Ligue 1 - preview 34. kola

21.04.2017, 08:48, aktualizováno 23.04.2017, 08:52
Previews
PSH vyhrálo nad Montpellierem a vytvořilo tlak na AS Monaco, které čeká těžký duel na půdě Lyonu. Saint-Étienne hostí Rennes, Nice ještě má naději na zisk titulu a udržet si ji může po duelu v Toulouse...
Toulouse FC - OGC Nice  (neděle 15:00)
Fotbalisté Nice už mají jasno v tom, že je na podzim čeká pohárová Evropa - níž než třetí skončit nemohou. Pokud ale chtějí ještě zaútočit na titul, či aspoň na druhé místo zaručující automatickou kvalifikaci do Ligy mistrů, musí v cílové rovince vyhrát ideálně všechny zápasy, počínaje tím dnešním v Toulouse.

Pomoci jim v tom může i Mario Balotelli, který byl při poslední výhře 3:1 nad Nancy suspendován; je ovšem otázkou, jestli jej kouč Lucien Favre vrátí od začátku do sestavy. Náhradník Mickaël Le Bihan totiž proti Les Chardons předvedl skvělý výkon, otevřel skóre a výrazně si řekl o základ i pro dnešek.

Italský ex-reprezentant na druhou stranu představuje zaručenou kvalitu, a Favre ví, že na stíhání Monaka a PSG - oba konkurenti mají před startem víkendu čtyřbodový náskok - bude potřebovat všechny dostupné zbraně. I když se zdá, že je ve skutečnosti maximálně spokojen s místem na 'bedně' a realistických šancí na titul už se vzdal. Po utkání s Nancy krotil nadšení s tím, že Les Aiglons budou ještě muset projít předkolem Ligy mistrů.

Kromě Le Bihana měl zmiňovaný duel ještě jednoho hrdinu: Jean Michaël Seri skóroval hned dvakrát, čímž navýšil svůj sezonní střelecký účet na šest branek. Přidejte k tomu devět asistencí a nejvyšší počet startů z hráčů v poli (29) a je logické, že si přímořský klub jeho služby pojistil novou, vylepšenou smlouvou do roku 2021. Prezident Jean Pierre Rivere navíc otevřel i možnost potenciálního návratu Hatema Ben Arfy, jemuž se v Paříži nedaří podle představ.

Jestliže v Nice jsou víceméně smíření s bronzem, situace Toulouse je ještě jasnější - poháry i sestupové příčky jsou pět kol před koncem jednoduše příliš daleko, takže Les Violets dohrají sezonu v klidném středu tabulky. Kouč Pascal Dupraz však přesto vyjádřil silnou nespokojenost s poslední prohrou 1:2 proti Guingampu, takže Nice to v Okcitánii určitě nebude mít jednoduché (ačkoliv je jasným favoritem, neprohrálo desetkrát v řadě a na podzim ve vzájemném duelu triumfovalo hladce 3:0).

Domácím budou chybět zranění Clément Michelin (třísla) a Jean-Daniel Akpa-Akpro, hosté hlásí absence Wylana Cypriena (stehno), Alassane Pléy a Paula Baysseho (oba koleno).
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Amian, Diop, Jullien, Moubandjé - Blin, Bodiger - Jean, Trejo, Braithwaite - Delort
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Souquet, Le Marchand, Dante, Dalbert - Koziello, Seri, Belhanda - Pereira, Le Bihan, Eysseric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.14 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Rennes  (neděle 17:00)
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Malcuit, Théophile-Catherine, Perrin, Gabriel - Veretout, Saivet, Selnaes - Hamouma, Berić, Nordin
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Cavaré, Méxer, Gnagnon, Figueiredo - Mubele, Fernandes, Prcić, André - Gourcuff - Sio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - AS Monaco  (neděle 21:15)
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Rafael, Yanga-Mbiwa, N'Koulou, Rybus - Ferri, Gonalons, Dárder - Ghezzal, Cornet, Depay
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašić - Touré, Glik, Jemerson, Mendy - Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Mbappé, Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.77 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Montpellier HSC  (sobota 17:00)
Pokud PSG podle očekávání doma udolá Montpellier, osamostatní se alespoň na den na čele tabulky. Monaco, které má stejný počet bodů (i když hrálo o zápas méně), totiž hraje s Lyonem až v neděli. Pařížané jsou dnes samozřejmě vysokými favority, ale musí se mít na pozoru - s Les Pailladins totiž už v sezoně jednou ostudně prohráli.

V úterním zápase v Métách měl úřadující šampion namále; pozdní gól Blaise Matuidiho však zajistil, že se Emeryho tým dotáhl bodově na úroveň AS. Španělský kouč tak své jubilejní 50. utkání na pařížské lavičce oslavil vítězstvím, i když ztráta dvougólového vedení prozrazuje, že PSG má v závěru sezony k ideální formě stále daleko. Yann Jouffre dokonce trefil břevno, než mistrovi vytrhl trn z paty nečekaný zachránce Matuidi. Měli jsme strach, to nehodláme skrývat," prohlásil po závěrečném hvizdu reprezentační záložník. Ale důležité je, že jsme nakonec vyhráli. Štěstí stálo na naší straně.

Ve světle dramatických okolností prakticky úplně zapadl fakt, že uruguayský forvard Edinson Cavani vstřelil Métám svůj už 30. gól sezony, čímž dosáhl nového osobního maxima (v sezoně 2012/13 v neapolských barvách zavěsil devětadvacetkrát, což mu stačilo k titulu krále střelců v Serii A). Cavaniho formu bude Emery ve zbývajících zápasech potřebovat jako sůl: El Matador se stal od roku 1990 teprve druhým hráčem, který v Ligue 1 dokázal pokořit třicetigólovou hranici. Tím prvním byl (dvakrát) jeho bývalý spoluhráč Zlatan Ibrahimovic.

Zlatanův rekord (38 tref v sezoně 2015/16) už Cavani nejspíš nepřekoná - musel by zavěsit ještě devětkrát v pěti zbývajících zápasech - přesto však zůstává největší zbraní týmu, jemuž hrozí, že bude sesazen z mistrovského trůnu čerstvým semifinalistou Ligy mistrů z Monaka. Pro francouzskou nejvyšší soutěž by to byla velká změna; od roku 2013 totiž nepoznala jiného vítěze než právě PSG. Rok předtím se radoval právě Montpellier, který ovšem dnes vstupuje do utkání v pozici jasného outsidera.

Ačkoliv slavný triumf Les Pailladins je starý teprve pět let, nyní působí jako reminiscence z jiného století - modrooranžoví se letos místo pohárových ambic potýkali s hrozbou sestupu, tu se ovšem podařilo odvrátit důležitými výhrami nad Caen a Lorientem. Kouč Jean-Louis Gasset se nyní pokusí zaskočit i PSG, které ostatně dobře zná: mezi lety 2014 a 2016 dělal asistenta tehdejšímu trenérovi Laurentu Blancovi.

Montpellier v prosinci šokoval celou Francii, když porazil Pařížany hladce 3:0; něco podobného však dnes nejspíš nečekají ani ti nejoptimističtější fanoušci. Gassetovy cíle zkrátka leží jinde. "Teď máme 39 bodů a solidní skóre," prohlásil úlevně po triumfu nad Lorientem. "To je obrovská vzpruha v záchranářském boji. Poslední dobou se snažíme maximálně soustředit a jsem rád, že se nám to daří. Velké zápasy zvládáme, umíme se nahecovat. Problém je, že nejsme konzistentní. Ale pozici máme teď dobrou a PSG se nebojíme."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Trapp - Aurier, Marquinhos, Silva, Maxwell - Nkunku, Verratti, Pastore - Di María, Cavani, Lucas
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Pionnier - Mukiele, Hilton, Pokorný, Roussillon - Skhiri, Sessegnon - Mbenza, Boudebouz, Dolly - Mounié
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.80 - 19.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - FC Metz  (sobota 20:00)
Lorient ví, jak hrálo Nancy, což znamená, že taky ví, že když porazí Mety, dostane se na nesestupové pozice. A rozhodně to není nereálné.

Jenže to by Les Merlus museli podat docela jiný výkon, než před týdnem proti MHSC. "Pakliže v úvodních třiceti minutách nevyhrajete jediný souboj, je těžké urvat dobrý výsledek. Montpellier si zasloužil vyhrát. Pro nás to byl hodně obtížný týden jak po psychické, tak po fyzické stránce. Musíme se dát dohromady a soustředit se na další utkání. Není nic ztraceno," řekl Bernard Casoni.

Nadále mu bude chybět čtveřice fotbalistů Pape Paye, Walid Mesloub, Jérémie Aliadiére a Sylvain Marveaux. Na pravém křídle by se tedy mohl objevit Jimmy Cabot. V útoku nastoupí dvojice Majeed Waris/Benjamin Moukandjo, která už několikrát ukázala, že dovede vstřelit gól jakémukoliv soupeři. Ostatně kamerunský forvard postrádá jednu trefu k tomu, aby vyrovnal svůj zápis z minulé sezony.

Mety se v dohrávce 31. kola srdnatě rvali s PSG a nechybělo mnoho, aby si s úřadujícím mistrem body rozdělily. Jenže v 93. minutě rozhodl Blaise Matuidi svým druhým gólem v zápase o tom, že Hinschbergerův tým vyjde z toho duelu naprázdno. Na Lorient by ovšem takový výkon mohl platit. Teď je otázka, jestli ho aktuálně patnáctý celek tabulky dokáže zopakovat.

Trenér Les Grenats nemůže spoléhat akorát na zraněného Simona Faletteho a vykartovaného Benoita Assou-Ekotta. Ten dostal trest celkem na tři zápasy. Sedmapadesátiletý Philippe Hinschberger se zároveň nechal slyšet, že hodlá opět využít Renauda Cohadeho, Cheicka Diabatého a Ismailu Sarra, což jsou tři fotbalisté, kteří dokáží soupeři zatopit. Utkají se dva týmy s vůbec nejhorší obranou v Ligue 1, což by mělo znamenat, že v zápase padne více branek.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Moreira, Peybernes, Ciani, Le Goff - Cabot, Mvuemba, Lautoa, Philippoteaux - Waris, Moukandjo
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Didillon - Balliu, Milan, Biševac, Signorino - Mandjeck, Doukouré - Jouffre, Cohade, Sarr - Diabaté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.10 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - SC Bastia  (sobota 20:00)
Bordeaux může v tabulce předskočit alespoň dočasně čtvrtý Lyon, musí však bezpodmínečně skolit Bastii, která se nachází na posledním místě. Domácí soupeří o účast v evropských pohárech a mají vše rozehrané velmi dobře. Každopádně zaváhání s korsickým celkem by jim zcela jistě zbytečně zkomplikovalo situaci.

Les Girondins mají velmi slušnou formu, během uplynulých pěti kol prohráli na půdě Nice a Monaka, jinak však porazili Montpellier, Méty i naposledy Nantes. Pokud udrží nastávající tempo, Evropská liga by se jim opravdu neměla vyhnout. "Byl to těžký zápas a my jsme to dopředu věděli," hodnotil minulé kolo kouč Jocelyn Gourvennec.

Na svého protivníka nemá Bordeaux úplně nejlepší vzpomínky. Neporazilo ho už pětkrát v řadě! Hned ve čtyřech případech se pak urodil nerozhodný výsledek. V podstatě by u něj nemělo dojít k nějakým výraznějším změnám v sestavě. Chybět možná bude obránce Diego Contento, a toho by případně na levém kraji měl nahradit Milan Gajić.

Nejenže má Bastia obrovské potíže udržet se v nejvyšší soutěži, ještě navíc na sebe upozorňuje průšvihy mimo hřiště. O minulém víkendu se kvůli řádění fanoušků, kteří se dostali do konfliktu se soupeřovými hráči, nedohrál její duel s Lyonem. Už teď je jasné, že Korsičané budou mít na jeden domácí zápas uzavřený stadion.

Alespoň hosté, kteří před dvěma týdny dokázali skolit v důležitém klání Dijon, nehlásí žádné nové absence, na řadu tentokráte nepřišly žádné disciplinární tresty, a tak by trenér Rui Almeina neměl do základu výrazněji zasahovat. Na marodce stále zůstávají Sébastien Squillaci, Farid Boulaya, Florian Marange a Lindsay Rose.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Sabaly, Lewczuk, Pallois, Gajić - Vada, Toulalan, Sankharé - Malcom, Rolán, Kamano
SC Bastia - pravděpodobná sestava:
Léca - Cioni, Djiku, El Kaoutari, Bengtsson - Cahuzac, Mostefa - Coulibaly, Danic, Saint-Maximin - Crivelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.90 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Lille ještě nemá zcela vyhráno a musí udělat poslední kroky k tomu, aby si definitivně zajistilo ligovou záchranu. Proti němu se postaví Guingamp, jemuž se sezóna náramně povedla, a drží se už delší dobu v klidném středu tabulky. LOSC potřebuje konečně nějakým způsobem uspět, v posledních dvou kolech totiž výsledkově propadl.

Od osmnácté příčky, která nově v Ligue 1 znamená baráž, jsou Dogy vzdáleny na rozdíl šesti bodů. To je poměrně slušný náskok, pořád však ne úplně dostatečný. Naposledy na půdě Rennes nebyl kouč Franck Passi vyloženě nespokojený s výkonem svého týmu. "Kdyby to byl box, vyhráli bychom na body," říkal po dvoubrankové porážce.

Domácí se nově budou muset obejít bez kapitána Ria Mavuby, jemuž se nakumulovaly žluté karty, zpátky do sestavy by se ovšem měl vrátit po pěti týdnech obránce Marko Baša. Ten již údajně vyřešil své problémy s kotníkem. Zdravý je také Martin Terrier, který by měl operovat na levém kraji zálohy vedle Nicolase De Prévilleho, jenž zastoupí Yassineho Benziu.

Hosté sice třikrát v řadě vyhráli před vlastními fanoušky, jenže venku to žádná sláva nebyla. V malém bretaňském derby prohráli vysoko v Angers a nestačili ani Paříži. Dohromady inkasovali v těchto duelech hned sedm branek. Přesto je výsledky tolik trápit nemusejí, protože aktuální osmá příčka je rozhodně uspokojivé postavení.

Kouč Antoine Kombouaré, jenž se možná bude muset obejít Christopha Kerbrata, a mimo hru budou určitě Mathieu Bodmer a Nicolas Benezet, své svěřence po minulém vyhraném utkání s Toulouse chválil. "Předvedli jsme dobrý výkon a zaslouženě soupeře porazili. Hodně jsme mu chtěli oplatit porážku z podzimu," hodnotil.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Enyeama - Corchia, Amadou, Alonso, Béria - Bissouma, Xeka - Lopes, De Préville, Terrier - Éder
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Pereira, Sankoh, Sorbon, Marcal - Blas, Déaux, Diallo, Giresse - Mendy, Briand
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.30 - 3.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Angers SCO  (sobota 20:00)
Boj o setrvání ve francouzské nejvyšší soutěži bude ještě hodně dramatický. Dijonu by výhra nad Angers velice pomohla, naopak hosté by si jí mohli téměř jistě zajistit Ligue 1 i pro příští rok.

Že DFCO prohrají s Monakem, s tím se tak nějak počítalo. Ale předchozí porážka s Bastií situaci trochu zkomplikovala. Nebýt jí, měl by tým vedený Olivierem Dall’Ogliem o něco lepší výchozí pozici. Angers má teď oplácet prohru 1:3 z prvního vzájemného zápasu, ve kterém se o góly postarali Famara Diédhiou, Cheikh N’Doye, Karl Toko Ekambi a Frédéric Sammaritano.

Podle všeho to vypadá, že z uvedené čtveřice vyběhne tentokrát na trávník od úvodní minuty pouze poslední jmenovaný. Z jeho spoluhráčů v dresu domácích nenastoupí Vincent Rüfli, Oussama Haddadi a Chang-Hoon Kwon, ačkoliv tato dvaadvacetiletá lednová posila by měla být po zranění připravena alespoň na lavičce náhradníků.

Angers nemělo v dubnu příliš štěstí na los. Přeci jen PSG a Monaco jsou prostě ti nejobtížnější protivníci. Nevydařil se ani souboj s Nantes, nicméně Stéphana Moulina může těšit, že se jeho skvadra probojovala do semifinále Coupe de France, kde se už toto úterý střetne s Guingampem, což je určitě hratelný soupeř.

Návratu na hřiště by se proti Dijonu mohli dočkat Jamel Saihi a Abdoulaye Bamba. Kvůli kartám si nezahraje Cheikh Ndoye a kvůli zranění Yoann Andreu a Billy Ketkeophomphone, o němž se spekulovalo, že by v této fázi soutěže měl být oproti původním předpokladům už k dispozici. Trenér Moulin zároveň naznačil, že Thomas Mangani, Famara Diédhiou a Karl Toko Ekambi neodehrají celý likový duel právě s vyhlídkou na ono pohárové semifinále. O to větší šance, že všechny tři body zůstanou na Stade Gaston Gérard.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Varrault, Loties, Moutou - Lees-Melou, Abeid, Amalfitano - Sammaritano, Tavares, Diony
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Letellier - Cissokho, Traoré, Pavlović, Manceau - Santamaría, Tahrat, Capelle - Bamba, Sunu, Taït
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.25 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - FC Nantes  (sobota 20:00)
Caen potřebuje bodovat, aby se vzdálilo sestupovým příčkám. Nantes by zase rádo napravilo porážku v utkání s Bordeaux. Oba celky zkrátka mají, o co hrát.

Teprve počtvrté pod koučem Conceicaem se stalo, že by Les Canaris nedali gól. "Během úvodních třiceti minut jsme měli ten zápas pod kontrolou. Rozehrávali jsme dost přímých kopů, ale k ničemu to nevedlo. Bordeaux dobře bránilo a byl to hodně vyrovnaný střet. Myslím, že rozhodla nucená střídání v případě Valentina Rongiera a Prejuce Nakoulmy. Po nich jsme přestali být nebezpeční," řekl portugalský lodivod.

První jmenovaný by měl být připraven alespoň na lavičce náhradníků, zatímco ten druhý by stejně nemohl hrát kvůli kartám. V útoku se patrně vedle Emiliana Saly objeví Yacine Bammou, leč není vyloučeno, že se "na plac" dostane i Felipe Pardo, nebo že se Sergio Conceicao rozhodne pro hru na jednoho útočníka. Mimo jinak zůstává akorát Kolbeinn Sigthorsson.

Za Caen si zase nezahrají Mouhamadou Dabo, Valentin Voisin, Steed Malbranque, Hervé Bazile a Frederic Guilbert. Romain Genevois si před týdnem proti Metám přivodil zranění, což znamená, že se Patrice Garande s největší pravděpodobností navrátí ke své obvyklé formaci 3-4-3, místo 4-1-4-1, jíž zkoušel minule.

"Přijeli jsme do Met vyhrát a v prvním poločase jsem byl s výkonem mužstva hodně spokojený. Po změně stran jsme se zatáhli a dopouštěli se mnoha zbytečných faulů. S přístupem hráčů jsem ale stejně spokojený. Prokázali velkou mentální sílu, což bude přesně potřeba k tomu, abychom splnili naše cíle," hodnotil Garande. Nantes minule zahrálo hodně pod své možnosti, jelikož když má den, může zatopit i těm nejlepším. Caen tedy nečeká nic snadného.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Da Silva, Yahia, Ben Youssef - Adéoti, Delaplace, Féret, Bessat - Karamoh, Santini, Rodelin
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Dupé - Dubois, Djidji, Carlos, Lima - Kačaniklić, Gillet, Touré, Harit - Bammou, Sala
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.15 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille  (pátek 20:45)
Marseille se alespoň dočasně může bodově dotáhnout na čtvrtou příčku, k tomu ale bezpodmínečně potřebuje uspět na půdě Nancy, které bojuje o holé přežití. Hosté mají poměrně slušnou formu, neprohráli už šestkrát za sebou, a se svým soupeřem mají navíc velmi dobrou bilanci. Vyhráli nad ním hned devětkrát z posledních deseti případů.

OM naposledy bez větších problémů skolil St. Étienne a na tenhle výkon bude chtít jednoznačně navázat. V tuhle chvíli drží pět kol před koncem šestou pozici, která by mohla stačit na postup do Evropské ligy, ovšem pochopitelně v závislosti na budoucího vítěze Coupe de France. Přitom vůbec daleko nemá před sebou čtvrté Les Gones.

Je ovšem otázka, jak se nakonec komise postaví k vyřešení nedohraného utkání mezi Bastií a Lyonem, která by mohla notně zamíchat kartami v souboji o evropské poháry. "Nevíme, jak to dopadne, my se prostě musíme soustředit na čtvrté místo. Víme, že když vyhrajeme pětkrát, skončíme pátí. Pojďme tedy začít vítězit," vyzýval kouč Rudi García.

Výkony Marseille nejsou zcela konzistentní, nicméně body od března sbírá pravidelně. Což je rozhodně důležitá zpráva před klíčovými souboji s Nice a Bordeaux. "Pokud všichni budeme chtít postoupit do Evropské ligy, můžeme toho dosáhnout. Máme vše na dosah. Z psychologického hlediska se nesmíme vzdát," dodával hostující lodivod.

Garcíovo mužstvo nemá úplně nejlepší statistiky na venkovních hřištích, všudy všeho tam vyhrálo letos jen třikrát. Teď se navíc bude muset obejít bez útočníka Bafétimbiho Gomise, svého nejlepšího střelce, jemuž se nakumulovaly žluté karty. "Když byl Gomis zraněný, dobře ho zastoupil N'Jie," neviděl žádný problém García.

Nancy se jen díky lepšímu skóre nachází těsně nad sestupovým pásmem. A před derby na půdě Mét by se potřebovalo dostat do optimální pohody. Rezultáty celku z Grand Est nejsou v posledních týdnech vůbec, vůbec dobré. Během uplynulých jedenácti kol získal pouhé čtyři body, o minulém víkendu jasně nestačilo venku Nice.

I domácí se budou muset vypořádat s jednou absencí, suspendovaný je totiž Joffrey Cuffaut. "Sledovali jsme Marseille proti St. Étienne a zaznamenali jsme u ní velký progres. Je jen na nás, abychom my útočili a nepouštěli jí do hry," říkal záložník Anthony Robic. "Umělka je naší výhodou. Musíme ukázat, že máme dobrý tým," zakončil.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Cétout, Diagne, Chrétien, Cabaco - Guidilèye, Diarra, Aït Bennasser - Dia, Dalé, Maouassa
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pelé - Sakai, Sertic, Rolando, Evra - Lopez, Vainqueur, Sanson - Thauvin, Cabella, Payet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.50 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco32245390:2777
2.Paris Saint-Germain33245469:2377
3.OGC Nice332110255:2773
4.Olympique Lyon321731265:3954
5.Girondins Bordeaux331410947:3952
6.Olympique Marseille331491048:3851
7.AS Saint-Étienne321112935:2945
8.EA Guingamp331281340:4444
9.Stade Rennes3310131031:3743
10.FC Nantes331191331:4742
11.Toulouse FC3310111234:3541
12.Montpellier HSC331091447:5539
13.Angers SCO331161632:4339
14.Lille OSC331071631:4137
15.FC Metz33991533:6436
16.SM Caen33961833:5633
17.AS Nancy-Lorraine33871825:4431
18.FC Lorient33942037:6431
19.Dijon FCO336111641:5229
20.SC Bastia326101626:4628

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Gedofrey

Proč proboha mluví Garcia o tom, že Gomise dokáže nahradit N'Jie. Snad tam dá Cabellu

Reagovat
Israha

Bez Sertiće, takže zase s děravou obranou...s N'Jiem na hrotu...1:1?

Reagovat
Israha

Jaký přesně smysl má na hřišti N'Jie, když se hraje na postupný útok do plných? Situace, při které mohl využít své přednosti, tam byla přesně jedna. Lopez zase neexistuje, nejde to ani Payetovi, a pravá strana Sakai - Fanni...no, to už víme, co dokážou (ten Sertić na stoperu je FAKT rozdíl, takový nenápadný nákup, a jak důležitý). A pak samozřejmě zase u 80% balonů dřív hráči Nancy, protože pěší fotbal...neříkal jsem to ten minulý týden?

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
h8_sfatto

peneři strýčka homeboye porazil Pokorný Montpellier

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Monaco dnes musí vyhrať.

Reagovat
Kuchta

Reagovat
Kixi Syhimour

Snad PSG ne PSH?

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehraje Mario za Nice ???

Reagovat
Pyroman

V poslední době hrál docela dost. Ale minulé kolo stál kvůli kartám, Le Bihan, který nastoupil místo něj, zahrál dobře, tak ho Favre logicky postavil i dneska.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele