Ligue 1 - souhrn 34. kola

21.04.2017, 22:37, aktualizováno 23.04.2017, 23:13
Komentáře a souhrny
Monaco vyhrálo v Lyonu a vrátilo se do čela před PSG, které zdolalo Montpellier. Saint-Étienne se rozešelo smírně se Stade Rennes. Nice si veze z Toulouse pouze bod za remízu 1:1. Bordeaux si poradilo s Bastií a alespoň dočasně se posunulo na čtvrtou pozici před Lyon, který má ale utkání k dobru. Lorient rozstřílel Méty a důležité vítězství zapisuje také Dijon, který pro změnu zdolal Angers. Caen nestačilo na Nantes a tři body slaví rovněž Lille. Marseille se rozešla s Nancy bez branek...

Olympique Lyon - AS Monaco 1:2

23.04.2017 21:15

Góly: 51. Lucas Tousart - 36. Falcao, 44. Kylian Mbappé

Šlágr 34. kola nejvyšší francouzské soutěže nakonec lépe zvládli hosté z Monaka a opět se přiblížili k titulu, bodově se dotáhli na vedoucí PSG a k tomu mají jeden duel k dobru. Dokázali tak navázat na úspěšné vystoupení ve čtvrtfinále Ligy mistrů, kde díky výhře 3:1 nad německým Dortmundem postoupili mezi čtyřku nejlepších v EL. Olympique zůstává na čtvrtém místě se sedmapadesáti body a před pátým Bordeaux je pouze o dva body.

Lyon ve čtvrtek sehrál hodně náročný souboj ve čtvrtfinále Evropské ligy a únava na něm byla znát. Už po necelé čtvrthodině hry zahrozilo zázračné dítě světového fotbalu Kylian Mbappé, jenž si naběhl na krásnou přihrávku na levou stranu, obešel protihráče a tvrdě vystřelil, domácí brankář Lopes dokázal tuto bombu vyrazit před sebe. Po půl hodině hry zahrozil na druhé straně Depay, ale příliš dlouho váhal se zakončením a gólmana Subašiče nepřekonal.

Hosté se dostali do vedení ve 36. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany dokázal Glik posunout hlavou balón na kanonýra Falcaa a ten se ze dvou metrů taktéž hlavou nemýlil. Dvě minuty před přestávkou předvedl nádhernou kličkovanou Bernardo Silva a vzápětí vypálil z dvanácti metrů, jeho bomba se odrazila od vzdálenější spojnice zpět do pole. Neuběhlo ani šedesát sekund a druhou branku knížecího klubu vsítil Mbappé.

Teprve osmnáctiletý útočník po dobré práci Bagayoka získal balón na pravé straně šestnáctky, zbavil se protihráče a poté obloučkem zakončil ke vzdálenější konstrukci. Ihned po změně stran si Lopes poradil s technickým pokusem Mbappého, na druhé straně vystřelil z otočky Cornet a Subašič vytáhl míč na rohový kop. Po jeho zahrání se dočkal Lyon snížení, centr Depaye usměrnil hlavou přesně pod břevno nabíhající Lucas Tousart.

Po hodině hry mohl Monaku vrátit dvoubrankové vedení záložník Lemar, avšak po jeho přímém volném kopu dokázal zkrotit balón v rukavicích připravený Lopes. Hosté měli mírně ze hry i v dalším průběhu, v 82. minutě po načechraném pasu Dirara hlavičkoval prudce Germain a Lopes musel fantasticky boxovat do bezpečí. Z následné protiakce hlavičkoval po pasu Rafaela aktivní Tousart a byl blízko ke své druhé brance, vzdálenější konstrukci minul o pár decimetrů. Pak si Monako pohlídalo těsný náskok až do samotného konce.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 1:1

23.04.2017 17:00

Góly: 40. Robert Berić - 45. Mexer

Zápas mezi AS Saint-Étienne a Stade Rennes skončil nerozhodným výsledkem 1:1, na stadion Geoffroy-Guichard navíc měli zákaz přístupu fanoušci a hrálo se tedy před prázdnými tribunami. Domácí se dostali do vedení pět minut před přestávkou, ovšem hosté v poslední minutě prvního poločasu srovnali a v tom druhém už branka nepadla. AS zůstává na sedmé pozici se šestačtyřiceti body, Stade má o dva body méně a je na deváté příčce.

Úvodní dvacetiminutovka probíhala v poklidném tempu bez větších příležitostí, ovlivnil ji pouze kuriózní moment ze 17. minuty. Na jednu z bočních tribun totiž proniklo několik desítek domácích příznivců a rozhodčí Buquet z tohoto důvodu přerušil utkání. To po sjednání nápravy pokračovalo a ve 24. minutě se mohlo dostat do vedení Saint-Étienne. Po přímém volném kopu z pravé strany a několika následných odrazech nakonec skončil balón v rukavicích gólmana Costila.

Po půl hodině hry se poprvé ozvali také hosté, když si na centr z levého křídla naskočil Sio a hlavou mířil pod horní tyčku, nicméně brankář Ruffier tento nebezpečný pokus zkrotil ve svých rukavicích. Skóre nedělního střetnutí se přeci jen měnilo ve 40. minutě, kdy popáté v tomto ročníku Ligue 1 skóroval Robert Berić. Ten využil krásného pasu na levé křídlo a následné zpětné přihrávky Hamouma, ve skluzu pak dopravil balón do sítě.

Hosté to ale nezabalili a sami odpověděli o pět minut později, gól do šatny obstaral Mexer. Devětadvacetiletý mosambický reprezentační obránce si po rohovém kopu z pravé strany od Gourcuffa udělal prostor na hranici brankového území a prudkou hlavičkou rozvlnil síť, Ruffier neměl šanci zasáhnout.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a až do závěrečného hvizdu nebyla k vidění jediná stoprocentní gólová příležitost, zásluhu na tom pochopitelně měla i nulová atmosféra. Saint-Étienne zavítá v příštím kole na půdu jiného konkurenta z Guingampu, Rennes se utká s posledním celkem francouzské ligy z Bastie.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 1:1

23.04.2017 15:00

Góly: 56. Corentin Jean - 59. Valentin Eysseric

Hráči Nice nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Toulouse a se svým nedělním protivníkem se rozešli smírně v nerozhodném poměru 1:1. V tabulce stále zůstávají na třetím místě se čtyřiasedmdesáti body a před čtvrtým Lyonem už mají nedostižný náskok, ovšem na druhou stranu jejich ztráta na vedoucí duo PSG - Monako narostla na šest bodů. Domácí celek je v tabulce Ligue 1 jedenáctý s dvaačtyřiceti body.

Toulouse v tuto chvíli ještě nemá jistou záchranu, na druhou stranu potřebuje ve čtyřech zbývajících duelech uhrát pouhé dva body a i v případě všech proher by mu současný bodový zisk měl stačit. OGC se mohl dostat do vedení již po necelé čtvrthodině hry, kdy vyrobil obrovskou hrubku domácí Diop, jenž byl naprosto nedůrazný v souboji s Le Bihanem. Hostující šestadvacetiletý útočník se tak z ničeho nic dostal do samotného úniku.

Vzápětí se chtěl zbavit brankáře Lafonta kličkou a to se mu i povedlo, avšak v závěrečné fázi střílel o pár decimetrů vedle pravé tyče. V 18. minutě bylo Nice ještě blíže k vedoucímu gólu, když se k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů postavil Seri a jeho kroucená rána se odrazila od bližší tyče zpět do pole, Lafont a tedy i celé Toulouse měli velkou porci štěstí. Až do konce první půle se hrálo z obou stran opatrně, góly se zrodily až po přestávce.

Ten první vsítili trochu překvapivě domácí, v 56. minutě zužitkoval úvodní vážnější příležitost svého výběru Corentin Jean. Teprve jednadvacetiletý forvard se po centru z levého křídla a několika následných odrazech dostal k míči a z dvanácti metrů ho napálil přesně ke vzdálenější konstrukci mimo dosah gólmana Cardinaleho. Ovšem neuběhly ani tři minuty a mírně aktivnější tým nedělního střetnutí srovnal.

Jedinou branku Nice vsítil záložník Valentin Eysseric, když se po rohovém kopu z levé strany dostal taktéž k odraženému balónu a z nějakých jedenácti metrů pálil ke vzdálenější tyči mimo dosah skákajícího Lafotna. Od této chvíle se nic zajímavého nepřihodilo a oba celky především hrály zodpovědně v defenzívě. V příštím kole zavítá Toulouse na půdu vedoucího Monaka, Nice se v jednom ze šlágrů sezóny utká s velkým rivalem z Paříže.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Metz 5:1

22.04.2017 20:00

Góly: 13. Michaël Ciani, 49. Majeed Waris, 60. Jimmy Cabot, 66. Jimmy Cabot, 78. Benjamin Moukandjo - 32. Cheick Diabaté (pen.)

FC Lorient ukázal, že to se setrváním v nejvyšší soutěži myslí setsakramentsky vážně. Mety rozstřílel v poměru 5:1 a prozatímně se vyhoupnul nad sestupovou zónu.

Prakticky už od úvodu nechtěli domácí nechat nikoho na pochybách, že tenhle duel prostě chtějí vyhrát. První šanci ještě Franck Signorino dokázal na brankové čáře uklidit, nicméně ve 13. minutě už Thomas Didillon kapituloval. Jimmy Cabot rozehrál zleva rohový kop a Michaël Ciani se prosadil na bližší tyči přesnou hlavičkou - 1:0.

Na druhý gól čekal Stade du Moustoir dvacet minut. Střelec Ciani zatahal v šestnáctce Cheicka Diabatého za dres, takže musel Anthony Gautier odpískat penaltu. Sám faulovaný se k ní postavil čelem a zaznamenal svůj osmý zásah v posledních pěti utkáních s Lorientem - 1:1. Úžasná bilance, jen co je pravda.

Jenže tentokrát to na body nestačilo, i když Mety měli dobrou možnost jít do vedení. Ve 49. minutě se ale Cabot chopil další rozehrávky standardní situace. A protože ji obrana nezachytila, mohl Majeed Waris zblízka pohodlně skórovat - 2:1. Aktivní Jimmy Cabot se dočkal prvního ze svých dvou gólů po hodině hry.

Franck Signorino chtěl sklepnout Didillonovi, jenže realizace za myšlenkou pokulhávala, tudíž se balonu zmocnil zmíněný záložník, obešel brankáře a z hodně ostrého úhlu zařídil Lorientu dvoubrankový náskok - 3:1. Za šest minut se rodák z města Chambéry (ležícího nedaleko Lyonu) radoval znovu.

Po zemi zakončil nádhernou kombinaci, v níž měli prsty Steven Moreira a Benjamin Moukandjo - 4:1. Poslední jmenovaný, jenž byl letos kapitánem afrických mistrů z Kamerunu, uzavřel skóre v 78. minutě poté, co mu bezvadně přihrál do běhu Benjamin Jeannot - 5:1. Mety budou muset za týden porazit Nancy. A Lorient? Ten pojede o body bojovat do Nantes.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SC Bastia 2:0

22.04.2017 20:00

Góly: 55. Malcom, 69. Younousse Sankharé

Poprvé po více jak třech letech se fotbalistům Bordeaux povedlo prolomit negativní bilanci s Bastií a svého protivníka porazili na sedmý pokus. Zajistili si tak důležité body do boje o Evropskou ligu a alespoň dočasně se vyhoupli na čtvrté místo tabulky. Branky začaly padat až po přestávce to když se nejprve prosadil Malcom a pak Younousse Sankharé.

Les Girondins byli před utkáním určitě v daleko lepším rozpoložení, vyhráli dvakrát v řadě a navíc neinkasovali jedinou branku, a tak i proti Korsičanům postupovali do útoku daleko snadněji a hravěji. V 18. minutě si vytvořili první větší šanci utkání, nicméně Malcomův přímý volný kop se neujal, a balón skončil pouze na boční síti.

Bastia se po tomto momentu vlastně usadila na vlastní polovině a čekala, s čím že na něj Bordeaux vyrukuje. Ve 44. minutě se ovšem klidně mohla ujmout vedení. Nangis dobře uvolnil Coulibalyho, nicméně zakončení reprezentanta Mali nebylo úspěšné, neboť obránce Pallois uklidil míč do bezpečí.

I po obrátce byli domácí směrem dopředu aktivnějším celkem a průběžný nerozhodný stav změnil nakonec Malcom. Kamano předal míč Sankharému, ten míč nacentroval na zadní tyčku na brazilského útočníka, jehož střelu mířící na bližší tyčku nedokázal gólman Leca zachytit. A v 69. minutě se prosadil rovněž Sankharé.

Pallois prodloužil míč hlavou na hranici brankového území, kam si Senegalec naběhl v plné rychlosti, a svou hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce. Mizérii Bastie pak potvrdil ještě čtvrthodinu před koncem El Kaoutari, který přišlápl nohu Sankharému, a protože už jednu žlutou kartu měl, druhá pro něj znamenala předčasnou stopku v tomto utkání.

Více informací k zápasu

Lille OSC - EA Guingamp 3:0

22.04.2017 20:00

Góly: 9. Nicolas De Préville, 35. Nicolas De Préville (pen.), 66. Éder

Lille si možná až nečekaně snadno poradilo s Guingampem a udělalo výrazný krok k jistotě prvoligové příslušnosti. Důležitým článkem domácího vítězství byl Nicolas De Préville, který si na své konto připsal dvě vstřelené branky, a tři body následně pojišťoval Éder. Hosté venku zaslouženě padli i potřetí v řadě.

Domácí vstupovali do utkání s nevalnou bilancí tří porážek v řadě a znovu jako by se zbytečně zamotávali do bojů o záchranu. Tentokráte ale předvedli o dost vyváženější výkon, vůbec poprvé po 280 minutách svému sokovi vsítili ve vzájemném zápase jakoukoli branku, a před vlastními fanoušky nad ním triumfovali poprvé od roku 2014.

Svou nejlepší sezónu v kariéře, alespoň co se zaznačených přesných zásahů týče, letos prožívá De Préville, jenž v tomhle duelu vsítil svůj devátý a desátý gól. Svůj tým poslal nejprve do vedení v 9. minutě. Rony Lopes mu ve středu pole nakrátko přiťukl míč a následná střela pravačkou zaplachtila přesně k tyčce Johnssonovy brány.

Les Dogues byli i nadále směrem dopředu o něco aktivnější a ve 35. minutě se jim podařilo náskok navýšit. Kerbrat opravdu hodně nešikovně podrazil v pokutovém území Édera, rozhodčí Turpin ukázal na bílý puntík, a pokutový kop De Préville přízemním pokusem hravě proměnil, byť Johnsson směr jeho střely dokázal vystihnout.

V 66. minutě bylo o třech bodech opravdu definitivně rozhodnuto. Na řadu přišla ryze portugalská souhra. Rony Lopes přihrál Xekovi, jeho nepovedené zakončení se dostalo k nohám Édera, který nadvakrát dotlačil míč za brankovou čáru. Hosté mohli snížit Mendym, vychytal ho ovšem Maignan, a z rohového kopu pak Briand mířil mimo.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Angers SCO 3:2

22.04.2017 20:00

Góly: 5. Loïs Diony, 16. Pierre Lees Melou, 43. Loïs Diony - 68. Thomas Mangani (pen.), 69. Karl Toko Ekambi

Dijon oplatit Angers porážku z prvního vzájemného zápasu a nadále může směle doufat v udržení Ligue 1. SCO však nemusí kvůli této prohře panikařit - pořád má situaci pevně ve svých rukou a k jistotě by měla stačit jedna jediná výhra.

Jenom pět minut trvalo domácím, než našli cestičku za záda Alexandre Letelliera. Oussama Hadadi z levé strany nacentroval a Loïs Diony šikovně z voleje poslal Dijon do vedení - 1:0. Odpovědět se snažil Karl Toko Ekambi, avšak na Baptiste Reyneta si nepřišel. Naopak už v 16. minutě to bylo pro tým Oliviera Dall’Oglia ještě veselejší.

Skvěle hrající Diony tentokráte centroval a v šestnáctce se hlavou razantně opřel do balonu Pierre Lees Melou. Letellier neměl šanci - 2:0. Třetí přesný zásah přišel dvě minuty před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu. Frédéric Sammaritano stál ve středovém kruhu, když k němu doputoval balon. Z první se rozhodl vyslat do samostatného úniku Loïse Dionyho.

A dobře udělal, i když je fakt, že francouzský útočník v závěru své akci (i díky kličce brankáři) mírně zpomalil, nicméně přesto se mezi třemi obránci dokázal prosadit - 3:0. Tohle se ale určitě dalo ubránit. Máloco naznačovalo tomu, že pro druhou pětačtyřicetiminutovku by přišlo Angers s nějakými nápady, které by pomohly nepříznivou situaci zdramatizovat.

V 68. minutě byl Famara Diédhiou faulován ve velkém čtverci Fouadem Chafikem a rozhodčí Sébastien Desiage nařídil pokutový kop. Thomas Mangani se v těchto momentech málokdy splete a i tentokrát to byla suverénním způsobem proměněná "pětka" - 3:1. A už za minutu snížili svěřenci Stéphana Moulina na rozdíl jediné trefy.

Karl Toko Ekambi se dostal až do vápna, kde po zemi prostřelil Reyneta. Jenže místo náporu a honby za vyrovnáním přišly jen dvě šance Dijonu. Při té první nastřelil Sammaritano břevno, zatímco při té druhé těsně minul Marvin Martin. DFCO budou příště lovit body doma proti Bordeaux, kdežto les Scoïstes se střetnou s Lyonem.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Nantes 0:2

22.04.2017 20:00

Góly: 27. Yacine Bammou, 35. Yacine Bammou

FC Nantes si proti Caen připsalo už dvanáctou výhru. Tým Patrice Garandeho naopak zůstává po devatenácté (!) porážce namočený ve hře o udržení.

Hrdinou zápasu se stal Yacine Bammou, který dostal šanci kvůli nucené absenci Préjuce Nakoulmy. Poprvé se prosadil ve 27. minutě. Valentin Rongier se ocitl ve složité situace mezi třemi obránci, nicméně z ní vyšel jako vítěz, protože přihrál právě Bammouovi, jenž z hranice malého vápna nedal Vercoutremu šanci - 0:1.

Už ve 35. minutě to bylo pro hosty ještě veselejší. A byla to situace jako z fotbalové učebnice. Léo Dubois z pravé strany centroval, Bammou předskočil svého strážce Damiena Da Silvu a razantní hlavičkou zaznamenal svou čtvrtou branku v sezoně - 0:2. Do konce prvního poločasu se musel činit i Maxime Dupé, konkrétně proti pokusu Yanna Karamoha.

Ten samý hráč měl jedinečnou příležitost ke snížení po hodině hry, kdy mu ideální pas poslal Julian Féret. Přestože měl před sebou de facto odkrytou svatyni, nějak se holt stalo, že na ukazateli skóre nadále svítila u Caen nula. Les Canaris potvrdili, že na Stade Michel d’Ornano jezdí s velikým potěšením. Vždyť naposledy tu prohráli v dávném roce 2009.

Převaha přitom mohla být ještě výraznější, kdyby střídající Sérgio Oliveira v obou případech neztroskotal na Rémym Vercoutrem. Nantes tedy může jít do souboje s Lorientem zase o něco sebevědoměji. Caen naopak musí předvést docela jiný výkon, a také musí doufat, že střelci Olympique Marseille zase nebudou mít svůj den.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 2:0

22.04.2017 17:00

Góly: 29. Edinson Cavani, 48. Ángel Di María

Fotbalisté mistrovského PSG potvrdili úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Montpellieru a v domácím prostředí ho zdolali 2:0, v tabulce Ligue 1 se proto udrželi v kontaktu s největším konkurentem z Monaka. S osmdesáti body na kontě za ním zaostávají pouze o skóre, ovšem knížecí klub má jeden duel k dobru. Hostům čtyři kola před koncem ročníku patří třináctá příčka s devětatřiceti body a i přes porážku mají záchranu na dosah.

Úvodní příležitost si vypracovali hosté, ve 12. minutě po centru Mukieleho mohl zakončovat osamocený Mounié, avšak v ideální pozici promáchl. Za dalších pět minut se vytáhl se dvěma skvělými zákroky domácí brankář Trapp, jenž vyrážel centr Mbenzy a poté si poradil i s dorážkou Boudebouze. Domácí z následného protiútoku rozvlnili síť, nicméně po pasu Ángela Di Maríi se skórující Edinson Cavani nacházel v ofsajdovém postavení.

Od tohoto momentu mělo převahu PSG. Nejprve po přečíslení 3 na 2 zakončoval z pravé strany Matuidi a gólman Pionnier famózně odvracel na rohový kop, po jeho zahrání nastřelil pravou tyče aktivní Di María. Posléze český krajánek ve službách HSC Lukáš Pokorný předvedl brilantní obranný zákrok po centru Maxwella, domácí nakonec zužitkovali svůj tlak ve vedoucí gól ve 29. minutě. Prosadit se dokázal tradičný kanonýr Cavani.

Třicetiletý uruguayský forvard skóroval již po jedenatřicáté v letošním ročníku nejvyšší francouzské soutěže a znovu si upevnil vedení v tabulce střelců. Tentokráte využil nádherné přízemní kombinace po pravém křídle a finální přihrávky od Matuidiho, z hranice brankového území bez problémů propálil bezmocného Pionniera. Nicméně za další dvě minuty mohlo být vyrovnáno, po rohovém kopu totiž hlavičkoval do břevna Skhiri.

Ještě do přestávky střílel z voleje těsně mimo prostor tří tyčí Mbenza, ani ne tři minuty po změně stran zvýšil vedení favorita Di María. Argentinský záložník využil přistrčení od Cavaniho a pak výstavní trefou z dvaceti metrů zamířil přesně k levé konstrukci mimo dosah Pionniera. V dalších minutách byly k vidění možnosti na obou stranách a několikrát se vyznamenali oba gólmani, ale skóre sobotního zápasu se již neměnilo.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille 0:0

21.04.2017 20:45

Góly: -

Marseille odmítla možnost dotáhnout se bodově na čtvrtý Lyon, neboť na půdě Nancy bez vykartovaného nejlepšího střelce Bafétimbiho Gomise nedokázalo vstřelit jedinou branku. Už počtvrté během uplynulých pěti kol pouze remizovala. Potřetí v řadě navíc venku neskórovala, což se jí naposledy stalo na začátku roku 2012.

Domácí vstoupili do utkání poměrně zostra a už ve 14. minutě zvonila za brankářem Pelém branková konstrukce. Záložník Sanson si nepočínal úplně nejlépe, čehož využil Dia, jenž unikl dopředu, předal pak míč doleva na Maouassu a ten tlačil svou pumelici na bližší tyčku svou levačkou, nicméně smolně pro něj trefil právě jí.

Ve 24. minutě se do další slušné pozice propracoval Cabaco, který si naskočil hlavou na centr od Maouassy, výtečně však mezi třemi tyčemi zasáhl Pelé. V podstatě až deset minut před přestávkou OM nějakým způsobem zahrozil, ale akrobatické zakončení N'Jieho zablokoval Cétout, takže gólman N'Dy Assembé zasahovat nemusel.

Ve 49. minutě se do šance dostával Lopez, jeho protivník Diarra ovšem předvedl výtečný obranný zákrok a v jakémkoli podnikání mu zamezil. Tu největší možnost hostujícího celku zahodil v 67. minutě Thauvin. Ten unikl podél levé strany, a i když se objevil v docela ostrém úhlu, dokázal orazítkovat vzdálenější tyčku.

O pár chvil později se musel znovu předvést Pelé, opět si na něj vyskakoval Cabaco, i v tomhle případě byl však marseillský muž v rukavicích úspěšnější. Čtyři minuty před koncem se za Pelém dokonce zatřepotala síť, Pedrettiho centr zleva dokázal zužitkovat Dalé, avšak jeho trefa nemohla být uznána pro ofsajd.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco33255392:2880
2.Paris Saint-Germain34255471:2380
3.OGC Nice342111256:2874
4.Girondins Bordeaux341510949:3955
5.Olympique Lyon331731366:4154
6.Olympique Marseille3414101048:3852
7.AS Saint-Étienne331113936:3046
8.FC Nantes341291333:4745
9.Stade Rennes3410141032:3844
10.EA Guingamp341281440:4744
11.Toulouse FC3410121235:3642
12.Lille OSC341171634:4140
13.Montpellier HSC341091547:5739
14.Angers SCO341161734:4639
15.FC Metz34991634:6936
16.FC Lorient341042042:6534
17.SM Caen34961933:5833
18.Dijon FCO347111644:5432
19.AS Nancy-Lorraine34881825:4432
20.SC Bastia336101726:4828

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
Israha

Jak jsem psal minulý týden. Lehký a pohodový fotbal se dá hrát tehdy, povolí-li to soupeř. To se stalo proti ASSE, ale ne dneska. Problémem opět zadrbaná první půlka, v druhé už prostě bylo málo času to nějak otočit, přičemž samozřejmě Rudi to nezapomněl ještě ztížit zpožděným nasazením Cabelly (měl jít už o poločase, roli falešné devítky zahrál perfektně...N'Jie vůbec nevěděl, co má dělat). Tohle jsou zrovna body, co budou chybět...hraje se ještě s Bordeaux a Nice, a kvůli dnešku už není možné v těchto zápasech ztratit.

A Nancy snad sestup, ten tým na Ligue 1 nemá...místo nich se musí udržet Lorient a Caen.

Reagovat
Langi

tak druhy pohar snad nekdo ze dvojice PSG/Monaco urve...takze byste meli byt v pohode i tak ne? ASSE to s tou formou uz neda

Reagovat
Israha

Tak nejspíš jo, ale stejně je lepší to mít co nejvíc ve svých rukách, než čekat na to, jak budou hrát ostatní. A navíc už letos je potřeba začít pracovat na vítězné mentalitě...jestli tam chceme něco vybudovat, tak se nesmíme spokojit s tím, že "poháry stejně budou", ale pokusit se uhrát co nejlepší umístění.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se včera nedíval (pátek) , jak to reálně fakt detailneji vypadalo?

Reagovat
Israha

První poločas nedůrazný, lehký, pozdě u míčů, neklapalo to. Nancy sice měli za tu dobu jen jeden brejk do tyče a jednu hlavu z rohu, ale do hry nás moc nepustili...nebo respektive jsme se tam nepustili sami pomalým přechodem nahoru, slabým dnem Payeta a nefunkčním N'Jiem na hrotu. Druhá půlka výrazně lepší, Nancy mělo pár náznaků, jinak se bránili, a zachránila je jen naše ne úplně stoprocentní kvalita před brankou. Kromě N'Jieho a Payeta špatný i Lopez, tradičně pozičně horrorový Sakai, katastrofálně rozehrávající Rolando...na druhou stranu vynikající Thauvin, slušní Sanson s Vainqueurem a Evrou, střídající Cabella.

Reagovat
Israha

Jo a nefouklá penalta za ruku Cetouta ve vápně...jasná, hlavní ovšem nemohl vidět, kardinální chyba brankového nicméně, ten to měl před sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

haha, takže to zní na dost klasiku, díky! Njie, byl vždy zajímavý jenom když nastoupil do unavené obrany, a i to ne na hrotu, z křídla byl vždy rychlý do brejku. Zatímco v základu na hrotu ještě nic nepředvedl.

Reagovat
Israha

Spíš mu nesvědčí hra na kontrolu míče, což Rudi praktikuje. Za Passiho v tom bezpohlavním fotbalu měl své momenty, ale v kombinační hře a dominanci na míči vůbec nemá jak zužitkovat své přednosti...

Reagovat
Israha

Jinak, takové zajímavé číslo...Pelé letos v lize 38 inkasovaných gólů ze 34 utkání, ale přitom v půlce z nich (17!), udržel čisté konto. Takže v té druhé půlce má průměr víc jak dva na zápas . Konzistence...

Reagovat
Israha

Pro zajímavost - Buffon 16 ligových čistých kont, Neuer 15, Subašič 14, De Gea a Courtois 13, Oblak 12 (ale ten by měl víc, nemít dlouhodobější zranění), ter Stegen 12....Navas 4 ( )...prostě některé statistiky, když se vytrhnou z kontextu, jsou udivující

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aaano...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Pěkně Lorient. Dolů prosím Bastiu, Nancy a Caen.

Reagovat
stas87

Da to ten Lorient nakoniec? Oni su ako Pribram, 30 kol hraju hovno a nakonci to zachranuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient snad sa udrzi, dole opice s Bastie + Nancy a Dijon

Reagovat
paver

Reagovat
Pyroman

Ten souboj o titul bude ještě zajímavý. Dneska uhrálo Monako hodně důležitý výsledek, ale když se tak dívám na jejich termínový rozvrh do konce sezóny, tak si moc nedokážu představit, že by někde neztratili. Třeba takové Toulouse by s nima remízu klidně mohlo uhrát, pak výjezd do Nancy mezi dvojzápasem v LM, ke konci ještě ta vložená dohrávka s ASSE...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jednu plichtu si dovolit muzou

Reagovat
Langi

tak vem si, že PSG v tomhle kalendářním roce ještě neprohrálo, což taky nevěřím, že udrží až do konce, když jedou do Nice a ASSE...někde tam stopro remizují taky...já, když to Monaco sleduju teď víc, tak si naopak řikám, že v téhle týmové náladě a formě mohou klidně udělat ligu i LM

Reagovat
Pyroman

Já se u nich trochu bojím toho, že by je mohl nalomit jeden nepovedený zápas, třeba proti PSG teď v poháru nebo proti Juve v LM. Přece jenom mají už několik týdnů dost šílený program a do konce sezóny se to nezmění, možnosti rotace jsou omezené těma zraněníma (i když Jardim v tomhle ohledu dělá, co může) a únava bude s každým zápasem stoupat. Zase když jenom vyhráváš, tak se ti na další zápasy připravuje líp. Uvidíme, fakt jim ten titul přeju, ale nemyslím si, že by PSG už do konce ligy ztratilo, takže to bude na Monaku, a těch 5 zápasů je přeci jenom pořád dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

Kylian nakonec bude dražší než dlouholetá mladá star Lacazzette

Reagovat
Langi

divný co, když má v 18ti letech lepší statistiky než měl v jeho věku Messi...navíc 18ti letý jednosezónní zjevení se vždycky prodává líp, než hráč, který v klubu 3 sezóny přesluhuje...vůbec bych se nedivil, kdyby šel Mbape do Manchesteru za nějakých 90 ME.

Reagovat
jany kozak

nestras

Reagovat
Kuchta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele