Pohár UEFA - souhrn 3.12.

03.12.2008, 20:35, aktualizováno 03.12.2008, 22:50
Komentáře a souhrny
Skupinová fáze Poháru UEFA pokračuje dalšími zápasy a dnes a zítra budeme znát jména některých postupujících do třetího kola. Na to se po výhře nad Dinamem Záhřeb může těšit Udinese, dále jdou také Twente, Galatasaray, Metalist Charkov a Standard Lutych...
Skupina A

Manchester City - Paris Saint-Germain 0:0

03.12.2008 20:45

Góly: -

Fotbalová bitva v Manchesteru nám vítěze nepřinesla, City si však splnili cíl a zaslouženě slaví postup do další fáze.

Začátek zápasu byl opravdu boj. Na obou stranách se to neobešlo bez drobných faulů. První vážnější šanci měl po osmi minutách hry domácí Ireland, ale jeho střela minula branku Landreaua.

Hralo se více na půlce PSG, ale gólman Landreau se asi nejvíc zapotil, když odkopával od branky nebo rozehrál standardní situace svého mužstva. Ve 31. minutě vyzkoušel pozornost francouzského brankáře Elano, s jeho pokusem si Landreau věděl rady.

S blížícím se koncem prvního poločasu sílil tlak domácího mužstva, které cítilo, že teď by PSG mohlo zlomit a vstřelit kýženou branku. Ve 42. minutě měl vedoucí branku na hlavě Jo, ale jeho pokus byl příliš nepřesný.

Minutu před koncem první části utkání měl šanci Matěja Kežman, ale jeho pokus byl zblokován na hranici malého vápna. Poločas tak skončil 0:0.

Začátek druhé půle byl podobný tomu prvnímu, na hřišti se hlavně bojovalo o převahu. Ani jedno z mužstev si totiž nedokázalo dát po sobě alespoň pět přihrávek a vytvořit tak soustavnější kombinaci.

Hodně nebezpečné byly alespoň centry po standardních situacích v podání Garrida, ale domácí z toho po hodině hry nedokázali nic vytěžit. Naopak hosté se pomalu osmělovali a začali se tlačit dopředu, v krátkém časovém úseku Hartovu pozornost vyzkoušeli Kežman a Luyindula.

V 65. minutě poslal domácí manažer Hughes do hry mladíka Chada Evanse za velmi nevýrazného Jo Alvese. Na útočné hře domácích to však nic nezměnilo. Naopak to vypadalo jako kdyby bod za remízu byl pro Citizens akorát a proto se domácí nikam nehnali.

Hosté se ještě pokusili dostat Manchester v závěru zápasu pod tlak a vstřelit tak branku, kterou potřebovali k získání tři bodů. To se jim však nepovedlo a oba týmy si připisují bod za remízu 0:0.

Více informací k zápasu

FC Twente - Schalke 04 2:1

03.12.2008 20:45

Góly: 2. Robbie Wielaert, 54. Kenneth Pérez - 77. Gerald Asamoah

Německému klubu trvalo přes hodinu, než se vůbec dostal do zápasu, a právem tak nezískal na půdě v Enschede ani bod, naopak domácí borci mohou slavit.

Hráči Twente do zápasu doslova vlétli a chtěli ukázat bývalému kouči Ruttenovi, že fotbal rozhodně nezapomněli hrát. Už ve 3. minutě šli totiž do vedení, když se zblízka za Neuerova záda trefil Wielaert.

Ani po vstřeleném gólu domácí nepolevili a tlačili se směrem do útoku. U Schalke byl v první dvacetiminutovce nejvíce aktivní bývalý hráč Twente Orlando Engelaar, nikdo z jeho spoluhráčů se k němu do té doby ale nepřipojil.

Po půl hodině hry se dalo říct, že diváci sledují velmi vyrovnaný zápas, jelikož Schalke se dostávalo lépe do tempa. Vzadu byl německý klub rychlejší a agresivnější, scházel ale důraz před brankou soupeře. Hodně za očekáváním byl do té doby i Jefferson Farfan.

Do poločasu měl příležitost hostující Engelaar, ale svůj pokus neumístil mezi tři tyče, Twente tak šlo do kabin s vedením 1:0, které bylo i zasloužené.

Do druhého poločasu vstoupili s větším odhodláním hostující fotbalisté, na kterých byla vidět vůle po otočení zápasu. O to větší šok pro ně byla druhá branka domácích. V 55. minutě napřáhl Perez ke střele skoro z 30 metrů a jeho projektil zapadl přesně do branky mladého gólmana Schalke Neuera - 2:0.

Důraz a agresivita hostujících fotbalistů byla tatam. Twente však nezvolilo ani po druhé brance taktiku hromadné defenzívy, naopak chuť po vstřelení třetí branky byla větší.

Když kouč Schalke Rutten viděl, že je zle, tak do hry místo defenzivního záložníka Jonese poslal útočníka Altintopa. I přesto byl však útok hostů v podstatě bezzubý, Kuranyi s Farfanem byli naprosto neviditelní.

V 77. minutě přišlo ještě zdramatizování, když se ve vápně dostal míč až k Asamoahovi a ten s uklizením do branky neměl nejmenší problém. Vypadalo to, že diváky čeká ještě hodně napínavý závěr utkání.

To se však nesplnilo, Twente si už závěr zápasu i s malou dávkou štěstí pohlídalo a připisuje si tři body za vítězství nad Schalke 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City (ENG)32105:27
2.FC Twente (NED)32015:46
3.Schalke 04 (GER)41125:64
4.Racing Santander (ESP)30213:42
5.Paris Saint-Germain (FRA)30213:52
Skupina B

Metalist Charkov - Olympiakos Pireus 1:0

03.12.2008 20:45

Góly: 88. Edmar

Na Ukrajině se slavilo. Tým, který se tuto sezonu poprvé probojoval do evropských pohárů - Metalist Charkov - se totiž dokázal kvalifikovat do dalších fází Poháru UEFA. A během své jízdy dokázal zdolat i řeckého mistra - Olympiakos Pireus.

Ukrajina již není pouze Šachtar Doněck a Dynamo Kyjev. Mezi tyto kluby se po tomto zápase musí řadit také momentálně druhý tým ukrajinské Premier Lihy - Metalist Charkov. Ten se tento rok vůbec poprvé kvalifikoval do evropských pohárů - a hned je z toho postup do dalších částí. Ve své spanilé jízdě dokázal remizovat s Herthou, porazit Galatasaray a nyní si k tomu přidává další cenný skalp - řecký mistr Olympiakos Pireus, který neprohrál od konce října. Charkovským hrdinou se stal Brazilec Edmar, jenž dokázal tři minuty před koncem zápas rozhodnout.

Domácí se do zápasu pustili ve velkém tempu a veterán v brance hostů Nikopolidis měl v úvodních minutách dost práce na to, aby se musel zahřívat jinými způsoby. Nejdříve řecký gólman dokázal vytěsnit tvrdou střelu Valyayeva, posléze několik dalších, ne již tak povedených pokusů. Olympiakosu prakticky neexistoval útok a do šancí se dostával spíše sporadicky a spíše ze standardních situací - jednu takovou promarnil Dudu, jehož hlavička mířila blíž k rohovému praporku než k bráně domácích.

Konec prvního poločasu zakončil nevýrazný volej Valyayeva, který minul levou tyčku Nikopolidisovy branky.

Olympiakos se mohl k vítězství přiblížit pár minut po změně stran, skvělou přihrávku Dioga si zpracoval Torosidis, ale jeho tvrdá rána letěla jen pár centimetrů nad. Ukrajinci byli rychlým nástupem soupeře mírně zaskočeni a asi do šedesáté minuty se do hry moc nedostávali.

Poté se ale ke slovu dostali opět domácí - Edmar poslal centr na úplně osamoceného Fomina, ten ale nepochopitelně z bezprostřední blízkosti mířil nad břevno Nikopolidisovy brány. Další šance Metalistu přišla v 73. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal Jaja, pod tlakem ale nedokázal míč umístit a řecký gólman neměl větší problémy.

Ukrajinci se nakonec zaslouženého gólu dočkali, tři minuty před koncem řádné hrací doby se totiž dokázal prosadit brazilský záložník Edmar. Velkou zásluhu na gólu měl také Valentyn Slyusar, který dokázal projít přes statickou obranu hostů a naservíroval míč před Edmara, který halfvolejem z pár metrů nedal Nikopolidisovi šanci.

Ke konci zápasu mohl ještě gólovou pojistku přidat obránce Koniushenko, ukázal se však jeho defenzivní styl a míč do brány neposlal. Přesto se domácí mohli radovat ze své druhé výhry v Poháru UEFA, když si po Galatasarayi poradili i s řeckým Olympiakosem. V příštím kole se Charkov utká s portugalskou Benfikou, která má na svém kontě jediný bod za remízu s Herthou.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Galatasaray SK 0:1

03.12.2008 20:45

Góly: 69. Milan Baroš (pen.)

Jediná branka padla v souboji Herthy s Galatasarayem a dal jí z penalty hostující útočník Milan Baroš, čímž zajistil svému týmu postup do další fáze soutěže. Berlíňané si naopak situaci notně zkomplikovali a pokud chtějí v Poháru UEFA účinkovat i na jaře, musejí v posledním utkání vyhrát v Pireu.

Utkání začalo z obou stran zostra a mírně navrch měli zpočátku domácí. Za ně dvakrát zahrozil Pantelić, jeho střely však pro De Sanctise nebyly nic neřešitelným. Zhruba od dvacáté minuty začal přebírat otěže zápasu do rukou istanbulský tým, který se prosazoval hlavně kombinacemi nakrátko, příliš šancí si však také nevypracoval.

To se nedá říct jen o Lincolnovi, který dvakrát v rozmezí pěti minut značně zaměstnal Drobného zdařilými střelami z dálky, přičemž hlavně proti ráně z 24. minuty musel český brankář vytasit zákrok přímo světový. Lincoln se pak ještě ukázal chvíli před odchodem do kabin, kdy si na hranici pokutového území předkopl míč a poroučel se k zemi, od rozhodčího Rizzoliho však po právu viděl žlutou za simulování.

Po změně stran tlak hostí pokračoval, aktivního Baroše v poslední chvíli zblokoval Stein a pár minut nato přežila berlínská defenziva i útok Ardy s Kewellem. Na druhé straně se po chybě hostující obrany dostali do brejku Voronin s Pantelićem, prvně jmenovaný ale míč do sítě procpat nesvedl, chvíli poté připravil Voronin palebnou pozici pro Kačara, jeho dělovku ale zlikvidoval De Sanctis. V 67. minutě pak Kewell centrem trefil ruku von Bergena a byla nařízena penalta, kterou v českém souboji Baroš - Drobný bez potíží zvládl vigantický útočník - 0:1.

Tím fotbalové představení Galatasaraye skončilo, od té doby bylo jedinou činností hostů všemožné zdržování hry. To Hertha naopak vsadila na jednu kartu, totiž na útok. V 73. minutě napřáhl skvěle hrající Dárdai, leč jeho rána šla těsně vedle, o dvě minuty později nedokázal De Sanctis zneškodnit dlouhý centr, k němuž se dostal Kačar a poslal ho směrem do opuštěné svatyně, na brankové čáře ale hosty zachránil Cetin.

O pár okamžiků později vyškrábl De Sanctis hlavičku Šimuniće, bezprostředně poté vybídl Kačar střídajícího Domovchijského, ten ale míč do sítě "dorvat" nedokázal. V závěrečných minutách stáli při hostech všichni svatí a hlavní sudí. Nejprve Lincoln a po něm Topal zahráli ve vlastním pokutovém území rukou, Rizzoli však dnes měřil dvojím metrem. V závěru pak Berlíňané vyvinuli na svého soupeře obrovský tlak a zvlášť po dělovce Steina byli blízko vyrovnání, dnes jim ale nebylo přáno a tak si tři body odváží šťastnější tým z Istanbulu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Galatasaray SK (TUR)43014:19
2.Metalist Charkov (UKR)32102:07
3.Olympiakos Pireus (GRE)31025:33
4.Hertha BSC (GER)30211:22
5.SL Benfica (POR)30122:81
Skupina C

Standard Lutych - UC Sampdoria 3:0

03.12.2008 20:45

Góly: 23. Igor De Camargo, 35. Oguchi Onyewu, 43. Milan Jovanović

Sampdoria absolutně nezvládla svůj třetí zápas Poháru UEFA a na hřišti belgického klubu prohrála vysoko 0:3. Všechny góly navíc dostala do konce prvního poločasu...

Italský tým potřeboval k jistotě postupu získat proti Lutychu plný počet bodů, domácím stačila k postupu pouze remíza. Přesto se kouč italské Sampdorie možná trochu překvapivě rozhodl posadit hvězdu týmu Antonia Cassana pouze na lavičku.

Již od prvních minut ukazoval Lutych svému soupeři, kdo je zde pánem. Svého soupeře tlačil a první vážnou šanci si vypracoval již po dvou minutách - De Camargova hlavička se ale zastavila o tyč. Další hlavička De Camarga už ale gólová byla. Ve dvacáté třetí minutě si skvěle naskočil na centr z levé strany a nekompromisním zakončením hlavou nedal gólmanovi hostů pražádnou šanci.

Domácí vstřelený gól ještě více nabudil a Sampdoria se prakticky pouze bránila. To jí ale nemohlo při drtivém náporu Belgičanů vydržet dlouho, již ve 34. minutě se prosadil obránce Onyewu a opět to bylo hlavou. Americký obránce předskočil svého strážce a vstřelil tak již druhý gól Standardu.

Ani dvougólový náskok ale domácím nestačil, a když ve 42. minutě proměnil samostatný nájezd Jovanovič, zdálo se, že zápas má jasného vítěze.

Domácí nastoupili do druhé půle stejně dobře, jako do té první. Svého soupeře pustili do vážnější šance až po hodině zápasu, kdy Stankevicius nedokázal usměrnit míč po rohovém kopu za záda domácího brankáře.

Ke konci zápasu už hra ztrácela tempo, šance si nadále vytvářeli pouze domácí borci. Hosté z Itálie tak poprvé v soutěži prohráli a klesli na čtvrté místo. Nutno ale říci, že proti Lutychu si porážku zasloužili a mohou být rádi, že ke konci zápasu domácí ze svého tempa polevili.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FK Partizan 3:0

03.12.2008 20:45

Góly: 32. Luís Fabiano (pen.), 46. Renato, 73. Luís Fabiano

Favorizovaná Sevilla si poradila s velmi slabým Partizanem a zaslouženě vyhrála na domácím stadionu 3:0.

Sevilla byla jasně aktivnějším mužstvem od začátku tohoto dějství. Hosté museli vinou zranění už v 8. minutě střídat, kdy Almani Moreiru nahradil Djordje Lazič. Domácí měli sice více ze hry, ale k ohrožení branky se v první čtvrthodině vůbec nedostali.

Ve 23. minutě byl vidět náznak akce na straně domácích. Po dobré kombinaci ale zakončoval nepřesně Jesus Navas, který byl asi nejaktivnějším domácím fotbalistou do té doby. O osm minut později byl po faulu právě na Navase nařízen pokutový kop, který Luis Fabiano s přehledem proměnil - 1:0.

Ve 35. minutě měl šanci hostující Ljakič, z jeho střely však nezapršelo. Do konce poločasu už se nic podstatného nestalo a hráči domácí Sevilly tak mohli být spokojeni, že vedou 1:0.

Sevilla vstoupila do druhého poločasu nejlépe, jak vůbec mohla. Už ve 46. minutě se totiž krásnou ranou z dvaceti metrů trefil záložník Renato a na ukazateli skóre se rozsvítilo 2:0.

Partizan byl od tohoto momentu ze hry, jelikož ani do té doby nebyli jeho hráči schopni výraznějším způsobem ohrozit branku Sevilly a po druhé obdržené brance to vypadalo, že zápas dohrají jen z povinnosti. Jediným hráčem hostů, který se opravdu nenudil, byl brankář Mladen Bozovič.

Domácí ale ještě konec rozhodně nechtěli a v 73. minutě přidal Fabiano svou druhou branku, když se trefil z hranice pokutového území přesně k tyči, zápas se tak začal proměňovat v malou exhibici.

Španělský celek už si závěr zápasu pohlídal a v tomto utkání zvítězil zaslouženě a s přehledem 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)33005:09
2.Sevilla FC (ESP)32015:16
3.VfB Stuttgart (GER)31113:34
4.UC Sampdoria (ITA)31113:54
5.FK Partizan (SRB)40041:80
Skupina D

Spartak Moskva - NEC Nijmegen 1:2

03.12.2008 18:00

Góly: 2. Serghei Covalciuc - 84. Jhonny van Beukering, 87. Lasse Schöne

Spartak Moskva nezvládl klíčové utkání proti Nijmegenu a nad jeho postupem ze základní skupiny Poháru UEFA se stahují mračna. Může tento Spartak porazit Tottenham?

Červenobílí měli proti poslednímu Nijmegenu velkou šanci zajistit si postup do osmifinále Poháru UEFA. Do klíčového utkání nezasáhl kvůli žlutým kartám kapitán Radoslav Kováč.

Očekávalo se, že Spartaku dodá sebedůvěru předchozí vybojované vítězství proti Dinamu Záhřeb a úvod měli svěřenci trenéra Laudrupa více než povedený. Pavlenko s Baženovem rychle rozehráli rohový kop a Kovalčuk razantní hlavičkou pod břevno dostal domácí do vedení. Zvýšit mohl autor gólové přihrávky Nikita Baženov, ale po přihrávce mladíčka Malojana mířil vedle.

Utkání byl podobné tomu proti Baníku Ostrava, který se postavil Spartaku do cesty v prvním kole Poháru UEFA. I tehdy se Spartak dostal do brzkého vedení, ale s přibývajícími minutami se spíše bránil. Nijmegen směle útočil, stoprocentní příležitost si ale nevytvořil.

Na začátku druhého poločasu NEC málem zaskočilo Spartak ze standardní situace. Po centru Youssefa El-Akchaouiho se prosadil přes Fathiho obránce Zomer, ale gólman Pletikosa s pomocí Jiránka nebezpečný pokus zpacifikoval. V odpovědi vyslal Baženov na brankáře Gábora Babose gólovou hlavičku, ale maďarský gólman se překonat nenechal.

Hosté kontrolovali hru a bombardovali defenzívu Spartaku, ale v koncovce jim chyběla porce štěstí. Šance u branky Pletikosy vznikaly s nezáviděníhodnou pravidelností. Spartak se zmohl jen na protiútok vedený Prudnikovem, který Babose nepřekonal. Nizozemcům, kteří prohráli s Dinaemm Záhřeb i s Tottenhamem, se nemilosrdně krátil čas. Spartak navíc začal hrát chytřeji a podnikal nebezpečné výpady směrem k obraně Nijmegenu. Všechny otazníky mohl odstranit obránce Spartaku Šiškin, ale po přihrávce Sajenka odmítl být hrdinou. V reakci zlikvidoval Pletikosa střelu Vorma.

O vítězi utkání rozhodl až samotný závěr. Nikým nerušený Jhon Van Beukering dopravil míč hlavou do sítě poté, co Fathi prohrál klíčový vzdušný souboj s Collinsem Johnem. Zaskočený Spartak poslal o tři minuty později do kolen přesnou střelou do dolního rohu branky dánský záložník Lasse Schøne. Místo tří bodů Spartak prohrál s outsiderem skupiny.

Spartak tak pravděpodobně může zapomenout na osmifinále Poháru UEFA, kde budou jeho rivalové CSKA i Zenit. Trenér Michael Laudrup tak alespoň bude mít více času na rekonstrukci devítinásobného mistra.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Dinamo Záhřeb 2:1

03.12.2008 18:00

Góly: 5. Fabio Quagliarella, 78. Christian Obodo - 90+3. Igor Bišćan

Pro diváky nezáživné utkání se odehrálo na stadionu Friulli v Udinese. Domácí tým díky rychlé brance Quagliarelly a přesné střele Oboda nakonec porazili Dinamo Záhřeb 2:1 a zajistili si postup do další fáze Poháru UEFA.

Domácí začali velmi aktivně a už v 5. minutě dokázali z první vážnější situace skórovat. Ve vápně se k míči dostal Fabio Quagliarella a ukázal, že instinkt střelce mu rozhodně nechybí - 1:0.

Domácím tato branka hodně pomohla, už o dvě minuty později zahrozili po centru Di Nataleho. Hosty rychlá branka velmi zaskočila a vůbec nebyli schopni na ni zareagovat útočnou hrou.

Po dvaceti minutách bylo jasně vidět, že domácí si s klidem hlídají svůj náskok a nepouštějí se do zbrklých akcí. Na druhé straně hosté si vůbec nevěděli rady v ofenzivní fázi, nedařilo se jim přesnými kombinacemi dostat Udine pod tlak.

Diváci neviděli v první půli moc pohledný fotbal, bylo to dáno hlavně tím, že domácí se nikam nemuseli tlačit. I jim se však po půlhodině hry přestala dařit kombinace a přechod z obrany do útoku. První poločas tak skončil 1:0 pro domácí Udinese.

Hosté nastoupili do druhého poločasu s jednou změnou, Ibaneze nahradil Milan Badelj. Ač se Dinamo snažilo vyvinout tlak a donutit tak domácí tým k nějakým chybám, kterých by pak chorvatský celek dokázal využít, tak nic takového k vidění nebylo.

V 56. minutě tak musel kouč hostů zareagovat podruhé, na hřiště poslal Tadiče místo neviditelného Balabana. Udinese si hodně komplikovalo situaci, i přesto, že vedlo, tak nedokázalo držet míč dál od své branky a obránci se vzadu hodně potili.

V 79. minutě přišlo rozhodnutí. Ze šestnácti metrů napřáhl Christian Obodo a trefil se přesně, Udinese tak vedlo už 2:0. Tato branka zhasla všechny naděje hostí a utkání se dohrávalo jen z povinnosti. V závěru sice ještě snížil Biscan na 2:1 z pohledu domácích, ale situaci to nijak neměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio (ITA)33006:29
2.Tottenham Hotspur (ENG)32015:26
3.NEC Nijmegen (NED)31024:53
4.Spartak Moskva (RUS)31023:43
5.Dinamo Záhřeb (CRO)41034:93

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No co k tomu Spartaku dodat???

Reagovat
smazaný uživatel

snad jen

Reagovat
Zajda

já to čekal...Nijmegen není špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

chtel sem dat 02 naprosto vazne.... stejne jako 10 na twente a taky 02 na dinamo ale udinese prekvapilo...

Reagovat
GEGE

Udine

Reagovat
$dolar$

Nj vidim, ze ruska liga je sice stejne kvalitni jako nemecka, ale slabsi nez nizozemska to je nejaky zamotany

Reagovat
smazaný uživatel

no.spartak je letos marný.mohl ho vyřadit už baník.škoda

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, a až prohraje Ajax se Slávkou, bude to potom znamenat, že česká liga je kvalitnější než nizozemská, tím pádem i než ruská. A protože je ruská liga stejně kvalitní jako německá, tak i naši východní sousedé mají horší ligu. Člověče, ty na to jdeš od lesa

Reagovat
Shevchenko

Ty s tím nikdy neskončíš? Všichni vidí jak je letos Spartak neuvěřitelně trapný.

Reagovat
smazaný uživatel

A proto vyhrál v Záhřebu, kde mělo problémy více týmů, aha.

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Reaguje snad někdo na Tebe??

Reagovat
smazaný uživatel

Ne já reaguju na tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou měla pointu ta reakce ve 20:53?

Reagovat
smazaný uživatel

Článek?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, co dělám, ja myslel včera To sorry

Měl jsem na mysli, to že chci bránit Spartak Moskva. Podle mě se nedalo čekat, že Spartak doma prohraje, když vyhrál minulý týden v tom, v Záhřebu. Tohle měla bejt jasná výhra domácích, i přes to, že jsou na tom nic moc. čekal jsem že aspoň v UEFE maknou...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem si taky myslel, že Spartak vyhraje, ale jsou fakt neuvěřitelně trapní. V Zábřehu měl správně prohrát nebo maximálně remizovat, Dinamo bylo jasně lepší....

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nezdá trapný...To je přehnané. Pro mě je trapné, třeba Arsenal, Wenger, přeceňování Čecha...I když to není totéž. Nevím, ja mam Spartak rád celkem, už od dob kdy hrály LM. Zápas v Záhřebu jsem viděl, ale nezdálo se mi, že by nějak extra hořely. Spíš to je dodatek špatné sezony, ale naštěstí to uhrály. Myslel jsem si, že maj posl. zápasy své sezony, tak že to zvládnou, aspoň pro fans...Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

a pre nas si trapny ty a tvoje prispevky

Reagovat
smazaný uživatel

Říkáš ty

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm?

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně jsem to přečetl, sem myslel, včera nějaky článek, co sem dal za koment.

Reagovat
smazaný uživatel

.....neztrapnuj se....

Reagovat
$dolar$

Rikal jsem si ze to vezmes vice s humorem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Shevchenko

Doufám, že Spartak nepostoupí. Vždyť v té skupině ani neměli být.

Reagovat
smazaný uživatel

Bary dostává dobré kapky

Reagovat
$dolar$

Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool !!!!!!!!!

Edmar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Metalist !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Tomanatura

Jojo, S. Lutych opravdu nemá takový tým, jako má Cluj, navíc nic nedokázal a nedá se na ně koukat

Reagovat
$dolar$

Standard Lutych hraje paradni fotbal, ma vynikajici fotbalisty, lepsi nez jsou ti v Kluzi a proc to pises?

Reagovat
Tomanatura

Přečti si poslední článek o Evertonu,respektive diskuzi pod ním, a poznáš, proč to píšu

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Ten klub vyradil takmer LFC a Toffees vyradil...,najlepši hráč Defour...

Reagovat
$dolar$

Jovanovic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tomto som laik... ,nič mi to nehovorí.

Reagovat
Tomanatura

Proklínal jsem sůlu, to nebylo možné, jak dobře hrál Lutych. Byl lepší.

Jinak, Dolare, jsi spokojený s Tevezovíma 4ma golama?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to nevidel...,ale ukopali sme to....

Reagovat
Tomanatura

Tojo, od té chvíle nenávidím Kuyta. Ale Everton, Sevilla a teď Sampdorie už byly jednoznačné zápasy.

Reagovat
$dolar$

Jak jsem na chvili prepinal na Standard tak si me opravdu ziskal, nadherny fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Jj naprosto, akorat to dokazuje jen to, ze by mel odejit a myslim, ze by se hodil Realu

Reagovat
Tomanatura

Kdybys viděl tu naši obranu Nevile----Rafael----Evans----O´Shea.

Základní rozestavení už nevěštilo nic dobrého a ejhle

Reagovat
$dolar$

Tak ale co jsem videl manchesterske derby tak Rafael hraje na tom pravem kraji velmi dobre

Reagovat
Tomanatura

Ujde celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

velkej talent

Reagovat
Tomanatura

Jinak, Twente zřejmě opět hlásí útok nahoru, poslední výsledky tomu nasvědčují

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitů kádrů mají naprosto srovnatelné.

Reagovat
Tomanatura

A nepsal jsi mi nahodou, ze niceho nedosahli? Ted uz jo. Standart hraje hezci a ucinnejsi fotbal. Ale porovnat to pujde, az na sebe narazi.

Reagovat
smazaný uživatel

No Milánek právě vystřídal a nebylo to špatný silnej na míči, nekazil, hodně faulů na něj bylo a především dal penaltu. To jeho padání a gestukulace s rozhodčím se u tureckýho týmu čeká, takže se to ztratí. Drobný jednoznačně nejlepší hráč Herthy.

Reagovat
$dolar$

Jinak jsem videl zapúas Metalist - Olympiakos a verim ze od teto sezony jiz o titul na Ukrajine nebude bojovat jen Dinamo se Sahtarem ale i Metalist, nadherna hra , mohli dat dalsi 4 branky. Skoda zazdenych sanci. A fanousci Do posledniho mistecka zaplneny stadion a naprosta euforie, aby mnozi nebyli prekvapeni v poslednich kolech Uefy

Reagovat
$dolar$

A jeste bych se vyjadril k ankete: Jaký je váš postoj.... jsem zatim vcelku pozitivne prekvapen, kolik lidi se mnou souhlasi ( jsem proti)

Reagovat
smazaný uživatel

Mazec. Můj oblíbenec Tevéz dokázal nejlepším možným způsobem, že patří do základu!

A Baroš další gól a navíc vítězný, co víc si přát

Reagovat
$dolar$

No Baros z penalty A jinak Tevez si zakladni sestavu zaslouzi, ale v Manu to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bude, nesmí odejít!

Reagovat
fantomas

Tak například Necid, další reprezentant, penaltu ted nedal.

Reagovat
$dolar$

Tak muj nazor na Necida znas

Reagovat
smazaný uživatel

A penalta je jenom poloviční gól, nebo co?

Reagovat
$dolar$

Jen ze bych to neprecenoval

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch dvanácti gólů má penalty myslím jenom dvě, není co přecenovat. Víc než deset gólů za sezonu dal naposledy v Liverpoolu. Ted má 12 a sotva polovinu sezony za sebou.

Reagovat
Tomanatura

3

Reagovat
$dolar$

Upresnim, neprecenoval bych jeho dnesni gol

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeceňoval bys jeho včerejší gól? Bože vždyť rozhodl o postupu na půdě silné Herthy. A penalta je normální gól, kolikrát je těžší proměnit ji.

Reagovat
Tomanatura

Z čeho tak usuzujete? Z toho, že dal jednou 4 góly? Tuto sezonu zatím předváděl obrovskou katastrofu, toto mu může trochu pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

A zdá se ti to málo?

Navíc moc šancí v lize a lm nedostal, jak jinak to má dokázat, než tam, kde dostane šanci?

Reagovat
Tomanatura

Dostal šancí teto rok více než dost, je jeho problém, že je nevyužil.

Ne, není to málo, ale chceš stavět trvale hráče do základu na základě jednoho jedinného povedeného zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo říká, že trvale? Ani Berbatov nehraje nijak úžasně, takže říkám, že by se měli střídat. A Tevéz si řekl o základ na víkend. Když to o víkendu potvrdí, není žádný důvod nedát ho tam znovu.

Reagovat
Tomanatura

Těch důvodů, proč se mu nemusí o víkendu dařit, je nepočetně. Ale i tak zřejmě nastoupí. Jen bych ten dnešek nepřeceňoval, Burn měl obranu jak ementál.

Reagovat
$dolar$

Tevez musi citit jistotu, ze bude hrat stale A taky musi ten tym hrat trochu na Teveze a pak mu to Tevez splati Toho se v Manu nedocka - tudiz prestup!

Reagovat
Tomanatura

Tevez není hrot ani typ hráče, na kterého by mělo mužstvo hrát. Tím je Berbatov. Jistotu nemohl cítit ani dnes a stejně předvedl dobrý výkon.

Mně je to fuk, ať odejde, hráčů, kteří mají vysoký potenciál, máme dost.

Reagovat
$dolar$

Ja si myslim, ze Tevez je ten typ hrace na ktereho by melo muzstvo hrat, ale jsem rad ,ze se mnou souhlasis ze by mel odejit

Reagovat
smazaný uživatel

podle me by se na nej melo hrat ale ve spanelsku ne v anglii

Reagovat
smazaný uživatel

hertha nic moc o mete bayernu mozu len snivat.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak si může letos nechat zdát o titulu

Reagovat
Arne

Tak ten tvůj příspěvek nechápu, o titulu se v Berlíně nemluví, to zaprvé. A zadruhé, včerejší utkání jste asi neviděli, jeden jak druhej, přesto z něj něco usuzujete.

Reagovat
Liquid

Lidi neblbnětě Baroš je dávno za zenitem, koukněte na ty týmy kterým dal ze hry góla, proti 9 z nějakého Haceptete nebo co, pak proti dalším 2 slabým, jinak se trefuje z penalt a když přijde Fenerbahce tak je jalovej. Lukáš Zelenka onehdy taky dával branky za Manisaspor a kdyby ho posílali na penalty tak by měl stejně gólů průměrně jak Baroš teď, a to je záložník a to ho nemám rád. Ale Baroše uhlídají i San Marínci. Je to prostě tragéd a nějaký kecy o Euru 2004, to je 4 a půl roku...Baroš měl prostě půl roku formu jinak je jen průměrný a občas i podprůměrný útočník, který nepracuje pro tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Odborník promluvil

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní komentář, ale podepisuju se. Konečně má na Forrest Gumpa někdo stejný názor jako já. Zelenka byl pan fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Zelenka byl pan fotbalista? To myslíš doufám ironicky?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no jasny hacettepe o 9... kdo by jim nedal gol.... hm tak proc se krom barose nikdo jinej netrefil??? ja si nemyslim ze je tak jalovej myslim ze ma velkej talent ale dost na to se*e a ma proste se mu dari jen nekdy... konkretne jen nekdy za klub za repre uz dlouho ho*no.

Reagovat
Liquid

nenapadlo tě, že Galatasaray může hrát na 1 útočníka a ten ať už je to kdokoliv má větší šanci se prosadit než záložník a kor když hraje soupeř o devíti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když mu nikdo neni schopnej v reprezentaci ten gól "vytvořit" tak to pak je špatný, ale to neni Barošova chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Dost blby prirovnani a dost blbej argument s tim San Marinem .....vsechny ty tymy v Turecku kterejm nasazel goly jsou lepsi nez amateri ze San Marina. Rek bych ze problem bude urcite jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, Baroš je od EURA velice průměrný, ale proč ho k sakru kritizuješ teď? Když se mu očividně daří. To je jako bych řekl, že si Ronaldo Zlatý míč nezaslouží, protože dával většinu svých gólů proti slabším než je jeho klub. Blbost. Tak jak si Ronaldo Zlatý míč zasloužil, tak si i Baroš zaslouží nějakou tu pochvalu. Takže nikdo tady neblázní. Vždyť vstřelil velmi důležitou branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepracuje pro tým V reprezentaci si to odběhá, a hraje poctivě.....V Galatasarayi sem ho ještě neviděl, takže nemůžu soudit, ale vzhledem k tomu že góly celkem dává, tak to zas taková tragédie neni....

Reagovat
smazaný uživatel

twente, metalist, standard, baros

Reagovat
smazaný uživatel

Baroše sem nikdy uplně v lásce neměl,ale poslední dobou mě přesvědčuje,že to mohl být opravdu velký talent v dobách jeho působení v Liverpoolu,škoda potřeboval jen trochu více štěstí..takže za poslední výkony ode mě

Reagovat
Marv

Vagner Love

Reagovat
smazaný uživatel

Dělal si z obránců Nancy srandu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele