základní skupiny - skupina B
03.12.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Galatasaray SK 0:1

Jediná branka padla v souboji Herthy s Galatasarayem a dal jí z penalty hostující útočník Milan Baroš, čímž zajistil svému týmu postup do další fáze soutěže. Berlíňané si naopak situaci notně zkomplikovali a pokud chtějí v Poháru UEFA účinkovat i na jaře, musejí v posledním utkání vyhrát v Pireu.

Utkání začalo z obou stran zostra a mírně navrch měli zpočátku domácí. Za ně dvakrát zahrozil Pantelić, jeho střely však pro De Sanctise nebyly nic neřešitelným. Zhruba od dvacáté minuty začal přebírat otěže zápasu do rukou istanbulský tým, který se prosazoval hlavně kombinacemi nakrátko, příliš šancí si však také nevypracoval.

To se nedá říct jen o Lincolnovi, který dvakrát v rozmezí pěti minut značně zaměstnal Drobného zdařilými střelami z dálky, přičemž hlavně proti ráně z 24. minuty musel český brankář vytasit zákrok přímo světový. Lincoln se pak ještě ukázal chvíli před odchodem do kabin, kdy si na hranici pokutového území předkopl míč a poroučel se k zemi, od rozhodčího Rizzoliho však po právu viděl žlutou za simulování.

Po změně stran tlak hostí pokračoval, aktivního Baroše v poslední chvíli zblokoval Stein a pár minut nato přežila berlínská defenziva i útok Ardy s Kewellem. Na druhé straně se po chybě hostující obrany dostali do brejku Voronin s Pantelićem, prvně jmenovaný ale míč do sítě procpat nesvedl, chvíli poté připravil Voronin palebnou pozici pro Kačara, jeho dělovku ale zlikvidoval De Sanctis. V 67. minutě pak Kewell centrem trefil ruku von Bergena a byla nařízena penalta, kterou v českém souboji Baroš - Drobný bez potíží zvládl vigantický útočník - 0:1.

Tím fotbalové představení Galatasaraye skončilo, od té doby bylo jedinou činností hostů všemožné zdržování hry. To Hertha naopak vsadila na jednu kartu, totiž na útok. V 73. minutě napřáhl skvěle hrající Dárdai, leč jeho rána šla těsně vedle, o dvě minuty později nedokázal De Sanctis zneškodnit dlouhý centr, k němuž se dostal Kačar a poslal ho směrem do opuštěné svatyně, na brankové čáře ale hosty zachránil Cetin.

O pár okamžiků později vyškrábl De Sanctis hlavičku Šimuniće, bezprostředně poté vybídl Kačar střídajícího Domovchijského, ten ale míč do sítě "dorvat" nedokázal. V závěrečných minutách stáli při hostech všichni svatí a hlavní sudí. Nejprve Lincoln a po něm Topal zahráli ve vlastním pokutovém území rukou, Rizzoli však dnes měřil dvojím metrem. V závěru pak Berlíňané vyvinuli na svého soupeře obrovský tlak a zvlášť po dělovce Steina byli blízko vyrovnání, dnes jim ale nebylo přáno a tak si tři body odváží šťastnější tým z Istanbulu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha udělá se štěstím tři body-1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Galatasaray poníží starou dámu 4:2 góly : Baroš 4 - Pantelič 2

Reagovat
smazaný uživatel

starou dámu???

Reagovat
smazaný uživatel

německou starou dámu neznalče

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo za jatka? 10 karet? Btw Baroš zase dostává chut na goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ke konci byla asi pěkná mela

Reagovat
smazaný uživatel

Baros pekne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele