34. kolo
22.04.2017 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 2:0

Fotbalisté mistrovského PSG potvrdili úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Montpellieru a v domácím prostředí ho zdolali 2:0, v tabulce Ligue 1 se proto udrželi v kontaktu s největším konkurentem z Monaka. S osmdesáti body na kontě za ním zaostávají pouze o skóre, ovšem knížecí klub má jeden duel k dobru. Hostům čtyři kola před koncem ročníku patří třináctá příčka s devětatřiceti body a i přes porážku mají záchranu na dosah.

Úvodní příležitost si vypracovali hosté, ve 12. minutě po centru Mukieleho mohl zakončovat osamocený Mounié, avšak v ideální pozici promáchl. Za dalších pět minut se vytáhl se dvěma skvělými zákroky domácí brankář Trapp, jenž vyrážel centr Mbenzy a poté si poradil i s dorážkou Boudebouze. Domácí z následného protiútoku rozvlnili síť, nicméně po pasu Ángela Di Maríi se skórující Edinson Cavani nacházel v ofsajdovém postavení.

Od tohoto momentu mělo převahu PSG. Nejprve po přečíslení 3 na 2 zakončoval z pravé strany Matuidi a gólman Pionnier famózně odvracel na rohový kop, po jeho zahrání nastřelil pravou tyče aktivní Di María. Posléze český krajánek ve službách HSC Lukáš Pokorný předvedl brilantní obranný zákrok po centru Maxwella, domácí nakonec zužitkovali svůj tlak ve vedoucí gól ve 29. minutě. Prosadit se dokázal tradičný kanonýr Cavani.

Třicetiletý uruguayský forvard skóroval již po jedenatřicáté v letošním ročníku nejvyšší francouzské soutěže a znovu si upevnil vedení v tabulce střelců. Tentokráte využil nádherné přízemní kombinace po pravém křídle a finální přihrávky od Matuidiho, z hranice brankového území bez problémů propálil bezmocného Pionniera. Nicméně za další dvě minuty mohlo být vyrovnáno, po rohovém kopu totiž hlavičkoval do břevna Skhiri.

Ještě do přestávky střílel z voleje těsně mimo prostor tří tyčí Mbenza, ani ne tři minuty po změně stran zvýšil vedení favorita Di María. Argentinský záložník využil přistrčení od Cavaniho a pak výstavní trefou z dvaceti metrů zamířil přesně k levé konstrukci mimo dosah Pionniera. V dalších minutách byly k vidění možnosti na obou stranách a několikrát se vyznamenali oba gólmani, ale skóre sobotního zápasu se již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele