34. kolo
23.04.2017 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 1:1

Zápas mezi AS Saint-Étienne a Stade Rennes skončil nerozhodným výsledkem 1:1, na stadion Geoffroy-Guichard navíc měli zákaz přístupu fanoušci a hrálo se tedy před prázdnými tribunami. Domácí se dostali do vedení pět minut před přestávkou, ovšem hosté v poslední minutě prvního poločasu srovnali a v tom druhém už branka nepadla. AS zůstává na sedmé pozici se šestačtyřiceti body, Stade má o dva body méně a je na deváté příčce.

Úvodní dvacetiminutovka probíhala v poklidném tempu bez větších příležitostí, ovlivnil ji pouze kuriózní moment ze 17. minuty. Na jednu z bočních tribun totiž proniklo několik desítek domácích příznivců a rozhodčí Buquet z tohoto důvodu přerušil utkání. To po sjednání nápravy pokračovalo a ve 24. minutě se mohlo dostat do vedení Saint-Étienne. Po přímém volném kopu z pravé strany a několika následných odrazech nakonec skončil balón v rukavicích gólmana Costila.

Po půl hodině hry se poprvé ozvali také hosté, když si na centr z levého křídla naskočil Sio a hlavou mířil pod horní tyčku, nicméně brankář Ruffier tento nebezpečný pokus zkrotil ve svých rukavicích. Skóre nedělního střetnutí se přeci jen měnilo ve 40. minutě, kdy popáté v tomto ročníku Ligue 1 skóroval Robert Berić. Ten využil krásného pasu na levé křídlo a následné zpětné přihrávky Hamouma, ve skluzu pak dopravil balón do sítě.

Hosté to ale nezabalili a sami odpověděli o pět minut později, gól do šatny obstaral Mexer. Devětadvacetiletý mosambický reprezentační obránce si po rohovém kopu z pravé strany od Gourcuffa udělal prostor na hranici brankového území a prudkou hlavičkou rozvlnil síť, Ruffier neměl šanci zasáhnout.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a až do závěrečného hvizdu nebyla k vidění jediná stoprocentní gólová příležitost, zásluhu na tom pochopitelně měla i nulová atmosféra. Saint-Étienne zavítá v příštím kole na půdu jiného konkurenta z Guingampu, Rennes se utká s posledním celkem francouzské ligy z Bastie.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele