4. kolo
30.08.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Nantes 2:0

První inkasované góly znamenaly pro Nantes rovnou i první porážku v novém ročníku. Svěřenci Michela Der Zakariana sice zaznamenali nejlepší start do sezony ve 21 letech, dnes však bylo Bordeaux zkrátka nad jejich síly. Zvláště po vyloučení Ermira Lenjaniho z 50. minuty. Domácí výhra 2:0 mohla být ještě vyšší, kdyby Wahbi Khazri v první půli nezahodil penaltu..

Les Canaris se sice letos zatím opírají převážně o nepropustnou obranu, letní přestupová aktivita však byla zaměřena spíše na útočnou fázi - tam měl Der Zakarianův tým loni obrovské problémy, a zatím to na nějaké prudké zlepšení nevypadá. I když arménský kouč přivábil do klubu islandského střelce Kolbeinna Sigthórssona, který také dnes zahodil první šanci zápasu: odražený míč od Palloise opřel pouze do boční sítě.

Po zhruba sedmiminutovém zdržení, které způsobili fanoušci Bordeaux zapálením světlic, už se hrálo prakticky pouze na jednu bránu. Zejména Khazri týral obranu Nantes opravdu svědomitě; jeho odvážný pokus skórovat rovnou z rohového kopu však famózně vychytal gólman Rémy Riou, a když se Maurice-Belay ve 40. minutě poroučel k zemi, vytáhl se Riou i proti Tunisanově mizerně kopnuté penaltě.

Khazriho okamžik přišel až ve druhé minutě nastavení prvního dějství - mladík Enzo Crivelli jej našel chytrým zpětným pasem, kreativní záložník obešel bránícího Lucase Deauxe a poslal míč do sítě pod vybíhajícím Riouem. Veškeré naděje Kanárků na zvrat pak pohřbila druhá žlutá karta pro levého beka Lenjani, který si krátce po změně stran vyšlápl na Clémenta Chantomeho.

Johan Audel sice donutil domácího gólmana Carrassa k zásahu u bližší tyče, jinak se však hrálo pouze o to, jak vysoká bude nakonec výhra Les Girondins: Cédric Yambéré napálil zblízka břevno, Thomas Touré zase hlavičkoval těsně mimo. Druhou trefu přidal až mladý srbský bek a čerstvý vítěz MS do 20 let Milan Gajić, jehož parádní rána mu stylově otevřela střelecký účet v Ligue 1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele