Ligue 1 - preview 4. kola

28.08.2015, 08:35, aktualizováno 30.08.2015, 08:33
Previews
Program čtvrtého kola francouzské nejvyšší soutěže dnes uzavřou tři zápasy hrané v kompletně rozdílné časy. Po obědě Saint-Étienne vyzve Bastie, při pozdním odpoledni se proti Nantes bude pokoušet mizerný vstup do sezony napravit Bordeaux a v devět hodin propukne masivní šlágr mezi Monakem a PSG...
AS Saint-Étienne - SC Bastia  (neděle 14:00)
V Saint-Étienne zatím přílišná spokojenost s novou sezonou nepanuje: oslabený tým sice sbírá body, jeho výkony však mají k nějakému ideálu hodně daleko a oproti loňské sezoně rozhodně není znát žádný progres, spíše naopak. Proti Bastii, která zahájila ročník přímo skvěle, tak budou mít svěřenci Christophe Galtiera co dělat..

Relativní klid do zeleného tábora vnesl alespoň postup do základní skupiny Evropské ligy, i když moldavský outsider Milsami Orhei představoval nečekaně tuhou konkurenci. Les Verts na půdě soupeře remizovali 1:1 a v domácí odvetě triumfovali těsně 1:0. "Necítím žádné zvláštní uspokojení ani hrdost. Spíš mám obavy z našeho růstu," přiznal po vítězném zápase dokonce i sám Galtier.

"Podobná utkání nám pomohou získávat zkušenosti. Máme stále více a více mladých hráčů, tohle je pro ně možnost zahrát si na mezinárodní scéně. Musí se ale učit velmi rychle. Chceme postoupit ze skupiny, což se nám loni nepovedlo. Čeká nás spousta tvrdé práce. Musíme se zlepšit," dodal služebně nejstarší kouč Ligue 1. Los v Monaku následně určil, že se ASSE může těšit na velice těžkou skupinu s Laziem, Dněprem a Rosenborgem.

Proti Bastii by si však fanoušci mohli spravit náladu - Korsičané na Geoffroy-Guichard nevyhráli už sedmkrát v řadě. Mají sice na kontě sedm bodů, což je o tři více než domácí, tady ale rozhodně nebudou favority. Ačkoliv jejich dosavadní výkony vypadají mnohem lépe. Saint-Étienne poprvé v lize vyhrálo až na třetí pokus, a to ještě Lorient ztratil vyloučeného gólmana Lecomteho už po několika vteřinách.

Otázka zní: pokud mají domácí vyhrát, kdo bude střílet góly? Zatím je v tomto ohledu nejlepší záložník Romain Hamouma, kdežto nové posily Nolan Roux, Néal Maupay a Jean-Christophe Bahébeck se teprve hledají. "Na začátku sezony to máme trochu složité, když jsme přes léto vyměnili celou ofenzivu," přiznává Hamouma. "Chvíli potrvá, než si všichni budou perfektně rozumět."

Bastia, která po výhře 3:0 nad Guingampem zakončovala třetí kolo na druhé příčce, zůstává podle slov kouče Ghislaina Printanta nohama pevně na zemi. "Máme sedm bodů, jistě, ale měli jsme také štěstí," podotkl po zápase s EAG. "V obraně jsme hráli dobře, což by nám mělo dodat sebedůvěru. Nesmíme se ale nechat unést. Naopak si musíme zachovat čistou hlavu, zůstat skromní a nezapomínat na to, že naším cílem zůstává i nadále záchrana v Ligue 1," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - FC Nantes  (neděle 17:00)
Tradičně vyhecovaný souboj mezi Bordeaux a Nantes bude tentokrát pro domácí hodně důležitý - Les Girondins totiž úvod sezony vůbec nevyšel, po třech kolech stále čekají na první výhru a pokud nechtějí před reprezentační pauzou okupovat sedmnácté místo, musejí dnes hodně zabrat..

Loni, po nástupu nového kouče Willyho Sagnola, Bordeaux všechny překvapilo skvělým startem a chvíli dokonce celou ligu vedlo. Tentokrát je situace odlišná. Sám Sagnol sice otevřeně mluvil o tom, že srpnovou prioritou bylo v první řadě postoupit do základní skupiny Evropské ligy, tento úkol je však už splněn. Nyní je na řadě zase Ligue 1.

Ne že by tedy bordeauxští proklouzli do EL nějak suverénně - kvalifikační dvojzápas s kazašským Kajratem Almaty musel rozhodovat až gól vstřelený na půdě soupeře. V odvetě se o něj postaral 14 minut před finálním hvizdem střídající útočník Enzo Crivelli. Prohra 1:2 jakoby dotvářela pochmurnou atmosféru v kabině klubu, jehož ligová bilance zatím čítá dva body z devíti možných.

"Mrzí mě, že jsme dvakrát inkasovali, přestože soupeř vlastně neměl ani jednu skutečnou šanci. Ale taková je pohárová Evropa. Tyto zápasy nebývají nikdy jednoduché. Naším cílem bylo předkolo zvládnou a to se nám povedlo. Nemyslím, že by existovalo hodně týmů, které postoupily do skupinové fáze Evropské ligy se čtrnácti odchovanci v kádru," hledal Sagnol pozitiva. Jisté je, že proti Liverpoolu, Kazani a Sionu budou Les Girondins muset hrát mnohem lépe.

Dnes jsou před vlastními fanoušky považováni za favority, Nantes se však rozhodně nevyplácí podceňovat. Kouč Michel Der Zakarian přes léto svůj tým od základů překopal, zavedl nový systém 4-1-2-1-2 a loni jalovou ofenzivu posílil Emilianem Salou a Kolbeinnem Sigthórssonem; zatím je však největší předností Les Canaris jednoznačně obrana, která nejenže dosud neinkasovala, ale navíc soupeře ani nepouští do nějakých vážnějších šancí.

Nantes tak aktuálně okupuje sedmou příčku se dvěma výhrami, jednou remízou a celkovým skóre 2:0. Podobně drtivou efektivitou domácí rozhodně nedisponují. Teď by se jim přitom určitě hodila - fanoušci na novém stadionu chtějí oslavit premiérový ligový triumf a nanteský gólman Rémy Riou působí na úvod sezony neprůstřelným dojmem..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Jeden z vrcholů sezony přichází už na konci srpna - PSG, vítěz posledních tří ročníků Ligue 1, zajíždí na půdu Monaka, které v uplynulých letech skončilo postupně druhé a třetí a které má i letos představovat jeho jedinou reálnou konkurenci. Pařížané jsou zatím na startu nového ročníku ve výtečné formě..

Zatímco totiž Monaco navázalo na úvodní triumf v derby proti Nice dvěma remízami (0:0 s Lille, 1:1 v Toulouse), Blancovi svěřenci zůstávají jako poslední francouzský tým stále stoprocentní. Loňský váhavý úvod sezony je zapomenut, toto PSG vypadá, že drží otěže Ligue 1 pevně v rukou. Jako by se celý tým od začátku soustředil na svůj největší cíl, kterým je prolomení čtvrtfinálové bariéry v Lize mistrů.

Los určil, že se v Paříži mohou těšit na věhlasný Real Madrid, ale také na nebezpečný Šachťor Doněck a (jako speciální dárek pro Zlatana) švédské Malmö, klub, kde slavný útočník fotbalově vyrostl. To je poměrně ostrá konkurence. Monaco naopak letos v milionářské soutěži hrát nebude - v posledním předkole jej vyřadila Valencia, přestože výběr Leonarda Jardima po úvodní venkovní prohře 1:3 zvládl domácí odvetu. Skóre 2:1 však na postup nestačilo. Místo toho se tak knížecí klub představí v Evropské lize, kde jej ve skupině J čekají Tottenham, Anderlecht a Qarabag.

Ale zpět k lize - Laurent Blanc totiž i přes zisk devíti bodů z devíti možných, triumf v Superpoháru a dosavadní skóre 0 obdržených branek ze všech soutěžních zápasů stále není s výkony zcela spokojen. Může za to zejména nepříliš produktivní útok, který se dosud musel obejít bez Ibrahimovice. "Proti Monaku musíme hrát lépe," prohlásil kouč po poslední výhře 1:0 v Montpellieru. "Pokud dokážeme zlepšit technickou stránku naší hry, bude to mnohem lepší."

Statistika však stojí na domácí straně - Pařížanům se v knížectví historicky vůbec nedaří, zvítězili tu jen třikrát z celkových 39 pokusů a v posledních třech případech se museli spokojit s remízami. Ta loňská byla bezgólová. Podobný scénář je pravděpodobný i letos, i když Monaco bude určitě chtít zvítězit; současná bilance jedné ligové výhry a dvou remíz fanouškům nestačí, a hráčům také ne. "Ve druhé půli jsme hráli dobře, ale musíme se naučit podávat konzistentní výkony po celý zápas. Jedině tak budeme mít šanci vyhrávat. Zatím nám to moc nejde," připustil po zápase v Toulouse kapitán Jérémy Toulalan.

Patřičně pikantní třešničkou na dortu je pak přestup monackého obránce Layina Kurzawy: špičkový levý bek opustil svůj mateřský klub právě kvůli nabídce z Paříže. Jeho náhradník Fabio Coentrao ještě dnes hrát nebude, zastoupí jej tedy Nigerijec Elderson Echiejile. Fanoušci PSG se pak možná dočkají hned dvou velkých debutů - možný je totiž jak návrat Ibrahimovice, tak i pařížská premiéra Ángela di Marii.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.25 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - Olympique Lyon  (sobota 17:00)
Olympique Lyon stále ne a ne najít formu. Vedení i trenér Fournier však doufají, že se proti SM Caen podaří započít jízdu, která by se podobala té loňské, jež vyvrcholila druhým místem a tedy účastí v Lize mistrů.

V nejprestižnější klubové soutěži se Les Gones utkají s Valencií, Zenitem Petrohrad a belgickým KAA Gent. Avšak ještě předtím, než se boje ve skupinách rozjedou, jsou na programu další kvalifikační utkání o postup na EURO. Francie se jich jakožto pořadatelská země pochopitelně nezúčastní, tudíž se skvadra Didiera Deschampse musí připravovat pouze v rámci přátelských zápasů. Portugalskou ani Srbskou obranu ale neotestuje Alexandre Lacazette. V minulé sezoně se sedmadvaceti brankami nejlepší ligový střelec nedostal od trenéra pozvánku, a navíc se podle všeho v tomto týdnu zranil.

Na sever Francie tedy s největší pravděpodobností ani neodcestuje, což přidělává lodivodu Lyonu vrásky na čele, neboť poslední dvě cesty do Caen skončili pro někdejšího neohrozitelného vládce Francie nezdarem. Mrzela zvláště květnová prohra 0:3, protože po ní bylo jasné, že další mistrovský titul už je nedostižitelnou metou.

"Teď se nám zrovna příliš nedaří, a proto je potřeba, abych ukázal, že týmu věřím. Podle mě má lepší hráče k dispozici jen trenér PSG. My však potřebujeme přeměnit individuální kvality na týmové kvality. Bylo třeba v hráčích probudit sebevědomí a týmového ducha. V Caen totiž prostě musíme vyhrát," prohlásil dlouholetý prezident klubu Jean-Michel Aulas poté, co se zúčastnil tréninku, na kterém zároveň došlo ke společnému focení vedení, realizačního týmu a hráčů.

Zatímco loni Olympique sázel především na vlastní odchovance, letos byl celkem aktivní na přestupovém trhu. Přišlo hned pět nových hráčů a vedení prohlašuje, že toto číslo nemusí být konečné. Aulas by rád přivedl ještě dva tři další fotbalisty, nicméně zároveň se minimálně tří bude chtít zbavit. Současně prohlásil, že do první týmu určitě znovu nakouknou talentovaní odchovanci.

Caen oproti tomu začalo aktuální ročník výborně. Dvě výhry, zvláště pak ta v Marseille, příznivce skromného klubu nesmírně potěšili. Jenže v minulém kole přišla porážka v Nice. U ní pro zranění chyběli hned čtyři hráči obvyklé základní sestavy. Gólově se ale opět prosadil Andy Delort, jenž má po třech duelech za Caen na kontě více prvoligových branek, než dal ve třiadvaceti střetnutích v dresu Ajaccia. Trenér Patrice Garande hledal příčinu oné prohry v tom, že si hráči - zvláště ve druhé půli - počínali příliš nezkušeně. "Propadli jsme z technického hlediska a nesmírně snadno jsme přicházeli o balon. Po vyrovnání na 1:1 jsme si ale rozhodně nezasloužili inkasovat takový gól."

Vypadá to, že na Stade Michel d’Ornano by to mohl být velice zajímavý mač, ve kterém nikdo není vyloženým kandidátem na tři body.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - OGC Nice  (sobota 20:00)
Až nečekaně dobře si zatím vede nováček ligy z Angers, který nejenže ještě neprohrál, ale dosud ani jednou neinkasoval a je na zaslouženém třetím místě tabulky. I proto by si mělo Nice, již ostřílený celek Ligue 1, mělo dát velký pozor, aby soupeře nepodcenilo. Podobně jako před sedmi lety.

V roce 2008 zajížděl OGC v rámci Coupe de France na půdu Angers v roli mírného favorita. Domácí se tehdy po dvou letech vrátili do druhé nejvyšší soutěže, ale protože k utkání přistoupili poněkud lépe, slavili postup. Do té doby to byl také jediný vzájemný zápas obou družstev. Teď přitom jen stěží můžeme odhadovat, kdo je na papíře silnější.

Domácí kouč Stéphane Moulin je po úvodních třech kolech pochopitelně nadšený. "Tyhle okamžiky si vychutnáváme. I když jsem věděl, že tým už v přípravě hraje dobře, takový začátek sezóny jsem nečekal," broukal si spokojeně. Naposledy SCO dokázal zvítězit na půdě Gazélecu, a to především díky perfektnímu kompaktnímu výkonu.

A i když Moulin si nemůže vůbec stěžovat na to, jakým způsobem se jeho tým prezentuje v defenzívě, a pochvaly by měly putovat hlavně tímto směrem, vyzdvihl po zápase autora dvou branek Cheikha Ndoyeho. "Ukázal se jako vůdce. Vstřelili jsme už čtyři góly, a to s různými střelci. Je to dobré znamení," uvedl angerský stratég.

Tak trošku rozpačitě si zatím vede Nice, vlastně ale může být se současnou pozicí v tabulce spokojeno. Devátá příčka za čtyři získané body není špatná. Naposledy se hostům podařilo skolit nevyzpytatelné Caen. Trenér Claude Puel ví, že je na čem pracovat. Některé aspekty hry se mu opravdu znatelně nelíbí.

V tuhle chvíli má například po Troyes statisticky druhou nejhorší obranu v lize. "Už tohle léto to s defenzívou nevypadalo dobře. Je šílené, co se s námi přes sezónu stalo," soptil Puel. Měl ale i prostor pro chválu, například kvůli nové posile Hatemovi Ben Arfovi: "Hrál pěkně. Víme, že může rozhodnout v poslední třetině zápasu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Jestli si můžeme v Ligue 1 vybrat dva týmy, které na tom psychicky mohou být hodně dole, pak Troyes i Montpellier tuhle podmínku splňují. Zatímco hosté jsou se třemi porážkami na předposledním místě, domácí se možná ještě neotřepali z ostudné porážky v Marseille. Jakoukoli vzpruhu by potřebovaly určitě oba týmy.

Zachovat klidnou hlavu, to je to nejdůležitější. Ačkoli se hostům herně ani výsledkově nedaří, kouč Rolland Courbis nehodlá vířit paniku. "Ta u nás neexistuje. Ale nespokojenost, ta ano," říkal po třetí prohře s PSG. "Jsem trochu blázen a snažím se najít řešení. Jestli si někdo myslí, že ho najde dříve, nebudu se vůbec zlobit."

V kuloárech se spekuluje, že další neúspěšná kola by mohla Courbise dokonce stát místo. Montpellierský stratég si ovšem těžkou hlavu nedělá. "V případě, že si prezident klubu myslí, že je v nejlepší zájmu klubu, aby se změnil trenér, dokonce mu poradím toho, který by tu mohl uspět," vzkázal vedení a novinářům.

Montpellier má zatím k optimálním výkonům z minulého ročníku daleko. A především směrem dopředu je dosti nicotný. Dokazuje to i číslo vstřelených branek. V téhle kolonce svítí nula. Ofenzívu by měl pozvednout příchod Mustafy Yatabarého, jenž v Troyes připravený zřejmě ještě nebude. Před dvěma lety mimochodem válel v dresu Guingampu.

Velké zklamání zažili fanoušci ESTAC minulý týden. Dostat šest branek na Stade Vélodrome, to opravdu není hezká vizitka. Přitom první dvě kola pro nováčka nedopadla vůbec špatně. "Je lepší prohrát 0:6 jednou, než prohrát 0:1 šestkrát," hledal útěchu domácí kouč Jean-Marc Furlan.

Ani on nechce, podobně jako jeho kolega Courbis z mizerného vstupu do tohoto ročníku, dělat velkou vědu z posledního zápasu: "Čím více se bude blížit konec sezóny, tím více upadne tenhle výsledek do zapomnění. Liga je jeden velký maratón a co platí v srpnu, nemusí platit v květnu. Víme, jak máme hrát, a na to se chceme soustředit."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - GFCO Ajaccio  (sobota 20:00)
Lille nejenže čeká na své první vítězství v sezóně, ale také na vůbec první vstřelenou branku. Je ale pravda, že po těžkém losu ho nyní čeká papírově slabší sok, proti kterému by mohl zajisté uspět. Jen o bod hůře, avšak co se gólového konta týče, je na tom GFCO Ajaccio naprosto stejně jako domácí. Podaří se oběma celkům tuhle statistiku konečně změnit?

LOSC je aktuálně až na 16. místě tabulky, ambiciózní mužstvo ovšem nijak nepanikaří. Remízy v Monaku a naposledy s Bordeaux nebyly určitě špatnými výsledky. Jen s tou ofenzívou to je na štíru. "Jsme na správné cestě. Je potřeba stále podporovat naše útočníky. Oni se pak prosadí," uvedl trenér Hervé Renard.

Pro Renardovy svěřence bude tenhle souboj už třetím před vlastními fanoušky. Teď jim opravdu velí povinnost zvítězit. S Gazélecem se ještě niky v historii nesetkal, kádr, zázemí nebo zkušenosti by měly hrát v jejich prospěch. Ačkoli domácí stratég nemůže být spokojený s útokem, co se týče defenzívy, jsou jeho pocity opačné.

Dogy se evidentně, ostatně jako v předchozích sezónách, budou soustředit především na pevné zadní linie. "Vy, novináři, se zaměříte na to, že jsme za 270 minut nedali ani jeden gól. Ale je také potřeba si uvědomit, že jsme jen jednou inkasovali proti PSG, Monaku i Bordeaux," chválil Renard.

Korsický celek se v minulém kole představil v duelu nováčků proti Angers, ovšem jeho historicky první domácí zápas v Ligue 1 nedopadl vůbec dobře. "Bylo to asi zatím naše nejslabší vystoupení," hlesl kouč Thierry Laurey. "Měli jsme katastrofální vstup do utkání. Já ovšem vím, že forma se nám vrátí."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - FC Lorient  (sobota 20:00)
Remeš začala novou sezonu velice dobře, dokud na ni v minulém kole nevyzrálo díky početní výhodě Nantes. I Lorient prohrál kvůli tomu, že proti ASSE hrál o deseti. Proto oba celky především doufají, že tentokrát nedojde k žádnému vyloučení.

Les Merlus proti Saint-Étienne oslabil už v 1. minutě brankář Benjamin Lecomte. Jeho spoluhráči však podali sympatický týmový výkon, který ovšem ve finále stejně na body nestačil, jelikož tři minuty před vypršením řádné hrací doby rozhodl Romain Hamouma. Brankářskou jedničku Lorientu tedy opět nahradí Florent Chaigneau, ale jinak se kouč Sylvain Ripoll nechal slyšet, že s největší pravděpodobností vyrukuje proti Remeši se stejnou základní sestavou.

Ani Ripollův protějšek Olivier Guégan nebude moci do hry nasadit tradičního gólmana, jelikož Kossi Agassa se v utkání s Nantes zranil. Místo něj zastoupí Johnny Placide, jenž ve zmíněném zápase proti Les Canaris nakonec nestačil pouze na střelu Ermira Lenjaniho. Trenér celku ze Stade Auguste Delaune zároveň netrpělivě čeká, až bude moci po zranění využít služeb Odaïra Fortese a Brazilce Diega, jenže ti budou připraveni až po reprezentační pauze.

Do zápasu by tak mohl naskočit Alexis Peuget, a také další záložník Jaba Kankava, jenž právě přišel z Dněpropetrovsku. Ač soupeř z Lorientu nezačal nový ročník nejlépe, přehnaný respekt z cesty na protivníkův stánek mít nemusí. Venku totiž neprohrál pět posledních zápasů, a to se střetl mimo jiné s Marseille a Lyonem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Rozjeté Rennes bude chtít proti Toulouse uhrát třetí výhru v řadě. Hosté na druhou stranu hodají navázat na výkon, jaký předvedli v minulém kole v duelu s Monakem.

Domácí kouč Philippe Montanier doufá, že alespoň na několik minut bude moci do zápasu zasáhnout Paul-Georges Ntep. Hráč, jenž v červnu letošního roku poprvé nastoupil za francouzský národní tým, se v předsezonní přípravě zranil a padesátiletý trenér věří, že bude týmu stejně prospěšný, jako před několika měsíci.

Do hry se rovněž vrací obránce Pedro Mendes a už od začátku s největší pravděpodobností tentokrát nastoupí Giovanni Sio, jenž minule proti Lyonu začal na lavičce náhradníků. Kdo se však podle očekávání na hřišti už neukáže, je Ola Toivonen. Švédský útočník byl v posledních týdnech prakticky neustále spojován s odchodem jinam. Ze zájemců o jeho služby nakonec vyšel vítězně anglický Sunderland.

"Hrál jsem už ve Švédsku, v Holandsku a ve Francii. A nesmírně mě těší, že si teď vyzkouším také Premier League. Hraju jednoduše a rád kombinuju se záložníky, útočníky i hráči na křídlech. Zároveň se s oblibou sám pouštím do zakončení. Proto jsem přesvědčený o tom, že mi tahle soutěž bude vyhovovat," nechal se slyšet seveřan, který za rok a půl stihnul v Ligue 1 nastřílet čtrnáct branek. The Black Cats jej z Rennes získali na roční hostování.

Toulouse FC má v úvodu ročníku potíže především s nedisciplinovaností. Hned dva ze tří zápasů museli svěřenci Dominiqua Arribagého dohrávat o deseti. Zatímco Aleksandar Pešić už bude po trestu k dispozici, Uroš Spajić si jej ještě odpykává. U téfécé však nejde jenom o problémy na hřišti, jelikož malijský záložník Tongo Doumbia byl v týdnu zatčen kvůli opakovaným prohřeškům za volantem svého vozu a první zprávy hovoří o tom, že vyfasoval osm měsíců! Mříže vězeňské cely by však v jeho případě měl nahradit elektronický náramek. Nabízí se tedy otázka, nakolik to může negativně ovlivnit jeho spoluhráče.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Olympique Marseille  (pátek 20:30)
Marseille naposledy porazila doma vysoko nováčka z Troyes, a nechala tak malinko zapomenout na první dvě neúspěšná kola. Uvidíme, jestli se tenhle výsledek zrodil jen jakousi souhrou náhod, nebo zda-li se hosté vyburcují k dalším podobným výkonům. V cestě jim bude stát Guingamp, poslední celek tabulky.

Kouči Míchelovi, jenž nahradil rezignujícího Marcela Bielsu zhruba před týdnem, vyšla premiéra na lavičce na jedničku s hvězdičkou. Že jeho celek skolí ESTAC o šest gólů, se moc nečekalo. Možná že tahle změna na postu trenéra hráče opravdu nabudila. Nebo to byl vyloženě "den blbec" pro soupeře? Těžko říci.

Každopádně zlepšení ve hře OM bylo patrné. A třeba bude léčba Míchelem úspěšná. Nový stratég ovšem nechce poslední zápas nějak přeceňovat. "Klidně se můžeme bavit o našich nedostatcích. Tím, o kolik branek jsme vedli, jsme ale mohli být klidnější," uvedl Španěl. "Musíme pokračovat v tvrdé práci, abychom se zlepšili."

Míchel si moc dobře uvědomuje, že změny jsou stále potřeba. "Dobré je, že si můžeme říci, že hráči v nové trenéry, tedy nás, věří," těšilo ho. "Pořád máme co zlepšovat. Třeba někdy jsme příliš zbrklí. Proti Troyes jsme hodně chtěli, někdy ale musíme hrát více hlavou. Typickým příkladem je Lass."

Lassana Diarra, nová letní posila, alias "Lass." Proti Troyes odvedl během svého debutu dobrou práci, navíc si připsal branku. "Nečekal jsem, že bude skórovat," přiznával Míchel. "Vybral jsem ho do sestavy, protože má bohaté zkušenosti. A třeba pro nás bude daleko důležitější, než když hrál v Realu. Tam byl ve stínu druhých."

Guingamp vstoupil do nové sezóny opravdu bídně, prohrál totiž všechna tři utkání. Vyloženě stěžovat na los si přitom nemůže. Domácí prostě musí brzo vyřešit problém v útoku, po odchodu Christopheho Mandanneho a především Claudia Beauvueho to směrem dopředu dosti skřípe. Zatím EAG nevstřelil jediný gól!

Je pravda, že před dvěma týdny doma proti Lyonu nehrál úplně špatně. Tam byl dobrému výsledku zatím nejblíže. "Marseille přijede nehecovaná, protože minule vyhrála 6:0," říkal záložník Thibault Giresse. "Máme štěstí, že budeme hrát před vlastními fanoušky, kteří nás můžou vrátit do hry. Nekoukám na tabulku, myslím si, že budeme hrát dobře."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain33004:09
2.SC Bastia32106:27
3.Angers SCO32104:07
4.FC Nantes32102:07
5.Stade Rennes32014:36
6.SM Caen32013:26
 Stade Reims32013:26
8.AS Monaco31203:25
9.OGC Nice31116:64
10.Toulouse FC31113:34
 AS Saint-Étienne31113:34
12.Olympique Lyon31112:24
13.Olympique Marseille31026:23
14.Girondins Bordeaux30212:32
15.FC Lorient30211:22
16.Lille OSC30210:12
17.ES Troyes30213:92
18.GFCO Ajaccio30120:41
19.Montpellier HSC30030:40
20.EA Guingamp30030:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Langi

OT: Koné by mohl jít za 2 ME do Fulhamu...to by šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tolik chteji od nas za to, ze ho vezmou? bereme

Reagovat
smazaný uživatel

Privat

Reagovat
Langi

Neblbni...sem po dlouhy dobe nalozil Marseille to je z prdele klika

Reagovat
smazaný uživatel

WTF, co to ten Guingamp vyvádí?

Reagovat
smazaný uživatel

Briand to riadne zadrbáva

Reagovat
Langi

Hraje Marseille aspon neco? Ten utok maji papirove skvely

Reagovat
smazaný uživatel

no prevažne držia loptu a kontrolujú hru ale čo sa týka príležitostí je to na rovnako, respektíve možno toho mali viac domací

Reagovat
Langi

Blbci...sem zas vyhodil prachy...koukam jedna vlastovka jaro nedela

Reagovat
smazaný uživatel

no Miči si teraz spravil zo stopérov dobrý deň ale Hansen to zachránil

Reagovat
smazaný uživatel

* Lossl

Reagovat
smazaný uživatel

No teraz si ich pri tom góle Briand riadne povodil

Reagovat
Israha

Hm, takže Troyes byla náhoda. Dneska útok v podstatě bezzubý, Batshuayi pár šancí měl, ale vyloženou jedinou...to proti týmu, co zatím v sezoně nedal ani gól, nestačí. Cabella bez míče, Alessandrini se jako vždy snaží, ale dneska mu nevyšla jediná akce, prostě slabota. A N'Koulou se z pilíře obrany stal jejím nejslabším článkem, strašidelný výkon. Tohle mužstvo ještě potřebuje několik zápasů na sehrání, aby se dostavily patřičné výsledky.

Ale Lass bude super, kupodivu. Začátek měl šílený, ale tak od desáté minuty byl střed pole jeho. Velmi, velmi solidní výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footmercato.net/ligue1/transferts/info-fm-l-ol-conclut-le-transfert-de-sergi-darder_160959 WTF?? určite my? nečudoval by som sa keby tobolo to spomínane AS?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.foot01.com/equipe/ol/darder-a-l-ol-son-agent-confirme,185795

Agent to podvrdil 12 ME a z toho iba 40% Malage.

a Aulas to zachvílu zaprie

Reagovat
Kongo

Tak co Lyon?Jak si věří na postup přes Zenit?Já myslím,že to jsou šance 50:50.Ale mám jako Valencianista obrovskou radost,že jsme chytli právě Lyon.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych to slovem "nevyzpytatelný" Zenit je v LM prozatím pokaždý slabej, tak snad to zůstane pravidlem. Tu skupinu očekávám zamotanou do posledního kola (asi jako loni v případě Zenitu)

Reagovat
smazaný uživatel

PSG X

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Mrvinho

Monaco El Shaarawy ze 2

Reagovat
smazaný uživatel

Christian Vieri na zapase, co ten tam dela?

Reagovat
vlastik

Aurier velké zlepšení, konečně ukazuje potenciál. Verratti neskutečný. Z Monaca zatím výborní Silva a Lemar, El Shaarawy zatím proti Aurierovi marný

Reagovat
vlastik

El Matador

Reagovat
mastakillah

Cavani

Reagovat
vlastik

tak se ukaž , DiMa

Reagovat
vlastik

heh, ukázal se hned

Reagovat
mastakillah

Edinson

Reagovat
vlastik

a Ibrova ulička

Reagovat
Wat

Reagovat
mastakillah

Reagovat
vlastik

Di Mariova přihrávka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele