základní skupiny - skupina A
03.12.2008 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Schalke 04 2:1

Německému klubu trvalo přes hodinu, než se vůbec dostal do zápasu, a právem tak nezískal na půdě v Enschede ani bod, naopak domácí borci mohou slavit.

Hráči Twente do zápasu doslova vlétli a chtěli ukázat bývalému kouči Ruttenovi, že fotbal rozhodně nezapomněli hrát. Už ve 3. minutě šli totiž do vedení, když se zblízka za Neuerova záda trefil Wielaert.

Ani po vstřeleném gólu domácí nepolevili a tlačili se směrem do útoku. U Schalke byl v první dvacetiminutovce nejvíce aktivní bývalý hráč Twente Orlando Engelaar, nikdo z jeho spoluhráčů se k němu do té doby ale nepřipojil.

Po půl hodině hry se dalo říct, že diváci sledují velmi vyrovnaný zápas, jelikož Schalke se dostávalo lépe do tempa. Vzadu byl německý klub rychlejší a agresivnější, scházel ale důraz před brankou soupeře. Hodně za očekáváním byl do té doby i Jefferson Farfan.

Do poločasu měl příležitost hostující Engelaar, ale svůj pokus neumístil mezi tři tyče, Twente tak šlo do kabin s vedením 1:0, které bylo i zasloužené.

Do druhého poločasu vstoupili s větším odhodláním hostující fotbalisté, na kterých byla vidět vůle po otočení zápasu. O to větší šok pro ně byla druhá branka domácích. V 55. minutě napřáhl Perez ke střele skoro z 30 metrů a jeho projektil zapadl přesně do branky mladého gólmana Schalke Neuera - 2:0.

Důraz a agresivita hostujících fotbalistů byla tatam. Twente však nezvolilo ani po druhé brance taktiku hromadné defenzívy, naopak chuť po vstřelení třetí branky byla větší.

Když kouč Schalke Rutten viděl, že je zle, tak do hry místo defenzivního záložníka Jonese poslal útočníka Altintopa. I přesto byl však útok hostů v podstatě bezzubý, Kuranyi s Farfanem byli naprosto neviditelní.

V 77. minutě přišlo ještě zdramatizování, když se ve vápně dostal míč až k Asamoahovi a ten s uklizením do branky neměl nejmenší problém. Vypadalo to, že diváky čeká ještě hodně napínavý závěr utkání.

To se však nesplnilo, Twente si už závěr zápasu i s malou dávkou štěstí pohlídalo a připisuje si tři body za vítězství nad Schalke 2:1.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele