4. kolo
28.08.2015 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Marseille 2:0

Guingamp si ve čtvrtém kole připisuje první góly a rovnou i první vítězství. Jeho obětí se stalo překvapivě Marseille, které přitom posledně, v premiéře nového kouče Míchela, rozstřílelo Troyes 6:0. Zdá se, že domácí kouč Jocelyn Gourvennec navzdory odchodu největší hvězdy Claudia Beauvueho stále nezapomněl, jak zaskočit favority..

Les Phocéens cestovali do Bretaně v bojovné náladě a těšili se na další triumf, místo toho však narazili - 70 minut se nedokázali prosadit, a poté dokonce sami dvakrát inkasovali. Postarali se o to svými trefami dvě nové posily EAG, Sloan Privat (72') a Nicolas Benezet (89'). Oba kluby tak mají nyní na kontě shodně po třech bodech.

Ve skutečnosti mohli domácí jít do vedení už po první minutě: agilní Jimmy Briand pronikl do vápna, kde jej fauloval hrdina posledního utkání Lassana Diarra. Musela se tak kopat penalta. K jejímu rozehrání se postavil Privat, Mandanda ale jeho pokus zneškodnil a zachránil tak svůj tým od katastrofálního startu.

Guingamp ani nadále nepolevoval a k úvodní trefě měl mnohem blíže než favorizovaní hosté; Briandův odvážný lob se však mezi tři tyče nevešel a Diallo po Benezetově pasu hlavičkoval rovněž těsně mimo. Jen díky dalšímu Mandandovu skvělému zásahu (proti teči vlastního obránce Karima Rekika) udrželi Les Phocéens v poločase čisté konto.

Marseille působilo o něco živěji po změně stran - Batshuayiho tečovaná rána však letěla vedle, další střelu belgického mladíka zase zlikvidoval brankář Jonas Lössl. Rozhodující úder tak přece jen přišel na druhé straně. Guingampský tlak vyústil v rychlý útok Privata s Briandem, druhý jmenovaný přihrál prvnímu a někdejší talent Sochaux pohotově zakončil. Bránící Javier Manquillo i gólman Mandanda byli poraženi.

Hosté mohli ve skutečnosti ještě vyrovnat, Lössl si však s posledním Batshuayiho pokusem zkušeně poradil - a pak už přišel definitivní úder. Minutu před koncem napřáhl Benezet k vydařené ráně, která zaplula za bezmocného Mandandu, a stanovil tak konečné skóre zápasu na 2:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dáreček - 2,07 .

Reagovat
smazaný uživatel

Nechali tip 0

Reagovat
smazaný uživatel

Nechali tip 0

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek 0:4!

Reagovat
hradec

Sebevražda pro sázkovky... Marseille vyhrálo posledních 8 vzájemných zápasů a vůbec je celkově jednoznačný favorit... v prvním kole předvedli ukázkový výkon, jen trefovali tyče, břevna prostě všechno jen ne branku, dobře zachytal i Vercoutre. V druhém zápase s Reméší to už bylo horší, byl vidět otřes a nejistota v týmu. V týdnu odešel podle mého názoru sobecký Thauvin a přišli skvělé náhrady v Silvovi a hlavně Cabellovi. Tým se očistil a do zápasu s Troyes šel s čistější hlavou. Výsledek mluví za vše. Mezery samozřejmě byly a jsou ale například probuzení Lassana Diarry přislibuje lepší hru v mezihře. Naproti EAG asi nemá cenu komentovat, otřesný vstup do sezóny, bez gólu, bez vyhlídky zlepšení a zrovna dneska by měli vzít doma body?

Pochybuji a sám jsem vsadil na OM. Chybička v takové jistotě může samozřejmě nastat ale s takovou 95% šancí na 2 a s chabým kurzem na zaváhání favorita bych nikdy nenevsadil na Olympique

Tak snad!

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm sebevrazda pro sazkovky vidim

Reagovat
hradec

Dnes si můžou všichni, co sází podle statistik a pravděpodobnosti pogratulovat, že je to na H...O Nejsem sám, kdo dnes naletěl na tuhle past. Spíš jeden z 99%.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ja kaslu na statstiky protoze vim jak hrala Marseille minuly rok a taky to bylo jako den a noc..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele