34. kolo
22.04.2017 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - EA Guingamp 3:0

Lille si možná až nečekaně snadno poradilo s Guingampem a udělalo výrazný krok k jistotě prvoligové příslušnosti. Důležitým článkem domácího vítězství byl Nicolas De Préville, který si na své konto připsal dvě vstřelené branky, a tři body následně pojišťoval Éder. Hosté venku zaslouženě padli i potřetí v řadě.

Domácí vstupovali do utkání s nevalnou bilancí tří porážek v řadě a znovu jako by se zbytečně zamotávali do bojů o záchranu. Tentokráte ale předvedli o dost vyváženější výkon, vůbec poprvé po 280 minutách svému sokovi vsítili ve vzájemném zápase jakoukoli branku, a před vlastními fanoušky nad ním triumfovali poprvé od roku 2014.

Svou nejlepší sezónu v kariéře, alespoň co se zaznačených přesných zásahů týče, letos prožívá De Préville, jenž v tomhle duelu vsítil svůj devátý a desátý gól. Svůj tým poslal nejprve do vedení v 9. minutě. Rony Lopes mu ve středu pole nakrátko přiťukl míč a následná střela pravačkou zaplachtila přesně k tyčce Johnssonovy brány.

Les Dogues byli i nadále směrem dopředu o něco aktivnější a ve 35. minutě se jim podařilo náskok navýšit. Kerbrat opravdu hodně nešikovně podrazil v pokutovém území Édera, rozhodčí Turpin ukázal na bílý puntík, a pokutový kop De Préville přízemním pokusem hravě proměnil, byť Johnsson směr jeho střely dokázal vystihnout.

V 66. minutě bylo o třech bodech opravdu definitivně rozhodnuto. Na řadu přišla ryze portugalská souhra. Rony Lopes přihrál Xekovi, jeho nepovedené zakončení se dostalo k nohám Édera, který nadvakrát dotlačil míč za brankovou čáru. Hosté mohli snížit Mendym, vychytal ho ovšem Maignan, a z rohového kopu pak Briand mířil mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele