34. kolo
22.04.2017 20:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Dijon FCO - Angers SCO 3:2

Dijon oplatit Angers porážku z prvního vzájemného zápasu a nadále může směle doufat v udržení Ligue 1. SCO však nemusí kvůli této prohře panikařit - pořád má situaci pevně ve svých rukou a k jistotě by měla stačit jedna jediná výhra.

Jenom pět minut trvalo domácím, než našli cestičku za záda Alexandre Letelliera. Oussama Hadadi z levé strany nacentroval a Loïs Diony šikovně z voleje poslal Dijon do vedení - 1:0. Odpovědět se snažil Karl Toko Ekambi, avšak na Baptiste Reyneta si nepřišel. Naopak už v 16. minutě to bylo pro tým Oliviera Dall’Oglia ještě veselejší.

Skvěle hrající Diony tentokráte centroval a v šestnáctce se hlavou razantně opřel do balonu Pierre Lees Melou. Letellier neměl šanci - 2:0. Třetí přesný zásah přišel dvě minuty před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu. Frédéric Sammaritano stál ve středovém kruhu, když k němu doputoval balon. Z první se rozhodl vyslat do samostatného úniku Loïse Dionyho.

A dobře udělal, i když je fakt, že francouzský útočník v závěru své akci (i díky kličce brankáři) mírně zpomalil, nicméně přesto se mezi třemi obránci dokázal prosadit - 3:0. Tohle se ale určitě dalo ubránit. Máloco naznačovalo tomu, že pro druhou pětačtyřicetiminutovku by přišlo Angers s nějakými nápady, které by pomohly nepříznivou situaci zdramatizovat.

V 68. minutě byl Famara Diédhiou faulován ve velkém čtverci Fouadem Chafikem a rozhodčí Sébastien Desiage nařídil pokutový kop. Thomas Mangani se v těchto momentech málokdy splete a i tentokrát to byla suverénním způsobem proměněná "pětka" - 3:1. A už za minutu snížili svěřenci Stéphana Moulina na rozdíl jediné trefy.

Karl Toko Ekambi se dostal až do vápna, kde po zemi prostřelil Reyneta. Jenže místo náporu a honby za vyrovnáním přišly jen dvě šance Dijonu. Při té první nastřelil Sammaritano břevno, zatímco při té druhé těsně minul Marvin Martin. DFCO budou příště lovit body doma proti Bordeaux, kdežto les Scoïstes se střetnou s Lyonem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele