4. kolo
29.08.2015 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - GFCO Ajaccio 1:0

Lille se až na čtvrtý pokus dočkalo své první branky v nové sezóně, která hned znamená i první vítězství. O onen jediný gól utkání se postaral ve 23. minutě Sofiane Boufal. Gazélec prohrál už potřetí v řadě a spadnul na samotné dno tabulky. Hosté spolu s předposledním Montpellierem zůstávají jako jediní bez vstřeleného gólu.

GFCO ale nebyl velmi cennému bodu vyloženě daleko. Kdyby Martinez v závěru netrefil břevno a zamířil by místo toho do sítě, mohli domácí fanoušci na severu Francie smutnit. Protože oba celky nejsou příliš ofenzivně laděné, vyvíjelo se utkání podle očekávání - hrát opatrně, nechybovat a neinkasovat.

První střelu na branku vyslal Sidibé, gólman Maury si ovšem s jeho dalekonosným pokusem hravě poradil. Domácí bek pak ve 23. minutě hrál hlavní roli u rozhodující akce zápasu. Zachytil rozehrávku soupeře, poslal míč na volného Boufala, ten udělal pár kroků dopředu a pak jemným obloučkem překonal vyběhnuvšího Mauryho.

Následně ostrými pálil Rodelin, Maury byl ale v tomhle případě pozorný. Celkově se však LOSC za další brankou nehnal a zatáhl se dozadu. A brankář Enyeama se musel několikrát činit, aby Gazélec ubránil. Například proti dělovce z dálky od Zouy se musel vytasit s opravdu brilantním zákrokem.

Vyrovnat mohl rovněž Djokovič, ovšem z přímého kopu netrefil kýžený prostor. Po hodině hry se ocitl v dobré šanci zase Boufal, tentokráte ale na Mauryho nevyzrál. Enyeama, jemuž fanoušci zpívali k 33. narozeninám, v 78. minutě zlikvidoval střelu Sylly a poté jen sledoval, jak Martinezova hlavička skončila šťastně pro něj na brankové konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No konečně. Ale koukat se na to nedá.

Reagovat
Paul Anka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele