polozilo i tebe ..

Reagovat
Pigeon

To druhé jak vyhodil hned nohy, když padal na záda, to bylo famozní. + ta grimasa bolestná. K pokukání

Reagovat
teenz

Ono to je těžké, když vážíš 60kilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ryzskej

Neymar je hovado, ten víc leží na zemi než hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos

Reagovat
technecium

goláááso

Reagovat
smazaný uživatel

NEymaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

Reagovat
smazaný uživatel

GOLASSSSSSSSSSSSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Neyyyyyyyyyyymmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaarrrrrrrrrrr

Reagovat
smazaný uživatel

Neymaaaaaaaaaaaaar goooooooooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllll

Reagovat
smazaný uživatel

A Pepe zase mává ofsajd.

Reagovat
Pigeon

většinou mávají pomezní a nevšiml jsem si u Pepeho praporku

Reagovat
roman1978

aaa chytráček a rádoby vtipálek

Reagovat
Pigeon

chytrý jsem dost a vtipálek taky jen to rádoby je navíc

Reagovat
teenz

Reagovat
teenz

Takový hovno co dostanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
10

Erik Tabery ‏@etabery 1h

Myslíte, že by byla provokace, kdybych v newsroomu Economia za chvíli přepnul na El Clásico?

Reagovat
roman1978

ramos je fakt šílené hovado. ale aspon mu to ney vrátil tím nejlepším způsobem.

Reagovat
teenz

Napadání zatím nulové ... Mou už by je tam jebal.

Reagovat
roman1978

ano, protože mou ve svém prvním el clásicu předvedl náramnou podívanou

Reagovat
teenz

Ty si kokot ?

Reagovat
roman1978

podle čeho soudíš?

Reagovat
teenz

Že tak reaguješ ?

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně nechápu význam toho komentáře. Co má Mouovo první clásico společného s tím, že by je jebal, když nenapadají?

Reagovat
roman1978

asi to, že když hrál své první el clásico, tak taky nenapadali. a vlastně ani v tom posledním.

Reagovat
teenz

V posledním už nemuseli když vedli 2:0 no.

Reagovat
roman1978

škoda slov. jsi pouze jen hloupý a neznalý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje nejaky kouc, co by donutil Messiho fakt zabrat a behat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
Pigeon

Neymar ted smetl Ramose! Žlutá!!!

Reagovat
teenz

Tyvole to je neuvěřitelnej dobytek. Hned červená buzíkovi.

Reagovat
teenz

On už to zkouší i Messi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Co zkousi ?

Reagovat
10

konečně jsem v 45. minutě viděl nejdražšího gumáka na světě...díky šlapáku a žlutý kartě

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidels ty jeho dve strely do 150. rady?

Reagovat
10

to jsem asi zrovna koukal na robocopa Bohouše Sobotku

Reagovat
panca

ale podle nekterych se jim financne vyplati

Reagovat
sensei25

som fanúšik barcelony,ale ich hra je katastrofálna...messi dole,veď behať sa mu nechce,Fabregas do Arsenalu,namiesto toho tragéda Piqueho nejakého stopéra.No ak sa nebudu hýbať,tak môžu vyhrať koľko chcú,na taký futbal im kašlem...a k realu?Ramos mal dostať za oba lakte na neymara žlté karty,už mohol mať po zápase...ronaldo mi príde,že sa snaží,ale nie je s kým...di Maria bieda...Bale bude asi najhorší kauf v madride,ale takých tam už bolo....no zatiaľ futbal o ničom...

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
DieFohlenBMG

Není to náhodou poprvy, co v EC nedal gol Messi ani Ronaldo?

Reagovat
DieFohlenBMG

(když nastoupili samozřejmě)

Reagovat
smazaný uživatel

Určite nie. Hned z fleku ma napadlo EC 2009 kde dal gol Ibra.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz je asi rozhodnuté, Bill Gates chce vstúpiť do Realu, buď Santiago Bernabeu Microsoft, alebo Microsoft Santiago Bernabeu.

Reagovat
Manik...

to je děs ... Doufám, že z toho aspoň bude kupa peněz když už

Reagovat
smazaný uživatel

50 mega EUR za názov...

Reagovat
Bayern +

200. pre Pepa Guardiolu

Reagovat
smazaný uživatel

200 pro titul ATM, 2.místo FCB a 3.místo Real

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceš to pro jistotu dát i pod PL, BL, SA a GL?

Reagovat
smazaný uživatel

Ku.va ať mi tady nikdo neříká,že se mu PD líbí. Už 3 týden čumím na PD co se hraje v poledne a ZASE a opět hnus fotbal ! To je jak Příbram-Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel

A dokážeš v tý tvý malý mozkovně pochopit, že je to čistě subjektivní věc, co se každýmu líbí?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
mickey mouse

No to je taky nápad si jako nezaujatý divák pustit Osasunu.

Reagovat
Dominator

Este mohol zvolit Levante

Reagovat
smazaný uživatel

Měl sem vsazeno na Sevillu.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

krleš zase brbleš

Reagovat
smazaný uživatel

konstatuju staré pravidlo- PL je nad PD !

Reagovat
smazaný uživatel

A je to definitivní.. Karty se obrátily, nyní je španělskou Slavií uplakaný Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
valloire

Strašně si přeju,aby se v odvetě nepískla ochotníkům penalta a prohráli o gól. Co budeš říkat pak,až tu bude slzavý údolí?

Reagovat
-Carles-

Neplač už, šetri slzy na Sevillu.

Reagovat
valloire

To ti samozřejmě připomenu,to víš ne? A já mám excelentní paměť.

Reagovat
-Carles-

Pokiaľ ste mali kopať penaltu, tak sme ju mali kopať aj my

Reagovat
valloire

V tom případě,když vy jednu,my 2.

Reagovat
-Carles-

A za čo?

Reagovat
valloire

Za ruku. Když mohl Pepé faulovat,tak to bych teda klidně pískl i tu ruku.

Reagovat
-Carles-

Lenže Pepe fauloval a taká ruka sa podľa pravidiel nepíska

Reagovat
valloire

Kdyby byla nastřelená,tak ne. Ale on ten míč pěkně pak uklidil k Valdesovi.

Reagovat
X-bano-X

hh uklidil k Valdesovi. Valdes bol od lopty ani nie pol metra a najbližší hráč Realu bol z opačnej strany ležiaci Khedira. Fakt to teda uklidil.

Reagovat
valloire

Byl tam pohyb. Ale teď vážně kluci cules....To se nepíská,pro rozhodčího hodně těžký. Zrovna tak Pepé. To nepostřehne,kdo odkopl míč,vždyť i na videu to není jasný. Ale nepísknout ten zákrok na CR je výsměch.

Reagovat
-Carles-

Ten zákrok mohol smrdieť penaltou, ale že by sa jednalo o jednoznačnú záležitosť? Nehovoriac o tom, že hlavným aktérom bol Ronaldo, ktorý sa dokázal tiež pekne zvaliť po Chielliniho pohladení na tvári.

Reagovat
valloire

Pořád Chiellini. Tohle byl jinej zápas a ten zákrok byl zezadu. Když ti takhle někdo nabere jako Mascherano,odletíš i víc.

Reagovat
-Carles-

Len poukazujem, že rozhodca by možno penaltu zapískal, keby tým hráčom nie je teatrálny Ronaldo, ale napríklad Benzema, ktorý sa majstrovstvom prihrávania súbojov až tak nevyznačuje.

Reagovat
valloire

Já ti nevím,možná máš pravdu. Ale zákrok je stejnej,je to jasná penalta. A neboj se,že bych jí nepřiznal i vám. Teda ve vážný chvilce,že jo...

Reagovat
-Carles-

Je to podobný zákrok ako ten Essienov na Messiho, kde Ronaldo pritakával rozhodcovi za skvelé rozhodnutie za neodpískaný faul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Podobnej je. Ale je tam trochu rozdíl,Essien-Messi byl souboj rameno na rameno. Je jasný jak dopadl. Kdežto Mascherano vletěl do Ronaldo spíš zezadu. Ronaldo žádnej takovej souboj jako Messi s Essienem nepodstupoval. Přebíral míč a dostal bodyček jako kráva.

Reagovat
-Carles-

Sám pripúšťaš podobnosť zákroku, ale ten na Ronalda je jasný faul a ten na Messiho je rameno na rameno Ale aby bolo jasné, ja netvrdím že sa to nedalo pískať, iba že to bolo dosť diskutabilné. O to viac sa smejem názorom, že Real prehral v prvom rade vinou rozhodcu a Barcu naopak rozhodca opäť potlačil.

Reagovat
X-bano-X

Poviem to takto. Ak by tu penaltu odpiskal tak nepoviem ani ň. Druhá strana mince je že Ronaldo si za to môže sám. Proste skúša to v každom zápase, tak nech sa nedivý že keď si rozhodca nie je 100= istý tak mu to už nepískne. Kór po Juventuse. Dnes si ešte raz pozriem zápas lebo ten zákrok na Cesca som videl len v opakovačke ale toľko ľudí tu píše že ta nebol faul až som na pochybách. Veľmi mi to pripomenulo zákrok tuším Ramosa zo zápasu s Atletic, tuším predminulá sezóna(skončilo to 4:1) keď Ramos takto vo vlastnom vápne "premasíroval" Munaina a tým založil gólovú akciu na 3:1 a tiež tu bolo okolo toho haló že to mal pískať, tam to bolo trošku očividnejšie ako teraz, myslím že až na tretí kop sa mu tú loptu podarilo odpáliť.

Reagovat
-Carles-
Reagovat
X-bano-X

Tu je ešte ten zákrok na Fabreho, by som rád vedel kde miestni experti videli aby Pepe odkopol loptu....

http://www.youtube.com/watch?v=dmYStvQf_Xs

Reagovat
valloire

To sis úplně jistej jo? 100%?

Reagovat
X-bano-X

ne kecám, čisté jak ľalia

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna penalta. A prisla skor ako ta udajna na Ronalda.

Reagovat
madridcan

Preco udajna? Uplne jasna Ale vracia sa nam Elche...

Reagovat
smazaný uživatel

Plně souhlasím. Penalta být měla, ale prostě v Elche se pomohlo nám a karma, jak je vidět, funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

To byste měli hodně levné. Elche by se vám vrátilo, kdyby sudí nefouknul takovýhle zákroky v zápase 4. Nezapoměň, že v tom zápase s Elche vám Muňiz nevyloučil Ramose za zákrok, za který se dává karta v 99ti procentech případů.

Reagovat
madridcan

No ved pomalicky sa to zbiera. Ani proti Levante nam nebola pisknuta. Ale tak nam treba, Elche bol neskutocny zarez.

Reagovat
madridcan

A ako zvyknes hovorit-rozhodcovia o nas vedia.

Reagovat
Rssa

Panáčku, už jsem ti psal, co jsem vybral. Můžeš od zítra obnovit madridcan´ta :)

Reagovat
madridcan

Neviem, ci je panacek u Vas urazka alebo co(ale velkoryso to budem ignorovat), ale tvoju spravu som si vsimoô az teraz kedze mi ju nezobrazilo zltym a skusal som ten nick, ale mi pise, ze neexistuje, takze budem musiet tam medzerovat. V pohode od dneska ho skusim nejak vziat

Reagovat
Rssa

To není žádná urážka, nevím, proč bych tě měl urážet :-). Ok, bylo to myšleno tak, aby sis toho tady v tom bordelu všiml.

Reagovat
placa

moc fanoušků by tohle neřeklo

Reagovat
smazaný uživatel

čistá penalta. Ale nejsme Madrid. Nebrečíme.

Reagovat
valloire
Reagovat
-Carles-

Veď Valdes bol od neho kúsok, lopta mu prešla ponad ruku. Valdes by tú loptu mal tak či tak v priebehu milisekúnd.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom pripade titul v sezone 2006-07 mala ziskat Barcelona.

Reagovat
valloire

To si nemůžeš pamatovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak.

Reagovat
valloire

http://www.youtube.com/watch?v=Vp2AJMrrKj4

Tímhle si to určitě zasloužila víc co?

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení Espanyolu v týdnu ostatním týmům španělské ligy oznámilo, že jeho hráči nebudou odehrávat míč do autu, když bude na hřišti ležet zraněný hráč soupeře. Barcelonský klub se o podobnou praxi snažil už před čtyřmi roky, obnovil ji při včerejším utkání v Levante.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico ma bavi

Reagovat
smazaný uživatel

Do hajzlu s celou Barcelonou

Reagovat
alcantara

Nerozumiem, ako moze stale niekto spochybnovat zakrok Pepeho. Ved je uplne jasne viditelne, ze loptu netrafil, to musi odsuhlasit aj strčiť wonder.

Reagovat
alcantara

*stevie

Reagovat
Pigeon

pokus o zbytečný flame...

Reagovat
alcantara

?

Reagovat
Pigeon

Tak proč bys to tu jinak takhle vytáhnul? Jedná se o preview, píšeš ten příspěvek 2 hodiny od posledního a ještě narážíš na fandy Realu, tak o co by ti asi mělo jít

Reagovat
alcantara

Precital som si par odlisnych nazorov a len sa cudujem, ziadneho fanusika ani konkretnu skupinu som v prispevku nespomenul, to si zrejme zase vztahujes nieco na seba A preco flame? Ved je jasne vidiet, ako Cesc nahrava a nasledne mu Pepe prislapuje nohu, nic kontroverzneho, naopak, nieco, co je uplne jednoznacne. A napriek tomu to niekto spochybnuje, preto ten prispevok. Tiez sa nebudem hadat o tom, ze slnko nesvieti a zem sa netoci, ked je to predsa uplne jasne...

Reagovat
Pigeon

Jednom jsi mi to potvrdil a nevztahuju si to na sebe, protože španělská liga je mi volná

Reagovat
alcantara

Zvlastne uvazovanie, budis...

Reagovat
teenz

Stejne jako Masch x CR.

Reagovat
valloire

No,já zase nechápu,jak může někdo zpochybňovat až teda na Rssa a sirbranikeho neodpískanou penaltu na CR. Všechny domácí i světové deníky se na tom shodly,ale ne,EF cules si jedou tu svou,v případě zedníka navíc pohrdavě a arogantně.

Reagovat
10FKK

Nebreč pořád! Na Cesca byla jasnější a ty jedinej všem tvrdíš, že pepe hrál balón... Ve španělských televizích udělali rozbor a poškozená byla víc Barca.

Ale je divné, že pokud dostane dáreček real, tak se Ancelotti k rozhodnutím sudích nevyjadřuje a najednou tu potřebu má?

Jinak jak se ti zamlouvá fotbal realu? Zatím mi to přijde od deseti k pěti. V přípravě válcoval kde koho a teď se trápí i se slabším. Výměna Ozil - Bale mi moc nesedí... Trošku mám pocit, že je to na toho kluka moc velký sousto...

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe pojďme do nich, 2:1 ideální výsledek by byl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele