34. kolo
22.04.2017 20:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - FC Metz 5:1

FC Lorient ukázal, že to se setrváním v nejvyšší soutěži myslí setsakramentsky vážně. Mety rozstřílel v poměru 5:1 a prozatímně se vyhoupnul nad sestupovou zónu.

Prakticky už od úvodu nechtěli domácí nechat nikoho na pochybách, že tenhle duel prostě chtějí vyhrát. První šanci ještě Franck Signorino dokázal na brankové čáře uklidit, nicméně ve 13. minutě už Thomas Didillon kapituloval. Jimmy Cabot rozehrál zleva rohový kop a Michaël Ciani se prosadil na bližší tyči přesnou hlavičkou - 1:0.

Na druhý gól čekal Stade du Moustoir dvacet minut. Střelec Ciani zatahal v šestnáctce Cheicka Diabatého za dres, takže musel Anthony Gautier odpískat penaltu. Sám faulovaný se k ní postavil čelem a zaznamenal svůj osmý zásah v posledních pěti utkáních s Lorientem - 1:1. Úžasná bilance, jen co je pravda.

Jenže tentokrát to na body nestačilo, i když Mety měli dobrou možnost jít do vedení. Ve 49. minutě se ale Cabot chopil další rozehrávky standardní situace. A protože ji obrana nezachytila, mohl Majeed Waris zblízka pohodlně skórovat - 2:1. Aktivní Jimmy Cabot se dočkal prvního ze svých dvou gólů po hodině hry.

Franck Signorino chtěl sklepnout Didillonovi, jenže realizace za myšlenkou pokulhávala, tudíž se balonu zmocnil zmíněný záložník, obešel brankáře a z hodně ostrého úhlu zařídil Lorientu dvoubrankový náskok - 3:1. Za šest minut se rodák z města Chambéry (ležícího nedaleko Lyonu) radoval znovu.

Po zemi zakončil nádhernou kombinaci, v níž měli prsty Steven Moreira a Benjamin Moukandjo - 4:1. Poslední jmenovaný, jenž byl letos kapitánem afrických mistrů z Kamerunu, uzavřel skóre v 78. minutě poté, co mu bezvadně přihrál do běhu Benjamin Jeannot - 5:1. Mety budou muset za týden porazit Nancy. A Lorient? Ten pojede o body bojovat do Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele