Ligue 1 - souhrn 4. kola

28.08.2015, 22:31, aktualizováno 30.08.2015, 22:59
Komentáře a souhrny
PSG veze tři body ze hřiště Monaka. Bordeaux si poradilo s Nantes, zatímco Saint-Étienne vybojovalo tři body proti Bastii. Ze sobotního programu slaví vítězství Lille, Remeš, Stade Rennes a Lyon. Diváci v Troyes a Angers vítěze nepoznali. Páteční předehrávka nabídla porážku Marseille na půdě Guingampu...

AS Monaco - Paris Saint-Germain 0:3

30.08.2015 21:00

Góly: 57. Edinson Cavani, 73. Edinson Cavani, 83. Ezequiel Lavezzi

Nic naplat, PSG je letos zkraje sezony opravdu suverénní. Svěřenci Laurenta Blanka dnes díky skvělému představení ve druhé půli rozstříleli silné Monaco na jeho půdě 3:0 a zůstávají i po čtvrtém kole v lize stoprocentní. Dvě branky zaznamenal Edinson Cavani, skóre uzavíral Ezequiel Lavezzi..

Blanc před utkáním nebyl zcela spokojen s hrou svých útočníků, dnes však využil možnost poslat do hry uzdraveného Zlatana Ibrahimovice - a švédský fantom se dostal hned v šesté minutě do první šance. Jeho zpracování Aurierova pasu i obhození bránícího Andrey Raggiho byly prvotřídní, zakončení mu však už nevyšlo. Neuspěl ani Lucas se svým nebezpečným volejem z 15. minuty. Skóre tedy zatím zůstávalo beze změny, herní obraz však byl nadiktován jasně: Pařížané zkrátka měli viditelně navrch.

Teprve po čtvrthodině hry se domácí, stále otřesení z těsného vypadnutí s Valencií v předkole Ligy mistrů, dostali do tempa a zaznamenali první vlastní šance. Stephan El Shaarawy, dnes debutující v základní sestavě, byl asi nejblíže: nejprve obehrál Blaise Matuidiho (což je samo o sobě výjimečným počinem), následně si udělal dobrý den i z Thiaga Silvy (nápodobně) a vyslal na Kevina Trappa nepříjemnou střelu, již však zablokoval vracející se Matuidi.

Na druhé straně se ještě v první půli předvedl veterán Maxwell, který jako by si dal za úkol přesvědčit kouče, že i přes angažmá Layvina Kurzawy (dnes laborujícího se stehnem) si místo v sestavě zaslouží - zkušený levý bek nejprve ve 26. minutě vyzval ke skórování Cavaniho, poté těsně před pauzou poslal do vápna nadýchaný pas, který však ani Aurier, ani Silva s Mottou nedokázali zužitkovat.

Druhé dějství začalo o něco aktivněji Monaco a El Shaarawy ve 49. minutě zahodil další šanci po chytrém vybídnutí Anthonyho Martiala; o osm minut později však už šli hosté do vedení. Matuidi si seběhl na levou stranu, kde zpracoval pas od Ibrahimovice a poslal míč přesně na Cavaniho. Mohutný Uruguayec následně hlavou bez problémů zavěsil.

65. minuta potom představovala výrazný milník v novodobé historii pařížského klubu - poprvé se totiž na hřišti objevil Ángel di María. Argentinský univerzál vystřídal na pravém křídle Lucase a prakticky okamžitě začal terorizovat domácí defenzivu. Jen pár vteřin po svém příchodu málem zaznamenal první asistenci, jeho pas však Cavani zužitkovat nedokázal. Autor první trefy si na další zářez musel počkat až do 73. minuty, kdy po skvělé pobídce Ibrahimovice uklidil míč placírkou do Subašićovy klece.

Zdeptané Monaco už odpověď nenašlo, naopak hosté nadále útočili. Aurier v přímém souboji se Subašićem ještě přestřelil, Lavezziho pokus však už cestu do sítě našel: střídající Argentinec si naběhl na další delikátní pas od Di Maríi a krásným volejem uzavřel skóre na konečných 3:0 pro PSG. Laurent Blanc tak se svým týmem vyhrál už třináctý ligový zápas v řadě a přiblížil se vyrovnání vlastního rekordu, který stanovil v Bordeaux v roce 2009. Tehdy triumfoval čtrnáctkrát..

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Nantes 2:0

30.08.2015 17:00

Góly: 45+2. Wahbi Khazri, 87. Milan Gajić

První inkasované góly znamenaly pro Nantes rovnou i první porážku v novém ročníku. Svěřenci Michela Der Zakariana sice zaznamenali nejlepší start do sezony ve 21 letech, dnes však bylo Bordeaux zkrátka nad jejich síly. Zvláště po vyloučení Ermira Lenjaniho z 50. minuty. Domácí výhra 2:0 mohla být ještě vyšší, kdyby Wahbi Khazri v první půli nezahodil penaltu..

Les Canaris se sice letos zatím opírají převážně o nepropustnou obranu, letní přestupová aktivita však byla zaměřena spíše na útočnou fázi - tam měl Der Zakarianův tým loni obrovské problémy, a zatím to na nějaké prudké zlepšení nevypadá. I když arménský kouč přivábil do klubu islandského střelce Kolbeinna Sigthórssona, který také dnes zahodil první šanci zápasu: odražený míč od Palloise opřel pouze do boční sítě.

Po zhruba sedmiminutovém zdržení, které způsobili fanoušci Bordeaux zapálením světlic, už se hrálo prakticky pouze na jednu bránu. Zejména Khazri týral obranu Nantes opravdu svědomitě; jeho odvážný pokus skórovat rovnou z rohového kopu však famózně vychytal gólman Rémy Riou, a když se Maurice-Belay ve 40. minutě poroučel k zemi, vytáhl se Riou i proti Tunisanově mizerně kopnuté penaltě.

Khazriho okamžik přišel až ve druhé minutě nastavení prvního dějství - mladík Enzo Crivelli jej našel chytrým zpětným pasem, kreativní záložník obešel bránícího Lucase Deauxe a poslal míč do sítě pod vybíhajícím Riouem. Veškeré naděje Kanárků na zvrat pak pohřbila druhá žlutá karta pro levého beka Lenjani, který si krátce po změně stran vyšlápl na Clémenta Chantomeho.

Johan Audel sice donutil domácího gólmana Carrassa k zásahu u bližší tyče, jinak se však hrálo pouze o to, jak vysoká bude nakonec výhra Les Girondins: Cédric Yambéré napálil zblízka břevno, Thomas Touré zase hlavičkoval těsně mimo. Druhou trefu přidal až mladý srbský bek a čerstvý vítěz MS do 20 let Milan Gajić, jehož parádní rána mu stylově otevřela střelecký účet v Ligue 1.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - SC Bastia 2:1

30.08.2015 14:00

Góly: 20. Loïc Perrin, 63. Valentin Eysseric - 41. Gaël Danic

Podruhé v řadě vyhrálo Saint-Étienne ligový zápas o gól, podruhé v řadě se mohlo skoro celých 90 minut těšit z přesilovky - v Lorientu se domácí gólman Lecomte nechal vyloučit už v první minutě, dnes proti Bastii se to Alexandru Djikuovi povedlo "až" ve třetí. Vítězství 2:1 Les Verts pojistili kapitán Loïc Perrin a nová posila Valentin Eysseric, za hosty nakrátko vyrovnával Gaël Danic..

Korsičané sice až do dnešního dne v nové sezoně neprohráli, výletu na Geoffroy-Guichard se však obávali i ti nejoptimističtější fanoušci - vždyť Bastia zde čekala na výhru od roku 1994. Veškeré naděje na prolomení této více než dvacet let trvající série pak vzaly za své hned na samém začátku utkání, kdy si Djiku nebezpečně vyšlápl na Lemoineho a musel předčasně pod sprchy.

Hostující kouč Ghislain Printant zareagoval zatažením kapitána Yannicka Cahuzaca na Djikuův post pravého beka, tím se ale pro Les Verts otevřelo extra místo uprostřed pole a domácí toho s gustem využívali. Eysseric v dobré pozici pálil zpoza vápna těsně mimo, blízko otevření skóre byli i Nolan Roux a Romain Hamouma. Poslední jmenovaný trefil v 19. minutě břevno. O pár vteřin později se už skóre měnilo: Hamouma tentokrát rozehrál rohový kop, u zadní tyče si na centr počkal stoper Perrin a propálil Jespera Hansena.

Až za stavu 0:1 se oslabená Bastia osmělila také k útoku; i přes početní nevýhodu ukázali Printantovi svěřenci zarputilost pravých korsických bojovníků a na chvíli silnějšího soka zatlačili do defenzivy. Kamanově hlavičce po Danicově přímém kopu však chybělo pár centimetrů a těsně mimo pálil také v dobré šanci Cahuzac. Ještě do poločasové pauzy však I Lioni skutečně vyrovnali: Lassana Coulibaly efektně vyřešil problém s nedostatkem nabíhajících spoluhráčů, když se dopředu prostě probil parádním slalomem, narazil si s Kamanem a finálním pasem našel ve vápně Danice. Ten už neměl se zakončením problémy.

Printant ucítil šanci. Do druhé půle naordinoval svým svěřencům dávat míč co nejrychleji od nohy, neustále měnit pozice a snažit se o co nejrychlejší fotbal, a nutno přiznat, že proti poněkud statickým Les Verts to fungovalo. První čtvrthodinu po změně stran Bastia dominovala, skutečné šance si však vytvořit nedokázala - a pak už začala být na jejích hráčích znát únava. Ve snaze alespoň udržet skvělý výsledek pak Printant po hodině hry stáhl ofenzivního Coulibalyho a poslal na hřiště obranného veterána Modesta - a tím si podepsal svůj ortel.

Bez Coulibalyho rychlých nohou se totiž bastijská taktika rychle rozpadla, či lépe řečeno proměnila v pouhé bránění remízového stavu. Valentin Eysseric měl na hřišti najednou spoustu místa, čehož využil hned v 61. minutě: za vápnem si pohodlně srovnal míč na střelu a parádní dělovkou poslal svůj tým do vedení. 2:1.

Od té doby už na hřišti existoval pouze jeden tým: zkušené ASSE si výsledek bez problémů uhlídalo. Zvláště poté, co hosté inkasovali další červenou kartu. Provinil se mladý útočník Kamano, který ve snaze předběhnout Perrina v bitvě o míč zalétl kolíky do vybíhajícího gólmana Ruffiera. Sudí Anthony Gautier neměl jinou možnost než ukázat mu červenou kartu. To se psala teprve 73. minuta; zápas už byl ale rozhodnut. Monnet-Paquet ještě sedm minut před koncem odmítl z jednoduché pozice zvyšovat na 3:1, to však domácí příliš mrzet nemuselo.

Více informací k zápasu

Angers SCO - OGC Nice 1:1

29.08.2015 20:00

Góly: 24. Thomas Mangani - 56. Valère Germain

Nováček ligy z Angers zůstal i po čtvrtém kole neporažen. Dokonce se díky Thomasovi Manganimu ujal vedení v prvním poločase, radost ovšem domácím zkazil Valére Germain, jenž vyrovnal po přestávce. Hostující forvard se stal vůbec prvním střelcem, který letos dokázal prolomit obranu soupeře.

Až po 326 minutách Angers inkasovalo. V předchozích třech utkáních se mu vždy podařilo udržet čisté konto, a když ve 24. minutě Mangani krásně zakroutil míč z přímého kopu přes zeď k tyči, vypadalo to, že i tentokrát by se mohla sklidit pěkná úroda. Gólman Hassen se mohl po parádní střele jen podívat.

Hassen měl pár minut před obrátkou určitě nahnáno i při standardce Camary. Ten jí rozehrával z vlastně skoro stejné pozice jako Mangani, a ačkoli jí nerozehrál špatně, jeho pokus skončil nakonec vedle. Ve druhém poločase se hosté vzchopili. Poprvé si brankář Butelle zachytal proti Pléovi, a to dokonce dvakrát.

V 56. minutě se pak OGC přece jen radoval. Ben Arfa poslal z pravé strany z volného kopu centr do středu šestnáctky, kam si naběhl Germain a z blízkosti hlavou bez problémů zacílil. Ve zbytku utkání se toho na hřišti moc neudálo, a dá se tedy určitě říci, že konečná remíza je asi tím nejspravedlivějším výsledkem.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Montpellier HSC 0:0

29.08.2015 20:00

Góly: -

Fotbalisté Montpellieru se poprvé v sezóně dočkali bodu. Nepodařilo se jim ovšem v Troyes skórovat, a tak v jejich kolonce vstřelených branek stále svítí nula. Domácí, kteří naposledy inkasovali hned šest gólů v Marseille, se z debaklu evidentně oklepali a směrem dozadu předvedli určitě lepší výkon než minule.

Hosté už po pěti minutách zvedali ruce nad hlavu, ovšem na gól si pořád museli nechat zajít chuť. Boudebouz sice našel dobře hlavičkujícího Camaru, jemuž se podařilo rozvlnit síť, radost mu ale zkazil asistent rozhodčího, jenž signalizoval ofsajd. ESTAC poprvé zahrozil zásluhou Jeana, ten však tváří v tvář ztroskotal na brankáři Ligaliovi.

Následně se do šancí dostali rovněž Martins Pereira a Nivet, nicméně ani jeden z nich neudělal za svou akcí gólovou tečku. Domácí gólman Petrič se po půlhodině hry zapotil při možnosti Bérigauda. Do druhé půle vstoupilo lépe Troyes, Karaboué pálil hezky z voleje, avšak fantasticky se mezi třemi tyčemi předvedl Ligali.

Dále zahrozil znovu Jean, i v tomhle případě si ovšem Ligali poradil. Celkově měl asi více navrch Montpellier. Potácel se ale s chybnou koncovku. Platilo to především v případě Bakara, jehož hlavičku chytil Petrič, a pět minut před koncem zazdil hostující náhradník další tutovku, když z dobré pozice netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Více informací k zápasu

Lille OSC - GFCO Ajaccio 1:0

29.08.2015 20:00

Góly: 23. Sofiane Boufal

Lille se až na čtvrtý pokus dočkalo své první branky v nové sezóně, která hned znamená i první vítězství. O onen jediný gól utkání se postaral ve 23. minutě Sofiane Boufal. Gazélec prohrál už potřetí v řadě a spadnul na samotné dno tabulky. Hosté spolu s předposledním Montpellierem zůstávají jako jediní bez vstřeleného gólu.

GFCO ale nebyl velmi cennému bodu vyloženě daleko. Kdyby Martinez v závěru netrefil břevno a zamířil by místo toho do sítě, mohli domácí fanoušci na severu Francie smutnit. Protože oba celky nejsou příliš ofenzivně laděné, vyvíjelo se utkání podle očekávání - hrát opatrně, nechybovat a neinkasovat.

První střelu na branku vyslal Sidibé, gólman Maury si ovšem s jeho dalekonosným pokusem hravě poradil. Domácí bek pak ve 23. minutě hrál hlavní roli u rozhodující akce zápasu. Zachytil rozehrávku soupeře, poslal míč na volného Boufala, ten udělal pár kroků dopředu a pak jemným obloučkem překonal vyběhnuvšího Mauryho.

Následně ostrými pálil Rodelin, Maury byl ale v tomhle případě pozorný. Celkově se však LOSC za další brankou nehnal a zatáhl se dozadu. A brankář Enyeama se musel několikrát činit, aby Gazélec ubránil. Například proti dělovce z dálky od Zouy se musel vytasit s opravdu brilantním zákrokem.

Vyrovnat mohl rovněž Djokovič, ovšem z přímého kopu netrefil kýžený prostor. Po hodině hry se ocitl v dobré šanci zase Boufal, tentokráte ale na Mauryho nevyzrál. Enyeama, jemuž fanoušci zpívali k 33. narozeninám, v 78. minutě zlikvidoval střelu Sylly a poté jen sledoval, jak Martinezova hlavička skončila šťastně pro něj na brankové konstrukci.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Lorient 4:1

29.08.2015 20:00

Góly: 23. Gaëtan Charbonnier, 54. Nicolas De Préville, 66. Grejohn Kyei, 85. Atila Turan - 48. Denis Bouanga

Remeš si začátek sezony 2015/16 užívá opravdu naplno. Po výhře 4:1 v utkání s Lorientem se svěrenci Oliviera Guégana dostali provizorně do čela ligové tabulky!

Všechno to na Stade Auguste-Delaune začalo po třiadvaceti minutách hry. Gaëtan Charbonnier chtěl zřejmě centrovat, nicméně balon nakonec k překvapení všech skončil v brance za zády Florenta Chaigneaua - 1:0. Hostující brankář však svou chybu do poločasu několikrát napravil, když zneškodnil několik solidních příležitostí soupeře.

Ve 48. minutě Lorient vyrovnal. A to zásluhou Denise Bouanga, jenž dorazil za záda Johnnyho Placideho tvrdou ránu Benjamina Moukandja - 1:1. Pro dvacetiletého útočníka to byla první trefa v Ligue 1. Šest minut poté ale chyboval kapitán Wesley Lautoa, díky čemuž se k míči dostal Nicolas De Préville. A přestože Chaigneau dělal, co mohl, kulatý předmět stejně skončil v síti - 2:1.

Tenhle gól se ukázal býti vítězným, nikoliv ovšem posledním. V 66. minutě se totiž De Préville proměnil v nahrávače, z čehož těžil Grejohn Kyei. Nutno dodat, že Lautoa si nepočínal zrovna přesvědčivě ani při této trefě na 3:1. Pět minut před vypršením řádné hrací doby domácí zaútočili znovu ... a znovu úspěšně.

Střídající Theoson Jordan Siebatcheu si díky své rychlosti vytvořil výborný prostor na centr, jenž zužitkoval Atila Turan - 4:1. Remeš tedy může mít před pauzou pocit z dobře vykonané práce, který ale bude muset potvrdit i v následujících zápasech s Toulouse a PSG. Les Merlus, kteří zatím nasbírali pouhé dva body, zase čeká Angers a Monako.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Toulouse FC 3:1

29.08.2015 20:00

Góly: 17. Steeve Yago (vl.), 67. Sylvain Armand, 90. Giovanni Sio - 5. Martin Braithwaite

Stade Rennes si připsalo už třetí výhru v řadě, díky čemuž mu po neúplném čtvrtém kole patří třetí příčka. Oproti tomu Toulouse zůstává na čtyřech bodech.

Les Rouge et Noirs - už bez švédského útočníka Oly Toivonena - přitom tenhle zápas nezačalo nejlépe. Už v 5. minutě se po centru Adriena Regattina prosadil na přední tyči číhající Martin Braithwaite - 0:1. Vedení hostujícímu celku však nevydrželo ani patnáct minut, protože po velice chaotické situaci ve vápně omylem zamířil Steeve Yago do vlastní sítě - 1:1.

Určitě není bez zajímavosti, že během posledních deseti vzájemných utkání těchto dvou týmů šlo o pátý "vlastenec", avšak předchozí čtyři si dali hráči Rennes. První poločas tedy skončil pro téfécé ještě přijatelnou remízou. V 67. minutě ale fauloval brankář Mauro Goicoechea pronikajícího Giovanniho Sia. Naštěstí z toho byla jen žlutá karta, ale na druhou stranu penaltu se odvolat nepodařilo.

Její exekuce se ujal Sylvain Armand a proti gólmanovi TFC nejprve neuspěl. Z následné dorážky se ovšem nemýlil, takže na Roazhon Parku mohl propuknout jásot - 2:1. Ten svěrenci Philippa Montaniera dopřáli svým příznivcům ještě jednou. V 90. minutě zakončil rychlý protiútok Sio, přičemž na zadní tyč mu nacentroval Paul-Georges Ntep, jenž tedy asistencí oslavil návrat na trávník po delším zranění.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Lyon 0:4

29.08.2015 17:00

Góly: 19. Nabil Fekir, 44. Nabil Fekir, 57. Nabil Fekir, 87. Claudio Beauvue

Caen po slibném začátku sezony nestačilo na Lyon. Ten i zásluhou hattricku Nabila Fekira zvítězil rozdílem třídy.

Loňskému vicemistrovi se naopak první tři duely příliš nevydařily. Že si ale tentokrát půjde za všech okolností pro tři body, pociťovalo Caen už od začátku zápasu. Po Rafaelově centru ještě mířil hlavou nad Claudio Beauvue, jenže potom už přišla na pořad dne první Fekirova trefa. Corentin Tolisso přihrál a dvaadvacetiletý útočník si to neohroženě štrádoval do šestnáctky, kde střelou na vzdálenější tyč zpoza obránce Da Silvy překvapil Rémyho Vercoutreho - 0:1.

V ten moment bylo odehráno dvacet minut. Domácí následně převzali otěže zápasu a vytvořili si prostřednictvím Da Silvy a Vincenta Bessata hodně solidní příležitosti, kterým ovšem chybělo trochu toho štěstíčka. Pak si hosté nepočínali nejlépe při zahrávání vlastního rohového kopu, z čehož mohl těžit Jonathan Delaplace, jenž ovšem tváří v tvář Anthonymu Lopesovi neuspěl.

Že se brankář OL v prvním poločase rozhodně nenudil, dokazuje i nepříliš šikovná hlavička Samuela Umtitiho, jenž jí vystrašil svého spoluhráče mezi třemi tyčemi. Nedlouho poté Lopes jenom sledoval, jak se střela Andyho Delorta z přímého kopu odráží od břevna do bezpečí. A jako už mnohokrát předtím, i tady platilo ono známé pořekadlo nedáš-dostaneš.

Corentin Tolisso centroval přes celé hřiště na Fekira, který zaběhl do vápna a dokonale před bránícím Chakerem Alhadhurem využil výhody útočícího hráče. Celou akci zakončil překvapivou přízemní střelou na zadní tyč, od níž se míč odrazil za brankovou čáru - 0:2. První pětačtyřicetiminutovka tedy - zřejmě trochu nespravedlivě - skončila pro svěřence Huberta Fourniera tímto slibným náskokem.

Po změně stran hlavičkoval znovu Da Silva a Jordan Ferri likvidoval vzniklé nebezpečí těsně před brankou. V 57. minutě o sobě ale znovu dal vědět neúnavný a nezastavitelný Nabil Fekir. Tentokrát mohl těžit z vynikající práce Valbueny, který mu naservíroval balon někam do prostoru penaltového puntíku, odkud se góly dávájí skoro sami - 0:3.

O patnáct minut později brutálně zaútočil na Claudia Beauvuea až příliš aktivní Damien Da Silva a musel po červené kartě do šatny. Faulovaný hráč dal v závěru výsledku finální podobu, když se parádně diagonálně trefil z rohu pokutového území - 0:4. Lyon tedy konečně zabral a před reprezentační přestávkou zůstává na dohled těm zatím nejlepším.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Marseille 2:0

28.08.2015 20:30

Góly: 72. Sloan Privat, 89. Nicolas Benezet

Guingamp si ve čtvrtém kole připisuje první góly a rovnou i první vítězství. Jeho obětí se stalo překvapivě Marseille, které přitom posledně, v premiéře nového kouče Míchela, rozstřílelo Troyes 6:0. Zdá se, že domácí kouč Jocelyn Gourvennec navzdory odchodu největší hvězdy Claudia Beauvueho stále nezapomněl, jak zaskočit favority..

Les Phocéens cestovali do Bretaně v bojovné náladě a těšili se na další triumf, místo toho však narazili - 70 minut se nedokázali prosadit, a poté dokonce sami dvakrát inkasovali. Postarali se o to svými trefami dvě nové posily EAG, Sloan Privat (72') a Nicolas Benezet (89'). Oba kluby tak mají nyní na kontě shodně po třech bodech.

Ve skutečnosti mohli domácí jít do vedení už po první minutě: agilní Jimmy Briand pronikl do vápna, kde jej fauloval hrdina posledního utkání Lassana Diarra. Musela se tak kopat penalta. K jejímu rozehrání se postavil Privat, Mandanda ale jeho pokus zneškodnil a zachránil tak svůj tým od katastrofálního startu.

Guingamp ani nadále nepolevoval a k úvodní trefě měl mnohem blíže než favorizovaní hosté; Briandův odvážný lob se však mezi tři tyče nevešel a Diallo po Benezetově pasu hlavičkoval rovněž těsně mimo. Jen díky dalšímu Mandandovu skvělému zásahu (proti teči vlastního obránce Karima Rekika) udrželi Les Phocéens v poločase čisté konto.

Marseille působilo o něco živěji po změně stran - Batshuayiho tečovaná rána však letěla vedle, další střelu belgického mladíka zase zlikvidoval brankář Jonas Lössl. Rozhodující úder tak přece jen přišel na druhé straně. Guingampský tlak vyústil v rychlý útok Privata s Briandem, druhý jmenovaný přihrál prvnímu a někdejší talent Sochaux pohotově zakončil. Bránící Javier Manquillo i gólman Mandanda byli poraženi.

Hosté mohli ve skutečnosti ještě vyrovnat, Lössl si však s posledním Batshuayiho pokusem zkušeně poradil - a pak už přišel definitivní úder. Minutu před koncem napřáhl Benezet k vydařené ráně, která zaplula za bezmocného Mandandu, a stanovil tak konečné skóre zápasu na 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain44007:012
2.Stade Reims43017:39
3.Stade Rennes43017:49
4.Angers SCO42205:18
5.Olympique Lyon42116:27
6.SC Bastia42117:47
7.AS Saint-Étienne42115:47
8.FC Nantes42112:27
9.SM Caen42023:66
10.Girondins Bordeaux41214:35
11.OGC Nice41217:75
12.Lille OSC41211:15
13.AS Monaco41213:55
14.Toulouse FC41124:64
15.Olympique Marseille41036:43
16.EA Guingamp41032:53
17.ES Troyes40313:93
18.FC Lorient40222:62
19.Montpellier HSC40130:41
20.GFCO Ajaccio40130:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude mít Liberec sakra jednoduchý.

Reagovat
San Iker

Liberec postup z prvního místa

Reagovat
Langi

To se ted bude z Marseille delat tym na urovni spodku Synot ligy, jako z Lyonu, kdyz tehdy hrali s Plzni? Ano, soucasna Marseille je mozna k porazeni, ale porad je to tym o nekolik levelu vyse a budou mit jeste dost casu se sehrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vaše levely... Stačilo jen napsat, že je k poražení... a to momentálně je. To jak bude hrát potom je věc druhá, může se jim začít dařit a taky nemusí...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně! těšim se až jim Batshuayi s Cabellou vysvětlí to s tím porážením

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme ze je, taky hraje tezkou francouzkou ligu, Ale zrovna francouzky tymy maji obcas v Evrope vysledky pritom v domaci soutezi hraji prd. To sem uz pozoroval vickrat.

Reagovat
pedro-pedro

Tak Marseille letos podle mě bude mít vůbec problémy uhrát střed tabulky z loňského základu odešli: Ayew, Morel, Payet, Fanni, Gignac, Wanga, Thauvin - tohle nejde nahradit za týden. A Ti co přišli se kvalitativně spíše jen blíží těm odchodům takže kvalita jednoznačně dolů a to hlavně ve finální části hry.

Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby EL vypustili ve snaze udržet si důstoujnou pozici v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Mam na to stejny nazor,ale vsichni se mi smeji kdyz reknu ze si myslim ze Liberec pujde dal z prvniho mist,jelikoz Groningen je na urovni Zwolle,mozna i slabsi,a ty by porazit meli,a portugalska liga je stale jen o 3 tymech,i kdyz ta Braga jednu dobu taky vycuhovala. Porad nechapu kde vyhrabka takovej koeficient.

Reagovat
lampard8

Lyon obnovil zájem Belhandu

Reagovat
Israha

Zbytečnost, když už máte lepšího Valbuenu. Jako náhradní varianta stačí Fekir, plus pořád je v týmu ještě Greniér. Belhanda už je podle mě zbytečný luxus...

Reagovat
lampard8

Zbytečný luxus? Má prý hrát na pozici Ferriho, který hraje od konce minulý sezony pěknou tužku, takže Belhanda by už teď měl trénovat fyzičku.

Reagovat
Israha

Tak to potom jo, já že se s ním počítá na AM.

Reagovat
Langi

Zas klid v tomhle ma naprostou pravdu...Belhanda by byl stejne skvele MC asi jako Grenier...a momentalne mame lepsiho Valbuenu.

Reagovat
Godwinson

Lepšího

Reagovat
Israha

Tak ještě tvrď, že Valbuena není lepší než Belhanda

Reagovat
Godwinson

Není

Reagovat
Godwinson

Pozitivní je, že ve Francii pravděpodobně skončí. Tedy spíš v jednom z Olympiquů. Doufám, že ne v Marseille.

Reagovat
Kongo

Benezet je skvělý.To byl od Guingampu skvělý kup.Je možné,že se tam dlouho neohřeje.

Reagovat
lampard8

Centrifuga od Fekira dneska mají hráči Caen zdarma. Famózní výkon, snad je Nabil definitivně s formou zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Dnes to tedy vidím na Troyes jak tipem, tak přáním a zítra už se týmu chopí král René Mouniera nechápu, Bologna je směšná volba. Pokud opravdu Lyon ještě zlanaří Sansona, tak mi ten sestup nakonec vyjde s ročním zpožděním

Reagovat
raduinho

Nabil Fekál

Reagovat
justcall

Fekir do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Darder má zítra podepsat Lyonu za 12 ME

Reagovat
juninho8

zrovna tento vikend sme museli hrat v sobotu ked sa zdari aj lyonu.....musim si pozriet aspon zostrih....Nabil paradicka....musela to byt dobra pdivana

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem viděl jen goly

Reagovat
juninho8

ja to aj tak neviem nikde najst? nevies poradit?

Reagovat
smazaný uživatel

já je viděl na facebooku

Ligue1 Actu

Reagovat
juninho8

teraz je tam nejake 11 minutove video...idem na to...dik

Reagovat
smazaný uživatel

je tam 11 minutový sestřih

Reagovat
juninho8

no musel to byt paradny zapas....Nabil dufam ze si za ten kolotoc vypytal aj vstupne pri druhom gole bola krasny pas od Tolissa....a ako to uzavrel Beauvue tak to bola paradicka....ale aj oni mali vela sanci....Lopes podrzal a dobre si postavil aj branku

Reagovat
Israha

Toulouse má na ty gólmany smůlu. Pokus s Boucherem nevyšel, a tenhle Goicoechea taky nevypadá o moc lépe, než Ahamada. Už proti Monaku mírně řečeno nejistý, dneska dva góly ze třech jeho. Tohle a katastrofální efektivita Braithwaita v koncovce ještě bude stát Toulouse hodně bodů...

Reagovat
juninho8

OT: ten Darder asi hotovka....Aulas asi siahol hlbsie do vrecka....snad to bude stat za to....a ze trosku spravi konkurenciu Ferrimu....ten je momentalne asi najslabsim clankom zostavy

Reagovat
smazaný uživatel

jj už to potvrdili.No ale pořád se jedná o Belhandu.Koné odchází za 2 ME do druhé anglické ligy

Reagovat
juninho8

S Belhandom namiesto Ferriho by to bolo podla mna az prilis ofenzivne...on skor na to AMC....a. tam mame uz dost hracov

Reagovat
Langi

Lepsi nez aby byl na MC pripadne zabitej Belhanda...vy tady blaznite, ze by nahradil Ferriho a pritom to to je pozicne Grenier jak pres kopirak...to je spolu s Valbuenou na AMC hotovy nesmysl

Reagovat
juninho8

tiez moj nazor....Belhanda je AMC...tam mame toho dost....Valb,Grenier,Fekir....

Reagovat
Langi

Presne tak...pokud vyjde ten Darder, bude to super...i za tech 12

Reagovat
smazaný uživatel

cena uplne v pohode, mladej spanel, kterej hraje pravidelne za slusnej klub ze stredu tabulky v o dost lepsi lize nez nase oblibena francouzska, bejt to anglican, tak uz mu v premier league davaj nalepku na 40 mega, ja budu hodne spokojeny, pokud to vyjde aulas evidentne cekal, az vypadne monaco z LM, coz znamena vic penez pro lyon, paradicka

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Lyon joueur Alexandre Lacazette hier aurait assisté à des pourparlers secrets avec des représentants de l'équipe anglaise Manchester United. Club français pour l'attaquant d'élite exige un montant de 37 millions €

(www.vanuafoot.vu)

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou stránky Rádia Jerevan???

Reagovat
Pasha

okej, takže Martial, Lacazette, Austin Vyriešime problém za dva dni

Reagovat
Pyroman

Lorient zatím jednoznačný kandidát na sestup, ta obrana je úplně zoufalá a útok prakticky nulový, včera až na ten gól vůbec nic nepředvedli. To i tomu Ajacciu bych na záchranu věřil víc.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste ze caen nedokazali nic trefit, lyon byl skoro stoprocentni a oni pri vetsim poctu sanci trefili kulove, snad nas to nakopne, pozitivni aspon je, ze fekir ukazuje, ze by alexe mohl v pohode nahradit v te roli lidra, letos jako jedinej zatim bohuzel

Reagovat
juninho8

tak tak....cakam kedy da nejaky gol aj Valbuena....a Beauvue tiez aspon sem tam dava gola to je v pohode....este ked sa viac zohraju tak to bude fajn

Reagovat
Langi

Valbuena by to mel trochu vic tahat no...a Beauvue bude dobry hrac minimalne do ligy...uvidime, jak v LM

Reagovat
smazaný uživatel

valbuena je hlavne uplne skvely v te predfinalni fazi, i proti rennes dobre rozjizdel akce, bohuzel tam to utoku nesedlo: az laca zase nabere sebevedomi, tak se na vykony tehle nasi idealni trojice moc tesim... a claudio je bojovnik, presne takovej hrac je super jako zolik

Reagovat
juninho8

s kazdou odohratou minutou budu ti nasi ofenzivny hraci viac a viac zohraty....tesim sa na to....btw ten start do sezony je este oproti minulej sezone paradny tam tusim sme mali po 4 kolach 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.olweb.fr/fr/article/communique-de-presse-68756.html oficiell

zajtra o 18:00 tlačovka a predstavenie hráča

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Nganioni už 4. zápas v základe za Utrecht a vraj si vedie parádne

Reagovat
vlastik

Ici c´est Paris!

Reagovat
lampard8

jednoznačná záležitost, Monako nebylo nebezpečný, naopak PSG hrálo velice dobře, kompaktně a postupně si vytvářeli gólové příležitosti. Di Maria skvělý debut, za 20 sekund vytvořil gólovku pro Cavaniho, který neproměnil, ale na konci parádním pasem našel Lavezziho a ten už zavěsil. PSG tento rok ve Francii nikdo nezastaví, bohužel

Reagovat
Spalovač šancí

Kdy poprvé PSG ztratí body?

Reagovat
smazaný uživatel

s Realem

Reagovat
smazaný uživatel

Super!!

Reagovat
raduinho

Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

PSG nádhera... Pokud se obejdou bez zranění Francie je bez šance a jsem zvědavý na LM. DiMaria ten hrál jakoby v tom klubu byl pět let...Krásně se na tu sestavu dívá...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý výkon, Monaco nemělo nic. Ibrův návrat parádní, sice nedal gól, ale i tak byl jeho přínos hmatatelný, vytvořil pár skvělých šancí a nakonec nahrál na gól. Di Mária, za 20 minut se předvedl skvěle, hned vyvořil gólovku a nakonec i on ukořistil Áčko když skvěle nahrál Lavezzimu na gól. A Cavani? Může být neviditelný, ale on ty góly prostě začal sázet a já ho začínám žrát a to mě ze začátku neuvěřitelně sral, bo co dokázal občas zajebat, to bylo něco. Jinak pobavili mě fanoušci MU, když se spekulovalo že by měli koupit Cavaniho a voni že, a to se mu bude chtít dělat dvojku za Rooneym? Cavani si ho maže na chleba.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

PSG včera až překvapivě suverénně, jestli letos prohrají víc než jeden zápas, tak to bude zázrak... Je škoda, že do jinak úžasně vyrovnané Ligue 1 vrátila šílená dominance jednoho týmu... období od 08/09 do 11/12, kdy během čtyř sezón vyhráli čtyři různé týmy, se asi hodně dlouho nezopakuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele