Ligue 1 - souhrn 28. kola

14.03.2009, 21:03, aktualizováno 15.03.2009, 22:52
Komentáře a souhrny
Lyon doma podlehl Auxerre a vede jenom o bod před dvojicí Marseille-PSG. Lille vyhrálo Bastosovou brankou v Caen a dotahuje se na čelo, nyní má stejně bodů jako Toulouse, které ztratilo zápas v Monaku. Oba týmy o bod přeskočilo Bordeaux, jenž udolalo Nice. Znovu se střelecky prosadil Václav Svěrkoš, jeho Sochaux díky tomu vyhrálo nad Nancy...

Valenciennes FC - Le Havre AC 3:2

14.03.2009 19:00

Góly: 41. José Saez, 75. Jonathan Lacourt, 90+2. Johan Audel - 23. Peter Franquart, 81. Kévin Anin

Le Havre nedokázal navázat na výhru z minulého kola proti Sochaux. Přesto byl blízko zisku jednoho bodu za remízu 2:2. V nastaveném čase ale zápas pro domácí rozhodl střídající Johan Audel.

Valenciennes tak dokázalo prodloužit svou skvělou sérii. Neprohrálo již jedenáct zápasů v řadě a v tabulce vystoupalo již na jedenáctou příčku. Na sestupové pásmo má náskok tří bodů. Naopak Le havru se stále více vzdaluje vidina udržení v Ligue 1. Na nesestupové pásmo ztrácí propastných 11 bodů a je beznadějně poslední.

Účet utkání otevřel po půlhodině hry Franquart. Na gól hostů ale dokázal zareagovat José Saez z Valenciennes. V 75. minutě se dokonce domácí ujali vedení, hosté se ale dočkali v podobě Kevina Anina vyrovnání a směřovali za svým devatenáctým bodem. Ve druhé minutě nastavení ale udeřil Audel a rozhodl tak o setrvání bodů na půdě domácích.

Přestože Valenciennes a Le Havre od sebe dělí čtrnáct bodů, lépe začalo hostující mužstvo. Brankář domácích Penneteau musel brzy po začátku utkání zlikvidovat dvě nebezpečné střely - autorem první byl Lesage, následně gólmana prověřil i Noro. Aktivita se hostům zúročila v 24. minutě, když vstřelil první gól Franquart. Penneteau vyrazil střelu Hassan Alla pouze před sebe a dobíhající hráč pohodlně skóroval - 0:1. Valenciennes se brzy snažilo náskok vymazat. Z veliké dálky pálil Lacourt, gólman Revault byl ale pozorný. Vyrovnávací gól přišel pět minut před koncem první půle. V nadějné pozici se objevila Jose Saez, který neváhal a zpoza pokutového území vyslal na Revaulta tvrdou ránu. Brankář mohl míč pouze následně lovit ze sítě - 1:1.

Domácí se mohli brzy po změně stran dokonce dostat do vedení. V nadějné pozici se nachomýtl Lacourt, ani napodruhé se ale jeho dalekonosná střela neujala. Po hodině hry se mohl ze vstřeleného gólu radovat hostující Anin. Jeho střelu ale dokázal Penneteau vytěsnit těsně vedle pravé tyčky. V 72. minutě se konečně prosadil dosud neúspěšný Lacourt. Ten se postavil k přímému kopu a z šestnácti metrů prostřelil brankáře Revaulta; poslal tak poprvé v zápase svůj tým do vedení - 2:1. Radost domácích ale netrvalo dlouho, již po devíti minutách bylo vyrovnáno. Diallo skvělou přihrávkou našel Anina, ten strhl pozornost na Saeze a sám zakončil do rohu branky - 2:2.

Hosté se možná již spokojili s bodem, ve druhé minutě nastavení ale udeřil Johan Audel a strhl vedení opět na stranu Valenciennes. Audel si naběhl na centr Pujola, který následně hlavou dopravil za bezmocného Revaulta - 3:2.

Více informací k zápasu

SM Caen - Lille OSC 0:1

14.03.2009 19:00

Góly: 60. Michel Bastos

Lille si po Lyonu dokázalo poradit i s týmem z opačného konce tabulky. Venku porazilo Caen 1:0. To zůstává předposlední a na nesestupové pásmo ztrácí již tři body.

Caen se ocitá v hluboké krizi, v Ligue 1 se naposledy radovalo z výhry 22. listopadu. Od té doby herně i výsledkově strádá a v tabulce se propadlo až na devatenáctou příčku. Porážka od Lille je navíc třetí v řadě. Červeno-bílí naopak navázali na dvě výhry proti Lyonu a v tabulce se posunuli již na páté místo. Přičemž od čtvrtého místa, zajišťujícího účast v Poháru UEFA, je dělí pouze horší skóre. Caen rozhodně v sobotním zápase nebylo horším týmem. Přesto nezískalo ani bod, když jeho hráči nedokázali překonat Gregoryho Malickiho. Rozhodující gól vstřelil Michel Bastos, který si připsal již svůj desátý gól v sezoně.

Caen vstoupilo do zápasu aktivněji. Již po několika minutách mohl skóre otevřít Toudic. ten si naběhl na centr Deroina, z voleje ale míč poslal pouze těsně vedle branky. Následně se už musel ukázat i brankář hostů Malicki, když vyrazil nebezpečnou střelu Khalfallaha. Poté si výraznější šanci vypracovali i hosté. Michel bastos se napřáhl z dvaceti metrů a pořádně protáhl domácího brankáře Planteho. Ke konci poločasu se musel domácí gólman činit znovu, i napodruhé ale dokázal Bastosovu sránu zneškodnit.

Druhý poločas začal stejně jako ten první - tlakem domácích. Deroin ale nedokázal z první zamířit mezi tři tyče a následně se neprosadil ani Eluchans. Po tlaku Caen se do šance dostal Cabaye. Ten již lobem překonal gólmana Planteho, jeho oblouček ale skončil nad brankou.

Lille se ale nakonec dočkalo, nutno říct nezaslouženého, vedení. Michel Bastos prošel statickou obranou domácích a stejně jako defenzivu Caen, překonal i gólmana Planteho. V 60. minutě tak poslal hosty do vedení 1:0. Caen se poté několikrát snažilo vyrovnat, nedokázalo si ale vytvořit žádnou jasnější příležitost. Osm minut před koncem se do šance dostal i odmlčený kanonýr Savidan. Jeho střela ale narazila na pravou nohu Malickiho a skóre tak zůstalo stejné.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - Stade Rennes 2:2

14.03.2009 19:00

Góly: 2. Thorstein Helstad, 19. Gervinho - 75. Jirès Kembo-Ekoko, 90+2. Moussa Sow

Oba mančafty po vzájemné plichtě sice v tabulce klesly, nicméně bodík se hodí hlavně domácímu celku, který i přesto stále musí vehementně bojovat o záchranu. V tabulce se sice drží na solidním dvanáctém místě, od sestupové zóny ho ovšem ve vyrovnané soutěži dělí jen tři body, a tak bod s mančaftem z horní poloviny tabulky se počítá. Rennes naopak velmi ztratilo a kleslo na sedmou pozici, boj o titul se začíná mírně vzdalovat.

Navíc vzhledem k průběhu musí být rádo alespoň za to, po čtvrthodině hry totiž už prohrávalo 2:0, avšak poslední čtvrthodina zase patřila hostům a díky brance v nastaveném čase mohla vypuknout částečná radost. Pro Le Mans to je ohromná škoda, ovšem alespoň sebevědomí v dalších duelech chybět nebude.

Domácí tým otevřel skóre už ve 2. minutě. Hlavičku osamoceného Rollanda Lamaha dokázal ještě reflexivně před sebe vyrazit gólman Nicolas Douchez, avšak dorážka do prázdné brány byla lahůdkou pro norského forvarda Thorsteina Helstada - 1:0. Domácí šli do pohodlného dvoubrankového vedení v 18. minutě, kdy vápnem proběhl Gervinho a do protipohybu bezmocného Doucheze navýšil.

V této chvíli se ale hosté nesložili a začali si vytvářet také nějaké šance. Deset minut před koncem první půle zablokoval na poslední chvíli unikajícího Oliviera Thomerta bek Antonio Geder, o něco později zlikvidoval dělovku Romaina Danze s problémy brankář Yohann Pele. Rennes pak začalo tlačit a až do konce klání mělo velký tlak, který se projevil poprvé až v 75. minutě.

V tuto chvíli se střídající Jires Ekoko uvolnil v pokutovém území, elegantně se otočil a vymetl přesně horní kout Pelého branky, dal tedy hostům alespoň nějakou malou naději. Rennes se v závěru dostalo do enormního tlaku a nakonec si za svou bojovnost úspěch zasloužilo. V nastaveném čase náhradník Jerome Leroy poslal pas na další novou tvář Moussa Sowu a ten s přehledem trefil - 2:2.

Hostům se proto povedl unikátní kousek, kdy všichni tři střídající hráči byli hlavními aktéry duelu a výraznou měrou se podíleli na obou gólech, sázka na riziko se tak kouči Guy Lacombemu vyplatila stoprocentně. V příštím kole si chce Le Mans spravit náladu v Auxerre, které tak= hraje o záchranu, Rennes přivítá stoupající Valenciennes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Lorient 1:1

14.03.2009 19:00

Góly: 25. Guirane N'Daw - 78. Jérémy Morel

Nezáživný zápas mezi Nantes a Lorientem skončil dělbou bodů. Domácí vedli po N’Dawově trefě 1:0, hosté sice nedali ve druhém dějství penaltu, ale nakonec je spasil třináct minut před koncem Morel, který vyrovnal na konečných 1:1.

Většinu diváků od záživnější diskuze, která byla určitě lepším pobavením, než jaký se předváděl fotbal na hřišti, vyrušila až ve 22. minutě branka domácího N’Dawa. Nenápadný protiútok vedl Bagayoko, jenž našel Marchala. Ten pak nacentroval parádně na hlavu přesného kamerunského záložníka. Bekamenga brzy mohl zvýšit vedení, jenže nedal. Ke konci poločasu napálil ještě tyč N’Daw. Lorient zahrozil Vahiruaou, bývalým hráčem Nantes, ovšem s jeho pokusem si gólman Alonzo poradil. Předtím promarnil velkou šanci Jouffre, po půlhodině hry se probíjel do vápna Amalfitano, ale nakonec pálil jen nad.

Ani druhá půle nenabídla zpočátku hezký fotbal s nějakou větší gólovou příležitostí. Až 68. minuta opět probudila publikum, protože se mohla zároveň stát osudnou pro Lorient. Poulard srazil ve vápně Morela, takže se kopala penalta. Alonzo ovšem předvedl své umění a exekutora Abriela skvěle vychytal. Za deset minut se však hostům přece jenom podařilo vyrovnat. Morelově nechytatelné střele už ani skvělý Alonzo nezabránil ve směru do sítě. To byl také poslední důležitý moment zápasu, takže oba týmy se rozešly spravedlivě s bodem v kapse. Lorient zůstává na desátém místě a na ligovou výhru čeká již deset zápasů, Nantes je šestnácté.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Toulouse FC 3:2

14.03.2009 19:00

Góly: 40. Frédéric Nimani, 75. François Modestó, 89. Igor Lolo - 26. André-Pierre Gignac, 68. Mauro Cetto

Fotbalisté Toulouse "odmítli" v zápase proti Monaku posun v tabulce směrem nahoru. Po sedmdesáti minutách sice o jednu branku vedli, ale nezvládli konec zápasu, ve kterém inkasovali hned dvakrát. Hrdinou knížecího klubu se pro dnešní večer stal Igor Lolo, který minutu před koncem svým gólem vystřelil domácím tři body.

Úvod zápasu patřil hlavně hostům, gól ale přinesla až 26. minuta. Domácí nedokázali uhlídat kanonýra Toulouse Gignace a ten jim ukázal, proč je se 17 brankami na svém kontě momentálně nejlepším střelcem Ligue 1. Congre zahrával rohový kop, na který si nejvýše vyskočil právě Gignac a nechytatelnou hlavičkou poslal hosty do vedení. Jednobrankový náskok hostů ale netrval příliš dlouho, o třináct minut později tečoval Mollův přímý kop Nimani a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

I druhý poločas začal lépe pro Toulouse, které se sice po v 68. minutě znovu ujalo vedení, ale ze svého náskoku se neradovalo příliš dlouho. Cetto krásným projektilem vystřelil hostům jednobrankový náskok, ale neuběhlo ani sedm minut a bylo opět vyrovnáno. Modesto totiž dokázal v těžké pozici překonat gólmana Carrassa a upravil na 2:2.

Konečné slovo však mělo Monako, které svou třetí branku přidalo až v 89. minutě. V závěru utkání se zdálo, že hostům docházejí síly a za každou cenu budou chtít ubránit remízu. Proti této myšlence se ale tvrdě postavil Lolo, který do sítě dorazil přímý kop Molla a rozhodl o tom, že Toulouse pojede domů s prázdnýma rukama.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AS Nancy-Lorraine 2:1

14.03.2009 19:00

Góly: 13. Ryad Boudebouz, 79. Václav Svěrkoš - 42. Youssouf Hadji

Sochaux po zaváhání v Le Havru opět najelo na vítěznou vlnu a na domácí půdě si poradilo s Nancy. Lví podíl na tom opět měl český útočník Václav Svěrkoš, který čtvrthodiny před koncem rozhodl utkání a připsal si již svou pátou trefu v sezoně.

Domácí mužstvo se díky zisku tří bodů posunulo již na sedmnáctou příčku, která zaručuje udržení v Ligue 1. Přesto se nad sestupovými vodami vznáší pouze o lepší skóre. Naopak Nancy pokračuje ve špatných výkonech, z posledních pěti zápasů vyválčil jediný bod a v tabulce klesl na patnácté místo.

Již po třinácti minutách hry poslal domácí do vedení mladý záložník Ryad Boudebouz. Nancy ale dokázalo těsně před poločasovou přestávkou vyrovnat zásluhou Youssoufa Hadjiho. Domácí měli v 76. minutě šanci zvrátit výsledek opět na svou stranu, Mevlut Erding ale neproměnil nařízenou penaltu. Naštěstí pro domácí se ale opět trefil Václav Svěrkoš, který dvanáct minut před koncem řádné hrací doby rozhodl o výhře Sochaux 2:1.

Nancy se do velké příležitosti dostalo již ve čtvrté minutě zápasu. Pravý bek Helder našel svým centrem Brisona. Jeho střelu ale dokázal se štěstím zlikvidovat gólman Richert. Sochaux přišlo se svou první akcí o deset minut později, vynaložilo s ní ale lépe než hosté. Mikari našel svým pasem Erdinga, ten hlavou prodloužil na Boudebouze a ten zpoza pokutového území propálil gólmana Bracigliana - 1:0.

Na druhé straně ale opět musel dávat pozor Richert, který si dokázal poradit s nebezpečnou střelou Berenguera. Hosté se nakonec vstřelené branky dočkali. Mezi střelce se zapsal Hadji. Ten využil špatného odkopu obránce Fatyho, ujal se míče a s pomocí teče dostal míč za bezmocného gólmana Richerta - dvě minuty před koncem tak bylo vyrovnáno na 1:1.

Sochaux si po přestávce vytvářelo místy veliký tlak, který vyvrcholil v 76. minutě nařízenou penaltou. O tu se postaral český útočník Václav Svěrkoš, jehož fauloval Andre Luiz. K pokutovému kopu se postavil Mevlut Erding, penaltu ale dobře nekopl a Braciglino si s ní poradil.

Erding ale vše napravil o dvě minut později. Poslal do pokutového území skvělý centr, který z první napálil Svěrkoš. Jeho krásná rána nedala Braciglianovi nejmenší šanci - 2:1. Sochaux mohlo následně zvýšit na 3:1, Tulsane ale z dvaceti metrů nastřelil pouze břevno, zatímco Erding těsně před koncem zápas trefil tyč.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 2:1

14.03.2009 21:00

Góly: 18. Marouane Chamakh, 48. Henrique - 24. Habib Bamogo (pen.)

Sváteční střelec - stoper Carlos Henrique - nahradil zraněný argentinský gólostroj jménem Cavenaghi a zařídil ve 48. minutě důležité tři body pro Bordeaux. Nice nehrálo vůbec špatný fotbal, po druhé inkasované brance se snažilo o zvrat, Girondins ovšem výhru 2:1 ubránil.

Až po deseti minutách měla obě mužstva po jednom z náznaků šancí. V 11. minutě se nejprve z těžké pozice neprosadil Gourcuff a slabě pálil jen do brankáře Ospiny, na druhé straně ihned z protiútoku vytančil po levé straně po celý zápas aktivní Remy, ale včas se stačil vrátit obránce Diawara, jehož talentovaný útočník ve snaze trefit poloodkrytou branku napálil do choulostivých míst.

V 18. minutě pálil mimo Wendel, o chvilku později se už však dostalo Bordeaux do vedení. Gourcuffova střela z dálky se po zemi na hranici ofsajdu dostala do vápna až k Šamachovi, jenž se z blízkosti nemýlil. Vedení ale domácím nezůstalo nadlouho. Ve 24. minutě neudržel centr Apama v náruči gólman Rame a nakonec musel lehce zakročit proti dotírajícímu Faemu. Penalta byla odpískána každopádně správně a Bamogo s její exekucí neměl větší problémy.

Po půlhodině hry to ještě z dálky zkoušel Diawara, ale v podstatě jen protáhl Ospinu, jenž jeho střelu bez problémů vyrazil na rohový kop. Bylo vidět, že Nice, protože je v klidném středu tabulky, prakticky tolik o body nešlo a že naopak Bordeaux potřebuje nutně tři body. Většinu poločasu měli míč na kopačkách oni, ale hosté byli především v defenzívě rovnocenným soupeřem.

Hned po přestávce Girondins udeřilo. Wendel zleva nacentroval přesně na svého brazilského kolegu Henriqueho, který vyrazil nečekaně z obrany, a hlavou zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V 59. minutě se ve vápně ocitl sám hostující Remy, jenž možná zbrkle napálil jen nohy gólmana Rameho.

Od té doby hrálo Nice lépe. Chyběla prostě jen nebezpečnější střela, která by více branku domácích ohrozila. Většinu závarů se podařilo Bordeaux odvrátit do bezpečí a nakonec mohlo v 70. minutě definitivně rozhodnout o vítězi. Šamach měl sice dostatek času při usměrňování své hlavičky po centru Trémoulinase, i přesto pálil mimo.

Domácí se ubránili závěrečnému tlaku hostí a radovali se z těsné výhry. Poskočili v tabulce alespoň do neděle na třetí místo před Marseille, Nice je stále osmé, bez šance spadnout níže či postoupit výše.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - AS Saint-Étienne 1:0

15.03.2009 17:00

Góly: 90. Nassim Akrour

Saint-Etienne nenavázalo na výhru nad Nantes a v nedělním utkání podlehlo svému konkurentovi v boji o záchranu Grenoblu 0:1. Rozhodující gól padl až v nastavení.

Čtrnáctá porážka v sezoně znamená pro Saint-Etienne setrvání na osmnácté pozici. Tedy příčce, která by mu nezajišťovala účast v Ligue 1 i pro příští sezonu. Od sedmnáctého Sochaux ho ale dělí pouze horší skóre. Grenoble se díky druhé výhře v řadě posunul již na devátou příčku. Na sestupové pozice má ale náskok pouhých šesti bodů.

Zápas rozhodl až ve třetí minutě nastavení Nassim Akrour, který přesným volejem překonal gólmana Jeremieho Janota. Hosté se navíc od 82. minuty museli bránit v deseti, červenou kartu totiž obdržel Efstathios Tavlaridis.

Zápas, který mohla vyhrát obě mužstva, začali lépe domácí. Po dvaceti minutách se k nebezpečné hlavičce dostal Bostjan Cesar, střela šla ale nakonec mimo branku. Svého spoluhráče napodobil o pár okamžiků později Pierre Boya. Ten už ale mířil lépe, jeho hlavička se ale zastavila na břevně.

Hosté se mohli ujmout vedení po půlhodině hry. Kevin Mirallas pádil sám na brankáře Wimbeého, ten ho srazil k zemi. Rozhodčí ale vše nechal bez povšimnutí a pokutový kop nenařídil. Hosté se mohli rozčilovat také těsně před koncem poločasu. Araujo Ilan z perfektní pozice netrefil míč a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ilan vylepšil přesnost své střelby zkraje druhého poločasu. Jeho přesná rána ale narazila na pozorného gólmana Wimbeého. Poté se z gólu mohl radovat Grenoble. Laurent Battles již slavil míč v brance, pomezní sudí ale gól pro ofsajd neuznal.

Hostům se muselo přitížit v 82. minutě. To Efstathios Tavlaridis obdržel červenou kartu za nevybíravý zákrok na Nassima Akroura. Sám postižený hráč se Saint-Etienne pomstil jak nejlépe mohl. Pár vteřin před koncem zápasu napálil míč z voleje do horního rohu branky a rozhodl tak o šťastné výhře domácího mužstva.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AJ Auxerre 0:2

15.03.2009 17:00

Góly: 42. Ireneusz Jeleń, 90+3. Thomas Kahlenberg

Překvapení kola se zrodilo v Lyonu, domácí Olympique nezvládl zápas proti Auxerre a odešel poražen 0:2. Hosté navíc v samotném závěru nedokázali proměnit pokutový kop.

Nedělní prohra Lyonu hraje nejvíc do karet druhému PSG, které svým zápasem proti Marseille uzavírá 28. kolo. Pokud Pařížané večer uspějí, budou to právě oni, kdo se po tomto víkendu dostane do čela Ligue 1.

Domácí tým začal utkání dobře, v první příležitosti se objevil Makoun, kterému míč na hlavu přesně posadil Juninho. Balón však o pár centimetrů přeletěl branku Auxerre. V dalším průběhu hry sice nebezpečně střílel Benzema, ale s jeho pokusem si gólman Sorin poradil. S ubíhajícím časem to však byli hosté, kteří díky aktivní hře začali přebírat otěže hry. "Trest" pro Lyon přišel ve 42. minutě, domácí obránci nedokázali odkopnout míč do bezpečí, ten se dostal až k Jelenovi, který propálil Llorise - 0:1.

Lyon mohl vyrovnat po hodině hry, ale dělovku Edersona dokázal gólman Auxerre zneškodnit. Stejně dobře si vedl i proti dalekonosné střele Juninha, kterou ztlumil ve svém náručí. S blížícím se koncem utkání se na kopačky domácího výběru začala lepit nervozita z možné porážky a Lyonští nedokázali vymyslet kloudnou akci. Bylo to právě Auxerre, které diktovalo tempo zápasu a bylo daleko nebezpečnějším týmem.

Naděje domácích na možnou vyrovnávací branku nevyhasla ani v 90. minutě, kdy v pokutovém území fauloval gólman Lloris Lejeuneho a kopala se penalta. Brankář Lyonu ale svou chybu napravil a střelu Hengbarta zlikvidoval. Nebylo mu to však nic platné, ve třetí minutě nastaveného času se Kahlenberg z třiceti metrů chytře pokoušel přelobovat Llorise a jeho záměr mu vyšel. Míč doplachtil až do domácí svatyně - 0:2. Dánský záložník tak potvrdil zasloužené vítězství Auxerre.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 1:3

15.03.2009 21:00

Góly: 43. Ludovic Giuly - 24. Boudewijn Zenden, 55. Bakari Koné, 61. Lorik Cana

PSG před svými fanoušky podlehlo Marseille 1:3 a nevyužilo "nabídku" Lyonu dostat se do čela nejvyšší francouzské soutěže. Hosté se ve 24. minutě dostali do vedení, domácí výběr ale dokázal brankou do šatny vyrovnat na poločasových 1:1. O osudu celého zápasu rozhodlo rozmezí šesti minut v úvodu druhé půle, kdy se hráčům Marseille podařilo vstřelit dvě branky, na které už PSG nenašlo odpověď.

Úvod utkání se nesl ve znamení několika náznaků šancí ze strany Marseille, ale žádná z nich domácí branku příliš neohrozila. Střely Cany, Cheyroua a Valbueny mířily mimo tři tyče, daleko úspěšnější byl až ve 24. minutě Zenden. Nizozemský záložník využil skvělé přihrávky z dílny Brandaa a tvrdou střelou poslal Marseille do vedení. Obdržená branka "nastartovala" domácí tým, který přidal na aktivitě a vytvořil si několik brankových příležitostí. Ty největší zahodili Hoarau a Giuly. Park princů, ve kterém bylo v nedělní večer 45 tisíc fanoušků "vybuchl" až dvě minuty před poločasovým hvizdem. Giuly, který po celý poločas zaměstnával obranu Marseille, se gólu dočkal ve 43. minutě. Luyindula překonal obranu Marseille a míč naservíroval právě Giulymu, jenž technickou střelou vyrovnal na poločasových 1:1.

Zlom v utkání přinesla 53. minuta, kdy byl vyloučen domácí Camara. Hostující Zenden se zcela osamocen řítil na domácí branku a obránci PSG nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za "záchrannou brzdu."

Marseille dokázala početní výhody využít hned z přímého kopu, který byl nařízen právě za faul na Zendena. K míči se postavil sám postižený, jeho centr se dostal na kopačku Koného a ten bez problému upravil na 1:2. Konečnou podobu výsledku dal po hodině hry Cana, který se uvolnil přes několik protihráčů a střelou z hranice šestnáctky uzavřel skóre zápasu na konečných 1:3 ve prospěch Marseille.

Pařížané díky prohře klesli v tabulce na třetí místo, před tým z hlavní města Francie se dostala právě Marseille. Velmi vyrovnané čelo tabulky tak slibuje dramatický boj o ligový titul.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon28158536:2153
2.Olympique Marseille281410443:2652
3.Paris Saint-Germain28164840:2852
4.Girondins Bordeaux28148644:2950
5.Toulouse FC281310533:2049
6.Lille OSC281310539:2849
7.Stade Rennes281114332:1947
8.OGC Nice281171031:2940
9.Grenoble Foot 3828811918:2435
10.AJ Auxerre28971223:2734
11.AS Monaco28891133:3533
12.FC Lorient287111031:3232
13.Valenciennes FC287111026:2932
14.Le Mans UC 7228881233:3932
15.AS Nancy-Lorraine28791227:3730
16.FC Nantes28791226:3830
17.FC Sochaux286111130:3629
18.AS Saint-Étienne28851526:4029
19.SM Caen285111230:3626
20.Le Havre AC28532023:5118

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Svěrkyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé

Reagovat
M11

Reagovat
One-Real

Svěrkoš

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac zase navýšil střelecký účet.. Ze Svěrkyho se pomalu ale jistě stává hvězda Ligue1

Reagovat
smazaný uživatel

Teď tak koukám, že Helstad se také trefil. Nevíš o něm něco? Já ho viděl asi ve 2 zápasech a celkem se mi líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to fakt nevím.. S tím by ti spíš pomohl Frankie_Yeah

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky , i když v dnešním zápase bylo vidět jak bude Baničku chybět

Reagovat
Kubin1989

Ten Svěrkoš je prostě borec!!

Reagovat
F.Torres

neveril sem mu teda, ze se mu bude tak darit, ale preju mu to

Reagovat
smazaný uživatel

ten kluk je postrach.....

Reagovat
smazaný uživatel

Až k neuvěření, jak mu to střílí v pro útočníky náročné Ligue1.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Rýsuje se ostravský repre útok.

Reagovat
patas92

ten uz ma byt narysovany 2 roky

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi z mnoha dukazu ze venca patri do zakladu repre!!

Reagovat
smazaný uživatel

JJ,ale Rada by nejradši přece jen ještě jednou zkusil zavolat do Samary Kollerovi a přemluvit ho k návartu do repre...:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

venca svěrkoš jen tak dál,jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

100% Chachar válí ve Francii

Reagovat
smazaný uživatel

ja ja,dělá nám dobrou reklamu a třeba ho mário učí francouzsky společně s tatíkem

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky you're the best

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete niekto náhodou ako hral Rober Vittek ?

Reagovat
Kubin1989

Nic moc v 60 šel dolů...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

monako

Reagovat
smazaný uživatel

Ololololo.. Svěrky!

Reagovat
smazaný uživatel

SAKRA, JESTLI TO PUJDE TAKHLE, TAK HO PO SEZÓNĚ NEMÁ SOCHAUX ŠANCI UDRŽET

Reagovat
smazaný uživatel

sry za caps

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát ta situace dole v tabulce je pro mě zajímavá - nepřál bych sestup Sochaux kvůli Vencovi, ale zároveň Saint-Etienne, protože to bude prakticky jisté, že přestoupí Gomis a Ligue 1 přijde o kvalitního brankáře Janota...

Reagovat
Liquid

Svěrkošova forma = doufám konec Baroše v reprezentaci! Asi tedy jen přes Radovu mrtvolu, takže najmout rychle snipera.

Reagovat
papanegra

Švekos myslim a doufam ze po teto sezone zakotvi v lepsim francouzskem tymu a bude mu to porad takhle skvele strilet

Reagovat
smazaný uživatel

Já spíš doufám, že vytáhne Sochaux v dalších sezónách na pohárový příčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Nevíš na jak dlouho má v Sochaux smlouvu ?

Reagovat
smazaný uživatel

3 a půl roku a je tam klauzule, díky které se stane volným hráčem, když Sochaux sestoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková klauzule tam není.

Reagovat
smazaný uživatel

je..

Reagovat
smazaný uživatel

Já si taky myslím, že je

Reagovat
Kubin1989

Je tam

Reagovat
smazaný uživatel

Týmu Sochaux hrozí sestup. V té souvislosti proběhla některými médii informace, že pokud by se mužstvo nezachránilo, byl byste volným hráčem. Odpovídá to skutečnosti?

„Neodpovídá, samozřejmě. Ukažte mi klub, který by se jen tak vzdal hráče, za kterého zaplatil přes dva miliony eur. To by se mi líbilo, ale jak říkám, je to nesmysl. Ta klauzule, která řeší situaci po případném sestupu, ve smlouvě je, ale podmínky jsou jiné. Pokud bychom spadli, byl bych volný zhruba za ty peníze, které za mě Sochaux zaplatilo. Já ale především věřím v to, že něco takového nebudeme muset v létě vůbec řešit.“

Co mi k tomu povíš?

Reagovat
smazaný uživatel

asi ze mam spatny informace..

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky jede... za rok ho koupíme do AC jako náhradu za Pippa, uvidíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Pato - Svěrky? Hm..., to by mohla být fantastická dvojka v budoucnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to sverki jeste moc mlady by skoncil v becku

Reagovat
smazaný uživatel

Je mu 25, jakýpak mladý.

Reagovat
Bakary3

To měl bejt takovej ten vtip, jako že je moc mladej pro AC... Takovej ten trapnej, už víš ?...

Reagovat
didosh

Víš že mě to taky napadlo myslím že by se tam Svěrky prosadil

Reagovat
smazaný uživatel

jó - všichni, co jsou ve formě tam půjdou

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux!!!! Uff.

Reagovat
smazaný uživatel

ze by se jeste zvedlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Na titul už asi ne, ale kdyby si drželo tu "výkonnost" co měli v poslední době, tak by to nebylo ani na poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus velebnosti..

Reagovat
smazaný uživatel

věřím ti

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky

Reagovat
smazaný uživatel

zaridil i tu penaltu, kterou ale erding nepromenil..

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky - Necid reprezentační útok jak má být, konečně je třeba změny

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim a golovy impotent baros na lavku.

Reagovat
didosh

Baroš je podle mě pořád výborný hráč!!!!!Rada by mohl zkusit jiné rozestavení Baroš na křídlo,Necid hrot Svěrky pod něho nebo na tři út.Baroš v pravo Nec.střed Svěrky v levo.Nebo to nějak zkombinovat

Reagovat
Bakary3

Baroš na křídlo ?? Vždyť nemá fotbalový myšlení ani techniku, aby tam mohl hrát... Jen to ne, to už je lepší v útoku.

Reagovat
didosh

Vééééééééénca Svěrkoš!!!!To je ono chlape moc ti to přeju a vlétě šups do Marseille nebo do Itálie a ne bo taky do Španělska

Reagovat
smazaný uživatel

Vida, tak Bordeaux jsem netipl špatně a pak, že by Nice mohlo bodovat.

Reagovat
smazaný uživatel

No taky že mohlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky opět

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nemám sílu na nějaký souvislejší komentář, naprosto nejtrapnější výkon Lyonu v sezóně a pro mě naprosto nepochopitelná porážka od týmu, který by se měl za běžných okolností přejet tříbrankovým rozdílem...

Jinak Cris mě opět utvrdil, že je naprostý amatér, první gól jako obvykle jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak třetí gól nedal Niculae, ale Thomas Kahlenberg.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, už opraveno. ve zdroji se nejprve objevil Niculae, pak to ale změnili na Kahlenberga

Reagovat
honziss

Teda ten Lyon.. To asi čekal málokdo. Hozená rukavice pro PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl docela i rád, kdyby už někdo na čele Lyon vystřídal. Protože to by alespoň konečně hráčům došlo, že ten titul sám od sebe nepřijde, a že bude nutné zamakat.

Reagovat
smazaný uživatel

Auxere!!!!! WOW

PSG si brousí zuby. Dneska proti Marseille může udělat rozhodující krok

Reagovat
Bakary3

No tak fandíš Bordeaux, nebo PSG ?

Reagovat
božský John

fandí tomu kdo je vejš..takže teď očekávej chvalozpěvy na Nianga a Canu

Reagovat
smazaný uživatel

J8 fandim Bordeaux a nejradši bych byl kdyby tu nadvládu Lyonu přerušilo Girondins, ale budu taky moc a moc rád, když se to povede někomu jinýmu... Hlavně ať už se změní vítěz...

Reagovat
smazaný uživatel

Allez Paris ! Krok za krokom na ceste za titulom

Reagovat
smazaný uživatel

Rači Paříž, než Lyon

Reagovat
sosna

Lyon

Bon Apetit Paris

Reagovat
smazaný uživatel

PSG musi vyhrat

Reagovat
Paddy

Teda Lyon si to tezce nedal....PSG do toho

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je šance..., dejte do toho všechno Pařížané

Reagovat
smazaný uživatel

Už 1:3? To čumím, Marseille jede.

Reagovat
fantomas

Ony ty goly byly dost štastné, škoda jich.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo za kolik šel sverkoš do toho Sochauxa na jak dlouho tam ma smlouvu ? -diky

Reagovat
smazaný uživatel

ted ksem docšt prispevky takze uz vim :) diky

Reagovat
smazaný uživatel

To je pro PSG velká škoda...

Reagovat
smazaný uživatel

OM RULEZZ

Reagovat
smazaný uživatel

Zase se zapojí do boje o titul víc týmů, kdyby to byl jeden, tak by asi měl větší šanci tu hegemonii Lyonu ukončit..

Reagovat
smazaný uživatel

tabulka je sice krásně vyrovnaná, ale případný vítězství PSG v derby mohlo Pařížany luxusně nakopnout k cestě za titulem..., škoda. teď jen doufat, že se z toho oklepou a pojedou si dál svou hru.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby PSG porazili DOMA Marseille tak jsou první,a Lyon

Reagovat
božský John

Aspoň když jsem přišel nasranej z fotbalu(JBC:Slávie) tak tohleto mě zahřálo:)

Reagovat
smazaný uživatel

OL je v poslednej dobe slabucky

Reagovat
božský John

fandíš mu ještě?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fandim ale vobec sa mi nepaci ako hraju

Reagovat
smazaný uživatel

Že by konečně vyhrál titul někdo jiný? Přál bych to Marseille.

Reagovat
božský John

to Ti chválim:)

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na dnes večer velmi zajímavý zápas.

100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

www.az.co.cz/forum/nabidka-vt2097.ht-ml

( aby se vám stránka zobrazila, tak si v adrese ve slově html smažte tu pomlčku, tak aby písmena html byla pohromadě)

Reagovat
smazaný uživatel

Om to snad dá

Reagovat
božský John

100. pro OM a Jablonec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele